Jukka Korpikoskelle kenkää!

  • 77 409
  • 533

PronssiRanne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & KOOVEE
Ihmettelee kannattaja jonka joukkue laittoi oman koutsin pihalle sarjakärkenä.

En mä tiedä mitä mun joukkueeni ratkaisu tähän asiaan kuuluu. Mistä sä tiedät vaikka mä olisin ihmetellyt sitäkin?

Lisäksi jos sä luet vielä sen viestini, niin osana ihmettelyä oli se, että kelvollisesta tuloksesta huolimatta valmentaja heivataan puolivälissä kautta ja jatkajana on entinen apuvalmentaja. Mun joukkueeni tapauksessa kausi oli aivan alussa ja potkitun valmentajan tilalle tuli Pennanen.

Tuo sarjakärki-juttu nyt huvittava yleistys siitä Ilveksen tilanteesta muutenkin, mutta vaikkei edes olisi, ei sillä kyllä mitään tekemistä ole sen kanssa, että mä kyselin/ihmettelin Jypin tämän päivän ratkaisua. Muistaakseni se en ollut mä, joka vaihtoi sen joukkueen valmentajaa, jota mä satun kannattamaan :D
 

rahor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Näen lisäksi, että Jukka korjasi pohjalle tärkeitä asioita eli perustekemistä ja urheilullisuutta. Seuraavaksi halutaan johtajaksi kaveri, joka tämän perustekemisen päälle luo pelon kulttuurin sijaan yksilöille mahdollisuuden hoitaa oman tonttinsa enemmän luottamuksen ilmapiirin luomisen kautta.
Samoilla linjoilla. Uskon että Seppänen näkee tilanteen niin, että Rautakorven paras osaaminen ehdittiin imuroida organisaatioon ja sille saadaan jatkuvuutta Heiskasen ja muiden tekemänä. Nyt jatketaan seuraavalle levelille ja kaivetaan urheilullisuuden ym. päälle pelaajien intohimo ja luovuus aseiksi. Ei uskottu että Rautakorpi olisi siinä onnistunut ja toisaalta hänen lähdöstään ei uskota koituvan haittaa, koska opit on jo imetty organisaatioon. Henkilötasolla tylyä ja riskitasokin nousee, mutta huipulle pyrittäessä tällaisia manööverejä joskus tehdään. Seppästä ei taida kiinnostaa pelkkä pleijjaripaikka, vaan mitalit. High risk high reward. Aika näyttää onnistuuko.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Samoilla linjoilla. Uskon että Seppänen näkee tilanteen niin, että Rautakorven paras osaaminen ehdittiin imuroida organisaatioon ja sille saadaan jatkuvuutta Heiskasen ja muiden tekemänä. Nyt jatketaan seuraavalle levelille ja kaivetaan urheilullisuuden ym. päälle pelaajien intohimo ja luovuus aseiksi.

Word.
 

koutsikaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä se kyllä jaksaa kummastuttaa. Luulin alun puheita pelitavasta vain pakolliseksi jargoniksi ja tänne oltaisiin tuomassa Rautakorpi-kiekkoa pienillä päivityksillä — voittaminen ja Jukan rautainen johtajuus mielessä.

Jos oikeasti ajateltiin iloista ja luovaa pelipaikattomuutta, niin valmentajat, kuten JR ja RD ovat niitä, jotka karsitaan pois heti ensi metreillä.
Tämä!
Aikamoinen virhearvio ja gardinaalimunaus Jukka Seppäseltä (& co ?) jo silloin kun "pelipaikattomaan pelitapaan" etsittiin valmentajaa! Miksi sitten yleensä palkattiin JR & Nemo kun miehet tunnetusti edustivat toisenlaista pelifilosifiaa?
Samalla ovenavauksella koutsien kanssa suuri "kiekkoidealisti ja pelitavankehittäjä" Seppänen olisi voinut myös erottaa itsensä, pääjehu tähän soppaan löytyy sieltä. Tämä kausi vähintäänkin ja muutama tuleva uhrataan nyt tähän älyttömään koutsienpotkusekoiluun. Uskooko tosiaan joku että Mikko Heiskanen - yhtään Pönön ammattitaitoa väheksymättä - tai joku muu valmentaja pystyisi muuttamaan jo tälle kaudella tai seuraavalle kaudelle JYPin pelitavan pelipaikattomaksi? Veltsukin jo yritti jollaintapaa uudistaa pelitapaa modernimmaksi Seppäsen vaatimuksesta ja mikä oli tulos !?
Ja silloin mareriaali oli laadukkaampi eritoten hyökkäyspäässä... ollaanko nyt oravanpyörässä ja palattu taas lähtöpisteeseen A, onko mitään opittu menneistä virheistä? Onko Pönö nyt 'Merikivi vol.2' Seppäsen potkupelko perseen takana jos hän ei tee niinkuin pomo sanoo? Kyllä jokaisella vähänkin itseään kunnioittavalla valmentajalla on ja pitää olla oma pelikirja mitä noudattaa ja mitä pelisysteemiä ajetaan joukkueeseen sisään.
Eihän tänne ketään kovia valmentajia tulla ikinä saamaan potkujen ja "herran" pelossa!
Kyllähän tämä JR:n playoffiin valmistava, hieman ikävänkin näköinen kiekko on se millä liigan pleijareissa yleensä pärjätään, mutta nyt valitettavasti jäi tämän pelitavan sisäänajo pahasti kesken!

Mutta onnea Jukka Seppäselle hänen valitsemalleen tielle!
Ja tietenkin Pönölle jaksamista ja uskoa uudenlaisen "new age future hockey" -kiekkosysteemin sisäänajamiseen. Ei kateeksi käy!
Ja hei, neuvoja saa sitten Seppäsen Jukalta jos menee sormi suuhun ja tulee tenkkapoo tämän "pelipaikattoman pelitavan" toteuttamisen suhteen!
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Uskooko tosiaan joku että Mikko Heiskanen - yhtään Pönön ammattitaitoa väheksymättä - tai joku muu valmentaja pystyisi muuttamaan jo tälle kaudella tai seuraavalle kaudelle JYPin pelitavan pelipaikattomaksi?
En ehkä juuri tähän, mutta kyllä tässä jostain syystä iltaa kohti on se lapsen usko paremmasta loppukaudesta herännyt. Pönö on ammattimies.

Muuten kyllä hallituksen puheenjohtajan puuttuminen pelitapaan ketuttaa yhtä paljon. Toivon, että Pönö saa sieltä suunnasta työrauhan.
 
Suosikkijoukkue
Jyp HT
Laitetaanpas vähän yhteenvetoa asioista (osa varmaan faktoja, osa ei), jotka nyt jollain tavalla voidaan liittää tähän valmennuksen irtisanomiseen:

Pelaajien ja valmennuksen suhde
Pelaajat ovat kiitelleet vaatimustason kasvamista JR:n tulon myötä. Useammasta lähteestä on kuitenkin kuultu haasteista kommunikaatiossa valmennuksen ja pelaajiston välillä molemmilla kausilla. Tämä jotenkin itselle vielä korostui alkukauden höpinöistä "turvallisesta tilasta" ála Nemo. Jos välit on vaikeat ja joukkue ei pelaa valmennukselle, ei muuta tarvita tällaiseen peliliikkeeseen.

Apuvalmentaja sitten tilalle?
Lienee kuitenkin ollut vähintään valistunut arvaus, että Pönö on jonain päivänä meidän ykkönen. Ehkä tosiaan ajatuksena oli jo ensi kauden jälkeen. Aika looginen valinta tähän väliin. Hyvä tyyppi ja tulostakin on tehnyt. Viestit pelaajiston suhtautumisesta Pönöön tukevat valintaa. Eli ei - ei ollut hätäratkaisu.

Hyvinhän JYP pelaa, miksi tällainen ratkaisu?
JYP aloitti kauden hyvin, parhaillaan pistekeskiarvo oli yli 1,8. Viimeiset 10-15 peliä on kuitenkin tuloksellisesti vedetty ihan samaan tahtiin viime kauden kanssa, joka oli raskas pettymys. Se, että JYP on pistekeskiarvoissa nyt top-6:ssa johtuu enemmän poikkeuksellisen tasaisesta sarjasta sijoilla 4-14. Tilastoista löytyy tukea, ettei prosessi etene riittävän hyvin.

Ei tuolla rosterilla voi onnistua
Hieman ristiriidassa edellisen kanssa, mutta tänään on myös kuultu, että osasyynä rosterin kapeuteen ja laatuun voi olla se, että irtisanottu valmennus ei ole kelpuuttanut tarjolla olleita pelaajia tai pelaajat eivät ole halunneet Rautakorven valmennukseen. Jos näissä on perää, niin roolinsa siinäkin valmennusjohdolla, vaikken missään nimessä Viitaselle puhtaita papereita anna.

Menikö joku noista väärin? Minähän en tosiaan mistään mitään tiedä. Koitin vaan palstatotuuksia poimia tuohon.
Hyvä yhteenveto, voisin lisätä ne parit seikat mitkä Seppänen itse sanoi haastattelussa ja muutkin ovat ne nostaneet, plus omat vakkarini:

Alunperinkin väärä valinta, osa 1 - rekordi
Oma mielipiteeni Rautakorven rekordista on ollut se, että varmaan todella kova lätkämies, mutta minä en halunnut Jypille valmentajaa, jonka parhailla miljoonajoukkueilla pleijarit jää kesken 92% varmuudella ja loppuotteluissa 83% mahikset tulla turpaan. Marko Virtanen ja Risto Dufva pystyi parempaan paljon halvemmalla.

"mielestäni ei todellakaan ole meriitti, että on voittanut YHDEN finaalin KUUDESTA. Ja laajemmalla otannalla, johtanut kovan joukkueen pleijareihin 13 kertaa ja voittanut vain 1 kerran. Ainoassa pronssipelissäkin tuli tuli turpaan. Eli vaikka Rautakorpea hehkutetaan menestyneenä valmentajana, niin hänellä on yhtä monta mestaruutta kuin Aholla, Dufvalla ja Karri Kivellä, eikä yhtään Euroopan mestaruutta."

Alunperinkin väärä valinta, osa 2 - doktriini, johtajuus
Seppänen oli oikeassa kritiikissä ja johtokunta väärässä kun jyräsivät Rautakorven valmentajaksi. Piste.
Vaikea sanoa, missä oltaisiin sen "ulkomaisen valmentajan" kanssa, mutta nyt ollaan kurssilla kohti samaa toiseksi tai kolmanneksi viimeistä sijaa juhlakaudella; "sen näkee naamasta kun lakkaa saamasta" on melko selvästi ollut fiilis kun katsoi Turkulaista, BC:tä ja montaa muuta viime viikon vieraskiertueella. Toki JR korjasi vaatimustason ja urheilullisuuden, eli päästiin Saipan tasosta ylöspäin. Sinne JR voisi ollakin tarpeellinen henkilö jo tällä kaudella.

Ajankohta
Kun ratkaisu on selvä, sitä on turha viivyttää. Maajoukkuetauon jälkeinen suunta on ollut täysin väärä, hirveä, eikä mikään viitannut siihen, että tilanne paranisi odottamalla. Nyt jää onneksi pieni joulutauko aikaa Heiskaselle ja uudelle tiimille hienosäätää asioita, ja ehkä Viitaselle tuoda se puhuttu kova sentteri tiimiin.

Kuten tuolla Heiskasen ketjussa mainitsin, tämä muutos antaa ainakin joukkueella mahdollisuuden toistaa vuoden 2012 kevään prosessi.

EDIT: modien kannustamana poistettu "parodia" siitä, miten Eric Perrinin kommentteja vuoden 2012 tilanteesta Dufvan kanssa voisi rinnastaa vuoden 2023 tilanteeseen Rautakorven kanssa. CJ Smith ei siis ole sanonut ainakaan vielä mitään samanlaista kuin Perrin silloin. Rinnastus löytyy vielä Heiskasen ketjusta.
 
Viimeksi muokattu:

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Keskisuomalaisen mukaan Rautakorpi ei alun perinkään ollut Seppäsen ykkösvaihtoehto. Mutta oli sitten mennyt muun hallituksen mukana. Se että pelit ovat menneet syksyllä ihan hyvin ei riitä keväällä yhtään mihinkään. Ja tähän aikaan vuodestahan aletaan tekemään niitä jatkosopimuksia ja hakemaan ensi kauden vahvistuksia. Mutta siitä huolimatta olihan tuo aika yllätys! Ihan kivan syntymäpäivä/joulu -lahjan Rautakorpi sai siis ainakin taloudellisessa mielessä.

Ja Perkele! se puuttuva sentteri sisään vähän äkkiä tai Viitanen ulos!
 

tp2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hyvä yhteenveto, voisin lisätä ne parit seikat mitkä Seppänen itse sanoi haastattelussa ja muutkin ovat ne nostaneet, plus omat vakkarini:

Alunperinkin väärä valinta, osa 1 - rekordi
Oma mielipiteeni Rautakorven rekordista on ollut se, että varmaan todella kova lätkämies, mutta minä en halunnut Jypille valmentajaa, jonka parhailla miljoonajoukkueilla pleijarit jää kesken 92% varmuudella ja loppuotteluissa 83% mahikset tulla turpaan. Marko Virtanen ja Risto Dufva pystyi parempaan paljon halvemmalla.

"mielestäni ei todellakaan ole meriitti, että on voittanut YHDEN finaalin KUUDESTA. Ja laajemmalla otannalla, johtanut kovan joukkueen pleijareihin 13 kertaa ja voittanut vain 1 kerran. Ainoassa pronssipelissäkin tuli tuli turpaan. Eli vaikka Rautakorpea hehkutetaan menestyneenä valmentajana, niin hänellä on yhtä monta mestaruutta kuin Aholla, Dufvalla ja Karri Kivellä, eikä yhtään Euroopan mestaruutta."

Alunperinkin väärä valinta, osa 2 - doktriini, johtajuus
Seppänen oli oikeassa kritiikissä ja johtokunta väärässä kun jyräsivät Rautakorven valmentajaksi. Piste.
Vaikea sanoa, missä oltaisiin sen "ulkomaisen valmentajan" kanssa, mutta nyt ollaan kurssilla kohti samaa toiseksi tai kolmanneksi viimeistä sijaa juhlakaudella; "sen näkee naamasta kun lakkaa saamasta" on melko selvästi ollut fiilis kun katsoi Turkulaista, BC:tä ja montaa muuta viime viikon vieraskiertueella. Toki JR korjasi vaatimustason ja urheilullisuuden, eli päästiin Saipan tasosta ylöspäin. Sinne JR voisi ollakin tarpeellinen henkilö jo tällä kaudella.

Ajankohta
Kun ratkaisu on selvä, sitä on turha viivyttää. Maajoukkuetauon jälkeinen suunta on ollut täysin väärä, hirveä, eikä mikään viitannut siihen, että tilanne paranisi odottamalla. Nyt jää onneksi pieni joulutauko aikaa Heiskaselle ja uudelle tiimille hienosäätää asioita, ja ehkä Viitaselle tuoda se puhuttu kova sentteri tiimiin.

Kuten tuolla Heiskasen ketjussa mainitsin, tämä muutos antaa ainakin joukkueella mahdollisuuden toistaa vuoden 2012 kevään prosessi.
EDIT: linkitys ei jotenkin toimi, sori spammistä, laitan tähän ketjuun kuuluvat osat suoraan tänne; päivitetty MTV:n haastattelu valmentajanvaihdosta (alkuperäinen täällä):

C.J. Smith aisti heti joukkueeseen liityttyään, ettei kaikki ollut kunnossa.
– Kaikkien päät olivat alhaalla. He olivat kyllästyneet kuuntelemaan samoja puheita, joten muutos piti valitettavasti tehdä joukkueen menestyksen takia. Tiedän, että Rautakorvella on sydän paikallaan. Valitettavasti näin, mihin se oli menossa, Smith kertoo MTV Urheilun haastattelussa.
Valmentajan vaihdos olisi voitu tehdä jo keväällä 2023, mutta Smith uskoo seurajohdon halunneen antaa Rautakorvelle vielä mahdollisuuden uuteen alkuun. Kun sama kaava näytti toistuvan, JYP painoi paniikkinappulaa 29 pelatun ottelun jälkeen.

– Olen pelannut jo aika kauan tähän mennessä, ja sen pystyy aina näkemään, milloin pelaajat eivät enää vastaa valmentajille. Heiltä tavallaan menee viesti ohi ja he ovat vähän jo kyllästyneitä.
– Ja Rautakorvella ja Niemisellä on tietty tyyli, joten se oli vaikeaa. Sellainen tyyli ei enää toimi. Se toimii ehkä vuoden tai puolitoista, mutta sitten kaikki ovat saaneet tarpeekseen. Niin se vain on, Smith arvioi.
– "Pönölle" oli helppo tulla sisään ja olla tekemättä samoja juttuja kuin Jukka ja Nemo. Hän ymmärsi sen, ja hänellä oli vähän paremmin tasapainossa, miten olla kova mutta myös pelaajien valmentaja. Hän on vähän rennompi, mitä se joukkue tarvitsi, Smith kertoo.

Voittamisen taitoa ei joukkueesta kuitenkaan puutu. Nimilistakin on vahva, joten tämä itseluottamus täytyy vain kaivaa jostain.
Jyväskylässä on kyllä pakka totaalisen sekaisin. Heiskanenko mullistaa koko suomalaisen kiekon? Antakaa mun nauraa!

Täällä jotkut haihattelee sillä, että Jukalla on jäänyt monesti pelit hopealle. No jumalauta koska viimeksi olette päässeet edes lähes finaaleita? Nytkin mennyt niin ”päin helvettiä” että olette p/o sijalla 6 ja 2 pisteen päässä sijasta 4. Koska olette olleet edes lähellä sijaa 6?

Vain Seppänen & Viitanen uskoi teidän viime kauden pakistoon. Tällä kaudella haette sentteriksi jo kertaalleen lopettaneen Malisen.

Onko tämä voittavan joukkueen rakentamista.

Ai niin koutsi vastaa, kuten Viitanen sanoo…

On tämä huvittavaa!
 

Aivan sama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sirkus nimeltä JYP Jyväskylä Oy
Jyväskylässä on kyllä pakka totaalisen sekaisin. Heiskanenko mullistaa koko suomalaisen kiekon? Antakaa mun nauraa!

Täällä jotkut haihattelee sillä, että Jukalla on jäänyt monesti pelit hopealle. No jumalauta koska viimeksi olette päässeet edes lähes finaaleita? Nytkin mennyt niin ”päin helvettiä” että olette p/o sijalla 6 ja 2 pisteen päässä sijasta 4. Koska olette olleet edes lähellä sijaa 6?

Vain Seppänen & Viitanen uskoi teidän viime kauden pakistoon. Tällä kaudella haette sentteriksi jo kertaalleen lopettaneen Malisen.

Onko tämä voittavan joukkueen rakentamista.

Ai niin koutsi vastaa, kuten Viitanen sanoo…

On tämä huvittavaa!
Hyvää huutamista kun et selkeästikään tiedä mitä taustalla on. Jos Kahvakorpi on kopin menettänyt ja on muutenkin mulkku ihmisenä, niin ei siinä auta paljon sarjataulukkoa tuijottaa.
 

Aivan sama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sirkus nimeltä JYP Jyväskylä Oy
Piti oikean hetki miettiä, että olenko nähnyt unta, mutta totta tämä on!

Alusta asti koko idea oli aivan silkkaa oksennusta. Miettikää nyt Jukka Rautakorpi JYPin valmentajana!? Hyvä, että tästä painajaisesta päästiin eroon.
 

Kideradio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Hyvää huutamista kun et selkeästikään tiedä mitä taustalla on. Jos Kahvakorpi on kopin menettänyt ja on muutenkin mulkku ihmisenä, niin ei siinä auta paljon sarjataulukkoa tuijottaa.
Kyllä tässä on isona lusikkana ollut sopassa ilmeisen pikkusieluiseksi osoittautuva Seppänen, kai sitä kopin "menettää", kun seurajohtokin taustalla nakertaa luottamusta. Jos on alunperin antanut muun hallituksen kävellä yli valmentavalinnoissa, niin kestäköön sen ja jättäköön selkään puukotukset vähemmälle.
Toivon kuitenkin, että Heiskanen tuo uusia parempia tuulia, eikä ole Seppäsen joo-joo-mies, kuten nuo pari aiempaa ennen "Kahvakorpea"...
 

Baldrick

Jäsen
Piti oikean hetki miettiä, että olenko nähnyt unta, mutta totta tämä on!

Alusta asti koko idea oli aivan silkkaa oksennusta. Miettikää nyt Jukka Rautakorpi JYPin valmentajana!? Hyvä, että tästä painajaisesta päästiin eroon.
Vaikka JR ei olekaan tunnettu ihmisten johtajana ja se osaltaan nosti tien pystyyn, niin isoin virhe kyllä tapahtui siinä, että palkattiin väärä henkilö aivan päinvastaisilla vahvuuksilla viemään eteenpäin JYPin strategiaa. Jos seura ei olisi pakottanut johtavaa ajatustaan, vaan antanut Tukan hoitaa tonttinsa rauhassa, niin tuloskin olisi varmasti ollut parempaa. Toki kenties junnujen kanssa toimiminen ja henkilökemioihin kaatuminen olisi varmaankin ollut joka tapauksessa edessä.

Isoimman virheen koko tässä sopassa näen kuitenkin olleen rekryssä. Toki tästäkin jäi käteen myös hopeareunuksena korkeampi vaatimustaso ja kokemattomammalle fysiikkavalmennukselle varmasti oikean suuntainen käsitys siitä, missä menestyvän joukkueen fyysiset vaatimukset on. Nyt sitten Heiskasella johdolla jatketaan ihmisten johtamisen ja pelillisen kehittämisen merkeissä kohti seuran visiota, joka toivottavasti menee isoilta osin päällekkäin Heiskasen pelikirjan kanssa.
 

tp2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hyvää huutamista kun et selkeästikään tiedä mitä taustalla on. Jos Kahvakorpi on kopin menettänyt ja on muutenkin mulkku ihmisenä, niin ei siinä auta paljon sarjataulukkoa tuijottaa.
Mihin perustat väitteesi "aivan mulkku" ihmisenä?
Pelaajat ovat vuosi kaudet halunneet pelata Jukan joukkueissa, joten miksi näin?

Toki jos teillä kova vaatimustaso tarkoittaa vittumaisuutta, niin sille ei mahdeta mitään.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Jyväskylässä on kyllä pakka totaalisen sekaisin. Heiskanenko mullistaa koko suomalaisen kiekon? Antakaa mun nauraa!

Täällä jotkut haihattelee sillä, että Jukalla on jäänyt monesti pelit hopealle. No jumalauta koska viimeksi olette päässeet edes lähes finaaleita? Nytkin mennyt niin ”päin helvettiä” että olette p/o sijalla 6 ja 2 pisteen päässä sijasta 4. Koska olette olleet edes lähellä sijaa 6?

Vain Seppänen & Viitanen uskoi teidän viime kauden pakistoon. Tällä kaudella haette sentteriksi jo kertaalleen lopettaneen Malisen.

Onko tämä voittavan joukkueen rakentamista.

Ai niin koutsi vastaa, kuten Viitanen sanoo…

On tämä huvittavaa!

Pelaajisto on ollut jo pitkään osittain samassa kypsymispisteessä Jukan kanssa, kun mitä Dufvan kanssa aikanaan. Ihan selkeästi oli nähtävissä liiallista turhautumista jo pelienkin aikana. Tuo nyt ei luonnollisestikaan tule kantamaan pitkälle, jos kaikilla ei ole kaikki pelissä. Lisäksi JR ollut esteenä pelaajarekryille. Ei taida olla kummempaa käyttöä sellaiselle valmennusjohdolle, jolle pelaajat eivät enää täysillä pelaa.

JYP sai JR+VN kombinaatiosta sen irti mitä tarvitsi, eli tarpeeksi kovan urheilullisen tason ja siihen se herrojen anti taisi jäädä. Pelaaminen ei muutenkaan oikeastaan yksittäisiä pelejä lukuunottamatta oikein ollut sellaista mitä JYPin strategiassa on määritelty. Täysin oikea ratkaisu omasta mielestä. Vapautuneisuutta ja motivaatiota tuo jengi tarvitsee, eikä kuria ja pelkoa.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Tässä on yö nukuttu ja muutama artikkeli luettu sekä radio haastatteluja kuultu. Alkaa jo jonkinlaista havainnekuvaa saada.
Syyllisiä etsitty ja uskonut hivenen joitain jatkoaika kirjoittajia varmoista lähteistä jne.

Jukka Seppästä on osoitettu sormella että on valmentaja valinnassa jyrännyt Viitasen. Mutta totuushan on ollut ihan muuta Tuomas Heikkilän mukaan. Se jonka yli on jyrätty onkin Seppänen. JYPllä on ollut valmis valmentaja sopimus Tommi Hämäläisen kanssa ennen Rautakorpea. Mutta hallituksen jäsenen sekä myös merkittävä rahoittaja Kullervo Harvia on masinoinut Rautakorven sisään parin muun osakkaan avustuksella.
Tällöin on tullut epäkohta pelitapa tavoitteiden ja projektia vetävän valmentajan pelifilosofia kanssa. Tiikerihän ei pääse taidoistaan joten Rautakorpi ei pystynyt muuttumaan riittävästi, toisaalta halusiko edes.
JYPn omistus suhteissa on Rautakorven palkkaamisen jälkeen tullut muutoksia. Jukka Seppäsellä on tätä nykyä enimmäis omistus. Ja pystyy halutessaan tekemään päätökset itse. Eikä tule arvovalta tappiota. Tätä hallitus ja enemmistö päätöksiä ja kompromisseja on tehty siitä asti kun Seppänen luopui enemmistö omistuksesta kun HIPP invest (pelaajat) tuli omistajistoon. Tästä hetkestä lähtien on alkanut valmentaja sekoilu ja juupas eipäs leikki hallituksessa.
Nyt palattu "vanhaan" Seppänen hankkinut pienosakkaiden perinnöksi saamat osuudet itselleen.
Nyt aika näyttää tuleeko ryhtiä päätöksiin.
Heiskanen/Hämäläinen hoitaa kauden loppuun.
Yllättävintä tässä on Heiskasen päävastuu, eikä Hämäläisen mikä ollut se alun alkaen se "ykkösratsu"
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jukka Seppästä on osoitettu sormella että on valmentaja valinnassa jyrännyt Viitasen. Mutta totuushan on ollut ihan muuta Tuomas Heikkilän mukaan. Se jonka yli on jyrätty onkin Seppänen. JYPllä on ollut valmis valmentaja sopimus Tommi Hämäläisen kanssa ennen Rautakorpea. Mutta hallituksen jäsenen sekä myös merkittävä rahoittaja Kullervo Harvia on masinoinut Rautakorven sisään parin muun osakkaan avustuksella.

Kuulostaisi äkkiseltään että saattoi jopa tuo Harvian ja kumppaneiden valinta pelastaa JYPin sillä avasivat käsittääkseni myös ihan hyvin rahahanoja tässä tilanteessa verrattuna siihen että Hämäläisen johdolla olisi menty. Olisi voinut aika lähellä olla sama kohtalo kun SaiPassa nyt tai ainakin riski siihen että jumbotahti ei olisi kääntynyt ja vain koitettu säästää itsensä hengiltä ja toivoa että jostain vuosittain tulee NHL korvaukset. Tietenkin paha sanoa jos osa osakkaista on nyt ollut isosti rahoittamassa että kuinka halukkaita tämän jälkeen rahoitta kun "jyrätään" yli.
 

tp2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pelaajisto on ollut jo pitkään osittain samassa kypsymispisteessä Jukan kanssa, kun mitä Dufvan kanssa aikanaan. Ihan selkeästi oli nähtävissä liiallista turhautumista jo pelienkin aikana. Tuo nyt ei luonnollisestikaan tule kantamaan pitkälle, jos kaikilla ei ole kaikki pelissä. Lisäksi JR ollut esteenä pelaajarekryille. Ei taida olla kummempaa käyttöä sellaiselle valmennusjohdolle, jolle pelaajat eivät enää täysillä pelaa.

JYP sai JR+VN kombinaatiosta sen irti mitä tarvitsi, eli tarpeeksi kovan urheilullisen tason ja siihen se herrojen anti taisi jäädä. Pelaaminen ei muutenkaan oikeastaan yksittäisiä pelejä lukuunottamatta oikein ollut sellaista mitä JYPin strategiassa on määritelty. Täysin oikea ratkaisu omasta mielestä. Vapautuneisuutta ja motivaatiota tuo jengi tarvitsee, eikä kuria ja pelkoa.
Heiskasellako on sitten enemmän annettavaa? Taisi se Keupassa olla pääkäskijänä aikanaan. Menestys ja kokemus ei Jypissä näköjään kelpaa.

Mutta iloa ja valoa...
 

Aivan sama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sirkus nimeltä JYP Jyväskylä Oy
Mihin perustat väitteesi "aivan mulkku" ihmisenä?
Pelaajat ovat vuosi kaudet halunneet pelata Jukan joukkueissa, joten miksi näin?

Toki jos teillä kova vaatimustaso tarkoittaa vittumaisuutta, niin sille ei mahdeta mitään.
Tänne palstalle on syväkurkut laulaneet viestiä miten Rautakorpi ei puhu pelaajien kanssa ja että niemenomaan Rautakorven takia pelaajat eivät halua tulla hänen valmennukseen.

Kai kovan vaatimustason voi asettaa myös olematta mulkku? Tulisit sinäkin jo pois sieltä ysäriltä.

Näyttää se Pelsuillakin menevän ihan hyvin ja Niemelä tuskin on ylimielinen pelaajiaan kohtaan.
 

tp2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tänne palstalle on syväkurkut laulaneet viestiä miten Rautakorpi ei puhu pelaajien kanssa ja että niemenomaan Rautakorven takia pelaajat eivät halua tulla hänen valmennukseen.

Kai kovan vaatimustason voi asettaa myös olematta mulkku? Tulisit sinäkin jo pois sieltä ysäriltä.

Näyttää se Pelsuillakin menevän ihan hyvin ja Niemelä tuskin on ylimielinen pelaajiaan kohtaan.
Eivät tietenkään halua. Tapparaankaan ei kukaan halunnut tulla. UTJ:n hommissakin kasasi vain pari mestari-jengiä.

Ysärillä ei sitä menestystä tullut. Tällä vuosituhannella ovista ja ikkunoista.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Heiskasellako on sitten enemmän annettavaa? Taisi se Keupassa olla pääkäskijänä aikanaan. Menestys ja kokemus ei Jypissä näköjään kelpaa.

Mutta iloa ja valoa...

Jos saa pelaajat sitoutumaan ja pelaamaan vapautuneemmin niin kyllä, uskon että Mikko Heiskanen pystyy parempaan kun Tampereen kaksikko.
 

Aivan sama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sirkus nimeltä JYP Jyväskylä Oy
Eivät tietenkään halua. Tapparaankaan ei kukaan halunnut tulla. UTJ:n hommissakin kasasi vain pari mestari-jengiä.

Ysärillä ei sitä menestystä tullut. Tällä vuosituhannella ovista ja ikkunoista.
Ymmärräthän, että valmentajana sä olet joka päivä tekemisissä joukkueen kanssa. Siinä tulee kyllä oma persoona ennemmin tai myöhemmin esiin etkä voi feikata. Jos on välit tulehtunut, niin aika vittumaista siinä on jatkaa ja ylläpitää hyvää fiilistä. Varmasti Jukkis on ollut hyvä työssään UTJ:n paikalla, mutta valmentamaan tosta fossiilista ei enää ole. Eikä ne Jukan meriitit valmentajana ihan kauhean häikäisevät ole.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eivät tietenkään halua. Tapparaankaan ei kukaan halunnut tulla. UTJ:n hommissakin kasasi vain pari mestari-jengiä.

Ysärillä ei sitä menestystä tullut. Tällä vuosituhannella ovista ja ikkunoista.
Ajat ja tilanteet muuttuvat. Tokihan menestyvään Tapparaan pelaajatkin halusivat, vaikka valmentaja ei erityisesti houkuttelisi. UTJ-ajat ovat sitten erikseen, koska ei pelaajia juurikaan kiinnosta kuka on UTJ, eikä Rautakorpi ollut siinä roolissa samanlainen kuin valmentajana.

Totuus on, että JYPin aikana Rautakorpi on vaikeuttanut pelaajanhankintoja.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Eivät tietenkään halua. Tapparaankaan ei kukaan halunnut tulla. UTJ:n hommissakin kasasi vain pari mestari-jengiä.

Ysärillä ei sitä menestystä tullut. Tällä vuosituhannella ovista ja ikkunoista.
UTJ onkin UTJ ja valmentaja valmentaja. Pelaajat ovat arjessaan enemmän tekemisissä päävalmentajan kuin urheilutoimenjohtajan kanssa. Päävalmentaja lienee monen pelaajan lähin esimies, jolle vastataan omissa teoissa niin hyvässä kuin pahassa. Urheilutoimenjohtaja taas katsoo toimintaa paljon enemmän sivusta, eikä juurikaan puutu pelaajien tekemisiin.

Vähän kärjistäen mulkeron UTJ:n kanssa pärjää helpommin kuin mulkeron valmentajan kanssa. Ilkeät huhut kertoivat jo ennen eilisiä potkuja, että jotkut pelaajat ovat jättäneet tarttumatta JYPin tarjoukseen nimenomaan valmennuksen takia. Ja jos mietitään Tapparaa, niin siinä on maksukykyinen joukkue, johon päästessä on pääsee aika varmasti pitkälle keväällä, puhumattakaan sitten maan parhaista fasiliteeteistä tällä hetkellä. Ilkeä kaveri voisi todeta, että Tapparaan haluttiin tulla Rautakorvesta huolimatta.

Vaikka JR oli mikä oli, tämän palstan konsensus on jo pidempään näyttänyt olevan se, että Rautakorpi saisi tulla koska tahansa JYPin urheilutoimenjohtajaksi. Villeimmissä huhuissa/toiveunissa JR olisi korvannut Viitasen valmennuskautensa päätteeksi. Ja kyllä, itsekin olin pettynyt lopputulemaan, mutta kritiikkisi ei nyt oikein osu maaliin.

Ps, kyselit aiemmin, että koska JYP on päässyt viimeksi edes lähelle finaaleja. Vuosi oli 2018 ja CHL-finaali, jonka JYP hoiteli pois päiväjärjestyksestä. Rautakorpi pääsi Liigassa päävalmentajana pari kuukautta myöhemmin finaaleihin, mutta ei voittanut niitä. Sen jälkeen JR ei ole päävalmentajana finaaleissa esiintynytkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös