Pelitapa => näyttäisi siltä, että valmennus JJ:n johdolla (??) on ottanut "pari napsua" pois siitä ylikiekollisesta vaatimuksesta ja Suomi on selkeästi vähentänyt pyrkimystä viivelähtöihin ja turhaan "kiekotteluun" => GER-(ekat kaksi erää) ja USA-(kaikki kolme erää) peleissä ollaan käännetty peliä huomattavasti nopeammin, joskus jopa ekalla kosketuksella suoraa ylös... Jos tämä trendi on valmennuslähtöistä niin propsit sinne! Harhaanjohtavan analyytikon papereissa myös GER-pelissä pelattiin paljon viivelähtöjä, mutta mun silmääni niitä ei tasakentällisin nähty juurikaan? YV:llähän nyt on oikeesti tyhmää ryntäillä, mutta jos tämä pitää Petterin tyytyväisenä niin mikäs siinä.
Suomi on nyt ylemmässä jatkosarjassa ja omaa erittäin hyvät mahdollisuudet puolivälieriin => siispä Jukka, onnea jatkoon! Mutta voisit kyllä pitää nämä "no vellihousuinahan meitä on varmaan pidetty"-heitot ihan omana tietonasi, antaa vaan nättinokkaisen / herkkänahkaisen kuvan!
Hyvin kiteytetty ja samoin olen nähnyt itsekin turnauksen trendin. Tanska-pelissä pelattiin todella paljon hitaita lähtöjä ja monesti sellaisessakin tilanteessa, jossa olisi ollut selkeä tilaisuus lyödä kunnolla painetta ja kääntää peliä nopeasti. Saksa- ja USA-pelissä peli oli huomattavasti nopeampaa ja turhasta viivyttelystä oli päästy eroon.
Omasta mielestäni Sihvosen johdolla viivelähtöjen merkitystä on korostettu aivan liikaa. Siitä olen kuitenkin samaa mieltä, että peliä tulee rytmittää tilanteen mukaan ja reagoida muuttuviin tilanteisiin oikealla tavalla, ja aina jos on tilaisuus tulee hyödyntää nopea kääntö ja hyökkäys. Eli periaatteessa jos vastustaja on huono, voi peli olla pelkkiä nopeita kääntöjä vastustajan selustaan ilman yhtäkään viivelähtöä. Tässä mielessä joku viivelähtöjen tilastointi on aivan turhaa hommaa, sillä se ei kerro pelistä kuitenkaan loppujen lopuksi yhtään mitään, koska kaikki on kuitenkin aina vastustajasta ja sen pelistä kiinni. Huomattavasti parempi indikaattori pelin kulusta olisi onnistuneiden nopeiden kääntöjen lukumäärä. Onnistuneeksi voisi vaikkapa laskea maalipaikkaan johtaneet käännöt. Jos onnistuneet nopeat käännöt / kaikki nopeat käännöt -suhdeluku on tyyliin 1/30, tällöin olisi varmastikin ollut viisaampaa pelata sinne väliin muutama hidas lähtö.
Siirretään vielä tuolta toisesta ketjusta siffan kirjoitus, joka sopinee paremmin tänne...
Hyvät kicksit sain valmentakaksikon näpäytyksestä median edustajille. Nythän ei ollut ollenkaan kyse näistä MM-kisoista vaan Vancouverin aikaisista ja sen jälkeisistä solvauksista koko valmentajakolmikon niskaan. Niinkuin muistanet, niin iltapäivälehdet revittivät juttujaan kisojen aikana joukkueen sisältä, eräiltä NHL-pelaajilta, saatujen juorujen perusteella. Minulla ovat nuo sepustukset tallella. Jukka Jalonen oli näiden syväkurkkujen mielestä täysin epäkypsä valmentamaan NHL-pelaajia, joilla oli vaikeuksia omata Jukka Jalosen pelitapa, kun siellä NHL:ssä kuulemma pelataan aivan eri tavalla. Timo Lehkonen sai erikoisen ala-arvoista solvausta puolustajien peluuttamisesta. Eilinen, ottelun jälkeinen viimeinen studio-osuus, oli varta vasten tehty Jukka Jalosen ja Timo Lehkosen hetkelle muistuttaa siitä, että Suomi voitti eurooppalaisella joukkueella lisättynä kolmella NHL-pelaajalla täysverisen USA:n NHL-joukkueen, jota valmensivat kahden NHL-joukkueen päävalmentajat.
Jukka Jalonen pelimiehenä pysyi kommenteissaan rauhallisena, mutta Timo Lehkosen olemus ja ulosanti kertoi siitä, että nyt oli aika tasata tilit hänen arvostelijoidensa kanssa. Timo Lehkonen on Suomen paras kakkosvalmentaja ja puolustajien peluuttaja. Lehkosen kunnianpalautuksen hetki tuntui minusta todella hyvältä. Varsinkin, kun täällä JA:ssa puolustin Vancouverin aikana ja sen jälkeen koko valmentajatrion suurta ammattitaitoa, enkä lipsunut siitä piiruakaan, koska tiedän asian olevan niin. Vancouverin pronssimitali kruunasi valmentajakolmikon saavutukset yhä korkeammiksi.
Toki suurimmat kicksit tulivat Suomen eilisestä voitosta. Olenhan ollut koko ajan valmentajakolmikon suuri kannattaja täällä JA:ssa.
Koska en ollut kyseistä haastattelua nähnyt, ihmettelin jo voiko Suomen valmennusjohto olla niin pikkumainen, että alkaa kuittailemaan suorassa lähetyksessä joillekin videotuomareille vanhoista asioista. Katsoin haastattelun ylen sivuilta ja mietin ollaanko me katsottu ollenkaan samaa haastattelua. Molemmat valmentajat olivat olivat ihan rauhallisena eikä mistään viittauksista Vancouveriin voida puhua. Lähinnä juuri näissä kisoissa on puhuttu mikkihiiripuolustuksesta Suomen kohdalla, koska ns. peruspakkeja ei juurikaan ole otettu mukaan ja kaikenkaikkiaan puolustajat ovat pieniä.
Mutta hienoa, jos saat tuollaisista haastatteluista kicksejä.
Tuolta mm. tuon haastattelun voi katsoa vielä uudestaan.
http://yle.fi/urheilu/lajit/jaakiek...jaakiekko_2010_mediasali/leijonahaastattelut/
Jos jatkoajassa on monella joskus vaikeaa myöntää, että omilla suosikkivalmentajillakin on heikkoja osa-alueita, niin hienoa, että sentään valmennusjohto osaa ottaa oppia virheistään. Vancouverin keskinkertaisten pelisuoritusten jälkeen MM-kisoissa trendi on ollut nouseva ja mielestäni USA-pelissä paketti oli maajoukkueella parhaiten kasassa pitkään aikaan.