Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
On muuten suht mielenkiintoista, jos ja kun valmennuspestiin, jonka pitäisi olla maan halutuin, joudutaan suunnilleen kinuamaan jo valmennusuransa päättänyttä ihmistä ja etsimään sopivaa + vapaana olevaa tyyppiä puolipaniikissa. Miksihän?? Jotain vikaa tiedonkulussa, toimintakulttuurissa, mediaympäristössä, marssijärjestyksessä jne.? Eihän nyt tokikaan:).
Jukka Jalosella on vyöllään maailmanmestaruus, joten onhan siinä seuraajalla aikamoinen haaste, että pääsee samaan. Tämä voi olla yksi syy, että halukkaita ei pilvin pimein ole. Jos nyt asia oikeasti on edes näin, että päävalmentajuus ei kiinnostakaan enää niin laajalti.

Meidän peli ei ole Kalen lanseeraama, vaan kyllä se on tullut lähinnä Jukka Jaloselta. Ja tiedä sitten, pitäisikö tähän pelitapaan sitoutua niin voimallisesti jatkossa? Osaavatko kaikki valmentajat edes valmentaa tätä Meidän peliä? Epäilen, että se ei ole kaikille ominta aluetta. Ja tätä taustaa vasten olisi riski, jos joku vamentaja lähtisi harjoittelemaan Meidän pelin valmennusta maajoukkueeseen.

Kummolalla tulisi olla yksi asia selvä: jos Meidän peliä halutaan, ehdokkaita ei silloin voi olla kovin monta. Aravirta ja Marjamäki olisivat kärkinimet Meidän pelin sapluunaan. Muita nimiä ei tule edes mieleen. Westerlundkin on rajatapaus, vaikka hän osaava valmentaja onkin.

Kari Jalonen, Kai Suikkanen, Jukka Rautakorpi ja muutama muu edustavat toisenlaista pelitapaa. Vaikka Rautakorpi oli hetken liiton leivissä levittämässä Meidän pelin "ilosanomaa", pieni epäilys sille, että hän osaisi Meidän peliä valmentaa. Kari Jalonen ja Suikkanen pysyisivät varmaan uskollisena omille pelitavoilleen maajoukkueessakin.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Jukka Jalosella on vyöllään maailmanmestaruus, joten onhan siinä seuraajalla aikamoinen haaste, että pääsee samaan. Tämä voi olla yksi syy, että halukkaita ei pilvin pimein ole.
No on on ja totta kai paineita, esilläoloa, edustamista jne. tuleekin kestää - kuuluu työn kuvaan. Mutta ei tämä(kään:) prosessi nyt kovin jouhevasti tunnu sujuvan.
Huomenna on ip btw joku tiedotustilaisuus "valmentajatilanteesta", eli se nimi voi tulla jo piankin. Tai sitten ei. Lässyn lässyn lässyn, sanois Kurt Vonnegut -vainaa:).
Mutta valittiin kuka tahansa, on ihan selvää, että käytäntö tulee tässäkin ennen teoriaa. Ts. raamit voi esittää "ylhäältä", mutta kyllä se on päävalmentaja tiimeineen ja pelaajat, jotka sen lopullisen jään tason toiminnan määrittävät. Not to mention ettei kukaan voi johtaa uskottavasti muuten kuin omilla periaatteillaan ja vahvuuksillaan, ei ketään toista apinoimalla.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
Jos Westerlund julkistetaan huomenna, niin edelleenkin ihmettelen eikö jääkiekkoliitolle voitaisi hommata oikeasti jotakuta Kummolaa pätevämpää henkilöä vastaamaan PR-puolesta? MM-kullan jälkeinen "kännigate", viime kevään "lippugate" ja tämänkaltaiset pikkujutut eivät vain ole kovin hyvin hoidettua tiedotusta. Jos sieltä nyt Westerlund siis julkistetaan, niin kuinka moni uskoo että Kummolan kiistäessä sopimuksen Kummola puhui totta? Kannattaisi vaikka jättää kommentoimatta tuollaisessa tilanteessa.

Tämä siis tosin vahvaa jossittelua joka pohjautuu sille skenaariolle että tuo Aamulehden uutinen oli totta.
 
"Kyllähän siellä liikutaan taas lähellä rienausta, mutta haittaako se toisaalta aurinkoakaan jos kysytään onko kuu sitä lämpimämpi?" -Nimimerkki Clocks

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Barca&Pep, Pats, SASpurs, Canada, PIT&CHI
Ei tuo "peluuttaa meidän peliä" saa olla mikään itseisarvo jonka perusteella valinta tehdään, "meidän peli" ei ole edelleenkään mikään autuaaksi tekevä asia johon koko suomikiekko pitää jatkossa hirttää koska yksi päävalmentaja sellaisesta käsitteestä tykkäsikin.
Tämä on vaan niin huvittavaa, kun Jalojen palkattiin niin lanseerattiin tämä MEIDÄN PELI Kummolan toimesta ja tätä lähdettiin sitten Vuirumäeltä opettamaan seuroihin, miten jatkossa pitää kiekkoa pelata. No nyt kun Jalosen aika on ohitse ollaan MEIDÄN PELI heittämässä roskiin ja palkkaamassa puhdasta 90-lukulaista puolustamista ja vastahyökkäämistä edustavia valmentajia. Ei hyvää päivää mitä poukkoilemista Kalelta. Tervetuloa taas hirveää puolustavaa kiekkoa pelaava maajoukkue.
 
#10Messi #8Iniesta #6Xavi #14Cruyff #4Pep #10Ronaldinho #5Busi #5Puyol #3Pique #1MATS #20Sergi #18Alba #21de Jong #16Pedri #12Puig #7Griezmann; #12Brady #11Edelman #87Gronk #80Amendola; #20Manu #23LBJ; #87Crosby #88Kane #97McDavid #29MacKinnon #19Toews #71Malkin #2Keith;

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olen wanhan jäärän (EW, Aravirta) nimeämisen kannalla jos kakkoskoutsi on Lauri Marjamäki. Eli Marjamäki nostetaan aikanaan päävalmentajaksi.

Myös Suikkasen näkisin erittäin mielelläni maajoukkueen valmennustiimissä. Hänelle pariksi joku edellä mainituista.
 
"Loppujen lopuksi se on ihan sama kuka turakainen siellä vaihtoaitiossa valmentajana heiluu" -Kai Suikkanen-

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No nyt kun Jalosen aika on ohitse ollaan MEIDÄN PELI heittämässä roskiin ja palkkaamassa puhdasta 90-lukulaista puolustamista ja vastahyökkäämistä edustavia valmentajia. Ei hyvää päivää mitä poukkoilemista Kalelta. Tervetuloa taas hirveää puolustavaa kiekkoa pelaava maajoukkue.
Kuten choose life jo kirjoittikin, tilanne on kääntynyt sellaiseksi, ettei valmentajaksi 'oteta' sitä, joka halutaan, vaan se joka suostuu.
 
That's what she said.

Drewiske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans & Kekäläisen CBJ
Voi hemmetti. Ei Erkkaa taas kerran paskomaan housuihin. Mies on tainnu lurauttaa sen kuuluisan lusikallisen paskaa housuihinsa jokaisessa tiukassa paikassa missä on ollut. Pelikirja sulaa kovassa paikassa niinku lumiukko solariumissa.

Kai sieltä nyt joku muukin suostuu koutsaamaan tuota jengiä ku Kalen saunakaverit?!?!?
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hassua sinänsä, miten itsekin jaksoi niinkin muinaisena vuonna kuin 2007 ottaa kovastikin kantaa siihen, kenen pitäisi maajoukkueen päävalmentaja olla. Nyt jaksaa juuri ja juuri kiinnostua aiheesta.

Ehkä se 2011 mestaruus todisti ainakin sen, ettei se Suomen jääkiekkoilu tuhoudu likimainkaan niin herkästi kuin mitä lehdet liioittelevat. Shedden/Jalonen on kenties historian kritisoiduin valinta ja Kummolaa pidettiin maailman suurimpana törppönä, kun niin meni tekemään ja silti tuli kultaa.

Niin ikään keväällä lehdistön mielestä Erkka "Stalin" Westerlund oli maailman huonoin valmentaja ja sillä tuli hopeaa. Ja Kurt Lindström oli historian huonoin vitsi valmentajana ja silläkin tuli kultaa.

Ei voi olla ajattelematta, että valmentaa Suomea kuka hyvänsä (jos nyt jääkiekkovalmentajista puhutaan), niin se voi tuottaa kirkkaita mitaleita tai mennä puihin. Ja vuoden väliprojektikin on aika pieni sivupolku laajemmassa mittakaavassa.
 
"Suututtiin, kun juututtiin Ilveksen maalivahtiin" (mutta selvittiin lopulta).

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Kai sieltä nyt joku muukin suostuu koutsaamaan tuota jengiä ku Kalen saunakaverit?!?!?
Itse en kyllä toivo Jortikkaa saatika sitten Erkkaa jortikan päälle, mutta vuosien varrella on kyllä mietityttänyt kuinka paljon Kale ja Harkimo ja nämä muut oikein käyvät saunassa? Johonkin kisaan voisivat kyllä osallistua.
 
Kyllä paskasta kakun saa

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Ite ottaisin jo nyt Marjamäen Leijoniin. Tehnyt perkeleen kovaa jälkeä, pelilliset asiat ovat kiistatta hallussa ja on sopiva nykyajan johtaja. Aravirta voisi olla toiseksi paras valinta, tuntuu että Ara elää ns. uutta tulemista ja tuntuu olevan jääkiekosta taas todella innoissaan. Ei helvetissä mitään Nokkaa. Westerlund olisi ihan perus turvallinen valinta, mutta jotenkin epäilen kuinka paljon annettavaa Westerlundilla enää olisi.
 
Hi lloyd

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
13.30 tulee Areenalta suorana tiedotustilaisuus.
 
”Niin paljon kuin internetiä halveksinkin, mun on myönnettävä, että internet pelastaa meidät uudelta vapaussodalta. Kuka viitsisi lähteä kaupungille osoittamaan mieltään tai edes kirjoittaa jotain vakavasti odotettavaa, kun voi sen saman työajan ja vapaa-ajan viettää vaikka pornografisilla sivustoilla? "
(Teemu Keskisarja)

Japi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh, Jokerit, Saipa, Jokipojat, Titaanit
13.30 tulee Areenalta suorana tiedotustilaisuus.
Kalella on kiire julkistaa Westerlundin sopimus. Kale on luvannut uuden päävalmentajan ennen joulua. Kalen on pakko julkistaa valinta, hän ei voi odottaa kevääseen, koska on luvannut päävalmentajan julkaisun ennen joulua ja keväällä olisi melkein pakko nimetä valmentajaksi Pekka Tirkkonen. Miksikö? No eihän vuosituhannen suurimman kiekkosensaation tekijää (SaiPan SM-kulta) voisi jättää nimeämättä:):)
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
IL:n polo-pekka tietää kertoa että Marjamäki ilmoitetaan Westerlundin kakkoseksi huomenna. Onko sitten niin että Nokka jätetään kuviosta kokonaan pois, siihenhän tämä ratkaisu viittaa?
 
"Kyllähän siellä liikutaan taas lähellä rienausta, mutta haittaako se toisaalta aurinkoakaan jos kysytään onko kuu sitä lämpimämpi?" -Nimimerkki Clocks
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
IL:n haastattelema Pentti Matikainen sanoo ettei ole kieltäytynyt leijonien päävalmentajan tehtävästä, ennakoi kuitenkin hommaan Westerlundia. Tämä viesti nyt olisi sopinut muutamiin muihinkin ketjuihin (kuten mille naurat juuri nyt?) mutta laitoinpa kuitenkin tänne. Pena on siis käytettävissä.
 
"Osallistun vain arvontaan"

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IL:n polo-pekka tietää kertoa että Marjamäki ilmoitetaan Westerlundin kakkoseksi huomenna. Onko sitten niin että Nokka jätetään kuviosta kokonaan pois, siihenhän tämä ratkaisu viittaa?
Näinhän se todennäköisesti tulee menemään. Tai siis epäilisin, että Nokkaa ei olla jätetty kuvioista pois, vaan hän on itse jättäytynyt pois vielä tässä vaiheessa. Tehnee ulkomailla kovempaa tiliä vielä jonkun vuoden ja kun itseluottamus riittää, niin on päättänyt ottaa maajoukkuehommat vastaan ehkä kolmen vuoden kuluttua.

Kyllä nauratti eilen kun tuli ilmoitus tuosta tiedotustilaisuudesta mikä on tänään. Kummolalla pikkusen tuli hätä tiedottaa itse asioista kun huomasi että eihän täällä mikään pysy salassa. Ennen jouluahan se tietysti on tämäkin päivä.

Jospa sieltä sitten kuitenkin tulisi joku yllättävä kuvio... ihan varmasti joo.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viikingit, Jymy, narrit (ei khl)
Kyllähän toi WesterlundMarjamäki-kuvio on todella väsynyt. Aravirralla ja Westerlundilla ei pitäisi olla mitään asiaa maajoukkueeseen. Piste.
 
Löylyhuoneen automaattinen löylynheittäjä

RDivis

Jäsen
Erkka? Miksi? Kyllä on sanottava, että jos tää näin menee niin on iso pettymys. Eiköhän Erkka ole jo katsottu kortti. Jos tulee vielä mukaan jollain "no, okei mä tuun sitte" motivaatiolla, niin ei paljon naurata.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Erkka W tai Aravirta on paras valinta kaudeksi 13-14 ja jos Marjamäki on kakkosena ja Selin säilyy ryhmässä mukana, niin kokoonpano paras mahdollinen tässä tilanteessa, kun J Jalonen jäättää tavallaan leikin kesken vähän ikävästi, juuri ennen kaksien isojen kisojen talvea ja nyt ei Jukan tarvitse päävalmentaa Sotshissa pelitavallisesti surkeita ja epäluotettavia NHL-tähtiämme.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Erkka? Miksi? Kyllä on sanottava, että jos tää näin menee niin on iso pettymys. Eiköhän Erkka ole jo katsottu kortti. Jos tulee vielä mukaan jollain "no, okei mä tuun sitte" motivaatiolla, niin ei paljon naurata.
Jukka Jalonen jätti maajoukkueen kyllä hieman pulaan, kun lähtee jo keväällä 2013. Mitä tätä asiaa kieltämään ja nyt Kummola joutuu valitsemaan parhaan mahdollisen niistä, joista voi valinnnan tehdä.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Erkka W tai Aravirta on paras valinta kaudeksi 13-14 ja jos Marjamäki on kakkosena ja Selin säilyy ryhmässä mukana, niin kokoonpano paras mahdollinen tässä tilanteessa
Ajatelkaapa nyt kolmikkoa Ara-Marjamäki-Selin? Kuka noista on sellainen joka piiskaa jengiä erätauolla kun ollaan tappioasemassa MM-finaalissa ja että nyt saatana jätkät verta pakkiin! Arvostan noita kaikkia paljon, mutta persoonina he ovat liian samanlaisia, liian hillittyjä. Westerlundkaan ei siinä suhteessa juuri erotu. J.Jalonen - P.Matikainen - Nurminen on ollut hyvä yhdistelmä taktista osaamista ja taisteluun tsemppaamista.

Ja Aravirta on myös mies jonka joukkue järjestään häviää silloin kun ollaan todella kovassa paikassa. Menneen maailman mies kaikenkaikkiaan.
 
"Osallistun vain arvontaan"
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy