Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Jukka Jalosen seuraaja?

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Durden, 22.08.2012 klo 16.47.

 1. Takiainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tuossa lyhyessä Aamulehden nettiuutisessa ei ollut kaikki, mitä varsinaisessa paperisessa tuotiin esille.

  Maikkari on sen tiivistänyt. tähän uutiseen.

  Linkki siis vie MTV3:n uutissivulle.

  Eli Erkka vetää Sothsin ja tämän jälkeen istutetaan Nokka penkin taakse pidemmällä sopparilla.
   
 2. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Maikkarin aamu uutisissa taidettiin sanoa että kyseessä ois vain vuoden pesti (tai pelkät Olympialaiset). Ja musta tän hetken tilanteessa Westerlund ois hyvä valkku valinta olympialaisiin ja loistava valinta. Kuitenkin on kokemusta vastaavanlaisesta turnauksesta ja sitten hän taitaa olla arvostettu valkku myös NHL-pelaajien keskuudessa. Olisi aika kova paikka esim. Marjamäelle tai jollekin muulle uudelle maajoukkuevalkulle aloittaa heti Olympialaisilla jossa saattaa olla ehkä myös NHL-pelaajat mukana.
   
 3. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Tämän jälkeen kauhukuvien maalailuni kasvaa kasvamistaan. Uutista lukemattomille voidaan vielä todeta, että siinä sanotaan ettei Erkka olisi halunnut pestiä mutta Kale olisi onnistunut suostuttelemaan rehtorin takaisin maajoukkuehommiin. Kuten aiemmassa viestissä jo totesinkin, pystyykö silloin motivoitumaan jos ei alunperin olisi edes halunnut hommaa ottaa vastaan? Millä Kummola olisi voinut Erkan pään kääntää muulla kuin rahalla? Jos palkataan kovalla rahalla valmentaja joka ei halua ruoriin, niin minusta kuulostaisi loogisemmalta tuhlata rahat johonkin joka on aidosti ja alusta lähtien motivoitunut valmentamaan maajoukkuetta.

  Suikkasen sopimus katkolla ensi kaudeksi, Rautakallio sai potkut, anyone?

  Olen täysin väärä kaveri nimeämään ketään jatkamaan kun en ole perillä kaverien tavoista tai taidoista valmentaa. Siksi voinkin vain todeta, että parempi vaihtoehto olisi joku, joka haluaa maajoukkuevalmentajaksi. Usein, esimerkiksi opiskelussa sen huomaa, että motivoitunut opiskelija pärjää ja oppii paljon nopeammin sekä paremmin kuin alasta kiinnostumaton, joka ei taas opi mitään uutta ja painaa kaiken vähän villaisella.
   
 4. Keltainen Jaffa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, NHL:n ja KHL:n suomalaiset, Jokerit
  Lainaus:
  Onko tosiaan noin, sillä Aamulehden nettisivuilla sanotaan, että Kummola olisi halunnut jonkun muun päävalmentajaksi eikä toisin päin.

  Erkka on kyllä hyvä valinta olympialaisiin. Ehkä paras lyhyen projektin vetäjä ja kiekkokontrollipelitavan jatkaja tähän hätään. Veikkaan jo nyt, että apuvalmentajana toimii Lämsä tai Marjamäki.

  Mutta maajoukkueessa Erkka ei sitten pahoinpidellä tuomareita vesipulloilla. Pinnan pitää kestää paremmin kuin mitä viime vuotiset näytöt antaa ymmärtää.
   
 5. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  "Sattumalta" myös Tomi Lämsän nykyinen sopimus päättyy juuri keväällä 2014, joten siinä on Westerlundin seuraaja. Puheet K. Jalosesta ovat mielestäni näin ollen aivan täyttä höpöhöpöä.

  Masentavaa paskaa.
   
 6. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Nyt Kummola YLE:n sivuilla kertoo, että Westerlundilta ei ole saatu vastausta. Sopimusta ei ole vielä kenenkään muunkaan kanssa. Samoin Kummola korjaa YLE Urheilun aiempaa uutista, jonka mukaan Jukka Koivu ja Erkka Westerlund olisivat mukana työryhmässä, joka uuden päävalmentajan valitsee. Näin ei Kummolan mukaan ole, vaikka Kummola on myöntänyt keskustelevansa valinnasta kahden edellä mainitun valmentajan kanssa.

  En kyllä tajua, miksi on erillinen työryhmä, joka vastaa valinnasta ja lisäksi Kummola hämmentää asiaa kahden muun henkilön kanssa.
   
 7. Sabaton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
  Eiköhän tässä käy niin, että ensi vuonna mennään Erkan johdolla, kakkosvalmentajana jatkanee Selin. Tämän jälkeen puikkoihin tulee Nokka Jalonen, joka oli jo nyt ykkösehdokas tehtävään, mutta Venäjän pesti sotki kuviot. Hänen ympärilleen valmennusryhmään toivoisi nuorta verta tyyliin Lämsä tai Marjamäki, mutta voi olla, että Jalonen haluaa tutun aisaparin eli Kai Raution mukaan kuvioihin, mikä on tietysti ymmärrettävää. Aamulehdellä on varmasti sitä kuuluisaa sisäpiirin tietoa, sillä tuskin asiaa muuten noin varmana uutisoitaisiin. Kummolan kommenteille en suurta painoarvoa anna. Eli:

  2013-2014 Westerlund
  2014-? K.Jalonen
  aikaisintaan 2016-? L.Marjamäki

  Eiköhän se jotenkin noin mene.
   
 8. Noitarumpu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Sullon mun ajatukset! On pelottavaa ajatella, että JOS Erkka astuu seuraavaksi maajoukkueen ruoriin ja motivaatio on pakkoluonteinen, mitä siitä seuraa. Ei hyvää taatusti. Jos ei valmentajalla ole sydäntä ja kipinää, miten sellainen voi sytyttää joukkueen? Nyt on eri joukkueilla niin tasokkaat pelaajat, jos änäri ei sotke kuvioita, että kaikki on otettava irti moottorista nimeltä Leijonat.

  Välähti mulla eilen sellainen ajatus, että ollaanko jossain vaiheessa rahtaamassa Kurria kehiin, kun nyt annetaan vastuuta enemmän kokeilla. Toivottavasti se on vaan painajaista. En oikein usko, että hän olisi sopiva tuohon toimeen. Muutenkin mielestäni maajoukkue ei ole kokeilujoukkue, vaan lippulaivamme, joka edustaa mahdollisimman tyylikkäästi maatamme. Myös näissä syksyn geimeissä.
   
 9. adston Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens
  Lainaus:
  Tämä tuli itsellänikin ensimmäisenä mieleen kun luin uutisen että Kurri peluuttaa hyökkääjiä tulevissa peleissä. Itse veikkaan samaa mitä näköjään aika moni muukin, eli Westerlund valmentaa vuoden ja Kari Jalonen hyppää ruoriin kun KHL-sopimuksensa päättyy. Mutta voihan se toisaalta olla joku muukin, monia asioita ehtii vielä tapahtumaan.
   
 10. TumE#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, suomalaiset NHL:ssä.
  Lainaus:
  Tämä järjestely kävisi myös allekirjoittaneelle enemmän kuin hyvin. Takaisi ainakin paperilla Leijonille laadukkaan valmennuksen moneksi vuodeksi eteenpäin. Ikinä ei tietysti tiedä mitä tapahtuu, mutta lähtökohdat eivät voisi juuri paremmat olla.
   
 11. Lert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punaiset paholaiset
  Lainaus:

  Naurettava ajatus, että Erkka muka lähtisi mukaan ilman kipinää. Westerlund on viimeisen päälle ammattivalmentaja ja tietää kuinka nämä hommat vedetään.
  Käsittääkseni Kummola on kysynyt lähteekö Erkka mukaan mutta vahvistusta ei ole vielä tullut ja jos kipinää ei löydy niin vahvistusta ei tulekkaan Erkan suunnalta.
  Iso helpotus ettei ruoriin astu ainakaan vielä Lauri Marjamäki sillä leijonakoutsin paikka ei ole mikään oppikoulu.
   
 12. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Narrit, Spurs
  Onko KJ niin ylivertainen ratkaisu muihin verrattuna, että häntä varten olympiavuodesta väistämättä tehdään välivuosi?
   
 13. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  En ensinnäkään ymmärrä, miksi Kummola olisi edes vakavasti harkinnut KJ:ta seuraavaksi maajoukkueen päävalmentajaksi.

  Viimeisimmän 15 vuoden aikana Suomen miesten jääkiekkomaajoukkuetta ovat nimittäin valmentaneet seuraavat henkilöt: Hannu Aravirta (1997-02), Raimo Summanen (02-05), Erkka Westerlund (05-07) Doug Shedden (07-08) ja Jukka Jalonen (08-13). Hölmömpikin huomaa, että neljästä ensin mainitusta kolme siirtyi maajoukkuetehtäväänsä käytännössä suoraan Jokerien päävalmentajan paikalta, ja myös Westerlundin viimeisin pääsarjatason valmennusrupeama ennen mj-komennusta oli nimenomaan Jokereissa. Jukka Jalosen liigatason näytöt olivat puolestaan kuuden kauden ajalta kokonaisuudessaan niin ylivertaiset, ettei häntä kehdattu jättää valitsematta, vaikka ilmeisen pakollinen "vaadittava meriitti" puuttui.

  Esimerkiksi Kari Jalonen, Lauri Marjamäki ja Kai Suikkanen ovat kaikki kolme aivan kiistattomia huippuvalmentajia, mutta jokaiselta puuttuu ainakin toistaiseksi nimenomaan tuo tarvittava sopivuus maajoukkueen peräsimeen. Media ei jostain syystä tunnu vieläkään ymmärtävän tätä spekulaatioissaan, ei edes Shedden-farssin jälkeen. Veikkaankin itse nyt toteutettavan kuvion askelmerkkien olevan nimenomaan sellaiset, että Westerlund luovuttaa keväällä 2014 maajoukkueen vetovastuun Tomi Lämsälle, joka on siihen mennessä raapinut Jokereissa Tomek Valtosen kanssa mitalin-kaksi.
   
 14. Keltainen Jaffa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, NHL:n ja KHL:n suomalaiset, Jokerit
  Lainaus:
  No nyt kun tälle linjalle lähdettiin, niin eiköhän Kummola ensin luovuta virkansa Jokereiden GM Jarmo Kekäläiselle, niin kuin on spekuloitu jo pitemmän aikaa. Sen jälkeen Keklu itse nimittää Lämsän uudeksi päävalmentajaksi ja Sulanderin maalivahtivalmentajaksi. Jossakin vaiheessa Timo Jutila potkitaan ulos joukkueenjohtajan virasta tehdäkseen tilaa pelaajauransa lopettavalle Selänteelle. Kurrihan siellä jo on valmennusryhmässä, ja aina vain suuremmassa roolissa. Hienoa!
   
 15. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Pidän tätä itse asiassa hyvinkin todennäköisenä skenaariona, jos Kummola joskus pestistään luopuu. Toinen vaihtoehto on, että Mika Sulin ottaa ennen Kekäläistä homman muutamaksi vuodeksi hoitaakseen.
   
 16. Lunatico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Ei se välttämättä paska haku olisi jos tämän "välivuoden" jälkeen nokka-Jalonen ottaisi päävastuun Lämsän ja Marjamäen toimiessa apuvalmentajina. Sitten kun KJ väistyy, akselilta Lämsä-Marjamäki valitaan uusi päävalmentaja. Joskus sitten (2016/2017 maybe?). Westerlundin valinnalle täältä suunnalta vihreää valoa (vaikka totuuden nimissä tuntuu uskomattomalta puhua välivuodesta Sotshin Olympialaisten osuessa juuri sille vuodelle.) Tärkeä vuosi tuo '14 varsinkin jos NHL-miehet päästetään irti, niin sen takia kyllä askarruttaa valita valkkua yhdeksi vuodeksi, mutta jos näin täytyy toimia niin Erkka on loistava valinta.
   
 17. choose_life Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  On kyllä hemmetin vaikea nähdä, että Westerlundin into riittäisi mihinkään käytännön koutsipestiin - saati tähän, jonka rooli julkisuusrumban, kuppikuntalässytysten ja muun Muppet Shown keskellä on Kuivikselle mahdollisimman rasittava:). Toki Westerlund hommaan pätevä ja uskottava pelaajien edessä olisi, mutta jotenkin tuntuu pakkopullalta.
  Liiton mediastrategia taas on tässä(kin) vuotoineen, Kelervon mössötyksineen ja muiden pakkovaikenemisineen taattua luokkaa, mutta ketä se yllättäisi. Urpot.
   
 18. tant gredulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tämä on sillä tavalla teoreettinen malli, että mikään ei takaa Jalosen haluja jättää rahakaukalot kauden 2013-2014 jälkeen... Mitä jos Jalonen tekee kymmenen vuoden uran naapurissa?
   
 19. Keltainen Jaffa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, NHL:n ja KHL:n suomalaiset, Jokerit
  Lainaus:
  Mitä jos Nokka tekee maajoukkueelle saman kuin Pelicansille ja suullisille sopimuksille? Tuskinpa kumminkaan. Eiköhän liitto väsää varmuuuden vuoksi ihan sitovan paperisopimuksen Jalosen kanssa, jos häntä oikeasti ollaan Westerlundin jälkeen nostamassa vastuuseen. En tiedä, onko se lakiteknisesti mahdollista, mutta toivoisin ja uskoisin, että näin toimitaan.

  Sitten asiasta toiseen, Kummolan mukaan uudesta päävalmentajasta tiedotetaan kahden ja puolen viikon päästä. Eli marraskuun puolella.
   
 20. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  MTV3: kummola seuraavalle paavalmentajalle kahden vuoden sopimus

  Mikäli näihin puheisiin on uskominen, höpinät välivuoden osumisesta juuri olympiavuodelle voidaan mitä ilmeisemmin unohtaa - onneksi. Toivottavasti tulee vähintään tuo kahden vuoden pesti, eikä mitään vuoden pätkää. Tuskin Erkka on huhumyllyn kärkipäässä kahdeksi vuodeksi tulemaan mj-valmentajaksi. Viisi valmentajaa mukana spekulaatioissa, osaisiko joku hahmotella mahdollisiä nimiä mistä viiden valmentajan ryhmä olisi kasattu?

  Toimiiko vielä Nurminen maajoukkueessa? Eikö Suikkasen "varma" pesti TPS:n kariutunut huhuissa ainakin - kaksikon yhteistyö jatkuu maajoukkueessa? Lopettaako Aravirta valmentamisen kokonaan? Voiko Rautakallio olla vaihtoehtona? Muita?
   
 21. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Kahden vuoden pestihän puoltaisi juurikin Aravirran tai Westerlundin valintaa. Westerlundin valinta ihmetyttäisi, sillä mies on häipynyt viime vuosina milloin mistäkin työpaikastaan. Valmentaminen on loppunut pariin kertaan ja nytkö sitten liekki palaisi jälleen?

  Aravirta olisi mitä parhain ratkaisu. Paloa on vielä ja pelikirjasta ei puutu niitä sivuja, mitä tämän päivän pelikirjassa kuuluu olla.

  Keitä muita vaihtoehtoja on jäljellä, jos ajatellaan kahden vuoden pestiä? Eivät kai esimerkiksi Rautakallio ja Heikkilä ole edes ehdokkaiden listalla? Suikkanen kai periaatteessa, mutta on Kaitsukin turhan sämikäs äijä liitolle päävalmentajaksi. Tai onko sitten Kari Jalonen saatu jollain poikkeusluvalla eli hän vetää sekä maajoukkuetta että seurajoukkuetta ensi kauden?
   
 22. elmorautio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Montreal vs Toronto, KHL-Jokerit
  Itse pidän nimen omaan Aravirtaa ihanteellisena ratkaisuna. Mies lopettaa seurajoukkueiden valmennuksen, mikä olisi parempi tapa päättää ura kuin maajoukkuepesti olympiavuotena? Vanha konkari kerran vielä kehiin, kakkoseksi sitten seuraava päävalmentaja kasvamaan - eli Marjamäki.
   
 23. VilleLeino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canada, CHI&PIT, Pats, Barca&Pep, SASpurs
  Ei herran tähden jos Erkka otetaan vuodeksi ja sitten KJ tämän jälkeen. Ei ole kyllä sitten tietoakaan tästä Kalen lanseeraamasta MEIDÄN PELISTÄ. Näiden miesten johdolla palataan puolustamiseen ja vastahyökkäämiseen. Taas nähdään että Kale ei ymmärrä mitään jääkiekosta. Ainoat vaihtoehdot olisi pitänyt olla Marjamäki ja Suikkanen.
   
 24. Uuhis #97 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
  Ei tuo "peluuttaa meidän peliä" saa olla mikään itseisarvo jonka perusteella valinta tehdään, "meidän peli" ei ole edelleenkään mikään autuaaksi tekevä asia johon koko suomikiekko pitää jatkossa hirttää koska yksi päävalmentaja sellaisesta käsitteestä tykkäsikin.
   
 25. choose_life Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Reality bites, part 786

  On muuten suht mielenkiintoista, jos ja kun valmennuspestiin, jonka pitäisi olla maan halutuin, joudutaan suunnilleen kinuamaan jo valmennusuransa päättänyttä ihmistä ja etsimään sopivaa + vapaana olevaa tyyppiä puolipaniikissa. Miksihän?? Jotain vikaa tiedonkulussa, toimintakulttuurissa, mediaympäristössä, marssijärjestyksessä jne.? Eihän nyt tokikaan:).