Juhani Tyrväinen HIFK-paidassa

  • 162 427
  • 752
Kyllä. Olisi ollut parempi vain nauraa koko puolensuomenporukalle päin naamaa ja käskeä katsomaan tulostaulua.
Heh, ja tämän jälkeen tälle pienelle seinäjokelaishesalaiselle olisi voinut todeta, että "tsiigaas käpy sarjataulukkoo". Tosi asia on kuitenkin se, että Kärpät on voittanut kaikki itselleen merkitykselliset pelit hesalaisia vastaan, ja voi huoletta surffailla sekä treenata runkosarjan lopun. IFK sen sijaan joutuu pelaamaan omia "pleijareitaan" pidempään, aloittaa puolivälieränsä todennäköisesti vieraissa kovempaa vastustajaa vastaan, ja ehkäpä vielä ilman Tyrväistä. Minua tämä kieltämättä naurattaa.
Kyllähän Tyrväisen ilmettä ilkeäksikin voi kuvata...
Tuohan on kuin Jack Nicholsonin naama elokuvan "Hohto" kannesta. Joidenkin vaan ei ilmeisesti tarvitse näytellä.
Itse teko oli typerä, ja kaikki puolustelu ja "mutkuttelu" menee samaan kastiin. Jonkinlaisena mustan huumorin ystävänä tätä keskustelua on kuitenkin ollut ihan virkistävää seurata. Seinäjoella syntynyt liigajyrä yrittää teloa huippulupaavan hesalaisen IFK:n kasvatin, ja osa faneista vinkuu rehupunteista.
 

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Kiva yleistys. Ja yksikään mainitsemistasi pelaajista ei ole lahtelainen.

En nyt viitannut tuolla syntyperään ja ilmaisin sen kyllä väärin. Anteeksi siitä.

Diggasin Juhanista alkukaudesta kun kantoi yksinään jengiä jossain peleissä, mutta sitten aloin tarkemmin katsomaan miehen otteita niin alkoi jossain välissä oksettamaan se jatkuva kaatuilu ja järjetön mussuttaminen. Ei osaa rottailua jos vertaa esim Åsteniin niin yhtään. Keskittyis vaan pelaamaan. Lauantain peli oli vielä meille ratkennut jo ennen tuota tilannetta niin ei voi mitenkään käsittää tai puolustella tekoa.

Te jotka oikeesti yritätte puolustella tota tekoa lyöntikulmalla tai jollain horjahtamisella niin aika hiljaseksi vetää. Kauden rumin yksittäinen tilanne ja toivottavasti tuomio sen mukainen.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Liigan linjahan on ollut jo pitkään, että seuraus vaikuttaa langetettavaan tuomioon. Kohtuullista siis olettaa, että linja pätee tälläkin kertaa eikä sitä uudelleen sovelleta yleisen painostuksen johdosta.

Toisin sanoen niin pitkään kun loukkaantumista käytetään tuomiota koventavana asianhaarana, täytyy yhtälailla huomioida myös mikäli pelaaja ei loukkaannu.

Tähän päälle Tyrväisen ensikertalaisuus, niin eiköhän 3 ottelua ole maksimi. Kaikki muu on paineen alla spedeilyä.
Nimenomaan sitä linjamuutosta on isoon ääneen tuolta osin täällä Jatkoajassakin toivottu. Itsekin olen aina ollut sillä kannalla, että teon pitäisi merkitä ensisijaisesti. Olen ollut sitä mieltä silloin kun vaarattomassa tilanteessa on sattunut pahasti ja olen ollut sitä mieltä silloin kun vakavassa teossa ei ole käynyt kuinkaan. Enkä näe syytä muuttaa kantaani tälläkään kertaa. Mun mielipide ei tietystikään kiinnostane liigan kurinpitäjiä pätkän vertaa, mutta jälleen kerran toivon että linja muuttuu ja tällaiset teot kitketään kovalla kädellä pois. Linjauksia eri asioiden suhteen on ennenkin muutettu myös kesken kauden. Aina on oikea aika muuttaa väärä linja oikeaan suuntaan. Sillä ei ole mitään merkitystä, onko väärällä linjalla vedetty kuinka pitkään aiemmin.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksei tätä Tyrväisen poikittaista mailaa suhteuteta vaikka juuri niihin maalin edessä housun reunuksen yläpuolelle annettaviin poikittaisiin mailoihin, joita eri kovuisina nähdään valehtelematta joka ottelussa? Niistä kevyemmistä poikittaisista ei jäähyä tule, kovemmista sitten joskus tulee. Yleensä 2-minuuttinen ja joskus todella harvoin ulosajo. Pelikieltoja sitten vielä todellakin paljon sitä harvemmin. Osumakohtana kun tuo suojaamaton selkä on ihan yhtälailla vaarallinen paikka iskuille, kuin housujen/polvisuojan reunan suojaama reiden alaosa. Miksi näistä ei käytännössä koskaan nouse tällaista haloota? Eihän niistäkään juuri loukkaantumisia tapahdu, kuten ei tapahtunut Vesalaisellekaan, mutta mahdollisuus siihen kuitenkin on.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Siltikään mä en Tyrväistä roviolla polta.
Kukaan ei kuollut, halvaantunut eikä vammautunut.

Vaikka toki itsekin tuomitsit Tyrväisen teon ja onneksi mitään ei sattunut, niin "roviolla polttamiseen" se ei vaikuta omassa mielessä mitenkään. Eiköhän joku tästä seuraavasta vertauksesta ota nokkiinsa, enkä siis väitä, että olisi mitään yhtä törkeää, mutta pointtina, että tuntuva rangaistus on tultava vaikka onni olikin matkassa. Eli vähän sama, kuin suojatietä ylittävä ihminen lähti onnekseen sekuntia aikasemmin ylittämään tietä, ei jäänyt rattijuopon alle, loukannut vakavasti jalkaansa. (vrt. Tyrväisen onneksi paino ei ollut tuolla jalalla). Sama kusipää se rattijuoppo on osui tai ei, mutta nyt selvisi säikähdyksellä. Tyrväinen varmasti haluaisi pelata tuon tilanteen uudestaan toisella tavalla. Teko oli tahallinen, tyhmä, törkeä ja siitä sietääkin vähän aikaa saada kuulla.

Itse tuomiosta en osaa sanoa mitään, koska tällaisista ei taida kauheasti ennakkotapauksia olla. Mielenkiintoista nähdä mitä tästä lopulta lätkäistään.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Onhan kiimatippa kehä kolmosen ulkopuolisen molon kärjessä kasvanut melkoisen suureksi. Saa nähdä palaako nalli oikein huolella vai lerpahtaako erektio kun tuomio tulee. Parran pärinää riittänee oli tuomio mikä tahansa.

Kevät on mahtavaa aikaa!
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täysin idioottimainen teko eikä puolusteltavaa ole. Ainoa onni on, ettei Vesalaiselle käynyt kuinkaan. Nostan hattua myös Vesalaiselle, ettei filmannut tai ylireagoinut tilanteessa mitenkään, kuten maan tapana on. Arvostettavaa toimintaa ja ennustan hienoa uraa hänelle.

Saattaa kuitenkin olla niin, että Juhani Tyrväisen tuleva pelikielto koituu lopulta HIFK:n onneksi, sillä jos henkinen kapasiteetti on tolla tasolla, hän voi tiukassa paikassa perseillä yksittäisen matsin ja lopulta koko sarjan pleijareissa. En myöskään usko, että joukkuetoverit oikeasti arvostavat tekoa, vaikka Jullen tukena olisivatkin.

Koko keissi on todella sääli, koska Juhani Tyrväinen on oikeasti hyvä jääkiekkoilija ja arvokas joukkueelleen. Jos pää kestää. Tällä kaudella vain on nähty liian monta kertaa, ettei se pää lopulta kestä ja HIFK on menettänyt pisteitä näihin torspoiluihin aivan liikaa. Kasvun paikka.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihme sumenemisia jo useampi Tyrväisellä pelien lopussa. Idioottimaiset jäähyt ovat maksaneet taisteluja voitosta. Nyt taisi tulla haittaa "vain" pelikiellon muodossa.

Tarvittaisiin Tyrväistä pelaamassa, eikä tekemässä koiruuksia. Hyvä pelaaja, mutta tyhmyydet pois jo.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Saattaa kuitenkin olla niin, että Juhani Tyrväisen tuleva pelikielto koituu lopulta HIFK:n onneksi, sillä jos henkinen kapasiteetti on tolla tasolla, hän voi tiukassa paikassa perseillä yksittäisen matsin ja lopulta koko sarjan pleijareissa.
...

Njaa, epäilen suuresti IFK:n löytyvän pudotuspeleissä yhtään minkäänlaisista "tiukoista paikoista" jollain Nykopp-Carlsson-Malinen-xxx -sentteriosastolla. Tietysti muuttujia on tällaisissa asioissa aina useampia, mutta minä ainakin olin näkevinäni Tyrväisen merkittävän vaikutuksen joukkueen peliin viime viikon Lukko- ja Kärpät -pelien välillä.
 

Hockey-65

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ihme sumenemisia jo useampi Tyrväisellä pelien lopussa. Idioottimaiset jäähyt ovat maksaneet taisteluja voitosta. Nyt taisi tulla haittaa "vain" pelikiellon muodossa.

Tarvittaisiin Tyrväistä pelaamassa, eikä tekemässä koiruuksia. Hyvä pelaaja, mutta tyhmyydet pois jo.
Mikähän Julleen on iskenyt, paineitako? Julle oli Lahessa viimeiset vuodet todella tunnollinen, kurinalainen ja erittäin esimerkillinen johtaja, isolla J:llä!
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nimenomaan sitä linjamuutosta on isoon ääneen tuolta osin täällä Jatkoajassakin toivottu. Itsekin olen aina ollut sillä kannalla, että teon pitäisi merkitä ensisijaisesti.

Täällä ei ole puhuttukkaan linjamuutoksesta vaan suurin osa on puhunut mitä oletetaan tuomittavan. Moni on varmaan jo tottunut Liigan linjaukseen, ja heittää arvionsa sen mukaan mitä odottaa tulevan, eikä mitä ideaalissa järjestelmässä tulisi. Olen ihan samaa mieltä että itse tekoa pitää selvästi enemmän painottaa, mutta kyllä kurinpidossa voi vähän katsoa että mikä se lopputulemakin on.

Miksei tätä Tyrväisen poikittaista mailaa suhteuteta vaikka juuri niihin maalin edessä housun reunuksen yläpuolelle annettaviin poikittaisiin mailoihin, joita eri kovuisina nähdään valehtelematta joka ottelussa?

Jalkaa pidetään varmaan haavoittuvaisempana ruumiinosana kuin selkää. Tosihan se on että alaselän varustus on huono ja pahaa jälkeä sinnekkin voi saada kovalla lyönnillä. Se mikä nousee Tyrväisen poikkarissa ankaroittavaksi tekijäksi tavalliseen poikkariin verrattuna, on tuo lyönnin kovuus. Ei mielestäni ollut ihan perus poikkari.

Toisaalta tulee mieleen myös Pikkaraisen viikateisku Thorellin pohkeeseen tältä kaudelta. Tilanteen ulkopuolinen täysin typerä lyönti haavoittuvaiselle alueelle, joka kuvastaa myös vahingoittamista. Miksei tuosta tullut pelikieltoa? Jos Tyrväisen kuuluu saada joku 5 matsia, miksei Ilkka ansainnut edes 1-2 matsia?
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sinänsä ymmärrän kyllä, että puoli Suomea on vaahtoamassa lopppukauden kattavasta pelikiellosta, JYP-mies Wallinheimo etunenässä, sillä onhan Tyrväinen kuitenkin meidän ykkössentteri ja kaikki pelit, joista hän on pois, antaa IFK merkittävää tasoitusta vastustajalle. Toivottavasti kurinpito ei mene tähän ansaan ja tekee päätöksensä ilman ulkopuolista painetta. Ja lisäksi huomioi sen, että Tyrväisen mahdollinen sanktio tulee käsitellä ensikertalaisen sanktiona.
Wallinheimo on Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja. Hänen kannanotollaan on siis todellakin painoarvoa: hän edustaa pelaajia. Tyrväisen teko oli poikkeuksellinen ja tahallinen ja osoittaa täydellistä piittaamattomuutta ja vastustajan kunnioittamisen puutetta. Pelikiellon tulee olla pitkä.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tämä on mielestäni erittäin hyvin tiivistetty! Tuntuu kyllä kummalliselta, että tältä palstalta löytyy sellaisia ihmisiä, jotka eivät tajua Tyrväisen poikittaisen mailan vaarallisuutta. Sitä mukaan kun ketjuun tulee näitä vähättelijöitä, niin paikalle ilmestyy varmasti myös näitä taivastelijoita, minä mukaan lukien.

Itse olen joutunut lopettamaan oman urheilu-uran polvivammoista johtuen ja teki pahaa katsoa video tuosta tilanteesta. Lopputulos olisi voinut olla huomattavasti pahempi ja teko osoittaa Tyrväiseltä törkeää piittaamattomuutta ja vastustajan pelaajien kunnioituksen puutetta. Teko on ilmeisen tahallinen ja tapahtuu pelitilanteen ulkopuolella puolustuskyvytöntä vastustajaa kohtaan.

HIFK on hieno perinteikäs seura ja mielestäni tapausta ei voi lakaista hiljaisessa hiljaisuudessa maton alle. Mieleen tulee väistämättä A.Tyrväisen kyynerpäätaklaus Kuuselaa kohtaan, joka oli mielestäni törkeydessään samaa luokkaa, vaikkakin tekona täysin erilainen. Seurat eivät saa hyväksyä tämänkaltaisia vahingoittamisyrityksiä.

Kun mietitään tulevaa pelikieltoa, niin vastaavia tapauksia ei tosissaan tule mieleen. Teko ei liity Heshkan kaltaisiin haaroväliin huitomisiin, Ruohomaan vaaralliseen poikittaiseen mailaan selkäpuolelta laidan lähettyvissä, puhumattakaan mistään aiemmista päähän kohdistuneista taklauksista. Povorozniukin huitomisesta saama kuuden pelin rangaistus on mielestäni ainut vertailukohta, mutta tuota tilannetta en ole nähnyt. Tuon kurinpitopäätöksen perusteella odottaisin kuitenkin tästä 4-8 pelin huilia Tyrväiselle.
Täsmälleen samaa mieltä. Ainoa hyvä asia on, että tuleva NHL-tähti ei loukkaantunut jonkun tiesminkäliigakoviksen törkeydestä.

En usko, että 4 peliä riittää. Tulee 6-8. Syynä ovat juuri poikkeuksellinen vastustajan kunnioituksen puuttuminen ja teon tahallisuus ja vaarallisuus.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Yhden alivoimavaihdon aikana, 8 poikkaria maalin edessä ja purku. Ai että, ihanaa.
Näin eri lailla niitä poikkareita arvostetaan. Kyseessä siis lainaus Denisovin ketjusta.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Wallinheimo on Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja. Hänen kannanotollaan on siis todellakin painoarvoa: hän edustaa pelaajia.
Pelaaja se on Tyrväinenkin. Wallinheimo edustaa siis myös häntä.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pelaaja se on Tyrväinenkin. Wallinheimo edustaa siis myös häntä.
Tyrväistä pitää nyt puolustaa vai puolustaa muita tyrväisiltä? Annas kun mietin...

Tässä tapauksessa Wallinheimo käsittääkseni katsoi tarpeelliseksi edustaa vastustajia kunnioittavia pelaajia. Tyrväisen teon poikkeuksellinen alhaisuus lienee saanut hänet ottamaan kantaa julkisuudessa.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Tyrväistä pitää nyt puolustaa vai puolustaa muita tyrväisiltä? Annas kun mietin...

Tässä tapauksessa Wallinheimo käsittääkseni katsoi tarpeelliseksi edustaa vastustajia kunnioittavia pelaajia. Tyrväisen teon poikkeuksellinen alhaisuus lienee saanut hänet ottamaan kantaa julkisuudessa.

Kun tittelissä esiintyy sana "johtaja", on vähintäänkin arveluttavaa lähteä edustamaan yhtä pelaajaa ennen kuin toinen pelaaja on saanut edes päätöstä asiastaan. Mutta kyllä kaikille on selvää että "Arvojohtaja"-Wallinheimo lähti petaamaan JyP:ille hieman helpompaa ykköskierrosta pudotuspeleissä, kun näki siihen sauman. Tobias Salmelaisen sanoin: "En arvosta".
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Tyrväistä pitää nyt puolustaa vai puolustaa muita tyrväisiltä? Annas kun mietin...

Tässä tapauksessa Wallinheimo käsittääkseni katsoi tarpeelliseksi edustaa vastustajia kunnioittavia pelaajia. Tyrväisen teon poikkeuksellinen alhaisuus lienee saanut hänet ottamaan kantaa julkisuudessa.

Wallinheimo on pelaajien edunvalvoja ja hänen pitäisi pystyä olemaan puolueeton tilanteessa, missä Tyrväisen tuomiota ei ole vielä annettu. Hänen julkinen kannanottonsa kertoo ainoastaan epäammattimaisuudesta.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kun tittelissä esiintyy sana "johtaja", on vähintäänkin arveluttavaa lähteä edustamaan yhtä pelaajaa ennen kuin toinen pelaaja on saanut edes päätöstä asiastaan. Mutta kyllä kaikille on selvää että "Arvojohtaja"-Wallinheimo lähti petaamaan JyP:ille hieman helpompaa ykköskierrosta pudotuspeleissä, kun näki siihen sauman. Tobias Salmelaisen sanoin: "En arvosta".
Ja lehmätkin lentävät ja kiusaavat pikku-HIFK-parkaa.

Todista, jos syytät Wallinheimoa pudotuspelien manipulointiyrityksestä. Omin sanoin: "Arvostan."
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Wallinheimo on pelaajien edunvalvoja ja hänen pitäisi pystyä olemaan puolueeton tilanteessa, missä Tyrväisen tuomiota ei ole vielä annettu. Hänen julkinen kannanottonsa kertoo ainoastaan epäammattimaisuudesta.
Hän on nimenomaan pelaajien edunvalvoja, ei yhden pelaajan.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Todista, jos syytät Wallinheimoa pudotuspelien manipulointiyrityksestä.

Hei, kaveri on poliitikko. Tarpeetonta sanoa enempää. Opportunistinen nilviäinen.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Wallinheimo rikkoo niin montaa koodia, että hänen uskottavuutensa pelaajien edustajana on jo kyseenalaistettu muidenkin kuin HIFK:n osalta. Noloa hänelle, mutta ehkäpä hänen tilalleen saadaan joku ammattimaisempi henkilö, joka jättää itsensä korostamisen vähemmälle ja toimii pestinsä edellyttämällä tavalla.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos yleisemmin mietitään, miten työntekijöiden etujärjestöt ja niiden edustajat toimivat, niin Wallinheimon toiminta on aika poikkeuksellista. Nyt PY:n PJ yhden(?) videoklipin perusteella vaati vain hetki pelin päätyttyä yhdistyksen jäsenelle merkittävää pelikieltoa ja sen myötä taloudellisia menetyksiä ennen kys. pelaajan kuulemista ja asian minkäänlaista, liigan ja pelaajayhdistyksen sopimaa kurinpitokäsittelyä. Kuten joku edellä sanoi, Wallinheimon ulostulolla on hänen asemansa vuoksi merkitystä ja se luo julkista painetta kurinpidosta vastaavalle elimelle antaa hänen näkemyksensä mukainen tuomio. Yleensä, maailmanlaajuisesti tarkasteltuna, pelaajayhdistykset taistelevat vähän kaikkia pelaajille asetettuja pelikieltoja ja ansiomenetyksiä vastaan.

Se, että Wallinheimo noin poikkeuksellisesti toimi, kertonee siitä, että hänellä on vahva pelaajayhdistyksen jäsenistön tuki esittämälleen näkemykselle ja sille, että vastoin sitä toimiva yhdistyksen jäsen on PJ:n toimesta ok yksilöidysti ja kovin sanoin tuomita julkisuudessa ennen mitään kurinpitokäsittelyä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös