Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Juhani Tamminen TUTO Hockeyn päävalmentajaksi

Viestiketju osiossa 'TUTO Hockey' , aloittajana Flyingbird, 12.03.2012 klo 12.02.

 1. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Tami ei kesällä tarttunut maailmanluokan valmentajasopimukseen, kun Tamin mukaan "näillä kilometreillä ei viitsi enää kaikkea tehdä, kuten esimerkiksi ajaa jääkonetta".

  Tämä kai oli Tamilta pieni piikki "ystävälleen" Hannu Jortikalle, joka otti pestin uudessa KHL-seurassa, Admiral Vladivostokissa ja alkoi rakentaa joukkuetta tyhjästä. Joillakin on paloa valmentaa, kuten Jortikalla, joillekin on tärkeämpää olla mukana vaikkapa tanssikisassa.
   
 2. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
 3. Toveri-76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Lainaus:

  Mä näen niin, että kukaan ei pysty nostamaan hetkessä firmaa pohjalta ja varsinkaan ilman rahaa. Joskus kassaan pitää pumpata lisää rahaa, jotta peli voi jatkua ja sitten terveemmillä yrityksen elintavoilla talouskin saadaan kuntoon. Kaipa viime kauden hypen rakentamisella tähdättiin siihen, että kiinnostavalla tuotteella (Tami ja NHL-miehet) ensin pitää saada ihmisiä hallille ja sitä kautta lisättyä sekä yleisön että yritysten kiinnostusta, ja vasta tämän onnistumisen kautta olisi alkanut myös talous tasapainottumaan. Luonnollisesti kunnianhimoisen Tammisen ajatuksissa oli Liigaan nouseminen saadakseen taas yhden sulan hattuunsa.

  Noh, Tami teki hyvää työtä viime kaudella, kiitokset siitä. Tämä kausi on kuitenkin tämä kausi, ja jotenkin minusta tuntuu, että asiat ovat seurassa kokonaisuutena nyt paljon paremmin. Ika vaikuttaa monipuolisemmalta, positiivisemmalta ja ihmisläheisemmältä valmentajalta, joka pyrkii saamaan olemassa olevasta kalustosta parhaan irti itseään korostamatta ja muita syyttelemättä. Joukkue vaikuttaa seisovan joka tapauksessa selvästi vankemmin Ikan takana kuin Tamin.
   
 4. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Tami tuo, Tami vie. Mutta mahtaakohan tässä ns. kohu-uutisessa olla huomioitu sitä, että ottelutapahtuman kohentamiseen ja halliravintoloiden yms. parantamiseen on pistetty rahaa viime kaudellakin melkoisesti? Eli eivät kaikki käytetyt rahat ole Tamin toimesta poltettu, seura on satsannut myös halliin ja sen päivittämiseen.

  Se on toki selvää, että ei olisi ollut järkeä pistää 150 000 euroa pelaajabudjettiin niin vain lisää kuten Tami toivoi, nykyisellä budjetilla ja miehistölläkin on ihan kohtalaisesti pärjätty. Vähän saisi toki pistää lisää, ja sanoihan Hessu Salmelakin, että "tulta päin" eli liigatavoite ei ole rahamiesten kukkaronnyöreistä kiinni jos pelillinen taso vain sinne asti joskus riittäisi.

  Sellainen sitkeä harhakäsitys tuossakin artikkelissa oli, että TuTon kohonneet yleisömäärät johtuisivat vain ilmais- ja alennuslipuista. Näin oli viime kauden alussa, jolloin moneen peliin sai jonkun firman sponsoroimina lippuja. Halpoja kausikorttejakin myytiin, mutta jos kausikortti on alennuslippu, niin sitten pääsee alennuslipuilla minkä tahansa suomalaisen kiekkoseuran peleihin. Loppukaudesta ei enää ollut ilmaislippukampanjoita tai kaksi yhden hinnalla -iltoja juuri ollenkaan, ja yleisöä riitti silti.

  Se virhe viime kauden hinnoittelussa toki tehtiin, että semihalvat eläkeläis- ja opiskelijaliput puuttuivat kauden alussa ja tarjolla oli vain kalliita kertalippuja sekä kausikortteja. Tämäkin puute korvattiin loppukaudesta, ja nyt peleissä on taas täysi valikoima erihintaisia lippuja.

  Ei Tami halvaksi varmaan millekään seuralle tule, mutta yhden tai kahden kauden projektijohtajana Tami tuo kuitenkin uutta energiaa, nostetta ja näkyvyyttä. Ennen Tamia TuTo oli sarjajumbona ala-arvoisen pienellä yleisömäärällä ja olemattomalla näkyvyydellä. Tamin aikana vanhat velat kuitattiin, näkyvyys nousi uudelle tasolle, seura palasi pelillisesti korkealle tasolle ja yleisöä taas erotti penkkiriveiltä.

  Tami toi seuran taakse myös rahamiehiä kuten Vaisteen, joten sadan tonnin tappio ei vielä tällä erää seuraa kaada, koska toiminta on nyt vakiintuneempaa.

  Eli Tamilla on puolensa ja puolensa. Montaa vuotta ei Tammista olisi seuran talous kestänyt, mutta tämä parin vuoden kallis lääkekuuri saattoi hyvinkin olla hintalappunsa arvoinen.
   
 5. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Täytyy kompata edellisiä. Investointeja on tehty paljon ja toiminnan kehittäminen vaatii aina satsauksia ja uudistuksia. Vanhan ajan säästöbudjettihan oli käytännössä kuristamassa jo seuraa hengiltä tai johtamassa täydelliseen farmitoimintaan. Jollei muutosta olisi saatu niin täydellisen romahduksen sarjatasoa alaspäin todennäköisyys olisi kasvanut kausi kaudelta. Nyt mm. yritysmyynti, ravintolamyynti ja sosiaalisessa mediassa näkyvyys on saatu nostettua aivan uudelle tasolle. Laskevat katsojamäärät on saatu käännetty pienoiseen nousuun ja muutenkin ottelutapahtumasta on saatu parempi kokonaisuus. Tamin syyksi tai ansioksi tilannetta ei voi lukea, mutta käynnistys vaiheessa hän omalta osaltaan ja tyylilleen sopivasti oli lyömässä pökköä pessään. Pelilliseti Ika on valmentajana aivan eritasolla, mutta uskoisin että Tamin myyntimiehen ja puhelahjojen taidoilla saatiin yrityspuolen tekijöihin uskoa tukea toimintaa, mikä vieläkin näkyy.

  Toiminnassa on vieläkin kehitettävää ja tappioista varmasti pyritään pääsemään eroon ja kääntämään toiminta voitolle. Sinänsä en taloudellisesta puolesta vielä kovin huolissani olisi, koska nykyisillä omistajilla voi olla eväät niiden kierrättämiseen ja vähentämiseen taustaliiketoiminnan kautta. Esim. Lukko tekee kaudesta toiseen tappiota n.2 miljoonaa, mutta ei se paljoa tunnu hetkauttavan, kun takaa löytyy vahvat taloudelliset muskelit, jotka käytännössä syövät tappiot. Viime kauden NHL avut myös varmasti maksoivat jotain, vaikka uskoisin kavereiden tulleen pitkälti talkoo pohjalta TuToon. Mielestäni olivat todellinen väriläiskä peleissä ja lisäsivät pelien kiinnostavuutta valtavasti ainakin omalla kohdallani. Avain näiden miesten saamiselle taisi olla Tamin laajoissa suhteissa ja ei edes liigassa tallaisiin hankintoihin kaikki joukkueet pystyneet tai halunneet lähteä, Mestiksestä nyt puhumattakaan.

  Tami on ristiriitainen persoona. Hänessä on sitä jotain mistä on helppo tykätä, mutta toisaalta tekee myös paljon sellaista mikä saa karvat nousemaan pystyyn. Tutosta lähtö sopimusrikkeen kautta ja siitä kertominen oikein kirjassa on suorastaan vitsi, kun tietää mitä mies on itsekkin puhunut. Moposta onkin tullut moottoripyörä ja moottoritiellä mennään kohta sellaista vauhtia, ettei ketään perässä pysy. Lykkyä pyttyy Tamille seuraavaankin projektiin, mutta nämä vitsien kertomiset voisi jättää jo tuossa iässä hiukan vähemmälle.
   
 6. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Tami ei ymmärrä luovuttaa, harmi, jääräpäinen näyttää olevan tässäkin asiassa. TuTo nostettu taas etusivulle Tamin toimesta:

  Tamminen ja TuTo kevkiekko - Ilta-Sanomat

  Vitsit alkaa olla vähissä, ei voi muuta sanoa. Jotenkin sitä olisi toivonut Tamillekin vielä hyvää jatkoa ja eläkepäiviä, mutta ei näin. Hiukan tuntuu, että Koreankin projektit on kariutunut ja nyt vain yritetään saadaa rahaa ja julkisuutta jostain.
   
 7. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Ikävä uutinen tosiaan, ja tuntuu täysin perusteettomalta muutenkin. Ei kai optiovuoden käyttäminen ole työntekijän ilmoitusasia vaan työnantajan ilmoitusasia?
  Lainaus:
  Ei se nyt pelaajienkaan kohdalla mene niin, että jos tehdään 1+1 -sopimus, niin jälkimmäinen optio laukeaa jos pelaaja vain ilmoittaa, että aion jatkaa joukkueessa. TuTon parissa on kuitenkin varauduttu pidempään oikeustaistoon.

  Lainaus:
  Tami haluaa riidellä sitten juuri keväällä.
  Lainaus:
  Oikeustaistelu tekee varmasti taas haittaa TuTon liigahaaveille ja vaikka auditointi varmasti onkin jo päätetty kabineteissa Sportin hyväksi, niin tässä on auditoijille oiva tekosyy pudottaa TuTo selänpesuringistä ulos.

  On kyllä hemmetinmoinen varatoimitusjohtajan diili, jos kuusinumeroisesta summasta puhutaan.
   
 8. Toveri-76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Lainaus:

  No aika lailla samoilla linjoilla tosiasian kanssa...

  Mutta TOKI, JOS sopimus on olemassa niin silloin mennään olemassa olevan sopimuksen mukaan. Ja sitähän (onko sopimus vai ei ja jos on niin minkälainen) me muut emme tiedä. Ihme vaan, että jos sopimus on paperilla, niin miten päissään se on laadittu, että sen voimassaolostakaan ei pystytä olemaan samaa mieltä? Ja Tamin kannattaisi pelimiehenä muistaa, että vaikka sopimus olisi olemasssa ja oikeuden päätös aikanaan Tamille myönteinen, niin tällaisesta käräjöinnistä entistä työnantajaa vastaan ei varmasti saa positiivista julkisuutta. Kuka haluaa palkata henkilöä, joka alkaa yhteistyön jälkeen käräjöimään työnantajaansa vastaan? Varsinkin, kun Tamin kohdalla ei taida kyse olla ensimmäisestä kerrasta.

  Ja vielä... osaako joku sanoa, että minkälaisia nämä sopimukset jääkiekokssa oikein ovat - saavatko pelaajatkin vielä sopimuskauden loppuun asti palkkaa, kun "pelaajasopimus on yhteisymmärryksessä purettu" ? Vai tarkoittaako tuo yhteisymmärryksessä, että silloin sovitaan myös palkanmaksun päättämisestä? Ja miksi pelaajat suostuvat sellaisiin? Montako pelaajasopimusta "yhteisymmärryksessä purettiin" Tamin ollessa TuTon päävalmentajana?

  Haisee rahastusyritykseltä ja vittuilulta, sanon minä. Ei hyvä kummallekaan osapuolelle. :(

  Ja.... 6-numeroinen summa TuTon varatoimitusjohtajan postista. TÄH? Vuodelta vai kahdelta? Mihin tuon kokoisessa organisaatiossa edes tarvitaan varatoimitusjohtajaa? Ja paljonko sitten tienaa varsinainen toimitusjohtaja, jos kakkosmieskin vetelee tuollasia palkkoja?
   
 9. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Sopimuksessa voi olla yksi iso porsaanreikä, jos se on tehtykin firmojen välillä? Jos TuTo on ostanut tuolta Eurotam Oy:ltä esim. palvelua, niin sitten se on ihan eri juttu miten pitäisi toimia ja mitä lie sopimuksissa lukenut? Työntekijänä juttu on selkeämmin laeilla tulkittavissa.

  Tamin toiminta haiskahtaa tosiaan pikkaisen laskelmoidulta. Kabinetti neuvottelut päällä ja pikkaisen yritetään heittää lokaa niskaan. Itse kyllä luulen, että niissä lisenssiehdoissa ei vielä lue Liigaan pääsyn ehtona: "Tamin kanssa ei saa olla tekemisissä", heh. Eli vaikka pikkaisen lokaa niskaan tulisi, niin tuskin tämä homma nyt Tamista jää kiinni (ellei Tamilla sitten ole jotain uskottavia suhteita kabinetteihin?). Tällaisilla toimintatavoilla tosin suhteet voivat olla "hieman" heikoissa kantimissa.
   
 10. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Toivottavasti suomalainen jääkiekkoväki on nyt oppinut. Onneksi olin väärässä ja TuTon konkurssi ei toteutunut.
   
 11. Oadie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  #50
  Tami promoaa opuksiaan ja muutaman viikon ollut poissa lööpeistä niin jotain pitää keksiä. Vaikea nähdä Tamia voittajana, sillä vaikka sopimus olisikin niin herra on jättänyt saapumatta töihin. En nyt muista tarkkaan, mutta olisiko ollut että jos työntekijä ei viiden arkipäivän aikana ilman syytä saavu töihin on työnantajalla oikeus mitätöidä työsopimus. Tietty jos Tamilla on ollut saikkua niin sitten..
   
 12. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Työsopimuslaissa on mainittu, että jos työntekijä on työstään poissa viikon ilmoittamatta hyväksyttävää syytä poissaololleen, voi työnantaja pitää työntekijän työsopimusta purkautuneena.
   
 13. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Taitaa tuo Tamin ikä (63v) jo hiukan tulla muutenkin vastaan. Oli TuTossakin jo sarjan vanhimpia valmentajia ja hänen aikansa alkaa kieltämättä olla takana. Tosin saapa nähdä maltaako vetäytä julkisuudesta vaikka olisi eläkkeellä? Jotain varmaan kehittelee, mutta yleisön kiinnostus taitaa hiljalleen hiipua, vaikka kyllähän hänet edelleen kaikki tuntee.

  TuTo ei tosiaan ole lähelläkään konkurssia, mikäli noihin "Mr Monaco+Super Hessut" huhuihin on uskominen. Tamin tappiot lienee jo kuitattu.
   
 14. Toveri-76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Lainaus:
  Niin onko jollain oikeasti tietoa, et mikä heppu tää Mr. Monaco oikeasti on ja mitkä ovat hänen perimmäiset tarkoitusperänsä? Jotenkin on vähän liian epämääräinen heppu ja herättää epäilyksiä. Ilveksen tiedotteen perusteella syntynyt sellainen käsitys miehestä, etten nyt hirveän innoissani ole hänen tulosta TuTon organisaatioon. Mutta toivottavasti olen pahasti väärässä, mikäli näin on käymässä.
   
 15. Isopappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Röyhkeä veto

  Kyllä on röyhkeä veto Tamilta. Kaveri ei osaa hävitä. Lähti ovet paukkuen päävalmentajan palillta ja nyt huutaa perään. Yritti kasvattaa pelaajabudjettia ja ei saanut tahtoaan läpi. Tuli julkisuuteen viime kevään jälkeen ja ilmoitti, ettei lähde moottoritielle mopolla. Tilalle tuli duunari, joka alkoi rakentamaan kärsivällisesti voittavaa joukkuetta pienemmällä budjetilla. Lähti siis mopolla liikkeelle. Toistaiseksi pelilliset tulokset ovat olleet hyvin vertailukelpoiset Tamin tuloksille. Lopullinen arvio voidaan tehdä kauden jälkeen. Lehkonen on myös sitoutunut pitkään valmentajasopimukseen, tähän Tami ei ollut valmis.

  Pettynyt olen Tamin toimintaan, kyllä kaveri tämmöisellä toiminnalla lopulta polttaa kaikki sillat suomalaisen jääkiekkoväen suuntaan. Huvittavaa oli loppusyksystä kun uhosi Jukurien suuntaan ja tarjosi itseään ja Valavuorta sinne liigaprojektin toteuttajiksi. Valavuori kieltäytyi mokomasta projektista. Ihmettelen vielä jos joku suomalainen pääsarjatason organisaatio palkkaa Tamin!
   
 16. Ai, tuliko Juhani Tammisen tapa toimia jollekin yllätyksenä?

  Harmillisinta tässä on se, että Tuton puolelta taistoon joutuvat ne, joilla ei ole osaa eikä arpaa Juhani Tammisen palkkaamisessa organisaatioon. Ne veijarit ovat luikkineet jo takavasemmalle.

  Juhani Tammisella (Eurotam) on ollut jo monet vuodet 2-3 toisiinsa linkittyvää sopimusta, jotka liittyvät myös laillisesti toisiinsa, eli diilillä ei voi hävitä. Nerokasta sinänsä.
  Käsillä olevasta (väitetystä) sopimusrikkomuksesta en tiedä riittävästi, mutta ne jotka ovat Tuton puolelta olleet nimenkirjoittajina on tainnut jäädä pikkupräntti lukematta. Sitä en osaa sanoa, että ovatko he myös tällöin vastuussa ko. sopimuksesta, vaikka eivät enää työskentele Tutossa? Ja mikäli summat pitävät paikkaansa, lienee tarpeellista nostaa esiin myös nämä nerokkaan sopimuksen allekirjoittajat.

  Mutta eipä paljon muuta voi odottaa mieheltä, joka ei ole pyytettömästi toiminut suomalaisen jääkiekon hyväksi 30 vuoteen. "Kohti rahaa" lienee ollut melkoinen motivaattori.
   
 17. Pressiboxi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Monsterimonni, jalalla nostajat, HC TPS
  Lainaus:
  Jos liiketoiminta jatkuu samoilla katastrofilinjoilla kuin viime tilikausilla, konkurssin estää ainoastaan omistajien vuosittainen rahanpumppaus seuraan. Liiketoiminta ei sinällään pysty toimintaa kannattelemaan tai monttuja paikkaamaan. Yhtälö on tässä mielessä todella vaarallinen. Onhan lisäksi tiedossa, että The Heikit ovat olleet valmiita luopumaan TuTo-omistuksistaan jo aiemmin.

  Sjöblom näyttää lähinnä nurkanvaltaajalta. Kolme liigapaikkakuntaa on hänet ilmeisesti jo tyrmännyt. Tarkkana nyt siellä, tarkempana kuin Tamin kanssa. Perinteistä seuraa ei voi uhman hetkelläkään päästää tuhoutumaan. Eikä kaikki mikä kiiltää ole kultaa.
   
 18. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Kyllähän tuo Tami on kokokansan pelleksi itsensä tehnyt. Kouvolaan tuli suurilla puheilla keräilemään rahaa ja tulokset jäivät tietääkseni aika laihaksi. Hyvä ettei mitään isompia saappaita tarjottu. Keskittyisi myymään don tami tilpehööriä ja puhumaan paskaa yrityksille.
   
 19. Lainaus:
  Jos en nyt väärin muista kuulemaani, niin Juhani Tammisen laskutus oli (lähteestä riippuen) ainakín 8000 euroa enemmän, kuin hänen sisääntuomansa euromäärä. Vai oliko se 18 000 euroa?
   
 20. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  No sehän voi olla ihan kummin päin vain. Ei optio tarkoita automaattisesti työnantajan optiota, vaan se voi olla myös työntekijän optio. Eikä tässä ole luultavasti käytetty samaa sopimuspohjaa kuin pelaajien kanssa... Mutta tämä asia ei taida näistä julkisuuden tiedoista selvitä.
   
 21. Jussizip Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Wings
  Mikä sitten lieneekin totta tässä tapauksessa. Kuka on toiminut väärin ja kuka oikein? Molemmat osapuolet varmasti ajattelevat olevansa oikeassa.

  Nämä taitaa olla sellaisia asioita, joita voidaan jossitella ja pyöritellä vaikka tuomionpäivään asti täällä palstalla. En tuomitse kumpaakaan osapuolta, koska ei näistä Iltapäiväpaskalehtien lööpeistä tiedä, kuinka paljon jutuissa on faktaa/fiktiota ja kuinka paljon asioita on vääristelty ja käännelty.

  Ihan mielenkiintoinen prosessi kyllä seurata.
   
 22. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Toiminta on tosiaan ollut viime vuodet tappion puolella reippaasti (osan voi tosin laittaa Taminkin mahtipontisuuden piikkiin). Toiminan kehittäminen vaatii näkemystä ja rahaa, näitä TuTosta tällä hetkellä löytyy. Omistajan vaihdoksesta TuTossa ei nyt vielä niin hirveän monta vuotta ole ja yrityksen alkuvaiheessa toiminta voi helposti kaatua, jos takaa ei löydy resursseja kuppien tasoittamiseksi. Kannattavaan toimintaan on vielä matkaa, mutta uskon sen kyllä olevan nykyisten taustalla olevien bisnesmiesten taka-ajatuksena. Helppo yhtälö tämä ei ole ratkaistavaksi, miten saavutetaan sekä urheilullinen, että taloudellinen menestys, mutta kyllä sitä kuitenkin selvästi yritetään.

  Enkä sanoisi, että Heikit vielä ovat vetäytymässä toiminnasta, vaikka vähän tappiota tulee. Tämähän on kunnon liikemiehelle vain haaste, tosin voihan se jossain vaiheessa osoittautua liian suureksi ja vaikeaksi. Tällä hetkellä tosin selkeästi on asetettu Liigaan pääsy tavoitteeksi, niin vaikea tätä on toiminnasta vetäytymisenä nähdä. Sjöblomia on houkuteltu mukaan rakentamaan tietä ylöspäin ja jakamaan vastuuta seuran tulevaisuudesta. Itse en näkisi tätä muiden omistajien vetäytymisenä. Tietoa tuosta "Mr Monacosta" ja hänen tarkoitusperistään ei tosin kauheasti ole, mutta en tuomitsisi häntä sen takia. Ilveksestä lähdön taustalla taisi olla enneminkin seuran sisäiset omistajuusongelmat kuin Sjöblom itse. No, aika näyttää mitä seuraavaksi tapahtuu.
   
 23. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Eipä tämä mitään hyvää pr:ää ole TuTo:lle, jos ei Tamillekaan. Kuka Tamia enää jaksaa? Mies kehuu joka käänteessä itseään ja sitä, kuinka saisi milloin minkäkin joukkueen pelin toimimaan ja häkin täyteen. Viime kesänä Tami kehuskeli, että pöydällä on "maailmanluokan valmentajasopimus". No, vähemmän yllättävää, että pesti jäi jonnekin ja Tamin siirto oli lähteä tanssikisaan. En ihmettelisi, vaikka Tami olisi hylännyt valmennuspestin tuon tanssikisan takia, että pääsee julkisuuteen.

  Kummola yritti ansiokkaasti saada Tamin Etelä-Koreaan, mutta ei edes Kalen vaikutusvalta ja myyntipuhe tainneet riittää Tamin pestiin.
   
 24. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Jokainen lopulta itse vastaa teoistaa ja sitä mitä kylvää niin saa lopulta nittää. Tamille voi vielä helposti käydä niin, että toiselle kuopaa kaivaessa lopulta itse sinne tipahtaa. No, joka tapauksessa ei liene kummallekaan osapuolelle tämä ole eduksi. Toivottavasti Tami vielä pystyisi muuttumaan parempaan suuntaan. Toista et voi muuttaa, mutta itseäsi voit.
   
 25. siffa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
  Keskustelu rönsyilee ohi varsinaisesta tämän päivän riita-asiasta. Minusta se on epäoleellista pohtia, missä tilassa ovat tänä päivänä ne seurat, joissa Tami on ollut päävalmentajana/tj:nä (Kärpät, Ässät ja Sport) tai mihin työhön Frimodig palkkasi Tamin KooKoohon. Tämän päivän IL:ssä on juttu TuTon ja Tamin riita-asiasta. Oleellista on TuTon ja Tamin välinen sopimus, joka tehtiin 2011 ja Tamin työ alkoi TuTossa syksyllä 2011 varatoimitusjohtajana. Tami on IL:n mukaan ilmoittanut tehneensä 2011 TuTon kanssa sopimuksen neljäksi vuodeksi varatoimitusjohtajan työhön. Tämän neljän vuoden sopimuksen on TuTon puolelta allekirjoittanut seuran silloinen puheenjohtaja Mikko Lehtinen. Kyse on siis siitä, että onko Tamin neljän vuoden sopimus varatoimitusjohtajan työstä edelleen voimassa. Tamminen kertoo saataviensa koostuvan sopimussakoista ja sopimussaatavista. TuTon lakimiehet ovat seuran toimitusjohtaja Timo Kinnusen mukaan keskustelleet Tami-asiasta viime keväästä asti. Kinnunen kertoo IL:n tämän päivän lehdessä, että TuTolla on eriävä mielipide ja TuTo on varautunut siihen, että tästä tulee oikeustaisto. Veikkaan, että se osapuoli, joka on rikkonut sopimusta, yrittää saada asialle ratkaisun ennen oikeusprosessia.