Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Juha Vuori, Rauman Lukon päävalmentaja

Viestiketju osiossa 'Lukko' , aloittajana JZZ, 01.01.2012 klo 18.04.

 1. Kettumainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Tämä pitää paikkansa, jos tärkein hetki on viime syyskuun ja maaliskuun välinen aika. Ja kyllä, Vuori oli syyskuussa jo valmennusjohdossa mukana. Hyvä, että saatiin syyllinen tälle kaudelle.
   
 2. Isorumailkeä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anonyymit kotikiusatut
  Lainaus:
  "Hieman negatiivista palautetta"? Ilmeisesti me käsitämme tuon ilmauksen aavistuksen eri tavalla. Eikä Kivestä keskusteleminen voisi juuri vähempää kiinnostaa.
  Lainaus:
  Toistan: "kuulin joukkueen läheltä" on todellisuusarvoltaan pyöreä nolla. Nimiä pöytään.
  Toistan Lukon pistekeskiarvo nousi Vuoren päävalmentaja-aikana 20 %. Ei aivan olemattomasti kuitenkaan.

  Lukon kokeneesta osastosta tasoaan nostivat valmentajanvaihdoksen jälkeen mm. Pettinen, Tikkanen, Aalto, Pesonen, Bomersback ja Melin. Se, että taso ei noussut kokonaisuutena riittävästi on toinen asia.

  Jos ainoa "fakta" on Iltasaastassa julkaistu asiayhteydestään irroitettu kakkoseksi pudonneen veskarin haastattelu, niin tämä tuo elävästi mieleeni vanhan tarinan, joka liittyi jotenkin hankiin ja niiden heikkouteen...

  Voi toki olla niin, että et tiedä tästä(kään) asiasta mitään. Kunhan nyt viihdytät itseäsi ja muita. Ei siinä, kyllähän tänne hupaisia hahmoja mahtuu. Erityisen söpöä on tuo perin jatkoaikamainen marttyyrin viitan niskaan kiskominen.
   
 3. Kettumainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Nimimerkki TosiFanilta haluaisin ihan asiallisesti kysyä, että miten näet Juha Vuoren mahdollisuuksia toimia ensi kaudella Risto Dufvan kakkosvalmentajana? Onko tilanne jo lähtökohtaisesti mahdoton, kun Vuorella ei ole pelaajien arvostusta eikä luottamusta? Itse en usko, että Vuori voi ainakaan Dufvan taakse mennä, vaan hänen tulisi toimia omalla persoonallaan osana valmennusjohtoa.

  Mikäli Vuori päättäisi irtisanoa itsensä täydellisessä luottamuspulassa, niin mikä olisi hyvä siirto hänen urallaan? Onko Vuorella edellytyksiä toimia valmennustehtävissä, jos hänellä ei ole siihen tarvittavaa johtajuutta?
   
 4. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Valmentajilla ei ole koskaan kaikkien pelaajien luottamusta, oppositio on aina olemassa. Enkä minä näe Vuoren työlle mitään estettä, toivoittavasti hän analysoi tämän kevään ja kehittyy. Lisäksi Lukon kokenut kaarti vaihtuu käsittääkseni aika suurelta osin.
   
 5. hokkikokki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Eli todistit, ettei sulla ole minkäänlaista medialukutaitoa tai sitten vaan haluat vänkätä asiasta. Kiitos. Suosittelen opettelemaan. Silleen näkee joskus ton metsän puilta ja silleen.

  Isorumailkeä ehti nopeammin vastaamaan sinulle, joten kiitos hänelle.

  Nyt läskit simmujen päälle, että jaksaa vetää toisenkin 20h työpäivän. Yritän ehtiä vastailemaan sun vänkäämiseen huomenna, kun et viitsinyt kaikkiin kysymyksiin vastata, niin ilmeisesti jatkat tätä huomennakin.
   
 6. ICE Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Niin, mutta sinä käytit tulkintaa tuohon piste-eroon, jonka perusteella koitit päätellä "Vuoren sijoituksen" koko kaudelta. Ei sitä tiedä kukaan miten olisi käynyt, jos Vuori olisi koko kauden ollut valmentajana. On vain nuo tilastot toteutuneista, joiden pohjalta voi yksiselitteisesti nähdä toisen valmentajan onnistuneen paremmin.

  Aikoinaan Raumalla vaihdettiin Jukka Koivu loppukauden vetäjäksi, mutta pistekeskiarvo taisi vaan laskea. Joten ei todellakaan mikään nimi takaa uutta käännettä. (Enkä tarkoita että Koivu mikään supernimi olisi, mutta enemmän kyllä sinun peräänkuuluttamasi kokenut valmentaja).
   
 7. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Kuulin joukkueen läheltä negatiivisen luonnehdinnan Kivestä, kun hänestä tuli päävalmentaja. Hänen johtajuutensa oli tämän kaverin mukaan luokkaa lapanen ja se tulisi johtamaan ongelmiin kokeneiden pelaajien kanssa. No, nyt nähdään mitä tapahtui, nimenomaan Ässien kokeneet pelaajat pettivät, sekä runkosarjan lopussa että Jyppiä vastaan pleijareissa.

  Se, että peli-ilme on fania enemmän miellyttävää, ei tee siitä voittavaa.

  No, eiköhän nämäkin asiat aikanaan paljastu kiihkeimmillekin faneille. Avainpelaajien haluttomuus ja tehottumuus kertoo omaa kieltään, ehkä joku joukkueen sisältä aikanaan kertoo syyt tähän. Smolenakin haastattelu, Armian fleguilu, Armian peliajan tippuminen jne. Hienoa, että hyvään suoritukseen riittää kovat puheet mediassa ja räväkkä luistelu, tuloksesta ei ole niin väliä.
   
 8. ganaali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko (Robert Nordmark #31)
  Kyllä mä antaisin Vuorelle puhtaat paperit, arvosanalla 8,5. Vaikeasta asemasta ukko tuli ruoriin, en usko että kukaan olisi paljon paremmin onnistunut. Tästä on hyvä jatkaa + kerryttää kokemusta duhvan kakkosena. Näkisin että miehestä on vielä ainesta vaikka pääkäskijäksi.

  Ulos anniltaan mies on kuin eri planeetalta vs. Lukon operatiivinen johto, tämä on ainakin hyvä muutos. - merkkisenä näkisin Nortin väkisin laatikkoon laiton, (jos se vire nyt kuitenkin löytyisi). Ei löytynyt loppu kaudesta, tämä olisi pitänyt nähdä.
   
 9. Kettumainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  On hyvä puhumaan ja olemuksesta huokuu vastuunkanto ja johtajuus. Puhuu suoraan eikä kumartele. Mä en ikinä ymmärtänyt sitä Ralen hyssyttelyä. Koittiko peitellä nerokkaita taktiikoita vai pelkäsikö lausumasta jotain, mistä johtajat vetäisi herneen nenuun?

  Rehellisesti, kuka Nortin vireen löytymisestä olisi voinut mitään ennustaa? Tai siitä, että loppujen lopuksi Nielsen onkin niin hyvä kuin onkin. Parhaimmillaan Nortti pystyy jeesaa joukkueen mitaleille. Vuori tiesi, että tällä joukkueella ei mennä pitkälle, ellei maalivahti ole aivan superluokkaa.
   
 10. Embuske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Kyllä tällaiset Pettisen kommentit on kirjoitettu:

  Pelicans-tappio oli joukkueen seitsemäs ottelu valmentajan vaihdon jälkeen, ja tappiosta huolimatta joukkue jatkoi vuoden vaihteen jälkeen piristynyttä vieraskiekkoa. Pettinen näkee muutoksen joukkueessa olleen valtaisa.

  – On ollut ilo tulla joka ilta hallille, ja se on huokunut joka äijästä. On tehty paljon hommia, mutta ihan eri meiningillä. Jäällä ollaan oltu lyhyempi aika, mutta tehty asiat terävämmin.

  – ”Ralen” aikana se alkoi jo vähän puuduttaa, oltiin pitkä aika jäällä ja paneuduttiin pieniin asioihin. Sitä kautta se puuroutui. Alettiin miettiä liikaa, mitä jäällä pitäisi tehdä. Ei tullut selkäytimestä, mitä se nyt tuntuu kaikilta tulevan. Kaikki kuitenkin tietää, mistä on kyse. Tehty niin monta vuotta hommia, mies pohti valmennuksen tuomia muutoksia joukkueen tekemiseen.

  Moni pelaaja on maininnut palautteen lisääntyneen ja selkiytyneen. Myös pitkään ilman tarkkaa syytä Lukon kokoonpanon ulkopuolelle jäänyt Pettinen allekirjoitti tämän.

  – Tulee suoraa palautetta, eikä kaarrellen ja kierrellen. Sanotaan miten asia on ja sitä lähdetään parantamaan.
  Uusi alku

  Myös oma pelaaminen on parantunut ja Pettinen myönsikin suoraan valmentajanvaihdoksen olleen omalle pelille ja jopa uralle tärkeä juttu.

  – Se on monelle uusi alku ja ennen kaikkea itselle. Vaikeat puolitoista vuotta ja jos ”Rale” olisi jatkanut, niin vastuuta ei olisi varmasti tullut enää läheskään näin paljon. Henkilökohtaisesti hyvä ratkaisu, että näin kävi.

  Lukon pelin suoraviivaistuttua myös puolustajien rooli on helpottonut joukkueen pelaamisessa. Tampereelta kiekko-oppinsa saanut isokokoinen puolustaja jakaakin kiitosta hyökkääjien kasvaneelle vastuulle oman pään pelissä.

  Joskin itse olen samaa mieltä kuin täällä on kirjoitettu:
  (Paljastus Uramasta | Jääkiekkonäkökulma | Iltalehti.fi)

  Tämä kuvaa Uraman pattitilannetta mutta myös Lukon pelaajien epäammattimaisuutta. Vaikka valmentajan naama ja ääni ja valmennusmetodit ottaisivat päähän miten paljon tahansa, kovaa palkkaa nostavat pelaajat ovat velvollisia antamaan työnantajalleen (Lukolle) 100-prosenttisen työpanoksensa.
   
 11. Olkku Jäsen

  Sitten siirryttiin jälleen Vuoren aikaan. Tosin tuon lyhyen pätkän aikana tuskin mitään kunnollista kuvaa miehen tekemisistä sai, varsinkin kun on marinoitunut 4 vuotta lisää kakkosena. Marko Leppänen avasi pelin Kiekkoareenassa. Vuoren valloitus - Kiekkoareena
   
 12. Jyty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  käyttää lehväslukkoa logonaan.
  Ulvilassa syntynyt Ässät-kasvatti. Lähtökohta on kyllä aivan metsässä.

  Mutta se voidaan antaa anteeksi, jos tulostaulu vaan tykkää hyvää.

  Toivottavasti on sopimuksessa sellainen kohta, että uusia pelaajia vain päävalmentajan siunauksella.
   
 13. Ratikka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko & Red wings & Stevie Y
  Yksi vaihe Lukon historiassa takana ja uudet tuulet edessä. Arvostan Dufvaa valmentajana, mutta ei saatu oikein missään vaiheessa toimivaa ja jatkuvaa pelityyliä. Tuntui että pelaajat eivät välillä itsekään tienneet mitä tehdä kiekon kanssa.

  Odotan Vuorelta nopeaa ja hyökkäysvoittoista kiekkoa, joka ainakin itselleni on ehdoton edellytys, koska puolustusvoittoista kiekkoa on nyt katseltu 4 vuotta. Ainoa mikä huolestuttaa on huhutun rosterin ikä ja kokemattomuus. Se yhdistettynä kokemattomaan valmennukseen kuulostaa flopilta.

  Kovempia nimiä odotellaan. Eiköhän niitä kesän aikana tule.
   
 14. Durden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Winnipeg Jets
  TosiFanin kommentteihin Vuoresta ei kannata suhtautua kovinakaan vakavasti, nimimerkillä oli jo Uraman potkujen jälkeen Vuoren vastainen agenda. Syytä en tiedä.
   
 15. Kumura Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Silti Tosifanin kommentit Vuoren ja Kiven eroista olivat hauskaa luettavaa, jo vuodelta 2012. Muutama sivu taaksepäin ja sieltä löytyy.
   
 16. PJ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK (Lukko)
  Liigakiekko on taas nopeutunut ja luisteluvoima painottuu yhä enemmän. Juuri liike-ero oli valtava CHL matseissakin Liigan hyväksi, jossa kruunun puuttumisesta huolimatta näytettiin, missä parhaat seurat pelaavat. Huhut ainakin tekevät Lukosta ensi kaudella paremmin liikkuvan joukkueen ja se on yleisesti ottaen parempi suunta. Eli teoriassa Lukko on oikealla tiellä siirtyessään Vuorelle.

  Silti edelleen Lukon suurin ongelma on ettei se saa omasta juniorituotannostaan kunnollisia apuja. Ei se nyt lähtökohtiin nähden huonoa ole, mutta laineet ja ahot, jotka ratkovat pelit jäävät vain saamatta. Se oli yksi merkittävä ero tänäkin vuonna. Mielenkiintoisesti hyviä pakkeja kyllä tulee, johtuukohan se Eepistä, mene ja tiedä.

  Omien juniorien puute on edelleen Lukon menestyksen suurin ongelma ja Tuki voisi vielä päättäväisemmin tukea raumalaista juniorityötä. Se olisi myös yhteisöllisesti oikea suunta. Esimerkiksi jäätä ei ole näillä talvilla yhtään liikaa missään, eritysesti vapaata, innostuneille tarjottua jäätä.

  Vuorella on parempi tuntuma juniorityöstä kuin Dufvalla ja ehkäpä sitä kautta voi tulla hieman etua. Mutta kyllä Dufvakin vataset tunnistaa. Silti arvaan, että pari junioria enemmän nousee Vuoren alta.

  Vuorella on kyllä mielenkiintoinen tilanne ja aika ison riskin mies ottaa. Jos homma ei suju, niin monivuotinen ura organisaatiossa voi päättyä siihen. Ex-päävalmentajille on harvoin tilaa, koska huipulla on yksinäistä ja valtaa täytyy käyttää näkemyksensä mukaan. Iso riski, iso palkinto ja parikin patsasta voi olla luvassa. Hieno tilaisuus.
   
 17. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Pelaajapoliittikka kääntyy nyt täysin päälaelleen. RD:n aikana joukkue ostettiin täyteen veteraaneja. Lukon joukkue oli Liigan iäkkäin ja kokenein. Jopa alemmat ketjut pursusivat kokeita muualta tulleita pelimiehiä. Kuvaava oli hyvin se, että jopa täytepelaajina käytettiin kokeneita Lähteitä ja Jaatisia, mieluummin kuin haettiin apuja nuoremmista pelaajista.

  Nyt Vuoren johdolla tapahtuu selkeä nuorennusleikkaus ja joukkueen keski-ikä romahtaa. Samalla kilpailutilanne ja harjoittelu muuttuu oleellisesti.

  Itse ainakin olen tämän muutoksen kannalla, RD sai näyttää veteraanien johdolla kyntensä, mutta lopullinen puristus jäi ottamatta. Jälkikäteen ajateltuna muutoksen olisi voinut tehdä jo vuosi takaperin.
   
 18. Jyty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  käyttää lehväslukkoa logonaan.
  Lainaus:
  Ei kuulu mitenkään tähän ketjuun, joten lainauksesta totean vain sen, että Frölunda on kylläkin yksi Euroopan parhaiten luistelevista joukkueista ellei jopa paras.

  Mutta tuota etumatkaa J.Vuori nyt haluaa lähteä kuromaan umpeen. Siitä kertoo selkeää kieltään Lukkoon huhutut pelaajat.
   
 19. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Omia junnuja ei tule tarpeeksi, vaikka suunta saattaa olla muuttumassa parempaan nykyisten B -ja C junioreiden myötä. Raumalaisen Kiekkoilun Tuki ry on rakentanut tässä lähivuosina Raumalle harjoitusjäähallin (2 kaukaloa) ja yhden tekojään, joten tuokin asia on paremmalla mallilla kuin monella muulla paikkakunnalla. Täällä on siis 15 kilometrin säteellä 5 katettua kaukaloa + tuo yksi tekojää. Luonnon jäitä ei tosiaan pahemmin Raumalla näe. Männä talvenakin taisi jäitä olla n. 2-3 viikkoa.
   
 20. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Minä pelkään sitä, että Lukon johto ei ole kärsivällinen nuorten kanssa, vaan paine hankkia kokemusta kasvaa liian suureksi.

  Ehkä Dufvan aikana Lukko on tullut sellaiseksi seuraksi, johon on helpompi houkutella nuoria kuin ennen Dufvaa. Kyllä se nyt vain on niin, että nuorella suomalaiskiekkoilijalle on eri asia pelata Oulussa, Jyväskylässä tai Lahdessa kuin Raumalla. Mahtaako olla sattumaa, että Lukon joukkue on pitkään ollut täynnä sellaisia pelaajia, joilla on lapsia. Niiden kanssa kun on varmasti mukavampi asua pienessä kaupungissa.

  Suurin ongelma Raumalla taitavat olla pieni väestöpohja ja pakkomielle voittaa mestaruus, mikä aiheuttaa huonoihin päätöksiin. Vaikka mestaruutta ei Vuoren aikanakaan tulisi, voidaan onnistumista mitata toisellakin tapaa. Esimerkiksi juuri sillä, miten hyvin nuoret pelaajat lyövät itsensä Lukossa läpi. Lukosta ei voi väestöpohjan takia koskaan olla Oulu, Tampere, Turku tai Helsinki. Ahon, Puljujärven ja Laineen pärjäämisen ohella on syytä muistaa, että myös Oulussa ja Tampereella kiekkoilee sellaisiakin junioreita, joista ei koskaan tule hyvää liigapelaajaa.
   
 21. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Tietysti paikan koko ja väestöpohja tuohon vaikuttaa myös merkittävästi. Eurajoki-Luvia-Eura-Laitila(-Huittinen) välillä kilpailee kuitenkin aina vähintään kaksi seuraa. Oulussa taas koko pohjoisessa oleva alue "kuuluu" Kärpille.
   
 22. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Totta. Lähialueista voidaan lisätä Laitila ja Uusikaupunki, joista tulee pelaajia junnuihin. Toki näistäkin on liikennettä myös Turkuun päin.
   
 23. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Olen kommentoinut Vuorea neljä vuotta sitten, paljon on tapahtunut tuon jälkeen. Onnea pestiin! Rauma on mahdollisimman kova paikka aloittaa päävalmentajan ura.

  Lainaus:
  Maailma on mielenkiintoinen, tuskin nimimerkki @vero kaan aavisti mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

  Lainaus:
   
 24. ruoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Säkylää unohtamatta. Laitilastahan luulisi junnujen liikkuvan hyvinkin nyt kun edustus ajettiin alas ringeten tieltä.

  Mutta se OT:stä.
   
 25. 1936 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pitkällä lomalla
  Vuori oli tänään Ramonan haastattelussa. Paljon puhui junnuputken ja edustuksen lähentämisestä.