Uusi vuosi ja vanhat kujeet. Sinne se pikkujoulukinkku nyt meni uuniin reilu puoli tuntia sitten. Tärkeimmät speksit:
-tanskalainen
-juhlakinkku potkalla
-n. 7kg
Perinteitä vaalien valmistan kinkun miedolla lämmöllä eli n.100 asteisessa uunissa. Aikaa kuluu enemmän, mutta lopputulos on mielestäni parempi. Tänä vuonna ostin Ikeasta tätä varten erillisen paistovuu'an, jonne laitoin vähän vettä pohjalle. Tästä eteenpäin kaava on vanha tuttu eli juodaan kaljaa ja tuijotetaan uuniin. Onneksi sentään tulee NHL-ottelu, jotta ei koko ilta mene lootus-asennossa uunin edessä. Mutta nyt täydentämään kaljavarastoa, myöhemmin ehkä kalsarikänniketjussa lisää.
Eikö pikkujoulukinkun jälkeen jouluaaton kinkku jo ala tympiä? Itse syön jouluna pari palaa, lähinnä mutsin mieliksi. Eikä syynä ole se, etteikö mutsi osaisi ruokaa laittaa, päinvastoin. En ole koskaan tykännyt joulukinkusta. Meillä ei kotona kinkkua paisteta laisinkaan.Uusi vuosi ja vanhat kujeet. Sinne se pikkujoulukinkku nyt meni uuniin reilu puoli tuntia sitten. Tärkeimmät speksit:
-tanskalainen
-juhlakinkku potkalla
-n. 7kg
Jos ihan rehellisiä ollaan, niin jouluna tulee syötyä niin paljon kaloja, leikkeleitä yms. joulupöydän tilpehööriä, että siinä vaiheessa kun kinkku ja laatikot tuodaan pöytään, minulla on yleensä jo pakottava tarve himmailla ja säästellä sekametelikeittoa varten, vai mitä se luumu-rusina-kiisseli nyt onkaan nimeltään, että syön tosiasiassa todella vähän kinkkua jouluaattona. Sitten joulupäivä ja tapaninpäivä onkin jo eri juttu. Mutta vastauksena kysymykseesi, ei kinkku rupea tympimään. Nytkin tilanne on se, että huomenna täällä lappaa ties mitä Kärppä- ja HIFK-kannattajia ennen ottelua joulukinkkua maistelemassa ja epäilen että ensi viikon keskiviikkoon mennessä ei ole enää jäljellä.Eikö pikkujoulukinkun jälkeen jouluaaton kinkku jo ala tympiä?
On se tavallaan harmi, kun lämpimänä se pitäisi suuhunsa pistää. Kyllä se vaan niin on, että silloin se on parhaimmillaan. Ei se nyt huonoksikaan muutu kylmänä, mutta parempaa heti valmistuttuaan.
On se tavallaan harmi, kun lämpimänä se pitäisi suuhunsa pistää. Kyllä se vaan niin on, että silloin se on parhaimmillaan. Ei se nyt huonoksikaan muutu kylmänä, mutta parempaa heti valmistuttuaan.
Pitää alkaa kohta valmistautua lukemalla ketju läpeensä ja poimia parhaat ohjeet omaan käyttöön.
Mitä muuten olette mieltä, kuuluuko kinkku syödä kylmänä, vai lämpimänä/kuumana? Meidän perheessä ehdottomasti lämpimänä, muut vaihtoehdot on sivareille ja moderaattoreille.
Mitä muuten olette mieltä, kuuluuko kinkku syödä kylmänä, vai lämpimänä/kuumana?