Tässä ketjussa oli tarkoitus keskustella vain joulukinkuista, ei muusta jouluun liittyvästä. Elikäs niinku ruokaketju. Jos haluaa toisenlaisen ruokaketjun, voi avata viherpiperrysketjun ihan vapaasti. Tai jos haluaa avata "en tykkää joulusta"-ketjun, niin antaa palaa.
Siksipä voin ylpeänä kertoa, että ruistaikinakuorrutettu joulukinkku on sairaan hyvää, ainakin vaihtelun vuoksi. Eli kinkku paistetaan normaalisti muuten, mutta vain 71-72 asteeseen kun se muuten on 74 astetta. Kinkku otetaan uunista pois ja putsataan kuten muutenkin, ja laitetaan kevyesti mustapippuria ja sinappia pintaan.
Tuntia ennen on pitänyt ottaa tällainen valmis ruistaikinalevypaketti sulamaan. Siitä kaulitaan, mieluummin heti kun pystyy ettei se ole ihan jäässä, semmoinen 5mm levy joka sitten painellaan kinkun päälle. Varoituksen sana: jos päästät ruistaikinan lötköksi, on sinulla ongelma. Se kun liimaantuu joka paikkaan eikä sitä oikein pysty käsittelemään.
Sitten kun olet saanut pyöriteltyä kinkun ruistaikinan sisään, kinkku uuniin n. 275 asteeseen n. 20 minuutiksi ja voilá. Kuumana hyvää ja veikkaan että kylmänä vielä parempaa. Aamulla tietää sitten.