Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Olen niin valmis kuin pystyy olemaan. Lahjat ostettu, ruokien suhteen suunnitelmat ovat selvät ja kokoonpanokin on tiedossa, jolla joulut vietetään alta pois. Sen sijaan kaoottiseen jouluvimmaan, tekopyhiin pikkujouluihin, kokis-rekkoihin tai joulutorttujen syömiseen marraskuun alussa en koskaan ole valmis, se lyö silmille vuosi vuodelta vittumaisemmin. Joulua ajattelen yhä kokonaisvaltaisemmin. Kun suuri ja mahtava eliitti kilpailee soirot tanassa että minkälaisen smart tv:n sai jostain vitun mustan perjantain ihmissumasta katiskoitua suoraan pakettiin, minun ajatukseni ovat entistä enemmän vähävaraisten ihmisten kohdalla, joille joulu on kaikkea muuta kuin juhlaa, vaikka omat joulut riittävän stabiileja ovat aina olleet vuodesta toiseen. Leipäjonot ovat masentava näky kaiken kaikkiaan ja jonot eivät ole lyhentymässä.
 
"En seuraa pallopelejä, seuraan urheilua" - Seppo Räty
Valmis. Tosin en edes vielä tiedä, että missä vietän sitä. Vaihtoehtoja on muutamia.
Kaupasta saa hyvää ruokaa, ja muutaman lahjan, sitten lähempänä joulua.
Turha ressata moisella tapahtumalla.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Suunnitelmat joulun pyhille selvät, samaten muutamat lahjat, jotka käyn jossain vaiheessa ostamassa mm. Transformer-lelu pojalle. Pitäisi selvittää, mistä saisi pk-seudulla hyvää saaristolaisleipää (vinkkejä otetaan vastaan).

minun ajatukseni ovat entistä enemmän vähävaraisten ihmisten kohdalla, joille joulu on kaikkea muuta kuin juhlaa, vaikka omat joulut riittävän stabiileja ovat aina olleet vuodesta toiseen. Leipäjonot ovat masentava näky kaiken kaikkiaan ja jonot eivät ole lyhentymässä.
Sama täällä. Meillä osallistutaan vähävaraisten joululahjakeräykseen ja lisäksi luovutan joulukuun lentopallotuomaripalkkioni Hyvä joulumieli -keräykseen.
 
"My name is TJ Markiewicz, I'm a real person."

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Mif, Nathan Aspinall, Rod Weery
Tietäisivätköhän arvon palstakollegat vinkata hyvistä joululounaista Helsingin keskustassa?
 
PITTSBURGH PENGUINS - "Kunitz was there"

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
minun ajatukseni ovat entistä enemmän vähävaraisten ihmisten kohdalla, joille joulu on kaikkea muuta kuin juhlaa, vaikka omat joulut riittävän stabiileja ovat aina olleet vuodesta toiseen. Leipäjonot ovat masentava näky kaiken kaikkiaan ja jonot eivät ole lyhentymässä.
Tässäpä omat ajatukset myös. Kulutushysteriaa tämä joulu on. Osta tätä ja tuota, vain 999€! Alakoululaiset lapset tietävät tasan minkä arvoinen mikäkin tuote on. "Ai sulla ei ole iphonea?". Oma 8-vuotias kummityttöni sanoi ettei käytä verkkareita jos ne ei ole adidakset. Tai siis addut, kuten ilmeisesti lempinimi kuuluu. Mutta entä jos vanhemmilla ei ole varaa ostaa adduja.

Rakastan joulussa rauhoittumista, hyvin syömistä ja yhdessäoloa. Noista ruoka on ainoa joka maksaa ja ruokaan yleensä panostan. Lahjat ostan kummilapsille, muille riittäköön allekirjoittaneen valloittava seura. Osallistun vähävaraisten joululahjakeräykseen sekä eläinten ruokakeräykseen. Tuntuu turhalta ostaa rouvan kanssa toisille 200 eurolla tavaraa jotka voidaan ostaa muutenkin, mieluummin laittaa tuon rahan niille jotka sitä tarvitsevat.

Mutta valmiina ollaan! Miten nämä vuodet lyhenevät joka kerta. Vastahan se joulu oli..
 

HPL76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Meillä oli tuossa lukioaikoihin kaverien kanssa sellainen jouluperinne, että jouluaaton jälkeen kokoonnuimme baariin ja vedimme lärvit. Eipä tarvinnut stressailla mistään joulusta eikä muustakaan, vaan istuttiin ja juotiin. Aika hiljaisia olivat baarit noina aikoina, ja kotiinkin oli ihan kiva tallustella pikku pakkasessa.

Eipä ole tullut baarissa käytyä joulun aikaan moneen vuoteen, ja täälläpäin taitaa olla kyllä kaikki kiinni melkein pari viikkoa. Onneksi on oma baarikaappi, ja joululahjaksi itselleni taidan hommata siihen täydennystä. Hyvän ruokailun jälkeen on mukava istahtaa nojatuoliin, kaataa muutama siivu viskiä ja katsella kun kissa repii lahjoja ja mättää joulukuusta turpaan.

Siinä sitä joulutunnelmaa onkin mulle ihan tarpeeksi.
 
Yes English can be weird. It can be understood through thorough thought, though.

redpecka

Jäsen
Toiset olla jouluihmisiä, toiset ei. Palstaa nopeesti lukeneena @vilperi ainakin tykkää joulusta leipomisiin. Iltalehdistä olen lukenut @SaraSiepin tykkäävän myös joulusta: sitä rauhaisaa ja turvallista aikaa perheen ja raikkaimpiensa kanssa.

Tässäpä tämä melkein tulikin sitten sanottua, miksi itse en ole koskaan joulusta tykännyt. Oma synkkä joulunviettoni menee, että hamstraan kotiin kaljaa ja pakasteruokaa pariksi viikoksi ja laitan verhot kiinni. Kun joskus tammikuussa kaikki on on ohi - voin aloittaa uuden keväisen elämän ilman ympäröivää ja sisäistä stressiä.

Ehkä liioittelin, mutta aika selviö ihmisten mieltymyksissä joulun rauhaan ja rakkauteen on että millainen on ollut omat lapsuuden joulut.
 
Ei ole Raunolla koronaa! Varkaat veivät Petsamon mökiltä laudan ja kepit. Ei ole keppiä Raunolla. Ei ole Suomella enää Petsamoa. Ei ole Suomi-neidolla keppiä...

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Toiset olla jouluihmisiä, toiset ei. Palstaa nopeesti lukeneena @vilperi ainakin tykkää joulusta leipomisiin. Iltalehdistä olen lukenut @SaraSiepin tykkäävän myös joulusta: sitä rauhaisaa ja turvallista aikaa perheen ja raikkaimpiensa kanssa.
Oikein olet lukenut. Olen vahvasti jouluihmisiä. Minulle joulu on iso juhla. Ei nyt välttämättä tämän vuoden kohokohta kun keväällä oli niitä mestaruusjuhliakin mutta on se minulle tärkeä juhla ja en häpeä myöntää sitä. Ymmärrän että on ihmisiä jotka eivät välitä joulua viettää mutta kunhan antavat meidän jouluihmisten nauttivan rakkaasta juhlastamme. Ja toisinkinpäin, me joulua viettävät ihmiset emme toivottavasti tuputa joulun riemua niille jotka eivät siitä välitä.

Minä vain tykkään joulusta. Oikeastaan kaikesta siihen liittyvästä. Ihmisten lämpimästä mielestä ja rauhasta, jouluruoista ja leivonnaisista, joulukoristeista sekä tunnelmasta ylipäänsä ja joulumusiikista. Joulufiilistely alkaa oikeastaan jo hyvissä ajoin ennen joulua ja kestää ainakin loppiaiseen.

Ja tykkään tosiaan joulun valmistelustakin jo. Tykkään ostella muille joululahjoja, ideoida sitä mitä kellekin tänä vuonna ostaisin ja leipoa jouluksi sekä tehdä muutakin jouluruokia.

Ehkä liioittelin, mutta aika selviö ihmisten mieltymyksissä joulun rauhaan ja rakkauteen on että millainen on ollut omat lapsuuden joulut.
Ja tässähän varmaan se yksi syy joulusta tykkäämiseen on lueteltuna. Minun lapsuuden kodissa oli aina hyvät ja lämpimät joulut. Olin muuten melko köyhästä perheestä mutta jouluun aina panostettiin. Silloin jo tehtiin nuo samat leivonnaiset vähintään jouluksi joita minä nykyään teen. Siksi kai niitä edelleen teenkin jouluksi, että tapa ja perinteet säilyisivät vaikka äidistäkin on jo aika jättänyt.

Tulee melkein itku silmään kun lapsuuden jouluja muistelee. Silloin oli niin ihana tunnelma, kun kaikilla oli hyvä ja lämmin mieli. Rauha oli kotona, kukaan ei kiukutellut. Ja aikaa vietettiin yhdessä pelaten muun muassa joululahjoina saatuja uusia pelejä. Ruoat olivat myös erinomaisia kun ne oli äiti-vainaan laittamia. Ja tykkäsin jo lapsena hössöttää joulua, olen aina muun muassa tykännyt ideoida sitä mitä kellekin ostaa joululahjaksi.

Yksi asia on etenkin piirtynyt muistoihini lapsuuden jouluista. Silloin ei aikaa tietokoneen ääressä vietetty vaan aikaa vietettiin muulla tavoin. Kun erehdyin kerran olemaan koneen ääressä yhtenä jouluna niin veli-vainaa tokaisi että pois sieltä, jouluna ei tietokoneella olla.

Joo, mutta tosiaan lapsuuden jouluista varmaan juurtaa tuo syy sille miksi niin paljon tykkään joulusta.

Ja minun mielestä on hienoa että jokin pitää pintansa nykyaikanakin. Ja toivottavasti pitää. Eilen sain jo kuulla että nykyään joululla ei ole enää niin suurta merkitystä ja ehkä onkin näin. Mutta toivon että jossain asiassa perinteitä vaalitaan ja joulu pysyy tärkeänä juhlana.
 
Kun mies puhuu tuhmia naiselle, se on ahdistelua. Kun nainen puhuu tuhmia miehelle, se on 4 euroa / min + pvm!

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kyllä se jouluun suhtautuminen varmasti pitkälti lapsuudesta ponnistaa, kuten @vilperi tuossa yllä kirjoitteli. Ei nyt ehkä yksi yhteen mene nämä, mutta aika moni ystäväni, joka ei joulusta hirveästi välitä, on kertonut, että lapsuudessa siihen liittyi yleensä vanhempien tai ainakin isän kännit läpi pyhien. Kavereiden luo ei päässyt pyhien vuoksi eikä mitään muuta voinut tehdä kuin väistellä luotia kotona. Ymmärrän kyllä huonot muistot. Vaikka oma isäni oli viinaan menevä, olen hänelle sanonutkin, että kunnioitan sitä, että malttoi pitää korkin kiinni joulunpyhät. Tai ei ainakaan humalaan saakka koskaan jouluina juonut, ehkä siellä pullolla käytiin myöhemmin, mutta ei se lapsen silmään koskaan erottunut. Muina pyhinä ja liki joka viikonloppu sitten erottuikin.

Mutta kyllä joulusta on jäänyt lapsuudesta hieno, taianomainen muisto. Aina sitä odotti, ja joulukalenterin ekaan luukkuun jo tiivistyi paljon sitä taikaa ja tunnelmaa. Ja miten pitkä aika se kuukausi oli! Ja kyllä edelleen pidän joulusta erittäin paljon. Siihen liittyy aina hyvä ruoka, yhdessäolo, kiireettömyys ja hyvä fiilis. Vielä kun säät sattuvat kohdilleen, kuten viime talvena täällä etelässäkin, on kokonaisuus aika hieno. Pidän siitä, että on olemassa tällaisia yhteiskunnan edes jollain tavalla pysäyttäviä juhlia, ja joulu juhannuksen kanssa on melkeinpä ainoat sellaiset. Tosin jussi ei itselleni ole kovin erikoinen juhla, syynä aika pitkälti lapsuuden kokemukset kännisessä aikuisseurassa.

Tänä vuonna olen päässyt aika hyvin laskeutumaan joulun odotukseen, vaikka opettajille tämä joulukuu tahtoo arviointeineen olla aika kiireistä aikaa. Välillä olen vääntänyt iltaan saakka duunia, mutta jos ei muuta, niin instrumentaalijoulumusaa ja terästettyä glögiä siihen rinnalle, ja töidentekokin on ollut hauskempaa. Tänä vuonna pääsin ruuhkasta eroon vähän aiemmin ja nyt kun loma alkaa jo perjantaina ja aatto on vasta tiistaina, aikaa valmistautua jouluun on ruhtinaallisesti. Yleensä kun kaikki valmistelut on joutunut hoitamaan työkiireiden ohella.

Joulu on parasta kotona perheen ja suvun keskellä. Vaan silti jossain vaiheessa haluan ottaa mökin jostain Pohjois-Karjalan tai Kainuun perältä isojen kinosten keskeltä. Myös joulu Alpeilla on houkutellut aina. Täksi vuodeksi jo hiukan suunniteltiin mökkiä, mutta jäi ottamatta. Olisi ollut säätiedotteiden mukaan paikallaan. No, tulee se joulu näinkin.

Erinomaista joulunodotusta kaikille!
 
”Niin paljon kuin internetiä halveksinkin, mun on myönnettävä, että internet pelastaa meidät uudelta vapaussodalta. Kuka viitsisi lähteä kaupungille osoittamaan mieltään tai edes kirjoittaa jotain vakavasti odotettavaa, kun voi sen saman työajan ja vapaa-ajan viettää vaikka pornografisilla sivustoilla? "
(Teemu Keskisarja)

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Joulun merkitys on kohdallani jatkuvassa evoluutiossa. Omassa lapsuudessani ja silloin, kun omat lapseni olivat pieniä, sen merkitys oli ihan eri luokkaa kuin esim. nyt.
Nykyisin Joulu merkitsee rauhallista yhteiseloa puolison kanssa sekä satunnaisia lasten vierailuja Joulun-Uuden Vuoden välimaastossa. Hyvä itse tehty perinteinen jouluruoka nousee ehkä merkittävimmäksi yksittäiseksi asiaksi Joulussamme. Kinkku, laatikot, kalat, ym. kuuluvat meidän joulupöytäämme ja olen silti avoin uusillekin herkuille ja pikku naposteltaville.
Lahjoja emme ole hankkineet enää aikoihin, korkeintaan pieni rahallinen muistaminen omille lapsille heidän Joulunsa ratoksi, mitään muuta en ole katsonut järkeväksi antaa.

Joulu tulee - olen valmis!
 
Minäkö tyhmä - nyt en ymmärrä!?

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Joululahjakeräykseen osallistuttu. Jouluruuat ja pari lahjaa ostan perjantaina, kun alkaa loma. Kalat ja kalkkunan haen maanantaina. Faija leipoi ja toi jo saaristolaisleivän. Tänään olisi työpaikan ruokalassa jouluruokaa, pakko mennä jonnekin muualle syömään. Lauantaina laivalle. Sitä ennen suunnitelmissa käydä Hakaniemessä glögillä.
 
"My name is TJ Markiewicz, I'm a real person."
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy