Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Joukkueiden kapteenit

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Mahavishnu, 13.11.2001 klo 07.07.

 1. Barky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Panthers, Jets, Tappara
  Lainaus:
  Oliko muuten joku sovittu kierto, vai otettiinko peliesitysten perusteella?
   
 2. Luxray Jäsen

  Lainaus:
  Joka kuukausi valittiin uusi kapteenisto, jonka pelaajat olivat äänestäneet.
   
 3. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Sanoisin että pohjois-amerikassa lajissa kuin lajissa toi joukkueen kapteenina valitseminen on suurempi juttu. SM-liigassa joku kolmosketjun jyrä saattaa olla se kapu jos hän on oikeasti se henkinen liideri ja joukkuetovereiden arvostama persoona. Pohjois-amerikassa pestiin taas liityy sen pukukopin lisäksi media ja markkinointi hommat vähän suuremassa kaavassa, joten harvemmin sitä kunniaa annetaan sitten ns. roolipelaajalle.

  Columbushan oli Nashin vaihdettua maisemaa 2012-15 välisen ajan ilman kapua. Tavallan ymmärrän että mennään jollain varakapuilla jos ei olla 100% että jostain pelaajasta ei ole pitkäaikaiseksi kapuksi. Kuitenkin sen C saaminen paitaan on suuri kunnia, joten sen pois rempiminen on sitten pieni häpeä.

  Edmontonissa taas voidaan mennä vielä ensi kausi pelkillä varakapuilla kun on aika selvää että McDavid tulee olemaan se Oilersin seuraava kapteeni. Kaudella 2006-07 Pittsburghissa tehtiin ihan sama asia Crosbyn kanssa. Kuten McDavid nyt niin Crosby pelasi tuolloin vasta toista kauttaan. Joten kun Lemiux lopetti niin sitten seuraava kausi mentiin varakapusystemillä ja Crosbyn anettiin kypsyä vuosi ilman kapun paineita. Mutta jos McDavid saisi jo nyt C rintaansa heti kakkoskaudellaa niin olisi ymmärtääkseni sitten kai Landeskogin ohella yksi nuorimmista NHL kippareista.

  Lainaus:
  Minnesotassa oli toi kiertävä kapusysteemi vuodet 2000-09. Toi suht. pitkä perinne sitten katkesi siihen että Koivusta tuli vakituinen kippari.
   
 4. Wilderness Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Jos en väärin muista, niin kyseessä oli ikäänkuin valmentajan "palkinto" pelaajalle ahkerasta työnteosta.
   
 5. Wilderness Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Oliko näin? Ainakin tämän linkin mukaan kyseessä oli nimenomaan valmentajan päätös http://www.hockeywilderness.com/2007/10/4/1935/42512
  (Linkki vie hockeywildernessin juttuun vuodelta 2007)
   
 6. Barky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Panthers, Jets, Tappara
  Lainaus:
  Kyllähän se vähän loogisemmalta vaikuttaa, että valmentaja sen määrää, kun varmasti jonkinlaista eripuraa äänestykset kuukausittain pelaajissa voivat synnyttää.
   
 7. oxymoron Jäsen

  Lainaus:
  Mun boldauksia.
  Mitä mediaystävällisyyteen ja julkisuuskuvaan tulee, niin Fisher yhdessä Carrie Underwoodin kanssa on niin täyttä timanttia Nashvillessa, että siitä ei jää kisa kiinni. Erittäin tahdikas, tyylikäs ja arvostettu pelaaja ja ihminen. Sivusit tätä hieman, mutta koin tarpeelliseksi korostaa.

  Mitä Subbanin arvostukseen tulee, niin ainakin fanien silmissä Subban on nauttinut suurtakin suosiota. Predatorsin pelityyli sopii Subbanille paremmin ja kun nyt pääsee vapaammin toteuttamaan itseään, niin eiköhän siellä keikuta pakkien pistepörssin kärjessä. Joukkueketjussa povasin 60 pisteen kautta. Uskon tämän nostavan Subbanin saamaa huomiota koko liigan laajudella. Se, onko hän sen arvostetumpi Nashvillessa, kun mitä oli Montrealissa, on vaikea arvioida.

  Ainiin. Rinne ei todellakaan ole joukkueen paras pelaaja. Henkinen liideri ehdottomasti, mutta ei ole kyennyt päivittäisessä tekemisessään palaamaan tasolleen. Ajoittain on maaginen ja tänä keväänä pelasi loistavasti, mutta paljon jää jossiteltavaa ensi kauden osalta.

  Lainaus:
  En osaa tulkita kuinka kieli poskella tämä on kirjoitettu ja astunko miinaan, mutta Josi on nimenomaan profiloitunut erittäin taitavana puolustajana hyökkäyssuuntaan ja tykkää itse tuoda kiekon hyökkäysalueelle asti. On erittäin hyvä puolustamaan mailalla, joten korkeat blokkitilastot saattavat hämätä.

  Lainaus:
  Subban on helposti markkinoitavissa. Kaveri itse jo huolehtii ja murehtii omasta brändistään, joten vaikka ei tule asettumaan minkäänlaiseen muottiin, niin toisin kuin Tuppisuu-Weberiä, niin Subbania ei tarvitse houkutella mediarientoihin mukaan. Veteraanit Ribeiro ja Fisher ovat kuin yö ja päivä. Toinen tunnetaan riennoistaan ja siitä että jo pelkästään sanan puolustus tavaaminenkin tuottaa jo ongelmia ja toinen nauttii kansan suosiota ja on kentällä mitä boldattu kohta väittää.

  Lainaus:
  En tiedä tehdäänkö tästä Subbanin kapuäänestystappiosta kärpäsestä härkästä, vai voisiko kyse kuitenkin olla siitä, että Pacioretty vaan on niin paljon selkeämpi valinta. Jos Predatorsin kopissa äänestettäisiin Weberin ja Josin väliltä, niin oletan äänten kasautuvan Weberille, selvällä erolla, ts. ei läheläkään, ilman että se tarkoittaisi Josin olevan huono johtaja. Josi päin vastoin nauttii ymmärtääkseni esimerkillisyydellään arvostusta joukkueessa ja sen johdossa, mutta oletan Weberin silti vievän kyseisen äänestyksen.

  Olin aika skeptinen Nealin suhteen kun hänet joukkueeseen treidattiin ja onhan miehellä jo näyttöjä siellä harmaalla alueella pelaamisesta ja muutamasta törkeämmästä tempusta, mutta on ilmeisesti pukukopissa pidetty ja esimerkillinen kaveri. En koe, että tulisi koskaan C:tä kantamaan rinnassaan, mutta kuuluu todennäköisesti vielä pitkään joukkueen kapteenistoon.

  Johansen tuskin tulee kirjainta kantamaan pariin vuoteen ainakaan. Itselleni on ainakin jäänyt sellainen ylimielinen kuva miehestä, enkä tiedä kuinka paljon on kasvua tapahtunut niiltä ajoilta, josta tämä kuva on peräisin. Vaikka olisikin jo eri mies, niin muut ketjussa esitellyt herrat lienevät silti hyvän matkaa edellä. Fisher oletettavasti pitää C:tä rinnassaan ainakin tulevan kauden (mahdollisesti pidempään jos jatkaa joukkueessa), jonka jälkeen uskon sen päätyvän Josin rintaan. En toisaalta yllättyisi Subbaninkaan valinnasta, varsinkaan jos se pysyy ensin Fisherillä yli kauden ajan.
   
 8. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Lainaus:
  Omat epäilyni eivät millään tapaa perustu pelkästään tuohon Habsin taannoiseen kapteeninvalinta -episodiin. Oikeastaan hyvin vähän. En epäile yhtään etteikö Pacioretty ole loistava kapteeni ja siksi äänestyksen tulos on ollut selvä. Tuotakin oli ilmeisesti painotettu ettei äänestys ollut edes lähellä, ja se sen sijaan enemmän hämmentää. Ikään kuin joku coach Therrien tai kukalie olisi joukkueen edessä lähettänyt Subbanille kertomalla tuon viestin, että sorry but not today buddy.

  Nämä TSN:n reportterin, joka on hyvin lähellä joukkuetta, kertomat jutut tuovat sen sijaan jotain pohdittavaa enemmänkin. Että oman jengin pelaajat eivät ihan täydellä sykkeellä ole olleet Subbanin rinnalla läsnä, oliko nyt mm. tuo sairaalalahjoituksen julkistamistilaisuus yksi näistä. Tämä kyseinen reportteri jonka nimeä en muista, antoi monen monta negatiivissävytteistä kommenttia Subbanin ja joukkuekavereiden väleistä. Jotkut pelaajat kertoivat olleensa kyllästyneitä PK:n touhuihin jnejne. Tähän hätään en nyt muuta muista, voin tarpeen tullen noita etsiä.

  Lähimmäs mitä itse olen Canadiensin pukukoppielämää päässyt, on ollut tuo 24CH -sarja. Sieltä paistaa hienosti se Subbanin persoona esiin, mutta eipä tuolta mitään ylilyöntejä ainakaan löytynyt. Jossain kohtaa taisi huutaa kopissa kirosanojen ja juomapullojen paiskomisen lomassa joukkueensa avausviisikon matsiin, mutta sekin on enemmän showta ja jollei tuota nyt ennen joka matsia tee niin tuskin siitä kukaan otti pahasti nokkiinsa.

  Olen itse pitänyt Subbania aina hienona persoonana ja tavallaan hän on itselle ollut se Canadiensin lipunkantaja, äijä joka teki joukkueesta omalla tavallaan mielenkiintoisen. Kun katsoo vaikkapa tuota Subbanin ja Sportsnetin uusinta ns. deep down -haastista, näkyy mielestäni melko aidon oloinen ihminen. Tämän vuoksi ihmettelenkin, miksi näitä epäilyksiä Subbanista on tullut kun ulospäin näyttää olevan vain niin aito ja hauska koko porukan naurattaja. Pakko olla jotain taustalla, mutta että tarkalleen mitä ja kuinka paljon, sitä tuskin saamme tietää. On ihan aiheellista vähintäänkin, että asiasta keskustellaan kun kyseessä on kuitenkin sen luokan pelaaja.

  Kuten Subban itsekin on todennut, "I' m a firm believer that usually where there's smoke there's fire". Kaikkea hyvää vain Subbanille Nashvilleen, hieno mies. Oli jo ehtinyt aloittaa laulamalla Johnny Cashia paikallisessa karaokebaarissa.
   
 9. oxymoron Jäsen

  Kiitos @Jyyd
  Tuo tukee sitä käsitystä, jonka olen Habs fanien suunnalta saanut. Helkutin hieno pelaaja ja persoona, joka räikeydellään aiheuttaa välillä kitkaa. Ollut omia lempipelaajiani jo pidemmän aikaa, joten todella innolla odotan ensi kauden alkua.
   
 10. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Lainaus:
  Etsi ihmeessä, mielenkiintoisia juttuja aina. Varsinkin jos ovat tulleet treidin jälkeen. Yleisesti ottaen näihin pukukoppisyöpäjuttuihin kannattanee suhtautua erittäin suurella varauksella.
  Dougie Hamilton, Boston
  Tyler Seguin, Boston
  Phil Kessel, Boston
  Phil Kessel, Toronto
  Taylor Hall, Edmonton
  James Neal, Pittsburgh
  PK Subban Montreal
  Siinä muutama nimi jotka ovat mukamas aiheuttaneet kitkaa kopissa tai eivät ainakaan ole olleet oikeanlaisia ja _voittavia_ persoonaltaan. Vasta näin sen pätkän Bruinsin johtoportaasta, kun treidasivat Seguinia. Hirveää katsottavaa, kun suunnilleen pitivät taitavuutta haittana.

  Edit
  Ja siis onhan jopa joistain Crosbysta ja Malkinista puhuttu, etteivät ole voittajatyyppiä. 2009 cup tuli veteraanien Guerinin ja Goncharin siivellä. Conn Smythe nyt löytyy molemmilta.
   
 11. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Jep. Kuitenkin tolla Montrealin toimistolla on ollut tarve selitellä tota Subban treidiä kun fanit ei hirveesti siitä tykännyt. Joten jos nyt joku Montrealin toimittaja joka saa elantonsa siitä että tietää mitä Canadiensissa tapahtuu kirjottaa juttunsa tietolähteensä näkökulmasta ei olisi mikään hirvee yllätys. Toisaalta voihan jutuissa olla myös perää ja Subban jostain syystä ei nyt ollut enää osan pelaajien suosiossa pukkarissa. Kaipa noi lätkäseurat on samanlaisia duunipaikkoja mitkä muutkin ja sinne synytyy kuppikuntia. Mutta jos joku sellainen pelaaja joka ei pidä Subbanista juoruaa että P.K. on pukukopin syöpä voi itseasiassa olla itse se pukukopin syöpä tietämättä asiaa. Joten voiko sitten kyseisen pelaajan mielipiteseen luottaa? Kun noita Subbanin haastatteluja on katsellu niin todella fiksulta kaverilta vaikuttaa. Joten jos oma käsitys tyypistä sotii jotain juoruilua vastaan niin kyllä pakostakin lähdekritiikki iskee päälle. Niin tai näin niin Subban saa Nashvillessä uuden startin. Se että Subban ei ehkä ollu pidetty Montrealin pukukopissa ei tarkoita sitä että sama meno jatkuisi Nashviellessä.

  Lainaus:
  Vähän off-the topic, mutta mulle on jäänyt mieleen että Dougie Hamiltonia ei kai syytetty pukukopin syöväksi vaan Hamilton oli kokenut olevansa outsideri ja eikä sen takia viihtynyt Bostonissa.
   
 12. Aunt Wang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Brommapojkarna, John Eichel
  Listaan voitaisiin lisätä seuraavat henkilöt:

  Dion Phaneuf - Calgary (+Toronto?)
  Mike Richards ja Jeff Carter - Philadelphia
  Sean Avery - NY Rangers
  Kostitsynit - Nashville
  Mike Ribeiro - Phoenix
  Alexander Semin - Carolina
  Mark Messier - Vancouver
  GM Doug Wilson - San Jose

  Lisäksi mielessä oli joku omistaja, joka tuli pelien jälkeen pukukoppiin haukkumaan pelaajia. Normaali käytäntö taitaa olla, että pukukoppiin on asiaa vain valmentajilla, pelaajilla ja huoltajilla. Hjallis on tietysti asia erikseen.
   
 13. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Oilersin verkkosivuilla Todd McLellan on ilmoittanut että joukkueella tulee olemaan kapteeni ensi kaudella. Joten eiköhän McDavid sen C tule samaan.
   
 14. Numero66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Kärpät
  Mikäli McDavid valitaan kapteeniksi niin hänestä tulee NHL:n nuorin kapteeni koskaan. Landeskog oli 19-vuotta ja 286 päivää silloin, kun hänet nimettiin. Ja McDavid alittaa kyllä tuon rajapyykin mikäli ennen kauden alkua tulee nimetyksi kapteeniksi, mikäli vain laskin oikein.
   
 15. Ranksu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
  Pietro on nimetty nuottilan uudeksi kapteeniksi.
   
 16. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Blake Wheeleristä odotetusti kapteeni Winnipegiin. Eiköhän ne muutkin veikkaukset osu kohdalleen, kun myös Pietrokin osui.
   
 17. sakkr Jäsen

  Mike Fisher Nashvillen kapteeniksi
   
 18. Largo Jäsen

  Eli Carolina, Edmonton, Florida ja Toronto ovat ilman kapteenia(?). Kenelle kapteenit ja kenestä tehdään? Carolinassa en oikeen näe mitään järkevää kapteenia, paitsi ehkä Jordan Staal. Edmontonissa on sanottu kauden avauksessa olevan kapteeni, joten McDavid on ainoa vaihtoehto omasta mielestäni. Floridassa laittaisin Jagr'lle natsat ja lopettamisen jälkeen sitten Ekblad. Toronto on aika vaikea tapaus. Veikkaan menevän ilman kapteenia. Ja taisi joskus keväällä Babcock myös jotain tällaista heittää.
   
 19. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  McDavidhan on P-A -junnujen kapteeni ja sain tvitteristä sellaisen käsityksen, että junnut itse olivat valinneet hänet kapteenikseen.
   
 20. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Carolina tuskin nimeää kapteenia, mutta jos arvata pitää niin Justin Faulk. En kuitenkaan mene vannomaan, että edes kuuluu pitkän tähtäimen suunnitelmiin, jos muut nuoret lunastavat potentiaaliaan. Eli tuskin nimeävät kapteenia. Noah Hanifin vaikuttaa tulevalta kapteenilta parin vuoden sisään.

  McDavidin joukkue tuo on jo nyt ja tulee olemaan. Floridassa Ekblad ottanee roolin, Barkov tuskin kapteeniksi nousee, mutta varanatsat saanee. Ekblad onkin jo ottanut median omakseen.

  Torontossa jos kiirehditään, niin Morgan Rielly vaikuttaa sopivalta, jos nyt päättävät. Mutta eiköhän Matthews sen vie parin vuoden päästä.
   
 21. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Nykyiset NHL-joukkueiden kapteenit järjestyksessä sen mukaan monesko kausi joukkueen kapteenina tuleva kausi tulee heille olemaan:

  Shane Doan, ARI - 13.
  Zdeno Chara, BOS - 11.
  Sidney Crosby, PIT - 10.
  Jonathan Toews, CHI - 9.
  Mikko Koivu, MIN - 8. (HUOM. Koivu oli jo kaudella 2008-09 kuusi kuukautta kahdeksasta Wildin kapteeni, mutta pysyvä ja joukkueen ainoa kapteeni vasta seuraavan kauden alusta lukien joten siksi tuota kautta ei ole laskuissa mukana)
  Ryan Getzlaf, ANA - 7.
  Henrik Sedin, VAN - 7.
  Alexander Ovechkin, WSH - 7. (HUOM. Ovechkin nimitettiin Capitalsin pysyväksi kapteeniksi jo kaudella 2009-10, sen jälkeen kun edellinen kapteeni Chris Clark oli kaupattu pois. Mutta jätän tuon pois laskuista, kun kerkesi olla kapteenina vain puolet kaudesta silloin eikä ollut sitä heti kauden alusta lukien.)
  Gabriel Landeskog, COL - 5.
  Henrik Zetterberg, DET - 5.
  Claude Giroux, PHI - 5.
  Mark Giordano, CGY - 4.
  Jamie Benn, DAL - 4.
  John Tavares, NYI - 4.
  Brian Gionta, BUF - 3.
  Ryan McDonagh, NYR - 3.
  Erik Karlsson, OTT - 3.
  Steven Stamkos, TBL - 3. (HUOM. Stamkos nimitettiin Lightningin pysyväksi kapteeniksi jo kaudella 2012-13, sen jälkeen kun edellinen kapteeni Martin St.Louis oli kaupattu pois. Mutta jätän tuon pois laskuista, kun kerkesi olla kapteenina vain sen kauden viimeisen kuukauden silloin.)
  Nick Foligno, CBJ - 2.
  Max Pacioretty, MTL - 2.
  Andy Greene, NJD - 2.
  Joe Pavelski, SJS - 2.
  Anze Kopitar, LAK - 1.
  Mike Fisher, NSH - 1.
  Alex Pietrangelo, STL - 1.
  Blake Wheeler, WPG - 1.

  (Ei kapteenia - CAR, EDM, FLA, TML)

  Ilman vakituista kapteenia on vielä siis kolme edellistä ykkösvarausta saanutta joukkuetta. Sattumaako? Eipä taida olla yllätys jos kaksi noista ykkösvarauksista nimitetään kapteeneiksi vielä ennen kauden alkua, ja sitten Torontossa jätetään se vapaaksi kunnes Matthews on valmis siihen rooliin.

  ---------

  Listan kärki tuolta alkaa olla aika korkealla jo kaikkien aikojen listallakin. Vähintään 10 kokonaista kautta yhtäjaksoisesti yhden ja saman organisaation kapteenina toimineet pelaajat:

  Steve Yzerman, DET - 19.
  Joe Sakic, QUE/COL - 16.
  Daniel Alfredsson, OTT - 13.
  Shane Doan, ARI - 13.
  Ray Bourque, BOS - 12.
  Scott Stevens, NJD - 12.
  Bill Cook, NYR - 11.
  George Armstrong, TML - 11.
  Alex Delvecchio, DET - 11.
  Rod Langway, WSH - 11.
  Zdeno Chara, BOS - 11.
  Hap Day, TML - 10.
  Jean Beliveau, MTL - 10.
  Mats Sundin, TML - 10.
  Sidney Crosby, PIT - 10.

  HUOM. Joe Sakic toimi jo kaudella 1990-91 Quebecin toisena kapteenina yhdessä Steven Finnin kanssa (Sakic kapteeni kotipeleissä, Finn vieraspeleissä), mutta vasta kaudesta 1992-93 lähtien oli Sakic organisaation ainoa kapteeni.

  HUOM. Ray Bourque toimi Boston Bruinsin kapteenina 1985-86 kaudesta saakka. Kolmen ensimmäisen kauden ajan kyseessä oli kuitenkin kapteenin roolin jakaminen Rick Middletonin kanssa (Middleton kotipeleissä kapteeni, Bourque vieraspeleissä), ja vasta hänen lopetettua tuli Bourquesta kaudesta 1988-89 eteenpäin Bruinsin ainoa kapteeni. Sen vuoksi otan laskuihin mukaan ainoastaan 12. kautta ja jätän kolme ensimmäistä kautta laskematta. Kesken viimeisen Bruins-kauden Bourquehan treidattiin tosiaan Coloradoon, mutta pidän sen laskuissa mukana kuitenkin.

  HUOM. George Armstrong käsittääkseni nimitettiin Leafsin kapteeniksi kesken 1957-58 kautta, joten sitä kautta en siksi ottanut mukaan laskuihin. Senkään kauden kanssa toki ei tulisi kuin yhteensä 12. kautta kapteenina, vaikka monessa paikkaa (mm. Leafsin kotisivuilla) sanotaan Armstrongin toimineen Leafsin kapteenina 13. kauden ajan.

  HUOM. Hap Day toimi Toronto St.Patsin kapteenina kaudella 1926-27 (ja jo sitä edeltävällä) ja kesken kauden joukkue vaihtoi omistajaa ja muuttui Toronto Maple Leafsiksi. Tuota kautta en ottanut laskuihin mukaan, koska virallisesti NHL salli nimenmuutoksen vasta seuraavasta kaudesta alkaen ja vasta siitä lähtien Leafs oli virallisesti olemassa. Toki jos haluaa katsoa St.Patsin ja Leafsin yhteväksi organisaatioksi niin tuosta saa Daylle 12. kautta yhtäjaksoisena kapteenina.

  HUOM. Bobby Clarke toimi Philadelphia Flyersin kapteenina 9. kauden ajan, seitsemän ja kahden kauden mittaisissa erillisissä jaksoissa. Siinä välissä hän vietti kolme kautta niin ikään Flyersissa, mutta pelaamisen ohella toimi joukkueen apulaisvalmentajana ja NHL:n sääntöjen vuoksi ei noina kausina voinut olla sitten joukkueen kapteenina.

  HUOM. Mark Messier toimi New York Rangersin kapteenina yhteensä 10. kauden ajan, mutta se tapahtui kuuden ja neljän kauden mittaisissa kahdessa erillisessä jaksossa. Siinä välissä Messier vietti kolme kautta Vancouverissa. Yhteensä uransa aikana Messier toimi kolmen eri joukkueen kapteenina 16. kauden ajan.

  HUOM. Ron Francis toimi Hartford Whalersin/Carolina Hurricanesin organisaatiossa kapteenina 10. kauden ajan (viisi kokonaista kautta ensin Whalersissa, ja toiset viisi kautta Hurricanesissa lukuisia vuosia myöhemmin). Francis nimitettiin Whalersin kapteeniksi kesken 1984-85 kauden, ja häneltä riistettiin kapteenius 1990-91 alkukaudesta, kuukausia ennen kauppaa Pittsburghiin, joten nuo kaudet jätät huomiotta. Lisäksi Francis kaupattiin uransa viimeisellä kaudella pois Carolinasta, joten ei toiminut ihan koko kautta silloinkaan joukkueen kapteenina.

  HUOM. Mario Lemieux toimi Pittsburgh Penguinsin kapteenina yhteensä 13. kauden ajan, mutta siinä välissä oli sairastelun ja lopettamisen vuoksi väliin jääneitä kausia joten erityisen pitkää yhtäjaksoista putkea ei päässyt syntymään. Eläkkeeltä palaamisen jälkeen Jaromir Jagr jatkoi vielä sitten kapteenina sen viimeisen Penguins-kautensa ajan. Lisäksi Lemieux nimitettiin Penguinsin kapteeniksi vasta joulukuussa 1987, joten tuotakaan kautta ei välttämättä voisi laskea mukaan jos halutaan pitää ihan kokonaisissa kausissa nämä luvut.

  HUOM. Dit Clapper toimi Boston Bruinsin kapteenina yhteensä 13. kauden ajan, mutta siihen väliin jäi yksi kausi jolloin ei ollut kapteenina joten siitä tulee sitten kuuden ja seitsemän vuoden erilliset jaksot kapteenin ominaisuudessa. Lisäksi uran viimeinen kausi jäi vain kuuden ottelun mittaiseksi ja tilalle nimitettiin toinen kapteeni, joten siitä ei tule yhtä kokonaista kautta.
   
  Viimeksi muokattu: 18.09.2016 klo 14.37
 22. mikse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Mikä tällaiseen muuten oli syynä? Olisi voinut olla tarkoituksena ajaa nuorempaa ja mahdollisesti tulevaa franchise-pelaajaa helpommilla kotimatseilla kapteeninhommiin jonkun vanhemman valtiomiehen hoitaessa vierasmatsit mutta Bourque ei sitten oikein sovi tähän.
   
 23. ämjiijii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
  Tuota samaa toimintaa harrastetaan nykyäänkin varakapteenien osalta, onkohan siihenkin samat syyt kuin tuohon Bruinsin toimintaan, mitkä sitten lienevätkään?
   
 24. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Ehkä tossa on ajateltu niin että veteraanipelaaja Middleton saa hoitaa arvokkaat kotimatsit ja sitten nuormpi Bourque saa harjotella kapteenin hommia sitten vieraskiertueella.

  Lainaus:
  Oisko syynä se että halutaan vähän säästää huoltajien hommia. Eli kun koti- ja vierasmatseissa on omat tietyt kapteenit niin ei sitten tarvii kokoajan olla ompelemassa niitä A:ta ja C:tä eri paitoihin.
   
 25. Numero66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Kärpät
  Onko muuten tuohon aikaan ollut A:ta? Milloin ne yleisty NHL:ssä?