Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Joukkueiden kapteenit

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Mahavishnu, 13.11.2001 klo 07.07.

 1. Aunt Wang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Brommapojkarna, John Eichel
  Last Chance Universityssahan tuli hyvin esille, miten hommat toimii pukukopissa. Tai no, kapteeneitahan sarjassa ei seuratta, mutta olettaisin että samalla kaavalla mennään niin koutsien kuin kapteenienkin kanssa. Joukkueen koutsina oli siis sellainen perus jenkki-redneck, todella kova pauhaamaan ja mesoamaan ja kuritti pelaajiaan helpohkosti. Piti pelaajat kuitenkin aisoissa ja homma pelitti hyvin. "Next in line" -koutsina toimi sellainen mukava tsemppaaja, joka ei esimerkiksi kiroillut tai huutanut pelaajille. Voisivathan nuo olla toisinkin päin, mutta roolit sentään ovat silti varsin selvät.

  Kapteenien kanssa luultavasti sama homma - Ovechkin voi olla se raikulipoika joka heittää läppää kopissa ja tsemppaa pelaajia, mutta taustalla on ne kaksi muuta kaveria, joiden luokse vaikkapa joku rookie saattaa helpommin mennä avautumaan ammattilaiskiekkoilun hankaluuksista. Sinällään en siis ymmärrä, mitä kauheaa McDavidin tai Landeskogin C-kirjaimissa on. HFBoardseillakin joku kävi jo avautumassa, että Öljyn päästessä pudotuspeleihin, ei Mäkkärillä ole mitään sanottavaa, kun ei ole sitä maailmaa ikinä kokenut. Ei välttämättä olekaan, sen takia sinne on hankittu esimerkiksi Lucic, joka varmasti sitten pitää palopuheita kopissa vuonna 2022 Edmontonin päästessä pitkästä aikaa runkosarjasta jatkoon. Kapteeniston pitää kuitenkin olla balanssissa, niin miksei kapteenina sitten olisi kokematon poikanen, McDavid, jos hän on sellaiseen rooliin syntynyt. Kyllä ne vanhemmat kaverit opettaa miten homma toimii, Crosby-Guerin duonhan täälläkin on useasti viitattu.
   
 2. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Ihailen Floridan tapaa valita kapteeni.
  Mielestäni se jossa sitä kapteeniainesta on eniten, kuuluu olla kapteeni, ei se joka on paras.
  Tosin tämän liigan "täydellisiä" kapteeneja on Crosby, Toews, Koivu, Chara, Pavelski... ja lukuisat muut. Jotka ovat parhaimmistoa joukkueessaan sekä myös kapteeniainesta.
   
 3. Taccutucca Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
  Lainaus:
  Valinta oli oikeastaan kahden pelaajan välillä, Jokisen sekä MacKenzien. Johto katsoi, että Jussi ei ole veljenpoikansa kaltainen johtaja, joten valitsivat flegmaattisen näköisesti pelaavan tietokoneen sijasta täydellä sydämellä ja ehkä hieman liiankin tulisieluisella meiningillä pelaavan tunnelmannostattaja MacKenzien.

  Kokeneita pelaajiahan joukkueessa on 5 + Yandle & Demers, mutta Luongoa ei voi virallisesti nimetä kapteeniksi *krhm* Vancouver *krhm*, Jagr ei yksinkertaisesti halua kapteeniutta, Yandle on kusipää, joka taklasi ilman pelikieltoa rumasti Brandon Pirriä, Thornton tappelee liian vähän, Demers on liian taitava ja Jokinen sanoo liian usein "obviously".

  Lisäksi johto katsoi, että Ekblad ei ole vielä aivan täysin valmis. Reilly Smith olisi myös mielestäni ollut kelpo kapteeni, mutta hän on osa pidemmän ajan suunnitelmaa, niin olisi ollut pirun kiusallista siirtää se kapteenius aktiivipelaajalta toiselle jossain vaiheessa.
   
 4. VilleLeino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canada, CHI&PIT, Pats, Barca&Pep, SASpurs
  Huhhuh mitä kuraa täällä on saanut lukea McDavidin valinnasta. "Annetaan liikaa ylimääräistä painetta pojalle". Ihan oikeasti? Tiedättekö kenestä nyt puhutaan. McDavid (kuten Sid) on elänyt sellaisessa painemyllyssä pikkupojasta lähtien, että yhdet kapteenin natsat ei tunnu missään. Täysin oikea valinta Edmontonilta valita joukkueen johtaja kapteeniksi.

  Samoin olivat Sidin ja Toewsin valinnat aikoinaan täysin oikeita. Se on ihan sama paljonko ikää on mittarissa, jos kyseessä on näin poikkeuksellinen pelaaja kuin nämä kolme. Enkä puhu nyt pelkästään pelitaidoista, vaan henkisistä ominaisuuksista. Sid ja Toews ovat sukupolvensa parhaat pelaajat/johtajat, jotka erottuvat muista pelaajista aivan kammottavalla voitontahdolla. He olivat natsat saadessaan joukkueensa selvät johtajat, kuten Connor nyt, joten kapteenius oli selviö.

  Landesgogista ollaan toki samaa mieltä, ja hyvä että McDavid otti mieheltä ennätyksen pois. Miehen valinta oli aikanaan iso vitsi ja Colorado halusi vain tehdä ennätyksen. Gabriel ei ole lähelläkään edellä mainittuja nimiä pelaajana tai johtajana.

  Ekbladille olisin kyllä antanut jo natsat. Joukkueen paras pelaaja nyt ja tulevaisuudessa ja päivän selvä tuleva joukkueen kapteeni, niin mitä sitä nyt odottelemaan ja antamaan natsoja jollekin alempien kenttien taistelijalle.
   
 5. Makkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Lainaus:
  Tästä toki Provo-Leinolta kuulisi mielellään vähän lisätietoja? Ensimmäinen eurooppalainen ikinä Kitchener Rangersin kapteenina ja käytännössä joka paikassa missä mies on pelannut, on hänen johtajan taitojaan hehkutettu. Mistä syystä siis miehen valinta oli vitsi? Varmaan löytyy VilleLeinolta jotan sisäpiirin tietoa asiasta mitä muut ei tiedä?
   
 6. VilleLeino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canada, CHI&PIT, Pats, Barca&Pep, SASpurs
  Lainaus:
  Niin henkilökohtaiset tilastot kuin joukkueen tulokset puhuvat puolestaan, että kyseessä ei ole mikään Toews tai Crosby. Kyllä näiden 5 kauden (joista 4 kapteenina) aikana on tullut hyvin selväksi että hän ei ole mikään uusi-Foppa, jollaisena häntä hehkutettiin. Duchene ja MacKinnon ovat/tulevat olemaan joukkueen oikeat johtajat.
   
 7. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Mulla on kyllä selainen muistukuva että Andrew Ferencen piti olla Oilersin puolustuksen liideri ja top 4 pakki vähintään. Ferencehän sai C:n heti kättelyssä kun tuli Edmontoniin Bostonista. Eli ei sikäli musta mene tohon kuvaukseen "neloskentän tai kolmosparin pelaaja" kun Oilers taisi luottaa siihen että Ference ottaa suurta roolia sekä kaukalossa että pukukopissa.
   
 8. Ralph Jäsen

  Minä en kyllä näe Matt Duchenessa yhtään kapteeniainesta ja vaikea uskoa, että hänestä tulisi edes varakapteenia koskaan, vaikka Gabriel Landeskog kaupattaisiin. Nathan MacKinnon on ehkä mahdollinen varakapteeni muutaman vuoden päästä.

  Landeskog on kyllä ilmiselvä kapteeni Avalanchelle.
   
 9. sakkr Jäsen

  Lainaus:
  Itse ehdottaisin kapteenin nauhaa Johnsonille, varakapteeneiksi MacKinnon ja Duchene
   
 10. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Saattoi olla tosiaan että Ference signattiin Edmontoniin toiveina saada siitä top-4 pakki, ja siten ei ollut kapteeniksi nimityksen aikaan lähtökohtainen kolmosparin puolustaja. Tilanne taisi muuten olla täysin samanlainen myös tuon toisen mainitun puolustajan eli Willie Mitchellin kanssa Floridassa.

  Joten eipä ole vielä tainnut ketään kunnon ehdokasta löytyä MacKenzieta edeltäväksi neloskentän/kolmosparin pelaajaksi, joka on ollut sellainen myös kapteeniksi nimityksen hetkellä jo. Ei ole tosiaan kovin yleisiä nämä.
   
 11. dali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New jersey Devils, Lamoriellon Enkelit 1987-2015
  Lainaus:
  Mieleen tuli lähivuosilta muutama mitenkuten määritelmän täyttävää esimerkkiä, mitkä oikeastaan vain vahvistavat yllä todettua. Willie Mitchellin tavoin uransa ehtookausiaan pelanneet Jason Smith ja Keith Carney olivat tasoltaan kolmosparin pelaajia. Smith toimi Flyersin kapteenina kaudella 2007-2008 ja Carney nimettiin syksyllä 2006 Wildin kippariksi. Kumpikaan ei siis täytä kuin osittain määritelmän, sillä he pelasivat vuosikaudet isoissa rooleissa, eikä kumpikaan ollut pitkäaikainen valinta kapteenistoon.

  Tampan kapteenina kaudella 2006-2007 toiminut Tim Taylor on äkkiseltään mieleen tulleista nimistä paras verrokki Derek MacKenzielle. Taylor pelasi läpi uransa alemmissa ketjuissa puolustavassa roolissa. Taylor olisi todennäköisesti jatkanut kapuna vielä pidempään, ellei lonkkavamma olisi päättänyt uraa ennenaikaisesti,
   
 12. FutureHockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
  Ylempään pohdintaan voisin heittää nimen Bryce Salvador - Täyttääkö kriteerit mitenkään?
   
 13. dali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New jersey Devils, Lamoriellon Enkelit 1987-2015
  Lainaus:
  Ihan oleellinen huomio. Minusta tuo riippuu pitkälti siitä, miten tiukasti tuota määritelmää kolmosparin pakista tulkitaan. Salvador oli kapteeniksi valintansa aikaan top 4 -pakki ja pelasi säännöllisesti yli 20 minuuttia per ottelu. Toisaalta hän täyttää duunaripelaajaksi nimetyn kapteenin määritelmän sanan varsinaisessa merkityksessä, samaan tapaan kuin vaikkapa edellä mainittu Jason Smith Oilersissa pelatessaan.
   
 14. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Syksyllä McDavidin nimityksen yhteydessä tuli listailtua noita nuorimpia kapteeneita. Siltä osin on tullut täydenneltyä listaa ja samalla tehtyä muutakin listausta kapteenien osalta, joten laitetaan ne tänne esille. Jos löytyy virheitä tai puutteita tiedoissa niin ilmoitelkaa ja korjaan listoja sitä mukaa.

  ----------------------------------------

  Nuorimpana kapteeniksi nimetyt pelaajat NHL:n historiassa (U24):

  1. Connor McDavid, Edmonton Oilers - 19v, 266 päivää (5.10.2016)
  2. Gabriel Landeskog, Colorado Avalanche - 19v, 286 päivää (4.9.2012)
  3. Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins - 19v, 297 päivää (31.5.2007)
  4. Vincent Lecavalier, Tampa Bay Lightning - 19v, 324 päivää (10.3.2000)
  5. Jonathan Toews, Chicago Blackhawks - 20v, 80 päivää (18.7.2008)
  6. Kirk Muller, New Jersey Devils - 21v, 130 päivää (18.6.1987)
  7. Steve Yzerman, Detroit Red Wings - 21v, 151 päivää (7.10.1986)
  8. Ryan Walter, Washington Capitals - 21v, 171 päivää (11.10.1979)
  9. Trevor Linden, Vancouver Canucks - 21v, 173 päivää (1.10.1991)
  10. Dale Hawerchuk, Winnipeg Jets - 21v, 175 päivää (26.9.1984)
  11. Eric Lindros, Philadelphia Flyers - 21v, 190 päivää (6.9.1994)
  12. Keith Tkachuk, Winnipeg Jets - 21v, 224 päivää (7.11.1993)
  13. Paul Kariya, Mighty Ducks of Anaheim - 21v, 351 päivää (2.10.1996)
  14. Ron Francis, Hartford Whalers - 21v, 358 päivää (22.2.1985)
  15. Wilf Paiement, Colorado Rockies - 21v, 361 päivää (12.10.1977)
  16. Syd Howe, Ottawa Senators - 22v, 54 päivää (11.11.1933)
  17. Jim Schoenfeld, Buffalo Sabres - 22, 55 päivää (29.10.1974)
  18. Mario Lemieux, Pittsburgh Penguins - 22v, 60 päivää (4.12.1987)
  19. Dave Maloney, New York Rangers - 22v, 72 päivää (11.10.1978)
  20. Kevin McCarthy, Vancouver Canucks - 22v, 78 päivää (30.9.1979)
  21. Bryan McCabe, New York Islanders - 22v, 93 päivää (9.9.1997)
  22. Ted Kennedy, Toronto Maple Leafs - 22v, 126 päivää (16.4.1948)
  23. Brad Marsh, Calgary Flames - 22v, 191 päivää (8.10.1980)
  24. Dave Christian, Winnipeg Jets - 22v, 215 päivää (13.12.1981)
  25. Rick Vaive, Toronto Maple Leafs - 22v, 237 päivää (6.1.1982)
  26. Wayne Gretzky, Edmonton Oilers - 22v, 251 päivää (4.10.1983)
  27. Dale McCourt, Detroit Red Wings - 22v, 256 päivää (9.10.1979)
  28. Derian Hatcher, Dallas Stars - 22v, 269 päivää (28.2.1995)
  29. Harry Howell, New York Rangers - 22v, 284 päivää (8.10.1955)
  30. Clark Gillies, New York Islanders - 22v, 302 päivää (3.2.1977)
  31. Rob Ramage, Colorado Rockies - 22v, 319 päivää (26.11.1981)
  32. Brian Sutter, St.Louis Blues - 22v, 345 päivää (17.9.1979)
  33. Chris Pronger, St.Louis Blues - 22v, 354 päivää (29.9.1997)
  34. John Tavares, New York Islanders - 22v, 354 päivää (9.9.2013)
  35. Gerry Lowrey, Pittsburgh Pirates - 23v, 0 päivää (14.2.1929)
  36. Marcel Dionne, Detroit Red Wings - 23v, 65 päivää (7.10.1974)
  37. Dennis Polonich, Detroit Red Wings - 23v, 72 päivää (14.2.1977)
  38. Craig Hartsburg, Minnesota North Stars - 23v, 75 päivää (12.9.1982)
  39. Joe Sakic, Quebec Nordiques - 23v, 92 päivää (7.10.1992)
  40. Joe Thornton, Boston Bruins - 23v, 98 päivää (8.10.2002)
  41. Danny Gare, Buffalo Sabres - 23v, 151 päivää (12.10.1977)
  42. Bobby Clarke, Philadelphia Flyers - 23v, 157 päivää (17.1.1973)
  43. Mike Bullard, Pittsburgh Penguins - 23v, 215 päivää (11.10.1984)
  44. Mike Richards, Philadelphia Flyers - 23v, 219 päivää (17.9.2008)
  45. Michael Peca, Buffalo Sabres - 23v, 224 päivää (5.11.1997)
  46. Barry Beck, New York Rangers - 23v, 246 päivää (4.2.1981)
  47. Rick Nash, Columbus Blue Jackets - 23v, 270 päivää (12.3.2008)
  48. Dustin Brown, Los Angeles Kings - 23v, 339 päivää (8.10.2008)

  ----------------------------------------

  Nuorimmat kapteenit sen mukaan järjestettynä minkä ikäisiä olivat ensimmäisessä pelissä, jossa toimivat vakituisena kapteenina (U24):

  1. Connor McDavid, Edmonton Oilers - 19v, 273 päivää
  2. Vincent Lecavalier, Tampa Bay Lightning - 19v, 324 päivää
  3. Gabriel Landeskog, Colorado Avalanche - 20v, 57 päivää
  4. Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins - 20v, 59 päivää
  5. Jonathan Toews, Chicago Blackhawks - 20v, 164 päivää
  6. Steve Yzerman, Detroit Red Wings - 21v, 153 päivää
  7. Ryan Walter, Washington Capitals - 21v, 171 päivää
  8. Trevor Linden, Vancouver Canucks - 21v, 176 päivää
  9. Dale Hawerchuk, Winnipeg Jets - 21v, 193 päivää
  10. Keith Tkachuk, Winnipeg Jets - 21v, 224 päivää
  11. Kirk Muller, New Jersey Devils - 21v, 243 päivää
  12. Eric Lindros, Philadelphia Flyers - 21v, 327 päivää
  13. Ron Francis, Hartford Whalers - 21v, 358 päivää
  14. Wilf Paiement, Colorado Rockies - 21v, 363 päivää
  15. Paul Kariya, Mighty Ducks of Anaheim - 22v, 14 päivää
  16. Syd Howe, Ottawa Senators - 22v, 54 päivää
  17. Jim Schoenfeld, Buffalo Sabres - 22, 59 päivää
  18. Mario Lemieux, Pittsburgh Penguins - 22v, 61 päivää
  19. Dave Maloney, New York Rangers - 22v, 73 päivää
  20. Kevin McCarthy, Vancouver Canucks - 22v, 87 päivää
  21. Bryan McCabe, New York Islanders - 22v, 117 päivää
  22. Brad Marsh, Calgary Flames - 22v, 192 päivää
  23. Dave Christian, Winnipeg Jets - 22v, 215 päivää
  24. Rick Vaive, Toronto Maple Leafs - 22v, 237 päivää
  25. Wayne Gretzky, Edmonton Oilers - 22v, 252 päivää
  26. Dale McCourt, Detroit Red Wings - 22v, 257 päivää
  27. Derian Hatcher, Dallas Stars - 22v, 269 päivää
  28. Harry Howell, New York Rangers - 22v, 285 päivää
  29. Clark Gillies, New York Islanders - 22v, 302 päivää
  30. Ted Kennedy, Toronto Maple Leafs - 22v, 309 päivää
  31. Rob Ramage, Colorado Rockies - 22v, 320 päivää
  32. Chris Pronger, St.Louis Blues - 22v, 356 päivää
  33. Gerry Lowrey, Pittsburgh Pirates - 23v, 0 päivää
  34. Brian Sutter, St.Louis Blues - 23v, 2 päivää
  35. John Tavares, New York Islanders - 23v, 14 päivää
  36. Marcel Dionne, Detroit Red Wings - 23v, 67 päivää
  37. Dennis Polonich, Detroit Red Wings - 23v, 73 päivää
  38. Joe Sakic, Quebec Nordiques - 23v, 93 päivää
  39. Craig Hartsburg, Minnesota North Stars - 23v, 99 päivää
  40. Joe Thornton, Boston Bruins - 23v, 101 päivää
  41. Danny Gare, Buffalo Sabres - 23v, 154 päivää
  42. Bobby Clarke, Philadelphia Flyers - 23v, 158 päivää
  43. Mike Bullard, Pittsburgh Penguins - 23v, 215 päivää
  44. Michael Peca, Buffalo Sabres - 23v, 225 päivää
  45. Mike Richards, Philadelphia Flyers - 23v, 243 päivää
  46. Barry Beck, New York Rangers - 23v, 246 päivää
  47. Rick Nash, Columbus Blue Jackets - 23v, 272 päivää
  48. Dustin Brown, Los Angeles Kings - 23v, 342 päivää

  Huomioita:

  * Brian Bellows oli kaudella 1983-84 Minnesota North Starsin kapteeni 19v 131pv (10.1.1984) iässä, mutta toimi ainoastaan joukkueen väliaikaisena kapteenina varsinaisen kapteenin Craig Hartburgin loukkaannuttua tammikuussa ja ollessa loppukauden sivussa polvivamman johdosta. Siksi sitä ei lasketa mukaan viralliseen listaukseen, jossa mukaan otetaan ainoastaan joukkueiden vakituiset kapteenit. Bellows toimi väliaikaisena kapteenina tuolloin tammikuusta kauden loppuun saakka.

  * Vincent Lecavalier toimi 1999-00 kaudella helmikuun ja maaliskuun alun aikana jo seitsemän pelin ajan väliaikaisena kapteenina Chris Grattonin ollessa loukkaantumisen vuoksi sivussa; virallisesti Lecavalier nimettiin Lightningin uudeksi kapteeniksi sen jälkeen kun edellinen kapteeni Chris Gratton oli kaupattu pois edellisenä päivänä.

  * Trevor Lindenia ei koskaan virallisesti julkistettu Vancouver Canucksin uudeksi vakituiseksi kapteeniksi. Linden toimi yhdessä Doug Lidsterin ja Dan Quinnin kanssa Canucksin co-kapteenina 1990-91 kaudella, ja seuraavalle kaudelle Canucksin piti julkistaa uusi vakituinen kapteeni. Linden kävi kuitenkin alkusyksyn ajan jatkosopimusneuvotteluja ja kapteenin nimitys viivästyi sen johdosta. Linden oli kuitenkin joukkuekuvassa (1.10.1991) 'C' rinnassaan ja Lidsterillä oli puolestaan 'A'. Linden toimi myös kauden avauksessa ja aina siitä eteenpäin kapteenina, jatkaen tehtävässä ilman erillisiä myöhempiä virallisia kapteeninimityksiä.
   
 15. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Edellinen jatkuu....

  * Keith Tkachuk nimettiin Winnipeg Jetsin kapteeniksi kesken 1993-94 kauden, ottaen tehtävän vastaan edelliseltä kapteenilta Dean Kennedyltä.

  * Ron Francis nimettiin Hartford Whalersin kapteeniksi kesken 1984-85 kauden, sen jälkeen kun edellinen kapteeni Mark Johnson oli kaupattu pois.

  * Syd Howe toimi Ottawa Senatorsin kapteenina 1933-34 kaudella. En löytänyt tarkkaa päivämäärää kapteeniksi nimitykselle, joten ylös on merkitty kauden avausottelun päivämäärä.

  * Jim Schoenfeld nimettiin Buffalo Sabresin kapteeniksi kesken 1974-75 kauden, kun edellinen kapteeni Gerry Meehan oli kaupattu Vancouveriin kaksi viikkoa aiemmin, kolmen pelatun ottelun jälkeen, 14.10.1974.

  * Mario Lemieux nimettiin Pittsburgh Penguinsin kapteeniksi kesken 1987-88 kauden, kun aiemmin kapteenina toiminut Dan Frawley loukkaantui ja hänen odotettiin olevan loppukauden sivussa. Frawley palasi kuitenkin helmikuussa kaukaloon, mutta Lemieux piti kapteenin statuksen.

  * Ted Kennedy nimettiin Toronto Maple Leafsin uudeksi kapteeniksi heti edelliskevään mestaruusjuhlien jälkeen, kun edellinen kapteeni Syl Apps Sr. lopetti uransa tuohon kevääseen.

  * Dave Christian oli toiminut Winnipeg Jetsin väliaikaisena kapteenina jo 1981-82 kauden alkusyksystä, kun edellinen kapteeni Barry Long joutui sivuun loukkaantumisen vuoksi heti viiden pelatun ottelun jälkeen. Virallinen kapteeninimitys tuli joulukuussa.

  * Rick Vaive nimettiin Toronto Maple Leafsin kapteeniksi kesken 1981-82 kauden kun edellinen kapteeni Darryl Sittler luopui tehtävästä johtuen erimielisyyksistä johtoportaan kanssa. Vaive taisi ensin toimia väliaikaisena kapteenina, ja nousta vakituiseksi kapteeniksi jossain vaiheessa sen jälkeen kun Sittler kaupattiin pois 20.1.1982, mutta en löydä tarkkaa päivämäärää tälle.

  * Derian Hatcher nimitettin Dallas Starsin kapteeniksi kesken 1994-95 kauden, kun edellinen kapteeni Neal Broten kaupattiin pois 27.2.1995. Hatcherilla oli 'C' rinnassa ainakin 6.3.1995 ottelussa, mutta en löytänyt tarkempaa tietoa hänen nimityksestä uudeksi kapteeniksi, joten ylös on merkitty ensimmäinen ottelu Brotenin kauppaamisen jälkeen.

  * Harry Howellista löytämäni tiedon mukaan hänet nimitettiin New York Rangersin kapteeniksi lauantaina 8.10.1955, päivän kauden avausottelun jälkeen. Saattaa hyvin olla että on kuitenkin jo edellisenä päivänä avausottelussa toiminut Rangersin kapteenina.

  * Clark Gillies nimettiin New York Islandersin kapteeniksi kesken 1976-77 kauden, korvaten tuolloin edellisen kapteenin Ed Westfallin tehtävässä.

  * Rob Ramage nimettiin Colorado Rockiesin kapteeniksi kesken 1981-82 kauden, sen jälkeen kun edellinen kapteeni Lanny McDonald oli kaupattu Calgaryyn edellisenä päivänä.

  * Gerry Lowrey saapui Pittsburgh Piratesiin kesken 1928-29 kauden vaihdossa Piratesin edelliseen kapteeniin, Harold Cottoniin; sai ilmeisesti kapteenin roolin itselleen heti, mutta ei ole täysin varmaa tietoa kuitenkaan.

  * Dennis Polonich nimettiin Detroit Red Wingsin kapteeniksi kesken 1976-77 kauden, loukkaantuneen Danny Grantin korvaajaksi. Polonich ei enää seuraavalla kaudella toiminut Red Wingsin kapteenina (kuten ei myöskään Grant), vaikka ura jatkui joukkueessa, joten kyseessä saattaa olla tilapäinen kapteenius.

  * Joe Sakic toimi kaudella 1990-91 Quebec Nordiquesin co-kapteenina yhdessä Steven Finnin kanssa (Sakic kapteeni kotipeleissä, Finn vieraspeleissä), ja seuraavalla kaudella Sakic toimi varakapteenina, mutta vakituiseksi kapteeniksi Sakic nousi vasta 1992-93 kauden kynnyksellä joukkuekaverien äänestäessä Sakicin uudeksi kapteenikseen. Sakicilla oli tuolla "co-captainiksi" nimityksen hetkellä ikää 21v, 90 päivää (oletuksena että nimitys tapahtui kauden avauspäivänä) ja ensimmäisen kotipelin aikana ikää sitten 21v, 92 päivää.

  * Bobby Clarke nimettiin Philadelphia Flyersin kapteeniksi kesken 1972-73 kauden, korvaten edellisen kapteenin Ed van Impen tehtävässä.

  * Michael Peca nimettiin Buffalo Sabresin uudeksi kapteeniksi 1997-98 alkukaudesta; Peca oli ensin istunut sopimuksettomana sivussa hetken aikaa alkukaudesta, ja vain paria peliä ennen kapteeniksi nimitystä tehnyt jatkosopimuksen ja palannut kaukaloon.

  * Barry Beck nimettiin New York Rangersin kapteeniksi kesken 1980-81 kauden, kun edellinen kapteeni Walt Tkaczuk oli loukkaantunut edellisessä ottelussa.

  * Rick Nash nimettiin Columbus Blue Jacketsin kapteeniksi kesken 2007-08 kauden, sen jälkeen kun edellinen kapteeni Adam Foote oli kaupattu muutama viikko aiemmin pois.

  * Scott Campbellin mainitaan toimineen 1980-81 kaudella Winnipeg Jetsin kapteenina, kuten myös Morris Lukowichin. Lukowich pelasi tuolla kaudella kaikki ottelut ja Campbell 14 ottelua. Jos Campbell toimi kapteenina, kyseessä oli luultavasti co-kapteenius, joten siksi ei ole listalla mukana. Oli kuitenkin tuolla kaudella 23-vuotias.

  * Paul Woods oli yksi kolmesta Detroit Red Wingsin kapteenista kaudella 1978-79, Dennis Hextallin ja Nick Libettin ohella. Woods oli tuolla kaudella 23-vuotias, mutta kyseessä ilmeisesti co-kapteenius.

  * Newsy Lalonde toimi Montreal Canadiensin kapteenina vuonna 1910, 21/22-vuotiaana, mutta se oli ennen NHL:n perustamista.
   
 16. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Vähintään 9 kauden ajan yhtäjaksoisesti yhden ja saman organisaation vakituisena kapteenina toimineet pelaajat:

  19. - Steve Yzerman, DET
  16. - Joe Sakic, QUE/COL
  13. - Daniel Alfredsson, OTT
  13. - Shane Doan, ARI
  12. - George Armstrong, TML
  12. - Alex Delvecchio, DET
  12. - Ray Bourque, BOS
  12. - Scott Stevens, NJD
  11. - Bill Cook, NYR
  11. - Rod Langway, WSH
  11. - Zdeno Chara, BOS
  10. - Hap Day, TML
  10. - Jean Beliveau, MTL
  10. - Mats Sundin, TML
  10. - Sidney Crosby, PIT
  9. - Brian Sutter, STL
  9. - Derian Hatcher, DAL
  9. - Saku Koivu, MTL
  9. - Jarome Iginla, CGY
  9. - Jonathan Toews, CHI

  HUOM. Joe Sakic toimi jo kaudella 1990-91 Quebecin toisena kapteenina yhdessä Steven Finnin kanssa (Sakic kapteeni kotipeleissä, Finn vieraspeleissä), mutta vasta kaudesta 1992-93 lähtien oli Sakic organisaation ainoa kapteeni. Tuota co-kapteenius kautta ei ole laskuissa mukana, mutta sen kanssa Sakicille saa yhteensä 17 kautta kapteenina.

  HUOM. George Armstrong nimitettiin Leafsin kapteeniksi kauden 1957-58 aikana, mutta tarkkaa päivämäärää en ole löytänyt. Monessa paikkaa (mm. Leafsin kotisivuilla) sanotaan Armstrongin toimineen Leafsin kapteenina 13. kauden ajan, mutta oikea lukema on kuitenkin 12 kautta.

  HUOM. Alex Delvecchio lopetti peliuransa ja siirtyi Red Wingsin päävalmentajaksi 1973-74 kauden alussa, vain 11 pelatun ottelun jälkeen.

  HUOM. Ray Bourque toimi Boston Bruinsin kapteenina 1985-86 kaudesta saakka. Kolmen ensimmäisen kauden ajan kyseessä oli kuitenkin kapteenin roolin jakaminen Rick Middletonin kanssa (Middleton kotipeleissä kapteeni, Bourque vieraspeleissä), ja vasta Middletonin lopetettua uransa tuli Bourquesta kaudesta 1988-89 eteenpäin Bruinsin ainoa kapteeni. Kolmea co-kapteenius kautta ei ole laskuissa mukana, mutta niiden kanssa Bourquelle saa 15 kautta kapteenina. Kesken viimeisen Bruins-kauden Bourque kaupattiin Colorado Avalancheen.

  HUOM. Scott Stevens toimi lisäksi yhden kauden ajan St.Louis Bluesin kapteenina, joten yhteensä Stevens oli joukkueen kapteeni 13 kauden ajan.

  HUOM. Hap Day toimi Toronto St.Patsin kapteenina kaudella 1926-27 (ja jo sitä edeltävällä?) ja kesken kauden joukkue vaihtoi omistajaa ja muuttui Toronto Maple Leafsiksi. Tuota kautta en ottanut laskuihin mukaan, koska virallisesti NHL salli nimenmuutoksen vasta seuraavasta kaudesta alkaen ja vasta siitä lähtien Leafs oli virallisesti olemassa. Toki jos haluaa katsoa St.Patsin ja Leafsin yhteväksi organisaatioksi niin tuosta saa Daylle 12. kautta yhtäjaksoisena kapteenina.

  HUOM. Dit Clapper toimi Boston Bruinsin kapteenina yhteensä 14. kauden ajan, mutta siihen väliin jäi yksi kausi jolloin ei ollut kapteenina joten siitä tulee sitten kuuden ja kahdeksan vuoden erilliset jaksot kapteenin ominaisuudessa. Cooney Weiland toimi Bruinsin kapteenina tuolla yhdellä välissä olleella kaudella. Lisäksi uran viimeinen kausi jäi vain kuuden ottelun mittaiseksi ja tilalle nimitettiin toinen kapteeni, joten siitä ei tule yhtä kokonaista kautta.

  HUOM. Mario Lemieux toimi Pittsburgh Penguinsin kapteenina yhteensä 13. kauden ajan, mutta siinä välissä oli sairastelun ja lopettamisen vuoksi väliin jääneitä kausia joten erityisen pitkää yhtäjaksoista putkea ei päässyt syntymään. Eläkkeeltä palaamisen jälkeen Jaromir Jagr jatkoi vielä sitten kapteenina sen viimeisen Penguins-kautensa ajan. Lisäksi Lemieux nimitettiin Penguinsin kapteeniksi vasta joulukuussa 1987, joten tuotakaan kautta ei välttämättä voisi laskea mukaan jos halutaan pitää ihan kokonaisissa kausissa nämä luvut.

  HUOM. Ron Francis toimi Hartford Whalersin/Carolina Hurricanesin organisaatiossa kapteenina 12. kauden aikana (seitsemän kautta ensin Whalersissa, ja toiset viisi kautta Hurricanesissa lukuisia vuosia myöhemmin). Francis nimitettiin Whalersin kapteeniksi kesken 1984-85 kauden, ja häneltä riistettiin kapteenius 1990-91 alkukaudesta, kuukausia ennen kauppaa Pittsburgh Penguinsiin. Lisäksi Francis kaupattiin uransa viimeisellä kaudella pois Carolinasta, joten ei toiminut ihan koko kautta silloinkaan joukkueen kapteenina. Kun Francis vielä Penguinsissa pelatessaan toimi kapteenina kahdella kaudella, tulee Francikselle yhteensä 14 kautta joiden aikana toimi joukkueen kapteenina.

  HUOM. Mark Messier toimi New York Rangersin kapteenina yhteensä 10. kauden ajan, mutta se tapahtui kuuden ja neljän kauden mittaisissa kahdessa erillisessä jaksossa. Siinä välissä Messier vietti kolme kautta Vancouver Canucksissa. Yhteensä uransa aikana Messier toimi kolmen eri joukkueen kapteenina 16. kauden ajan.

  HUOM. Bobby Clarke toimi Philadelphia Flyersin kapteenina 9. kauden ajan, seitsemän ja kahden kauden mittaisissa erillisissä jaksoissa. Siinä välissä hän vietti kolme kautta niin ikään Flyersissa, mutta pelaamisen ohella toimi joukkueen apulaisvalmentajana ja NHL:n sääntöjen vuoksi ei noina kausina voinut olla sitten joukkueen kapteenina.

  ----------------------------------------

  Vähintään 9 kauden ajan yhden ja saman organisaation vakituisena kapteenina toimineet pelaajat (ei välttämättä kuitenkaan yhtäjaksoisesti):

  19. - Steve Yzerman, DET
  16. - Joe Sakic, QUE/COL
  14. - Dit Clapper, BOS
  13. - Mario Lemieux, PIT
  13. - Daniel Alfredsson, OTT
  13. - Shane Doan, ARI
  12. - George Armstrong, TML
  12. - Alex Delvecchio, DET
  12. - Ray Bourque, BOS
  12. - Ron Francis, HFD/CAR
  12. - Scott Stevens, NJD
  11. - Bill Cook, NYR
  11. - Rod Langway, WSH
  11. - Zdeno Chara, BOS
  10. - Hap Day, TML
  10. - Jean Beliveau, MTL
  10. - Mark Messier, NYR
  10. - Mats Sundin, TML
  10. - Sidney Crosby, PIT
  9. - Sylvio Mantha, MTL
  9. - Bobby Clarke, PHI
  9. - Brian Sutter, STL
  9. - Derian Hatcher, DAL
  9. - Saku Koivu, MTL
  9. - Jarome Iginla, CGY
  9. - Jonathan Toews, CHI

  ----------------------------------------

  Vähintään 9 kauden ajan NHL-joukkueen kapteenina toimineet pelaajat (ei välttämättä kuitenkaan yhtäjaksoisesti, ainoana vakituisena tai ainoastaan yhdessä organisaatiossa):

  19. - Steve Yzerman, DET
  17. - Joe Sakic, QUE/COL
  16. - Mark Messier, EDM/NYR/VAN
  15. - Ray Bourque, BOS
  14. - Dit Clapper, BOS
  14. - Ron Francis, HFD/PIT/CAR
  13. - Scott Stevens, STL/NJD
  13. - Mario Lemieux, PIT
  13. - Daniel Alfredsson, OTT
  13. - Shane Doan, ARI
  12. - George Armstrong, TML
  12. - Alex Delvecchio, DET
  11. - Bill Cook, NYR
  11. - Rod Langway, WSH
  11. - Zdeno Chara, BOS
  10. - Hap Day, TML
  10. - Jean Beliveau, MTL
  10. - Derian Hatcher, DAL/PHI
  10. - Mats Sundin, TML
  10. - Sidney Crosby, PIT
  9. - Bobby Clarke, PHI
  9. - Brian Sutter, STL
  9. - Saku Koivu, MTL
  9. - Jarome Iginla, CGY
  9. - Jonathan Toews, CHI
  9. - Mikko Koivu, MIN
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2017 klo 13.07
 17. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  *Seuraavassa listassa esitetyt pelimäärit perustuvat kapteeniksi nimityksen aikana pelattuihin ottelumääriin, mutta eivät ole mitenkään varmoja lukemia. Saattaa hyvin olla että joku on jo ennen kapteeniksi nousua toiminut tilapäisenä kapteenina edellisen kapteenin ollessa sivussa tai tultua kaupatuksi, mutta siitä ei ole löytynyt mitään varmoja merkintöjä. Jos on löytynyt, niin ne on otettu ylös.

  Eniten pelattuja otteluja joukkueensa kapteenina:

  1. Steve Yzerman, DET ~ 1303 GP
  - Nimettiin Red Wingsin kapteeniksi ennen neljättä NHL-kauttaan, 1986-87 (7.10.1986), ja toimi kapteenina aina uransa päättymiseen saakka keväällä 2006.
  - Oli kapteeniksi nimityksen hetkellä NHL:n historian nuorimpana vakituiseksi kapteeniksi nimetty pelaaja. Yzermanilla oli tuolloin ikää 21 vuotta ja 151 päivää. Ennätys on sittemmin rikottu.
  - Toimi Red Wingsin kapteenina yhtäjaksoisesti 19 kauden ajan, mikä on NHL:n ennätys.
  - Pelasi tuona ajanjaksona 1303 runkosarja- sekä 189 playoff-ottelua.
  - Voitti kolme Stanley Cupia Red Wingsin kapteenina. Sen lisäksi vielä yksi esiintyminen Red Wingsin kapteenina Stanley Cup-finaaleissa.

  2. Joe Sakic, QUE/COL ~ 1123 GP
  - Nimettiin Quebec Nordiquesin vakituiseksi kapteeniksi ennen viidettä NHL-kauttaan, 1992-93 (7.10.1992), ja toimi organisaation kapteenina aina uransa päättymiseen saakka keväällä 2009.
  - Toimi Nordiquesin/Avalanchen kapteenina yhtäjaksoisesti 16 kauden ajan.
  - Pelasi tuona ajanjaksona 1079 runkosarja- sekä 172 playoff-ottelua.
  - Lisäksi toimi Quebec Nordiquesin toisena co-kapteenina jo 1990-91 kaudella (6.10.1990), ollen silloin kapteenina kotiotteluissa. Kotiotteluita oli tuolla kaudella 40. Lisäksi toinen co-kapteeni, Steven Finn oli sivussa neljästä vierasottelusta tuolla kaudella, joten Sakic on voinut toimia sillä kaudella kapteenina yhteensä 44 ottelussa. Nuo lisätty kokonaisottelumäärään.
  - Saattanut toimia myös 1991-92 kaudella varsinaisen kapteenin Mike Hough'n tuuraajana, kun tämä oli 19 ottelusta sivussa tuon kauden aikana. Nuo jätetty kuitenkin laskuista pois.
  - Voitti kaksi Stanley Cupia Avalanchen kapteenina.

  3. Mark Messier ~ 1108 GP
  - Nimettiin Edmonton Oilersin kapteeniksi ennen kymmenettä NHL-kauttaan, 1988-89 (6.10.1988), kun joukkueen edellinen kapteeni Wayne Gretzky oli aiemmin kesällä tullut kaupatuksi (9.8.1988).
  - Toimi Oilersin kapteenina kolmen kauden ajan, kunnes kauden 1991-92 kynnyksellä tuli kaupatuksi New York Rangersiin (4.10.1991).
  - Pelasi tuona ajanjaksona 204 runkosarja- sekä 47 playoff-ottelua.
  - Nimettiin New York Rangersin kapteeniksi ennen kotidebyyttiään (7.10.1991), pelattuaan sitä ennen yhden ottelun Rangersin riveissä kaksi päivää aiemmin.
  - Toimi Rangersin kapteenina yhtäjaksoisesti 6 kauden ajan, kunnes kesällä 1997 siirtyi vapaana agenttina Vancouver Canucksiin (28.7.1997).
  - Pelasi tuona ajanjaksona 420 runkosarja- sekä 70 playoff-ottelua.
  - Nimettiin Vancouver Canucksin kapteeniksi ennen kauden 1997-98 alkua (2.10.1997), kun Canucksin edellinen kapteeni Trevor Linden luovutti kapteenin statuksen Messierille.
  - Toimi Canucksin kapteenina 3 kauden ajan, kunnes siirtyi kesällä 2000 vapaana agenttina takaisin New York Rangersiin (13.7.2000).
  - Pelasi tuona ajanjaksona 207 runkosarjaottelua.
  - Nimettiin Rangersin uudeksi kapteeniksi välittömästi samana päivänä (13.7.2000), joukkueen edellisen kapteenin Brian Leetchin luovuttaessa kapteenin statuksen Messierille.
  - Toimi Rangersin kapteenina 4 kauden ajan, aina uransa päättymiseen saakka keväällä 2004.
  - Pelasi tuona ajanjaksona 277 runkosarjaottelua.
  - Yhteensä toimi kolmen eri NHL-organisaation kapteenina yhtäjaksoisesti 16 kauden, 1108 runkosarja- sekä 117 playoff-ottelun ajan.
  - Ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa kapteeni NHL:n historiassa joka on kapteenina johdattanut kaksi eri organisaatiota Stanley Cup-voittoihin (1990 Edmonton Oilers ja 1994 New York Rangers).

  4. Ray Bourque, BOS ~ 975 GP
  - Nimettiin Boston Bruinsin vakituiseksi kapteeniksi ennen 1988-89 kautta ja toimi organisaation kapteenina aina viimeiseen Bruins-kauteensa, 1999-2000, saakka.
  - Toimi Bruinsin kapteenina yhtäjaksoisesti 12 kauden ajan, kunnes kesken 1999-00 kauden kaupattiin Colorado Avalancheen (6.3.2000).
  - Pelasi tuona ajanjaksona 860 runkosarja- sekä 103 playoff-ottelua.
  - Toimi lisäksi Boston Bruinsin toisena co-kapteenina jo 1985-86 kaudesta saakka yhdessä Rick Middletonin kanssa. Middleton oli kapteeni koti- ja Bourque vierasotteluissa. Bourquelle kertyi noiden kausien aikana yhteensä 230 ottelua runkosarjassa ja 30 playoffeissa, Middletonille 184 ja 28 ottelua. Arviolta Bourquelle vähintään siten 115 runkosarjaottelua 'C' rinnassa noilta kausilta.
  - Yhteensä Bourque toimi Bruinsin kapteenina 15 kauden, noin 975 runkosarja- sekä 119 playoff-ottelun ajan.
  - Johdatti kapteenina Bruinsin kahdesti Stanley Cup-finaaleihin (keväällä 1988 ja 1990).

  5. Scott Stevens, STL/NJD ~ 966 GP
  - Siirtyi kesällä 1990 rajoitettuna vapaana agenttina St.Louis Bluesiin allekirjoitettuaan joukkueen kanssa offer sheetin (5.7.1990), ja nimettiin Bluesin kapteeniksi heti ennen 1990-91 kautta (4.10.1990).
  - Toimi Bluesin kapteenina ainoan siellä viettämänsä kauden ajan.
  - Pelasi Bluesissa 78 runkosarja- sekä 13 playoff-ottelua.
  - Nimettiin New Jersey Devilsin kapteeniksi ennen toista Devils-kauttaan, 1992-93 (24.9.1992), ja toimi Devilsin kapteenina aina uransa päättymiseen saakka keväällä 2004.
  - Toimi Devilsin kapteenina yhtäjaksoisesti 12 kauden ajan.
  - Pelasi tuona ajanjaksona Devilsissä 888 runkosarja- sekä 146 playoff-ottelua.
  - Yhteensä toimi kahden eri NHL-organisaation kapteenina 13 kauden, 966 runkosarja- sekä 159 playoff-ottelun ajan.
  - Voitti kolme Stanley Cupia Devilsin kapteenina. Sen lisäksi vielä yksi esiintyminen Devilsin kapteenina Stanley Cup-finaaleissa.

  6. Shane Doan, ARI ~ 948 GP (51.)
  - Nimettiin Phoenix Coyotesin kapteeniksi ennen 2003-04 kautta (10.9.2003) ja toimii joukkueen kapteenina vieläkin (6.2.2017).
  - Toiminut Coyotesin kapteenina yhtäjaksoisesti 13 kauden ajan.
  - Pelannut tuona ajanjaksona toistaiseksi 948 runkosarja- sekä 23 playoff-ottelua.

  7. Ron Francis, HFD/PIT/CAR ~ 922 GP
  - Nimettiin Hartford Whalersin kapteeniksi kesken neljännen Whalers-kautensa, 1984-85 (22.2.1985), kun edellinen kapteeni Mark Johnson oli kaupattu pois edellisenä päivänä.
  - Toimi Whalersin kapteenina joulukuuhun 1990 saakka, seitsemän kauden ajan, kunnes Whalersin päävalmentaja Rick Ley otti Francikselta kapteenin statuksen pois (7.12.1990).
  - Pelasi tuona ajanjaksona 407 runkosarja- sekä 33 playoff-ottelua.
  - Toimi Pittsburgh Penguinsin kapteenina kahden kauden (1994-95 ja 1997-98) ajan kun Mario Lemieux ei pelannut kyseisillä kausilla.
  - Pelasi kyseisten kahden kauden aikana 125 runkosarja- sekä 18 playoff-ottelua.
  - Nimettiin Carolina Hurricanesin kapteeniksi ennen 1999-00 kauden alkua (1.10.1999), ottaen tehtävän joukkueen edelliseltä kapteenilta Keith Primeaulta joka kävi jatkosopimusneuvotteluja tuolloin.
  - Toimi Hurricanesin kapteenina viiden kauden ajan, kunnes kesken uransa viimeisen kauden (2003-04) tuli kaupatuksi Toronto Maple Leafsiin (9.3.2004).
  - Pelasi tuona ajanjaksona 390 runkosarja- sekä 26 playoff-ottelua.
  - Yhteensä toimi neljään otteeseen kahden NHL-organisaation kapteenina 14 kauden aikana.
  - Yhteensä pelasi kapteenina 922 runkosarja- sekä 77 playoff-ottelua.
  - Johdatti kapteenina Hurricanesin Stanley Cup-finaaleihin keväällä 2002.

  8. Daniel Alfredsson, OTT ~ 907 GP
  - Nimettiin Ottawa Senatorsin kapteeniksi ennen viidettä NHL-kauttaan, 1999-00 (1.10.1999), kun Senatorsin edellinen kapteeni Alexei Yashin oli joukkueen johtoportaan kanssa erimielisyyksissä palkastaan, kieltäytyi kunnioittamasta viimeistä sopimuskauttaan ja vaati tulla kaupatuksi.
  - Alfredsson säilytti kapteenin statuksensa Yashinin palatessa seuraavalla kaudella takaisin Senatorsin vahvuuteen ja toimi kapteenina aina viimeiseen Senators-kauteensa, 2012-13, saakka.
  - Toimi Senatorsin kapteenina yhtäjaksoisesti 13 kauden ajan.
  - Pelasi tuona ajanjaksona 907 runkosarja- sekä 99 playoff-ottelua.
  - Johdatti kapteenina Senatorsin Stanley Cup-finaaleihin keväällä 2007, ollen ensimmäinen eurooppalainen Cup-finalistin kapteeni.

  9. Wayne Gretzky, EDM/LAK/STL/NYR ~ 860 GP
  - Nimettiin Edmonton Oilersin kapteeniksi ennen viidettä Oilers kauttaan, 1983-84 (4.10.1983), kun Oilersin edellinen kapteeni Lee Fogolin astui syrjään ja luovutti tehtävän Gretzkylle.
  - Toimi Oilersin kapteenina yhtäjaksoisesti 5 kauden ajan.
  - Pelasi tuona ajanjaksona 377 runkosarja- sekä 87 playoff-ottelua.
  - Voitti neljä Stanley Cupia Oilersin kapteenina.
  - Nimettiin Los Angeles Kingsin kapteeniksi ennen toista Kings kauttaan, 1989-90 (8.9.1989), ottaen kapteenin roolin edelleen joukkueessa jatkaneelta edelliseltä kapteenilta Dave Taylorilta.
  - Toimi Kingsin kapteenina yhtäjaksoisesti 6 kauden, 461 runkosarja- sekä 46 playoff-ottelun ajan, kunnes kaupattiin kesken 1995-96 kauden St.Louis Bluesiin (27.2.1996).
  - Johdatti kapteenina Kingsin kertaalleen Stanley Cup-finaaleihin, keväällä 1993.
  - Nimettiin välittömästi St.Louis Bluesin kapteeniksi kaupan jälkeen, edellisen kapteeni Shayne Corsonin luovuttaessa kapteenin tehtävän Gretzkylle.
  - Toimi Bluesin kapteenina loppukauden, yhteensä 18 runkosarja- sekä 13 playoff-ottelun ajan.
  - Toimi New York Rangersin tilapäisenä kapteenina neljän ottelun ajan huhtikuussa 1998 vakituisen kapteenin Brian Leetchin ollessa sivussa.
  - Yhteensä toimi neljän eri NHL-organisaation kapteenina 11 kauden ajan, pelaten sinä aikana 860 runkosarja- sekä 146 playoff-ottelua.
   
 18. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  10. Alex Delvecchio, DET ~ 807 GP
  - Nimettiin Detroit Red Wingsin kapteeniksi ennen 1962-63 kautta (8.10.1962), kun joukkueen edellinen kapteeni Gordie Howe oli peliuran jatkamisen ohella ottanut apulaisvalmentajan roolin ja luopui kapteeniudestaan.
  - Toimi Red Wingsin kapteenina aina NHL-uransa päättymiseen saakka syksyllä 1973, jolloin vain 11 pelatun ottelun jälkeen lopetti peliuransa ja siirtyi suoraan penkin taakse Red Wingsin uudeksi päävalmentajaksi.
  - Toimi Red Wingsin kapteenina yhtäjaksoisesti 12 kauden ajan.
  - Pelasi tuona ajanjaksona 807 runkosarja- sekä 48 playoff-ottelua.
  - Johdatti Red Wingsin kapteenina kolmesti Stanley Cup-finaaleihin.

  11. Zdeno Chara, BOS ~ 794 GP (49.)
  - Teki kesällä 2006 vapaana agenttina sopimuksen Boston Bruinsin kanssa ja nimettiin Bruinsin kapteeniksi heti ennen 2006-07 kauden alkua (3.10.2006). Toimii joukkueen kapteenina vieläkin (6.2.2017).
  - Toiminut Bruinsin kapteenina yhtäjaksoisesti 11 kauden ajan.
  - Pelannut tuona ajanjaksona toistaiseksi 794 runkosarja- sekä 96 playoff-ottelua.
  - Voitti yhden Stanley Cupin Bruinsin kapteenina. Sen lisäksi vielä yksi esiintyminen Bruinsin kapteenina Stanley Cup-finaaleissa.

  12. Mats Sundin, TML ~ 776 GP
  - Nimettiin Toronto Maple Leafsin kapteeniksi ennen neljättä Leafs-kauttaan, 1997-98 (30.9.1997), ja toimi Leafsin kapteenina aina viimeiseen Leafs kauteensa, 2007-08, saakka.
  - Toimi Leafsin kapteenina yhtäjaksoisesti 10 kauden ajan.
  - Pelasi tuona ajanjaksona 776 runkosarja- sekä 64 playoff-ottelua.

  13. George Armstrong, TML ~ 755 GP
  - Nimettiin Toronto Maple Leafsin kapteeniksi 1957-58 kauden aikana (tarkkaa päivämäärää ei tiedossa) ja toimi Leafsin kapteenina aina kevääseen 1969 saakka.
  - Syksyllä 1969 Leafs nimesi Dave Keonin uudeksi kapteeniksi, kun George Armstrong oli ollut alkukauden sivussa ja mietti uransa jatkoa. Armstrong palasi kaukaloon kuitenkin kaksi viikkoa myöhemmin, mutta Keon säilytti kapteenin statuksen Armstrongin uran kahden viimeisen kauden ajan.
  - Toimi Leafsin kapteenina yhtäjaksoisesti 12 kauden ajan.
  - Pelasi tuona ajanjaksona 755 runkosarja- sekä 86 playoff-ottelua.
  - Voitti neljä Stanley Cupia Leafsin kapteenina. Sen lisäksi vielä kaksi muuta esiintymistä Leafsin kapteenina Stanley Cup-finaaleissa.

  14. Rod Langway, WSH ~ 726 GP
  - Kaupattiin Washington Capitalsiin syksyllä 1982 (9.9.1982) ja nimettiin Capitalsin kapteeniksi heti ennen 1982-83 kauden alkua (4.10.1982). Toimi Capitalsin kapteenina aina NHL-uransa päättymiseen saakka keväällä 1993.
  - Toimi Capitalsin kapteenina yhtäjaksoisesti 11 kauden ajan.
  - Pelasi tuona ajanjaksona 726 runkosarja- sekä 78 playoff-ottelua.

  15. Jarome Iginla, CGY ~ 674 GP
  - Nimettiin Calgary Flamesin kapteeniksi ennen kauden 2003-04 alkua (8.10.2003) ja toimi Flamesin kapteenina aina siihen saakka kunnes kaupattiin Penguinsiin kaudella 2012-13 (27.3.2013).
  - Toimi Flamesin kapteenina yhtäjaksoisesti 9 kauden ajan.
  - Pelasi tuona ajanjaksona 674 runkosarja- sekä 52 playoff-ottelua.
  - Johdatti kapteenina Flamesin kertaalleen Stanley Cup-finaaleihin, ensimmäisellä kapteenius-kaudellaan keväällä 2004.

  16. Bobby Clarke, PHI ~ 651 GP
  - Nimettiin Philadelphia Flyersin kapteeniksi kesken 1972-73 kauden (17.1.1973), ottaen tehtäen vastaan edelliseltä kapteenilta Ed Van Impeltä.
  - Toimi Flyersin kapteenina yhteensä 9 kauden ajan, mutta siinä seitsemännen ja kahdeksannen kapteenikauden välissä oli NHL:n sääntöjen vuoksi joutunut luopumaan kolmen kauden ajaksi kapteenin roolista kun pelaamisen ohella toimi Flyersin apulaisvalmentajana tuona aikana.
  - Pelasi kapteenina toimimisen ajanjaksona 651 runkosarja- sekä 97 playoff-ottelua.
  - Voitti kaksi Stanley Cupia Flyersin kapteenina. Sen lisäksi vielä yksi esiintyminen Flyersin kapteenina Stanley Cup-finaaleissa.

  17. Derian Hatcher ~ 651 GP
  - Derian Hatcher nimitettin Dallas Starsin kapteeniksi kesken neljännen NHL-kautensa, 1994-95, kun edellinen kapteeni Neal Broten oli kaupattu pois 27.2.1995. Hatcherilla oli 'C' rinnassa ainakin 6.3.1995 ottelussa, mutta en löytänyt tarkempaa tietoa hänen nimityksestä uudeksi kapteeniksi, joten ylös on merkitty ensimmäinen ottelu Brotenin kauppaamisen jälkeen.
  - Hatcher toimi Starsin kapteenina yhtäjaksoisesti 9 kauden ajan, kunnes kesällä 2003 siirtyi vapaana agenttina Detroit Red Wingsiin (3.7.2003).
  - Pelasi tuona ajanjaksona 622 runkosarja- sekä 86 playoff-ottelua.
  - Nimettiin Philadelphia Flyersin tilapäiseksi kapteeniksi kesken 2005-06 kauden (29.1.2006), kun joukkueen vakituinen kapteeni Keith Primeau oli ollut alkusyksystä saakka sivussa aivotärähdyksen vuoksi.
  - Hatcher toimi Flyersin kapteenina loppukauden ajan, mutta seuraavana syksynä Flyers nimitti Peter Forsbergin uudeksi kapteeniksi kun Primeaun ura päättyi tuohon aivotärähdykseen.
  - Toimi Flyersin kapteenina 29 runkosarja- sekä 6 playoff-ottelun ajan.
  - Yhteensä toimi kahden eri NHL-organisaation kapteenina 10 kauden, 651 runkosarja- sekä 92 playoff-ottelun ajan.
  - Voitti yhden Stanley Cupin Starsin kapteenina, ollen ensimmäinen yhdysvaltalainen Stanley Cupin voittanut kapteeni. Sen lisäksi vielä yksi esiintyminen Starsin kapteenina Stanley Cup-finaaleissa.

  18. Mario Lemieux, PIT ~ 635 GP
  - Nimettiin Pittsburgh Penguinsin kapteeniksi kesken neljännen NHL-kautensa, 1987-88 (4.12.1987), kun edellinen kapteeni Dan Frawley joutui sivuun pidemmäksi aikaa. Säilytti kapteenin statuksen Frawleyn palattua myöhemmin saman kauden aikana helmikuussa kaukaloon.
  - Toimi Penguinsin kapteenina yhteensä 13. kauden ajan, mutta siinä välissä oli sairastelun ja lopettamisen vuoksi väliin jääneitä kausia.
  - Lisäksi eläkkeeltä palaamisen jälkeen kaudella 2000-01 Jaromir Jagr piti kapteenin statuksen kauden loppuun saakka. Lemieux sai kapteenin statuksen takaisin sen jälkeen kun Jagr kaupattiin pois kesällä 2001.
  - Pelasi kapteenina 635 runkosarja- sekä 89 playoff-ottelua.
  - Voitti kaksi Stanley Cupia Penguinsin kapteenina.

  19. Jonathan Toews, CHI ~ 626 GP (45.)
  - Nimettiin Chicago Blackhawksin kapteeniksi ennen toisen NHL-kautensa, 2008-09, alkua (18.7.2008) ja toimii joukkueen kapteenina yhä (6.2.2017).
  - Oli kapteeniksi nimityksen hetkellä NHL:n historian kolmanneksi nuorimpana vakituiseksi kapteeniksi nimetty pelaaja. Toewsilla oli tuolloin ikää 20 vuotta ja 80 päivää. Sittemmin edelle on mennyt kaksi muuta nuorempana kapteeniksi nimettyä pelaajaa.
  - Toiminut Blackhawksin kapteenina yhtäjaksoisesti 9 kauden ajan.
  - Pelannut tuona ajanjaksona toistaiseksi 626 runkosarja- sekä 124 playoff-ottelua.
  - Voittanut toistaiseksi kolme Stanley Cupia Blackhawksin kapteenina.
  - NHL:n historian toiseksi nuorin Stanley Cupin voittanut kapteeni. Toewsilla oli ensimmäisen Cup-voittonsa hetkellä ikää 22 vuotta ja 41 päivää.

  20. Jean Beliveau, MTL ~ 619 GP
  - Nimettiin Montreal Canadiensin kapteeniksi ennen 1961-62 kautta (11.10.1961) ja toimi Canadiensin kapteenina aina NHL-uransa päättymiseen saakka keväällä 1971.
  - Toimi Canadiensin kapteenina yhtäjaksoisesti 10 kauden ajan.
  - Pelasi tuona ajanjaksona 619 runkosarja- sekä 93 playoff-ottelua.
  - Voitti viisi Stanley Cupia Canadiensin kapteenina. Sen lisäksi vielä yksi esiintyminen Canadiensin kapteenina Stanley Cup-finaaleissa.

  21. Dustin Brown, LAK ~ 615 GP
  - Nimettiin Los Angeles Kingsin kapteeniksi ennen 2008-09 kauden alkua (8.10.2008) ja toimi Kingsin kapteenina kesään 2016 saakka, jolloin Anze Kopitar nimettiin uudeksi kapteeniksi ja korvasi joukkueessa yhä jatkaneen Brownin tuossa roolissa (16.6.2016).
  - Toimi Kingsin kapteenina yhtäjaksoisesti 8 kauden ajan.
  - Pelasi tuona ajanjaksona 615 runkosarja- sekä 81 playoff-ottelua.
  - Voitti kaksi Stanley Cupia Kingsin kapteenina.

  22. Sidney Crosby, PIT - 592 GP (45.)
  - Nimettiin Pittsburgh Penguinsin kapteeniksi ennen kolmannen NHL-kautensa, 2007-08, alkua (31.5.2007) ja toimii joukkueen kapteenina yhä (6.2.2017).
  - Oli kapteeniksi nimityksen hetkellä NHL:n historian nuorimpana vakituiseksi kapteeniksi nimetty pelaaja. Crosbyllä oli tuolloin ikää 19 vuotta ja 297 päivää. Ennätys on sittemmin rikottu.
  - Toiminut Penguinsin kapteenina yhtäjaksoisesti 10 kauden ajan.
  - Pelannut tuona ajanjaksona toistaiseksi 592 runkosarja- sekä 119 playoff-ottelua.
  - Voittanut toistaiseksi kaksi Stanley Cupia Penguinsin kapteenina. Sen lisäksi vielä yksi esiintyminen Penguinsin kapteenina Stanley Cup-finaaleissa.
  - NHL:n historian nuorin Stanley Cupin voittanut kapteeni. Crosbyllä oli ensimmäisen Cup-voittonsa hetkellä ikää 21 vuotta ja 309 päivää.

  Muut alle 600 mutta kuitenkin vähintään 450 ottelua mahdollisesti kapteenina toimineet pelaajat:

  Brian Sutter, STL ~ 589 GP
  Danny Gare, BUF/DET ~ 581 GP
  Mikko Koivu, MIN ~ 576 GP (50.) (kiertävä kapteenius 2008-09 kaudella, Koivu kapteenina loka/marras/tammi/maalis/huhtikuun, yhteensä 53 ottelun ajan, maaliskuussa sivussa kolmesta ottelusta; nimettiin vakituiseksi kapteeniksi seuraavalla kaudella kauden kahdeksannesta ottelusta alkaen, sitä ennen sillä kaudella pelasi 'A' rinnassaan)
  Dit Clapper, BOS ~ 570 GP
  Bob Gainey, MTL ~ 569 GP
  Markus Näslund, VAN ~ 558 GP
  Stan Smyl, VAN ~ 552 GP
  Trevor Linden, VAN/NYI ~ 549 GP
  Alexander Ovechkin, WSH ~ 535 GP (53.)
  Dave Keon, TML/HFD ~ 526 GP
  Saku Koivu, MTL ~ 526 GP
  Denis Potvin, NYI ~ 521 GP
  Chris Pronger, STL/ANA/PHI ~ 521 GP
  Michael Peca, BUF/NYI ~ 517 GP
  Eric Staal, CAR ~ 500 GP
  Darryl Sittler, TML ~ 493 GP
  Henrik Sedin, VAN ~ 490 GP (52.)
  Rob Blake, LAK/SJS ~ 483 GP
  Paul Kariya, ANA ~ 477 GP
  Hap Day, TML ~ 476 GP
  Bill Cook, NYR ~ 474 GP
  Dale Hawerchuk, WPG ~ 474 GP
  Ryan Getzlaf, ANA ~ 471 GP (47.)
  Joe Thornton, BOS/SJS ~ 469 GP
  Nicklas Lidström, DET ~ 468 GP
  Keith Tkachuk, WPG/PHX ~ 464 GP
  Mattias Norström, LAK ~ 456 GP
  Ted Kennedy, TML ~ 455 GP
  Pierre Pilote, CHI ~ 451 GP

  Brian Gionta, MTL/BUF ~ 442 GP (52.)
   
 19. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Mahtavaa settiä @Bosco Kiitos näistä.

  Sellaisen huomion tein, että Crosbyllä, Toewsilla ja miksei McDavidillakin on hyvät saumat kiilata tuon ekan listan kärkeen. 20 kautta saman joukkueen kapteenina olisi melkoinen saavutus. Jotenkin Toewsiin luotan eniten tässä asiassa.
   
 20. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Semmonen pieni tarinatuokio. Jatkoajan Bob hoiti taas leiviskänsä.
   
 21. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Onhan tuossa Crosbyllä ja Toewsilla vielä matkaa kohti noiden tilastojen kärkeä (puhumattakaan McDavidista jolla matka on vasta aluillaan), mutta tosiaan kyllähän kaiken perusteella molemmilla on erinomaiset mahdollisuudet nousta ainakin Sakicin perään yhtäjaksoisesti saman joukkueen kapteenina pelattujen kausien/ottelujen määrässä. Terveystilanne sitten ratkaisee että pääsevätkö Sakicin lukemiin ja haastamaan Yzermanin tilaston kärkinimenä.

  Hyvin nuo pitkäaikaisimmat (pelattujen ottelun määrässä) kapteenit ovat noita Stanley Cupeja voittaneet, tai vähintään finaaleissa käyneet kapteenina. Syy-seuraussuhde. Shane Doan, Mats Sundin ja Rod Langway siinä suhteessa poikkeukselliset pitkäaikaiset kapteenit, kun eivät ole kertaakaan joukkueensa kanssa käyneet finaaleissa. Eipä noista kenellekään tosin ollut koskaan mitään erinomaista joukkuetta johdettavanaan, joten ei se kenenkään kohdalla yllätys tai pettymys ole.

  Mikko Koivu tulee (Crosbyn ohella) vielä loppukauden aikana saamaan täyteen 600 pelattua ottelua 'C' pelipaidan rinnassa, mikä on erittäin harvinaislaatuinen ja huomionarvoinen suoritus. Kuten tuosta listauksesta näkee, ei siihen ole kovinkaan moni kyennyt NHL:n 100 vuotisen historian aikana. Tokihan alkuaikoina pelimäärät olivat selvästi pienempiä kuin nykyisin, ja siksi nuo vanhempien aikojen kapteenit eivät pelimäärissä helpolla kyenneet suuriin määriin, mutta ei se ole Koivun suorituksesta pois. Noin muutoin mielenkiintoisena yksityiskohtana se että Sakun kanssa olivat tasoissa kapteenina pelattujen ottelujen määrässä ennen tätä kautta (sillä varauksella siis, etteivät ennen kapteeninimityksiä kantaneet 'C'ta rinnassaan missään yksittäisissä otteluissa; siitä ei ole tietoa).
   
 22. Van Taimeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
  Hyvää työtä @Bosco :lta. Näkee hyvin miten kapteenit ovat nuortuneet ajan myötä. Syd Howe oli aikanaan n. 44 vuoden ajan nuorin kapteeni NHL-historiassa 22-vuotiaana, mutta nyt on vasta sijalla 16. Lisäksi 9 pitkäaikaisinta kapteenia ovat aloittaneet NHL-uransa 1979-80 ja 1995-96 välillä.

  Joitakin vuosia sitten etsin pitkäaikaisinta "A"-rinnassa pelannutta varakapteenia, ja muistini mukaan Al MacInnis oli sen listan ykkönen. Otteluita olisi ollut karvan verran yli 1000. Hän toimi varakapteenina 17 eri kauden aikana, vakituisesti näistä 14-15 kautta.
   
 23. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Mikko Koivu pelaa parhaillaan 600. NHL-otteluaan (runkosarjassa) kapteenin 'C' rinnassaan. Suurella todennäköisyydellä (lue aiemmat viestit) Koivu on 23. pelaaja NHL:n historiassa joka on kapteenina yltänyt tuollaiseen pelimäärään.
   
 24. VilleLeino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canada, CHI&PIT, Pats, Barca&Pep, SASpurs
  Nämä kaverit, jotka McDavidin nimityksen yhteydessä huutelivat millaisen virheen Edmonton tekee (mm. pilaavat McDavidin uran lataamalla kaameat paineet niskaan, joukkueella ei ole mitään mahkuja kun heiltä puutuu oikea kapteeni), voisivat tulla nyt kertomaan miten meni noin omasta mielestä.

  Joukkueen johtavalla pelaajalla, jota kaikki joukkueessa katsovat ylöspäin veteraaneista lähtien ja joka näyttää omalla tekemisellään ja pelaamisellaan oikeaa esimerkkiä muille, kuuluu olla joukkueen kapteeni, ja Edmontonin tapauksessa porukan johtaja on kiistatta McDavid.
  Ja kun on kasvanut sellaisen myllyn keskellä vaahtosammuttimen kokoisesta asti, kuin McDavid ja Sid häntä ennen, niin kapteenin-natsojen tuomat paineet eivät tunnu enää missään.
   
 25. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Siis mitä ihmettä? Tuolla toisessa ketjussa morkkaat Ovechkinia ja Bäckströmiä huonoiksi liidereiksi, jotka eivät koskaan tule voittamaan mitään. Ja puoli tuntia myöhemmin ylistät täällä 20-vuotiasta nuorukaista joukkueen henkisenä vetäjänä. Tiedän, että olet trolli pahimmasta päästä, mutta ei vaan voi olla ottamatta kiinni näihin...

  Eikös tuohon lainattuun kohtaan istu ihan samalla lailla Ovie ja Bäckströmkin...? Jos siis McDavidin siihen kategoriaan luet...