Joukkueen rakentaminen kaudelle 2010-2011

  • 307 876
  • 672
Tila
Viestiketju on suljettu.

Nile

Jäsen
Monet ovat istuttaneet Toni Rajalaa omiin kokoonpanoihin, mutta onko tosiasiassa kellään tietoa missä kaveri pelaa ensi kaudella? Itse en ainakaan ole tietoinen hänen tilanteestaa. Eliteprospects ilmoittaa Rajalan pelaavan ensi kaudella uudessa AHL-joukkueessa Oklahoma City Baronsseissa, mutta onko tämä mitenkä virallista?
 

ipamies#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Prague Rangers
Joonas Raskille olisi tarjolla kova haaste. Täytyisi kyetä nostamaan pelaamisen tasoa siten, että pystyy pelaamaan liigatasolla keskushyökkääjänä ja tulossa on kuitenkin armeijakausi.

Tältä osin tekstini jäi hieman ohueksi, joten yritän perustella, miksi tarjosin Joonasta johtavaksi sentteriksi jo ensi kaudelle.

Hyökkäyksemme puutteita hyvin paikkaavia laitureita on kansainvälisillä markkinoilla edelleen reilusti tarjolla, kun taas Ilveksen resursseilla realistisesti saatavilla olevia senttereitä ei. Jori Lehrerät tai Jaroslav Hlinkat etsii työpaikkojaan eri maksukyvyn liigoista.

Liigan sisältä Ilveksen tarpeita vastaavia senttereitä on tarjolla ainoastaan Tomas Plihal ja Colby Genoway. Plihalin saaminen Tampereelle olisikin aikamoinen temppu, kun jo Genowayn kohdalla Hiitelä joutui toteamaan, että ainoa mahdollisuus jatkolle on artistisopimus. Olen jo aikaisemmin tuonut julki näkemykseni, että joukkueen ykkössentteri täytyy olla kiinteä osa joukkuetta koko kauden ajan, joten katseet on siirrettävä ulkomaille.

Laiturisentteri (mutta todella hyvä aloittaja) Martin Sonnenberg on toistaiseksi ilman sopimusta, mutta Elitserienissä tehdyt 20 maalia ja 40 pinnaa ovat kovan luokan työnäyte. Johtajaominaisuuksistaan kehuttu Sonni olisi sopiva kaveri Raskin ja Rajalan väliin, mutta hänenkin kohdallaan vaikuttaa erittäin epätodennäköiseltä, että Ilves onnistuisi voittamaan tarjouskilpailun.

Muista Euroopan sarjoista ei minun nähdäkseni ole tarjolla senttereitä, jotka olisivat sekä kiinnostavia että jollain muotoa realistisia. Jos edelleen mielitään ykkössentteri löytää, olisi katseet kohdistettava AHL:än, Amerikan yliopistosarjoihin tai CHL:än. Sentterin etsiminen Pohjois-Amerikasta on kuitenkin melkoista arpapeliä. Parhaat ohjautuu Euroopassa muualle kuin Tampereelle, ja kakkossenttereistä Genowayn tasoisen pelimiehen löytäminen on epätodennäköistä. Marco Rosaa on huhuttu Suomeen. Hän nostaisi ainakin takuulla ykkössentterin palkkaa, mutta hankalampi arvioida onko hänestä ykkösmieheksi myös pelillisesti, kun siirrytään luisteluliigaan ja isoihin kaukaloihin.

Summa summarum: Pätevät ykkössentteriehdokkaat joukkueen ulkopuolelta: Genoway, Plihal, Sonnenberg tai jokerikortti. Tässä vaiheessa rohkea ajatus antaa Joonas Raskille sentteriroolia ja resurssien kohdistaminen laiturirekrytointiin alkaa vaikuttaa yhä realistisemmalta vaihtoehdolta.

Ei silti; jos talous antaisi myöden, niin minä näkisin mielelläni ensi kauden Ilveksen hyökkäyspelaamisen sieluna ykkösentteri Genowayn. Mutta vain sillä edellytyksellä, että Colby saadaan mukaan koko kaudeksi treenaamaan itsensä kuntoon sekä olemaan osa joukkueen viisikko- ja erikoistilannepelaamista jo pre-seasonilta lähtien. Tässä ideaalitilanteessa Joonas Rask olisi luonnollisesti ykkösketjun laidassa.
 

ipamies#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Prague Rangers
Vielä yksi kommentti: Mitä enemmän tuohon sentteritarjontaan perehtyy ja suhteuttaa sen kokoonpanohahmotelmiin, joissa paremmin laituriksi sopiva Jaakko Pellinen ja Matias Myttynen on lähtökohtaisesti joukkueen vakiosenttereitä, niin yhä fiksummalta vedolta Mark Leen pestaaminen tuntuu.

Toivottavasti Hiitelä tiimeineen on osunut oikeaan arpaan. Liigatasolle laadukas, kahden suunnan kakkos-kolmosentteri hyvällä hinta/laatu -suhteella olisi erittäin arvokas osa ensi kauden joukkuetta. Toivottavasti Mark Lee on kaikkea edellä mainittua.

Kun liigan sisältä sentteritarjonnan parhaimmistoa edustavat Markku Tähtinen ja Mika Viinanen, niin on mielestäni joka tapauksessa perustelua tarttua mielummin edulliseen mustaan hevoseen. Mark Leen kohdalla on edes teoreettinen mahdollisuus yllättyä positiivisesti. Viinasen tai Tähtisen kohdalla kaikki tietää, mitä olisi luvassa.
 

Kissa Jansson

Jäsen
Suosikkijoukkue
We never give in
Liigatasolle laadukas, kahden suunnan kakkos-kolmosentteri hyvällä hinta/laatu -suhteella olisi erittäin arvokas osa ensi kauden joukkuetta.

Niinpä niin, varsinkin kun tuohon sapluunaan sopiva Jarkko Kauvosaari ei ole ensi kauden joukkueessa. No joo, hän on kyllä enemmän se 3. ketjun puolustava/tasapainottava sentteri kuin kakkosketjun pistelinko, mutta silti.

Marko Kivenmäki alkaa tuntumaan päivä päivältä houkuttavammalta ajatukselta, kuinkas te muut ajattelette asian?
 

Fordél

Jäsen
Marko Kivenmäki alkaa tuntumaan päivä päivältä houkuttavammalta ajatukselta, kuinkas te muut ajattelette asian?

Eilen juuri tuumin, että kyllä se Kivenmäki lienee Ilveksen miehiä ensi kaudella. Jotenkin niin selkeä parivaljakko Kivenmäki ja Ilves. Ongelmana on se, että tuleeko viime kauden kriisijoukkueeseen lisää ongelmia? Sehän on selvää, että Kivenmäki nakuttaisi kovalla vastuulla sen yli 45 pistettä, mutta millainen vaikutus tällä persoonalla olisi kaukalon ulkopuolisiin asioihin?

Kivenmäen myötä ykkösnyrkkiin olisi yksi takuuvarma pistemies, jonka myötä voitaisiin Raskia istuttaa siihen keskelle Kivemäen hoitaessa pelintekemisen. Toinen laita huutaisi tällöin kovaa maalintekijää, mutta se olisi jo liikaa vaadittu. Näistäkin palasista saisi kuitenkin kasattua ihan mukavat neljä kenttää, joita voisi peluuttaa aika tasaisesti:

1. Kova maalintekijä/Marjamäki - Rask - Kivenmäki
2. Rajala - Lee - Niinimäki
3. Korhonen - Määttänen - Pellinen/Anttila
4. Sointu - Myttynen - Anttila/Pellinen

Tai sitten ykköskentäksi kasataan vastustajan nollaajakenttä:

1. Marjamäki - Lee - Anttila
2. Rajala - Rask - Kivenmäki
3. Korhonen - Määttänen - Niinimäki
4. Pellinen - Myttynen - Sointu
 
Itseäni ainakin hiukan epäilyttää onko Raskista ykkössentteriksi SM-liigaan. Ei kai oikeasti saa käydä niin että top6:ssa on kaksi asepalvelusta suorittavaa nuorukaista, jos aiotaan taistella sijoista 10 ja ylöspäin.

Kivenmäki kyllä kieltämättä houkuttelee. Mutta budjettia pitäisi kaiken järjen (?) mukaan olla kolmannes jäljellä, että ei kai se estä sijoittamasta ykkössentteriin tai -pakkiin vähän enemmänkin...
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Marko Kivenmäki alkaa tuntumaan päivä päivältä houkuttavammalta ajatukselta, kuinkas te muut ajattelette asian?


Tähän astisia pelaajahankintoja ja tämän hetken rosteria silmäillessä Kivenmäki kelpaisi saman tien. Olisi takuuvarma ykköskentän laituri. Toki, jos Hiitelällä on hihassaan jonkun paremmin joukkueeseen sopivan, varman 45 pisteen miehen soppari, niin olkoon. Epäilen vain tätä.

Joonas Raskia ei voi tosissaan ajatella ensi kaudeksi liigajoukkueen ykkössentteriksi. Siis jos joukkueella on edes hiukan yritystä parantaa viime kautista sijoitustaan.
 

ipamies#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Prague Rangers
Joonas Raskia ei voi tosissaan ajatella ensi kaudeksi liigajoukkueen ykkössentteriksi. Siis jos joukkueella on edes hiukan yritystä parantaa viime kautista sijoitustaan.

Tänään meni Tomas Plihal. Liigan sisältä tarjolla Markku Tähtinen, Aki Uusikartano ja Mika Viinanen. Liigan ulkopuolelta yritin kartoittaa vapaita agentteja löytämättä realistisia vaihtoehtoja.

Jäljelle jää Colby Genoway, josta Hiitelä todennut, että rahat ei riitä koko kauden kattavaan pahviin. Tällä kaudella opittiin kantapään kautta, että ykkössentterin roolia ei voi hoitaa artistin avulla.

Joten kenet sinä signaisit ykkössentteriksi?

Minun mielestäni vaihtoehdot ovat joko koko kaudeksi kiinnitettävä, vaikka sitten kalliskin Genoway tai sitten kahden ensimmäisen ketjun sentterinroolit on kyettävä hoitamaan kolmikolla Rask-Määttänen-Niinimäki. Jälkimmäinen vaihtoehto ei ole ideaalinen tilanne, mutta se saattaa olla realismia.
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
Joten kenet sinä signaisit ykkössentteriksi?

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=10884
Jonkun tämäntyyppisen eurokaukaloita kiertäneen pelurin. Kannatan edelleen kuukausi sitten esittämääni sapluunaa, jossa kaksi ulkoa tuotua ei-tähteä taistelevat kolmen ensimmäisen sentterin paikasta Pasi Määttäsen kanssa. Tuohon Lee sopi mainiosti ja karkeana esimerkkinä tämäkin kaveri (peliäkään näkemättä) toimisi.

Ykköspakiksi kelpaisi esimerkiksi http://www.eliteprospects.com/player.php?player=10243 Mike Siklenka, joka oli Lukossa hyvä muutama kausi sitten.

Siklenkan hintapyynti on toki kova, mutta niin oli Markus Seikolan palkkasekkikin.
 

ipamies#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Prague Rangers
Larrivéen nimi oli esillä viime kesänä. Kuten totesit hänen kaltaisensa pelaaja olisi toinen Mark Lee ensi kauden joukkueeseen, eikä mitään muuta. On lähes 100%:sen varmaa, että tälläinen kaveri ei kykene pelaamaan liigassa ykkös- tai kakkossentterinä, eli johtavassa roolissa.

Ehkä Tyler Redenbachin pinnojen valossa loistava, kokonaisuutena pelillisesti tarkasteltuna kohtuullinen kausi SaiPassa on saanut joidenkin arvostelukyvyn pettämään. Jokainen Allsvenskanissa, Norjan tai Tanskan pääsarjassa selviytynyt tusinakanukki ei ole liigatason peluri.

Tyler Redenbach on parhaalla AHL-kaudellaan takonut peräti 58 pinnaa, eli enemmän kuin Osalat, Lindgrenit tai Lehtoset kuluvalla kaudella. Christian Larrivée ei syystä tai toisesta koskaan päässyt ECHL:stä edes AHL-tasolle.

Muutenkin pistesaldojen vertailun sijasta täytyisi oikeasti tuntea pelaajat ja osata nähdä tehojen taakse, että kenellä on oikeasti potentiaalia pelata vahvuuksillaan myös vaativammissa kaukaloissa. Jos 1,5 pinnaa per peli Norjan pääsarjassa olisi oikeasti työnäyte liigaan, niin Tomi Pölläsestähän kannattaisi ryhtyä oikein kilpalaulantaan kaikkien liigaseurojen kesken.
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
Larrivéen nimi oli esillä viime kesänä. Kuten totesit hänen kaltaisensa pelaaja olisi toinen Mark Lee ensi kauden joukkueeseen, eikä mitään muuta. On lähes 100%:sen varmaa, että tälläinen kaveri ei kykene pelaamaan liigassa ykkös- tai kakkossentterinä, eli johtavassa roolissa.

Juu. Käytin Larriveeta karrikoituna esimerkkinä eurokokeneesta pelurista. Vähän turhan heikkoja sarjoja on mies kiertänyt johtorooliin (kuten Mark Leekin). Eivaan riittänyt virtaa kaivaa sopimustilanteita isosti esille netistä. Itse katsoisin kuitenkin ensin eurosarjoista kokemusta omaavat ehdokkaat(esim. KHL-flopit) ja jos heistä ei sopivaa löydy, niin sitten katseet AHL/NCAA -miehiin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Pitkämäki sitten lähti Timrån riveihin kahden vuoden sopparilla. Pirun hieno juttu Ilveksen kannalta ja toivotaan Juhalle onnistumisia Ruotsissa.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Onnittelut Ilvekselle Pitkämäen lähdöstä ja onnittelut myös Juhalle siitä, että pääsi joukkueeseen, jossa peliaikaakin ehkä on tulossa niin paljon, että voi saada uransa uuteen nousuun. Nyt Ipalla pitäisi ainakin olla rahaa niihin vahvistuksiin.

Patrick Lebeau- motivaatio lähteä luisteluliigaan lienee nolla.

Olisiko Ilveksellä oikeasti motivaatiota ottaa 40-vuotias pelaaja, joka on pari viime vuotta pelannut höntsäliigassa ja sitä ennen pitänyt kokonaan vuoden taukoa kiekosta? Ei tuon Itävallan liigan palkat sellaisia ole, etteikö Ilves tällaisia pelaajia voisi hankkia vaikka useampia, mutta eiköhän nyt haeta kovempia nimiä.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ei tuon Itävallan liigan palkat sellaisia ole, etteikö Ilves tällaisia pelaajia voisi hankkia vaikka useampia, mutta eiköhän nyt haeta kovempia nimiä.

Itse en kyllä olisi tyytyväinen tuohon kaveriin sitten ollenkaan, mutta tosi asia taitaa olla että kun kärkiosaaminen puuttuu lähes kokonaan (taas) niin ei tänne kovin montaa varmaa nimeä saada.

Tuo palkka-asia on muuten mielenkiintoinen. Ainakin lakkokaudella kuului huhuja, ettei SM-liigajoukkueiden palkat päässyt samalla tasolle edes näiden itävaltojen ja muiden kanssa. SM-liigan ainoa etu itävaltoihin ja saksoihin verrattuna taitaa olla se, että Suomesta on vielä hyvät mahdollisuudet ponnistaa Pohjois-Amerikkaan. Esim. Saksasta ei kauhean usein sinnä enää lähdetä.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Patrick Lebeau jätti tuon kauden väliin pahan nivusvaivan jälkeen.
Sen jälkeisellä kaudella syntyi 82 pistettä sarjassa, jossa esimerkiksi Antti Virtanen teki 26 ottelussa 29 pistettä ennen paluuta liigaan, jossa syntyi 42 pistettä seuraavalla kaudella.

Lebeau on oikeastaan aina tehnyt tukuittain pisteitä sarjasta huolimatta. Viime kaudella syntyi play-offseissakin 12 ottelussa 22 pistettä.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Patrick Lebeau jätti tuon kauden väliin pahan nivusvaivan jälkeen.

Ykkössentteriksi 40-vuotias kaveri, jolla on lähihistoriassa vakavia nivusvaivoja ja joka yrittää siirtyä huomattavasti tottumaansa nopeatempoisempaan liigaan. Edelleenkään ei kuulostaa huikealta.

Sen jälkeisellä kaudella syntyi 82 pistettä sarjassa, jossa esimerkiksi Antti Virtanen teki 26 ottelussa 29 pistettä ennen paluuta liigaan, jossa syntyi 42 pistettä seuraavalla kaudella.

Jep, ja samassa sarjassa Jouko Myrräkin oli tähtipelaaja. Ehkä häntäkin kannattaisi siis harkita - taitaa olla Lebeaun ikäinenkin. ;)

No joo, vaihdetaan aihetta. Itse tosiaan uskon Ipan hakevan ykkösketjuun tasokkaampia nimiä kuin nelikymppisiä jäähdyttelijöitä.
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
Jep, ja samassa sarjassa Jouko Myrräkin oli tähtipelaaja. Ehkä häntäkin kannattaisi siis harkita - taitaa olla Lebeaun ikäinenkin. ;)

Lebeau on laitahyökkääjä ja Myrrä pelasi Itävallan divarissa. Itävallan pääsarjasta löytyy kyllä kymmeniä SM-liigatason pelureita, mutta tämä Lebeau nyt yksittäistapauksena on aika heikko nosto.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Kun tämä työ rajoittaa pidempää analyysia, niin tyydyn toteamaan että edellä puhutaan asiaa.

Itävaltaan ostetaan pelaajia sponsoreiden tuella suoraan NHL/AHL-tasolta.

Patrick Lebeau nyt oli vain yksittäinen heitto, jota yksi Itävallassa asuva ystäväni on jaksanut kehua kuluvien kahden kauden ajan.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Sinne lähti sitten Ruotsiin Pitkämäki. Itse toivotan miehelle onnea ja menestystä uran jatkolle. Kulunut kausi ei ollut miehelle mikään menestys, mutta eipähän siitä voi syyttää pelkästään Pitkämäkeä itseään, sen verran huonosti oli usein puolustuspelaamisen paketti kasassa.

Toivottavasti Ilveksen ja Pitkämäen välit ovat edelleen kunnossa, ja seuran vaihto tyydyttää kaikkia kolmea osapuolta. Uskoisin näin. Kaverihan oli aina sellainen hiukan parempi versio Mika Mannisesta.

Maalivahtiosastolla Hurmeeseen löytyy luottoa ja Aittokallio on ihan mielenkiintoinen kortti katsottavaksi. Pätsistä ei ole tulossa liigamolaria ainakaan tähänastisten näyttöjen perusteella.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Joten kenet sinä signaisit ykkössentteriksi?

Minun mielestäni vaihtoehdot ovat joko koko kaudeksi kiinnitettävä, vaikka sitten kalliskin Genoway tai sitten kahden ensimmäisen ketjun sentterinroolit on kyettävä hoitamaan kolmikolla Rask-Määttänen-Niinimäki. Jälkimmäinen vaihtoehto ei ole ideaalinen tilanne, mutta se saattaa olla realismia.


Mikäli kahden ensimmäisen ketjun sentterit olisi ongittava tuosta kopasta, niin Mätsky olisi (taas) ykkönen ja Rask tai Niinimäki kakkonen. Tässä tapauksessa joukkueeseen pitäisi saada vielä kaksi laadukasta laituria, jotka kykenevät viimeistelyyn ja silti oltaisiin aika heikoissa kantimissa.

Minkälainen on Raskin historia tuon sentterin tontin suhteen? Miesten peleissä ei ainakaan ole juuri sillä paikalla pelannut ja nyt työntäisit hänet johtamaan ykkösketjua SM-liigassa. Mitenhän mahtaisi käydä?

Jesse osoitti vime kaudella, että potentiaalia pärjätä liigassa on, mutta se realisoituu laiturin tontilla. Sentterin rooli on liian raskas kuorma kanettavaksi Niinimäelle.

Jos tilanne on niin kuin täällä ja varsinkin Ilves.com:n puolella on todettu, että Ilveksellä on varaa vain yhteen vahvistukseen Pohjois-Amerikan suunnalta, tulisi se ykkössentteri löytää ensisijaisesti sieltä. Sihen päälle sitten yksi hyvä pakki EU-pelurina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös