Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Joukkueen rakennus kaudelle 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana powerplaymaker, 23.10.2018 klo 15.11.

 1. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Sakke Pietilä!
  Luulen, että Raipella tulee vielä ikävä Jokereita, uskon että ajaa koko nuorisoporukan täyteen tuhoon.
   
  Vastuunpakoilija tykkää tästä.
 2. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  Uskoisin, että Saarinenkin korvataan. Vastaa pakkien peluutuksesta ja alivoimasta, eikä kumpikaan osa-alue ole varsinaisesti loistanut tällä kaudella. Viime kaudella vielä Jalosen systeemissä toimivat.
   
 3. Gemondo Jäsen

  Oiskohan se sitten Teppo Winnipeg ensi kaudella Jokerien penkin takana?
   
  YamahaGPR ja DonTirri tykkäävät tästä.
 4. pappi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Raipen tilalle Oleg Znarok tai suoraan Marjamäen paikalle.
   
 5. Valle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
  Lainaus:
  Itse asiassa voisi olla hyväkin idea.. Ottaisi vielä vanhan apuvalmetajaparin Harijs Vītolinšin tiimiin mukaan niin olisi ongelma kerralla ratkaistu :)
   
  Vastuunpakoilija tykkää tästä.
 6. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Skudra Raipen tilalle. Loppuis tuo muniinpuhaltelu ja punaisten mattojen levittely kaverin tähtipelaajille.
   
  Vastuunpakoilija tykkää tästä.
 7. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Skudra-Znarok -kaksikko. Aiai... Oispa jännää. Summanen-Westerlund potenssiin 10.
   
  Vastuunpakoilija tykkää tästä.
 8. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  Tämän haluaisin nähdä. Muutenkin valmennuksessa olisi pitänyt jo ties kuinka kauan olla edes joku venäjän kieltä osaava.
   
 9. massaonvoimaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Ensi kauden joukkue suurinpiirtein? Pelaajat heitettynä vain suuntaa antavasti.

  Joensuu-Regin-Moses
  tekijämies/Pulkkinen-Norman-O'Neill
  Junttila-sentteri/Platt-Savinainen
  Pihlström-hampaaton kanukki-Anttila

  Ikonen jne rotaatio.

  Lepistö/ykköspakki-Lööv
  Kivistö-Grant
  Lauridsen-xxx
  Kivitalo-Räsänen

  Maalivahti
  Jänis K
   
 10. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Toivottavasti kaikki joukkueen rakentamisesta vastuussa olevat katsovat nyt näitä tosipelejä silmät auki.
   
 11. massaonvoimaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Kyllä. Junttila on jo sainattu.

  Vakavasti ottaen en tiedä millainen nippu Marjamäellä pitäisi olla että voidaan haaveilla edes 2.kierroksesta. Maalivahtipeli ollut isoa sekoilua,erikoistilanteet sekoilua,puolustus vuotanut about lokakuusta jne.
   
 12. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Oikeasti toivon, että joukkueen rakentajat katsovat näitä pelejä, eivätkä usko Marjamäen höpinöitä pelin hallinnasta ja maalipaikkojen luomisesta.

  J.Jensen -----> ulos

  Jormakka ------> ulos

  Manninen -------> saa jatkaa ilman palkankorotusta ja rajoitetulla vastuulla.

  Grant ---------> saa jatkaa, mutta vähemmällä vastuulla. Täysin hukassa tosipeleissä.

  Vesalainen -------> tervemenoa. Aika turhake loppujen lopuksi. Helppo korvattava.

  Zapolski -----------> ULOS

  Marjamäki ----------> ULOS
   
 13. massaonvoimaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  J Jenseniä en olisi potkimassa jollei tilalle varmasti saada parempaa. Esim Stolleryn harjaa satanolla.Hoitanut roolinsa kohtuudella kun toipui kuntoon.

  Jormakka tehnyt pudotuspeleissä enemmän maaleja kuin Moses ja Joensuu yhteensä. Kaikesta huolimatta. Mutta ehkä on aika vaihtaa maisemaa. Savinainen korvaa.

  Grantia pidän ensi kauden jatkoista kaikista ongelmallisimpana. Vienee leijonan osan budjetista ja tuskin mies kolmekymppisenä enää Lidströmiksi muuttuu. Tärkein olisi löytää miehelle sopiva pakkipari. Runkosarjassa menee mutta ei Jokereilla ole varaa pitää tuon hintaista ukkoa 3-parissa.

  Muutoin suht samaa mieltä. Vesalainen jatkaa joka tapauksessa meren taakse ja Marjamäki luuhannee penkin takana.
  Veskaripakettiin uskon tulevan muutoksia.
   
 14. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Katsotaas...

  Maalivahdit
  Jatkopahvit molemmilla, mutta jotain muutosta on tultava. Kalnins on Zapoa edellä, nuorempana hänellä enemmän potentiaalia ja vielä optio kaudesta 20-21. Eli, Zapon tilalle on tuotava tekijämies ja valmis maalivahti, ei mitään prospektia tai projektia. Zapon soppari purkuun tai jos syystä tai toisesta ei onnistu, niin rosterista paikka kolmosvahtina ja peliaika Vantaalla.

  Puolustus
  Sopparit katkolla Jensenillä, Lepistöllä ja Stollerylla. Näistä Stolleryn kohdalla jättäisin itse lapun tekemättä silmääkään räpäyttämättä. Jensenin kohdalla jatkopahvi riippuu taas hinnasta ja roolista: seiska- tai kasipakkina hänet pitäisin mielelläni, roolin mukaisella liksalla. Jos taas mies tahtoo isompaa roolia ja/tai liksaa, niin ei jatkoon. Lepistölle jatkojen pitäisi olla selvä homma seuran osalta, mutta aiempaa mielipidettäni muuttaen ei hinnalla millä hyvänsä.

  Hyökkäys
  Sopparit katkolla Jensenillä, Jormakalla, Mannisella, Mäellä, Niemellä, Wärnillä ja Plattilla, Vesalaista en lainasopparin takia edes laske tähän kategoriaan. Jensenin ja Mannisen uskon suuntaavan omatoimisesti muualle, eiköhän molemmat lähde yrittämään rapakon taakse. Plattille itse sorvaisin vuoden jatkon suoralta kädeltä, hyvänä aloittajana ja monipuolisena pelaajana hän on arvokas pala jengille. Mäen kohdalla voidaan pahvi tehdä, mutta toimiston puolelle joihinkin hommiin. Yksisuuntaista pahvia ei missään nimessä pitäisi käyttää Mäkeen, eikä hänellä valitettavasti pelillisesti ole enää paljoakaan annettavaa noin muutoinkaan. Niemen kohdalla en jatkoja tekisi hänellekään. Nopeampaa, nuorempaa ja ilkeämpää miestä tilalle, kiitos.

  Jormakka ja Wärn ovat sitten vähän comme ci comme ca. Jormakan liksasta jos napsaistaan se kolmasosa pois, niin menisi rotaation mukana aivan hyvin. Wärn pelasi muutaman ihan hyvän matsin ja useamman heikon ennen toista loukkiaan, mutta uskoisin hänellä olevan vielä potentiaalia käyttämättä. Varsinkin pleijareissa olisi ollut Wärnin mentävä aukko rosterissa tällä kaudella. Näiden jatkot tai lähdöt eivät raapaise, meni kummin päin tahansa.

  Hyökkäyksen osalta siis muutosta on tilattuna. Ja kun jatkavia, lähteviä ja varmoina huhuttuja pelaajia kason, niin mun tilauslistalla on kolme kriteeriä, jotka vaativat parannusta:
  1) Maalintekovoimaa tarvitaan paljon lisää, niin secondary scoringia kuin ykköstykkejäkin.
  2) Lisää ilkeyttä. Joku Joensuun tapainen jätkä vielä rosteriin, niin ensi kaudella pitäisi pleijareissa vastustajalla olla epämukavaa Joensuun, Savinaisen ja kumppanien ryskätessä menemään.
  3) Lisää nuoruutta. Pari jätkää useamman vuoden pahveilla, sopivilla pykälillä ja kaksisuuntaisella paperilla mukaan ja pari aivan sen viimeisen stepin kynnyksellä olevaa jätkää tulosyksikköön.

  Yleisesti
  Useampi vuosi takaperin kirjoitin naapurin osioon neliportaisen kohdan, miten Liigaan voittava jengi kasataan. Olen vieläkin sitä mieltä, että isossa kuvassa tilanne ei ole muuttunut ja on sovellettavissa myös KHL:ään meidän budjetille. Kun näitä pelejä Dynamoa vastaan on katsellut, niin tunnistan hyvin samat asiat.

  1. Valmennus on meillä pettänyt erityisesti pleijareissa. Katsoi asiaa mitkä lasit päässä tahansa, niin Marjamäki tiimeineen on täysin paperia siihen nimeltämainitsemattomaan kivikasvoiseen neuvostokäskyriin nähden.
  2. Maalivahtipelin tärkeyden voi jokainen katsota näistä pleijareista.
  3. Kärkijätkät eivät meillä ole onnistuneet. Yhtenä syynä näen valmennuksen peluuttelun, toisena tiettyjen pelaajien haasteet fyysisessä pelissä ja kolmantena sen, että koko kauden pelipaikoista ei ole ollut kilpailua ja samalla rotaation kautta ei ole saatu huilia. Tietty syitä voi etsiä lisää, mutta mielestäni tämä on väärä ketju sille. Tämän ketjun aiheeseen sopii kuitenkin siten, että kaudelle 19-20 pitää saada sellaiset kärkijätkät sellaiseen ympäristöön, että voivat onnistua vielä maaliskuussakin.
  4. Jo toisessa ketjussa puhuin siitä, miten proaktiivisuuden sijasta Jokerit toimii reagoivasti. Dynamon proaktiivinen ilkeys oli täyttä myrkkyä meille, ja vastaavaan peliin pitäisi meidän pystyä.

  Summa summarum, Dynamo on 3-1 johdossa ottelusarjassa juuri niillä eväillä, jotka jo aikoja sitten pistin paperille. Ensimmäisellä KHL-kaudella oltiin mielestäni lähimpänä voittavaa yhdistelmää, mutta sen jälkeen homma on kussut tavalla tai toisella. Tää olisi kuitenkin korjattavissa kaudelle 19-20:
  1. Surkeasti toimineesta ylivoimasta vastuussa oleva käskijä lähtee tekemään tuhojaan maajoukkueen piiriin. Tämä on jo itsessään upgrade, ihan sama mikä hupiukko tulee tilalle. Kevään aikana Kurrin ja kumppanien on kuitenkin tehtävä analyysi siitä, onko vuoden kokeneempi Marjamäki oikea henkilö joukkueen peräsimeen. Itse en suoralta kädeltä antaisi fuduja, mutta toimiston puolelta on tuokin vaihtoehto pidettävä avoinna.
  2. Zapo pihalle tai Vantaalle ja tekijämies tilalle. On itsensä kusettamista, jos väittää ettei meillä ole mahdollisuuksia hankkia kovaa tekijää maalille. Maalivahdin paikkoja on rajallisesti ja meillä on tarjottavissa KHL:n paras ympäristö muuta elämää ajatellen. Pienet seurat ovat raapineet itselleen Ortion, Metsolan (toki nykyinen seura ei pienestä mene) ja kumppanien tyylisiä nimiä maalille, onnistuu se varmasti myös meiltä. Pikemminkin meillä ei ole varaa mennä heikolla molarilla.
  3. Moses, Manninen, Nelli, mitä yhteistä? Runkosarjan kolme parasta pistemiestä, kaikilla mittaa erittäin rajallisesti. Pienille miehille on paikkansa, mutta siihen kylkeen tarvitaan tarpeeksi lihaa ja vääntövoimaa. Ensi kaudelle tarvitaan tämän vuoksi siis muutakin kuin näitä 170/70 mitoissa olevia runkosarjan tehoilijoita ja mitään teletappiketjuja tai -parivaljakoita on ihan turha rakentaa. Gagarinista tässä sarjassa pelataan, ei runkosarjasijoituksesta. Jos runkosarjan pistetehtailua ei saa siirrettyä pudotuspeleihin, niin jotain tarvis tehdä.
  4. Huhtalan seuraajaa tämä huutaisi. Yksi rakkikoira enemmän ja Niemen tilalle nopeampi jätkä, niin lähtökohtaisesti pitäisi olla hyvin hallussa.

  Saa suorittaa.
   
  Ruutu8, Vastuunpakoilija, MR8 ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 15. massaonvoimaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  @sekolust erinomainen viesti yllä. Jäin vielä miettimään tuota ensi kauden joukkuetta. Yllä olevan luulen ja pelkään olevan lähellä totuutta. Pelkään siksi, koska tässä olisi jokaisessa ketjussa jo yksi pienikokoinen pelaaja(Moses-Junttila-O'Neill-Pihlström) vaikka O'Neill ja Pihlström kykeneekin vääntämään. Puhumattakaan jos kävisi niin hienosti, että Pulkkinen saapuisi taloon. Jälleen olisi liikaa samankaltaisia ukkoja ja roolitushaaste. Yksi Savinainen ei mielestäni riitä ja tekisin Wärnille jatkot, samoin Plattille. Lisäksi rotaatioon tarvitaan ehdottomasti lisää lihasta ja nuoruutta.

  Junttila tullee olemaan otsikolla "ihan kiva runkosarjapelaaja". Ei mitään käyttöä kahdessa kärkiketjussa kun aletaan keväällä pelaamaan.

  Siltikin kaikki tämä on turhaa jos maalilla ei ole oikeaa ykkösmaalivahtia ja valmennus ole kunnossa.
   
 16. Lelle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Joo ei paljoa lisättävää. Junttila mielestäni tosiaan ei ole mikään vahvistus. Kyllähän näillä resursseilla on nytkin kasattu hyvä joukkue mutta mikä syy sitten että näin floppaa moni tärkeimmällä hetkellä. Savinainen hyvä lisä mutta tosiaan muutama vaihto lisää niin hyvä.
   
 17. Jara76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Jos kausi päättyy avauskierrokseen, niin kyllä officella varmaan kannattaisi yhdessä tulevan valmennusryhmän kanssa miettiä isoja linjoja tulevista kausista. Halutaanko jatkaa tutulla ja turvallisella kaavalla hankintojen suhteen vai lähteä muuttamaan joukkueen profiilia isosti, niin että aivan kaikki fokus on oikeasti vain pudotuspeleissä.

  Nythän Jokerit on vetänyt suhteellisen riskittömällä linjalla ottaen huomioon pienen budjettimme. Ei lähtökohtaisesti selkeää ykkösmaalivahtia ja pelaajahankinnat ovat pääosin näitä EHT-tason kotimaisia jamppoja, pienikokoisia AHL-kundeja, sekä muutama tanskalainen ja ruotsalainen eri rooleihin. Jos jokaisen viiden KHL-kauden joukkueet lyötäisiin tavallaan yhdeksi joukkueeksi, niin Jokerit on ollut sellainen ihan taitava ja hyvällä tsempillä pelaava pikku-ukkojen joukkue. Sellainen riittää runkosarjassa hyvään sijoitukseen ja lähes varmaan pudotuspelipaikkaan, mutta playoffsit ovat oikeasti täysin eri maailma, kuluneesta sanonnasta huolimatta. Ilkeää, viimeiseen asti uhrautuvaa ja samaan aikaan taitavaa joukkuetta siitä ei olla saatu, viime kevään meininki oli jo hyvin lähellä tuota ja sinänsä sääli, että Jukalle tarjottiin juuri nyt Leijoniin pestiä takaisin.

  Mielestäni tuolle KHL-ajan huonoimmalle 16-17 kaudelle joukkueen profiilia yritettiin muokata poikkeuksellisen fyysiseksi edellisen kauden Torpedo-sarjasta oppineena. Lihaosastolle tuotiin Anttila, Marjamäki, Talaja, Rissanen, Lauridsen -osastoa, varmasti juuri kevättä silmällä pitäen. Valmiina jengissä oli jo mm. Huhtala, Wirtanen ja Kulda. Noh, fyysistä osastoa siis löytyi, mutta tuon kauden tulosyksikön hankinnoissa sitten taas epäonnistuttiin pahasti (Salminen, Keränen, Hishon), joten kaudesta tuli hankala kun koko joukkue oli Reginiä ja O'Neilliä lukuunottamatta täysin puukätinen joukkue.

  Hankalaahan se kieltämättä Jokereiden budjetilla on kasata samaan aikaan fyysistä, mutta taitavaa ja leveää rosteria. 4/5 kaudesta ollaan lähdetty joukkueella, joka pelaa kohtuu varmuudella itsensä pudotuspeleihin, mutta pelaajaprofiilit eivät välttämättä ole pudotuspeleihin ihanteelliset. 1/5 lähdettiin kasaamaan duunariporukkaa, mutta sekin meni vituiksi, kun joukkueessa oli pari-kolme kentällistä neloskentän vääntäjiä ja tulosyksikön hankinnat jäivät tuhnuksi.

  Hienoa se olisi jos jollain ihmeellä jengi olisi täynnä Hartikaista, Osalaa yms. tasonsa myös pudotuspeleissä säilyttäviä 190/93 -mittaisia kavereita Mannisen ja Junttilan tilalla. Mutta kuten monesti mainittu, budjetin rajallisuus tulee vastaan ja jostain päästä pitää tinkiä. Yhden Junttilan epävirallinen signaus ensi kaudeksi ei vielä kerro isoa kuvaa ensi kauden joukkueesta, mutta toivottavasti kaikki hankinnat eivät ole näitä runkosarjapörrääjiksi soveltuvia kavereita.
   
 18. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ongelma syntyy vasta jos jokaisen ketjun on tarkoitus pelata kiekollista hyökkäyspeliä. Tällöin puukätisyys haittaa. Jos O'Neill-Regin-Joensuu on kakkoskenttä ja suurin osa budjetista laitetaan varmaan ykkösveskariin ja todelliseen ykköskentään Dynamon tavalla niin silloin kentät 3.-5. voivat olla puukätisempiä koska tarkoitus on vain puolustaa ja pelata vastaiskupeliä. Loukkaantumisten kannaltahan tuo on iso riski, mutta tällä nykymeiningillä ei päästä oikein mihinkään kun pudotuspelit alkavat.

  Sellainen juttu myös että joukkueeseen tarvitaan puukäsi-kenttiin ilkeyttä. Puukäsi voi olla reilun pelin Mäki tai sitten Huhtala, joka omalla tekemisellään horjuttaa vastustajan mielenrauhaa. Ja yksi pakki kuten se Dynamon lonkkataklaava paskiainen.
   
 19. Hilavitkutin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Savinainen - Platt - koodinimi Hotsi


  Kusisin hunajaa jos tuollainen saataisiin kasaan ensi kevääksi. Voi tosin olla että Hotsille maistuu paremmin isompi rooli tuolla keski-euroopassa, sen perässähän se sinne taisi alunperin lähteäkin(?) Osala voisi olla toinen kun tuntuu tauon jälkeen pelikin maistuvan pohjoisessa.
   
 20. Lelle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Eihän tämän kauden joukkue kovin huonolta näytä..ainakaan paperilla ja alku kaudestahan oli uskoa paremmasta lopputuloksesta. Nyt on flopannu yks sun toinen. NJensenin pitäis enemmän ku mielellää mut tuskin jää. Uus vekari tarvitaan ehdottomasti. Junttila päikseen Jormakkaan vois mennä. Muutamaa todellista vahvistusta toki kaipais..
   
 21. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Mä näkisin, että noissa kahdessa kohdassa tiivistyy Jokerien ongelma. Rajallinen budjetti ja suhteellisen riskitön lähestymistapa pitävät huolen siitä, että Jokerit pelaa säännöllisesti pudotuspeleissä ja säännöllisesti karsiutuu melko varhaisessa vaiheessa. Eikä siinä, kieltämättä Jokerien runkosarjamenestys on ollut isossa kuvassa vähintäänkin hyvällä tasolla.

  Mutta, itse toivoisin napsun tai pari enemmän riskihankintoja mukaan. Ei liikaa per kausi ja ei kriittisimpiin rooleihin, mutta kuitenkin. Henkilökohtaisesti olen pari eri pelaajaprofiilia miettinyt, joiden kautta voisi näitä hakuja tehdä:
  1) Vammahistorian omaavat pelaajat. Hishonin piti olla pelillisesti kova tekijä, mutta päävammat olivat sitä luokkaa, että markkina-arvo tuskin oli odotusarvoiseen tasoon nähden erityisen korkea. Joo, Hishon floppasi ihan tyystin pelaajana, mutta lähtökohtaisesti tämän profiilin pelaajia on mahdollista saada "alehintaan". Näiden kohdalla pitää kuitenkin olla sen verran hereillä, että mitään kuntoutumisvaiheessa olevaa jamppaa ei oteta ihan tuosta vain kun halvalla saadaan. Pihlman never forget.

  2) Läpimurron partaalla olevat pelaajat. Ensimmäisen kauden Steve Mosesin kohdalla oli kysymysmerkkejä, onko hänellä roolia tai paikkaa edes koko joukkueessa. Mies breikkasi, takoi kasan maaleja ja aivan varmasti hinta oli murto-osa siitä, mikä se oli kauden jälkeen. Näitä on EHT-tason jätkiä vaikeampi skoutata, mutta siinähän se asiantuntemus korostuu.

  3) Projektipelaajat, jotka on sidottu joukkueeseen sopivin ehdoin tarvittaessa pidemmäksi aikaa. Näiden kaverien skouttaaminen on toki myös haasteellista ja vaativat mm. yksilöllisempää treeniä, mutta pidemmän päälle on mahdollista säästää runkomiesten liksoissa pelaajan ottaessa tarvittavat stepit.

  4) Muiden joukkueiden flopit. Näiden kohdalla on selvitettävä syyt, miksi peli ei toiminutkaan Venäjällä. Norman veteli 7+8 tehot Torpedossa, Olli Palola Vitjazissa 1+4 ja näin päin pois. Venäläisjengissä epäonnistuminen ei suoraan tarkoita sopimattomuutta sarjaan, vaan taustalla voi olla esimerkiksi ongelmat kopissa koutsin molottaessa venäjää ja siviilissä, kun kieltä ei osaa ja välttämättä joukkuekavereistakaan ei kovin montaa hengailukaveria löydy. Varsinkin pohjoismaiden pelaajien kohdalla uskon Jokereilla olevan huomattavan paljon paremmat mahdollisuudet tarjota mieleisempi ympäristö.

  Pointtina on, että pientä riskiä ottamalla on mahdollista saada laadukkaampi joukkue, kuin nykyisellä vähäriskisellä linjalla mentäessä. Toki, tuon profiilin pelaajilla on vakaata EHT-pelaajaa korkeampi mahdollisuus flopata, mutta jos näiden pelaajien määrä on rajallinen ja riskit minimoitu mm. hyvällä skouttaustyöllä, en näe tätä suurena ongelmana. Selkeästi enemmän duunia se toimistolta vaatii, mutta ilmaiseksi tässä sarjassa ei pitkälle mennä.
   
  Jara76 tykkää tästä.
 22. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Nyt kun on nähty useampana vuotena, että nykyinen joukkueen rakennusmalli ei tuota hedelmää, lähtisin ensi vuodeksi kokeilemaan riskillä uudenlaista mallia.

  Selkeä ykkösvahti ja kakkoseksi joku lupaus. Näin ykkösvahdille saadaan laitettua vaikka puolen millin lappu kouraan. Kusessa ollaan jos loukki tulee, mut elämä on.

  Pari kärkipelaajaa sisään mottipäisillä. Loput paikat täytetään hyvin skoutatuilla suorittajilla.

  Joensuu - Filppula - O'Neill

  Lehterä - Norman - Moses

  Savinainen - Regin - Wärn

  Anttila - Pihlström - Ikonen

  Kalapudas
  Monto
  Vauhkonen


  Lepistö - Kivistö
  Grant - Lauridsen
  Lööv - Lindbohm
  T. Sund - Räsänen
  Torpström/Reini/Nurmikanta/Hatakka

  Säteri/Ortio ykkösveskaks.

  Nimiä hatusta heitetty, mutta tarkoitus oli lähinnä se, kun nyt meillä on tasaisia pelaajia joka suunnassa, niin tehdään selvät erot ykköskorin ja kakkoskorin välillä. Näin saadaan ehkä hommattua parempaa laatua ykköskoriin, ja kakkoskorissa olisi enemmän näitä arpoja.
   
 23. massaonvoimaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Tiedän, että nimet oli heittoja, mutta jos meillä olisi ns. selvä ja kova kärki, niin silloin 3 ketjussa ei ole Reginiä.
  3-4 ja ketjut olisi käytännössä koottu liigajätkistä tasoa 25-30pts/kaudessa.

  Joensuu-Filppula-O'Neill
  Kozun-Regin-Osala
  Oksanen-Björninen-Savinainen
  Anttila-Pihlström-Ikonen
   
 24. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Ensi kaudelle olisi taas sopimuksen puolesta vapaita kotimaisia tarjolla.

  Saatavilla:

  Julius Junttila
  Joonas Kemppainen
  Mikko Lehtonen
  Jere Sallinen
  Patrik Virta
  Petteri Lindbohm
  Matias Myttynen
  Jyrki Jokipakka
  Olli Palola
  V-M Savinainen
  Juuso Puustinen
  Mikael Ruohomaa
  Joonas Nättinen
  Jonas Enlund
  Kalle Kossila
  Alex Lintuniemi


  Vaikeasti saatavilla:

  Jori Lehterä
  Valtteri Filppula
  Jesse Virtanen
  Jesse Puljujärvi
  Miro Aaltonen
  Teemu Pulkkinen
  Antti Suomela
  Saku Mäenalanen
  Markus Hännikäinen
  Juuso Riikola

  Ei hyväksyttyjä:

  Janne Pesonen
   
 25. PetriVaris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Kunlun laittoi Karhusen ja Järvisen pihalle. Ei pahemmin mitään tietoa kumpaisenkaan peleistä Kiinassa, mutta olisiko esim Järvisestä luutimaan ensi kaudelle esim Stolleryn tilalle?