Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Joukkueen rakennus kaudelle 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana Pratu, 28.07.2018 klo 15.39.

 1. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  On tehty, ja sikäli mielestäni perustellusti että Korpisalolla uj:na on kuitenkin erittäin kattavasti tietoa nimenomaan kotimaisista pelaajista. Huteja tulee hänen hommissaan väistämättä joskus, yhdestä Salmelasta ei kannata vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.
   
 2. angnus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ei kannata, sillä kausi ei ole vielä edes kunnolla alkanutkaan ja kaikki voi muuttua ja olenkin loppukaudesta Salmelan lisäksi tyytyväinen myös Sahan, Tuohilammen, Lambergin ja Varttisen otteisiin. Taimikin pelaa mielestäni jo todella hyvää hyökkäyspeliä, vielä kun saadaan oman pään pelaamiseen ryhtiä, niin tämäkin kallis hankinta on loistava. Ja ensi kaudeksi, kun ollaan opittu tästä vuodesta paljon, Kotkaniemi ja Korppi varmasti osaavat muuttaa tarvittaessa kriteereitään ja samalla muutama nykyinen pelaaja vaihtaa maisemaa.
   
 3. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Tämä jää nähtäväksi, minusta on noin ylipäätään hyvä mikäli seuralla on pelaajapolitiikassa joku pidemmän tähtäimen strategia, esimerkkinä nyt vaikka panostaminen kotimaisiin pelaajiin.
   
 4. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Pääpainotus voi hyvin olla kotimaisissa pelaajissa ja vaikka porilaisissa piruissa. Näissä markkinat ovat kuitenkin aina suhteellisen kapeat, joten niitä on syytä laajentaa myös ulkomaille. Korpisalo kyllä tietää tämän, Aholle hän hommasi ulkomaalaispelaajia joten hänestä se ei jää kiinni.
   
 5. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Joo, realismi on aina pidettävä mukana enkä epäile yhtään etteikö Ässiin hankittaisi myös ulkolaisia tilanteen vaatiessa. Sen verran idealisti olen kuitenkin itse että aina toivoisi että kotimaisuusaste olisi korkea koostuen sekä omista pojista että junalla tuoduista.
   
 6. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Jääkiekko on joukkuelaji, jossa kokonaisuus ratkaisee... Ei se lopputulos ole kiinni yhdestä tai kahdesta piirun taitavammasta pelaajasta.
   
 7. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Pääpainotus kenties jatkossa tosiaan meneekin näin. Mutta sehän on totta, että harrastajamäärät ovat Porin(kin) kokoisessa kaupungissa sen verran pieniä, että liigaan asti saati sitten siitä eteenpäin nousevat junnut ovat melkein yksittäistapauksia. Eero Niemi lienee ihan näistä aidoista porilaisista liigassa kenties kahden vuoden päästä jos kehitys jatkuu nykyisenä, mutta muutoinhan kiinnostavimmat junnut ovat tällä haavaa niitä muualta tuotuja: hyökkääjistä etenkin Karnaranta ja pakeista taas tietysti tämä Forssan ihmepoika Tuomola. Nämäkin kaksi ovat kenties liigassa ainakin yrittämässä paikkaa parin vuoden päästä. Täytyy olla iloinen, että Ässät tällä tavalla vetää nuoria lahjukkuuksia, eikä tarvitse edes harkita menevänsä pelkällä "ketään ei oteta, joka on kotoisin Harjavaltaa kauempaa" -politiikalla

  Hinta-laatu suhteeltaan loistavien ulkkarihankintojen pitäisi sitten olla niitä täsmähakuja
   
 8. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  No tämän kauden Ässissä tuo ei ehkä ole ihan sataprosenttinen totuus. Ota Salminen ja Taimi sivuun niin paljon lähtee taitoa pois pelkästään parin pelaajan taholta. Mutta joo oikeassa olet siinä, että pitäisi pyrkiä rakentamaan mahdollimman tasapainoinen porukka joka ei olisi liikaa yhden tai kahden superyksilön varassa.
   
 9. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ja vielä ko ottaa muutaman lisää pois, niin sitten olltais vielä isommissa vaikeuksissa.
   
 10. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Jussi Rynnäs - Atte Tolvanen voisi olla sopiva maalivahtikaksikko ensi kaudelle. Tai sitten Kalle Nurmi, mutta olisiko sitten vielä valmis kakkoseksi liigaan.
   
 11. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  MIstä raha Rynnäksen tasoiseen maalivahtiin? Tällä hetkellä Salminen, Taimi, Kärki kolmikko vie valtaosan Ässien budjetista, neljäs kallis pelaaja taitaa olla liikaa.
   
 12. Puliveivaamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Flyers & Barca
  Pois tämän vuoden joukkueesta: Vuorisalo, Tuohilampi, Huhtanen, M. Varttinen, Saha. Ei mitään käyttöä tai erikoisosaamista näillä herroilla. Kiviaho ei tule jatkamaan, Bernardin tilalle tulisi löytää ykkösveska. Tässä hyvä alku.
   
 13. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Andyn palkkakaan ei varmasti ole mikään ihan pieni ja Rynnäs joutunee tiputtamaan palkkaansa jos haluaa palata rakkaaseen Poriin ja Ässiin. Uskon kyllä, Rynnäksen siirto ensi kaudella on täysin mahdollinen. Kärpät katselee jo nuorempia vaihtoehtoja ja Ässiltä puuttuu selkeä ykkösvahti.
   
 14. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Kuprun paluuta ensi kaudeksi täällä palstalla moni tuntuu pitävän aika varmana, ja toki hyvät kertoimet siihen varmasti onkin. Ja koska pakisto menee ensi kaudeksi joka tapauksessa osin vaihtoon, niin eiköhän me porukalla sovita, että Kupru tuo sitten Bolzanosta mukanaan nämä jätkät. Tarvetta ei varmaankaan tarvitse perustella..

  Matt MacKenzie at eliteprospects.com
  Paul Geiger at eliteprospects.com

  Bolzanolla on muuten myös erittäin kovia hyökkääjiä, mutta heitä ei ole tarvetta niin akuutisti katsoa sillä silmällä, koska huolimatta tämän kauden nihkeästä alusta hyökkäys on pienin ongelma ensi kauden suhteen. Tilanne on sikälikin selkeä, että nyt keväällä päättyvissä sopimuksissa on vain yksi hyökkääjää jolle on pakko tehdä jatkosopimus, eli Lähteenmäki. Hän on niin kovan luokan yleispelaaja, vakaa pisteiden tekijä ja ennen kaikkea aina oikealla asenteella liikkeellä oleva kaveri, että hänet on pakko pitää. Kaikki muut ensi kevääseen päättyvät hyökkääjät ovatkin sitten uhrattavissa..
   
 15. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  No Bernardkin saa kuitenkin ihan kunnon palkkaa. Rynnäs on ensi kesänä 32v ja Kärppien ex-kakkosmaalivahti, ei niillä meriiteillä enää KHL, SHL, NLA tai liigan parhaista palkkapusseista kisata. Varmasti vähän joutuu Bernardin palkan päälle vielä laittamaan, muttei kuitenkaan aivan poskettomia summia.
   
 16. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Veikkaisin, että Rynnäs pelaa Bernardiin verrattuna kaksinkertaisella palkalla, Poriin voi tulla vähän halvemmalla.
   
 17. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tällä kaudella varmasti pelaakin, vähintään. Ensi kaudella joutuu kyllä jo tyytymään huomattavasti tätä kautta vähempään, pelaa sitten missä vaan.
   
 18. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Saa ulkoimailta vielä kovan rahan, jos vaan haluaa lähteä.
   
 19. Badgers Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Itse uskon vahvasti siihen, että Kärppien nykyinen kakkosmolari on täällä jo ensi kaudella. Aisaparikseen saanee Kasperi Kotkaniemen. Kuparisen veikkaan myös palaavan ja Joensuukin lienee mahdollinen.
   
 20. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat, SM-liiga ja NHL
  Viime kaudella joukkueeseen liittyivät jo Salminen, Kärki ja Taimi. Siihen päälle sitten vielä seuraavan vuoden sisään Rynnäs ja Joensuu, niin olisi aika uskomatonta meininkiä suorastaan, kun nimimiehiä vaan tippuu Ässiin yksi toisensa jälkeen.

  Rynnäksestä ollaan sen verran paljon huhuiltu, että paluu lähitulevaisuudessa lienee todennäköinen. Kelpaa hyvin ykkösvahdiksi ja paikkaa kyllä Bernardin. Kiviaho ei tätä menoa ole Porissa enää kauan, joten jännää nähdä, kenestä tulee sitten kakkosvahti Rynnäkselle.
   
 21. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Tätä Omat Pojat-projekti 2020 on viritelty muutaman vuoden, tai osunut silmään että Rynnäs & co. palailee ja näistä 30+ porilaisista koottais paikallinen Dream Team kyseiselle kaudella.

  Onko tää joku ihan todellinen juttu vai kiekkoromanttista höpöhöpöä? Ja millä rahalla näitä kotiutuksia tehdään? Tai ennemminkin, minkänäkönen se joukkueen loppurunko on jos kaadetaan kottikärrytolkulla riihikuivaa paikallisten palauttamiseen?
   
 22. Naurava Sika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Mukavahan näitä on miettiä. Sanoisin että Rynnäs voidaan saada kotiin jo nopeastikin. Sen sijaan Joensuun kovinkaan pikaiseen paluuseen minun on vaikeampi uskoa. Ellei sitten jostain löydetä kottikärrykaupalla rahaa Jessen palkkaamiseen. Kyllä Jessekin varmasti aikanaan kotiin tulee, mutta tuntuu olevan vielä sen verran kovassa iskussa että huomattavasti maksukykyisempiä tarjouksia tulee saamaan kuin mitä Ässät pystyy tarjoamaan. Ehkä sitten parin-kolmen vuoden päästä on ajankohtaista alkaa haaveilemaan Joensuusta Patapaidassa.

  Tietysti täytyy miettiä sitäkin, että onko Rynnäs enää sama liigan eliittivahti kuin aiemmin? En epäile etteikö olisi meille Poriin vielä ihan hyvä vahti, mutta sopii sitäkin miettiä että millaisia summia Pata voi Jussille maksaa. Mutta kuten sanottua, uskon silti että Rynnäs voi saapua kotiin jo ensi kaudeksi. Jutuista päätellen molemmilla osapuolilla kun on tahtotila että moinen sopimus toteutuu.
   
 23. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Siis missään nimessä Rynnäs ei tietenkään ole enää se vahti, joka hän oli Porista lähtiessään. Jo viime kausi näytti, että urakäyrä taittui lähes melkein alaspäin, hänhän on jäänyt aivan täysin kymmenen vuotta nuoremman Vehviläisen varjoon. Rehellisyyden nimissä on vaikea uskoa, että Kärpillä olisi tahtotilaa häntä edes pitää tämän kauden jälkeen, jos kohta Jussillakaan ei kenties ole haluja jäädä. Ässissä on kuitenkin vielä tonttia selkeämmin tarjolla, toki sitten kirsikkana kakun päällä Rynnäs eittämättä suostuu Ässiin tullessaan vieläpä palkanalennukseen siitä mitä se nyt on. Mutta häntä nyt siis ilmeisesti ajavat Poriin muut syyt kuin pelkkä raha

  Rynnäksellä ei ole vielä mainittavasti ikääkään, mutta tietenkään hän ei ole mikään se yksi ja ainoa jumalkortti, jonka varaan voidaan laskea. Eli siis missään nimessä ensi kauteen ei voida lähteä esimerkiksi Rynnäs-Kotkaniemi kaksikolla, vaan hän tarvitsee jonkun tasaisen aisaparin, jonka kanssa pelata tandemina (toisin kuin mikä tilanne ässäveskareilla nyt on). Siinä onkin sitten miettimistä, kuka se aisapari olisi..
   
 24. Naurava Sika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Juuri tätä tarkoitin. Ja viittauksena aiempiin viesteihin, joissa aprikoitiin Bernardin ja Rynnäksen mahdollisia palkkaeroja, sanoisin ihan mutulla että en usko sen olevan kovin valtava. Uskon että Andy saa arviolta jotain 100:n tonnin pintaan liksaa Porista ja uskon että kovin paljoa enempää ei tarvitsisi maksaa että Rynnäs olisi Ässien ykkönen. Juuri tuosta edellä mainitusta syystä. Joku 120 alkaisi olemaan mielestäni jo siinä rajalla. Ja kuten todettua, tämä on siis pelkkää omaa mutuilua, ei faktaa.
   
 25. Naurava Sika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Jesse Joensuu antaa parhaillaan omaa vastaustaan tämän ketjun haaveiluihin: mies iski juuri illan kolmantensa Sotshia vastaan. Pelipaikka on Jokereiden ykkösketjussa. Sanoisin että jonkin verran saa vielä virrata Kokemäenjoessa vettä ennen kuin tuollaista miestä voitaisiin haaveilla tulevan kauden Ässiin.

  Toki on mahdollista että tällä kaudella tulee vielä joku vakava loukkaantuminen jonka takia isoa sopimusta johonkin muualle kuin Poriin ei kirjoiteta. Mutta lähtökohtaisesti pidän melkoisena haihatteluna mikäli joku häntä ensi kaudeksi Ässiin unelmoi.