Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Joukkueen rakennus kaudelle 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana Pratu, 28.07.2018 klo 15.39.

 1. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat, SM-liiga ja NHL
  Lainaus:
  Minäkään en usko, että Joensuun tasoinen pelaaja olisi hetkeen tulossa Ässiin. Joensuulla on vielä hyvin aikaa jäljellä pelata ulkomailla rahakkaammilla sopimuksilla, ikää kun on vasta 30 vuotta. Saattaa mies toki hyvinkin tulla joskus vielä patanuttuun, mutta tuskin ainakaan vielä ensi kaudeksi.
   
 2. SammyRumour Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & SHL
  Miksi täällä unelmoidaan JJ:n paluuta patapaitaan ensikaudelle? Miehellä on vielä ensikaudelle sopimus Jokereihin.
   
 3. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Jotenkin olisi muistikuva, että Jessellä on enää tämä kausi jäljellä sopimusta Jokereiden kanssa. Mutta tosiaan kausi tai kaksi voi mennä vielä isommissa liigoissa.

  Joensuu on tosin ainoita joista tiedän, että kaverin palo Ässiä kohtaan on kova ja se paluu tulee lähivuosina tapahtumaan. Harvinaisia pelaajia, joka ei sopimusta tehdessään Ässiin lähde muutamista tonneista kiukuttelemaan ja mene siksi vaikka Kärppiin.
   
 4. Fernando Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  los serranos
  Lainaus:
  Kärppien kanssa neuvottelevat ei valitse kärppiä vain muutamista tonneista.
   
 5. Naurava Sika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Jessellä näkyy muuten olevan tänään synttärit. Paljon onnea Jesse! :)

  Hän täyttää vasta 31 vuotta. Mikäli paikat pysyvät kunnossa ja jalka nousee, hän voi hyvin pelata vielä vaikka neljäkin kautta KHL:lää. Ainakaan toistaiseksi ei vaikuta siltä että vauhti olisi hidastumassa. Edelleen uskon että mies tulee Poriin uransa päättämään. Mutta hän ei tule pelaamaan Poriin niin kauan kun saa rahakkaamman sopparin isompaan sarjaan. Patasydän siellä sykkii vahvana, mutta ei hän kuitenkaan tollo ole.

  Sitten kun isoja tarjouksia ei enää pöydälle satele, hän tulee kotiin. Ja hänelle tulee myös olla paikka Ässissä sitten kun hän päättää tulla. Edellyttäen tietysti että on edelleen pelikuntoinen.

  Olin muuten itsekin siinä uskossa että miehellä on sopimus katkolla, mutta niinhän tuolla näyttää seisovan että vuoteen 2020 on nykyinenkin pahvi voimassa. Eli entistä suuremmalla syyllä Jessestä haaveilu on vielä turhan aikaista.
   
 6. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Tässä nyt kun näitä huhuja sun muita liikkuu suuntaan ja toiseen, niin vielä kerran toistan mun näkemykseni tässä pakkien palkkaamisessa jne. Lukossa 17v pojankloppi hakkasi Jyssyn mennen tullen, kun vain sai näytönpaikan. Meillä on aivan saman tason janari A:n puolella tai viime vuoden statsien perusteella A:sta vielä aavistuksen paremmat. Heinola on ainakin aloittanut Liigan todella hyvin.
  Ihmettelen syvästi, ettei tämän kaltaiselle lahjakkuudelle ole meillä käyttöä edes näytille. Nyt laahataan kallista, näin oletan, miestä takalinjoille jo ennestään tehottomien ja vaikeuksissa olevien puolustajien lisäksi.
  En nyt sitä sano, että hän olisi Jyssyn "korvaaja" siinä fyysisessä mielessä, mutta hakkaa monen muun siinä kategoriassa. Eli olisi parannusta ainakin jonkin verran. Pelimiehen vikaa tuissa junnussa kuitenkin on ja olisi toinen vaihtopalanen tuohon porukkaa ja toisi sitä varsinaista kilpailua, kunhan vain myös päästettäisiin pelaamaan. Jos ei riitä, niin sitten takaisin kasvamaan korkoa. 7 pakin rooli olisi kuitenkin hänelle aivam väärä paikka.
   
 7. Pataatti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata, rispektit Saipalle ja Spåralle
  Kertokaa minulle arvon palstaveljet, te jotka seuraatte myös junnuja, miksi Heinola päästettiin Lukkon ja otettiin "tilalle" Salmela. Salmela on vähintään puolet kalliimpi, mutta Heinola on puolet parempi ja on vasta täyttämässä 18v. Pelaajat ovat saman tyylistä, mutta Heinolassa on potentiaalia vaikka mihin. Loistavia otteita Lukun peräpäässä. Kaveri on vienyt Jyskyn pelipaikan, Jyskyn jota kaipaillaan tänne messiaaksi. En silti vertaa Heinolas ja Jyskyä, sillä ovat eri tyylin pelaajia. Se ei ole se pointti. Vaan se että Pata ja Luku (Kallen tulon Jälkeen) ovat "vaihtaneet pelaaja politiikan linjoja keskenään" jos esim. Marttinen sattuisi vielä tulemaan takaisin.

  Minun mielestäni tämä on täysin amatööri touhua karhukissojen kaksikosta. Samoin sopii ihmetellä tämän Rauman pojan ottamista Tutosta poppareita imeksimään. Eikö hänen taitotasossa ja 27 v. talenttiutensa jo ollut tiedossa.
   
 8. luotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
  Katselin eilen Heinolan peliä ja kaveri teki kyllä hyvän vaikutuksen. Erinomainen liike, menee tilanteisiin rohkeasti, mainio pelisilmä, ottaa vastuuta ja laukookin hanakasti. Kyllä näin hyvän pelaajan kyvyt pitäisi nähdä ajoissa ja tehdä kaikki voitava pitää pelurista kiinni. Iso miinus tästä Ässille.
   
 9. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Samaa olen itsekin harmitellut... Mutta pelaajien kehittäminen on ässissä niin heikkoa, että ei ihme jos lahjakkaita junnuja karkaa muualle.

  Porissa pelaajien kohdalla nähdään lähinnä virheet eikä mahdollisuuksia. Ketolakin olisi takuulla kelpo ukko tuohon Ässäpakistoon.
   
 10. Pata-Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Coast Titans
  Lainaus:
  Kyllä tuossa pelaajapolitiikassa ja joukkueen kokoamisessa vähän jotain hämminkiä on. Kun tässä vaiheessa kautta on jo hankittu yksi vahvistus ja toiseen kerjätään rahaa niin ehkä kokonaiskuva ja ajatus joukkueen kokoamisen suhteen ei ole ollut kovin selkeä. Sen sijaan, että koottaisiin joukkue kauden alkuun ja pyrittäisiin täyttämään palapeli sopivilla paloilla, Korpisalo tuntuu suosivan mielenkiintoisten nimien hankkimista kesken kauden. Kärki, Salminen, Taimi, Tukonen, Marttinen. Jokainen uusi hankinta siirtää jonkun nostamaan palkkaa katsomoon ja varmasti myös vaikeuttaa junnujen mahtumista kokoonpanoon.
   
 11. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Lainaus:
  Heinolan kohdalla palstatotuuden mukaan painoi saada pelaamisesta muutakin kuin Junior-nappuloita.

  Itsekin hieman odotin että esim. Ketolalle pedataan jonkinlainen näyttöpaikka alkavalle kaudelle. Ja voihan se vielä toteutuakin. Itse heitän pari arvausta:

  Kotkaniemi, Korpisalo ja kumppanit ei sittenkään ole valtakunnan huippua joukkueen rakentamisen, strategioiden ja pelaajakehityksen suhteen. Jesperin tasonen kaveri on no-brainer, mutta sitten seuraavan tason junnujen sisäänajo vaatiikin jo pelisilmää. Voi tietysti olla, että sitä käytetäänkin eikä katsota Ketolan olevan vielä täysin valmis, tai nykynen järjestely + työrauha pelata A-junnuissa katsotaan parhaimmaksi ratkaisuksi just nyt.

  Arvaus osa 2.: Muuttuneet olosuhteet. Edustus oli nousukiidossa, kovan statuksen paluumuuttajia, talouden puolesta piti olla mahdollisuus kasata kilpailukykyinen joukkue tällekin kaudelle - kunnes talouspuoli iski päin näköjä kuin märkä rätti. Tää on saattanut hieman vaikuttaa peluutuspolitiikkaan, eli rutiini on laitettu junnujen edelle. Tulosta täytyy saada tässä ja nyt jotta saadaan talouspuolikin kääntymään positiiviseksi. No, kaiken huipuks alkukausi mennyt tuloksellisesti ihan päin persettä, pahin mahdollinen startti, kriisin aineksia ilmassa, eikä ainakaan helpota ajatusta siitä että tuonne heiteltäis junnuja opettelemaan pelin lainalaisuuksia. Parempi startti, rivit kasassa ja tuonkaltaisia ratkasuja olis helpompi tehdä.

  Sihvonen heitti että rosterin puolesta tällä jengillä vois tapella paikasta 6 joukkoon. Ja totta onkin, että onhan tuossa iso liuta parhaassa iässä olevia tai muuten vain aiempina kausina omassa roolissaan hyvää Liigatasoa olevia pelaajia. Tietysti, ei auta se mikä rosteri on paperilla jos ukkoa on sivussa jäiltä. Mutta kyllähän tällä nipulla täytys homma saada kääntymään, ja jossain määrin kääntyneekin. Onko sitten jo tapahtunut jonkinlaista vahinkoa, että sarjasijotus ei paljoa viime kaudesta kummene ja ollaan aika lailla leikkurilla putoamassa taas puolivälierävaiheeessa, aika näyttää. Riippuu ihan miten rivit saadaan kasaan, ehyiksi ja peli alkaa kehittymään kevättä kohti.

  Tulevan kesän varaustilaisuutta Suomi-näkökulmasta ennakoiva FinnProspects sijottanut Heinolan sijalle 8. Jukurien Kokkonen 4. Ässiä ei 15 sakkiin mahdu, eikä noteerata esim. Eliteprospectsissa ennen kesää 2021, jollon Eero Niemi on varausikäinen.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2018 klo 11.18
 12. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Lainaus:
  Itse asiassa taitaa olla toisin päin. Salmela on halvempi. Heinola hinnoitteli itsensä pihalle.

  Ässistä oli aika paljonkin liikennettä raumalle viime kesänä, osa rahasta, osa kyllästymisestä valmennukseen. On kai se vanhemmillekin eri juttu kun kausimaksut ovat puolet pienemmät ja bussilla tai kimppakyydeillä pääsee.

  Itseänikin ihmetyttää miksei Miku päästä Ketolaa irti, kun kuitenkin tuntee pojan jo ihan pikkunaperosta asti, tietää kyllä mitä sieltä olisi saatavilla.
   
 13. Pataatti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata, rispektit Saipalle ja Spåralle
  Samaa itse ihmettelen tästä Ketolasta, josta en siis tiedä mitään, mutta jota te olette täällä kehuneet. Heinolalle kuuluukin maksaa tuplasti sen mitä Salmelalle. Eilenkin hieno peli ja järjesteli Lukon tasoituksen. Tämä "Espoon paki lupaus" taitaa olla vielä telakalla?
   
 14. TurosHeavyMetal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, SaiPa, Ketterä
  Mitä tuonne ketään hankkimaan. Myykööt loputkin.
   
 15. angnus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Tätä ketjua kannattaa jatkaa sitten kun nähdään vieläkö on samat koutsit kauden jälkeen, jotka kokoaa oman näköistä joukkuettaan.
   
 16. Raimoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
 17. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Lainaus:
  Kopioitu/muokattu avausviestiä.

  Rynnästä tuotu maalin suulle.
  Marttisen kohtalo riippunee kauden vireestä ja terveystilanteesta. Jos vertyy, ei täysin poissuljettu syvyyspakki mikäli pakisto kokee remontin. Peltola/Seppälä/Tommila, missä mennään seuran että pelaajien suunnitelmissa.

  Lähteenmäki on terveenä takuuvarma suorittaja.
  Salmio tulee kyseeseen, mikäli vaan pysyy kunnossa näyttöjä antaakseen. Kohta se kai taas nähdään.

  Lisänäyttöjä:
  Varttinen/Saha/Juusela/Juhola
  Appelgren
  Sillanpää - mikäli nähdään jatkavan seurassa, ottaako syvyyspelaajan ruudun osastolta Appelgren/Saha

  Nähtäväksi jää. Ehkä sitä tulee kuitenkin seurattua tarkemmin ja kriittisemmin tulevan kauden joukkueen rakentamista, jatkosopimuksia jne. Joka pelaajan kohdalla en halua kuultavan, että "on potentiaalia" ja/tai "halutaan antaa mahdollisuus". Kilpailutilanne ja syvyys on positiivinen asia, mutta kyllä pelaajalla tulis ominaisuuksien ja kehityskäyrän osalta olla puoltavia tekijöitä.
   
 18. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Hetkinen, mistä lähteestä tuo Marttisen optio?
  Ässien omista tiedotteista kyllä saa käsityksen ihan suorasta sopimuksesta kevääseen 2020.
   
 19. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat, SM-liiga ja NHL
  Jos tuo Rynnäksen 2-3 vuoden soppari kerran tulee pitämään paikkansa, niin on kyllä hieno juttu. Ihan takuulla torjuisi kelpo otteilla läpi kauden. Se onkin mielenkiintoista nähdä, kuka tuohon tulee kakkosveskariksi.

  Nyt kun kerran tällä kaudella haluttiin suosia vahvasti kotimaista, niin ensi kaudella voitaisiin taas vaihteeksi kokeilla paria kolmea ulkkaria joukkueessa. Hyvä ja tehokas ulkkari on aina parempi kuin surkea ja tehoton suomalainen. Mutta jos kotimaisinkin voimin pärjätään, niin kelpaa minulle. Pääasia on, että joukkueesta saataisiin rakennettua ja valmennettua mahdollisimman voittava ja toimiva.
   
 20. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat, SM-liiga ja NHL
 21. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Lainaus:
  "Jatkoajan tietojen mukaan".
   
 22. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Hyökkäyksen osalta taisin jo sanoakin jossain, mutta toistetaan: kaikki muut sopimuksettomat hyökkääjät ovat käytännössä uhrattavissa, paitsi Lähteenmäki. Täällä eivät edelleenkään kaikki tunnu käsittävän, miten järjettömän tärkeä mies hän on. Olen toki tunnetusti palstan kovin Lähteenmäki-fani, mutta silti sanon. Hänen jatkonsa jälkeen periaatteessa olisi kasassa jo viisi TOP-6 hyökkääjistä eli tällöin puuttuisi vain, yllätys-yllätys, se ykkössentteri.. Killiselle ja Kivenmäelle voi sitten myös laskea ensi kaudeksi jo pysyvän roolin edustuksessa. Kolme ensimmäistä ketjua näin ollen:

  "Lähteenmäki"-X1-Salminen
  Kärki-Tiivola-X2/Rekonen
  Killinen-Kivenmäki-X2/Rekonen

  Eli tärkeimmät hankinnat ykkössentteri ja yksi pätevä laituri. Nämäkö sitten kenties ulkomaalaisia, vai vieläkö Salmio kuitenkin olisi jatkon arvoinen tuohon X2 ruutuun..
   
 23. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Salmio alkaa olla sellainen rajatapaus, että jatkosopimus on Ässille iso riski jossei mies pääse pikkuhiljaa pelikuntoon. Saikulla ei auta joukkuetta muuta kuin pukukoppivitsailuillaan.
   
 24. Pata-Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Coast Titans
  Lainaus:
  Lainaus:
  Ässäthän on ennenkin harrastanut sitä, että ilmoittavat sopimuksen olevan useampivuotinen ja myöhemmin on kuitenkin käynyt ilmi, että sopimus on sisältänyt option.
   
 25. SammyRumour Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & SHL
  Lainaus:
  Moni seura tekee tätä.
  Miksi ei voi suoraan kertoa millainen sopimus on? Onko tuossa optio Ässillä, Marttisella vai jopa mahdollisuus lähteä ulkomaille? Todennäköisesti kuitenkin optio on Ässillä jos sopimuksessa edes optiota on.