Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Joukkueen rakennus kaudelle 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana Pratu, 28.07.2018 klo 15.39.

 1. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Riippuu mitä ostetaan. Huiput ovat varmasti itse kasvatettuna halvempia, mutta usein omille peruspuurtajille maksetaan liika, vrt. Kiilholma.
   
 2. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Oma kasvatti saattaa olla inansa halvempi kuin joku muu vastaavan tasoinen kotimainen pelaaja (etenkin kun huomioidaan asuntoedut yms.) mutta pääsääntöisesti ulkomailta saa vielä halvemmalla ellei alkuperämaa ole Ruotsi tai Sveitsi. Itäisen Euroopan jannuilla ongelmana voi sit olla puutteellinen kielitaito
   
 3. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Mielestäni vähän eri asia kun puhutaan junnuista ja valmiista pelimiehistä. Kaikkea ei vaan saa omasta takaa, ei vaikka kuinka porilaistettaisiin
   
 4. Phaneuf#3 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Tampa Bay Lightning
  Toivottavasti ainakin Peltola ja Varttinen pelaavat muualla 2018-2019 kauden jälkeen.Ei mitään käyttöä kummallakaan.
   
 5. Padas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Varttinen ei mahtunut edes terveenä ollessaan pelaavaan kokoonpanoon ja ilman mainittavaa kehitystä hänelle tuskin on tulevaisuudessa käyttöä. Peltola taas on ollut kaksi vuotta puolustuksen tukipilari tasakentällisin ja alivoimalla. Tämän takia hänelle tehtiin jatkosopimus ensimmäisten joukossa. Toki voidaan miettiä, onko Peltola suureen rooliinsa nähden riittävän laadukas pelaaja. Tuskin hän Tapparassa pelaisi noin suurella vastuulla, mutta heittämällä minkä tahansa liigajoukkueen vakio pakistoa.
   
 6. angnus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Totta! Peltola on ihan laadukas pelaaja, jolle lankeaa välillä liiankin isoa roolia, koska ei muitakaan ole, jotka sen paikan täyttäisivät. Virheitä tulee välillä juuri liian ison peliajan ja roolin myötä.
   
 7. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Yhestä lehtijutusta kävi ilmi että 670 NHL-pelin Brian Savage toimii nykyisin Red Bull Salzburgin organisaatiossa junnujen yksilötaitovalmentajana. Suomessa ei juuri moisia valmentajia ole harrastettu - saati että olisi palkattu tuollaisen kokemuksen omaavia kavereita yhtään mihinkään tehtäviin.
  Mutta olisiko mitenkään realistista Ässien palkata esim. Jassu Williams tai Vladimir Vujtek tälläaiseksi taitovalmentajaksi koko organisaation käyttöön? Tarvetta varmasti olisi kun ei tuota kiekollista taitoa Ässien joukkueessa joitain harvoja poikkeuksia lukuunottamatta ole mitenkään tungokseen asti ollut.

  Ylipäätään pitäisi päästä eroon perisuomalaisesta taavi-tasalakki-ajattelusta ja jalostaa pelaajista oman roolinsa erikoismiehiä. Mitä sitten jos joku armoitettu maalinsylkijä a la Selänne tai Patrik Laine ottaisikin vapauksia puolustuspelistä eikä olisi niin helvetin joviaali jätkä pukukopissa? Hänen tärkein tehtävänsä on hakeutua niille maalipaikoille ja pistää laattaa reppuun. Vastaavasti joku toinen voi tehdä sen 4-5 tehopistettä kauteen ja olla kiekollisesti puukäsi ja kankeahko luistelemaan takaperin kunhan on omassa roolissaan timanttia.
   
 8. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ässien juniori organisaatiossa on jo muutaman vuoden ajan ollut oma taitovalmentaja.
   
 9. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Mave tais joskus puuhastella sellaisena mutta nykyisen nimestä en muista kuulleeni.
   
 10. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ei ole Mave ollut. Aikaisempina taitovalmentajina toimivat Jaakko Välimaa ja Jukka Tuulaniemi, nykyisin Jarkko Lehtinen.
   
 11. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lehtistä ei tilastot tunne lainkaan. Välimaa pelannut A:n SM:ssa 0.2 PPG ja Tuulaniemi jossain jänkhällä II divaria. Toivottavasti tän tason kavereille ei ole maksettu tuosta....
   
 12. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Kovasti ihmettelen että Janne Ojanen ja Teemu Selänne eivät ole Suomen maajoukkueen päävalmentajia vaan siellä on joku Jukka Jalonen jonka peliuraa ei kukaan muista.

  Välillä tuntuu siltä että SJS #50 ei kyllä tajua mitään mistä puhuu, tosin ehkä hänen mittapuullaan Suomen maajoukkuetta pitäisi valmentaa Helenius, Mäkiaho ja Peltonen.
   
 13. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Selänteellä on jatkossa jonkinlainen rooli maajoukkueessa nimenomaan yksilötaitojen kehittäjänä. Mistähän mahtaa johtua että Suomessa kaikenmaaliman alasarjoissa höntsäilleet nobodyt pääsee valmentamaan kun NHL-ympyröissä luoteaan pitkälti vanhoihin pelimiehiin niin valmentajina kuin General Managereinakin.

  Ja Helge muutes koutsaa Haukkoja Suomarissa vaikka pelaajana ei varmaan Korkin silmissä ollut yhtään mitään.
   
 14. Rantsukoff Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Heh. Puuhastella. Pelaajaura ei ole tae valmennusosaamiselle. Tämä on jo todettu moneen kertaan.
   
 15. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Lainaus:
  Taitovalmentaja on aivan eri asia kuin päävalmentaja tai apuvalmentaja...
   
 16. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Lainaus:
  Aivan. On se vähän eri asia jos maalintekoa opettaa Selänne tai joku entinen Suomi-sarjan pelaaja.
   
 17. F#21 Jäsen

  Lainaus:
  On noita ollut jo useampi vuosi useammassa Liiga-organisaatiossa sekä pienemmässäkin. Jääkiekkoliitto vielä tukee seuroja näiden palkkauksen kanssa.
  Tosin jos nyt tarkoitat junnuilla Liigassa pelaavia, niin näistä en osaa sanoa.

  Leijonat.fi - Lasten ja nuorten taitovalmennukselle kolmen vuoden jatko – Jääkiekkoliiton tuki seuroille 2,25 miljoonaa linkki tuohon uutiseen taitovalmennuksista.
   
 18. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kyllä, Selänteen pedagogiset taidot eivät ole koskaan vakuuttaneet.
   
 19. SammyRumour Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & SHL
  Jos Korppi näkee tämän #hymiö , niin kannataa olla ajoissa liikeellä tuon Malte Strömwallin kanssa.
   
 20. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Veikkaan, että tämä on Malten viimeinen kausi Liigassa. Takoo varmasti terveenä sellaiset maalimäärät, että kiinnostus KHL/SHL akselilla herää
   
 21. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Jos tästä kaudesta selvitään jalkoja kastelematta, niin ensi kaudellakin trendinä on omien kasvattien kotiuttaminen suomisarjasta.... Siihen ei Strömvallit sovi. Ja jos taas kausi päättyy jo runkosarjaan tai Miklulla jo ennen sitä, niin Korpin ei tällöin kannata murehtia Ässien joukkueen kasaamiseen liittyviä asioita. Jos yleensä on joukkue mitä kasata, niin sen hoitavat muut - lähinnä ravimiehet.
   
 22. angnus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Jos Kotkaniemi jatkaa seuraavallakin kaudella valmentajana ja pitää saman linjan, että pelaajan pitää olla kotimainen ja mielellään oma kasvatti, niin vaihtoehdot uusiin ja parempiin pelaajiin ovat todella vähissä. Tämä tietoinen ulkomaalaisten poisjättäminen voi kostautua, koska sieltä oikealla scouttaamisella löytyy myös halpoja ja hyviä pelaajia, eikä tarvitse ottaa halpaa ja huonoa kotimaasta.
   
 23. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Tästä on nyt tullut tällainen palstatotuus, että Kotkaniemi kieltäytyisi ulkomaalaisista pelaajista, koska esimerkiksi hänen englannin taitonsa olisi erittäin huono (onko asia edes näin?). Tavallaan tämän kauden joukkueen suomalaisuus selittyy ihan sillä, että sisään tuli vain aivan muutamia uusia pelaajia, jotka oli liigasta scoutattu jo valmiiksi. Jos jos kerran Pena nyt olisi haluttu pitää, niin ei kait tässä nyt voi sanoa, että nykysysteemissä oltaisiin täysin kategorisesti ulkomaalaisia vastaan..

  Ulkomaalaiset ovat tosiaan siitä hyviä, että heidän joukossaan ovat ne hinta-laatu suhteeltaan erinomaiset helmet, se on niin miljoona kertaa nähty. KooKoon Strömwall ei taatusti ole kallis, tai toisena esimerkkinä vaikkapa Tyler Morley jota tänä kesänä itse katselin, että tuosta nyt Ässiin se kärkisentteri. Ja siellä mies nyt SaiPassa vetelee yli piste per peli tahdilla, koska perssilmälläkin näki että on varmasti tekijämies liigaan.. eli jatkossakin varmasti lähdetään siitä, ettei unohdeta sitä ulkkarien scouttaamista
   
 24. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Tämä homma selviää kyllä vielä tämän kauden aikana, koska fyysinen pakki tarvitaan jossain välissä ja tämä on mitä suurimmalta todennäköisyydellä ulkomaalainen. Kotimaisia hyviä vaihtoehtoja on kesken kauden tarjolla huomattavasti vähemmän kuin ulkomaalaisia.
   
 25. angnus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Mistään palstatotuuksista välittämättä, niin kyllä tämä on ihan oma mielipiteeni, että tämä on myös tietoisesti tehty valinta, että suositaan kotimaista. Enkä todellakaan itse usko, että syynä olisi kielitaidottomuus, sillä nykypäivänä homma toimii kyllä huonommallakin Lontoolla. Ja se Porilaisten suosiminen muiden edelle on itsestään selvyys, joka onkin hyvä asia, mutta vain silloin jos ei vaan jätetä parempaa "Raumalaista" sen takia hankkimatta, että joku huonompi tulee Porista samalla hinnalla.
  Suurin ihmetys tälle kaudelle itselleni on ollut Salmelan palkkaaminen ja toivon että samantasoisiin kotimaisiin ei enää tuhlata seuraavalla kaudella latiakaan.