PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Vapaaehtoiset jäät alkavat tuolloin. Virallisesti jääharjoitukset alkavat viikkoa myöhemmin 29.7.
Jääharjoitusten alkamisen suhteen tuli mieleen, että koska aikaa on enää kaksi viikkoa, niin oletettavasti Spinkit ja Tarasov kait saapunevat Poriin nyt sitten ensi viikolla, kuun puolivälistä kun tässä on puhuttu. Olisi ainakin hyvä näin, jotta varsinkin Tarasov ehtii aloittaa sopeutumisen rauhassa, kaksoset nyt ovat selvästi enemmän sellaisia maailmanmiehiä, jotka Ruotsin käyneinä eivät varmasti sellaista "sopeutumista" tarvitse

Vaikka tämä kolmikko on tällä haavaa ne kovimmat/kiinnostavimmat hankinnat ulkopuolelta, niin tuskin tässä mitään lehdistötilaisuuksia silti pidetään. Toimisto keskeyttänee lomansa vain sen verran kuin on tarve, että saadaan haastattelut tehtyä nettisivuille sun muut pakolliset käytännön asiat hoidettua..
 
"siis ymmärrän syvällisesti hyvän taiteen määrittelemisen ikiaikaisen dilemman, mutta kyllä paskan aina tunnistaa"
(Kyösti Pöysti)

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ettei tuo Poikamme maailmalla ketju mene täysin OT:ksi niin jatketaan täällä.

Ässien Depht chart:

Sentterit:
Tiivola
Spink
Kivenmäki
Appelgren
Hirvonen
Kulmala
Mäkinen

- Ensimmäiset kolme nimeä voi pyöritellä miten päin vain. Tiivola on oikeastaan ainoa varma kortti josta tiedetään mitä saadaan, ei säkenöivä ykkössentteri, eikä myöskään olisi sitä monessakaan seurassa. Pystyy kuitenkin todistettavasti vetämään sen roolin ok-tasolla kuten viime kausi osoitti.
- Kivenmäki voi ottaa suurenkin stepin, mutta jos osoittautuu heiveröiseksi ei hätä ole tämän näköinen. Häntä voidaan peluuttaa myös kolmos ketjussa pienemmillä paineilla.
- Spink se suurin kysmysmerkki josta ei juurikaan tiedetä. Voi olla kaikkea maan ja taivaan väliltä. Onnistuessaan täysin hän on meidän ykkössena, voi olla tätä jopa jo muidenkin Liiga joukkueiden vertailussa. Voi olla hyvä jolloin pelaa nimellisessä kakkosessa. Jokseenkin epäonnistuessaan riittää kolmoseksikin?
- Appelgren on toinen varma kortti. Loistava nelossentteri joka on vuosi vuodelta ottanut steppejä eteenpäin etenkin kiekolliseen suuntaa. Loukki tilanteissa täysin kykenevä pelaamaan hajapelejä ylemmissäkin ketjuissa.
- Hirvonen pelaa pääosin laidassa, mutta katastrofin sattuessa stunttailee keskelläkin. Tulevaisuuden nimi jolta ei juuri odoteta mitään, mutta voi tarjota ihan mitä vaan.
- Kulmala ja Mäkinen kehittyy taustalla ja antaa tulitukea etenkin jos sairastuvalla on kavereita.

Laiturit:
Lähteenmäki
Spink
Rekonen
Kivelä
Killinen
Salmio
Juhola
Pihlajamäki

- Ykkös kenttään tarjolla nyt Lähteenmäki ja Rekonen. Kakkoseen Spink ja Kivelä. Kivenmäen partnereiksi Killinen (ja Hirvonen)ja Salmio sekä neloseen Juhola Pihlajamäki.
- Jos puhtaasti katsotaan laitureita niin loukkeja ei kestäisi yhtään. Kärki on todella tylsä ja rightin puolen pelaajana toimii Pihlajamäki.
- Rahaa 270k€

Maalivahti- sekä puolustaja-osasto näyttää valmiilta kauteen. Rahaa ei enää paljoa ole, joten se on käytettävä fiksusti. Ja jos Lammikko sokaisi niin paljon ettei näe selvää puutetta niin outoa...

Herkutellaan vielä mahdollisilla hyökkäysketjuilla:

Lammikon Ässät:

Lähteenmäki- Lammikko- Rekonen
Kivelä- Spink- Spink
Kivenmäki- Tiivola- Salmio
Juhola- Appelgren- Killinen

Ja vertailuksi Ässät ilman Lammikkoa:

Lähteenmäki- Tiivola- (Rightin maaliahne laituri) Killinen tällä hetkellä
Rekonen- Spink- Spink
Kivelä- Kivenmäki- Hirvonen
Juhola- Appelgren- Salmio

- Juniorisarjoissa todella kovia lukemia takonut Lammikko ei ole vielä aikuisten tasolla päässyt samaan rooliin. Pelannut paljon rikkovaa roolia ja onkin huikea siinä. Epäilemättä todella kova vahvistus mille tahansa Liiga jengille ja etenkin meillä olisi sementoitu ykkössentteri. Kuitenkin, missä on ne takeet että hän olisi se pisteitä rohmuava ykkössentteri varsinkin kun tukena vierellä ei ole maailman luokan pisteiden tekijöitä? Mitkä on ne perusteet että Juho on sellainen pelaaja joka tekee ympärillä olevista pelaajista parempia?

-Lisäksi Lammikon hankinta olisi lähes väistämättä siirtänyt Kivenmäen laitaan, Hirvosen ulos kokoonpanosta jne. Nämä kaikkien ollessa terveenä.

- En myöskään että Lammikon meriteeillä hän olisi millään ale kupongilla tänne tullut. Oulussa on lähes varmuudella tarjolla myös keväällä niitä kovimpia pelejä sekä tuttu valmentaja, hyvä ja todistettu ympäristö käyttää ponnahduslautana. Ässät olisi voinut tarjota vain vastuun sekä lopun budjetin.

Lammikon hankinnan jälkeen rahaa ei olisi ollut, laitakaistat todella köykäisiä ja nuorten kehitys olisi hangannut vastaan. Nyt on monia potentiaalisia tekijöitä myös tulevaisuuden kannalta.

En myöskään usko että laiturihankinta olisi kauheasti 150k€ kalliimpi joten sitä pelivaraa jää myös kauden mittaan. Jos kevät näyttääkin aurinkoiselta ja tarvitaan vahvistuksia tai jos tulee vaikea loukkaantuminen kärkeen niin on varaa reagoida.
 
Viimeksi muokattu:
Kokeilua

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Lainasin tämän tuolta poikamme maailmalta ketjusta.

Tuo oli siis ihan tosiaan onnistumisen näkökulma, minkä otin tuossa edellä otin. Vieläkään täällä ei väki ole näemmä oppinut, että minä ajattelen aina positiivisen skenaarion kautta. Aina. Surraan sitten vasta ongelmia, kun niitä todistettavasti on olemassa, tällä hetkellä niitä ei ole.. oikeastaan koko elämänfilosofiani perustuu tuolle ajatusmallille

Viestisi kolme viimeistä sanaa ovat kyllä täyttä faktaa, jotka kuvaavat tällä hetkellä koko ensi kautta: ihan mahdoton ennustaa mitä tulee tapahtumaan. Ottaako Tiivola sen puuttuvan viimeisen stepin laadukkaaksi liigasentteriksi, ihan mahdoton ennustaa. Entä pystyykö Kivenmäki ottamaan sen jättiaskeleen kehityksessä, jota viime kauden loppu ja viestit tältä kesältä povaavat, ihan mahdoton ennustaa. Miten Spinkit onnistuvat, ihan mahdoton ennustaa. Pysyykö kunnossa ollessaan perusvarma Lähteenmäki edes suurinta osaa kaudesta kasassa, ihan mahdoton ennustaa. Entä sitten Rekonen, saako hän nyt sen onnistuneen kauden, ihan mahdoton ennustaa. Mikä on taas Killisen todellinen panos joukkueelle, ihan mahdoton ennustaa.. sanoinkin jo edellä, että oikeastaan tuon epävarmemman laituriosaston onnistuminen määrittää Ässissä paljolti tuon paremmassa jiirissä olevan sentteriosaston onnistumisen

Tämä koko keskustelu on jo ihan pois raiteiltaan tässä ketjussa, se nyt vain lähti siitä että ketä harmittaa Lammikon meneminen muualle ja ketä ei..
Ei ole mitenkään mahdotonta ennustaa...joukkue on rakennettu joukkueeksi. Ei kenenkään tarvitse ottaa kehitysaskelia tai mitään jättimäisiä steppejä. Tiivola ja Kivenmäki on pystynyt Liigassa jo viime kaudella tekemään pisteitä n. 30 pisteen keskiarvolla, Spinkistä en olisi huolissani sieltäkin löytyy näyttöjä ihan riittavasti. Riittäviä näyttöjä on antanut myös Rekonen, Salmio, Lähteenmäki ja Kivelä, kyllä kaikki ovat pystyneet tekemään tehoja tahtiin jotka riittää siihen, että Ässät voivat TOP 10 sisään itsensä hilata.

Ihan noin pisteiden valossa jos meidän senttereitä arvostetaan, niin viime kauden mestari HPK:n paras sentteri teki 36 pistettä ja 3:ksi paras sentteri pisteiden valossa 31pistettä, tuohon lisäksi maailmanmestari Luostarinen Kalpassa 36 pistettä.
Kunhan joukkuepeli saadaan kuosiin, niin +/- lukemat paranevat, mutta aivan varmasti myös tehopisteet nousevat.
Ässät tulee rullaamaan vähintään 3:lla kentällä aika tasaisesti ja nelonenkin tuntuu aika hyvältä sen suhteen, että sieltäkin jotain offensiivista uhkaa voidaan odottaa.

Suurimmat kysymysmerkit menevät nyky rosterissa laituriosastolle ja sieltä Killinen, jolle isoa roolia olisi tarjolla, mikä tulee olemaan Lennin panos joukkueelle.
Onko Lähteenmäki/Salmio selättänyt loukkaantumis kierteensä ja miten Rekonen saa kerättyä itsensä vaikean kauden jälkeen (toki kausi oli muillekkin vaikea).
Hirvonen ehkä sitten mustana hevosena, mitä vaan voi tapahtua.

Maalien teko ei välttämättä tule olemaan helppoa, mutta sinnekkin on potentiaalisia yli 10 maalin tekijöitä useampia, käytännössä kaikkien terveenä ollessa, kaikki ketkä kentälle mahtuu...jopa Juhola teki 5 maalia 31 pelissä.

Tuota puuttuvaa laituria ja nimenomaan maalien tekemisen kannalta miettinyt, että olisiko parempi kuitenkin metsästää enemmän Rightin peliätekevää pelaajaa kuin maalintekijää?

Esim YV:llä...Kivenmäki toisella laidalla ja R kaveri toisella...Lähteenmäki keskellä, Stenqvist viivassa R kaverina Oton ruokittavana?
Maalin eteen esim. Tiivola
Toisessa sitten Spinkit...CSpink R kaverina toisella laidalla ja joko toinen toisella tai maalilla ja mahdollisesti Hirvonen tekemään peliä silloin kun rosterissa on, muuten voisi esim. Rekonen olla siinä. Kivelä/Salmio laukoja paikalla. Eikös Kivelälläkin aika vihainen kuti ole.
Taimi R pelaajana taas viivalla.
Sitten on vielä Killinenkin, joka ehkä myös tuota YV aikaa kärkkyy.

Jos sieltä jotain steppejä ruvetaan ottamaan, voi Ässät pelata paremmistakin sijoituksista esim.6-10, mutta minun papereissa nykyrosterilla nykynäytöillä pitäisi 10 sijasta pystyä taistelemaan, kunhan pelaajat pystyvät palaamaan omalle tasollaa ja pysymään siellä. Kuitenkin vielä tuntuu, että vaikka ei pisteiden valossa tule onnistumisia joukkueessa on moni pelaaja, joka voi olla hyödyllinen muutenkin.

edit. muutama viilaus
 
Viimeksi muokattu:

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ihan noin pisteiden valossa jos meidän senttereitä arvostetaan, niin viime kauden mestari HPK:n paras sentteri teki 36 pistettä ja 3:ksi paras sentteri pisteiden valossa 31pistettä, tuohon lisäksi maailmanmestari Luostarinen Kalpassa 36 pistettä.
Tätä olen itsekin aiemmin sanonut: joukkueen menestys ei ole sidoksissa siihen, paljonko ykkössentteri tekee pisteitä. Niemi teki mestaruuskaudella vain 31 pistettä. Tuohon on aivan turha tarttua. Nyt meillä on jopa kolme kuitenkin ihan mahdollista 30 pisteen sentteriä (kuten sanoin, riippuen paljon myös epävarmempien laiturien onnistumisesta), joten paniikkinappulan hipelöintiin ei ole mitään syytä tässä vaiheessa. Vasta sitten kauden aikana siinä tapauksessa, jos silloin todetaan ettei homma sujukaan..

Itse asiassa harva tulee miettineeksi, että tuo 30 pistettä on kuitenkin jo sekin jonkinlainen "maaginen raja" liigassa. Viime kaudella 75 pelaajaa saavutti sen, ja edellisellä kaudella vain 63 pelaajaa. Ja liigassa kuitenkin pelaa kauden aikana sellaiset noin 500 pelaajaa, joista toki 20-25% pelaa alle kymmenen peliä, eli käyvät vain kääntymässä. Mutta silti 30 pisteen voi sanoa olevan merkittävä rajapyykki..
 
"siis ymmärrän syvällisesti hyvän taiteen määrittelemisen ikiaikaisen dilemman, mutta kyllä paskan aina tunnistaa"
(Kyösti Pöysti)

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Se 30 pistettä on aika kova raja juurikin. Sen eteen tarvitsee tehdä hyvää duunia niin yksilöllisesti kuin joukkueena. Paniikkinappulaa ei kannata vielä toki painaa, mutta itseäni mietityttää, riittääkö ton rosterin taso joukkueena.

Heittäkääs nyt sitten laitureillekkin niitä pisteodotuksia ja maalimäärä joukkueelle. Jonkun tarvis tehdä maaleja myös, että sentterit pääsee tuohon n. 30p.

Ja pidän tätä palstaa mielummin hyvänä keskustelualustana kuin fanipoikien kokoontumispaikkana.
 
"Eihän televisiosta mitään muuta pysty katsomaan. Minun maailmaani ei mahdu se kiroaminen ja räyhääminen. Onneksi urheilun lainalaisuudet ovat säilyneet." -Lasse Heikkilä-

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Se 30 pistettä on aika kova raja juurikin. Sen eteen tarvitsee tehdä hyvää duunia niin yksilöllisesti kuin joukkueena. Paniikkinappulaa ei kannata vielä toki painaa, mutta itseäni mietityttää, riittääkö ton rosterin taso joukkueena.

Heittäkääs nyt sitten laitureillekkin niitä pisteodotuksia ja maalimäärä joukkueelle. Jonkun tarvis tehdä maaleja myös, että sentterit pääsee tuohon n. 30p.

Ja pidän tätä palstaa mielummin hyvänä keskustelualustana kuin fanipoikien kokoontumispaikkana.
Nyky rosterista juurikin ehjällä kaudella Lähteenmäen odottaman voi laittaa sinne ~30p (+10 maalia), Spink mennee siihen ~25p hujakoille, Rekonen, Kivelä ja Killinen +20p. Salmio sitten roolista riippuen. Muilla lähinnä onnistumisia ei mitata pisteissä.
 
Kokeilua

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mun mielestä näissä palstan spekuloinneissa aika monesti esiintyy pari kyseenalaista asiaa, jota minä en kyllä allekirjoita tässä vaiheessa kesää.

Ensinnäkin Tiivola on suurimmassa osassa ennakkokaavailuja sijoitettu ykkösen sentteriksi. En millään muotoa pysty näkemään, että Tiivolasta olisi johtamaan Ässien ykkösketjua varsinkaan aikaisempien näyttöjen valossa. Tiivola on toki tehnyt muutamana kautena tasaista jälkeä päästen pisteissä sinne 30 pojon tuntumaan, mutta nuo pisteet ovat tulleet Ässissä, Lukossa ja Bluesissa siinä vaiheessa kautta kun peli on jo menetetty. Tiivolan optimipaikka on kolmosen keskellä, josta saattaa hyvinkin tehdä sen 25-30 pistettä oikeanlaisten ketjukavereitten kanssa. Nykyässistä tuohon kavereiksi sopisivat parhaiten Salmio ja joku kolmikosta Juhola/Appelgren/Kulmala. Lisäksi lienee päivänselvää, että Spinkit on hankittu joukkueen syömähampaiksi, jotka tulevat kauden aloittamaan ykköskentässä jos nyt ei ole kesätreenit menneet kuten entisellä ilmaveivimehellä.

Toinen ihmetyksen aiheeni on Aleksi Rekosen istuttaminen jääräpäisesti kärkiketjuihin. Jätkä oli luokaton viime kaudella, eikä aiempi historiakaan kyllä lähtökohtaisesti tue ajatusta ykkösketun laiturista. Liigassa 271 peliä keskiarvolla 0,28 ppg vastaa aika lailla omaa ajatustani siitä, ettei mistään ykkös-kakkoskentän pyssystä ole todellakaan kysymys, vaan alakenttien mies lähtökohtaisesti. Todennäköistä on, että Ässäsopimuksen loputtua loppuu myös Rekosen liigaura. Mielestäni Niko Kivelä on paljon parempi ehdokas kärkiketjuihin tällä hetkellä, ainakin jos viimeaikaisiin näyttöihin peilaa. Toki tässä saattaa arviota vääristää Pelicansin viime kauden varsin hyvä menestys joukkueena, tuollainen runkosarjasuoritus nostaa usein kolmos/neloskenttien miesten suoritusta ja samalla markkina-arvoa joskus liiankin kanssa.

Hyökkäysketjujen koostumus minun mielestäni pitäisi olla tulevalla kaudella nyt käytettävissä olevalla miehistöllä jotakuinkin seuraavanlainen:
1. Spink-Spink-Killinen
2. Lähteenmäki-Kivenmäki-Kivelä
3. Salmio-Tiivola-Juhola
4. Appelgren-Hirvonen-Loput
 

Myrvold

Jäsen
En ala sen syvemmin nyt tässä miettimään ja kirjoittelemaan, mutta uskon vakaasti, että Spinkin veljekset saavat alkuun kunnon mahdollisuuden näyttää kykynsä. Vanha ketjukaveri Sallinen on maininnut, että kaverit elävät vastuusta. Ja sitä kautta tulee onnistumia. Eiköhän sitä vastuuta ainakin aluksi ole tulossa.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Laitetaanpa nyt tähän vähän katsausta ensi kaudesta kun joukkue alkaa olla pikkuhiljaa valmis. Aloitan maalivahti osastosta.

Maalivahdit (kausi 2018-19):
Andreas Bernard
(37p, ka: 2,54 tp: 90,46%)
- Kauteen lähdettäessä Andy kantoi ykköstorjujan viittaa ja pitikin sen itsellään aina siihen asti kun siirtyi palkkakululeikkaus prosessissa Saksaan. Joutui kauden mittaan tukalaan asemaan yhdessä joukkueen kanssa, kun voitot karttoivat koko tiimiä. Jo edellisellä kaudella suuren torjuntavastuun saanut maalivahti väsyi niin henkisesti kuin fyysisestikin ja tämä näkyi otteissa. Taantui koko joukkueen tavoin. Ei ole kuitenkaan ole missään nimessä syntipukki vaan teki kaiken mihin vallitsevissa olosuhteissa pystyi. Jäi yksin.

Henri Kiviaho
(22p, ka: 2,59 tp: 88,05)
- Osoittautui menetetyksi projektiksi. Ei missään vaiheessa kahden kauden aikana pystynyt nostamaan tasoaan vaan kehitys junnasi paikallaan. Ei kyennyt antamaan taustatukea Andylle ja omat saumat jäi käyttämättä. Kuultujen kommenttien perustella pää ei kestänyt vaikka muuten apuja olisi ollut pärjätä hyvin liigassa. Nyt matka onkin loukkaantumisista kärsineelle molarille sarjaporrasta alemmas.

Kotkaniemi/Haas
- Pelasivat loput pelit pois Andyn lähdettyä ja Kiviahon loukkaannuttua. Ihan ehjin nahoin selvisivät mahdottomassa paikassa.

Yhteenveto:
- Viime kaudella jo alkukaudesta alkoi alamäki josta ei koskaan noustu. Varsinaisesti maalivahtiosastoa ei käy syyttäminen koska koko joukkue suoritti heikosti. Kuitenkaan tämäkään osasto ei puhtaita papereita saa vaan sielläkin oli kovia puutteita. Epätasapainoinen tandemi jätti ykköstorjujan yksin ja surkeasta kaudesta johtuen syötiin kaikki eväät.

Kausi 2019-20
Sami Aittokallio
(30p, ka:3,1 tp: 89,54%)
- Keskinkertaisen Amerikan reissun jälkeen palasi Suomeen ja Oulun Kärppiin. Aloitti todella väkevästi, mutta kauden mittaan menetti ykköstorjujan paikkaa tasaisemmalle Sami Rajaniemelle. Muutoin etenkin tilastojen valossa mukiin menevä kausi. Toisella Kärppä kaudellaan jäikin jo Rynnäksen varjoon. Viime kaudeksi siirtyi Sporttiin ja Järvisen aisapariksi. Molemmat pelasivat tasapäin heikon puolustuksen takana eikä mitenkään mairittelevin tilastoin.
Aittokallion on otettava seuraava steppi ja saanee Ässissä hyvän paikan näyttää. Aittokallio on hyväkokoinen, hyvin sijoittuva sekä liikkuva maalivahti, mutta ailahteleva. Jos saanee tasaisuutta otteisiin taistelee tasapäin ykköskassarin paikasta.

Daniil Tarasov
(25p, ka:1,71 tp: 92,8% , Playoffs: 17p, ka: 1,87 tp: 93,0%)
- Venäläinen todella lupaava maalivahti joka varattiin 2017 Columbuksen organisaatioon, jossa häntä pidetään yhtenä seuran tällä hetkellä lupaavimimpina maalivahteina. Vyöllään vasta vähän miesten pelejä, mutta on pelannut todella vakuuttavalla tasolla jokaisessa Liigassa missä on pelannut. Yksi välikausi kasvaimen takia, mutta kehityskäyrä pysynyt vahvana ylöspäin. Columbus tahtoo nuorelle maalivahdille enemmän miesten pelejä ja Ässät nähtiin tässä parhaaksi vaihtoehdoksi.
Potentiaalia nousta Liigan parhaimpien joukkoon. Kysmysmerkkejä kuitenkin löytyy lähes yhtäpaljon joista suurin lienee sopeutuminen Suomeen ja Liigaan.

Yhteenveto:
- Viime kaudesta otettiin selkeästi koppia ja otettiin tasainen tandemi joilla molemmilla vahvat näyttöhalut ja vahva tahto mennä eteenpäin urallaan. Tällä hetkellä näen maalivahtiosastolla rutkasti enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia.
 
Kokeilua

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mun mielestä näissä palstan spekuloinneissa aika monesti esiintyy pari kyseenalaista asiaa, jota minä en kyllä allekirjoita tässä vaiheessa kesää.

Ensinnäkin Tiivola on suurimmassa osassa ennakkokaavailuja sijoitettu ykkösen sentteriksi. En millään muotoa pysty näkemään, että Tiivolasta olisi johtamaan Ässien ykkösketjua varsinkaan aikaisempien näyttöjen valossa. Tiivola on toki tehnyt muutamana kautena tasaista jälkeä päästen pisteissä sinne 30 pojon tuntumaan, mutta nuo pisteet ovat tulleet Ässissä, Lukossa ja Bluesissa siinä vaiheessa kautta kun peli on jo menetetty. Tiivolan optimipaikka on kolmosen keskellä, josta saattaa hyvinkin tehdä sen 25-30 pistettä oikeanlaisten ketjukavereitten kanssa. Nykyässistä tuohon kavereiksi sopisivat parhaiten Salmio ja joku kolmikosta Juhola/Appelgren/Kulmala. Lisäksi lienee päivänselvää, että Spinkit on hankittu joukkueen syömähampaiksi, jotka tulevat kauden aloittamaan ykköskentässä jos nyt ei ole kesätreenit menneet kuten entisellä ilmaveivimehellä.

Toinen ihmetyksen aiheeni on Aleksi Rekosen istuttaminen jääräpäisesti kärkiketjuihin. Jätkä oli luokaton viime kaudella, eikä aiempi historiakaan kyllä lähtökohtaisesti tue ajatusta ykkösketun laiturista. Liigassa 271 peliä keskiarvolla 0,28 ppg vastaa aika lailla omaa ajatustani siitä, ettei mistään ykkös-kakkoskentän pyssystä ole todellakaan kysymys, vaan alakenttien mies lähtökohtaisesti. Todennäköistä on, että Ässäsopimuksen loputtua loppuu myös Rekosen liigaura. Mielestäni Niko Kivelä on paljon parempi ehdokas kärkiketjuihin tällä hetkellä, ainakin jos viimeaikaisiin näyttöihin peilaa. Toki tässä saattaa arviota vääristää Pelicansin viime kauden varsin hyvä menestys joukkueena, tuollainen runkosarjasuoritus nostaa usein kolmos/neloskenttien miesten suoritusta ja samalla markkina-arvoa joskus liiankin kanssa.

Hyökkäysketjujen koostumus minun mielestäni pitäisi olla tulevalla kaudella nyt käytettävissä olevalla miehistöllä jotakuinkin seuraavanlainen:
1. Spink-Spink-Killinen
2. Lähteenmäki-Kivenmäki-Kivelä
3. Salmio-Tiivola-Juhola
4. Appelgren-Hirvonen-Loput
Olet oikeastaan oikeassa ja väärässä samaan aikaan. Ensi kauden joukkuetta kun tarkastelee käy hyvinkin nopeasti selville että meillä on todella tylppä kärki, mutta tasainen rosteri. Joten järkevintä on heittää perinteiset ketjutukset romukoppaan. Selkeästi tarkoituksena on rakentaa joukkue joka rummuttaa neljällä sylinterillä, joista ainoastaan neloskenttä on aavistuksen taipuvaisempi rikkovaan rooliin. Itse näen että meillä on kolme 1-3-ketjun hybridiä. Tästä syystä en varsinaisesti näe Tiivolaa minään ykkössentterinä, korkeintaan nimellisenä. Hän on "rankingeissa" korkealla ainostaan siksi koska on varma kortti.
 
Kokeilua

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Olet oikeastaan oikeassa ja väärässä samaan aikaan. Ensi kauden joukkuetta kun tarkastelee käy hyvinkin nopeasti selville että meillä on todella tylppä kärki, mutta tasainen rosteri. Joten järkevintä on heittää perinteiset ketjutukset romukoppaan. Selkeästi tarkoituksena on rakentaa joukkue joka rummuttaa neljällä sylinterillä, joista ainoastaan neloskenttä on aavistuksen taipuvaisempi rikkovaan rooliin. Itse näen että meillä on kolme 1-3-ketjun hybridiä. Tästä syystä en varsinaisesti näe Tiivolaa minään ykkössentterinä, korkeintaan nimellisenä. Hän on "rankingeissa" korkealla ainostaan siksi koska on varma kortti.
Juuri näin, tätähän minä edellä sanoin. Tiivola-Spink-Kivenmäki on ihan potentiaalinen TOP-3 sentteristö, joka on vieläpä pyöriteltävissä aivan miten vain. On aivan sama kuka pelaa ykkösessä, kakkosessa tai kolmosessa, koska kolme kärkiketjua ovat käytännössä tasaisesti tulosvastuussa. Tiivola ei minunkaan mielestäni riitä tuollaisen keskikastin liigajoukkueen ykkössentteriksi, mutta kun tässä onkin nyt se pointti, että Tiivola ei olekaan ykkössentteri

En ala sen syvemmin nyt tässä miettimään ja kirjoittelemaan, mutta uskon vakaasti, että Spinkin veljekset saavat alkuun kunnon mahdollisuuden näyttää kykynsä. Vanha ketjukaveri Sallinen on maininnut, että kaverit elävät vastuusta. Ja sitä kautta tulee onnistumia. Eiköhän sitä vastuuta ainakin aluksi ole tulossa.
Kokoonpanoja en lähde itse hahmottelemaan, sillä se on kuitenkin kokonaisuutena niin vapaasti pyöriteltävissä. Suurin vaikeus meille ulkopuolisille kokoonpanon suhteen on tällä hetkellä se, että kuka kumma laitetaan pelaamaan kaksosten kanssa? Se tiedetään, että tulossa on siis vielä se rightin kärkilaituri, jonka lisäksi joukkueen ainoa rightin hyökkääjä on Tylor Spink. Eli tämä hankinta ei voi pelata kaksosten kanssa, koska joukkueen kahta ainoaa rightin hyökkääjää ei tietenkään kannata tuhlata samaan ketjuun. Käytännössä valinta on siis tehtävä kolmikosta Kivelä-Lähteenmäki-Rekonen (koska voinee ennakoida, että Killinen ja Kivenmäki pelaavat samassa ketjussa). Jokaisessa näistä on sitten puolensa ja puolensa, en osaa nyt yhtäkkiä sanoa kuka olisi paras..
 
"siis ymmärrän syvällisesti hyvän taiteen määrittelemisen ikiaikaisen dilemman, mutta kyllä paskan aina tunnistaa"
(Kyösti Pöysti)

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Juuri näin, tätähän minä edellä sanoin. Tiivola-Spink-Kivenmäki on ihan potentiaalinen TOP-3 sentteristö, joka on vieläpä pyöriteltävissä aivan miten vain. On aivan sama kuka pelaa ykkösessä, kakkosessa tai kolmosessa, koska kolme kärkiketjua ovat käytännössä tasaisesti tulosvastuussa. Tiivola ei minunkaan mielestäni riitä tuollaisen keskikastin liigajoukkueen ykkössentteriksi, mutta kun tässä onkin nyt se pointti, että Tiivola ei olekaan ykkössentteriKokoonpanoja en lähde itse hahmottelemaan, sillä se on kuitenkin kokonaisuutena niin vapaasti pyöriteltävissä. Suurin vaikeus meille ulkopuolisille kokoonpanon suhteen on tällä hetkellä se, että kuka kumma laitetaan pelaamaan kaksosten kanssa? Se tiedetään, että tulossa on siis vielä se rightin kärkilaituri, jonka lisäksi joukkueen ainoa rightin hyökkääjä on Tylor Spink. Eli tämä hankinta ei voi pelata kaksosten kanssa, koska joukkueen kahta ainoaa rightin hyökkääjää ei tietenkään kannata tuhlata samaan ketjuun. Käytännössä valinta on siis tehtävä kolmikosta Kivelä-Lähteenmäki-Rekonen (koska voinee ennakoida, että Killinen ja Kivenmäki pelaavat samassa ketjussa). Jokaisessa näistä on sitten puolensa ja puolensa, en osaa nyt yhtäkkiä sanoa kuka olisi paras..
Myös Pihlajamäki on right.
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
En ala sen syvemmin nyt tässä miettimään ja kirjoittelemaan, mutta uskon vakaasti, että Spinkin veljekset saavat alkuun kunnon mahdollisuuden näyttää kykynsä. Vanha ketjukaveri Sallinen on maininnut, että kaverit elävät vastuusta. Ja sitä kautta tulee onnistumia. Eiköhän sitä vastuuta ainakin aluksi ole tulossa.
Joo, pitäis olla ihan selvä juttu, että Spinkit pelaavat ykkös- tai kakkoskentässä. Vaikka nyt yleisesti aika monella tuntuu olevan se ajatus, että koska kaksosilla oli viime kausi tuloksellisesti heikko, niin kaverit ovat täydellistä arpamateriaalia.

Itse olen jo monta kertaa näillä foorumeilla kerrannut kaksosten aikuisuraa, jossa on vain yksi huono kausi eli viime kausi. Olen aika varma siitä, että Spinkit yllättävät monet positiivisella tavalla.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Mun mielestä näissä palstan spekuloinneissa aika monesti esiintyy pari kyseenalaista asiaa, jota minä en kyllä allekirjoita tässä vaiheessa kesää.

Ensinnäkin Tiivola on suurimmassa osassa ennakkokaavailuja sijoitettu ykkösen sentteriksi. En millään muotoa pysty näkemään, että Tiivolasta olisi johtamaan Ässien ykkösketjua varsinkaan aikaisempien näyttöjen valossa. Tiivola on toki tehnyt muutamana kautena tasaista jälkeä päästen pisteissä sinne 30 pojon tuntumaan, mutta nuo pisteet ovat tulleet Ässissä, Lukossa ja Bluesissa siinä vaiheessa kautta kun peli on jo menetetty. Tiivolan optimipaikka on kolmosen keskellä, josta saattaa hyvinkin tehdä sen 25-30 pistettä oikeanlaisten ketjukavereitten kanssa. Nykyässistä tuohon kavereiksi sopisivat parhaiten Salmio ja joku kolmikosta Juhola/Appelgren/Kulmala. Lisäksi lienee päivänselvää, että Spinkit on hankittu joukkueen syömähampaiksi, jotka tulevat kauden aloittamaan ykköskentässä jos nyt ei ole kesätreenit menneet kuten entisellä ilmaveivimehellä.

Toinen ihmetyksen aiheeni on Aleksi Rekosen istuttaminen jääräpäisesti kärkiketjuihin. Jätkä oli luokaton viime kaudella, eikä aiempi historiakaan kyllä lähtökohtaisesti tue ajatusta ykkösketun laiturista. Liigassa 271 peliä keskiarvolla 0,28 ppg vastaa aika lailla omaa ajatustani siitä, ettei mistään ykkös-kakkoskentän pyssystä ole todellakaan kysymys, vaan alakenttien mies lähtökohtaisesti. Todennäköistä on, että Ässäsopimuksen loputtua loppuu myös Rekosen liigaura. Mielestäni Niko Kivelä on paljon parempi ehdokas kärkiketjuihin tällä hetkellä, ainakin jos viimeaikaisiin näyttöihin peilaa. Toki tässä saattaa arviota vääristää Pelicansin viime kauden varsin hyvä menestys joukkueena, tuollainen runkosarjasuoritus nostaa usein kolmos/neloskenttien miesten suoritusta ja samalla markkina-arvoa joskus liiankin kanssa.

Hyökkäysketjujen koostumus minun mielestäni pitäisi olla tulevalla kaudella nyt käytettävissä olevalla miehistöllä jotakuinkin seuraavanlainen:
1. Spink-Spink-Killinen
2. Lähteenmäki-Kivenmäki-Kivelä
3. Salmio-Tiivola-Juhola
4. Appelgren-Hirvonen-Loput
Tiivola mielestäni onnistui myös Kärjen ja Salmisen välissä vähintäänkin kohtuullisesti ja samoin siis Killisen ja Kivenmäen. Näkisin, että tärkeämpää on löytää vaan sopiva koostumus, niin 30p on kyllä täysin mahdollista. Kukaan ei tee 30p jos kaikki on puusilmäisiä koohottajia.
Ja ei Tiivola minunkaan silmissä ole selkeä ykkös sentteri, mutta juuri siksi pitää laitureiden tukea Tiivolan ominaisuuksia/puutteita.

Ainakin just nyt tuntuu siltä, että ketjunumeroilla ei ole väliä, enemmän pitää miettiä ketä vastaan peluttaa ketäkin ja kenet pistää yhteen pelaamaan.
Syy miksi haluaisin Kivenmäen pelaavan kolmosen keskellä johtuu siitä, että hänestä saataisiin isoin hyöty hyökkäyspäässä hiukan kevyempiä pelaajia vastaan. Ottelun voittaakseen, pitää vain yhden ketjun voittaa oma vastapelurinsa.

Rekosesta jäi vähän valju kuva viime kaudella, mutta uskon että kunhan vaan saa pelintekijän rinnalleen, pystyy maaleja/pisteitä tekemään. Rekonen on kuitenkin enemmän sellainen allaround laituri, jolla ei välttämättä suuria vahvuuksia, mutta ei heikkouksiakaan. Täydentämään jotakin paria, vähän sama kuin Salmiolla.
Kivelän näkisin jonkinäköisenä potentiaalisena aseena Suoranta vol2:na, jolla ehkä liike huonompi mutta laukaus parempi?? Eli voisin kaavailla hänelle maalintekijän roolia yhteen noista 3:sta kärkikentästä.

Jos Spinkit ovat hyviä löisin siihen Lähteenmäen toiseen laitaan, jolloin siinä voisi olla toinen kärkikenttä kasassa. Jos Spinkit taas osoittautuvat selkeästi 3:n tasolle, niin laittaisin siihen Rekosen/Salmion.

Tuo puuttuva top 6 laituri voi sekoittaa pakkaa vielä riippuen vähän minkä tyylisen kaverin Kerttula löytää. Ei viitsi edes hirveästi arvailla.
Mielestäni tuo Spinkien koostumus voisi olla hyvä noin, jos Spinkit pystyvät peliä tekemään ja päättämään, Sami tuo siihen kokemusta, työntekoa, mutta myös viimeistelyä.

OIkeastaan jossain vaiheessa minulla oli ajatus, että haluaisin nähdä Salmio - Appelgren - Kivelä kentän, joka voisi hyökkäysuuntaan olla myös uhka, mutta myös työteliäs neloskenttä. Salmio ja Appeli ainakin auttavasti pystyvät kiekolla tekemään jotain, jolloin pelaaminen ei olisi pelkästään suoria hyökkäyksiä.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tiivola mielestäni onnistui myös Kärjen ja Salmisen välissä vähintäänkin kohtuullisesti ja samoin siis Killisen ja Kivenmäen. Näkisin, että tärkeämpää on löytää vaan sopiva koostumus, niin 30p on kyllä täysin mahdollista. Kukaan ei tee 30p jos kaikki on puusilmäisiä koohottajia.
Ja ei Tiivola minunkaan silmissä ole selkeä ykkös sentteri, mutta juuri siksi pitää laitureiden tukea Tiivolan ominaisuuksia/puutteita.
Minä muistan tuon hieman eri tavalla. Sakken ja Japin kanssa homma pysyi jollakin lailla kuosista lähinnä juuri laitureitten hyvyyden takia. Poikien lähdettyä alkoi tulla pelkkiä pakkasmerkintöjä. Ja kyllähän sentterin pitää "onnistua" tuollaisten laiturien kanssa, henkilökohtaisesti olisin odottanut että Tiivola olisi saanut enemmän noista herroista irti.

Tiivola on kyllä siitä erikoinen tapaus, että palikoita olisi varmasti olla nykyistä parempi pelaaja, mutta joku ominaisuus estää tuon nousun seuraavalle ja sitä seuraavalle tasolle. Mun mielestä siellä olisi reservissä vielä ainakin kaks napsua ylöspäin, toivottavasti lyö meikälle luun kurkkuun tulevalla kaudella ja naputtaa sen +35 pojoa. Kelpaisi kyllä.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minä muistan tuon hieman eri tavalla. Sakken ja Japin kanssa homma pysyi jollakin lailla kuosista lähinnä juuri laitureitten hyvyyden takia. Poikien lähdettyä alkoi tulla pelkkiä pakkasmerkintöjä. Ja kyllähän sentterin pitää "onnistua" tuollaisten laiturien kanssa, henkilökohtaisesti olisin odottanut että Tiivola olisi saanut enemmän noista herroista irti.

Tiivola on kyllä siitä erikoinen tapaus, että palikoita olisi varmasti olla nykyistä parempi pelaaja, mutta joku ominaisuus estää tuon nousun seuraavalle ja sitä seuraavalle tasolle. Mun mielestä siellä olisi reservissä vielä ainakin kaks napsua ylöspäin, toivottavasti lyö meikälle luun kurkkuun tulevalla kaudella ja naputtaa sen +35 pojoa. Kelpaisi kyllä.
Tiivolan tehot:
Salminen+ Kärki: 27 ottelua 6+6=12 (ppg 0,44)
Kärki: 31 ottelua 6+8=14 (ppg 0,45)
Ilman kumpaakaan: 19 ottelua 6+6=12 (ppg 0,63) puolet kauden miinusmerkinnöistä tähän periodiin eli -19. Plus merkintöjä vajaa puolet eli +12.

Olihan siinä tietty se loppukauden rajaton vastuu. Pitää myös muistaa että joukkue heikentyi muutenkin radikaalisti kauden loppua kohden, joten sanotaanko näin että melko tasaista suorittamista oli siinä vierellä sitten kuka vain.
 
Kokeilua

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Myös Pihlajamäki on right.
Mutta hänellä ei kait vielä liene sitä sopimusta, joten mun mielestäni turha sovitella mihinkään kohtaan vielä. Lisäksi hän tulee rasittamaan sitä vielä jäljellä olevaa rahamassia eli 270 kiloa muutamien kymmpitonnien arvosta. Uskon kuitenkin hänen sopimukseensa.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tiivolan tehot:
Salminen+ Kärki: 27 ottelua 6+6=12 (ppg 0,44)
Kärki: 31 ottelua 6+8=14 (ppg 0,45)
Ilman kumpaakaan: 19 ottelua 6+6=12 (ppg 0,63) puolet kauden miinusmerkinnöistä tähän periodiin eli -19. Plus merkintöjä vajaa puolet eli +12.

Olihan siinä tietty se loppukauden rajaton vastuu. Pitää myös muistaa että joukkue heikentyi muutenkin radikaalisti kauden loppua kohden, joten sanotaanko näin että melko tasaista suorittamista oli siinä vierellä sitten kuka vain.
Noitten valossa näyttää kyllä tasaselta kaudelta. Eikä minulla sitä mitään vastaan ole, jos Tiivola onnistuu hyvin, päinvastoin. Jollain tavalla se kaikki potentiaali, jota näytti ekalla lukon pätkäkaudella on vaan pysynyt piilossa, toivottavasti tällä kaudella homma loksuu paremmin paikoilleen. Ja kyllähän noissa aiemmissa kirjoituksissa, joissa käsitellään laituriosaston kapeutta ja jonkinlaista yksipuolisuutta on tietysti vinha perä. Aika vaikea tuota tämänhetken nippua on arvioida objektiivisesti. Ruotsalaispakkien osalta odotusarvo on aika korkea kyllä ja maalivahdit voivat olla mellkein mitä vaan. Mielenkiinnolla odotellaan kauden alkua.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Mutta hänellä ei kait vielä liene sitä sopimusta, joten mun mielestäni turha sovitella mihinkään kohtaan vielä. Lisäksi hän tulee rasittamaan sitä vielä jäljellä olevaa rahamassia eli 270 kiloa muutamien kymmpitonnien arvosta. Uskon kuitenkin hänen sopimukseensa.
Vuoden soppari, syyskuuhun kestävä tryout.

E: lisätään vielä linkki uutiseen, niin ei ole niin tynkäviesti.
Sami Aittokallio Ässien maalille - Valtteri Pihlajamäki palaa P
 
"Eihän televisiosta mitään muuta pysty katsomaan. Minun maailmaani ei mahdu se kiroaminen ja räyhääminen. Onneksi urheilun lainalaisuudet ovat säilyneet." -Lasse Heikkilä-

koohela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sitten kun Pihlajamäki saa jatkaa, niin luisteluvalmennusta sille, mieluiten heti. Sen verran koomiselta näytti välillä, tuskin on fysiikasta kuitenkaan kiinni....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy