Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Joukkueen rakennus kaudelle 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana Pratu, 28.07.2018 klo 15.39.

 1. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Eikös Kerttulan suunnalta sanottiin että noin 100 000 jää pelivaraksi kauden ajaksi. Tämähän tarkottaisi että näihin "saken korvaajiin/oikean käden laitureihin" olisi rahaa maksimissaan 80 tonnia. Ei sillä rahalla nyt mitään Saken tasoista hommata helpolla.
   
 2. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  170k€ on pelaajabudjetista jäljellä, tämän lisäksi varaudutaan mahdollisiin kauden aikaisiin tarpeisiin 100k€:lla. Yhteensä siis koko kaudelle pelaajahankintoihin on jäljellä 270k€.
   
 3. Patapata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pori
  170k€ kuulostaa mielestäni vielä ihan hyvältä, kyllä sillä kaksi laadukasta hyökkääjää vielä saa. Ei toki varmasti mitään tähtiä, mutta eipä sellaisia ole lupailtukaan, vaan Kerttulahan sanoi suoraan, että ihan yksi yhteen ei varmasti Sakkea korvata.

  Mut sanokaas nyt, miten esimerkiksi tuon Tarasovin liksa menee, kun on Columbuksen pelaaja? Ei varmasti tule mitään suuria palkkakuluja Ässille, itse ymmärtäisin niin, että majoituskulut ja jos tosiaan palkataan esim. "tulkki" hänelle alkuun tms. Nämä kulut varmasti maksetaan pelaajabudjetista, mutta itse palkkaa hänelle ei makseta? Mahtaako siellä Kerttula/Takko etsiä hyökkäykseen samanlaista ratkaisua? Nämä prospect campit ja muut kun ovat ohi ja joukkueet alkavat muodostua rapakon takana, niin sieltä saattaisi joku nuori irrota...
   
 4. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Lainaus:
  Olikos niin, että Ässät maksaa tulevan kauden palkan, mutta Kerttulan mukaan summa ei ole joukkueen kärkipäästä.
   
 5. ValkMan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Kun Tarasov tuli, niin Kerttula sanoi, että Ässät maksaa tulevan kauden palkan. On Ässille suhteellisen edullinen hankinta, koska ei Kerttulan mukaan kuulu joukkueen palkkojen ykköskoriin.

  Ja mitä tulee näihin hyökkääjähankintoihin, niin kyllähän maailmassa pelimiehiä riittää, jopa suomalaisia pelaajia. Kerttula taisi myös sanoa, että jos Ässiin sopiva pelaaja löytyy, niin voidaan reagoida nopeasti. Mutta ennen Pitsiä ei välttämättä tule yhtään pelaajaa, jos sopivaa ei löydy. Tai voihan olla, että on jo löytynyt ja sopimus solmittu, mutta ei ole julkistettu. Muistatte varmaan, kuinka kauan esimerkiksi Spinkin kaksosten sopimusten julkaisussa kesti, vaikka sopimukset oli tehty jo aikoja sitten.

  Kerttulalla tuntuu olevan aika hyvät kontaktit jääkiekkopiireihin, joten odottelisin taas jotain yllättävää hankintaa, jota kukaan ei olisi osannut odottaa.
   
  Patapata ja angnus tykkäävät tästä.
 6. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Mitäs venäläislupauksia, siis hyökkääjiä siellä onkaan kärkkymässä paikkaa NHLssä? Oisko Dallasissa ketåän?
   
 7. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Tuossa edellä jo vahvistettiinkin se minkä suuntaista itsekin muistelin, että pelaajabudjetin päälle on erikseen varattu 100k reagointiin kauden aikana. Eli tuo 170k on nyt ihan kokonaan käytettävissä. Profiililtaan Sakkea vastaavaan seppään tuo raha ei tietenkään riitä edes kokonaan käytettynä, mutta ainakin kaksihan tässä on hankinnassa eikä uutta Sakkea. Joten kyllä tuolla saa sen kärkihankinnan sekä sen ohella myös jopa hyvätasoisen liigapelaajan, jollaista @Rannari tuossa edellä toivoi. Ja mistä syystä otin Tavin nimen esiin..

  Lainaus:
  Tosiaan liikaa ei voi korostaa sitä, että kiirettä ei ole. Pitsiin voidaan mennä tasan tällä joukkueella mikä nyt on, ennen sitä ei ole kiirettä hankkia ketään. Rauhassa kannattaa hankinnat katsoa..
   
 8. Patalogo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Naimunder, lumperi, The Rock ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 9. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Hello! Mille paikoille miehiä on haussa ja millä aikataululla? Tämä kysymys siis kaikille Ässistä tietäville palstalaisille.
   
 10. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Pari laituria on haussa, toinen tuloskenttiin ja toinen rosterin jatkeeksi. Molemmat mielellään rightin pelaajia koska näitä ei hyökkäyksessä ole kuin pari
   
 11. Consumed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  "Salmisen korvaaja" ja yksi tai kaksi täytehyökkääjää. Se lienee suunnitelma ennen kauden alkua.
   
 12. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Lainaus:
  Tämä selvä, kiitos!
   
 13. Delkor Jäsen

  Jos höökien tulee olla kätisyydeltään righteja, niin saatavilla olevista ja muuten mitat täyttävistä vaihtoehdoista putoaa heti lähdössä ~60% pois. Vaikeuttaa mukavasti hommaa.
   
 14. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Nooo, näinhän se on, mutta ei tässä silti mitään hätää ole. Halutaan sitä myöntää tai ei niin Ässät nyt on kuitenkin uudelleenrakennusvaiheessa ja tarkemmin ottaen rappusella nr. 1. Joukkue näyttää jo nyt hyvältä ja siellä on about 12 hyökkääjää, mistä voisi sanoa, että olisipa kiva nähdä hänet isommassakin roolissa... Noh jos ei 12, niin ainakin 10. Määrällisesti hyökkääjiä ei ole hirveästi, mutta jos tuossa nyt jotain isompaa loukkaantumissumaa tulee, niin niitä alaketjujen täytemiehiä kyllä löytyy vaikka mistä, vaikka millä pätkäsoppareilla. Tärkeintä on, että ollaan keväällä ja tulevina vuosina mahdollisimman hyvässä iskussa. Siksi nyt ei kannata ainakaan mitään huonoja rekrytointeja tehdä.

  Päivän rosteri(muistankoha vielä kaikki pelaajat):
  Spink-Spink-Lähteenmäki
  Rekone-Kivenmäki-Killinen
  Appelgren-Tiivola-Hirvonen
  Salmio-Mäkinen-Kivelä
  Juhola-Kulmala-Pihlajamäki

  Kyl tolla hyökkäyksellä kehtaa jo kauteen lähteä...
   
 15. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Kehtaa kehtaa, mutta koska pisteet ovat yhtä arvokkaita syksyllä kuin keväälläkin niin joku kunnollinen maalintekijä ei olisi pahitteeksi ennen kauden alkamista
   
 16. ValkMan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Joo, kyllä varmasti olisi hyvä saada tällainen hyvä maalintekijä joukkueeseen ja mitä todennäköisimmin Kerttula juuri sellaista etsii.

  Toinen asia on myös se, että kyllä tuossakin joukkueessa on sitä piste- ja maalintekotaitoa. Kannattaa nyt muistaa se, että erinäisten syiden takia esimerkiksi Spinkit pelasivat viime kaudella aikuisuransa heikoimman kauden. Toissa kaudella molemmat tekivät Ruotsin liigassa lähes 20 pistettä ja sitä ennen tehoilivat ECHL-liigassa ja yliopistosarjassa. Jos pelaavat kykyjensä tasolla tai ottavat seuraavan stepin eteenpäin, niin voivat olla Ässille todellisia pisterohmuja. Se tietysti tarkoittaa siinä tapauksessa sitten sitä, että Kerttulan pitää työntää jjatkosopimuspaperia kavereiden naaman eteen jo syksyllä. Kaksosten entinen ketjukaveri Jere Sallinen sanoi myös, että kaverit tarvitsevat aika ison roolin, että heistä saa parhaimman irti. Uskoisin, että Ässissä saavat paljon peliaikaa.

  Nuorista pelaajista Kivenmäki, Hirvonen ja Killinen ovat kandidaatteja liigatason läpimurtoon, jos saavat vastuuta riittävästi. Lisäksi Niko Kivelä teki viime kaudella 12 maalia käytännössä ilman yv-aikaa, jota taisi olla koko kaudella 5-6 minuuttia.

  Joka tapauksessa uskoisin, että tehoja tulee laajemmalta sektorilta kuin viime kaudella, jolloin ne tulivat lähinnä yhdeltä ketjulta.
   
  luukasla ja angnus tykkäävät tästä.
 17. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Jos hiukan tiivistän edellisiä viestejä, niin tosiaan joukkueessa on seitsemän hyökkääjää, joille riman maalimäärässä voi (tai sanotaanko että täytyy voida) asettaa sinne 10-15 maalin haarukkaan: Tiivola, Rekonen, Lähteenmäki, Kivelä, Salmio ja kaksoset. Sen sanoin itsekin, että Spinkien viime kauteen on yksinään turha tarttua, koska heidän taustansa on muutoin noinkin hyvä kuin on. Ja etenkin koska mitään syytä emme ole vielä kuulleet miksi viime kausi oli heillä tuollainen kuin oli. Se vain tiedetään, että aivan kärkirooleissa he eivät Örebrossa olleet..

  Näiden ulkopuolella oma lukunsa on sitten junnutähti kolmikkomme joille on äärimmäisen, siis todellakin äärimmäisen, vaikea asettaa mitään tavoiterimaa maalien suhteen. Sen nyt voinee sanoa, että kaikki mitä tekevät yli kymmenen maalin per kaveri on vain plussaa, ja epäilisin että tehoja olisi odotettavissa. Tosin jokaisen kohdalla on omat kysymysmerkkinsä:

  Kivenmäki ei ole profiililtaan mikään maalintekijä, vaikka kokonaisuutena tehoja on varmasti luvassa. Hänen lähtötilanteensa on selkeästi kolmikon paras, koska viime kausi meni jo puoli pistettä per peli tahdilla, ja muistanko oikein että teki 13 pistettä kauden 13 viimeisessä ottelussa. Eli nyt development campin vauhdittamana vain jatkaa siitä mihin jäi, mutta kehittyneempänä versiona, ja 40 pistettä menee puhki jo ensi kaudella? Killinen taas on kuitenkin yhä arvoitus, koska debyyttikausi meni aikalailla ohi. Mikä on hänen todellinen potentiaalinsa etenkin sen maalinteon suhteen? Sehän saattaa olla vaikka miten hyvä, etenkin kun tuossa iässä kehitysharppaukset yhdessä kesässä voivat olla jättimäisiä. Todella vaikea on asettaa hänelle mitään maalitavoitetta, eikä ole varmaan syytäkään. Hirvonen taas on todistettavasti pitänyt junnuissa jopa 3-4 vuotta itseään vanhempia pilkkanaan, mutta nyt on sitten vastassa aikuisia miehiä, mikä on iso ero..

  Pointtina siis se, että totta kai olisi kova jos se kärkihankinta olisi nyt sitten se ainakin jotenkin realistinen 20 maalin mies, mutta sellaisen kaivaminen jostain onkin sitten isompi kysymysmerkki..
   
  Viimeksi muokattu: 03.07.2019 klo 10.02
 18. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Jos luovutaan right-pakosta niin tässä voisi olla hyvä haku Allsvenskanista Anton Holm

  Kokenut, ehkä haluaa vielä uusia haasteita ja pelaajan kuvailu on passeli "A good skater and natural goal scorer with a fine shot"

  Saattaa olla Kerttulalle tuttukin Ruotsin vuosilta...
   
 19. SammyRumour Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & SHL
  Lainaus:
  Menee Tepsiin
   
 20. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Ai piru, niinkö se olikin. Jotenkin tuo nimi tuntuikin tutulta mutta olin ehtinyt unohtaa Tepsin...
   
 21. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  vastailen tänne kun ei tuolta SK sivuilta tunnu löytyvän mitään vaikka minulla sinne tunnarit onkin. Hirvosen värväämisestä näin jutun Ässien sivuilla ja jatkoajassa, mutta siellä ei ollut pelipaikasta mitään puhetta. Kivenmäenkään pelipaikasta en löytänyt mitään juttua. Olisi kyllä kiva saada vähän jotain vahvistusta näille omille mielikuville, että onko ne muodostunut vain palstatotuuksien perusteella.

  Itselläni olisi tämän tyyppisiä Kerttulan sanomisista tämän tyyppisiä:
  - Appelgrenia kaavaillaan sentterin paikalle
  - Mäkistä kaavaillaan nelossentteriksi ja taistelee paikasta kokoonpanossa
  - Kulmalaa kaavaillaan sentteriksi, mutta hänet nähdään pidempänä projektina
  - Hirvonen taistelee paikasta edustuksessa...mutta muilla on ilmeisesti se käsitys, että olisi sanottu, että lähtökohtaisesti tulee samaan näyttöpaikan edustusjoukkueen tulosyksikössä?
  - Kivelä taistelee paikasta kokoonpanossa
  - Kivenmäestä en muista kuulleeni mitään... mutta ilmeisesti on jossain sanottu, että sovitellaan keskushyökkääjän paikalle?  Nii ja en tiiä, mistä tuon Killisen nimen tähän juttuun taioin. Tiedän kyllä, että hänen kohdalla pelipaikka ja odotukset on aika selvät.
   
 22. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Lainaus:
  Kaikenlaista sitä on sanottu ja kirjoitettu kuka kenenkin suulla. Ainoa päättävä elin loppujen lopuksi pelipaikkojen ja pelaajien suhteen on.... yllätys yllätys herra nimeltään Selin. Kerttula voi kaavailla vaikka mitä, mutta Seliniltä näitä kannattaisi kysellä. Sitäpaitsi aika lailla ollaan vielä sellaisessa ajankohdassa, että eipä noilla kauheasti kannata päätään vaivata mun mielestäni.
   
 23. ValkMan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Kivenmäen keskushyökkääjän roolista oli juttua Satakunnan Kansassa 23.4 ja Hirvosen laitahyökkääjän roolista 14.5.

  Mutta alkuasetelmiahan nämä pelipaikkajutut ovat tällä hetkellä ja hyvin suuria sellaisia. Pelit näyttää sitten sen, että kuka pelaa missäkin roolissa.
   
  Sörsseli tykkää tästä.
 24. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Ei tuon hyökkääjistön suhteen tosiaan mikään muu liene selviö kuin se, että kyllähän TOP-3 sentteristö Kivenmäki-Spink-Tiivola on selkeä (on oikeastaan sinällään epäolennaista kuka pelaa missäkin ketjussa, koska käytännössä tasaisia tulosketjuja tulee olemaan kolme), ja kaksoset pelaavat yhdessä. Muutenhan koko hyökkäys on pyöriteltävissä aikalailla miten vain
   
 25. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Kaikki nuoret tulevat saamaan näyttöpaikan, se lienee päivänselvää. Se on sitten eri asia millainen ja missä kohtaa kautta tuo paikka on. Selin ei tule peluuttamaan ketään tulosyksiköissä pelkästään sen takia, että jotain on jossain luvattu vaan uskon kyllä kokeneen valmentajan peluuttavan siellä parhaita mahdollisia pelaajia joita rosterista löytyy.