Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Joukkueen rakennus kaudelle 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana Pratu, 28.07.2018 klo 15.39.

 1. Padas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Ei kai kukaan ota tosissaan jotain kiekkolehden kausiennakkoa? Meneehän se toki aamupaskan ratoksi siinä missä Aku Ankkakin. Sitäpaitsi mielestäni olisi erittäin positiivista lähteä kauteen liigan pisteautomaattina. Saataisiin pienilläkin onnistumisilla positiivista huomiota kun kukaan ei odota yhtään mitään.
   
  Porilaine miäs, Patalogo & Punamusta tykkäävät tästä.
 2. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Minun omat mielipiteeni ovat Ässistä, että vaikka joukkue oli ylivoimainen jumbo, niin koko totuus ei sarjasijoituksessa ollut. Ässät alisuoritti hyvin rankasti materiaaliinsa nähden ja käytännössä Ässissä ei ole ollut kunnon päävalmentajaa 1.5 vuoteen.

  Ei Selinistä voi Messiasta odottaa, joka nostaisi kertaheitolla joukkueen taistelemaan suorasta pudotuspelipaikasta, mutta joukkueella on äärettömän hyvä valmentaja joka aivan varmasti luo pohjaa tulevalle ja saa materiaalista irti huomattavasti enemmän kuin edeltäjät.

  Joukkueenne on nuori, mutta naapurista katsottuna potentiaalia on tulevaisuuteen. Peräänkuuluttaisin pitkäjänteisyyttä sekä kärsivällisyyttä.
   
  Patalogo, Padas & Oto Hascak tykkäävät tästä.
 3. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Lainaus:
  No minun mielipiteeni on että Ässillä ei ole ollut kunnollista päävalmentajaa neljään vuoteen. Rocky II:n toinen kausi oli kuitenkin mitä oli.

  Selinin uskon saavan pelisuunnitelmallaan paljon aikaan, mutta nyt tarvitaan nimen omaan sellaisia yksilöitä jotka sitoutuvat suunnitelmaan ja tekevät yhtälöstä voittavan (yksilöistä joukkueen). Pitkäjänteisyyttä todennäköisesti riittää nyt, ellei mene ihan pelleilyksi kuten kaikki kerrat kun valmentajaa on jouduttu viime vuosina vaihtamaan.

  Salmisen paikalle ei yhtä hyvää yksilöä saada, siitä tuskin on erimielisyyttä. Saataisiin edes pari joukkuepelaajaa.
   
 4. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Niin, vaikka tämä varmaan kuulostaa jo monen PK- joukkueen kannattajalle jo kirosanalle, mutta uudelleenrakennuskausi / välivuosi on homman nimi tulevalla kaudella. Jatkuvuus on pientä ihan joka osastolla aina toimistolta rotaatiomiehiin asti. Ja lisäksi suurinpiirtein kaikki hankinnat on enempi mallia pitkällä tähtäimellä kuin tulevan kauden vahvistus. Spinkit nyt ovat ainoat, jotka varmaankin tähän kategoriaan tippuvat ja saattavat tulla Ässiin vain vuoden pahveilla. Kuitenkin hekin ovat monelle jonkin sortin kysymysmerkkejä, kun harva heidän pelejään on juurikaan nähnyt...kuten en minäkään, mutta luotetaan Kerttulan osaamiseen, että osaa arvioida itselleen tutut veijarit hyvin.

  Pari viime kautta tuli lähdettyä ihan luottavaisin mielin tulevaan kauteen ja viime kauden alkaessa ei omaan silmään rosterissa juurikaan ollut kysymysmerkkejä muuta kuin valmennus ja kenties hiukan maalivahtiosasto. Nyt tulevalle kaudelle lähtiessä niitä kysymysmerkkejä on muutamaan kertaan enemmän. Ymmärrän ihan hyvin, miksi Ässät tullaan sijoittamaan tulevissa ennakoissa hyvin lähelle sitä jumpo sijaa.

  Vaikka ennakoita silmällä pitäen Ässillä ei hirveästi ole kättä pidempää, se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö kausi voisi mennä ihan kelvollisesti. Finaaleihin pääseminen olisi jo sellainen jymypaukku, että kevään miracle on ice kalpenisi siinä rinnalla heittämällä. Siitä huolimatta, itse lähden kauteen luottavaisin mielin ja uskon Ässän kampeavan itsensä 10 joukkoon...vaikka helppoa se ei tule olemaan.

  Ässillä on Killisen ja Kivenmäen muodossa kaksi yllätyskorttia, jotka itse uskaltaisin lukita ilman mitään sydämen tykytyksiä top6 hyökkääjän rooliin. Vaikka varsinkin Killisen kausi jäi aika vajaaksi, niin kaikesta näkee, että poika on hyvä pelimies. Enemmän luottoa minulla näihin jätkiin on kuin johonkin 100k€ AHL arpaan.

  Lisäksi siellä on ihan hyvää duunariosastoa Salmio, Lähteenmäki, Appelgren, Kivelä... Ja Rekosen pitäis olla, mutta se nyt oli ihan paska viime kaudella... Nää kaikki jätkät on ollut rooliinsa nähden kohtuu tehokkaita ja pystyvät pelaamaan ihan hyvällä tasolla myös tulosyksiköiden täytemiehinä. Toki Salmiolla ja Lähteenmäellä on ollut loukkaantumisten kanssa sen verran huolia, että tuokin on yksi niistä monista kysymysmerkeistä. Mutta jos äijät ei kestä kasassa, niin löytyy sieltä Juhola ja Pihlajamäki nelosketjujen kelvollisiksi täytemiehiksi.
   
  Via Dolorosa tykkää tästä.
 5. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ja Rokin ensimmäinen kausi meni ihan kelvollisesti vain ja ainoastaan sen takia, kun suunnilleen puolet Liiga joukkueista oli jonkin sortin kriisissä tai muuten vain pelasi paskaa lätkää... Toki eihän sitä ikinä tarvitse olla kuin paras paikalla olijoista...Onneksi Ahon aikana saatiin sentään siihen surullisen kuuluisaan loukkaantumissumaan asti nähdä ihan määrätietoista pelaamista.

  Mietin tässä, että pitäisikö sitä nyt suosiolla lyödä sille Hirvoselle ns. vakiopaikka rosterissa. Noh, eiköhän äijät reeneissä näe kaveria tarpeeksi ja osaa tehdä tarvittavia johtopäätöksiä.

  Spink-Spink
  Kivenmäki-Killinen
  Tiivola-Hirvonen

  Tuossa vois olla mein ns. taitoparit ja niitä sitten täydennettäisiin noilla mein täytemiehillä Lähteenmäki, Salmio, Kivelä, Appelgren, Rekonen. Sitten se vois näyttää tältä:

  Spink-Spink-Rekonen
  Hirvonen-Tiivola-Lähteenmäki
  Appelgren-Kivenmäki-Killinen
  Salmio-Mäkinen-Kivelä
  Juhola-Kulmala-Pihlajamäki

  Mua kyl vähän tökkii ajatus, että Salminen korvattais kahdella ukolla. Toki siellä varmaan on koko ajan joku oikeesti levon tarpeessa...eikä joukkueessa kiertävä "pakko lepo" välttämättä olisi sekään huono asia...silti.... En tosiaan kahta ukkoa lähtis hakemaan, vaan ennemmin joku kunnon vahvistus tyyliin "Patrik Virta"... Tai sitten sitä rahaa vois tosiaan jättää sukan varteenkin...Niille vois olla käyttöä keväällä, tai jos menee tosi hyvin niin vaikka sitten vasta ens kaudella...

  E: Ja tunnustan, että houkuttaisi myös ajatus taituriketjusta Hirvonen-Kivenmäki-Killinen... Jolle sitten annettaisiin maksimimäärä helppoja vaihtoja.
   
 6. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Lainaus:
  Karsintojen jälkeen -09 valettiin uutta pohjaa, oli vahvoja runkosarjoja ja kaikki huipentui 2013. Alpo, Rocky, Karri + Toivola, Hirsi. Oli osaamista ja jatkumoa penkin takana, urheilujohdossa, toimiston puolella.

  Vahva tuntuma, että hyvällä tiellä ollaan taas. Seura on läpiscannattu ja punanen lanka vahvasti hyppysissä.

  Tulevalta kaudelta vaikea sanoa mitä odottaa, uskon Ässien olevan playoff-kisassa. Kuitenkin vahva tunne, että keväinä 2020-22 tulee tapahtumaan jännittäviä asioita. Toki, runkosarjoissa myös. Ollaan taas kartalla ja porilainen kiekkoyleisö pääsee jälleen kylpemään Isomäen hektisessä ilmapiirissä.
   
 7. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Lainaus:
  En sano ihan noin synkästi, että kausiennakoiden viimeistä sijaa ei voida mitenkään välttää. Kyllä kuitenkin kokonaisuutena Jukureilla ja SaiPalla on minusta heikommat materiaalit kuin Ässillä. Nimenomaan kokonaisuutena, koska saahan vaikkapa Jukurit kasaan kaksi kovaa ensimmäistä ketjua (toki siihenkin sisältyy olettamus että heidän kärkisentteri hankintansa onnistuvat molemmat), mutta sen jälkeen taso sitten romahtaa. SaiPan tilanne on sitten kokonaisuutena vielä heikompi, Zabo-Ramstedt kaksikko ei yksinään kesää tee. Mutta kuten aiemminkin todettua, niin eihän tuolta millään löydä viittä joukkuetta, jotka voisi missään kausiennakoissa sijoittaa Ässien taakse

  @Ruuhkis

  Itse asiassa ei Ässien joukkue edes ole ihan niin mahdottoman nuori, että sen selityksen taakse voisi mennä, jos homma ei kulje. Tuollaiset 23-24v pelurit eivät nykypäivän liigassa ole enää mitenkään oikeasti nuoriksi laskettavia. Selkeästi nuoria noin 19-21v ikäisiä, eli tuollaisia 1998-2000 syntyneitä, Ässien rosterissa taitaa olla tällä hetkellä seitsemän (plus sitten tietysti nuori timantti Hirvonen omana lukunaan), ja näistäkin on pari pakkia sellaista jotka ovat pääosan ensi kaudesta Mestiksessä/A-junnuissa.. ja vastapainona sitten myös niitä, joilla on jo iso tontti hoidettavana ensi kaudella
   
 8. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Rehellisyyden nimissä, en ihan kauheen tarkkaan oo tutkinut muitten rostereita. SaiPan rosteri ei tosiaan näytä kovinkaan kummoselle, mutta se johtuu lähinnä siitä, että en oikeesti kunnolla tiedä tuon joukkueen pelaajista kuin ihan muutaman... Uskon silti, että SaiPalla tulee olemaan heikompi rosteri kuin Ässillä. Mutta ennakoissa on kyse paljon muustakin kuin yksilöiden summasta. SaiPassa on Tuomenoksa tehnyt monta vuotta hyvää duunia ja Lehterälläkin käynnistyy siellä jo kolmas kausi. Vaikea uskoa, että ammattilaiset taikois nyt kolmantena vuotena paljon heikomman joukkueen kuin aiempina vuosina... yleensä noilla joukkueilla on tapana ennemminkin kehittyä.... En yllättyisi jos SaiPasta osa noista itselle tuntemattomista suuruuksista nostais tasoaan.

  Ässillä taas on Liigassa debytoiva UTJ, Ässissä debytoiva valmennustiimi, iso vaihtuvuus rungossa, täysin uudistunut MV osasto, taitopelaajista kaksi debytoi Suomessa ja kolmen muun keski-ikä on 18v.... Siinä on vähän lyömäaseita, millä Ässiä nuijia ennakoissa hyvin lähelle pohjaa... Ja kun Porilaiset nousevat aika helposti äänekkäästi takajaloilleen, niin sekin toimii monille houkuttimena....

  E: Ja Jukurit on varmaankin joka ennakossa pahnan pohjimmaisena.
   
 9. Bruins Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pori,Boston,Vaasa
  Siis mistä helvetin kausiennakosta täällä puhutaa? 2.kesäkuuta?? Onko joku kesäduunia tekevä toimittaja repäissyt ja ensi töikseen raapustanut enis kaudesta kausiennakon. Apen sanoin: camaan, älkää nyt naurattako!
   
 10. Padas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Nyt kun näitä Ässien päävalmentajia muistelee, niin kaikkihan ne ovat "epäonnistuneet" muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Hiuksista on lähtenyt pihalle niin seuralegendat kuin lähes kaikki muutkin. Vellun ajan jälkeen Kivi ja Toivola ovat suurinpiirtein ainoat jotka ovat pallinsa säilyttäneet ja kunnialla Porista lähteneet. Karri Kivi odotteli mestaruuskaudella potkuja yhdessä fanien ja median kanssa, mutta kuin ihmeen kaupalla tähtensä myynyt Ässät lähti lentoon. Vielä kun punnitaan yleisesti suomalaista jääkiekkovalmennuksen tasoa suhteessa muihin kiekkomaihin, niin herääkin kysymys, että onko seuran toimintamallissa ollut mätää, kun lähes jokainen valmentaja viimeisen parinkymmenen vuoden ajalta on epäonnistunut Porissa. Vielä kun ottaa huomioon, että suurin osa on ollut meritoituneita valmentajia. Toki Kerttulankin ajalta vielä näytöt antavat odottaa, mutta osoittaisin sormea myös siihen suuntaan, jotka näitä lyhytjänteisiä rekrytointeja tekevät. Onhan niitä tuulisia paikkoja muuallakin, mutta kyllähän historia kertoo Ässien olevan melkoinen “valmentajien hautausmaa”.
   
  Punamusta tykkää tästä.
 11. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  En tiedä oletko seurannut ympärillesi, mutta tuo on valmentajien arkea muuallakin.
  Ennen Rautakallion potkuja vierähti yli kahdeksan vuotta ilman valmentaja potkuja. Tuo on liigassakin jo poikkeuksellisen pitkä aika, johon aika harvassa seurassa on ylletty. Jos unohdetaan Korpisalon epäonnistuminen urheilujohtajana potkuineen, niin sitä edellisistä potkuista tulee syksyllä 12 vuotta ja vuodesta 2002 potkuja on annettu kahdet.
   
 12. Patalogo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:

  Eikös Peksikin ennen Rautakalliota saanut "potkut". Joo, purettiin yhteisymmärryksessä, mutta olihan se selvä epäluottamuslause Virralle. Tosin ei syksyllä -14 olisi ketään hallilla varmaan ollutkaan jos Peksi olisi saanut jatkaa.
   
 13. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Pikkuisen vielä hosaisen teidänkin hiekkalaatikkoa kiintoisasta aiheesta. Spekulaatiota ja ennustuksiahan nämä kesäkuukaudet paljolti ovat ennen Pitsiturnausta, kun uusi kausi käynnistyy.

  SaiPan rosteri ei tosiaan hätkäytä tässä vaiheessa, ainakaan positiivisesti. Meille aktiiviseuraajille hemmot ovat tuttuja viime kaudelta ja pari viimeistä sainausta tietysti koko kiekkoväelle. SaiPan tapauksessa toivotaan ja jopa uskotaankin, että muutama nuori kaveri nousee uudelle tasolle kantamaan aiempaa suurempaa taakkaa. Jos näin ei tapahdu, menestyksen voi unohtaa ja taistelu kulminoituu jumbosijan välttelyyn. Nostoa odotetaan mm. herroilta, Salo, Autio, Sneck ja Torikka puolustuksessa - Seppälähän pelasi lupaavasti jo keväällä. Loppujen ei sitten auta ainakaan taantua. Hyökkääjistä odotukset kohdistuvat mm. Virtaseen, Oksaseen ja Saareen. Ja että Löfman kestäisi kasassa edes 30 peliä. Muiden ei sovi juurikaan taantua (vrt. Tanus, Nättinen).

  Mitä taas Ässiin tulee, niin Aittokallio tarttee tietysti kaverin maalille, mutta pakisto on paitsi leveämpi myös hieman laadukkaampi kuin keltapaidoilla. SaiPa tartteis pari kovan luokan luutaa alakertaan. Ainakin yksi ulkkari on Markkasen mukaan vielä tulossa. Hyökkäyksessä tilanne kääntyy tässä vaiheessa toisin päin. Ässiltä puuttuu vielä syömähampaat, kun Salminenkin poistui. SaiPalla on kokemusta hieman enemmän + Zabo ja Ramu. Heidän ketjuunsa on joku "Persson" kuulema tulossa.

  Kokonaisuutena aika tasaiset lähtökohdat näin kesän alussa. Mutta kuten aiempinakin vuosina, massia jätetään pöytälaatikkoon lisäsainauksille, jos joku loukkaantuu pahoin tai homma muuten tökkii. Juuri nyt 10-sija olisi SaiPalle mestaruus, mutta odotukset ovat tietty vähän korkeammalla.
   
  Punamusta, Oto Hascak & Sörsseli tykkäävät tästä.
 14. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Kaksosetko olivat nyt sitten näiden alkuviikon luvattujen sopimusuutisten ainoa anti? Totta puhuen odotin kyllä myös sitä toista maalivahtia..
   
 15. Naimunder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, HIFK, Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Hyvää kannattaa odottaa. Toivotaan ainakin näin, eiköhän se pian julkaista myös.
   
 16. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Eikös tässä tullut sitten 4/5 ulkomaalaiskiintiöstä täytettyä?
  Olisiko se viides ulkomaalainen toinen maalivahdeista?
   
 17. Quethas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
  Lainaus:
  Ei Liigassa ole ollut ulkomaalaiskiintiötä vuosiin.
   
 18. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Lainaus:
  Joku herrasmiessääntö, että vain 5 kokoonpanossa? Tosin, on sitäkin taidettu rikkoa.
   
 19. Quethas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
  Lainaus:
  Ei ole ollut mitään tuollaista vuoden 2013 jälkeen ja sitäkin ennen kyse oli jo muutaman vuoden ajan pelkästään EU:n ulkopuolisista pelaajista.

  Edelliskaudellakin pelailtiin kuudella ulkkarilla (Bernard, Blood, Matushkin, McRae, Laganiere, Insam).
   
 20. Phaneuf#3 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Tampa Bay Lightning
  Nyt kun Spinkit vihdoin tuli niin ilmeisesti se toinen veska enään tulee?! Pakkeja ei ainakaan tarvita enempää koska en usko Marttisen lähtevän mihinkään.
   
 21. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Enhän mä mitään sellasta sääntöä meinannut, muistan täältä lukeneeni, että Ässät olisi hankkimassa 5 ulkkaria, tietenkin tuon voi ylittää ja alittaa.
   
 22. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  No ei tietenkään noin. Pelaajia on nyt 27, ja heitä tulee olemaan 30-32, eli tulee kai niitä vielä. Toisen veskan lisäksi tulee siis varmaan joko kaksi hyökkääjää, tai sitten tulee yksi hyökkääjä sekä yksi pakki. Jossain vaiheessa nimenomaan oli ilmassa kommentteja, että edelleen olisi tulossa yksi pakki, mitä tosin itsekin hiukan jo ihmettelisin..

  Ennemmin siis maalivahti + kaksi hyökkääjää: Saken "korvaaja", jonka hakemiseen Kerttula juuri kertoi että ollaan varauduttu, ja sitten joku muu. Koska tämän hetkinen 15 hyökkääjää on kuitenkin vielä aika vähän, ja siinä luvussa on vieläpä mukana myös tryout Pihlajamäki. Eli hyökkääjiä jopa vielä ihan aidosti tarvitaan. En kuitenkaan odota ennen Pitsiä julkaistavaksi enää kuin sitä toista maalivahtia..
   
 23. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Niin... Kerttula kertoi, että Saken poistumiseen on varauduttu. Ja parin päivän päästä julkaistiin kahden hyökkääjän soppari.

  Tiiä ny sit näistä... Mut kyl mun kirjoissa draftin 1-2 kiekan jätkälle pitäis varausta edeltävällä kaudella olla lähtökohtasesti Ässissä ns. Vakipaikka 1-3 ketjussa.
   
 24. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Maalivahti, pakki ja 2-3 hyökkääjää tulee vielä. Tuo pakki varmaan riippuu siitä lähteekö Marttinen vai ei.
   
 25. ValkMan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Noista Kerttulan eilisestä jutuista sai sen käsityksen, että varmasti ennen Pitsiä tulee vain se toinen maalivahti. Muuten on tulossa vielä 2-4 pelaajaa, jotka lähinnä hyökkääjiä ja mukana myös Salmisen korvaaja/korvaajat. Näillä ei ole kiirettä, mutta Kerttulan mukaan oikean pelaajan osuessa kohdalle Ässillä on taloudelliset voimavarat reagoida nopeasti.

  Ässien pelaajaryhmän pitää olla suuri myös siksi, että nuorille tulee kauden aikana paljon maajoukkuepelejä. Lisäksi nuorille tyyliin Hirvonen, Kivenmäki ja Killinen annetaan kauden aikana selkeät mahdollisuudet pelata tulosyksiköissä.