Joukkueen rakennus kaudelle 2016–2017

  • 282 799
  • 1 132

eakin

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Juuri näin; Jos Jatkoajassa olisi "Tykkää"-painike, tykkäisin Van Cleefin koko viestistä.

Turha negailla ennen kuin nähdään onko siihen aihetta; Voi olla et on, voi olla ettei ole.
Pelaajien kohdalta ei vielä voi sanoa onko aihetta negailla. Mutta siihen miten hommat on hoidettu tiedotuksen osalta ja positiivisen pöhinän luomiseksi voi mielestäni jo negailla täysin huoletta. Ei ole itsellä ainakaan odotukset ensikaudesta kovin korkealla. Mutta jos tarkoituksena onkin se että kukaan ei pety sopimusuutisiin kun vedetään rima riittävän alas, niin sitten on onnistuttu. Tässä vaiheessa vahvistus tyyliin Juhani Jasu tuntuu jo vähintään Toewsin tai Kopitarin tasoiselta hankinnalta.
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Toivottavasti sieltä sitten ensi viikolla julkaistaan jotain oikeita sopimuksia, eikä mitään Junnilan ja kumppaneiden jatkosopimuksia.
 

Clubber"s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
No kyllä kai sinä komppaat kun olet sama henkilö
Tuo oli kyllä aika törkeää , sillä kiekkis on sievä tummaverikkö ja minä taas lihava vanha äijä. Rauhaa vaan silti.

Itse asiassa, tosiaan kuulostellaan nyt mitä sieltä oikein on tulossa, sillä kyllähän seurassa tajutaan tilanne mihin ollaan ajauduttu ja jotakin on pakko tehdä ja hankkia. Ei se Saksmanillakaan hauskaa ole käsiä levitellä ja eijoota kaupitella, kun pitäisi myydä kausareita ja mainostaa jotakin.
 
Viimeksi muokattu:

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllähän tuo KalPan nettisivuilla oleva uutinen on selkeä täsmäohjus siihen Saksmanin yhteenvedosta alkaneeseen negatiiviseen pöhinään. Siellä esiintyy käsite "yleisön suosikki", siellä on Kimmon kommentti "toi heti meille lisää luisteluvoimaa ja fyysisyyttä kaukaloon" ja siellä on Mutasen kehut seuran tavasta toimia kaikissa asioissa. Kaikki koskevat asioita joita täälläkin on vatvottu.

Uutinen on erittäin tervetullut ja hyvä! 1-0 KalPalle siitä sopimusuutisten osalta. Sitten vaan käsiä ristiin että tässä ei ollut kaikki fyysisyys jota uusilla soppareilla kiinnitetään. Tällä pääsee jo viikonlopun yli.

... Toimitusjohtajan lausunto "Uusissa pelaajissa tulevat painottumaan heidän sopivuus pelilliseen identiteettiimme, eivät nimet tai edellisen kauden pisteet" kielii vahvasti siitä, ettei ensi kaudelle ole luvassa kovinkaan maata järisyttäviä muutoksia pelitapaan, eikä KalPan kokoonpanosta tule löytymään yhtään yleisömagneettia.

Mutasen jatko helwetin hieno uutinen. Viimeaikoina leijuvan negan, mihin myös itse pahasti eksynyt, keskelle toimistolta nappiveto, pakko myöntää. Harmi ettei samaa voi sanoa tj:n ulostulosta, kuten hyvin käy ilmi tuosta Dragon's Denin raapustuksesta. Toisaalta fakta on, kuten tänäänkin täällä sihteeriosasto toi esille, että persnettoa on tullut sen verran huolella ettei rahaa varmaan ole huippuhankintoihin. Ei maha mitään. Ja pitkässä juoksussa ei voi kuin toivoa että hulluttelun aika olisi täälläkin ohi. En jaksa uskoa että hommalla yksinkertaisesti on edellytyksia jatkua pitkään ellei menot ala olla tulojen luokkaa tai mieluummin jopa vähemmän. Ja kun kaikki tietää mikä merkitys tähän on yleisömääärällä ja jokainen voi arvailla mitä luokkaa se Kuopiossa tulee ensivuonna olemaan (turha edes toivoa 3500/ottel) niin eiköhän hankinnat ja perustelut ole sen mukaisia. Niin ja en ole varma liekö "mahtihankinnoilla" suurta vaikutusta yleisömäärään, kyllä se muutos kiinnostukseen on löydettävä isommassa kuvassa, pelitavassa yms., vaikka toisaalta vastuunkantajia/maalintekijöitä tuo joukkue tarvitsee.
 
Viimeksi muokattu:
Eikös eilen joko Saksmannin jutussa tai Kalpan Facessa sanottu että tänään tulee sopimusuutinen? Ainakin minä odotin tänään uutista ja hyvän sellaisen sain.

Nyt sitten facen kootuissa selityksissä kalpa kertoi, että tänään perjantain alkuiltapäivästä tuli tieto jne. ja siksi Mutanen julkaistiin tänään. Sekavaa on!

Tämä siis puhelimella ja ulkomuistista ilman faktojen tarkastusta..
 

RipariIn

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Laitetaan vaikka tähän ketjuun, kun kaikessa pöhinässään ja tunteikkuudessaan tämä ketju on ollut pinnalla viime päivät. Hienoa ja näyttää sen, että porukka aidosti välittää siitä, mitä tälle seuralle kuuluu ja tapahtuu. Itse olen ollut tässä mielessä huono esimerkki aktiivisuudesta, mutta kevätkausi tahtoi vetää sanattomaksi - niin vaisua oli.

Itse näen tämän hetken keskustelun monelta vuodelta kumuloituneena pleijarimenestymättömyytenä ja kun tänä vuonna ei edetty edes sääleistä jatkoon, niin usko alkaa olla koetuksella. Kyse on kuitenkin loppujen lopuksi voittamisesta ja voittava pelitapa ja organisaatio ovat aina kauniita Enzo Ferrarin näkemystä mukaillen. Niinpä täälläkin toivotettiin Junnilalle ikuista jatkoa, kun syksyn voittoputki alkoi samoihin aikoihin, kun Jyri palasi joukkueeseen. Nyt häntä käytetään yhtenä symbolina sille, millaisia sopimuksia täällä on tavattu tehdä ja menestystä ei tämän takia tule.

Tässä pari juttulinkkiä tähän keskusteluun päivän Hesarista:
http://www.hs.fi/urheilu/a1460091080549?ref=hs-nprio-1-1

Tuossa on käyty läpi kanadalaisjoukkueitten katastrofia, kun yksikään ei selvinnyt kevään NHL-pleijareihin. Pari poimintaa tuosta keskustelusta - kuulostaako tutulta - ainakin osittain?
"Jo pitkään on puhuttu siitä, että Kanadaan on vaikeaa houkutella huippupelaajia. Verrattuna moneen yhdysvaltalaiskaupunkiin Kanadassa talvet ovat pitkiä ja kylmiä." (vrt. täällä käyty keskustelu pitkistä pelimatkoista) "Kiekkohullussa Kanadassa on hirvittävät paineet. Varsinkin perinteikkään Toronto Maple Leafsin kannattajat ovat aina valmiina lynkkaamaan pohjamudissa rämpivän joukkueen pelaajat, vaikka kaupungissa on kasattu menestyskelpoinen joukkue edellisen kerran vuosituhannen vaihteessa. Harva kiekkoilija nauttii tällaisesta ilmapiiristä." (vrt. täällä käyty keskustelu yleensä - hirvittävistä paineista en tiedä) "Pidemmällä aikajänteellä tarkastellessa Kanadan kiekkoseurojen lamaan löytyy yksi yhteinen nimittäjä. Joukkueiden jälleenrakennusprojektit tuntuvat menevän toistuvasti metsään." (vrt. täällä käyty keskustelu organisaation toiminnasta)

Eli osataan sitä epäonnistua muuallakin ja taitaa olla jopa yleistä ajattelua urheilussa, kun lopulta vain yksi voittaa, mistä pääsemmekin toiseen päivän Hesarin linkkiin:
http://www.hs.fi/paivanlehti/09042016/a1460090267647

Tuossa on juttua Raimo Sarajärvestä ja SJK:n menestyksestä. Muutama nosto - kannattaa lukea toki nämä molemmat linkitetyt jutut kokonaan.
”Ei tällaisen organisaation johtaminen oikeasti eroa mistään muusta bisneksestä. Tässä on enemmän tunteita ja urheilun kiimaa, mutta se on ainoa asia, mikä erottaa." ...menestyvän jalkapalloseuran rakentaminen taloudellisesti terveelle pohjalle on vaikea pala... SJK:ssa ei ole tietoisesti haettu nopeita tuloksia ja pikavoittoja vaan on lähdetty ensin rakentamaan tekemistä ja organisaatiota kuntoon. Alkuun rakennettiin strategia ja pilkottiin se osatavoitteisiin.
”Se on sama kuin liike-elämässä. Tulosta ei voi johtaa, mutta tekemistä voi johtaa. Miten ollaan parempia kuukausittain, vuosittain, koko ajan”, seuraa vuodesta 2010 luotsannut Sarajärvi sanoo.
Tuloksia tuli silti jopa yllättävän nopeasti. ”Vähempikin menestys olisi riittänyt. Olisimme silti jatkaneet tekemistä.”
- - -

Niinpä 2010 hän ryhtyi Kakkosessa pelanneen SJK:n puheenjohtajaksi. Siitä lähtien seura on ollut huimassa nousukiidossa.
”Meidän juttu ei ollut se, että sanotaan tekevämme parhaamme. Sanoimme joka vuosi, että aiomme voittaa tämän sarjan. Ja joka vuosi meille naurettiin.”
SJK nousi Kakkosesta Ykköseen syksyllä 2011 ja Veikkausliigaan syksyllä 2013.
”Seuraavana vuonna liigassa meille naurettiin vielä voimakkaammin, kun kerroimme, että pelaamme sarjan voitosta. Olimme lopulta toisia. Viime vuonnakin meille naurettiin, mutta voitimme sarjan.”


Yhteenvetona: Menestyksen rakentaminen ei ole urheilussa helppoa, joten se vaatii ilmeisesti tolkuttoman määrän kunnianhimoa ja voittamisen tahtoa. Rahakaan ei ole pahitteeksi, mutta onko se ollut Kuopiossa ihan siitäkään kiinni - nyt jo tosin saattaa olla. KalPan kohdalla näen samojakin piirteitä pitkäjänteisestä strategiasta ja oman tekemisen tavan löytämisestä, mutta ei ne yksistään ymmärryksen tasolla riitä - kyse taitaa olla itse tekemisestä ja sen johtamisesta. Itsehän en toki myöskään ole näitä asioita päivääkään tehnyt, joten sillä kokemuksella kirjoitettuna kaikki edellinen.
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
AI että oli hyvä kirjoitus rippikouluun menevältä. Olen edelleen sitä mieltä, että Jukka Pennasen palkkaamisesta alkoi aikoinaan suunta ylöspäin ja hänen työsuhteen lopettamisen jälkeen ollaan pikkuhiljaa luisumassa koko ajan alaspäin. On eri asia, johtaako laivaa alansa ammattilainen vai veli/hyvä kaveri. Saksman ei ole saanut oikeastaan mitään uutta aikaan ja taloudelliset tappiotkin ovat koko ajan raskaita. Jos mennään talous edellä, niin sitten mennään. Lasketaan hommat niin, ettei tappioita synny ja hommataan pelaajat sen mukaan. Se on aika yksinkertaista. Jos otetaan riskejä, niin tehdään varasuunnitelma, jos riski ei onnistu. Kehitetään liiketoimintaa, ei yritetä ylläpitää sitä.

Ja koska ketju oli joukkueen rakennuksesta, niin mielestäni nyt näyttää sen osalta hyvältä. Eli hankittavat pelaajat ovat halpoja mutta potentiaalisia. Mutta samalla pitää varautua myös siihen, että lipputulot saattavat edelleen laskea. Siksi käyttäisin edelleen alemmissa ketjuissa mahdollisimman paljon omia junnuja. Lisäksi ottaisin edes yhden/kaksi nimimiestä joilla saadaan myytyä lippuja/fanituotteita.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
AI että oli hyvä kirjoitus rippikouluun menevältä. Olen edelleen sitä mieltä, että Jukka Pennasen palkkaamisesta alkoi aikoinaan suunta ylöspäin ja hänen työsuhteen lopettamisen jälkeen ollaan pikkuhiljaa luisumassa koko ajan alaspäin. On eri asia, johtaako laivaa alansa ammattilainen vai veli/hyvä kaveri. Saksman ei ole saanut oikeastaan mitään uutta aikaan ja taloudelliset tappiotkin ovat koko ajan raskaita. Jos mennään talous edellä, niin sitten mennään. Lasketaan hommat niin, ettei tappioita synny ja hommataan pelaajat sen mukaan. Se on aika yksinkertaista. Jos otetaan riskejä, niin tehdään varasuunnitelma, jos riski ei onnistu. Kehitetään liiketoimintaa, ei yritetä ylläpitää sitä.

Ja koska ketju oli joukkueen rakennuksesta, niin mielestäni nyt näyttää sen osalta hyvältä. Eli hankittavat pelaajat ovat halpoja mutta potentiaalisia. Mutta samalla pitää varautua myös siihen, että lipputulot saattavat edelleen laskea. Siksi käyttäisin edelleen alemmissa ketjuissa mahdollisimman paljon omia junnuja. Lisäksi ottaisin edes yhden/kaksi nimimiestä joilla saadaan myytyä lippuja/fanituotteita.
Niin jos on Kimmoa moitittu niin on myös Saksmanilla minusta peiliinkatsomisen paikka. Itse ainakin miehen tullessa luotin, että tuo talous saataisiin kuriin. Silti on tullut 3 vuonna 1-1.5milj turskaa joka on näin pienelle seuralle paljon. Viime vuonnakin tuli "hups" tappiota vaikka olevinaan oltiin tekemässä nollatulosta. Toki osasyynä on kannattajat jne ettei hallille tule ja osta tuotetta, mutta onhan syynä myös tuotteen tarjojassa. Jos tuote ei ole himottava niin miksi siitä maksaa?

Toivotaan, että uudet ensi viikolla julkaistavat pelaajat eivät tosiaan ole mallia Jyri Junnila vaan enemmänkin mallia Sami Mutanen. Olisiko sieltä tulossa tuo Jokipoikien Joel Olkkonen nyt sitten kun Jokipojatkin pronssipeliin meni ja siihen kausi loppuu? Saapa nähdä minkälaisia pelaajia sitä sieltä sitten tuleekaan. Paljon on etukäteen lynkattu ja ehkäpä osittain syystäkin mutta nyt on seuralla myös mahdollisuus näyttää hieman, että mistä se kana sitten kuseekaan
 

eakin

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Yllä muutamia hyviä kommentteja. Pennanen toi hommaan selkeää draivia, jota ei sen jälkeen olla nähty. Saksman sai vastaan sellaisen homman, jota harva olisi varmaan halunnut. Jos ihan teoreettisesti ajateltaisiin että TJ:n mielestä Kimmo ja Pasi eivät osaa hommiaan ja heille pitäisi antaa kenkää, niin kuinka moni uskaltaisi tuoda asian esille hallituksen kokouksessa? Tuohon on kenenkään aika vaikea radikaalimpia uudistuksia mennä tekemään.

Toinen asia mikä NHL:ssä ja yleensäkin jenkeissä on poikkeavaa Suomen toiminnasta, on franchise pelaajat. Näillä se bisnes tehdään, vedetään hallille porukkaa ja myydään fanituotteet. Usein yksi hyökkääjä, pakki ja maalivahti. Muu joukkue sitten näiden ympärille. KalPalla on mielestäni ainoastaan maalivahti näistä. Rissasessa olisi ainesta franchisehyökkääjäksi, mutta jos tämä on tarkoitus niin sitä pitäisi silloin sen pitäisi myös näkyä. Viidessä eri hallissa olen NHL-pelejä katsomassa ja yhdessäkään ei kyllä jäänyt ennen peliä epäselväksi ketä nämä franchisepelaajat olivat. Hallin seinässä 10m korkeat lakanat ja myös sisällä näkyvät joka puolella... Ehkä voisi ainakin kokeilla jotain tämänsuuntaista?
 

MetalT75

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tuosta puhuin juuri aiemmin, että KalPalta puuttuu ikoni tällä hetkellä. Jos olette käyneet Lahdessa, siellä on isot lakanat Matikaisesta ja Nupesta hallin ulkopuolella. Eivät ole pelaajia, mutta siellä on rakennettu henkilökulttia valmennuksen ympärille. Samaa tarvitsee KalPa ja hirveästi ei ole vaihtoehtoja tällä hetkellä kuin esim. Rissanen. Jos miehellä maalihanat aukeavat ensi kaudella, se pitäisi heti hyödyntää. Kilpeläinen nauttii suosiota, mutta maalivahti ei vetoa koskaan yhtä paljon kuin hyökkääjä.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Jossainhan siellä mättää ja pahasti jos paukutellaan sijoille 6. ja 8., mutta silti hallilla ei käy ketään ja mennään alas rappuja taloudellista kuperkeikkaa. Pennanen teiki räikeät tappiot hänkin, joten ei kannata haikailla.

Kyllähän KalPa on kellahtanut Samin rahojen päälle. Palkataan kavereita, tyydytään toimistolla 99,8% suoritukseen (Huttusen kohdalla 44,6%) kun muilla se on 101%, seuralla ei ole todellista suunnitelmaa, ei identiteettiä, ei SM-kultaan tähtäävää kunnianhimoa. Seuran ulostulojen ja edesottamusten perusteella homma näyttää tältä:

Seuran identiteetti = Sellainen kiekko, mitä Pekka Virta sattuu peluuttamaan
Seuran tiedotus ja SOME = Jarkko Huttusen yläastetasoiset faniesseet
Seuran tulevaisuuden visio = Kasvattaa hyviä pelaajia KalPan päävastustajien käyttöön
Seuran urheilutoimenjohtaja = KalPan uuden tulemisen surullisen hahmon ritari nro. 1. Omistajan velipoika, koulutus: ylä-aste, epäonnistui ensin maalivahtina, sitten maalivahtivalmentajana ja lopulta vielä toimitusjohtajana. Hattutemppu.
Seuran toimitusjohtaja: Perustelee Liigan surkeinta yleisömäärää mm. taloudellisella taantumalla ja TV-sopimuksella. Aivan kuin Kuopio olisi joku oma saarekkeensa, johon TV-sopimus ja taantuma vaikuttavat enemmän kuin muihin seuroihin.
Seuran kannatustoiminta: Ylivoimaisesti paskinta koko SM-Liigassa

Rehellisesti sanottuna olen yllättynyt, että tällaisella porukalla on saatu aikaan näinkin hyviä tuloksia.
 

eakin

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Pennanen teki tappiota, mutta teki silti myös paljon oikeita asioita. Olisi tarvinnut rinnalleen kirstunvartijan. Eli samanlainen malli millä Veljekset Laakkonen nousi menestykseen. Yrjö hoiti bisneksen ja Reino istui kassan päällä ettei mennyt tuhlauksen puolelle. KalPalla taitaa olla jokotai, välillä kokeiltiin sitten vaihtoehtoa jolta ei onnistu kumpikaan.
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
Nyt olis uhkaavan pelaajapulan edessä tilausta niille hampaattomille, aivottomille ja agressiivisille 2-metrisille kanukki-korstoille jotka tulee suoraan AHL:stä jäähypenkin tikut valmiiksi perseessä sojottaen ja haluaa heittää kunnon suomen keikan, saatais vähän kunnon fyysisyyttä ja väriä kertapierasulla porukkaan.
Voitas ottaa pikkusen riskiäkin ja palkata oikein helevetin rumat ja krapulaisen
pahantuuliset ukot AHL:n pohjasakasta tekemään KalPasta fyysinen.
Kun kahtelee tuota ensikauden ruusteria, niin tuntus ettei tässäkään ideassa menetetä yhtään mittään. Siellähän niitä meijän omistajien kamuja pitäisi löytyä tusinakaupalla niin Scott Hartnellin, Kimmo Timosen kun Saminkin vanhoista kaljapiireistä.

Eikun Kimmo ameriikkaan keräämään yksi ketju kunnon rähinäremmiä kuopioon kauden parin keikalle, eikä maksa paljon! Kun on kerran pakko maksaa paskasta niinkun jotkut täällä harmittelee, niin maksetaan hyvästä paskasta eli yritetään nyt ainaskin tehdä niinsanotusti asenteella pelaava fyysinen joukkue: Paskastahan meijän on sitäpaitsi ollut pakko maksaa jo aiemminkin ainakin 1999 ja 2005 että ollaan tänne asti ylipäänsä päästy, paskasta on pakko maksaa että paska pysyy pystyssä, ellei maksa niin paska vaan kaatuu päälle. Kun paska pysyy maksamalla pystyssä, puristuu siitä hiiltä ja siitä taas timanttia aikanaan, kuten on nähty.

Tämä siis nuinniinkun yleisohjeena käytävässä keskustelussa, miksi paskasta pitäisi maksaa,
paskasta kannattaa pitkällä aikavälillä maksaa on mun mielipide, sehän on kasvualusta, vaikka itse ohje onkin ihan paska : D
 
Viimeksi muokattu:

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Toinen asia mikä NHL:ssä ja yleensäkin jenkeissä on poikkeavaa Suomen toiminnasta, on franchise pelaajat. Näillä se bisnes tehdään, vedetään hallille porukkaa ja myydään fanituotteet.

Tässä viestissä oli kokonaisuudessaan mielenkiintoista pohdintaa. Kiva lukea valitusviestien seassa myös ehdotuksia mitä voisi tehdä paremmin.

Varsinaisesti tuo ajatus franchise-pelaajista (sellaisena kuin itse termin ymmärrän) on hyvin hankala siirtää Suomeen. Minun määritelmäni mukaan franchise-pelaaja on joukkueen pelillinen kulmakivi, jonka ympärille seuraa rakennetaan vuosiksi eteenpäin. NHL:ssä tällaisia pelaajia on myös pienillä organisaatioilla, kiitos draftin, palkkakaton sekä RFA-statuksen. KalPa taas ei tällaisista pelaajista pysty normaalisti pitämään kiinni kuin kauden tai pari.

Mutta tuo termi tuskin eakinin viestin ydin olikaan. Siitä olen täysin samaa mieltä, että KalPan voisi olla hyvä tuoda vahvemmin esille paria yksittäistä pelaajaa. Jos joukkueen sisältä löytyy supliikkeja, ulospäinsuuntautuneita kavereita, niin sellaisille vaikka lisää liksaa sillä ehdolla, että sitoutuvat olemaan jatkuvasti esillä mm. sosiaalisessa mediassa. Somen osalta hyvä esimerkki on Ari Vallin tältä kaudelta. Siihen päälle esim. juuri isoja kuvia halliin ja personoituja fanituotteita myyntiin.

Tarkalla markalla mennään, mutta nämä eivät välttämättä ole mitään kalliita investointeja. Uskoisin, että tekisi joukkueesta helpommin lähestyttävän ja kiinnostavamman.
 

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
Pelaajien kohdalta ei vielä voi sanoa onko aihetta negailla. Mutta siihen miten hommat on hoidettu tiedotuksen osalta ja positiivisen pöhinän luomiseksi voi mielestäni jo negailla täysin huoletta. .

Tiedotuksen ja esim. Somepäivittämisen suhteen on ittellä ainakin tullut joku toleranssi vastaan; Sitä kuraa on tullut läpi talven, että jotenkin siihen on turtunut jotenkin, ettei meinaa jaksaa edes negailla.

Mitä sitten tulee tiedottamiseen, olisi siinä todella ison ryhdin noston paikka; Nytkin puhutaan tavoitteena seuraavaa:

"Strategiassamme nuorten pelaajien kehittäminen Liiga-pelaajiksi on tärkeässä osassa ja tulevaisuus näyttää valoisalta paitsi nuorten SM-mitalien muodossa, myös yksilötasolla."

Siis jos tätä nyt tulkitsee, onko KalPan tavoite kasvattaa pelaajia liigatasolle? Ei sillä, se on toki jokaisen seuran tavoite, että omista junnuista nousee pelaajia liigaan, mutta kyllä mie ainakin kuulisin mielelläni selkeitä tavoitteita ja puheita siitä, mitä Liigasta JOUKKUEENA haetaan tulevina kausina? Onko tavoitteena menestyä joukkueena, vai kasvattaaa pelaajia?

Voi toki olla, että noistakin tulee myöhempänä tietoa, mutta muistaako joku, mikä pelillinen tavoite tälle kaudelle oli? Pikaisella haulla en itte mistään moista löytänyt...
 

Kalakukko

Jäsen
Täällä kun tykätään vertailla Pennasen ja Saksmanin, on hyvä myös tarkastella heidän taustojaan. Pennanen on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja ennen KalPaan saapumistaan hän toimi Nokian markkinointiosaston pomona. Saksman on puolestaan taloushallinnon tradenomi ja hän on tehnyt nuoresta iästään huolimatta jo pitkän uran taloushallinnon parissa.

Pennasen vahvuudet ovat luonnollisestikin markkinoinnissa ja yritystoiminnan kehittämisessä. Debit ja credit eivät ehkä sitten olleetkaan niin hyvin hallussa... Saksmanilla on kaikki tarvittavat taidot ja tiedot taloushallinnosta ja sen seuraamisesta. Tappiot eivät mielestäni johdu suoranaisesti hänen taloudenpidostaan. Taustojen perusteella on siis hyvä luoda odotusarvot kunkin osaamiselle. Pennaselta oli epärealistista odottaa vankkaa osaamista taloudenpidosta, toisaalta Saksmanilta on turha odottaa markkinoinnillisia tekoja tai tuloksia yritystoiminnan kehittämisen saralla, sillä ei hänellä ole taustoja sellaisesta toiminnasta. Vertailuun olisi voinut ottaa myös Pennasen ja Saksmanin välillä toimitusjohtajana toimineen Kimmo Kapasen, mutta hänestä en vahvuuksia löytänyt, niin annoin olla...

Jääkiekkobusineksessa menoista budjetointivaiheessa tiedetään melko hyvin tulot yhteistyökumppaneilta, tv-rahat. Muuttuvimmat tekijät ovat urheilullinen menestys ja tähän vahvasti linkittyvät yleisötulot. Näiden tietojen pohjalta on siis arvioitava pelaajabudjetti, joka on KalPankin suurin kuluerä. Se miksi KalPa on Saksmanin aikana tehnyt tappiota, on johtunut nimenomaan yleisötulojen sakkaamisesta. Minä en tätä ainakaan täysin Saksmanin osaamisen piikkiin laita. Keräsin alle KalPan kotiotteluiden yleisökeskiarvoja kaudesta 2008-2009:

4598
4457
4025
4169
4000
3174
3441
3252

Voi sanoa, että luvuista on jonkinlaista trendiä havaittavissa. Kuka osaa luetella ne keinot, joilla seura on pyrkinyt muuttamaan tuota kehitystä? Itselle ei kyllä tule muita oleellisia juttuja kuin pelien keskittyminen enemmän viikonloppuihin ja erilaiset teemapelit. Kummatkin hyviä juttuja, ei siinä. Yleisötulojen merkitystä voi kukin havannoida kertomalla viime vuosikymmenen lopun yleisömäärien ja nykyisten yleisömäärien erotuksen kotiotteluiden määrällä ja keskimääräisellä lipun hinnalla.

Minä olen aiemminkin kysellyt KalPan strategian perään ja minua kyllä kiinnostaisi tietää millä keinoin seura on suunnitellut pysäyttävänsä tämän negatiivisen kehityksen. Onko mitään strategiaa edes olemassa? Toimiston ulostulojen perusteella mitään muutosta parempaan, haluttua tai tahtomatonta ei ole luvassa. "Tehdään vaan tätä omaa juttua". Huttunen saa kohta käyttöön uuden mainoslauseen. "Niiralassa tänään tarjolla vain makuupaikkoja! - Katsomossa"
 
Viimeksi muokattu:

eakin

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Joo vastaavia franchise pelaajia ei Liigassa voi olla, koska suuressa kuvassa kyseessä on kuitenkin kasvattajasarja. Täällä ei lupaavien tähtien kanssa solmita 8 vuoden sopimuksia. Mutta varmasti enemmän voisi tehdä asioita tämän eteen, kuten TKO sanoi. Esim. isälläni on ollu kausikortti kymmenen vuotta ja hän ei tämän hetken pelaajista tiedä nimeltä kuin Kilpeläisen, sitä ennen Kasper Kapasen. Silti käy pelit katsomassa, mutta monet ei jaksa käydä katsomassa tuntemattomia pelaajia.
 

MetalT75

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Teemapelit... Joo onhan niissä tullut käytyä, mutta aika ohkaista se teema on ollut. Esim. "savolaisten peli", joku perkeleen Timi Lexikon vetää savolaisten laulun ja jollottaa jotain epämääräistä erätauoilla. Siihen se teema jäikin.

Todellakin, missä on ne seurajohdon linjaukset, että lähdetään tavoittelemaan mestaruutta x vuodessa teemalla "Suomen mestarit 20xx!"? Nyt puhutaan vain, että tavoitteena on kasvattaa nuorista pelaajista menestyjiä jossain muualla ja kehutaan juniorityötä, mutta liigajoukkueen tavoitteista ei puhuta mitään. Mikä tässä ei nyt oikein natsaa?!
 

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
Todellakin, missä on ne seurajohdon linjaukset, että lähdetään tavoittelemaan mestaruutta x vuodessa teemalla "Suomen mestarit 20xx!"? Nyt puhutaan vain, että tavoitteena on kasvattaa nuorista pelaajista menestyjiä jossain muualla ja kehutaan juniorityötä, mutta liigajoukkueen tavoitteista ei puhuta mitään. Mikä tässä ei nyt oikein natsaa?!

Koomisinta tuossa juniorityön kehumisessa on vielä se, että teknisestihän tuo A-nuorten joukkue on ainoa junnujoukkue joka on KalPaHockeyn alainen. Muut juniorijoukkueethan ovat Juniori-KalPan alaisuudessa.
 

MetalT75

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tottapa tuokin. Kuvaavaa on myös se, että Jukureiden noustua liigaan, he ovat haalineet siipiensä suojiin pikkukaupunkien seuroja, jotka ovat aiemmin olleet KalPan yhteistyöseuroja. KalPan vetovoima heikkenee siis Kuopion eteläpuolella ja Jukurit tulee viemään näillä alueilla myös sponsorit KalPan nenän edestä. Tosin Kalpaa ei hirveästi ole tainnut lähikunnat kiinnostaa, sillä näkyvyys on pyöreä nolla. Lähikunnista löytyy kuitenkin isoja kansainvälisiä yrityksiä, joilta voisi saada vuosittain merkittäviäkin sponsorituloja.
 
Suosikkijoukkue
KalPa /naisjoukkue
Edelläolevat puheenvuorot hyvä huomio kuopion ympärillä vallitsevasta tilanteesta ja KalPan näkyvyydestä kaikkiaan puhumattakaan nyt sitten juniorituotannon siirtotyövoimaksi lähettämisestä. Kun tuohon lisätään aivan oikea mielessä piilevä huoli siitä, kuinka kauan S. Kapanen jaksaa kuittailla miinusmerkkisiä tilinpäätöksiä myymättä osake-enemmistöään, on yhtälö aika haastava tulevan kannalta. Kapasen on pakko pysyä keulakuvana houkuttamassa imagollaan ja läsnäolollaan uskottavasti sponsoreita mutta jos hän vetäytyisi takaa-alalle omistajan tai johtohahmon tehtävistä, miten KalPa kokoaa jatkossa ja kenen vetovoimalla rahaa? Miksi puhutaan mahdollisesta ja pelättävissä olevasta Samin syrjään siirtymisestä, ei tarvitse olla suurikaan ruudinkeksijä:

Tässä tullaan teemaan Kapasten klaani. Samin taannoisen haastattelun rivien välistä josta jo aiemmin puhuttiin, paistoi aika suuri tuskastuminen kolmen kauden ajan yhteensä 1,5 miljoonan tappioista: Osakesalkun jakautumisen mukaan (mikä minun tieto on) hän vastaa yksinään 51% osuudesta myös tappioista, eli Samin kakku miinuksesta on yli 250 000 euroa yksinään, siis kolmeen vuoteen 750 000 e. Vuosi lisää ja miljoona euroa on miinusta.
On aika loogista päätellä, että NHL:n elämänuran "eläkerahojen" säilymisen kannalta kukaan ei jaksa eikä yksinkertaisesti pysty laittamaan loputtomasti tässä suurusluokassa olevia taloudellisia sijoituksia aivan pelkkien tappioitten maksamiseen. Vaikka Sami olisi sijoittanutkin tuottaviin muihin kohteisiin varojaan ja ottaisi niistä korkotuloja, kaikki voitot menisivät KalPan tappiollisen toiminnan pyörittämiseen, koska mitään parempaa talouskäännettä ei ole suomen osalla aivan välittömässä lähinäköpiirissä.

Hartnell ja Timonen ja muut ( Kuivalainen) tuskin lähtevät kasvattamaan omaa osuuttaan ilman takeita taloustilanteen kohenemisesta. Jos potentiaalisia uusia sijoittajia ei löydy, mitä tekee S. Kapanen jos tämä kyllästyy tappioitten kuittaamiseen?

Herrasmiehenä Kapanen maksaa vielä kerran tilikauden tappion pois, pitää seuran velattomana ja ilmoittaa takaa-alalle siirtymisestään. Hallituksen puheenjohtaja vaihtuu johonkin seuraavaksi omistajakategoriassa olevaan herraan, ja Sami jää vähemmistöosakkaana taustalle mutta pysyy näennäisesti kuvioissa. Kapasten klaani poistuu tyylikkäästi takavasemmalle ja jättää velattoman seuran seuraavien tekijöitten hoidettavaksi.
Mikäli jo edellisissä kirjoituksissa täällä kuvattu sijoittajien virta ehtyy ja joukkueen heiketessä urheilullinen menestys jää vaatimattomaksi, on edessä lähinnä kaksi mahdollisuutta: Velanotolla isojen kalojen hankkiminen pelaamaan ja riski, tai sitten velattomana siirto sarjaporrasta alemmas.
Elämme mielenkiintoisia aikoja.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Sen siitä saa kun seuran strategia vuosille 2014-2017 oli tämä:

"Hei, sain idean! Palkataan Virta ja..."

"Joo, tosi hyvä ajatus!"
 

MetalT75

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Olisikohan tässä nyt sellainen ajatus, että yritetään nyt ensin tukkia vuodot laivan pohjasta eli päästä edes nollatulokseen mahdollisimman hyvällä urheilullisella menestyksellä ja vasta sen jälkeen alkaa laatia jonkinmoisia suunnitelmia päästä eteen päin. Se meinaa sitä, että jokuseen vuoteen on turha haaveilla menestyksestä ja on valmistauduttava siihen, että säälit on max. suoritus. Kun pudotakaan ei voi, voidaan jäädä vaikka viimeiseksi, kunhan vain päästään plussalle.

Nahkiksella hyvä pointti kannattajatoiminnasta aiemmin. Umpisurkeaa, se on totta. Kun matsi on ohi, nurkkakatsomoon jää kourallinen pelipaitaisia nuoria tyttöjä ja poikia. Matseissa samat loppuunkuluneet kannatushuudot ja monotoninen rummunpauke. Ei kiitos. C5:n pitäisi olla täynnä! Kateeksi käy, kun olen viime vuosina käynyt matseissa Helsingissä, Raumalla, Jyväskylässä, Espoossa ja Lahdessa. Homma on aivan eri tasolla. Musta Verkosto ei houkuta lainkaan. Siinä on täysin sokea ja kritiikitön porukka, joka nuolee toimiston takalistoa enemmän kuin koira pallejaan. Veljmiehillä 5 jamppaa saa paremman meiningin aikaiseksi eivätkä ole toimiston talutusnuorassa.
 

#17:)

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tänään julkaistaan ensinmäinen uusi sopimuspelaaja. Facebookissa on 5 pelipaitaa jossa ensinmäisessä on 11.4 ja lopuissa kysymysmerkit eli ainakin 5 uutta pelaajaa tulee.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös