Joukkueen rakennus kaudelle 2009-2010

  • 1 546 402
  • 4 530
Tila
Viestiketju on suljettu.

Scoutti

Jäsen
Ei ole tarkkaa tietoa mullakaan, mutta nyt taisi mennä pahasti alakanttiin monet noista arvioista. Esimerkiksi vakiintuneen liigajyrän palkan (esim. Porthén ja Turunen) kuuluisi olla ainakin luokkaa 60-70k.
Näinhän se taitaakin olla. Tuossa listassa oli monta sellaista pelaajaa, joiden liksa on todellisuudessa 2x mainittu.
Lätkän pelaaminen on kovaa duunia jossa vapaapäiviä on harvakseltaan. Tuntuu hullulta että joku viitsisi pelata montaa vuotta alle 5k:n kuukausiliksalla kun "tavallisilla" työmarkkinoilla voi päästä samaan paljon pienemmällä työpanoksella. Sitten ollaan puilla paljailla peliuran jälkeen jos sukanvarsi on tyhjä. Junnut tietenkin erikseen.
Tämä ei todellakaan pidä paikkaansa. Ei jääkiekko voi olla automaattisesti mikään kultakaivos. Minusta 30-40ke vuodessa on sopiva palkka peruspelaajalle. Se on normaalin työntekijän palkka, jollaisia suurin osa näidenkin jääkiekkoalalla toimivien yritysten työntekijöistä on.
SM-liigan huipuille ja tähdille voidaan mielestäni maksaa se 100ke, jos siihen on aihetta. 150, 200 tai 250ke on niin järjetön summa rahaa Suomessa urheilemisesta, että se ei enään perustu mihinkään.
Minusta tälläkin alalla pitäisi siirtyä tulospalkkaukseen, kun tulosperustaista työtä kuitenkin tehdään.
 

scholl

Jäsen
Lätkän pelaaminen on kovaa duunia jossa vapaapäiviä on harvakseltaan. Tuntuu hullulta että joku viitsisi pelata montaa vuotta alle 5k:n kuukausiliksalla kun "tavallisilla" työmarkkinoilla voi päästä samaan paljon pienemmällä työpanoksella.

Nimimerkkisi kertoo kaiken. Ei siitä sen enempää.

Fakta on se, että urheilua ei voi verrata muuhun työhön. Joissain lajeissa jotkut voivat rikastua kunnolla ja moni voi saada ihan hyvän toimeentulon, mutta pääosa ammattiurheilijoistakin toimii ihan vain jonkun perusvalmennustuen piirissä ja jopa velkaantuu uransa aikana. Urheilua tehdään muista lähtökohdista kuin perusduunia. Duuniahan ehtii sitten tehdä vielä ihan riittävästi uran jälkeenkin.

Lätkässähän Suomessa tienaa paljon verrattuna muihin lajeihin, mutta eihän sielläkään voi riittää tuollaisia summia joukkueen häntään saakka. Toki jos ei nappaa tai palkka on liian pieni verrattuna lomiin niin on tervetullut lopettamaan uransa vaikka heti. Sitten kotisohvalla popcorn-pussi kädessä voi pohtia, että olisiko se silti kivempaa olla siellä kaukalossa taistelemassa oman joukkueen menestyksen puolesta.

Toivon mukaan tehdyt päätökset johtavat siihen, että perusjannuille ei makseta liikaa kuten tällä hetkellä. 5ke kuussa on ihan peruspelaajalle liikaa.
Suomeahan mainostetaan kaiken lisäksi maana, jossa tehdään yliopistoissa ja teknillisessä korkeakoulussa keskitasoista työvoimaa halvalla Nokialle ja kumppaneille. Samahan pitäisi päteä urheiluun. Juniorikoulu ei ehkä tee paljon tähtiä, mutta halpoja peruspelaajia kyllä.
 

scholl

Jäsen
Ei jääkiekko voi olla automaattisesti mikään kultakaivos. Minusta 30-40ke vuodessa on sopiva palkka peruspelaajalle.
Samaa mieltä.

150, 200 tai 250ke on niin järjetön summa rahaa Suomessa urheilemisesta, että se ei enään perustu mihinkään.

Kyllä perustuu. Tähdet urheilussa ja viihdemaailmassa kuten laulun ja elokuvan saralla luovat tavallaan jonkunlaisen monopoliaseman, joka nostaa palkkioita, joita ihmiset ovat valmiita heidän esiintymisistä maksamaan. Jos tähtipelaaja X:n mukanaolo joukkueessa lisää seuran tuloja reilusti, kun lipputulot kasvavat, sponsoriraha lisääntyy ja fanituotemyynti kasvaa niin silloin on luonnollista, että osa raha kanavoituu sille pelaajalle, joka saa tämän aikaan. Ei ole olemassa mitään absoluuttista oikeata palkkaa, vaan kun tähtipelaajat eivät ole korvattavissa kenellä tahansa kiinalaisella maskotilla niin silloin se hinta voi olla kova. Jatkossa tullaan menemään yhä enemmän siihen suuntaan, että tuloerot kasvavat urheilussa. Pieni joukko tienaa huikeasti ja peruspelaajien tulot vain laskevat.

Sama pätee muuhunkin työelämään. Jos on erityisosaamista niin on parempi tilanne kuin jos on perushemmo, jonka duunin pystyy tekemään 5 miljardia muutakin tyyppiä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:n toimisto luultavasti odottelee 31.3. saakka ennen kuin mahdollinen tarjous tehdään.

Syksyllä voidaan sitten selitellä, että pelaajamarkkinoilta myöhästyttiin, koska sarjapaikka varmistui niin myöhään. Muistan viime keväällä, kun joka suunnalta kehuttiin, että tällä kertaa on ammattitaitoisesti jätetty kaikki ulkomaalaispaikat vapaaksi. Mikäs onkaan tilanne nyt: Brennan(22 0+3=3 -6) siirtynyt AHL:ään, floppi-Walshin(30 0+4=4 -6) sopimus ostettu ulos ja Batesin(20 5+16=21 2) kausi ohi. Ainoastaan Dan Hacker(34 1+9=10 -5) vahvistaa IFK:ta kevään tärkeissä peleissä. Ehkä nyt kannattaisi hankkia ne kotimaiset laatupelaajat -mm. Karalahti- ja kasata lähes valmis joukkue hyvissä ajoin.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Ehkä nyt kannattaisi hankkia ne kotimaiset laatupelaajat -mm. Karalahti- ja kasata lähes valmis joukkue hyvissä ajoin.
Viittasin tuolla 31.3 päivämäärällä Karalahden oikeudenkäyntiprosessiin, jossa hovioikeus tekee päätöksensä maaliskuun lopussa. Tuskin yksikään seura tekee diilin Jeren kanssa tuota päivämäärää aikaisemmin, kun ei ole satavarmuutta, onko hemmolla jalassa luistimet vai rautapallo. Jonkun "etukäteisvarauksen" voi toki neuvotella.
 

Stigu

Jäsen
Ensi kaudelle toivon IFK:n joukkueeseen ja organisaatioon kahta ominaisuutta, joko yksilöiden tai koko organisaation muodossa:

1) Intohimo ja
2) Luova hulluus.

Itse olen ainakin täysin kyllästynyt siihen aneemsieen, flegmaattiseen, kliiniseen, virkamiesmäiseen ja säädylliseen toimintaan, joka IFK:sta näkyy kentällä ja kulisseissa. Siinä mielessä täälläkin väläytellyt persoonat, kuten Raimo Summanen, Touk Shedden ja Jergus olisivat todella tervetulleita persoonia muuten niin laimeaan ja harmaaseen IFK:hon. Ja jos menestymistavoite ja -toteuma on ensi vuonnakin sijoilla 8-10, niin tuskinpa noiden heebojen kanssa tavoitteista jäätäisiin.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Ensi kaudelle toivon IFK:n joukkueeseen ja organisaatioon kahta ominaisuutta, joko yksilöiden tai koko organisaation muodossa:

1) Intohimo ja
2) Luova hulluus.
Agree. Intohimo/luovuus + kovuus + tekninen taito. Noilla pärjätään aika pitkälle, niin kentällä kuin kabineteissa.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Agree. Intohimo/luovuus + kovuus + tekninen taito. Noilla pärjätään aika pitkälle, niin kentällä kuin kabineteissa.

Tätähän ollaan odotettu jo pitkään. Ensin oli Pena. Pena poistui ja toiveet heräsivät muutoksesta. Muutos tuli, mutta vaan huonompaan suuntaan.

Olen erittäin pettynyt siihen antiin mitä HIFK on saanut uudelta johdolta. Ajattelin aina, että sitten kun saadaan uutta tuoretta voimaa johtamaan toimintaa, niin sitten HIFK menestyy taas. Voi kuinka väärässä olin....

Koska tämä kausi ja Valtasen/Nybondasin duuni on ollut niin valtava pettymys, niin en rakentaisi pilvilinnoja ensi kautta varten.

Kai se seuraavat 8 vuotta taas venaillaan sellaista tekijätiimiä joka oikeesti saa aikaan jotain HIFK:ssa. Masentava tosiasia...
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Johanneksen aamuhartaus 8.2.2009:

Me katsojat voimme osallistua kauden 09-10 rakentamiseen ostamalla HIFK:n kotiotteluihin pääsylippuja, omalla rahalla tai oman firman rahalla. Sponsoriksi kai meistä harva kykenee. Suosittelen siksi vahvasti edelleen jatkosopimuksen tekemistä HIFK:n kanssa, vaikka myönnän, että ei paljon naurattanut, kun sai postia HIFK:n officelta perjantaina. Posti toi kirjeen, jossa kerrottiin kevään kausikorttien ehdot ja hinnat. Valtanen haluaa lähinnä vipata meiltä jokaiselta 200-300 euroa rahaa kausikorttia kohden kilpailukykyisen kauden 09-10 jengin kasaamiseen. Olisi ihan fiksua markkinointia, jos Nybondas kykenisi ennen kausikorttien maksupäivää, joka on 27.2.2009, tiedottamaan Ilkka Pikkaraisen ja muutaman muun pelaajan jatkosopimukset. Kevään -09 playoffit ovat kehno täky kausikotin hankintaan tällä hetkellä, koska joukkuetta ei vahvistettu toivotusti tammikuussa 2009. Söderhom tuli ja Pitkämäki/Walsh häipyivät. Näistä kaikista muutoksista iso kiitos HIFK:lle, mutta jengi jätettiin kasaamatta oikeaan mestaruustaistoon keväällä 2009. Julkisuuteen höpistiin Lindforsin välityksellä, että kauden 08-09 tavoite on päästä kymmenen porukkaan ja ei tällaiset lausunnot anna kuvaa uskosta omiin mahdollisuuksiin edes joukkueen sisällä. Miksi me katsojat uskoisimme nyt yhtään enempää HIFK:n mahdollisuuksiin menestyä kevään 2009 playoffeissa kuin itse HIFK:n lätkäjengi.

Jokainen tekee aina oman päätöksen, mutta hankitaan taas uudet kausikortit. Tämä on suositukseni, jos HIFK:n menestys kaudella 09-10 kiinnostaa. Ilman rahaa on paha hankkia mestaruudesta taistelevaa joukkuetta kasaan yhden kevään aikana. Rakennusprojekti omien junnujen kautta kestää n. 5 vuotta ja menestyksestä ei silloinkaan ole mitään takeita. Siksi siis ostakaamme taas kausikortit, vaikka ne ovat ylihintaisia sisältöön verratuna, ainakin keväällä 2009 ja eivät yhtään tue Timo Rajalan puheenvuoroa pari viikkoa sitten, jolla pyrittiin saamaan joustoja pääsylippujen hintoihin myös alaspäin.

Toistan vielä, että jokainen tekee itsenäisen ja oman päätöksen kausikortin hankinnassa ja sivulauseena, että hankkimalla kausikortin voi oikeasti vaikuttaa HIFK:n mahdollisuuksiin rakentaa kaudelle 09-10 menestysjoukkue.
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Toistan vielä, että jokainen tekee itsenäisen ja oman päätöksen kausikortin hankinnassa ja sivulauseena, että hankkimalla kausikortin voi oikeasti vaikuttaa HIFK:n mahdollisuuksiin rakentaa kaudelle 09-10 menestysjoukkue.

Totta toinen puoli. Totta on myös se, että monena vuotena peräkkäin on joukkueemme ollut kalleimpia/kallein, eivätkä nuo tulokset ainakaan minua mairittele. Rahaa on haaskattu aivan vitusti vuosien varrella, enkä minä ainakaan kovin helposti enää kausaria osittain juuri tuon asian takia hanki.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Totta toinen puoli. Totta on myös se, että monena vuotena peräkkäin on joukkueemme ollut kalleimpia/kallein, eivätkä nuo tulokset ainakaan minua mairittele. Rahaa on haaskattu aivan vitusti vuosien varrella, enkä minä ainakaan kovin helposti enää kausaria osittain juuri tuon asian takia hanki.

Tämä on myös totta, mutta nyt pitää uskoa, jos sellaiseen enää kykenee, että Nybondas ja Jalonen ovat oppineet jotain kaudesta 08-09 ja Nybondas kasaa HIFK:lle voittavan joukkueen kaudeksi 09-10 ja Jalonen ymmärtää vuoden harjoittelun jälkeen HIFK:n valmentamiseen liittyvät erkoispiirteet, joita en tässä taas ala toistamaan. Itse olen valmis uskomaan parivaljakkoon Nybondas/Jalonen vielä kaudella 09-10 ja siksi itse teen jatkosopimuksen HIFK:n kanssa nyt helmikuussa ja hankin kevään kausikortin, samalla lainaan rahaa Jukka Valtaselle 200-300 euroa ensi kauden joukkueen kasaamiseen.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Minä en usko minkäänlaiseen menestykseen myöskään ensi kaudella, mutta aion kuitenkin uusia korttini. Kaipa se sitten on sitä elinkautista.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Minä en usko minkäänlaiseen menestykseen myöskään ensi kaudella, mutta aion kuitenkin uusia korttini. Kaipa se sitten on sitä elinkautista.

Kyllä tässä usko on jo mennyt. Pari vuotta sittenhän maksettiin "että saadaan velkaa pois ja ens kaudella sitten näkyy jo kentälläkin". Jepjep.

Kortin uusin, koska se nyt vaan on sellaista, että lätkämatsit on hyvä henkireikä kiireiselle elämälle.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Eihän tuolta "hornankattilasta" malta poiskaan pysyä. Tosin tuo käsite tarkoittaa yleensä äärimmäisen vahvan kotijoukkueen hallia, josta vastustaja poistuu lähes aina nujerrettuna. Meillähän "hornankattila" tarkoittaa paikkaa, jossa on aivan helvetillistä olla kotijoukkueen kannattaja. Masokistin valinta, gloryhunterin painajainen - tää on mun HIFK. Ja tottakai mielellään liigan kalleimmilla lipunhinnoilla.

Menee jengillä miten menee, niin on äärimmäisen kohtuutonta syyttää minkään urheilujoukkueen dirikaa näinä päivinä siitä, että pelaajabudjetti ei kasva eksponentiaalisesti kausi kaudelta. Kamoon, valot päälle. Nyt on maailmanlaajuinen taantuma ja jos Valtanen tässä tilanteessa keksii keinon haalia lisää fyrkkaa HIFK:n kassaan, hän on aivan väärässä duunissa. Taloudellisille realiteeteille ei voida muissakaan joukkueissa mitään. Ja sehän tässä kilpaurheilussa on olennaista. En näe mitään syytä sille, että HIFK:n suhteellinen asema muihin joukkueisiin nähden huononisi. Toisin sanoen: Vaikka HIFK kenties käyttääkin vähemmän fyrkkaa pelaajiin, niin sama linja pätee koko liigaan. Ja lyön nyt jo vetoa, että ensi kaudellakin HIFK:lla on pomminvarmasti liigan viiden kalleimman joukkueen nippuun kuuluva jengi. Ja sekin on alakanttiin, top kolmosessa ollaan, vaikka ei niin kalliita kuin tällä kaudella. Trust me. Näin se menee joka kausi. Lisäksi Valtanen on jo hankkinut ulkopuolista fyrkkaa HIFK:hon ja käsittääkseni tämä prosessointi tulee jatkumaan. Se ei ole mielestäni huono suoritus, ei olisi nousukaudellakaan.

Niinpä HIFK:n ei edelleenkään pitäisi läpikäydä välikautta. Vai uskooko joku, että esimerkiksi Pelicans riipii Lahden talousalueelta 3 millin joukkueen? Sitäpaitsi pelaajakuluja kuuluukin leikata nykyisessä jengissä. Siellä on liikaa huonon hintalaatusuhteen kavereita. Kyllä tähdistä pitää edelleenkin maksaa paljon, alle 200 ke:n ei saada uskottavaa 1-sentteriä jatkossakaan. Blues optimoi rahankäyttönsä muutama kausi sitten ja tulokset ovat nyt nähtävillä. Jollain ihme heiskasilla ja tolsilla ne hilluvat kärkipäässä kivikovan pelisysteeminsä ansiosta. Samaa odotan HIFK:honkin ja luultavasti joudun odottamaan tätä KJ:n jälkeiseen aikaan asti. Pitkien kalliiden diilien (Kuhta, Pitkämäki) pitäisi nyt siirtyä historiaan, tryoutteja saisi harrastaa paljon nykyistä enemmän ja lisäksi meidän pitää tulla toimeen HIFK:n omien junnujen kasvatusprojektien kanssa. Itse pidän siitä, että HIFK tekee juniorityötä ja olen valmis katsomaan HIFK-junnujen peluuttamista jatkossakin. Meillä sentään on omia junnuja. Joukkueen avainpaikat pitää toki tietenkin miehittää varmoilla korteilla.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Siellä on liikaa huonon hintalaatusuhteen kavereita. Kyllä tähdistä pitää edelleenkin maksaa paljon, alle 200 ke:n ei saada uskottavaa 1-sentteriä jatkossakaan. Blues optimoi rahankäyttönsä muutama kausi sitten ja tulokset ovat nyt nähtävillä. Jollain ihme heiskasilla ja tolsilla ne hilluvat kärkipäässä kivikovan pelisysteeminsä ansiosta. Samaa odotan HIFK:honkin ja luultavasti joudun odottamaan tätä KJ:n jälkeiseen aikaan asti.

Blegillä on lähes kaikki pelaajat alle satkun jätkiä. Vain muutamalla maksetaan ns. tähdenhintaa. Miellä pelaa joku ns. rivipelaaja (Hank) yli satasen liksalla, ja Espoossa tämä pelaaja pelaisi alle satkulla. Kyllä meillä osa jätkistä saa riviäijänä liikaa, ja myös tähtiliksat ovat liian korkeat (lue:Kille).
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Espoossa kyllä on puhuttu paljon talouden tervehdyttämisestä mutta joka kausi siellä kuitenkin tehdään ja paljon tappiota ja käydään Salonojan pussilla. Jeren kohdalla ongelma on se että kun mies on taas tuttujensa luona jotka ovat hänelle tärkeitä tai ainakin näin kaveri usein on kertonut niin kuinka pysytään silloin kuivilla? Saksassa ja Oulussa se oli paljon helpompaa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Blegillä on lähes kaikki pelaajat alle satkun jätkiä. Vain muutamalla maksetaan ns. tähdenhintaa. Miellä pelaa joku ns. rivipelaaja (Hank) yli satasen liksalla, ja Espoossa tämä pelaaja pelaisi alle satkulla. Kyllä meillä osa jätkistä saa riviäijänä liikaa, ja myös tähtiliksat ovat liian korkeat (lue:Kille).

Tätä juuri täsmälleen hainkin takaa. Jos meinaat kilpailla kullasta, 1-kenttään et saa ketään alle 130ke:n mukaanlukien pakit. Ja alakantissa on tuokin. Tämä on vain hyväksyttävä ja 1-kenttien hintakilpailuissa eivät Blues ja Jypikään ole selvinneet sen halvemmalla kuin HIFK:kaan. 1-senaan on budjetoitava se 250ke ainakin - jos meinaa pärjätä oikeasti. Ja Jyp maksaa Immoselle vielä satkun päälle eli 350ke. Tietenkin tähän liittyy se, että valinnan on osuttavakin. Mutta valintaa ei kannata lähteä suorittamaan alemman palkkaluokan jätkistä ja luottaa hulluntuuriin, kuten kävi kerran Hauhtosen tapauksessa. Tälle ei voi mitään.

Mutta meillä on oikeasti 2-4 (!) -kentällisissä kavereita, jotka saavat suunnilleen samaa liksaa kuin Saipan 1-kentän kaverit. Ei se niin voi mennä. Bono, Hirso ja Loppi ja varauksella Kankikin saavat ihan ansiosta kovan liksan. Samoin Söde. Kuka tahansa heistä saisi vähintään saman palkan muualtakin. Mutta sitten nämä Hankit ja kumppanit....tällaisiin kavereihin hakataan liikaa monta kymmentä donaa per sälli ja siitä kertautuu aikamoinen ongelma. Tuossa on pähkinänkuoressa HIFK:n pelaajabudjettiin liittyvä ongelma ja osa tästä dilemmasta on aiheutettu niinkin, että meille ostetaan pelaaja suunnilleen markkinahinnalla (esim. Laakkonen, Pesonen...yli 100ke kavereita missä tahansa jengissä) ja sitten meillä ei ole hänelle muuta sijoituspaikkaa kuin alemmat kentälliset. Ei se ole välttämättä Pessin vika, että Kibe jumittaa 1-ketjussa jokatapauksessa. Ostetaan kallista tavaraa sellaisiin tehtäviin, jonne saisi pienellä haravoinnilla päteviä ja myös motivoituneita kavereita. Blues on hyvä löytämään näitä Tolsia, Heiskasia ja kumppaneita, joille on ihan bueno homma pelata 1-kentän alapuolella.
 
Viimeksi muokattu:

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt taas HIFK fanin kevään lempipuuhan pariin, eli seuraavan kauden kokoonpanojen suunnitteluun! Meneillään olevahan on tähän aikaan aina jo hävitty...

Nyt täytyy Nybondasin ja kumppaneiden tosiaan ottaa virheistä opiksi ja rakentaa vihdoin se tasapainoinen jengi. Nykyinen joukkue tarvitsee kokemusta, vauhtia ja varmuutta. En tiedä kuinka moni on kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka nuori joukkue HIFK:lla on. Eikös KJ:kin ole tottunut kokeneempien pelaajien kanssa toimimaan joten voisiko tässä olla yksi syy otteiden ailahtelevuuteen ja siihen, että tärkeät matsit hävitään?

HIFK:n ja maailman taloustilanteesta johtuen ensikauden jengi ei voi ainakaan kalliimpi olla kuin nykyinen.

Seuraavanlainen IFK:n näköinen kokoonpano olisi ainakin itselleni mieleen:

Pikkarainen - Hirso - Petrell/stuntti

Söderholm - Heikkinen


Haataja/Kuhta - Loppi - Luttinen

"Karalahti" - Kankaanperä

Pesonen/"Murray" - "Vesce"/Bates - Liiviik


Turunen - Honkanen/Ustrnul

Wärn - Porthen - Lostedt

(Melart - Haverinen)

Kokoonpanoja voi tietenkin sekoittaa, mutta näillä pelaajilla mestaruutta voisi lähteä jo hakemaan. Itsekin luotan siihen, että nopeutta tulee herra Hakkaraisen treenissä hieman lisää suurimmalle osalle pelaajista. Karalahden tilalle kelpuutan jopa itse Jereä mieluummin koodinimen "Smurffi", joka viittaa nimenomaan Cory Murphyyn, eikä mihinkään lassekorhoseen. Tarkemmin ajateltuna jopa tällainen nopea kiekollinen pakki olisi erittäin tärkeä jengille. Pakistoon tarvitaan jalkoja niiden käsien lisäksi.

Lostedtin hankintaa puolustelen sillä, että mies voi pelata neloskentässä tai pakkina. Tälläkin kaudella olisi Paten kaltaisesta moniosaajasta hyötyä. Ja kyllä se taso nykyliigaan riittää siinä missä jollain Honkasellakin. Uusi ulkomaalaissääntö mahdollistaa EU-pelaajien käytön, joten itselleni kelpaisi Ustrnul Honkasen tilalle koska vaan. Ainoa missä Honkanen saattaa viedä voiton joukkueenkokoajan silmissä on pienempi tilipussi. Ustrnul liikkuu paremmin, on isompi, ilkeämpi, kovempi...

Maalivahtiosastolle mikäli rahaa vielä jää, koittaisin saada kokeneen veska taistelemaan tasapäisesti ykkösmoken tittelistä Niemisen kanssa.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Lostedtin hankintaa puolustelen sillä, että mies voi pelata neloskentässä tai pakkina. Tälläkin kaudella olisi Paten kaltaisesta moniosaajasta hyötyä. Ja kyllä se taso nykyliigaan riittää siinä missä jollain Honkasellakin. Uusi ulkomaalaissääntö mahdollistaa EU-pelaajien käytön, joten itselleni kelpaisi Ustrnul Honkasen tilalle koska vaan. Ainoa missä Honkanen saattaa viedä voiton joukkueenkokoajan silmissä on pienempi tilipussi. Ustrnul liikkuu paremmin, on isompi, ilkeämpi, kovempi...

Pate ja Ustrnul ovat turhia kavereita niin kauna kuin tuo ringette mies on meillä valmentajana. Hankitaan mielummin mikke-hiirejä niin saa nokka itsensä näköisiä pelaajia valmennettavakseen.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
HIFK:n ja maailman taloustilanteesta johtuen ensikauden jengi ei voi ainakaan kalliimpi olla kuin nykyinen.

Ei millään pahalla, mutta tuo sinun tekemäsi joukkue ylimääräisine pelaajineen tulisi olemaan vielä kalliimpi mitä tämän kauden joukkue (reippaasti). Ei meillä kolmoskenttään tule mitään Bates/Vesce tasoisia senttereitä. Tuohon on tullut vain lisää suuri palkkaisia pelaajia.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei millään pahalla, mutta tuo sinun tekemäsi joukkue ylimääräisine pelaajineen tulisi olemaan vielä kalliimpi mitä tämän kauden joukkue (reippaasti). Ei meillä kolmoskenttään tule mitään Bates/Vesce tasoisia senttereitä. Tuohon on tullut vain lisää suuri palkkaisia pelaajia.

Mikäli Pitkähousu saadaan pysymään Ruotsissa, vapautuu hänestä rutkasti rahaa. Bates tuskin kovin kallis tällä kaudella on, mutta pelasi meillä perjaatteessa kolmossentterinä nytkin. Tietysti todennäköisesti olisi liian kallis ensikaudelle. "Karalahti" voidaan saada jopa Hankin palkalla, tai näin olettaisin. Ilman parempaa tietoa kuitenkin tämä heitto. Jengistä puuttuu myös korvaajat herroille Hacker ja Walsh, jotka tuskin myöskään täysin ilmaiseksi pelaavat.

Eli jotakuinkin näin:

Bates, Hacker, Walsh - > Bates/ Vesce

Hank -> "Karalahti"/"smurffi"/"kovanen"

Brennan -> Lostedt

(Kuhta -> Haataja)

(Honkanen - > Ustrnul)

Tämän lisäksi Pitkämäestä pitäisi vapautua rahaa, jota en välttämättä ainakaan heti lähtisi käyttämään veskan ostoon ellei sitten rahaa ole olettamaani enemmän käytössä. Kyllähän tällä kaudella rahaa on käytetty tyhmästi, koska sillä ollaan maksettu pelaajien palkkoja, jotka eivät ratkaisuhetkillä edes pelaa jengissä (Brennan, Walsh, Pitkämäki). En usko että nimeämäni jengi olisi senttiäkään kalliimpi kuin tämänkautinen. Tietysti Pesoset ja kumppanit jos vaativat liikoja niin sitten uutta kaveria tilalle.

Ja lisätään vielä että Ahtolan pitäisin rivissä tuomassa leveyttä ja sentterien loukkaantumisten varalle.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ruotsissa on kuulemma lätkäpiireissä liikkunut tietoa, että Timo Pärssinen olisi ensi kaudella palaamassa Suomeen. Ottaisin koska vaan -> sitä asennetta mitä Pärssisellä on, ei ole kovinkaan monella HIFK:n nykyrosterissa olevalla. Ja tämä sen kaiken muun hyvän lisäksi, kunhan vaan tietysti pysyisi terveenä. No, pahoin pelkään että jos Suomeen tulee, niin osoite löytyy hiukan länteen Stadista.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ruotsissa on kuulemma lätkäpiireissä liikkunut tietoa, että Timo Pärssinen olisi ensi kaudella palaamassa Suomeen. Ottaisin koska vaan -> sitä asennetta mitä Pärssisellä on, ei ole kovinkaan monella HIFK:n nykyrosterissa olevalla. Ja tämä sen kaiken muun hyvän lisäksi, kunhan vaan tietysti pysyisi terveenä. No, pahoin pelkään että jos Suomeen tulee, niin osoite löytyy hiukan länteen Stadista.

Pärssisellä on ollut vaikeita selkävaivoja tällä kaudella. Hyvinkin suuri riski hänen palkkaamisessaan, ei tarvita mitään Batesin kaltaista arpaa ensi kaudella. Sillähän meinas tällä kaudella loppua kiekon pelaaminen kokonaan tämän selkävaivan takia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös