Joukkueen rakennus kaudelle 2008-2009

  • 1 681 524
  • 5 074
Tila
Viestiketju on suljettu.

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
Niihin ylistäviin kommentteihin täällä.
Ja ei tarkoita etteikö pelaajia hommata kauden aikana, mutta nyt ne mahdolliset hankinnat tehdään väärässä järjestyksessä kun huomioidaan nykyisen joukkueen puutteet.

Ja mihin sinä puolestasi perustat väitteen, siitä että Brennan on hankittu Jalosen tahdosta?
Kyllä Brennan on hankittu ihan vaan tämä hölmöily-brandin ylläpitämiseksi jatkossakin ja sen asian kanssa jalonenkin joutuu elämään, toisin sanoen homma ei tehdä hänellekään helpoksi.

Ai pitäisikö hankinnat tehdä siinä järjestyksessä, kun puutteita on eikä siinä järjestyksessä, kun sattuu löytymään oikeat pelaajat oikeisiin rooleihin?

Luuletko oikeasti, että HIFK:hon hankittaisiin yhtään pelaajaa ketä Kari Jalonen ei haluaisi/hyväksyisi? Eikä tämä Brennanin hankinta poissulje mitenkään tulevia hankintoja vaikka kiintiö onkin vain 3 ulkomalaaispelaajaa.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Niille jotka tulevat kohta sanomaan, että nuo puuttuvat kaksi palasta hommataan kyllä, niin kertokaa samalla miten ne kaksi saadaan mahtumaan yhteen käytössä olevaan ulkomaalaispaikkaan?

Ihme itkemistä taas. Meille on signattu oikeasti raskaan sarjan hanskaaja ja kaveri jolla riittää asennetta vaikka muille jakaa. Ilmeisesti hintakaan ei vie budjettia maalta merelle, joten mistä itku?

Tämä kaveri istuu kiltisti penkillä saamatta balleriinamaisia itkuraivareita ala Pasi, jos tarve vaatii. Signata voi vaikka kunka monta, illan kokoonpanoon mahtuu vain kolme.

Jos saamme signattua snaipperin ja "rafalskin" niin laatikkoon mahtuu heidän lisäkseen Walsh tai Brennan. Klesaaminen ja pelikiellot tietenkin tekevät samoiten tilaa rosteriin.

Eikä tässä vielä kaikki. Joiltakin on ehkä jäänyt huomaamatta että tällä hetkellä meille ei ole ulkomaalaista snaipperia tai "rafalskia". Se settä täällä jotkut oraakkelit näkevät sellaiset kaverit rosterissa ei oikeasti tarkoita sitä että sellaiset signattaisiin jossain vaiheessa. Taas olisi pienen reality-checkin paikka.
 
Viimeksi muokattu:

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
1. Valmennus
- - -
2. Maalivahti
- - -
3. Ykkössentteri
- - -
4. Ykköspakki/YV:n pyörittäjä
- - -
5. Snaipperi/ykkösen maalikone
- - -

1. Pitäisi olla kunnossa. Tosin Tepsissä floppasi, ja Kärpissä materiaali oli sellaista, että Penakaan ei olisi osannut ryssiä.

2. Jatketaan linjalla toivotaan-toivotaan. Ei piiruakaan parempi kuin Lundell. Aivan turha hankinta.

3. Hirso ja loppi keskenään skabaavat, kumpi ottaa ykkösen paikan. Harkkapelien perusteella niukasti ääni Lopille. Mutta ulkkaria ei tähän tarvita.

4. Mielelläni katson vielä, miten Walsh huutoon vastaa kun pääsee kuvioihin paremmin sisälle.

5. Kuhtaan on panostettu, toivottavasti ei painostettu, mutta hän tarvitsee rinnalleen paremman ruokkijan kuin Hirso. Loppi-Kuhta saattaisi olla aika vahva yhdistelmä ja Lennu tai Pesonen tekemään tilaa.

Brennanin paikkaa tässä olen yrittänyt pähkäillä. Ilmeisesti kolmoseen Luttisen ja Porthenin kanssa menisi, mutta paha sanoa ennen kuin livenä äijän näkee. Toisaalta jos hockeybd:n statsit pitävät paikkansa, eli että on vasen laita, niin ketju Brennan-Porthen-IPikkarainen voisi olla aika tyrmäävä.
 

Kinkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiffen
Alpo ois ylpee teistä!!
Nykyliigassa ottelut ratkeavat niin usein jäähyihin, että tällainen hankinta ei ole mielestäni järkevä. Schnabel, Karalahti, Tibbetts, Vopat ja Nielikäinen ovat sen jo omalta osaltaan näyttäneet, että "HIFK lisää" näille pelaajille tulee erittäin helposti. Harjoitusotteluiden av-maalien määrä kertoo sen, että yhtään ei tarvitsisi lisää apua antaa vastustajalle jäähyjen muodossa.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luuletko oikeasti, että HIFK:hon hankittaisiin yhtään pelaajaa ketä Kari Jalonen ei haluaisi/hyväksyisi? Eikä tämä Brennanin hankinta poissulje mitenkään tulevia hankintoja vaikka kiintiö onkin vain 3 ulkomalaaispelaajaa.
Luulen. Aravirran, tuon menestyneen ex-maajoukkuevalmentajan, yli käveltiin lukuisia kertoja hänen valmentaessaan Hifkissä. Aivan samoin tulee käymään Jalosellekin tai on jo käynyt. Brennanin hankinta kertoo siitä, että nämä vanhat tuulet puhaltaa edelleen Hifkissä. Ja onhan sekin moneen kertaan todettu että Hifkissä pelataan brandikiekkoa eli hakataan päätä seinään johon valmentajien on sopeuduttava halusivat tai ei.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Meille on signattu oikeasti raskaan sarjan hanskaaja ja kaveri jolla riittää asennetta vaikka muille jakaa.
Näin varmasti on mutta mitä sitten?
- Brennan tappelee kerran, on otsikoissa ja saa kaksi peliä pannaa.
- Brennan tappelee toisen kerran, on otsikoissa ja saa kolme peliä pannaa sekä nuhteet SM-liigalta joka kulissien takana tulee uhkaamaan Hifkiä jatkossa sakoilla.
- Brennan tappelee kolmannen kerran, on otsikoissa ja saa viisi peliä sekä Hifk sakot SM-liigalta.
Sen jälkeen Brennan Vandenbuschin tavoin joutuu lähtemään pois Hifkistä, koska täällä kukkahattu-liigassa ei yksinkertaisesti pysty hyödyntämään hänen avujaan kaiken maailman "jonnevirtasten" halutessa kokeilla häntä jolloin Brennanin pieksiessä nämä saa hän itse suurimman huomion ja rangaistukset riippumatta aloittajasta.
Todennäköisesti hän on jo nyt merkattu tuomareiden silmissä niin, että puhtaissakin taklauksissa jäähypenkki tai suihku odottaa.
Ei SM-liigan tapa toimia ole mihinkään muuttunut yhden kesän aikana - lyhyt on muisti monella täällä.
 

Mikko78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jos hankitaan YKSI snaipperi ja YKSI laadukas pakki, niin pelaajamateriaali on varmasti liigan kolmen parhaimman joukossa. En ymmärrä itkuja Kip Brennanin hankinnasta. Itse näkisin tärkeäksi hankinnaksi, jos nuo kaksi puuttuvaa palasta on tulossa.

Oletan että Brennanilla riittää nopeus taklaamaan myös hieman isommassa kaukalossa.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Ei se noin suoraviivaista ole, eikä goonit välttämättä aivottomia. Muista Metukka Bob vuonna -98 pleijareissa, ei muistaakseni boxissa juurikaan viihtynyt.
Mestaruus ratkaistaan pelaamalla pleijareissa, ei kukkahattu-runkkarissa.
 
Viimeksi muokattu:

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Voihan olla, että Brennanin suoja edesauttaa niiden kovien snaippereiden ja pakkien hankkimista liigaan kun on tiedossa, että jengissä on pelote.

Ja muutenkin, Brennanhan saattaa osittain olla vain taloudellinen ratkaisu. Hintalappu tuskin on kovinkaan kova herralla, mutta sen sijaan: Brennan -> Lisää katsojia + kausikortteja ostetaan muutama enemmän -> Rahaa. Katsojat ostavat oheistuotteita -> Rahaa. HIFK on otsikoissa -> Ehkä rahaa?

Tyhmä on teoriani, mutta ei voi mitään.
 

Atro

Jäsen
Rohkenen itsekin ottaa nyt kantaa HIFK:n uuden UTJ:n näytöistä, kun joukkueen rakentaminen on viilausta vaille valmis.

Nybondasta arvioidessa on otettava huomioon, että hänellä oli varsin puhdas pöytä ohjat saadessaan. Ymmärtääkseni sitovia sopimuksia oli alle puolen tusinan kanssa, joten voi perustellusti sanoa joukkueen olevan Nybondaksen tahdon mukainen.

Ikävä kyllä IFK:n UTJ ei ole lunastamassa niitä odotuksia, joita ainakin minä häneltä odotin. Monen aikaisemman kirjoituksen tavoin näen myös yhtymäkohtia Mobergiin ja Matikaiseen - ikävä kyllä ry:n (joka omistaa 100% OY HIFK Hockey Ab:n) vanhat jäärät Moberg & Heino vaikuttavat edelleen toimintaan. Vaikkakin pääsääntöisesti passiivisesti. Kuitenkaan ei ole kenellekään HIFK organisaatiossa epäselvää, kenellä valta viime kädessä on.

Mutta takaisin Nybondakseen.

Kyllä väittäisin, että monen kiekkoihmisen mielestä Kari Jalonen on parempi valmentaja kuin Paul Baxter.

Jalosesta kiitos kuuluu täällä saatanaan verrattavaan Matikaiseen. Tästä ei Nybondas saa muuta sulkaa hattuunsa, kuin sen, ettei hän perunut/tuhonnut Matikaisen aikaansaannosta.

Muista pelaajista Nybondas on hankkinut ulkopuolelta Walshin - joka rehellisyyden nimissä ei ole hankintana mestaruutta tavoittelevan joukkueen kärkipuolustaja (olen tätä mieltä, vaikka Walsh olisi kauden komeetta). Kärki joukkueiden avainpaikoille ei oteta AHL kysymysmerkkejä, vaan liigassa taitonsa todistaneita nousujohteisia tähtiä (olkoon kotimaisia kuten Leino, Viuhkola ja Pesonen tai ulkkareita kuten Rafalski, Machulda ja Tenkrat)

Walshin lisäksi on tullut Brennan jonka arvoa nykyisessä SM-liigassa voi kyseenalaistaa vahvasti. "Kovuudella luodaan tilaa taidolle". Hmm.... Mietitäänpäs: 2008 ja 2007 Kärpät, 2006 HPK tai 2005 ja 2004 Kärpät eivät todellakaan perustaneet mestaruuttaa tuolle teesille. 98 Summasen ja Westerlundin alaisuudessa mestaruus kyllä osittain perustui peloitteluun. Muistan runkosarjassa useampia otteluita (legendaarinen HIFK-Lukko tietenkin kirkkaimpana) joissa tappiolla ollensaan pistettiin homma väkivaltaiseksi, ja haettiin fyysistä niskalenkkiä vastustajasta. Toista on tämän päivän SM-liiga.

Kankaanperästä voisi Nybondaksen suuntaan kumartaakin, jollei kyseessä olisi ollut Jokereiden Virmasen totaalinen sekoilu, joka lopulta ajoi miehen IFK:hon.

Lopin ja Hirson paluusta HIFK:iin kuuluu kiitos Nybondakselle. Vaikkakin ainakin Loppeen tehtiin ensi kontaktit Matikaisen toimesta (lähde: Loppi) ja uskoisin näin olleen myös Hirson kohdalla.

Mutta aika ohueksi jää Nybondaksen CV vielä toistaiseksi. Katsotaan pelastaako Jalonen Nybondaksen kasvot, mutta toistaiseksi olen pettynyt suoritukseen. Toki vielä on aikaa petrata - toivottavasti ei kuitenkaan yhtä kauaa kuin Matikaiselle annettiin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tietenkään ole. Missä näin olen väittänyt?
Heti ensimmäinen joka missasi pointin joka oli siinä että pärjätä voi ja hyvinkin ilman noita mörköjä. Kip Brennan ei ole se pelaaja jota tarvitaan finaaleissa. Vrt. esim. tähän Bluesin nimihirviöön finaaleissa Kärppiä vastaan. Ei päässyt edes kokoonpanoon, vaikka Bluesilla oli loukkaantumisten takia vajausta pelaajistossa.
Jos tuollaisilla pelaajilla muka pystytään psyykkaamaan vastustajaa, niin miksi niitä ei sitten käytetty?

Kuka sanoo, että Brennanin tarvitsee pelata finaaleissa, jos IFK sinne asti ensi keväänä pääsee? Ja miksi Blues ylipäätään hankki oman nimihirviönsä, vaikkei sitä kelpuutettu kokoonpanoon ratkaisupeleissä? Ei kai ole poissuljettu mahdollisuus, että Brennan hoitelee poliisin hommia runkosarjassa aina tarpeen tullen, mutta istuu kaikki pleijarit, paitsi jos joku vastustaja ryhdy sikailemaan, jolloin Brennan otetaan seuraavaan peliin tuomaan kaukaloon järjestystä? Ja voihan olla, että mies ei pysy meillä edes kevääseen asti, vaan myydään pois jo aiemmin jonkun tarpeellisemman palapelin osasen tieltä.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voihan olla, että Brennanin suoja edesauttaa niiden kovien snaippereiden ja pakkien hankkimista liigaan kun on tiedossa, että jengissä on pelote.

Tässä voit olla yllättävänkin oikeassa - ulkomaalainen snaipperi tietää saavansa mahdollisuuden pelata rauhassa taitokiekkoa eikä joudu älyttömien mailaniskujen ja sikailujen kohteeksi pelotteen olemassaolon vuoksi.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Mulle Brennanin hankinta on lopulta se ja sama. Tietenkin se kutkuttaa jos kaveri laittaa narreja nekkuun mutta enemmän huolestuttaa nuo puheet että sopivia pelaajia tärkeille paikoille ei ole löytynyt. Aikaa on kuitenkin ollut ja hyviä pelaajia on siirtynyt Suomeen ja Saksaan puhumattakaan Ruotsista ja Venäjästä. Naapuri maiden kanssa ei pystytä kilpailemaan mutta näköjään ei kovin hyvin liigaseurojenkaan kanssa. Joko ei ole rahaa tai uskallusta mutta jokin tässä mättää.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
NHL:n training campit alkaa vasta ens kuussa ja on ohi vasta kun suomessa alkaa pelit. Uskoisin että sieltä katotaan joitain pelaajia esim. islandersilla on training camp 12-19 syyskuuta ja muilla suunnilleen samaan aikaan. En usko, että rahat on loppu vaan nyt hankitaan maltilla pelaajia, ei oteta kuulopuheiden perusteella niin kuin edellisellä tj:llä oli tapana
 

scholl

Jäsen
Ja miksi Blues ylipäätään hankki oman nimihirviönsä, vaikkei sitä kelpuutettu kokoonpanoon ratkaisupeleissä?

Osittain varmasti loukkaantumisten takia. Clarke, Eaves, Öhman ja Keller olivat kaikki hyvin paljon poissa kokoonpanosta, joten hankinta piti tehdä. Lopulta mies osoittautui huonommaksi kuin junnut.

edit. lause jäi kesken
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
mutta enemmän huolestuttaa nuo puheet että sopivia pelaajia tärkeille paikoille ei ole löytynyt. Aikaa on kuitenkin ollut ja hyviä pelaajia on siirtynyt Suomeen ja Saksaan puhumattakaan Ruotsista ja Venäjästä.
Tässäkin olisi ollut yksi rightin snaipperi, joka kirjoitti juuri sopimuksen Saksaan, mutta olisi kelvannut teillekin. Kyllä näitä tosiaankin liikkeellä on ollut, ja on vieläkin, vaikka esim. Alpo Porista oli jo reilu kuukausi sitten sitä mieltä, että markkinat ovat tyhjät.
 

karhjoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers
#37

Njees, turkulaiset jo menikin kyykytysprovoihin kybällä, joten ehkä ois aika miettiä tätä hankintaa vähän vakavammin.

Vaikka olenkin lihaosaston vankkumaton asiakas, on silti vähän vaikea ymmärtää, mitä tällä poistolla nyt oikeasti tavoiteltiin. Sadoliigassa kun ei sääntöjen puitteissa ole tilaa minkäänlaiselle poliisitouhulle, tuloksena on jokaisesta linjureiden keskeyttämästä nyhjäyksestä se yhden pelin katsomokomennus. Äijällä on dropyourgloves.com:in mukaan 19 myllyä viime AHL-kaudelta, joten ei liene epäselvää, millä avuilla/tarkoituksella mies on änärissä näyttöpaikkojaan saanut. Odotan innolla Kipin haastattelua punaisiin saapumisesta.. Mitähän mies tuli täältä pohjolasta hakemaan ? Minun on vaikea uskoa että puhtaana tappelijana todellakaan nauttii liigamme säännöistä / tuomareista, jotka jo meriittien perusteella raapustavat numeron muistiinsa heti liiga-avauksesta lähtien. Olisin toivonut, että IFK tällä kaudella olisi otsikoissa ihan muista jutuista, kuin noudoista ja rähinöistä, vaikkei mulla mitään niitäkään vastaan ole. Jotenkin hankinta nyt ei vain kulje käsi kädessä sen peräänkuulutetun urheilullisen menestyksen kanssa.

Jos mies kuitenkin pystyy liikkellään (?) ja karvauksellaan (?) lunastamaan peliaikaa kolmosen laidassa, pommittamaan kaverin pakkeja, pelaamatta itseään täysin ulos pelista, ja tappamaan alivoimaa (Edellytyksenä, ettei niitä itse kohtuuttomasti hanki), menee hankinta kategoriaan "OK".

No, ei auta kuin toivoa että mies onnistuu. Silti aika ristiriitaisin tuntein mennään..
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Puolustuksesta puheen ollen, onko kellään tietoa Juha Uotilan sopimuskuvioista? On muutaman vuoden kiekkoillut Pohjois-Amerikassa ja ilmeisesti osallistumassa ainakin joillekkin alkusyksyn leireille.
 

Bergfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kousa
Puolustuksesta puheen ollen, onko kellään tietoa Juha Uotilan sopimuskuvioista? On muutaman vuoden kiekkoillut Pohjois-Amerikassa ja ilmeisesti osallistumassa ainakin joillekkin alkusyksyn leireille.

http://www.omaha.com/index.php?u_page=1200&u_sid=10386691

Tässä on jotain miehen sopimus kuvioista. Juttu on jo kyllä melko vanha ja asiat on varmasti edenneet paljon tuona aikana. Jutussa sanotaan että Uotilalla olisi mahdollisuus tehdä sopimus Pohjois-Amerikkaan tai mahdollisesti palata Suomeen Sm-liigaan. Liekö Ifk tuo mahdollisuus Suomessa? Mutta tosiaan tuo juttu on jo melko vanha, joten sopimusasiat ovat saattaneet muuttua tässä lähiaikoina. Siitä en tiedä olisiko Uotila sopiva mies Ifk:hon kun ei ole miestä tullut nähtyä kaukalon sisäpuolella.
 

Caine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Leijonat
Onko kenelläkään sisäpiiri tietoa Mäkiahosta? Onko neuvottelut vielä käynnissä vai onko mies jo dumpattu? En näe kyllä mitään muuta syytä kuin raha, miksi miestä ei otettaisi.
 

Bergfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kousa
Minäkin olisin lujasti Mäkiahon kannalla. Miehellä ovat pari ominaisuutta, jotka sopisivat loistavasti tällä hetkellä Ifk:hon. Hän on rightin puolelta laukova hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan sentterinä. Mies on vielä viime kausina tehnyt hyvin pisteitä. Jos Mäkiaho sainattaisiin rakentaisin hyökkäyksen näin:

1. I.Pikkarainen - Loppi - Kuhta

2. Luttinen - Hirschovits - Petrell

3. Pesonen - "Mäkiaho" - Keränen

4. Brennan - Porthen - Pöysti

13. hyökkääjä olisi Wärn tai Liivik.

Tässä vaiheessa joukkue ei mielestäni tarvitsisi enää sniperia ja loukkaantumisiakin korvaamaan olisi vielä Ahtola, Ramstedt ja Nyholm. Viimeinen ulkomaalaispaikka jätettäisiin puolustukseen.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Pisti korvaan tuo Heikkisen tuore haastattelu ifk:n nettisivuilla. "Kaks ulkkaria tohon nyt tuli ja viel siihen yks kovaluu niin joka osa-alue näyttää hyvältä." Voiko tästä päätellä jotain?
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pisti korvaan tuo Heikkisen tuore haastattelu ifk:n nettisivuilla. "Kaks ulkkaria tohon nyt tuli ja viel siihen yks kovaluu niin joka osa-alue näyttää hyvältä." Voiko tästä päätellä jotain?
Voi päätellä sen että joukkueeseen tulee enää yksi pelaaja.
Nybondas priorisoi wrestling-painijan rightin snaipperin tai puolustajan tilalle.
En todellakaan usko tuohon neljän ulkomaalaisen teoriaan - toki toivon olevani väärässä.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voi päätellä sen että joukkueeseen tulee enää yksi pelaaja.
Jos uusia pelaajia tulee enää yksi, niin toivottavasti kyseessä edes on puolustaja.

Onko muuten jossain ihan virallista faktaa tuosta kolmen ulkkarin kiintiöstä vai voisiko olla niin, että asia on edelleen seurajohtajien kiistakapulana ja asiasta ei ole päästy yhteisymmärrykseen?
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voi päätellä sen että joukkueeseen tulee enää yksi pelaaja.

Tai sitten siitä voi päätellä, että Tom Nybondas ei keskustele joukkueen hankinnoista yksityisesti kenekään yksittäisen pelaajan kanssa. Tai sitten siitä voi päätellä sen, että kauteen lähdetään näillä. Tai sitten siitä voi päätellä, että ennen kauden alkua hankitaan vain yksi pelaaja. Tai sitten siitä voi päätellä, että kauden käynnistyttyä hankitaan yksi pelaaja ja tilannetta tarkkaillaan peli kerrallaan / tietty ajanjakso, ennen mahdollista seuraavaa hankintaa.

Tai sitten siitä ei voi päätellä yhtään mitään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös