Joukkueen rakennus kaudelle 2008-2009

  • 1 678 992
  • 5 074
Tila
Viestiketju on suljettu.

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Josta pääsemme ajatukseeni: Ensi kauteen lähdetään maalivahti kaksikolla Ahlqvist - Nieminen, mielummin kuin maksetaan kovia summia jostain kotimaisesta, joka ei kautta pitempään viihdy tai lototaan "Centomoilla."


Muutenkin toivon, että tähtäin olisi valmentajalle, UTJ:lle ja faneilla muutaman vuoden päässä, eikä uudessa innossa satsattaisi isoja rahoja ensimmäiseen kauteen, jolloin "uudella" organisaatiolla on suuri vaara kopsahtaa kallioon. Kekäläisen mestaruudellakin, niin kiva kun olikin, oli aika kova hinta aikanaan.

Nuo muutaman vuoden projektit pitäisi vain unohtaa, ei huippujoukkueita rakenneta enää kolmen neljän vuoden projekteille Sm-liigassa. Muuttoliike pois Eurooppaan ja valtameren taakse on niin voimakas, ettei se vain onnistu. Mestaruutta tavoittelevien joukkueiden pitää vain rakentaa vuodesta toiseen potentiaalinen joukkue uudelleen, toki tavoiteltava tietyn perusrungon pysymistä joukkueessa.

Mikäli noilla maalivahdeilla lähtisimme, niin tuskin meidän kannattaa haaveilla huippuvalmentajasta jne. Niillä miehillä on hiukan korkeammat tavoitteet, kuin höntsäillä vuodesta toiseen ilman menestystä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutenkin toivon, että tähtäin olisi valmentajalle, UTJ:lle ja faneilla muutaman vuoden päässä, eikä uudessa innossa satsattaisi isoja rahoja ensimmäiseen kauteen, jolloin "uudella" organisaatiolla on suuri vaara kopsahtaa kallioon. Kekäläisen mestaruudellakin, niin kiva kun olikin, oli aika kova hinta aikanaan.

Se hinta oli markoissa, ei euroissa. Uskomatonta, miten propaganda saa mustan valkoiseksi

edit: Ja missä IFK olisi tänään ilman vuoden 1998 "kovaa hintaa". Halvalla tuli....
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Josta pääsemme ajatukseeni: Ensi kauteen lähdetään maalivahti kaksikolla Ahlqvist - Nieminen, mielummin kuin maksetaan kovia summia jostain kotimaisesta, joka ei kautta pitempään viihdy tai lototaan "Centomoilla.".
Mainitsemasi toivotaan toivotaan maalivahtikaksikko voisi olla jollekin Saipalle riittävä kauden aloittamiseen, mutta ei uskottavuuttaan palauttavalle ja mestaruutta tavoittelevalle Hifkille. Korkeintaan toinen mainitsemasi kakkosmaalivahdiksi, mutta selkeä ykkönen huippuveska pitää olla. Hifkin ei pidä antaa tässäkään asiassa yhtään tasoitusta muille liigan huippuseuroille. Lähtisikö pellehatut tai Kärpät tälläisella kaksikolla kauteen - ei todellakaan. Miksi sitten Hifkin pitäisi? Tuntuu tuo Penan aikainen Hifkin alemmuustila tarttuneen liiaksi joihinkin nimimerkkeihin. Se on ihan sama vaikka veskarit vaihtuisi joka kausi, jos ne ovat TOP3-veskareita. Pelicansilla oli aikaa kasvattaa Niemestä huippuveskaa - Hifkillä ei sitä ole eikä pidäkään olla. On hiukka erilaiset resurssit käytössä.

Muutenkin toivon, että tähtäin olisi valmentajalle, UTJ:lle ja faneilla muutaman vuoden päässä, eikä uudessa innossa satsattaisi isoja rahoja ensimmäiseen kauteen, jolloin "uudella" organisaatiolla on suuri vaara kopsahtaa kallioon. Kekäläisen mestaruudellakin, niin kiva kun olikin, oli aika kova hinta aikanaan.
Vai oli Kekäläisen mestaruudella kova hinta? Siis sillä ainoalla mestaruudella jonka Hifk on saanut 25 vuoteen. Väärin voitettu, tuli liian kalliiksi, olisi pitänyt jättää väliin? Ilmeisesti tuo työsulkukauden loistava urheilullinen ja taloudellinen tulos sai sinut niin onnelliseksi, että mittasuhteet ovat hieman sekaisin. Jos vaakakupissa on väitetty (tästähän ei ole mitään faktaa) miljoonan markan (Huom! 170K€) tappio ja ainoa mestaruus 25 vuoteen, niin en usko kovinkaan monen sinun lisäksesi ajattelevan, että hinta oli liian kova. Paljon kovempi hinta on ollut niillä Kekäläisen lähdön jälkeisillä tekemisillä ja epäonnistumisilla.
 

rossoblu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jos vaakakupissa on väitetty (tästähän ei ole mitään faktaa) miljoonan markan (Huom! 170K€) tappio ja ainoa mestaruus 25 vuoteen, niin en usko kovinkaan monen sinun lisäksesi ajattelevan, että hinta oli liian kova. Paljon kovempi hinta on ollut niillä Kekäläisen lähdön jälkeisillä tekemisillä ja epäonnistumisilla.

Miljoonan markan tappiosta oli ihan mustaa valkoisella Helsingin Sanomissa, eri asia tietysti kuinka luotettava lähde HS on, ja mihin tietoihin noin aikaisessa vaiheessa julkaistu tulos perustui. Huhujahan on kuultu huomattavasti suuremmastakin tappiosta tuolla kaudella. Oli miten oli, ainakin kahdella Matikaisen kaudella tappiot olivat suuremmat eikä menestystä ei tullut koskaan.

Ketjun aiheeseen palatakseni, ei edes Matikainen tainnut koskaan lähteä kauteen Ahlqvist-Nieminen -tasoa olevalla maalivahtikaksikolla. Tuskin siis kannattaa pelätä Nybondasin aloittavan näin, varsinkin kun brändin uskottavuus on täysin nollassa Matikaisen jäljiltä.
 

#76

Jäsen
Maalivahtiosastolla näkisin kaksikon "Liigan paras veska"Nieminen olevan otollinen. Ykkönen pelaa suurimman osan, mutta Niemiselle annetaan tasaisesti kokemusta ja mahdollisuuksia. Näin vältetään aiemmat vierheet, että otetaan potentiaalinen nuori veska aukomaan luukkua.

Pakistoon tarvitaan yksi ehdoton johtaja, joka samalla pärjää pisteiden valossa. Toinen hankittava on ns. puolustava puolustaja. Näiden kahden veteraanin taakse pari kokenutta peruspakkia sekä lupaavia nuoria.
 

Pluto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitäs jos kerrankin katsottaisiin joukkueen rakennusta hieman pidemällä aika välillä kuin kausi kerrallaan.

Josta pääsemme ajatukseeni: Ensi kauteen lähdetään maalivahti kaksikolla Ahlqvist - Nieminen, mielummin kuin maksetaan kovia summia jostain kotimaisesta, joka ei kautta pitempään viihdy tai lototaan "Centomoilla."

Mutta Keränen, Wärn, Pöysti, Jouhkimainen, Holmberg, Haverinen, Puronlinna on hyvä runko, jonka varaan rakentaa tulevaisuutta. Lisätään siihen vielä edellä mainitut maalivahdit, potentiaalinen nuori turkulainen, muutama pohjois-amerikasta kotiutettu oma poika, niin kasassa on joukkue joka oikeissa käsissä voisi dynastiaksi.
Minä olen samaa mieltä siitä, että mieltä joukkueen rakentamisesta kerrankin pidemmällä tähtäimellä kuin seuraava vuosi. Tämä ei tosin tarkoita sitä, että ensi kaudelle lähdetään vain "tulevaisuuden joukkueella". Tehdään mielummin pidempiä sopimuksia lupaaville nuorille ja annetaan kehittyä rauhassa heille sopivimmassa paikassa, oli se sitten liiga, mestis tai junnut. Jokaiselle tehtäisiin henkilökohtainen kehityssuunnitelma ja kehitystä myös seurattaisiin jatkuvasti.

Ahlqvist-Nieminen kaksikolla ei voida lähteä seuraavaan kauteen vaan Nybondaksen on päätettävä kumpaan hevoseen satsataan (kakkosena). Frans Tuohimaa on varmaankin vielä liian nuori liigarinkiin, joten jostain voisi hankkia lahjakkaan junnuikäisen kolmosen. Atte Engren olisi voinut esim. olla tälläinen, mutta suuntana on huhujen mukaan Turku. Ehdotetaan sitten vaikkapa Rasmus Rinnettä HPK:sta.

Tämän hetkisestä Kolleista pidempää sopimusta voisi tyrkätä Pöystin lisäksi Vellu Taloselle. Talonen on aivan huikean viihdyttävä jamppa ja potentiaalia on enemmän kuin kellään muulla tuossa porukassa. Muutaman vuoden päästä voisi olla parhaimmillaan todellinen helmi käsissä. Tappara tosin omistaa hänen oikeutensa, mutta laitetaan osakorvauksen piikkiin Enlundista.

Pohjois-Amerikan kotiutettavista puheenollen, Bobby Nyholm ei enää näytä oleva Kingston Frontenacsien roosterissa. Toivottavasti kesällä sattunut loukkaantuminen ei ollut uralle kohtalokas.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Nuo muutaman vuoden projektit pitäisi vain unohtaa, ei huippujoukkueita rakenneta enää kolmen neljän vuoden projekteille Sm-liigassa. Muuttoliike pois Eurooppaan ja valtameren taakse on niin voimakas, ettei se vain onnistu.

... minkä lisäksi on huomioitava se, ettei iso osa kannattajista jaksa raahautua hallille vuodesta toiseen ajatuksella "tämäkin kausi hävitään, mutta ehkä sitten viiiden vuoden päästä pelataan pronssista". Uusia fanejakin ilmestyy vain rajoitettu määrä, mikäli rämpiminen jatkuu kaudesta toiseen - silti heitä poistuu koko ajan nk. luonnollisen poistuman kautta.

Jatkuvasti pienenevät katsojamäärät yhdessä menetettyjen mainostulojen kanssa puolestaan takaavat sen, ettei huippupelaajia tai -valmentajia enää ole varaa hankkia. Ja noidankehä on valmis.
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Kirjoitukseni oli kärjistetty ja ehkä hieman provosoiva. En itsekkään usko, että HIFK koskaan pystyisi lähtemään kauteen Ahlqvist – Nieminen maalivahtikaksikolla tai Keränen ykkös-kakkossentterinä. Ihan jo sponsorien ja fanien vastalausemyrsky estää tämän. Odotukset HIFK menestymisestä ovat joka vuosi kovat, mutta ovatko ne kohtuulliset?

Tarkoitus oli hieman kaivella keskustelua vanhasta menestystä hinnalla millä hyvänsä aiheesta hieman eri näkökulmasta. Mitä on menestys? Kekäläisen vuodetko on ne mihin tähdätään? Kun puhuin kovasta hinnasta en tarkoittanut ainoastaan taloutta, vaikka miljoonan markan tappiot mestaruuskaudella on käsittämätöntä perseilyä.

Toinen puoli on tämä pitempi tähtäin (tai projekti niin kuin jotkut sitä kutsuvat) vs. vuosikerrallaan. Nollasta ponnistaminen joka vuosi syö paljon rahaa, eikä edes kohtuu menestyminen siltikään ole aina varmaa, niin kuin Jokerit ovat vuosien ajan osoittaneet.

Totta, jääkiekon markkina tilanne on muuttunut ja pelaajat katoavat yhä nuorempina maailmalle, mutta dynastioiden rakentaminen on yhä mahdollista. Kärppien tullessa liigaan 2000 he tekivät pitemmän ajan suunnitelman (tai projektin niin kuin jotkut sitä kutsuvat). Heillä oli etuna se, että sponsorit ja fanit eivät vaatineet tähtiä ja mestaruutta ja siksi pystyivät rakentamaan pitkillä soppareilla ja omilla junnuillaan jatkumon, joka takasi ettei joka vuosi tarvinnut ponnistaa nollista.

Tämä nyt on vain tällaista kiinnostavaa pohdintaa johon mielelläni kuulisin HIFK mielisten ajatuksia. Omissa kokoonpano hahmotelmissani junnut eivät ole vielä vastuunkantajia, mutta kun katsoo Bluesia ja Tapparaa, niin tulee väkisinkin mieleen, että jos ensi kaudelle antaisin sitä vastuuta niin sitä seuraavilla kausilla korjataankin sitten maukasta satoa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Blues on tulevaisuudessa nousemassa pääkaupunki seudun ykköseksi juuri näillä toimenpideillä jotka tähtäävät seuraavaa kautta pidemmälle.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tarkoitus oli hieman kaivella keskustelua vanhasta menestystä hinnalla millä hyvänsä aiheesta hieman eri näkökulmasta. Mitä on menestys? Kekäläisen vuodetko on ne mihin tähdätään? Kun puhuin kovasta hinnasta en tarkoittanut ainoastaan taloutta, vaikka miljoonan markan tappiot mestaruuskaudella on käsittämätöntä perseilyä.

Liki kaikesta muusta olen samaa mieltä kanssasi, mutta tämä on todella kärjistetysti sanottu. Homman nimi tuolloin oli se, että edellisestä mestaruudesta oli valovuosi ja Kekäläinen sai vapaat kädet tuoda menestystä niin, että otettiin tietoisesti taloudellista riskiä. Joukkueessa kävi paljon pelaajia ja oikeat palaset löytyivät lopulta. Yksi tilikausi tuolloin voi näyttää tappiota, eikä sillä ole mitään merkitystä, jos yhtiön tase on kunnossa. Kuten HIFK:lla oli tuolloin. Kyseessä on ja oli hallittu riski. Mestaruus, ja itse asiassa molemmat kaudet 97-99, toivat HIFK:lle pitkässä juoksussa ohi yhden tilikauden myös paljon taloudellista hyvää. Saatiin lisää sponsoreita, joukkue houkutteli riveihinsä tasokkaita pelaajia; Zidlicky, Bednar etc. ja katsomot pullistelivat aivan helvetin täynnä.

HIFK otti taloudellisen riskin myös NHL lockout -kaudella. Urheilullista menestystä se ei tuonut sitten kuitenkaan. Jos olisi tuonut, taloudellinen tappio olisi silti ollut sama. NHL -kausi on liki ainoa, josta annan Penalle krediittiä: hän otti taloudellista riskiä oikeaan paikkaan ja riskinotto oli turvallista. HIFK paikkasi yhden kauden taloudellisen tappionsa nopeasti.

Mestaruusjoukkueiden kasaaminen on kallista. Sille ei voi mitään. Toinen vaihtoehto on puhallella muniin, pienentää pelaajabudjettia ja tyytyä "ynnä muuta" -sijoituksiin. HIFK ei voi tehdä näin, joukkue on SM-liigan mittakaavassa jopa UL:n mielestä ainutlaatuinen brändi. Matikaisen aikaan hakattiin suunnilleen Kekäläisen kauden verran fyrkkaa pelaajiin, mutta ei menestytty kuitenkaan. Nyt uusi johto ei tule lisäämään pelaajakuluja Matikaisen ajasta, ei ainakaan ensi kaudeksi. Se ei ole tarpeellista. Menestystä voidaan saavuttaa nykyisilläkin pelaajakuluilla, ne pitää vain kohdistaa paremmin. Suomeksi sanottuna: joukkue tulee rakentaa paremmin.

Jääkiekko ei ole Suomessa minkäänlainen bisnes. Liigajengit killuvat kannattavuusrajoilla, mutta pelin pitää jatkua ja rahahanoja ei voi lyödä kiinni, jos haluaa menestyä. Kärpät on yhdistänyt urheilullisen ja taloudellisen menestyksen, mutta muistetaanpa kuitenkin, että joukkue on talousalueensa ainoa. HIFK ja Jokerit eivät tule koskaan olemaan Kärppien veroisia rahasampoja. Näin näen tilanteen nyt. Mutta jos nyt joku hyvä asia pitää sanoa Penasta, niin HIFKin talous on ihan ok-kunnossa. Tämä ei ole tapahtunut pelaajabudetista tinkimällä, ei todellakaan. Fanit ja sponsorit ovat antaneet loputtomasti anteeksi sen, että HIFK ei ole menestynyt, joten fyrkkaa on tullut sisään.

Kolmen kauden sisään "uusi HIFK" tarvitsee vähintään finaalipaikan. Se saattaa merkitä yhtä Kekäläisen kauden toisintoa; pistetään enemmän fyrkkaa menemään laadukkaaseen joukkueeseen ja siedetään se, että kyseisestä tilikaudesta tulee joka tapauksessa tappiollinen. Se ei ole vaarallista jos ja kun tase on kunnossa. Kuten oli Keklunkin aikaan. Hallittua riskinottoa.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Tuohon taloudelliseen riskinottoon vielä lisäyksenä, että tuolla Kekäläisen kaudella, jolla mestaruus otettiin ja siitä maksettiin mitätön summa itseasiassa, niin samalla aukaistiin tuottopuolella rahahanoja tuleville vuosille, josta vieläkin hyödytään. Jos se tappio oli noin 160t€, niin helposti uskaltaisin sanoa, että kannattaisi tuplata se ensi kaudella, jos sillä voitetaan mestaruus. On nimittäin aika paljon helpompi myydä tuotetta nimeltä HIFK seuraavilla kausilla ja tasata pienet tappiot pois.

Hirso teki muuten Bluesia vastaan sellaisen tempun, että voisi pysyä pois ensi kauden HIFK:sta, en halua nähdä tahallisia vahingoittajia omassa joukkueessani.Rajamäki sen sijaan kelpaisi joukkueeseeni hienosti.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tarkoitus oli hieman kaivella keskustelua vanhasta menestystä hinnalla millä hyvänsä aiheesta hieman eri näkökulmasta. Mitä on menestys? Kekäläisen vuodetko on ne mihin tähdätään? Kun puhuin kovasta hinnasta en tarkoittanut ainoastaan taloutta, vaikka miljoonan markan tappiot mestaruuskaudella on käsittämätöntä perseilyä.
Sun ongelma on siinä ettet tajua menestyksen saavuttamisen olevan mahdollista ilman taloudellista tappiota.
Sinun ajatusmaailma:
Menestys/menestyksen tavoittelu = taloudellista tappiota
Ryminä 7 sija toivotaan toivotaan pelaajilla = taloudellista voittoa

Näin se ei kuitenkaan mene tai ei ainakaan tarvitse mennä, jos on asiansa osaavat henkilöt organisaation johdossa kuten nyt toivoa sopii. Hyvänä esimerkkinä Kärpät. Sekä urheilullisen että taloudellisen menestyksen hankkiminen samanaikaisesti on mahdollista. Ne eivät missään nimessä sulje toisiansa pois kuten luulet. Urheilullisesta menestyksestä saa taloudellista hyötyä.

Ja jos 170€:n taloudellinen tappio Suomen mestaruudella on mielestäsi käsittämätöntä perseilyä, niin mikä on termisi 800€:n taloudelliselle tappiolle ja urheilulliselle flopille?
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Sun ongelma on siinä ettet tajua menestyksen saavuttamisen olevan mahdollista ilman taloudellista tappiota.
Sinun ajatusmaailma:
Menestys/menestyksen tavoittelu = taloudellista tappiota
Ryminä 7 sija toivotaan toivotaan pelaajilla = taloudellista voittoa

Et sitten lukenut viestiäni, kun menet näin pahasti harhaan. Tästähän ei ollut ollenkaan kysymys. JHag käsitteli tätä asiaa mielestäni hyvin tuossa aikaisemmassa viestissä. Eiköhän jo tämän kauden alku osoittanut mitä HIFKiltä odotetaan.

Näin se ei kuitenkaan mene tai ei ainakaan tarvitse mennä, jos on asiansa osaavat henkilöt organisaation johdossa kuten nyt toivoa sopii. Hyvänä esimerkkinä Kärpät. Sekä urheilullisen että taloudellisen menestyksen hankkiminen samanaikaisesti on mahdollista. Ne eivät missään nimessä sulje toisiansa pois kuten luulet. Urheilullisesta menestyksestä saa taloudellista hyötyä.

Niin mikä tuossa viestissäni olikaan mielestäsi pielessä? Sinä toistat täysin minun sanojani. Kärpät on hyvä esimerkki, mutta he tekevätkin asiat toisin kuin Jokerit tai HIFK Kekäläisen aikakaudella. Mielestäni Blues on tällä hetkelle oikealla raiteella pitkäaikaiseen menestykseen, niin kuin Kärpät olivat 2000 luvun alussa. Ja niin kuin Kärpillä aikoinaan Bluesilla on varaa kulkea omaa tietään ilman samoja paineita joita HIFKillä nyt on. En tiedä millä raiteilla HIFK on. Sen näemme aikanaan, mutta toivon, että JHag esittämistä skenaarioista ne positiivisimmat toteutuvat.

HIFK-faneilla ja sponsoreilla on täysi oikeus malttamattomuuteen, mutta luulen sen monella tavalla myös haittaavan brändin paluuta liigahuipulle.

Ja jos 170€:n taloudellinen tappio Suomen mestaruudella on mielestäsi käsittämätöntä perseilyä, niin mikä on termisi 800€:n taloudelliselle tappiolle ja urheilulliselle flopille?

En tiedä. Mikä olisi pahempaa kuin käsittämätön perseily?

PENAILU?
 
Viimeksi muokattu:

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
No, niin. Sunnuntai on hyvä päivä miettiä joukkueen rakentamista ja ajattelin ottaa tähän mietintään mukaan HIFKin edellisen mestaruuden voitaaneen joukkueen ja miten se oli rakennettu.

Omiin mielikuviin tuo 97-98 HIFK on jäänyt joukkueena jossa oli jokainen palanen rakennettu lähes täydellisesti ja minusta joukkueen rakentamisessa ei koskaan pitäisi tyytyä yhtään vähempään. Mielestäni tämän vuoden Blues on rakennettu vähän samaan tyyliin jota haluaisin nähdä HIFKin joukkueen rakennuksessa.

Aloitetaan maalivahdeista:

Edellisen mestaruuden voittaneessa joukkueessa oli maalivahteina oli silloin kohtalaisen nuoret Tim Thomas (23), Jan Lundell (24) ja parikymppiset Juuso Riksman (20) ja Nicklas Bäckström (19) ja tietysti meidän kaikkien oma pygmimme Sakari Lindfors (31). Jos nyt hauskana kurioteettina mietitään, niin näistä 4 maalivahdista Tim Thomas ja Nicklas Bäckström luovat hienoa uraa Nahilassa ja Juuso Riksmankin voisi sitä tehdä, mutta kuuppa ei taida olla ihan parhaimmassa balanssissa tai sitten hänellä ei vaan ole riittänyt halu, kärsivällisyys ja menestymisen palo siihen. Ylijäämänä meillä on vielä mestarijoukkueesta Janne ja Sakke jotka ovat ikäväksemme pysyneet sitkeästi IFKssa! Toivottavasti he päättäisivät lähteä jäähdyttelemään ensi kaudella jonnekin muualle vaikka sitten yhdessä Pentin kanssa perustaisivat jonkun hodari kiskan tai ihan sama kunhan ei tarvitsisi enää nähdä lähelläkään IFKn joukkuetta.

Eli lähes kaikki oon varmasti yhtä mieltä siitä, että mestaruutta tavoittelevan joukkueen tärkein palanen on voittava, joukkuetta yksin pystyssä pitävä ja luotettava maalivahti. Tässä Nybarin on siis todella onnistuttava ja mielestäni jos jostain pitää tinkiä, niin ei ainakaan maalivahdissa. Kakkos maalivahtina pitäisin Niemisen joka voi käydä välillä mestiksessä hakemassa pelituntumaa, toisena vaihtoehtona voisi olla hänelle parin vuoden soppari ja ensimmäinen niistä pääasiassa mestiksessä. Tuohimaa pelaaa ainakin vielä ensi kauden A:ssa ja jos on tarvetta, niin voi myös ottaa muutaman pelin, mutta tämä ainoastaan jos hän tekee kehittymisessä Lehtoset tai Raskit. Joka tapauksessa, tässä on varmasti suurin ongelma joka on pakko ratkaista, jotta voimme edes uneksia menestyksestä.

Sitten puolustuksen kimppuun.

97-98 kaudella HIFKissä pelasi puolustajina sellaiset nimet kuten Jere Karalahti (22), Kimmo Timonen (22), Brian Rafalski (23), Kaj Linna (26), Bob Halkidis (31), Pertti "Pepe" Lehtonen (40), Jarno Kultanen (24), Santeri Heiskanen (24) ja Kari Rajala (21). Tämä puolustus jota myös allekirjoittanut pitää kaikkien aikojen parhaana puolustuksena mitä koskaan on SM-liigassa samassa joukkueessa pelannut. Näistä toki voi jättää marginaalipelaajat Kultasen, Heiskasen ja Rajalan pois.

Tämän tyyppisen puolustuksen jos saisimme jotenkin koottua, niin olisimme vahvoilla, mutta se ei tule olemaan todellakaan helppoa. Huomatkaa myös tuon mestarijoukkueen avain puolustajien ikä, eli ei tarvitse olla 30 v. tai edes 25 v., että voi pelata ylivoimaa ja säännöllisiä minuutteja liigassa, mutta taitoa ja lahjakkuutta on löydyttävä.

Jos ensi kaudelle pitäisi tehdä vertailuja, niin mielestäni jos HIFK hommaisi yhden "Cory Murphyn" ja yhden "Kudrocin", niin olisimme jo oikeilla vesillä. Purolinnan ja Haverisen varaan ei välttämättä kannata vielä täysin luottamaan, mutta jos he kehittyvät todella suurin harppauksin, niin ei se ihan mahdoton ajatus olisi, että heistä ainakin toinen voisi pelata HIFKin 6 pelaavan pakin joukossa vakituisesti. Holmberg näyttää tällä hetkellä siltä, että hänelle kyseisen paikan voi varata.

Heikkinen-"Murphy"
Pikkarainen-"Kudroc"
Holmberg-Ustrnull

Vuoden päästä tästä puolustus voisikin olla jo seuraava:

Seppänen (Timonen)-Purolinna (Rafalski)
Holmberg (Karalahti)-Haverinen (Linna)
Ilari Melart ("nuori" Halkidis)-Karalahti ("Pepe" Lehtonen)

Sitten hyökkäys...

HIFKin mestarijoukkueen hyökkäys oli myös täynnä kaikkea sitä mitä olen aina pitänyt olellisena osana HIFKiä ja sitä oikeaa brändiä, eli kovuutta, taitoa ja anusaukkosen sanoin "vauhtia ja vaarallisia tilanteita". Tämä hyökkäyskin näyttää aivan järkyttävän hyvältä ja siinä on tosiaan myös nuoruuttaa ja kokemusta sopivassa suhteessa. Pääasiallisia pelaajia oli silloin Olli Jokinen (18), Jan Caloun (24), Johan Davidsson (21), Christian Ruuttu (33), Markku Hurme(24), Mika Kortelainen (30), Marko Tuomainen (25), Jarkko Ruutu (22), Jari Laukkanen (30), Toni Sihvonen (26), Kari Kalto (19), Miika Elomo (20), Kimmo Kuhta (22) ja Tom "kontakti karate" Laaksonen (29).

Ensi kaudeksi pitäisi siis saada vastaavan tyyppiustä hyökkäystä kasaan ja minusta se ei ole ollenkaan mahdotonta, koska jo tälläkin hetkellä HIFKissä on monta palikkaa paikoillaan tähän runkoon.

Pesonen (Kortelainen)-?-?
Kuhta (Ruuttu)-Keränen-(Davidsson)-Petrell (Ruutu)
Luttinen (Hurme)-Porthen (Sihvonen)-Pikkarainen (Tuomainen)
Wärn(Elomo)-Pöysti (Kalto)-"Nielikäinen" (Laaksonen)-Karjalainen (Hagman)

Käytännössä siis kaksi kappaletta ykköskentän pelaajia pitäisi löytyä ja heidän pitää olla todellista kansainvälistä huippua tyyliin Janne Pesonen tai vastaava.

Pääasiassa tässä kaikessa on kuitenkin peluuttaminen, HIFKiä ei kuulu peluuttaa kuten tepsukoita.
 
Vuoden päästä tästä puolustus voisikin olla jo seuraava:

Seppänen (Timonen)-Purolinna (Rafalski)
Holmberg (Karalahti)-Haverinen (Linna)
Ilari Melart ("nuori" Halkidis)-Karalahti ("Pepe" Lehtonen)

Hahhah, olipahan hauska juttu. Rafalski, silloin väärinymmärretty pienikokoisena unohdettu, liigan jopa taitavin pelaaja, nyt jopa Purolinna on hänen tasoisensa. Kimmo Timonen, liigan parhaita pakkeja, nyt joku KalPan tämän hetken kakkosparin pakki vastaa vuoden päästä Kimeä? Karalahti, erittäin potentiaalinen, hurjan lahjakas pelaaja, Holmberg on niin köyhänmiehen Jere, mutta silti jää todella kauas Jeren tasosta. Kaitsu Linna, perusvarma puolustaja, jolla olisi voinut olla jopa mahdollisuuksia NHL:n, Haverinen on hyvä, kehittyvä puolustaja, mutta en usko kaverin yltävän koskaan Linnan tasolle. Ymmärrän, että liigan taso on heikentynyt, mutta tuolla pakistolla pärjättäisiin Mestiksessä, ei liigassa. Nuo suluissa olevat pelaajat olivat tuolla kaudella väärässä liigassa, ainakin kahden ensimmäisen parin osalta. Olisit nyt laittanut Rafun tilalle edes Pikkaraisen tms.

Siksi toisekseen, kuka uskoo oikeasti, että sentterinelikolla X - Keränen - Porthen - Pöysti voi saavuttaa liigassa yhtään mitään? Tuosta kun hra. X loukkaantuu, niin sentteriosasto olisi liigan heikoin. Keränen, kieltämättä lahjakas pelaaja, mutta.. kaveri on ollut kauden pahimpia pettymyksiä, odotin hänen nousevan liigatason peluriksi, hänen kehittyvän pelaajana, mutta vielä mitä: Samaa junnumaista ylimielistä kikkailua toistuvasti liian pitkään. Ei saa syöttöjä omille, ei saa laukauksia, turhia veivejä sen sijaan tulee. Ei kaveri ihan syyttä joutunut Baxin koirankoppiin 13. hyökkääjäksi. Vituttaa itseänikin sanoa tätä, mutta Keränen on ollut tällä kaudella paska. Ottanut aimo harppauksen viime kaudesta.. taaksepäin. Kyllä mielestäni jotain näyttöjä pitää olla, että pääsee HIFK:ssa kakkossentteriksi. Tai ykkös-kakkosparin pakiksi. Ei riitä se, että on oma juniori ja lahjakas, pitää olla oikeita näyttöjä/vastuunkantoa. Vastuutahan saa, kun käyttää näyttöpaikat hyväkseen, tässä on onnistunut ainakin Holmberg. Haveriselle näitä paikkoja on annettu, mutta kiekko on toistuvasti polttanut lavassa.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Pesonen (Kortelainen)-?-?
Kuhta (Ruuttu)-Keränen-(Davidsson)-Petrell (Ruutu)
Luttinen (Hurme)-Porthen (Sihvonen)-Pikkarainen (Tuomainen)
Wärn(Elomo)-Pöysti (Kalto)-"Nielikäinen" (Laaksonen)-Karjalainen (Hagman)

Niin vielä sellaista, että Calounin paikan tässä voisi ottaa Vesce, mutta voi olla, että tämä ketju sommitelma voi olla myös vähän alakanttiin. Tämän kauden näytöillä Luttinen ja Pikkarainen eivät mahdu ensi kauden IFKhon, tosin potentiaalia molemmilta löytyy rutkasti enemmän.

Joukkue voisi näyttää myös tältä:

Petrell-Viitaluoma-Vesce
Pesonen-Enlund-Kuhta
Pöysti-Keränen-Pikkarainen/Luttinen
Jouhkimainen-Porthen-Nielikäinen

Enlund siis tekee tässä skenaariossa sopparin NHL (lähes varma, koska Atlanta ei aio menettää oikeuksia) ja Nybari diilaa Enlundin Tapparan nenän edestä.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Hahhah, olipahan hauska juttu. Rafalski, silloin väärinymmärretty pienikokoisena unohdettu, liigan jopa taitavin pelaaja, nyt jopa Purolinna on hänen tasoisensa. Kimmo Timonen, liigan parhaita pakkeja, nyt joku KalPan tämän hetken kakkosparin pakki vastaa vuoden päästä Kimeä? Karalahti, erittäin potentiaalinen, hurjan lahjakas pelaaja, Holmberg on niin köyhänmiehen Jere, mutta silti jää todella kauas Jeren tasosta. Kaitsu Linna, perusvarma puolustaja, jolla olisi voinut olla jopa mahdollisuuksia NHL:n, Haverinen on hyvä, kehittyvä puolustaja, mutta en usko kaverin yltävän koskaan Linnan tasolle. Ymmärrän, että liigan taso on heikentynyt, mutta tuolla pakistolla pärjättäisiin Mestiksessä, ei liigassa. Nuo suluissa olevat pelaajat olivat tuolla kaudella väärässä liigassa, ainakin kahden ensimmäisen parin osalta. Olisit nyt laittanut Rafun tilalle edes Pikkaraisen tms.

Jos joku olisi sanonut ennen tämän kauden alkua, että Jonas Enlund ja Jori Lehterä on tällä kaudella 20 parhaan pistemiehen joukossa niin veikkaan, että reaktiosi olisi ollut samanlainen?

En näe mitenkään erikoisena ajatusta, että kaudella 2009-2010 Timo Seppänen ja Juha-Petteri Purolinna breikkaavaat lopullisesti jos heidän kehityksensä jatkaa samalla mallilla! Bluesissa pelaava Ville Lajunen on tasan samanikäinen kuin Purolinna ja on tehnyt 18 ottelussa pisteet 1+11=12 samoin myöskin samanikäinen Ilveksen Joonas Lehtivuori on tehnyt 48 ottelussa pisteet 8+13=21. Kimmo Timonen on varattu NHL:ään 10 kierroksella ja numerolla 250, vuonna 1993 ja mestaruuskaudella 22 vuotiaana hän pelasi 45 ottelussa ja teki niissä pisteet 10+15=25 ja moni ajatteli myös hänestä, ettei Timosen kokoinen puolustaja voi pärjätä nahilassa. Timo Seppänen (20 v.) on tehnyt tällä kaudella 51 ottelussa pisteet 6+6=12. Timo Seppänen muuten varattiiin NHL:ään kierroksella 7 ja numerolla 185, tällä ei sinänsä ole mitään muuta merkitystä kuin se, että sinä et oikein pysty perustella miten Kimmo Timonen olisi ollut lahjakkaampi kuin Seppänen? Mitä tästä opimme? Eli vaikka nämä junnut ei vielä tällä hetkellä olisikaan ihan liigan huippua, niin ei se tarkoita sitä että he eivät voisi olla sitä vuoden tai varsinkaan kahden päästä, potentiaalia heillä ainakin siihen on.
Karalahdesta vielä sellaista, että tuo mestaruuskausi oli myös hänen breikkaus kautensa, Karalahti oli silloin 22 vuotias ja teki 30 pistettä. Olen kyllä samaa mieltä silti, että Holmberg on ehkä köyhänmiehen Karalahti, mutta sekin on jo aika kova meriitti ja siviili puolella Holmberg on varmasti paljon tasapainoisempi kuin Jere.

Siksi toisekseen, kuka uskoo oikeasti, että sentterinelikolla X - Keränen - Porthen - Pöysti voi saavuttaa liigassa yhtään mitään? Tuosta kun hra. X loukkaantuu, niin sentteriosasto olisi liigan heikoin. Keränen, kieltämättä lahjakas pelaaja, mutta.. kaveri on ollut kauden pahimpia pettymyksiä, odotin hänen nousevan liigatason peluriksi, hänen kehittyvän pelaajana, mutta vielä mitä: Samaa junnumaista ylimielistä kikkailua toistuvasti liian pitkään. Ei saa syöttöjä omille, ei saa laukauksia, turhia veivejä sen sijaan tulee. Ei kaveri ihan syyttä joutunut Baxin koirankoppiin 13. hyökkääjäksi. Vituttaa itseänikin sanoa tätä, mutta Keränen on ollut tällä kaudella paska. Ottanut aimo harppauksen viime kaudesta.. taaksepäin. Kyllä mielestäni jotain näyttöjä pitää olla, että pääsee HIFK:ssa kakkossentteriksi. Tai ykkös-kakkosparin pakiksi. Ei riitä se, että on oma juniori ja lahjakas, pitää olla oikeita näyttöjä/vastuunkantoa. Vastuutahan saa, kun käyttää näyttöpaikat hyväkseen, tässä on onnistunut ainakin Holmberg. Haveriselle näitä paikkoja on annettu, mutta kiekko on toistuvasti polttanut lavassa.

Minusta on aika absurdia sanoa 20 vuotiasta tulokasta liigan pahimmaksi pettymykseksi, mutta olet kyllä oikeassa siinä, että ei Keräsellä uskalla varmastikaan lähteä kakkosessa. Ei se silti täysin pois suljettuakaan olisi, mutta laitoinkin jo ehkä vähän realistisemman kokoonpano sommitelman tuohon alemmas kun mietin vähän tilannetta. Silti Keräsellä on olemassa kaikki taitotaso nousta liigan huippuhyökkääjien joukkoon, mutta hänellekin pitää vielä antaa aikaa ja kaikista pahinta on istuttaa häntä 4 kentässä, olisi edes laitettu mestikseen. Kuitenkin aika harva 20 vuotias nousee liigan huipulle, mutta tosiaan ensi kaudella tai sitä seuraavalla asia on varmasti Keräsenkin kohdalla toinen.
 
Viimeksi muokattu:

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin vielä sellaista, että Calounin paikan tässä voisi ottaa Vesce

Enlund siis tekee tässä skenaariossa sopparin NHL (lähes varma, koska Atlanta ei aio menettää oikeuksia) ja Nybari diilaa Enlundin Tapparan nenän edestä.

Väitän, että sinulta on kadonnut todellisuuden taju kokonaan näissä viesteissäsi. Ensinnäkin vuoden 1998 HIFKin joukkue koostui jo taitonsa näyttäneistä maailmanluokan huippupelaajista, joista suuri osa vaihtoikin maisemaa rapakon taakse kauden tai parin jälkeen. Nuo pelaajat, joita rinnastat -98 joukkueemme pelaajiin on suoranaista pilkkaa. Mikäli lähtisimme sinun kyhäilemilläsi kokoonpanoilla liikkeelle ensi kauteen, niin olisimme hävinneet sen jälleen kerran jo lokakuussa.

Itse en uskaltaisi lähteä ensi kauteen Enlund 2. sentterinä(kaiken lisäksi kyseessä ei ole sentteri, vaan laitahyökkääjä), koska en usko hänen olevan vielä valmis pelaamaan niin suuressa roolissa Stadin valoissa. Tämä on tuttu piirre tietyissä pelaajissa, erityisesti junioreissa, pää ei vain kestä vielä kaikkia paineita, mikä on tietenkin täysin ymmärrettävää nuorelta pelaajalta. Itse antaisin Enlundin hakea kokemusta rapakon takaa, ennen sopimusta meille, ainakaan noin isoon rooliin.

Ensi kaudeksi HIFK tarvitsee jo taitonsa osoittaneita kunnianhimoisia nuoria kotimaisia huippupelaajia, muutamalla konkarilla höystettynä. Eli Nyybällä tulee olemaan todella vaikea työ kaapia kokoon kilpailukykyinen joukkue, mutta tehtävä ei ole mahdoton. Noista Ck:n tekemistä kokoonpanoista vain Vesce(1. ketju kamaa), Pesonen(2. ketju kamaa), Pikkarainen(3. ketju kamaa), Heikkinen(1. pakkipari kamaa), Hänkki(2. pakkipari kamaa) ja varauksin Holmberg(, joka sopisi 3. pakkipariin, mikäli hänelle saataisiin kokenut HYVÄ kehäkettu vierelle pelaamaan, näin kompensoitaisiin mahdollisia mokia, ja Allu saisi opetusta ja kokemusta) ovat oikeilla paikoilla, mikäli sitä kirkkainta mitalia lähdetään tavoittelemaan.

Kaikkein tärkein asia ensi kaudelle on hommata asiansa osaava valmentaja, joka nyt viimeisten tietojen mukaan on saatu(?), sekä huippumaalivahti. Ilman noita kahta aspektia, tulevastakin kaudesta tulee todella tuskainen. Ehdoton minimi olisi saada edes toinen noista. Siinä omia ajatuksiani.
 
Timo Seppänen muuten varattiiin NHL:ään kierroksella 7 ja numerolla 185, tällä ei sinänsä ole mitään muuta merkitystä kuin se, että sinä et oikein pysty perustella miten Kimmo Timonen olisi ollut lahjakkaampi kuin Seppänen?

Sanoinko, että Timonen on lahjakkaampi, kuin Seppänen? Kertooko NHL-drafti jotain siitä, kuinka hyvä pelaaja on? Onko Wärn lahjakkaampi/parempi pelaaja, kuin Jonde Enlund tai Jori Lehterä? Wärnhän on varattu kumpaakin aiemmin. Tai onko Teemu Riihijärvi yksi parhaista suomalaiskiekkoilijoista kautta aikojen? Hänethän on kuitenkin draftattu #12 vuonna 1995. Ja kuinka niin en pysty perustella? Kimellä oli alla kaksi kautta liigan dynastiajoukkueen johtopuolustajana. Seppäsellä voi olla ensi kauden jälkeen alla yksi kausi 2. heikoimman joukkueen 2-parin jätkänä ja yksi kausi liigan heikoimpien joukkueiden runkopuolustajana, jos käy oikein hyvin, liigan heikoimpiin lukeutuvan jengin yhtenä kärkipuolustajista. Omat junnut on kivoja, mutta ei nyt sokeuduta siitä. Purolinnalla ja Melartilla voi olla ensi kauden jälkeen korkeintaan yksi täysi liigakausi alla, tuskin kovin suuressa roolissa. Holmbergilla ja Haverisella täysiä kausia on kaksi, Seppäsellä kolme, Karalahdella sitten vähän enemmän. Otetaan vastaavasti sitten mestaruuskauden jätkät: Timosella kausia 4, joista johtopelaajana TPS:ssä 2 kautta. Kaj Linnalla aikuisten sarjassa täysiä kausia 2, joista toinen AHL:ssä ja toinen HIFK:ssa. Ikää mestaruuskaudella oli silti jo 26 vuotta ja oli pelannut NCAA:ssa, jossa pelit ovat huomattavasti kovempia, kuin Suomen A-junioreissa. Rafalski oli jo liigatasolla tähti, kun hän tuli HIFK:hon. Jerelläkin oli jo lähes 140 ottelua. Bob Halkidis oli jo vanha tekijä, NHL otteluita tilillä yli 250. Siihen kun lisätään vielä Ruoska Lehtonen, Jarski Kultanen, Jani Nikko ja Santtu Heiskanen, niin kyllä tuo oli suhteessa liigan tasoon huomattavasti edellä tuota sommitelmaasi.

-98 HIFK:ssa jätkät olivat tottuneet kantamaan suurta vastuuta ja pakisto oli koottu oikein (kiekollisia ja oman pään jyriä hyvässä suhteessa)
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Väitän, että sinulta on kadonnut todellisuuden taju kokonaan näissä viesteissäsi. Ensinnäkin vuoden 1998 HIFKin joukkue koostui jo taitonsa näyttäneistä maailmanluokan huippupelaajista, joista suuri osa vaihtoikin maisemaa rapakon taakse kauden tai parin jälkeen. Nuo pelaajat, joita rinnastat -98 joukkueemme pelaajiin on suoranaista pilkkaa. Mikäli lähtisimme sinun kyhäilemilläsi kokoonpanoilla liikkeelle ensi kauteen, niin olisimme hävinneet sen jälleen kerran jo lokakuussa.

Aiheenani olikin saada keskustelua aikaan ja se on ihan hyvä, silti et oikein kyllä perustele minulle (vaikka kaikkesi yrität), että miksi olisin menettänyt todellisuuden tajuni.

Pari asiaa, ennen kuin avaa suunsa kannatta miettiä miettiä miksi avaa suunsa. Eihän suoranaista vertausta tuohon -98 joukkueeseen voi tehdäkään, eikä se ollut alunpitäenkään aikomukseni, vaan miettiä mitä HIFKissä oikeasti pitäisi tehdä toisin jotta voisimme saavuttaa samoja asioita kuin 10 vuotta sitten. Kyllä IFK:ssa pelaa nytkin monta taitonsa näyttänyttä pelaajaa ja joka vuosi nousee uusia pelaajia jotka näyttää taitonsa. Oikealla peluutuksessa ja oikealla joukkueen rakentamisella se voi tapahtua hyvinkin nopeasti (vetaa Blues ja Tappara).

Itse en uskaltaisi lähteä ensi kauteen Enlund 2. sentterinä(kaiken lisäksi kyseessä ei ole sentteri, vaan laitahyökkääjä), koska en usko hänen olevan vielä valmis pelaamaan niin suuressa roolissa Stadin valoissa. Tämä on tuttu piirre tietyissä pelaajissa, erityisesti junioreissa, pää ei vain kestä vielä kaikkia paineita, mikä on tietenkin täysin ymmärrettävää nuorelta pelaajalta. Itse antaisin Enlundin hakea kokemusta rapakon takaa, ennen sopimusta meille, ainakaan noin isoon rooliin.

Minä uskaltaisin heittää Enlundin ensikaudella vaikka ykkös kenttään eikä jännittäisi tippaakaan, siihen jos saisi laidalle oikeat hemmot esim. Petrell, Vesce, Salmelainen ym., niin varmasti tulisi hyvää jälkeä ja mikä parasta se voisi olla oikeasti rakennettu HIFKin omista kasvateista, mieti nyt? Väitätkö tosiaan, että et uskaltaisi lähteä sellaisella ykköskentällä kuin Petrell-Enlund-Salmelainen/Vesce? Ja nyt kun viilaillaan pilkkua, niin Enlund on kyllä pelannut paljon sentterin putiikilla, vaikka ilmeisesti Tapparassa ei niin peluutettakaan. http://www.tappara.fi/joukkue/enlund.html

Ensi kaudeksi HIFK tarvitsee jo taitonsa osoittaneita kunnianhimoisia nuoria kotimaisia huippupelaajia, muutamalla konkarilla höystettynä.

Eikö Jonas Enlund kuulu tähän ryhmään? Minusta hän on juuri tuollainen kuin kuvailet, eli taitonsa osoittanut, kunnianhimoinen, nuori kotimainen huippupelaaja!

Eli Nyybällä tulee olemaan todella vaikea työ kaapia kokoon kilpailukykyinen joukkue, mutta tehtävä ei ole mahdoton. Noista Ck:n tekemistä kokoonpanoista vain Vesce(1. ketju kamaa), Pesonen(2. ketju kamaa), Pikkarainen(3. ketju kamaa), Heikkinen(1. pakkipari kamaa), Hänkki(2. pakkipari kamaa) ja varauksin Holmberg(, joka sopisi 3. pakkipariin, mikäli hänelle saataisiin kokenut HYVÄ kehäkettu vierelle pelaamaan, näin kompensoitaisiin mahdollisia mokia, ja Allu saisi opetusta ja kokemusta) ovat oikeilla paikoilla, mikäli sitä kirkkainta mitalia lähdetään tavoittelemaan.

Aika pitkälle olen samaa mieltä tästä. Ainoastaa erona minun ajatuksessa on se, että roolituksella ykkösessä ja kakkosessa voi hyvinkin pelata Petrell, Pesonen ja varauksin Pikkarainen tuomassa kovuutta, vääntöä ja ärsyttämistä.

Kaikkein tärkein asia ensi kaudelle on hommata asiansa osaava valmentaja, joka nyt viimeisten tietojen mukaan on saatu(?), sekä huippumaalivahti. Ilman noita kahta aspektia, tulevastakin kaudesta tulee todella tuskainen. Ehdoton minimi olisi saada edes toinen noista. Siinä omia ajatuksiani.

Täysin samaa mieltä, mutta mielestäni tässä ei saa tehdä pienintäkään kompromissia ja tosiaan koko valmennustiimi täytyy olla huippuluokkaa, eli pygmit ja kiva-harrit kiertoon... Virmanen! Somebody...! Palkatkaa nämä kaksi ja Hjallis voi vaikka nostaa Saken kattoon sinne Tikkasen mummon kutoman villapaidan viereen.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Sanoinko, että Timonen on lahjakkaampi, kuin Seppänen? Kertooko NHL-drafti jotain siitä, kuinka hyvä pelaaja on? Onko Wärn lahjakkaampi/parempi pelaaja, kuin Jonde Enlund tai Jori Lehterä? Wärnhän on varattu kumpaakin aiemmin. Tai onko Teemu Riihijärvi yksi parhaista suomalaiskiekkoilijoista kautta aikojen? Hänethän on kuitenkin draftattu #12 vuonna 1995. Ja kuinka niin en pysty perustella?

En minäkään sanonut. Halusin vaan perustella sen ettei kaikki ole ihan niin mustavalkoista. Se, että dissasit kirjoitustani kuitenkaan perustelematta mitenkään oli mielestäni osoitus ylimielisyydestä nähdä asioita syvemmin. Minä en myöskään kirjoituksessani sanonut, että Seppänen ja Timonen tai muutkaan vertaamaani pelaajat ovat yhden suhde yhteen vaan tarkoitukseni oli pohtia HIFKin mestari joukkuetta ja sitä miten voisimme rakentaa vastaavan, samanlaista emme saa ikinä. Kyllä minä pystyn hyvinkin näkemään, että Seppänen on kaudella 2009-2010 top5 puolustaja SM-liigassa jos vaan saa peliaikaa ja kehitys jatkuu nousujohteisena. Ensi kaudella jos Seppänen tekee 20-30 pistettä runkkarissa, niin ääni kellossa on aivan toisenlainen ja mielestäni tuo ei ole ihan mahdoton ajatus.


Kimellä oli alla kaksi kautta liigan dynastiajoukkueen johtopuolustajana. Seppäsellä voi olla ensi kauden jälkeen alla yksi kausi 2. heikoimman joukkueen 2-parin jätkänä ja yksi kausi liigan heikoimpien joukkueiden runkopuolustajana, jos käy oikein hyvin, liigan heikoimpiin lukeutuvan jengin yhtenä kärkipuolustajista. Omat junnut on kivoja, mutta ei nyt sokeuduta siitä. Purolinnalla ja Melartilla voi olla ensi kauden jälkeen korkeintaan yksi täysi liigakausi alla, tuskin kovin suuressa roolissa. Holmbergilla ja Haverisella täysiä kausia on kaksi, Seppäsellä kolme, Karalahdella sitten vähän enemmän. Otetaan vastaavasti sitten mestaruuskauden jätkät:

Kyllä, kyse onkin juuri siitä, että saavatko he peliaikaa liigassa. Jos saisivat sitä ensi kaudella, niin asiat voisivat olla vähän toisenlailla. Ehkä tuossa kirjoituksessani oli myös pientä vivahdetta siihen, että kyseessä on omat junnut ja olisi hieno nähdä heidät pelaamassa liigassa samaan aikaan. Silti ajatukseni on myös, että peluutus junnujen kohdalla pitäisi olla jonkun verran vapaampaa, koska ei se Kovanen - Korhonenkaan mikään autuus ole, joskaan en kyllä luule että sinäkään niin ajattelet. Ajatuksena kuitenkin se, että tälläkin hetkellä liigassa pelaa isossa roolissa esimerkiksi sellaisia pelaajia kuin Lajunen, Seppänen ja Lehtivuori ovat myös saaneet hyvää jälkeä aikaan. Mielestäni Haverinen, Holmberg ja Purolinna kuuluvat samaan kategoriaan, mutta heille ei vain ole siunaantunut näyttöpaikkoja samalla lailla ja kun sitä peliaikaa on tullut niin siinä vierellä olisi hyvä olla joku oikea puolustaja Kovasen tai Korhosen sijaan.


Timosella kausia 4, joista johtopelaajana TPS:ssä 2 kautta. Kaj Linnalla aikuisten sarjassa täysiä kausia 2, joista toinen AHL:ssä ja toinen HIFK:ssa. Ikää mestaruuskaudella oli silti jo 26 vuotta ja oli pelannut NCAA:ssa, jossa pelit ovat huomattavasti kovempia, kuin Suomen A-junioreissa. Rafalski oli jo liigatasolla tähti, kun hän tuli HIFK:hon. Jerelläkin oli jo lähes 140 ottelua. Bob Halkidis oli jo vanha tekijä, NHL otteluita tilillä yli 250. Siihen kun lisätään vielä Ruoska Lehtonen, Jarski Kultanen, Jani Nikko ja Santtu Heiskanen, niin kyllä tuo oli suhteessa liigan tasoon huomattavasti edellä tuota sommitelmaasi.

Kyllä, heille myös annettiin sitä vastuuta. Minä ainakin voisin samantien KK - parin tilalla peluuttaa Purolinnaa ja Haverista tämän kauden loppuun tai siis olisin tehnyt sen jo aiemmin. Ensi kaudella sitten heille isompaa peliaikaa jostain pikkuseurasta ja sitten vakituiseksi HIFKiin. Ei pelaaja tarvitse välttämättä montaa kautta noustakseen huipulle, mutta peliaikaa pitää saada. Jokainen kausi kun istuu penkin päässä on hukkaan heitettyä aikaa ja kehityksen pysäyttämistä ja viivyttämistä.

-98 HIFK:ssa jätkät olivat tottuneet kantamaan suurta vastuuta ja pakisto oli koottu oikein (kiekollisia ja oman pään jyriä hyvässä suhteessa)

Tässä asiassa olen täysin samaa mieltä ja kirjoituksellani halusinkin pohtia, että mikä on se tapa jolla samaan pääsisimme, nykyliigassa. Penkin päästä on ainakin todella huono nousta tähtipelaajaksi.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Hirso teki muuten Bluesia vastaan sellaisen tempun, että voisi pysyä pois ensi kauden HIFK:sta, en halua nähdä tahallisia vahingoittajia omassa joukkueessani.Rajamäki sen sijaan kelpaisi joukkueeseeni hienosti.

Tässä nyt täytyy kuitenkin ruveta sopeutumaan siihen, että Hirso palaa takaisin, ei voi mitään. Tällä tietoa Hirson seura Suomessa on HIFK, ulkomaille lähteminen on myös mahdollista. Rajamäki kelpaisi loistavasti, HIFK on hänestä tarjouksen tehnyt, mutta ei tokikaan ainoana. Kerho kokoaa kovaa nippua ensi kaudelle ja tietääkseni nappasi jo Viitaluoman. Rajamäki on myöskin Kerhon listoilla, mutta kuten todettu, myös HIFK on hänestä vääntämässä.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jos emme saa Viitaluomaa, niin onko sitten parempi, että Hirsokin menee sivu suun. Voisiko arvon kanssakirjoittajat kertoa niiden kotimaisten senttereiden nimet, jotka ensi kaudella kelpaavat korvaamaan Guollan ja Vescen todennäköiset lähdöt HIFK:sta. Guollalle suosittelen "eläkepäiviä" tai vähemmän haasteellista sarjaa kuin sm-liiga, Vescen kanssa voi olla vaikea enää tehdä diiliä vai mitä Nybondas, palkkapyyntö lienee oikeutetusti sitä tasoa, että vaikeaksi menee. Hirso on nyt urallaan pohjakosketuksen kohdalla, ei voi kuin parantaa alkuvuodesta 2008, otetaan nyt "tuhlaajapoika" kotiin takaisin, ei avosylin mutta kuitenkin. Itse yrittäisin tehdä Murraylle jatkodiiliä ja hankkia Hauhtosen + Hirson, Porthenille jatkoa. Kyllä niillä senttereillä kelpaa lähteä kauteen 08/09, jos Vesceä ei saada jäämään HIFK:hon.
 

Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Tässä nyt täytyy kuitenkin ruveta sopeutumaan siihen, että Hirso palaa takaisin, ei voi mitään. Tällä tietoa Hirson seura Suomessa on HIFK, ulkomaille lähteminen on myös mahdollista.

Tässä tilanteessa on syytä toivoa, ettei hintaa ole vielä lyöty lukkoon. Pitkä poissaolo ja idioottimainen Osalan telominen pudottaisivat hintaa sopivammaksi. Parhaassa tapauksessa saadaan nöyrempi mies takaisin.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Herättää taas nipun kysymyksiä jos ei kerta Viitaluomaa saada takaisin. Tässä ehti jo innoissaan hehkuttaa "omien poikien" paluusta petopaitaan, ja varsinkin Vilin paluusta. Nyt näyttää siltä että hemppa valitsi HPK;n. Eli isolla rahalla Hämeenlinnalaiset liikeellä, muuta syytä en keksi. Toisin sanoen ei Viitaluomallakaan ole sitä isoa punaista petosydäntä kuten toivoin. Pettymys! Tuskin HPK nyt NIIN helvetin paljon enemmän pystyy maksamaan kuin HIFK.

Ja Hirso? Tulkoot nyt sitten jos on tullakseen. Tosin ei kärkipäässä listalla "omista" pelaajista joita olisin halunnut ensi kaudella nähdä.

Nyyh nyyh.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse pidän Hauhtosta aika isona kysymysmerkkinä, ei ole vakuuttanut Ruotsissa ainakaan pisteiden valossa. Jos Hintalappu on kohdallaan, niin ehkä Hauhtosen kanssa voisi kokeilla, mutta itse ottaisin esimerkiksi Lopin mielummin kuin hauhtosen. Uran suuntaus on kuitenkin aika päinvastainen. Hauhtosella on periaatteessa vain yksi onnistunut kausi, minkä takia jengi täällä huutelee häntä takaisin. Itselläni ei niin suuri ikävä ole. Tärkeintä olisi, että tuleva valmentaja saisi paljonlti sellaiset työkalut kun haluaa. Jos Nokka/x haluaa Hauhtosen ja luottaa siihen, niin tervetuloa, Hauhtosen varaan en silti ainakaan ykköstä lähtisi rakentamaan. Porthenille ehdottomasti jatkopahvi, Hirso on siinä ja tässä. Vessa mitä todennäköisimmin pelaa jossain muualla ja Guolla saa mennä Helmisen kanssa bingoon, vaikka onkin viimeisissä peleissä väläytellyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös