Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Joonas Rask – Helsingin IFK

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana Dev, 09.06.2014 klo 14.28.

 1. Seesam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#6
  Lainaus:

  Sen verran on puolustettava Raskia, että nyt viime peleissä Rask on toiminut juurikin tilanteiden luojana, eikä niinkään täydentävänä ketjun palasena. Alkukaudesta Rask ei saanut kiekollisesti juuri mitään aikaan, mutta kauden vanhetessa hän on saanut itseluottamusta, ja sitä kautta hän on oppinut hyödyntämään ominaisuuksiaan vaadittavalla tavalla. Ilveksessähän Rask tunnettiin muistaakseni juurikin kiekollisena hyökkääjänä, joka on älyttömän hyvä luistelija, mutta huono viimeistelijä (saa korjata, jos olen väärässä). Väitänkin, että Raskilla on ollut itseluottamuksen kanssa ongelmia Jokerit-kauden jälkeen, ja nyt Törmäsen alaisuudessa Rask näyttäisi saaneen taas juonesta kiinni. Näin ollen, Rask näyttäisi viimein onnistuvan lunastamaan hänen potentiaalinsa.

  Toivottavasti sama tahti jatkuu koko kauden!
   
 2. Red Machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Noin tuli itse kirjoitettua sen myyttisen rankkarimokan jälkeen. Sen jälkeen oli hetkosen hiljaista, nyt tulosta tulee.

  Rask on tyypillinen kotimainen hyökkääjä siinä, että tarvitsee rinnalleen hyvän sentterin ja ympärilleen toimivan pelitavan. On olemassa pelaajia, jotka tällaisia eivät välttämättä tarvitse ja silti erottuvat positiivisella tavalla kentällä. Ratkovat pelejä, luovat tilanteita. Granlund oli tällaisessa erinomainen, Ramstedt omaa myös tässä kohtaa huikeaa potentiaalia. Mielestäni Zaborsky ja jopa Puustinenkin lasketaan näihin. Muita esimerkkejä on esim. Ilari Filppula, Michael Keränen. Tottakai nämä ovat ns. kovia nimiä mutta heillä on myös em. ominaisuudet mielestäni. Jokainen menestyvä jengi tarvitsee 1-2 tällaista pelaajaa Liigassa.
  Rask on kuitenkin erinomainen Liigatason hyökkääjä. Paljon parjattu laukaus on mainettaan parempi ja erityisesti noi maalilleajot tuovat mieleen erään savolaisen härän joka lähti rapakon taakse. Rask ei ole hitaimmasta päästä ja jaksaa tehdä töitä myös puolustavassa roolissa. Naapurissa homma puuroutui sekasotkuiseen pelitapaan ja jatkuviin ketjumuutoksiin. Nyt Rask on ansainnut ketjupaikkansa ja löytänyt kemiansa, henk.koht. onnistumiset ovat tuoneet itseluottamusta jne. Paketti kondiksessa ja homma toimii.
  Stögöhän antoi luottoa vastoinkäymisistä huolimatta ja jopa mainosti positiivisesti Raskia silloin kun oli vaikeaa. Jatkosopparia kiitos vaan.
   
 3. Bad Bob #42 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Tästä kyllä ehdottomasti pointsit Stögön suuntaan. Voi vaan miettiä mitä jos penkin takana olisi Raimo, olisiko luottoa tullut? Tuskinpa ja pelaajan pää olisi mennyt vain enemmän solmuun.
  Hienoa nähdä kyllä että tällaiset nousut ovat mahdollisia, vieläpä IFKssa!
   
 4. Red Machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Raimo olisi laitattanut pelaajan pään lätkästagan päähän ja iskenyt sen keskelle koppia. 'Oppivathan muut olemaan perkele!'
   
 5. Juustohöylä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
 6. Bad Bob #42 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Chicago Blackhawks
  Miten se Rask ampuu aina samasta "korkeasta polviasennosta", eikö osaa laukoa muutoin?
  Ei sinäänsä mitään pahaa siinä, mutta jotenkin kummallista kun aina hakee tuon asennon.
   
 7. Ronikki73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Sillä on niin lyhyt maila.
  Luulis käyvän selkään noin lyhyellä mailalla pelaaminen...
   
 8. Valo yössä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Alkukaudesta pidin Raskia todellisena hutina ja pörrääjänä. Viime aikoina kuitenkin alkanut kulkea ja hyvää meininkiä - pelaa kyllä täysillä! Upea maali!
   
 9. Le Banner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
  Raskilta hyvä matsi myös tänään ja diggaan äijästä todella paljon, sillä näitä raitin puolen taitureita ei ole koskaan jengissä liikaa. Uskoisin, että keväällä nähdään vieläkin parempaa Raskia ja silloin verkot heiluu.
   
 10. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  http://www.kamraatit.com/3 (linkki vie kamraatit.comin podcast osioon)

  Kamraattien podcastissa haastateltavana Joonas Rask.

  -Tinke
   
 11. Lindfors Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, YNWA
  Nyt kova työ aletaan taas palkita tehoillakin. "Suonenveto" tulee kreivin aikaan poffien kynnyksillä, toivottavasti kestää pitkälle kevääseen.
   
 12. Bad Bob #42 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Oli muuten liekeissä eilen, huh!
  Toivottavasti lopussa saama isku ei rikkonut mitään.
   
 13. Apassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Rask teki maalinsa bravuuriharhautuksensa jälkeen. Yrittänyt tuota ainakin 20 kertaa tällä kaudella. Nyt oli liekki päällä ja hyökkääjä pakin paikalla. Itse en voi olla tykkäämättä tästä kaverista. Liike ihan huippuluokkaa ja pystyy itse luomaan paikkoja. Vielä pitäisi otteisiin saada tasaisuutta. Laukaus on suurin puute.
   
 14. Jupe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Se tästä vielä puuttuisi että kun herää horroksesta 1+3 tehoin niin samassa matsissa joku kelaa sut kaupan päälle lasarettiin.

  Ja mikä parasta tässä suonenvedossa, tuon maalin lisäksi huikeaa pelin lukua ja syöttölinjojen löytämistä. En olisi ensimmäisenä uskonut että Rask tekee tuollaisia harhautuksia ja syöttää paketin välistä avopaikkaan. Nyt tämä ilme päällä sääleihin.

  _
   
 15. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  Eilen nähtiin malliesimerkki siitä, että kova duuni palkitaan kyllä jossain vaiheessa. Mulle Rask on koko ajan ollut samassa korissa kuin Luttinen & Puustinen. Vakaa, luotettava liigapelaaja. Plussana jalat, periksiantamattomuus ja riittävä fyysisyys. Koska tämäntyyppiset pelaajat harvemmin ovat (huippukuntoista Puustista lukuunottamatta) taidoiltaan ylivertaisia, heidän pelaajaprofiiliinsa saattavat kuulua pitkätkin kuivat ajat. Sille ei voi mitään, Luttisella on nyt menossa tällainen kausi. Mutta näiden sällien työmoraali ja työnteko eivät lopu koskaan ja siksi näitä Vakaita Liigapelaajia ei ole koskaan liikaa jengissä.
   
 16. MJ64 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Lainaus:
  Juurikin samaa katsoin että olikohan eka kerta ever kun onnistui tällä kaudella tuossa? Aina sama harhautus ja yleensä ei maalia.
   
 17. Igor#31 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Pakko nostaa tätä ketjua ylös, kun kukaan muu ei sitä ole tehnyt.

  Eilisen pelin jossain vaiheessa, ehkä noin puolessa välissä, tulin ajatelleekseni pelaajia jotka tällä hetkellä eniten auttaa joukkuetta. Ensimmäisenä juuri tuosta pelistä tuli mieleen Rask. Oli mielestäni aivan liekeissä pelin alkupuolen haastaessaan tapparan hitaita puolustajia ja luodessaan siten tilaa ketjun muille jäsenille. Pelin loppupuolella pystyi myös hyvin nostamaan kiekkoa omista ylös jalalla, jotta vältyttiin turhilta pitkiltä ja sitä kautta oman pään aloituksilta. Eikä ne kädetkään nyt ihan puusta ole, vaikka jossain kohtaa kautta siltä olisi tuntunutkin. Hienoa joukkueelle pelaamista ja paikan tullen voi vahingossa onnistua sen maalinkin tekemään ;). Ainoa mikä ihmetyttää, on miehen sitkeä roikottaminen ylivoimalla viivamiehenä kätisyyden takia....Onko se onetimer kertaakaan tuottanut tulosta, saati edes osunut kiekkoon? Liikaa annetaan tässä kuviossa tasoitusta vastustajalle, kun Raskia ei tarvii edes kunnolla pitää... Toki nyt ylivoima on tuottanut erinomaisesti tulosta pleijareissa, joten mutinat sikseen.

  Ensimmäiseltä sivulta en löytänyt tietoa sopimuksen kestosta. En jaksanut etsiä muualta, mutta näillä otteilla toivottavasti skulaa meillä jatkossakin!
   
 18. Justice Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
  Erinomainen nosto. Rask alkaa pikkuhiljaa todella lunastaa niitä odotuksia, mitä miehen oletettu rooli kauden alla antoi odottaa. Ei nyt ihan Pakarisen tasoa, mutta helvetin hyvä pelaaja tähän liigaan. Ja on muuten haastatteluissa todella paljon normi hokijätkää parempi. Mahtava pelaaja, mahtava liike, mahtava asenne. Skode paremmaksi ja tämäkin HIFK-kasvatti viedään käsistä.

  Oikeastaan ainoa asia mikä miehessä minua ärsyttää on hiustyyli. Toisaalta eipä herran hiustyyli kuulu minulle paskan vertaa.

  Lainaus:
  Raskin kanssa on sopimus myös ensi kaudesta.
   
 19. Bruno Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingfors IFK, NP#4,
  Rask on pelannu viime aikoina todella hyvin ja on yksi tämän jengin taisteluilmeen perikuvia. Jalat liikkuu ja äijä pörrää, mutta onneksi tapahtuu ja tapahtuu paljon. Sääli se eilinen häkki, että väärä vaihto piti puhaltaa heti poikki, koska sen verran hyvin Tapparan jätkätkin pelasivat, että olisi se verkko heilunut muutenkin.
  Huomenna taas häkki tai miksei parikin.
   
 20. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#1, Liverpool
  Jeps, Justicen kanssa samaa mieltä. Iigorilta hyvä ketjunnosto, koska Rask on ollut koko jengin parhaimpia pelaajia viimeiset pelit. Ei oo kivaa vastustajan pakeilla, kun tehokas elohiiri pyörii jatkuvasti mestoilla ja tekee oikeita asioita.
   
 21. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Mä kun luulin, että siinä puhallettiin paitsio pois. Oli hetkellisesti taas hölmö fiilis, kun puolikuurona olin kuulevinani vihellyksen, mutta kaikki jatkoivat peliä. Sillä kertaa harmitti olla oikeassa.
   
 22. abianos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, suomalaiset
  Oli muuten nolo se Raskin jengiintuloilmotus siellä Kampissa vai missä se oli. Huhhuh.
   
 23. Dev Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Joo pakko kehua Raskia. On ollut playoffeissa melkein jopa IFK:n paras pelaaja. Tekee ihan kaikkea mitä hyökkääjä vaan pystyy tekemään. Toivottavasti tatsi jatkuu samanlaisena aina kannun nostoon asti! Huikea pelaaja.

  Vielä kun saisi runkosarjassa tietynlaista tasaisuutta pisteiden tekoon, niin ei pelaisi tätä liigaa.
   
 24. BOL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Sehän oli hilppahattuja parhaimmillaan. Eikä se oikeastaan kiinnosta minua ollenkaan.
   
 25. Lhutuur Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jari Levonen haista vittu!!
  21 peliä, kahdeksan pistettä. Aivan jäätävän paska hinta-laatusuhde tällä kaverilla, ei todellakaan jatkoon.