Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Joonas Rask – Helsingin IFK

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana Dev, 09.06.2014 klo 14.28.

 1. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Alempien ketjujen pörrääjänä jopa keskitasoa parempi, mutta tulosyksikköön ei pitäisi olla mitään asiaa. Mielummin vaikka se Ikonen sieltä 4.vitjasta ylemmäs.
   
 2. Jupe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Tämä ei ole niin yksinkertainen asia. Ikonen on täydellinen puolustavan kentän hyökkääjä joka runnoo maalejakin silloin kun 1. - 2. kentät on unessa. Sopii puolustavaan kenttään esim Nykoppin rinnalle, peli on silloin erittäin suoraviivaista, ei syöttökuvioita vaan aika pitkälti suoraan maalille tai kiekko päätyyn ja perään.
  Ei ole niin simppeliä siirtää tätä toimivaa pelitapaa ykköskentän laidalle vain koska tehdyt maalit. Sanoisin jopa että Rask voi olla syöttökuvioihin parempi vaihtoehto vaikkei ole osunutkaan tolppien väliin. Se on sitten valmentajan tehtävä antaa liekeissä olevalle nelosketjulle peliaikaa jos peli tuntuu kulkevan hyökkäyssuuntaankin. Ikosen onnistuminen huomioitiin tiistain matsissa esim siten että pääsi lopussa YV:ssä maalin eteen ja teki heti byyrin.

  _
   
 3. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total FB/IH: Oranje -88 -10,IFK -98 -16,Hawks -13
  Tänään sitten kaksi maalia, eikä kolmaskaan ollut kaukana. Ei ehkä ihan sikaakoun kasikasin tasoa, mutta eihän tuo nyt huonolta tänään näyttänyt. Silti minusta Leino, Ikonen ja pahasti taantunut Partanenkin menee nokkimisjärjestyksessä Raskin ohi, kun puhutaan tulosyksiköiden paikkojen jakamisesta.
   
 4. Sammy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Mä en itse kyllä pysty millään laittamaan Leinoa ja Partasta Raskin edelle, molemmat sankarit rakastavat kiekkoa ihan liikaa, eivätkä millään suostu lainaamaan sitä, ja sen vuoksi moni hyvä hyökkäys loppuu siihen, että Leino tai Partanen menettää kiekon.
  Raskissa itseäni miellyttää pelin suoraviivaisuus. Toki se tuhlaa paljon paikkoja, mutta toivotaan, että eiliset onnistumiset olisivat vaan alkusoittoa hyvällä loppukaudelle.
   
 5. Apassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Rask taitaa tällä hetkellä olla HIFK:n kuumin pelaaja. Nyt 9 tehopistettä, eli tällä menolla kohta HIFK:n TOP 5:ssä. Lisäksi tällä hetkellä pelissä mielikuvitusta ja todella vaikea pideltävä. Joskus luoton annattaminen kannattaa,
   
 6. redzel777 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Rask oli oikeastaan ainoa vaarallinen pelaaja IFK:lta ensimäisessä erässä. Teki häkin ja haastoi hyvin ja koitti jopa vähän lämmittää vastustajaa..
   
 7. Bad Bob #42 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Rask oli kyllä todella pirteä koko ottelun. Ihan erinäköistä kuin alkukaudesta. Alan pikkuhiljaa ymmärtää miksi mies hankittiin.
   
 8. Germanicus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  *HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
  Odotin että on samanlainen tehoton pörrääjä kuin Somervuori, mutta olin väärässä. Hienoa että onnistumisia on tullut. Nyt vielä tuo Cam Barker meille, niin olen tyytyväinen.
   
 9. Sleep Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Rask unohtanut kulmat ja löytänyt b-pisteet ja maalinedustan.
   
 10. tant gredulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Joku (ei mitään nimiä, hei) meillä osaa hommansa. Raskin sainaaminen ei aiheuttanut erityisiä ilonkiljahduksia taloudessani, mutta viime ajat ovat näyttäneet että potentiaali on jossakin (ei mitään nimiä, hei) nähty ja esiin kaivettu. Hienoa! Hyvä Joonas!
   
 11. Nurmijärven Peto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Nashville Predators ja Nurmijärven Kurra
  Kyllä Rask on nykyisillä esityksillään ansainnut paikkansa ykkösketjussa. Mies sopii hyvin ykköseen Kuparisen ja Zaborskyn kanssa. Viimeiseen kuuteen peliin Rask on paukuttanut tehot 5+3. Tänäänkin mies haastoi ekassa erässä Jyppiläisiä pienille hippasille ja järkkäili muutaman mukavan hässäkän Jypin maalille. Miehellä riittää luistelunopeutta ja bonuksena rightin kätisyys.
   
 12. henkke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Penguins
  Joukkueen paras pelaaja tällä hetkellä, hands down! Eikä tätä heräämistä noin yleisesti tarvinnutkaan odottaa kuin (kaivaa tilastoja) 3 vuotta!! Sanoisin että ylivoimaisesti dynaamisin pelaaja tällä hetkellä _voittavassa_ HIFK:ssa. Propsit silloin kun on niiden paikka.
   
 13. Ribals Jäsen

  Katsoin tänään HIFK - JYP pelin ja teki Rask kyllä vaikutuksen! Hyvin toimi Ässäkasvattien kanssa samassa ketjussa!
   
 14. murffi39 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Joo, pakko sanoa et kivasti on yllättänyt poika. Kun muistelee hukattua kiekkoa rankkareissa kauden alussa, niin onhan tää ihan eri jamppa tänään. Me like
   
 15. wloff Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  En tiedä mitä puuroa Raskille siellä saikulla syötettiin, mutta ihan käsittämättömässä vireessä ollut aina palaamisestaan lähtien! Zaborsky-Kuparinen-Rask-ketju ihan kokonaisuutena näytti tänään ihan järjettömän kovalta, mutta ehkä isoin hatunnosto silti Raskille, koska häneltä noista kolmesta kuitenkin ennakkoon odotettiin selvästi vähiten.
   
 16. vasen laitahyökkääjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, West Ham
  Joonas Rask. Ei aiheuttanut henkilökohtaisesti isompia tuntemuksia aikanaan sopimusta julkistettaessa. Toisaalta kuitenkin muistan hyvin kaverin aikanaan Ilveksen nousevana lupauksena, jonka meno kaukalossa silloin oli lupauksia herättävä. Muutama vuosi on tuosta kulunut nähtävästi itseluottamusta etsien, mutta nyt, siis tässä hetkessä, on helppo todeta Joonaksen päässeen tasolle, jonka puolesta hän kuuluu tulosyksiköihin HIFK:ssa. Mielestäni tänään Zaborskyn ohella selkeästi ylitse muiden tasoltaan ja itseluottamus näyttäisi olevan kunnossa. Jatkoon.
   
 17. Lindfors Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, YNWA
  Onnistumiset ovat kasvattaneet itseluottamusta ja nyt kaveria voi alkaa jo vertailla Härkään. Huikeita matseja äijä pelannut.
   
 18. Iso Paha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Go IFK
  Ja tämän kaverin signauksesta nitisi n. 50% kirjoittajista, Jokerifanien tulituella. Muutaman pelin jälkeen jo suurin osa olisi heivannut Vantaalle. Pointtini on että suurseura voi ostaa ison nipun arpoja ja katsoa mikä onnistuu, ja pitää varuiksi silti kaikki.
   
 19. JoharinCrosby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HIFK Fotboll
  Lainaus:
  Näit on jälkeenpäin ihan hauska lukea. Rask on osoittanut, että kausi Jokereissa paskassa valmennuksessa ei kertonut pelaajan tasosta. Huikeaa katsoa kaverin intensiteettiä kentällä. Erinomainen luistelija ja täyttää roolinsa joukkueessa erinomaisesti.

  Lainatun nimimerkki poistettu ku ei viitti liikaa nolata.
   
 20. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#1, Liverpool
  Itselläni ei kyllä ollut Raskin suhteen juurikaan mitään odotuksia, joten jokainen hyvä peli ja tehdyt pinnat ovat vaan plussaa. Hyvin on Raskilla viimeaikoina kulkenut, ja hyvän Ketjun muodostavat Kuparisen ja Zaborskyn kanssa.
   
 21. BOL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Noniinno, en kyllä millään saa Raskin "sisääntulosta" HIFK:hon kovin hyvää. Hienoa, että onnistumisia on tullut, myös pisteiden muodossa, mutta kyllähän kausi alkoi aika heikosti peliaikaan ja paikkoihin nähden. Se, että nyt sujuu hyvin on upeaa, mutta ei Raskia tänne hymyilemään ole hankittukaan, vaan tekemään tulosta ja auttamaan jengiä voittamaan. Ja hyvin on viime peleissä huutoon vastannut. Toivottavasti homma jatkuu samanlaisena.
   
 22. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Pörrääjä löytänyt tehovireen. Pakko hehkuttaa ja kehua, kun tuli annettua alkukaudesta paskaa niskaan ja ihmeteltyä, että millä lihaksilla pelaa kärkiketjuissa. Viimeiset pari viikkoa osoittanut olevansa paikkansa arvoinen.
   
 23. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Kyllä sä voit lainaukseen ihan huoletta mun nimen laittaa mukaan, vaikka se sun mielestä nolaukselta tuntuisikin. Ota kuitenki jäitä hattuun hetkeksi. Kyllä mä myönnän, jos oon pahasti ollut väärässä eikä se tuota ongelmaa. Kirjoitushetkellä Rask oli juurikin mitä lainaamassasi jutussa kirjoitin. Voit varmaan itsekin täältä lukea myös IFK-fanien kommentteja Raskin esityksistä pitkin alkukautta, joissa todetaan hyvinkin tarkkaan sama asia. Se vain on helppo tulla huutelemaan noita kommentteja parin hyvän pelin jälkeen. Jos kuitenkin katsot pintaa syvemmälle asiaa ja voin perustella uudestaan asiaa:
  1) Rask syyskuussa 7 peliä, 0+0
  2) lokakuussa 3 peliä 0+3
  3) marraskuussa 6 peliä, 5+3

  Nousujohteista on suorittaminen ollut mahdollisesti monestakin syystä johtuen, mutta ensimmäiset 10 peliä Rask oli nimenomaan vain tehoton koohottaja. Olemmeko tästä eri mieltä? Huomasit varmaan myös, että marraskuun 8:sta pisteestä 6 on tullut kahdessa pelissä, joita voidaan kutsua ns. "satunnaisiksi suonenvedoiksi". Niiden lisäksi tehnyt 2+0 4:ssä pelissä marraskuussa. Ei siinä, täysin oikein tehtyjä pisteitä joka tapauksessa joka ikinen ja saldo marraskuusta on todella hyvä. Mistä johtuu? Toimiva ketjukoostumus ja Zaborsky suureksi osaksi. Kun kemiat kohtaa ketjussa hyvin, niin myös se koohottajalaituri saattaa muuttua hetkellisesti tehokkaaksi laituriksi, kuten nyt Raskin kohdalla. Kyseessä on kuitenkin pelaaja, joka ei itse paranna ketjun peliä millään muotoa, vaan toimii täydentävänä lisäkappaleena ketjun muiden henkilöiden tehdessä luovan työn ja pelinrakentelun. Kukaan ei varmasti edelleenkään ole sitä mieltä, että Hauhtonen on hyvä kädellinen peliä rakentava sentteri, vaikka tekikin yhdellä kaudella kovat pisteet Salmelaisen vierellä. Jotakuinkin samanlainen tilanne Raskilla nyt. Koohottaja, joka tällä hetkellä on löytänyt ketjun, joka osaa käyttää Raskin koohotusta hyväkseen. Aivan turhaa on myös provo Jokereiden silloista valmennusta kohtaan. Joukkue pelasi hyvää kiekollista peliä sillon ja niiltä kausilta on kuitenkin useampi nuori kehittynyt täysin toiselle tasolle, mutta Raskilta tämä ei onnistunut. En tosin väitä myöskään, että valmennus olisi parasta mahdollista ollut. Mutta eipä se kehitys ottanut tuulta purjeisiin AHL:ssä myöskään, joten turha tossa on pelkästään Jokereita osoittaa sormella. Kannattaa ehkä kuitenkin nyt hetki rauhassa odotella ja katsoa miten peliesitykset kehittyy loppukauden ajalla, ennenkuin tuut tänne muutaman hyvin menneen pelin jälkeen kertomaan noloista kommenteista. Mulla ei ole mitään sitä vastaan, että Raskista kuin ihmeen kaupalla kuoriutuu pitkin kautta tasaisen paljon pisteitä nakuttava ykkösketjun laituri, joka löytyy kauden jälkeen pistepörssin 10 parhaan joukosta. Se ei ole multa pois millään muotoa. En vain näe sitä kovin todennäköisenä ja perusteluja tähän olen kyllä luetellut jo aivan riittävästi.
   
 24. redzel777 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Mä olen kyllä erimieltä tästä, että näissä parissa marraskuun pelissä Rask olis ollut vain koohottaja vaan mielestäni hän on tehnyt itsensä vaaralliseksi joka pelissä ja haastanut hyvin, jonka kautta näitä pisteitä on tullut. Pelaa nyt enemmän maalia kohti, kun alkukausi meni kulmia kohti ja sieltä kiekkoa viivalle/menetys. Samaa mieltä, että kannattaa odottaa nyt pikkasen pidempään, kuinka se peli oikeasti lähtee kehittymään vai taantuuko takaisin alkukauden tasolle.
   
 25. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Mukava nähdä, että joskus se sokeakin katsoja löytää jotain. Rask on pelannut hyvin pitkälti samoin eväin kuin ennenkin, mutta jostain on löytynyt nyt se lopullinen silaus erottamaan hänet muista kivasti pörräävistä kavereista. Mitä teiltä viimeisimpiä matseja olen katsellut, niin Raskin peliin on jostain löytynyt se halu "tappaa peli", pistää kiekkoa verkkoon ja vielä kykyä tehdä nuo asiat. Nyt kun kaarros ei vie kulmaan ja itseluottamus on kohdillaan, niin tulos on tämä.

  Toki sen verran täytyy vielä varovainen olla, että kuukausi tai pari olisi syytä katsella lisää ennen lopullista tuomiota. Toistaiseksi näyttää hyvältä, mutta toivottavasti mies ei istuta uutta gorillaa niskaansa jos jossain vaiheessa tulee kuivempi kausi. Nimittäin Raskilla ne gorillat ovat tupanneet olemaan kohtuullisen kokoisia.