Joonas Lyytinen Stadissa

  • 129 301
  • 633

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Luodilta tullut haastis seuran sivuille.

Päivän tärkein jatkosoppari ja hienoa, että jatkaa meillä! Ensi kaudella tosiaan mestaruus Stadiin!


"Olikse vaivalloista vai tottuks siihen, että käsiä pestään ja.." Tiukkoja kysymyksiä Lyytiseltä! Haastatellaan yhtä kevyesti kuin Puljujärveä NHL:ssä. Arvostan lempeyttä! Hymiö.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Lyytisen sopimus on ihan äärettömän tärkeä. Nyt voi levollisin mielin olla leftin pakkien suhteen kun löytyy Auvitu, Lyytinen, Winberg ja Teräväinen (sekä Ahonen). Ilman Lyytistä tuokin osasto näyttäisi melko karsealta ilman vahvistuksia.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Kyllä minulle niin hyvä mieli tuli kun suureksi hämmästyksekseni sain huomata Luoti Lyytisen sopparin jatkon. Toivottavsti Winberg kuntoutuu ja saadaan vielä Keken tilalle joku ja en pahakseni panisi Bernhardtin jatkosoppariakaan. Nyt vaan Lyytinen jatkaa sitä meditaatiota että pysyy kasetti kunnossa.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tiedä kuinka paha Lyytisen loukkaantuminen/vammat ovat olleet, mutta toivottavasti mies parantaa otteitaan. Ollut aivan karmea suoraan sanoen koko alkukauden. Tarvitaan takaisin Lyytinen 20-21, ei Lyytinen 19-20. Tämä viesti siinä toivossa, jos tänään häkki heiluisi.
 

Theosaurus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tiedä kuinka paha Lyytisen loukkaantuminen/vammat ovat olleet, mutta toivottavasti mies parantaa otteitaan. Ollut aivan karmea suoraan sanoen koko alkukauden. Tarvitaan takaisin Lyytinen 20-21, ei Lyytinen 19-20. Tämä viesti siinä toivossa, jos tänään häkki heiluisi.
Eiköhän se siitä… Varmaan noi vammat ym syönyt vähän itseluottamusta pelituntuman lisäksi. Lyytisen peli oli kuitenkin viime keväänä liigan kärkikastia ellei ajottain paras ”hyökkäävä” pakki liigassa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jatketaan tätä Lyytiseen liittyvää keskustelua hänen omassa ketjussaan. En ole varma, onko Lyytinen ns. minunkaan kuppini kahvia, mutta löydän asioita, joita hänessä on pakko arvostaa. Ja kun hän nyt kuitenkin meillä pelaa, toivon hänelle vain ja ainoastaan onnistumisia. Tässä muutamia asioita, joiden vuoksi Lyytinen on arvostukseni meillä pelatessaan ansainnut:
- Hän uskaltaa tehdä kiekolla ratkaisuja, joita vastustajan on vaikea ennakoida ja tuo näin ollen juonikkuutta hyökkäyksiin ja tekee sitä kautta joukkueesta vaikeamman vastustajan. Tässä riskinä on se, että jos ratkaisut eivät onnistu, tulee erittäin näyttäviä kiekonmenetyksiä ja muita hasardiksi luokiteltavia juttuja.
- Lyytinen on tunnollinen myös puolustussuuntaan ja osaa oikeasti puolustaa. Ja myös haluaa puolustaa. Aika usein hän paikkaa omat mokansa. Aina se ei tietenkään onnistu, mutta sama se on kaikilla pelaajilla.
- Lyytinen uskaltaa tuoda itse jalalla kiekkoa ylös ja hän pyrkii kiekollisiin ratkaisuihin. Tämä on ollut meillä viime vuosina ongelmana, kun pakisto on ollut joko mielikuvituksettomia puukäsiä täynnä tai nuoret kiekolliset pelaajat ovat olleet vähän liian arkoja.
- Osa Lyytisen vedoista kohti maalia on selkeitä päädyn kautta syötöiksi tai ohjureiksi tarkoitettuja vetoja, jotka hyökkääjien pitäisi vain ymmärtää haistella. Suurin osa katsojista repii näistä pelihousunsa, ”koska vittu se veti taas ohi!”. Mutta, jos katsoo Lyytisen pelaamista tarkemmin, voi kiekon "kulkusuunnasta" havaita, että veto oli oikeasti tarkoitettu ihan muuhun kuin suoraksi maaliyritykseksi. Haastankin kaikki katsomaan näillä silmillä Lyytisen ratkaisuja hyökkäyspäässä.
- Epäonnistumisista huolimatta Lyytinen on uskaltanut pelata omalla tyylillään, joskin kaudella 19-20 hän tuunasi pelityyliään enemmän puolustusvoittoisemmaksi, kun kiekko ei vain mennyt maaliin asti. Hän muokkasi pelityyliään hyökkäyspäässä vähemmän riskialttiiksi ja haki itseluottamusta muuten kuin maaleista. Se näkyi mm. tehotilastossa ja Lyytisen tehotilasto oli kauden jälkeen +10. Sillä kaudella hänen edellään tehotilastoissa olivat vain Motin, Turunen ja Lundell. Esim. Mikko Kousa oli samalla kaudella - 11.

Itseäni on helpottanut katsoa Lyytistä kentällä, kun olen ymmärtänyt edellä mainitut asiat. Tällöin hänen pelaamisensa ei enää näyttäydy minulle pelkkänä "heiluu kuin heinäseiväs"-tyyppisenä koohottamisena, vaan pelissä on paljon sellaisia tekijöitä, jotka auttavat joukkuetta, kunhan ne vain onnistuvat. Ja tässä kohtaa aiemmat onnistumiset ja sitä kautta kasvanut itseluottamus ovat ihan korostetun tärkeitä. Silloin, kun Lyytinen on saanut onnistumisia, hän ei ole näyttänyt enää lainkaan niin hasardilta, vaan oikeinkin hyvältä kiekolliselta pakilta.

Lyytisen pelityyli on näyttävä ja se tarkoittaa sitä, että myös epäonnistumiset ovat näyttäviä. Lisäksi hän on fyysiseltä olemukseltaan kevytrakenteinen kukkakeppi, mikä korostaa entisestään tietynlaista mielikuvaa hasardiudesta ja hän on myös helppo kohde arvostelulle. Mutta sille hän ei itse voi mitään. Itse olen ajatellut niin, että Lyytisen kaltaiselle pelaajalle itseluottamus on ihan korostetun tärkeää, koska hänen roolinsa nyt on kuitenkin tehdä pisteitä ja hän tietää sen itsekin. Ja ne pisteet tulevat luonnollisesti onnistumisista, joko omista maaleista tai alustuksista joukkuekavereiden maaleihin.

Lyytinen on omalla tavallaan high risk- high reward-pelaaja, mutta hänellä on arvoa kuitenkin myös silloin, kun kiekot eivät tietään maalin löydäkään. Uskon, että valmennuskin haluaa Lyytisen pelaavan omilla vahvuuksillaan ja niillä koetaan olevan lisäarvoa joukkueelle. Se on sitten monesta asiasta kiinni, tuleeko niitä onnistumisia vai ei, mutta kaikkien etu on se, että Lyytinen saa jatkossakin yrittää (tiettyyn pisteeseen asti toki) niitä onnistumisia, kunhan ei fuskaa puolustussuuntaan. Enkä usko, että näin käy. On kohtuullisen helppoa pelata yksinkertaisesti, riskejä kaihtamatta, mutta on paljon vaikeampaa yrittää onnistumisia luovalla tavalla. Joskus toki pitää pelata 100% safetya, mutta kyllä pelaajan pitää uskaltaa pelata omilla vahvuuksillaan, vaikka joskus tulisikin virheitä, jos palkinto on paljon suurempi kuin pelata perusvarmaa peliä. Pahinta on kuitenkin se, jos ei uskalla virheiden pelossa yrittää luovia ratkaisuja, joihin olisi oikeasti kykenevä. Silloin esitetään jotain muuta kuin mitä oikeasti on. Ja yleisesti ottaen kuvittelisin, että sitä ei HIFK:kaan halua, koska meille on palkattu pelaaja jostain tietystä syystä.

Palkasta lienee kaikki sanottu jo, mutta onhan se selvää, että jos ja kun sopimus on tehty aikaisessa vaiheessa, eikä silloin vielä ollut tietoa KHL:n hajoamisesta, juuri nyt siihen aikaan kaikki tehdyt sopimukset voivat tuntua "kalliilta", kun markkinoille on tullut paljon pelaajia, jotka olivat aiemmin ihan mahdollisuuksien ulottumattomissa. Mutta se on asia, jolle ei enää voi mitään. Jos seura on tehnyt pelaajavalintansa oikeista syistä, ei ole mitään syytä harmitella tai jossitella. Salmelainen on tehnyt duuninsa silloisessa olosuhteissa kunnolla ja that´s it. Ihan turha meidän on käyttää energiaa siihen, kuka maksaa mitäkin. Tärkeintä on se, että Salmelainen tietää ja kykenee rakentamaan kilpailukykyisen joukkueen niillä nappuloilla, mitä hänelle on annettu. Ja kuten hyvin tiedämme, pelkillä nimillä ja isolla palkkakuitilla ei HIFK:ssa saa vielä yhtään mitään.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
-Tuo kauden 2020-21 Lyytisen 34 peliä 12+10=22 (0,65 PPG) +14 on kokonaisuutena yksi kovimmista HIFK-pakkien vetämistä kausista ihan hetkeen, jos katsotaan tehotilaston ja tehopisteiden välistä suhdetta.

-Sillä toisella niin sanotulla "paskalla" kaudellakin 2019-20 oli IFK puolustajien tehotilaston toinen +10 ja 1+16=17. Silläkin tilastolla olisi ollut viimeisen 5 vuoden aikana jokaisella top 2-3 puolustaja.

-Viime kausi nyt oli Lyytisellä mitä oli, mutta itseäni on vähän ihmetyttänyt se Lyytisen ensimmäisen kauden dissaaminen ihan paskaksi. Oletusarvo itselläni olisi ensi kautta ajatellen se 0,4-0,5 PPG ja tehotilasto +10-20. Silloin Lyytinen on hoitanut tonttinsa.

Ihan vertailuna parhaisiin puolustajiin lähihistoriassa.

2021-22: Schmaltz - 55 peliä 9+24=33 (0,61PPG) +14
2020-21: Kousa - 49 peliä 4+24=28 (0,57 PPG) -7
2019-20: Kousa - 54 peliä 10+23=33 (0,61PPG) -11.
2018-19: Eronen - 49 peliä 9+26=35 (0,71 PPG) +14
2017-18: Heiskanen - 30 peliä 11+12=23 (0.76PPG) +17
2016-17: Eronen - 48 peliä - 5+15=20 (0,43 PPG) +/- 0

Tässä ehkä myös näkee sen pitkän ajan HIFK-pakiston ongelman. Miettii mitä nimiä meillä on ollut hyökkäyksessä ja suhteuttaa pakistoon, niin Heiskasta lukuunottamatta aika kevyttä on ollut liidereiden suhteen pakkiosastolla.

2015-16:

Taimi - 43 peliä - 7+25= 32 (0,74 PPG) +9
Auvitu - 48 peliä - 6+15 = 21 + 22
Järvinen - 49 peliä - 2+16=18 + 19
Grillfors - 3+14 =17 +13
Generous
Aulie
Taipalus

Otin tuon 2015-16 hopeakauden tuohon laajemmin, kun siinä näkee pakiston merkityksen menestykseen. Generous ja Aulie sellaisia ns. fyysisiä pakkeja, mutta muuten kaikki muut osasivat pelata erittäin laadukkaasti myös kiekolla ja tarkoitan tässä erityisesti Grillforsia ja Järvistä.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Mikään ei ole muuttunut, vaan Lyytinen on täysi katastrofi kaukalossa ollessaan. Vaikka kuinka oli eka harkkamatsi, niin aivan samoja aivopieruja tulee kuin aina ennenkin. En vaan jaksa uskoa, että sieltä kuoriutuu mitään kiekollista huippupakkia kaudenkaan mittaan, jotkut siihen ilmeisesti vieläkin uskovat, mutta täysin samat ongelmat siinä pelissä vaan tuntuvat pysyvän. Itseluottamusta tuntuu aina vaan riittävän, mutta kannattaisi ensin kuitenkin saada edes ne perusasiat kuntoon. Parempaa täytyy saada samalla rahalla.
 

DelJampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Norwich City
Mikään ei ole muuttunut, vaan Lyytinen on täysi katastrofi kaukalossa ollessaan. Vaikka kuinka oli eka harkkamatsi, niin aivan samoja aivopieruja tulee kuin aina ennenkin. En vaan jaksa uskoa, että sieltä kuoriutuu mitään kiekollista huippupakkia kaudenkaan mittaan, jotkut siihen ilmeisesti vieläkin uskovat, mutta täysin samat ongelmat siinä pelissä vaan tuntuvat pysyvän. Itseluottamusta tuntuu aina vaan riittävän, mutta kannattaisi ensin kuitenkin saada edes ne perusasiat kuntoon. Parempaa täytyy saada samalla rahalla.
Oli kyllä taas vaihteeksi pihalla kuin lintulauta
Lainatakseni erästä hyvin tuntemaani ex-IFK peluria - ”Lyytinen, koskaan ei tiedä mitä sieltä tulee”
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Mikään ei ole muuttunut, vaan Lyytinen on täysi katastrofi kaukalossa ollessaan. Vaikka kuinka oli eka harkkamatsi, niin aivan samoja aivopieruja tulee kuin aina ennenkin. En vaan jaksa uskoa, että sieltä kuoriutuu mitään kiekollista huippupakkia kaudenkaan mittaan, jotkut siihen ilmeisesti vieläkin uskovat, mutta täysin samat ongelmat siinä pelissä vaan tuntuvat pysyvän. Itseluottamusta tuntuu aina vaan riittävän, mutta kannattaisi ensin kuitenkin saada edes ne perusasiat kuntoon. Parempaa täytyy saada samalla rahalla.
Aivan karmeannäköistä. A-junnu Lehmus esimerkiksi suoritti paremmin.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Mikään ei ole muuttunut, vaan Lyytinen on täysi katastrofi kaukalossa ollessaan. Vaikka kuinka oli eka harkkamatsi, niin aivan samoja aivopieruja tulee kuin aina ennenkin.

Tämän iltapäivän valossa hymähdytti selostajan toteamus ennen matsia "Tobias Salmelaisen mukaan Lyytisellä on nyt tilaisuus pelata elämänsä kausi".

Nojoo, eka treenipeli, mutta ei tosiaan hyvältä näyttänyt.
 

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Sama meininki jatkuu kuin viime kaudella. Ihan hyviä suorituksia tulee pelissä. Pääsee omista hyvin ja tänäänkin ottelun lopussa hyvä paikka oman kynän jälkeen. Vastapainona sitten sellaisia hazardeja joista verkko soi omassa päässä.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Sama meininki jatkuu kuin viime kaudella. Ihan hyviä suorituksia tulee pelissä. Pääsee omista hyvin ja tänäänkin ottelun lopussa hyvä paikka oman kynän jälkeen. Vastapainona sitten sellaisia hazardeja joista verkko soi omassa päässä.

Joo-o, valitettavasti tämänkaltaiset hazardipakit kusevat kyllä omaan pesään sen verran usein, että en tiedä sitten, että onko ne satunnaiset "maagiset ylösvedot" nyt sen arvoisia kuitenkaan, jotta plussalle homma jäisi.

Noh, katsotaan.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Mikään ei ole muuttunut, vaan Lyytinen on täysi katastrofi kaukalossa ollessaan. Vaikka kuinka oli eka harkkamatsi, niin aivan samoja aivopieruja tulee kuin aina ennenkin. En vaan jaksa uskoa, että sieltä kuoriutuu mitään kiekollista huippupakkia kaudenkaan mittaan, jotkut siihen ilmeisesti vieläkin uskovat, mutta täysin samat ongelmat siinä pelissä vaan tuntuvat pysyvän. Itseluottamusta tuntuu aina vaan riittävän, mutta kannattaisi ensin kuitenkin saada edes ne perusasiat kuntoon. Parempaa täytyy saada samalla rahalla.

ja vaikuttaa siltä, että jos ei saa showta pystyyn, niin turha edes yrittään. Kiekko jonnekin pitkälle että pääsee itse vaihtoon..
 

Spartacus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tasaisen varmaa suorittamista vuodesta toiseen. Lähtökohtana kauteen on aina, että syöttöjä vastustajan tekemiin maaleihin on vähintään saman verran kuin omiinkin. Tässä onkin onnistuttu hyvin viime vuodet.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Lyytinen pelasi hyvää ottelua tuohon pieraisuun asti. Mietin jo, että joko itseluottamusta alkaa löytymään. Nyt se taitaa olla mennyt sekin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös