Jonne Virtanen – Monsterimonni

  • 529 480
  • 1 780

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Tiedän että seuran edustaja on puhelimessa kertonut että "eikö ollut hyvä että Jonnesta päästiin eroon kun ei peliesitykset vastanneet palkkaa" (kaiutin päällä kun ei ehkä olisi kannattanut olla). Eli sikäli ei Jonne tuossa ihan hakoteillä ole.

Jep, jos Jonne 4-ketjun pelaajana liikkuu noin 100k€ palkoilla, siinä saattaa olla painetta tehdä asialle jotain, varsinkin jos pelaajan toimet kaukalon ulkopuolella eivät miellytä. Typerää tosin keneltäkään seuran sisällä antaa yksityisestikään tuollaisia lausuntoja, mikäli asiaa puidaan välimieskäsittelyä kovemmissa paikoissa, eli oikeudessa, on TPS:lle paha paikka jos Jonnen asianajajat pystyvät luomaan epäilyksen että Jonnen sopimuksen muoto oli vaikuttavana osatekijänä ja Jonnea esimerkiksi tämän vuoksi on kohdeltu eriarvoisesti kuin jotain "halvempaa" pelaajaa.
 

Wanhajalka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Isot Totovoitot, Gracefull Swamp
Tiedän että seuran edustaja on puhelimessa kertonut että "eikö ollut hyvä että Jonnesta päästiin eroon kun ei peliesitykset vastanneet palkkaa" (kaiutin päällä kun ei ehkä olisi kannattanut olla). Eli sikäli ei Jonne tuossa ihan hakoteillä ole.

No hei camoon. Joku on kuullut jonkun puhuvan joskus jostain....Oleellista kuitenkin on, että mitä siellä asiasta päättävät ovat mieltä. Ei sieltä seuran edustajista kuka tahansa voi kenelle tahansa potkuja antaa. Kyllä on lapsellista keskustelua.
 

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Tiedän että seuran edustaja on puhelimessa kertonut että "eikö ollut hyvä että Jonnesta päästiin eroon kun ei peliesitykset vastanneet palkkaa" (kaiutin päällä kun ei ehkä olisi kannattanut olla). Eli sikäli ei Jonne tuossa ihan hakoteillä ole.

Tuon voi tulkita myös niin, että ihmisillä on tapana yrittää kääntää tapahtuneet asiat paremmaksi ja nyt on haluttu nähdä sopimuksen purussa myös hyviä puolia. Kun ottaa huomioon Jonnen somenäkyvyyden ja käytön tepsin markkinoinnissa, niin aika vaikea laskea, että paljoko Jonne on lopulta seuralle tuonut tuloja palkan vastapainoksi.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Mitä enemmän tämä case paisuu, niin sitä paskemmalta kaikien suhteen alkaa maistumaan. Vaikka Jonnea arvostan paljon, niin kyllä nyt itse itseään syvemmälle paskaan upottaa. Vaatii varmaan aika paljon mielikuvitusta, miten tästä saisi vielä etovamman tapauksen.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
- Maksettu hiljaiseksi JYP/HIFK sopparisotkussa.

En tiedä onko tämä sinulta huonosti ilmaistu, mutta ei Jonnea tuossa casessa tarvinnut hiljaiseksi maksaa. SM-Liiga tuon tutki ja totesi että sotkussa HIFK:n sopimus on se mikä on validi. Tämän jälkeen kuitenkin Jonne jatkoi JYP:ssä. Eli jos jonnekin rahaa on virrannut, on se HIFK:n kirstuun.

 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Fox

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Viisainta olisi molempien osapuolien kannalta viheltää peli poikki ja sopia asia rahalla mutta ilmeisesti se ei ole enää mahdollista.
Järjetöntä lähteä tappelemaan oikeuteen asti tästä.
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Veikkaan edelleen että Seura joutuu maksumieheksi, ja jos sama tyyppi ketä sopimuksen tehnyt on sen purkanut lähtee vähin äänin. Jonne ollut paljon edustamassa seuraa ja mainoskasvona, myös muuta annettavaa on ollut kuin pelilliset otteet. Toivotaan että homma ratkeaa pian.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Virtanen sanoo, ettei ole koskaan myynyt nuuskaa, vaan ainoastaan ostanut. Ja siitähän nuo sakot saikin. Kuitenkin tuossa haastattelussa antoi ymmärtää, että hänen ostamaansa nuuskaa on mennyt seuran johdolle. Ja lisäsi vielä, että ne on vielä maksamatta. Eli on myynyt, mutta ei ole saanut siitä rahaa. Vähän ontuva logiikka, vaikkakin minusta sinällään ihan mitätön juttu.
Eikös toi nuuskan eteenpäin toimittaminen toisille henkilöille ole ns. välittämistä ja myös rikos? Menikö tämä ulostulo nyt ihan putkeen?
Särähti vain korvaan tuossa haastattelussa kun ”en ole myynyt, mutta rahat niistä saamatta” ei ollut kovinkaan fiksusti sanottu.
Samaa itsekin kuuntelin ja ihmettelin. Toisaalta mulle tuli mieleeni, että Virtasen lausunnossa taisi olla aika paljon asianajajan suuhun laittamia sanoja. Sekä nuuskapurkin myyjä että ostaja Suomessa syyllistyvät rikokseen nimeltä "laittomaan tuontitavaraan ryhtyminen".

Jonne Virtanen (ja Jerry Ahtola) sai (-vat) päiväsakot nimikkeellä "lievä laittomaan tuontitavaraan ryhtyminen".

04.07.2018 LS: Lukon entisille kiekkoilijoille sakkotuomiot nuuskan ostamisesta
"Ahtolalle oikeus määräsi 20 päiväsakkoa lievästä laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä. Sakkoa hänen tuloillaan kertyy 1 620 euroa. Jonne Virtasen päiväsakkojen määrä on 40 ja maksettavaa sakkoa kertyy 2 440 euroa.
- - -
Kumpikin joutuu korvaamaan maahantuonnin arvonlisäveroa ja tupakkaveroa yhteisvastuullisesti nuuskat matkustajalaivoilta tuoneen miehen kanssa. Virtanen maksaa laittomasti ostamistaan 6 720 nuuskagrammasta 3 181 euroa. Ahtolan korvattavaksi määrättiin 1 808 euroa. Hän oli vuoden 2016 aikana ostanut nuuskaa 110 rasiaa eli 3 800 grammaa.
"

(Lievä) Laittomaan tuontitavaraan ryhtyminen?
"Kätkemällä, hankkimalla, hallinnassaan pitämällä tai välittämällä tavaraa, jota maahan tuotaessa ei ole noudatettu kyseisen tavaran tuontirajoitusta, syyllistyy laittomaan tuontitavaraan ryhtymiseen."

Ahtola ja Virtanen ovat siis jo tuomionsa saaneet (ja suorittaneet seuraukset?) nimikkeellä "lievä laittomaan tuontitavaraan ryhtyminen". Mun maalaisjärkeni mukaan tuohon nimikkeeseen kuuluu myös se nyt Päivärinnan haastattelussa esille tullut "välittäminen". Tehty mikä on tehty, teosta ollaan jääty kiinni, teosta ollaan saatu tuomio, joka on siis oletettavasti myös kärsitty/maksettu. Ei kai se tuomio siitä enää muutu, on sitä sitten vain ostettu/hankittu ("laittoman tuontitavaran hankkiminen") tai ostamisen lisäksi myös myyty/välitetty ("laittoman tuontitavaran välittäminen")?

Lain edessä kyse on rikoksesta.

Jos tämä tapaus menee oikeuteen, TPS on vahvoilla, yleensä nämä sovitaan ennen oikeudenkäyntiä.
Lain edessä kyse on rikoksesta, josta saatu tuomio on mun käsittääkseni suoritettu. Jonne Virtanen on saanut (ja kärsinyt?) Varsinais-Suomen käräjäoikeudelta tuomion nimikkeellä "lievä laiton tuontitavaraan ryhtyminen". Nimike sisältää sekä laittoman tuontitavaran hankkimisen että välittämisen. Rikos on tapahtunut - tuomio on saatu - seuraukset on kärsitty!

Mutta... onko se henkilö, jolle Jonne Virtanen on tätä laitonta tuontitavaraa välittänyt, saanut omasta rikoksestaan tuomion? Oletetaan, että joku TPS:n johtohenkilö on ostanut Jonne Virtaselta nuuskaa, ja Virtanen pystyy asian todistamaan. Eikö kyseinen toimihenkilö pitäisi yhtälailla tuomita "laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä" (=nuuskan ostaminen)?

Jerry Ahtola ja Jonne Virtanen ostavat tuttavaltaan koko vuoden 2016 ajan nuuskaa (laiton tuontitavaraan ryhtyminen). Jerry Ahtola ja Jonne Virtanen välittävät ostamaansa nuuskaa myös edustamansa seuran pelaajille, huollolle ja toimihenkilöille (laiton tuontitavaraan ryhtyminen). Jerry Ahtola ja Jonne Virtanen ovat saaneet tuomionsa kyseisestä rikoksesta. Ei kai se "laiton tuontitavara" muutu lailliseksi siinä vaiheessa, kun Ahtola ja Virtanen välittävät kyseistä tuontitavaraa eteenpäin? Mun mielestäni ihan yhtälailla jokainen Ahtolalta ja Virtaselta nuuskaa ostanut pelaaja, huoltaja tai toimihenkilö on syyllistynyt rikokseen - "lievä laittomaan tuontitavaraan ryhtyminen".

Millä tavalla TPS olisi asiassa vahvoilla, jos tapaus menee oikeuteen?
 
Viimeksi muokattu:

tombz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps,Nhl,Tuto,Turkulainen juniorijääkiekko
Kyllä tepsi on sekaisin kuin seinäkello jos ne Jonnelle lähemmäs 100 k vuosipalkkaa ovat maksaneet. Järki ei päätä pakota näköjään missään seuran toiminnassa joten ei tarvitse yllättyä kun tulee saippuaoopperadraamaa.
 

Konson Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos/kun Virtanen on välittänyt nuuskaa Anteron ylämummoon, ei hänen ole sitä tarvinnut kuulusteluissa tai oikeudessa aiemmin kertoa tai puhua siitä totta syytettynä ollessaan. Nyt puhui vain ohi suunsa ja voidaan odotella uuden rikosilmoituksen tekemistä. Tai sitten puhui muunneltua totuutta.

Päättyis jo.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80

Saattaa tulla yllätyksenä, mutta näin seurat toimivat. Tepsissä oli myös Kallion valvovan silmän alla rookie-showt & dinnerit Tanskassa, kuten myös monena vuonna aikaisemmin harjoituspelien yhteydessä. Eikä Tepsi yksin moista harrastanut vaan perinteisesti joukkueet "kohottavat yhteishenkeä" kolmesti vuodessa. Kauden alla, joulutauolla ja kauden päätyttyä. Ja se on täysin ok. Missä muussa vaiheessa nuoret viettävät nuoruuttaan ja perheelliset karkaavat kotia sekä työtä.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jonne Virtanen ei tietääkseni saanut rangaistusta nuuskan myymisestä ,vai saiko? Jos ei niin luulisi viranomaisten olevan kiinnostuneita ottamaan jutun uudelleen esille. Ja mitä tuohon vuoden sykähdyttävin urheiluteko palkintoon tulee niin ei se ole seuran puolelta kuin piikki Jonne virtaselle että kannattaisikohan muuttaa tapansa. Ei normi jätkä sammu alasti ravintolaan. Taitaa Jonnella olla tapana ottaa keittoa sammumiseen asti? Ei tarvitse ihmetellä jos ei vaikka muistaisikaan kaikkea tanskan reissun tapahtumia. Sitten vielä ,miksiköhän muut liiga seurat ei olleet kiinnostuneita Virtasesta jos kerran Virtanen ei omien sanojensa mukaan ole tehnyt mitään väärää?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Saattaa tulla yllätyksenä, mutta näin seurat toimivat. Tepsissä oli myös Kallion valvovan silmän alla rookie-showt & dinnerit Tanskassa, kuten myös monena vuonna aikaisemmin harjoituspelien yhteydessä. Eikä Tepsi yksin moista harrastanut vaan perinteisesti joukkueet "kohottavat yhteishenkeä" kolmesti vuodessa. Kauden alla, joulutauolla ja kauden päätyttyä. Ja se on täysin ok. Missä muussa vaiheessa nuoret viettävät nuoruuttaan ja perheelliset karkaavat kotia sekä työtä.

Ehkä kannattaisi ottaa vain sen verran, ettei tarvitse ottaa krapulakaljaa työajalla.
 
Ehkä kannattaisi ottaa vain sen verran, ettei tarvitse ottaa krapulakaljaa työajalla.

Ei jumalauta. Tää menee koko ajan vaan paremmaksi tää viisastelu. Monesko samanlainen kommentti mahtaa tässä ketjussa olla?Matkustajien tai potilaiden onneksi Jonne Virtanen ei ole lentokapteeni tai sydänkirurgi.
Jos olisi, niin tämä ketju olisi kuihtunut aikaa sitten, koska kellään tuskin on tunnustettavasti ystäväpiirissä krapulakaljoja kiskovaa lentokapteenia tai sydänkirurgia.

Mutta TosiFanille tiedoksi, niin ikävältä kuin se kuulostaakin:

Porissakin on joskus pelaajat ottaneet krapulakaljan, jos toisenkin. Tulleet krapulassa hallille ja saaneet nuhteita yms.
Pokaaleista en osaa sanoa. Mutta Ässät fiksuna seurana, eivät ole tehneet tapauksista numeroa, vaikka lähes kaikissa tapauksissa jotka minä tiedän, olisi ollut enemmän syytä kuin case-Virtasessa. Toki on ollut julkisiakin tapauksia (esim. case-Jalava), mutta mielestäni syy oli jo sellaisenaan julkisuutta vaativa.

Ja onko krapulakalja jotenkin tuomittavampi kuin ottaa pelin jälkeen saunassa pari?
Sehän vasta kauheaa onkin ja varma tie alkoholistiksi, josta sattuu olemaan myös helvetisti omakohtaista kokemusta.

Anteeksi, mutta alkoi vaan ottaa pattiin kaikenmaailman moraalinvartijat jotka juovat maitoa kuten Ben Johnsson Valion mainoksessa ammoisina aikoina ja sitäkin vaan sunnuntaina kirkonmenojen jälkeen.
 

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Tiedän että seuran edustaja on puhelimessa kertonut että "eikö ollut hyvä että Jonnesta päästiin eroon kun ei peliesitykset vastanneet palkkaa" (kaiutin päällä kun ei ehkä olisi kannattanut olla). Eli sikäli ei Jonne tuossa ihan hakoteillä ole.

Siis täh? Seura käyttää alkavan kauden markkinoinnissa pelaajaa merkittävässä määrin ja lopulta kuitenkin odottaa vain tilaisuutta potkia pois? Vieläpä kenties joutuu maksumieheksi, jos irtisanominen/sopimuksen purku todetaan laittomaksi... Missä logiikka?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei jumalauta. Tää menee koko ajan vaan paremmaksi tää viisastelu. Monesko samanlainen kommentti mahtaa tässä ketjussa olla?Matkustajien tai potilaiden onneksi Jonne Virtanen ei ole lentokapteeni tai sydänkirurgi.
Jos olisi, niin tämä ketju olisi kuihtunut aikaa sitten, koska kellään tuskin on tunnustettavasti ystäväpiirissä krapulakaljoja kiskovaa lentokapteenia tai sydänkirurgia.

Mutta TosiFanille tiedoksi, niin ikävältä kuin se kuulostaakin:

Porissakin on joskus pelaajat ottaneet krapulakaljan, jos toisenkin. Tulleet krapulassa hallille ja saaneet nuhteita yms.
Pokaaleista en osaa sanoa. Mutta Ässät fiksuna seurana, eivät ole tehneet tapauksista numeroa, vaikka lähes kaikissa tapauksissa jotka minä tiedän, olisi ollut enemmän syytä kuin case-Virtasessa. Toki on ollut julkisiakin tapauksia (esim. case-Jalava), mutta mielestäni syy oli jo sellaisenaan julkisuutta vaativa.

Ja onko krapulakalja jotenkin tuomittavampi kuin ottaa pelin jälkeen saunassa pari?
Sehän vasta kauheaa onkin ja varma tie alkoholistiksi, josta sattuu olemaan myös helvetisti omakohtaista kokemusta.

Anteeksi, mutta alkoi vaan ottaa pattiin kaikenmaailman moraalinvartijat jotka juovat maitoa kuten Ben Johnsson Valion mainoksessa ammoisina aikoina ja sitäkin vaan sunnuntaina kirkonmenojen jälkeen.

Kysyin tänään työnantajalta, mitä hän olisi tykännyt, jos olisin ottanut töissä krapulakaljan pikkujoulujen jälkeen. Olisin kuulemma saanut varoituksen. Niuhottaja.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Kysyin tänään työnantajalta, mitä hän olisi tykännyt, jos olisin ottanut töissä krapulakaljan pikkujoulujen jälkeen. Olisin kuulemma saanut varoituksen. Niuhottaja.
Kysyin samaa omalta esimieheltä. Sanoi että saattaisi suuttua, ellen tuo hänellekin. Toki me ruojat käymmekin joka perjantai yhdessä oluella koko porukan voimin.

Itse asiaan, tästä tulee pitkä ja likainen juttu. Ehkä paras keino minimoida vahingot olisikin nyt maksaa Jonne hiljaiseksi.
 
Kysyin tänään työnantajalta, mitä hän olisi tykännyt, jos olisin ottanut töissä krapulakaljan pikkujoulujen jälkeen. Olisin kuulemma saanut varoituksen. Niuhottaja.

Siinäpä se pienenpieni ero. Minä olisin kysynyt:

"Kuka helvetin neropatti järjesti pikkujoulut sellaiselle päivälle, että seuraavana päivänä on työpäivä?"

Ei siis niuhottaja, vaan pelisilmätön urpo.

Mutta kukin tavallaan ja jokaisen tapa on oikea.
 
Ehkä paras keino minimoida vahingot olisikin nyt maksaa Jonne hiljaiseksi

Se on jo myöhäistä kun Jonne on jo laulanut kaiken.

Kirjoitin tästä jo aiemmin, mutta jos kyse on ollut seuran puolelta siitä, että ylihintaisesta pelaajasta on pitänyt päästä eroon, niin miksi hitossa asiaa ei ole hoidettu siten kuin se ammattilaisurheilussa kuuluu hoitaa? Siis, että keväällä kauden jälkeen olisi ilmoitettu pelaajalle, että sulle ei nähdä enää käyttöä ja olet vapaa etsimään uuden seuran. Palkanmaksu olisi jatkunut siihen saakka, kunnes Virtanen olisi löytänyt uuden työnantajan ja osapuolet olisivat päässeet sopuun mahdollisesta palkan kompensoimisesta. Kenties fanien pieni vähemmistö olisi ollut käärmeissään oman suosikkinsa päästämisestä muualle, mutta isossa kuvassa tapaus olisi kyllä unohtunut äkkiä viimeistään uuden kauden alkaessa. Rahaa olisi säästynyt helvetisti ja imagotappio olisi ollut olematon. TPS:stä puhuttaisiin edelleen ammattilaisorganisaationa, ja Jonne Virtanen olisi luultavasti edelleen haluttu pelaaja työnantajien keskuudessa. Nyt tuo kaikki on mennyttä.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eihän tässä vielä tiedetä onko TPS:llä ollut kuinka pätevät syyt irtisanoa sopimus jolloin voidaan vain arvuutella että olisiko asia kannattanut kulisseissa sopia. Nyt lähinnä kuultu vain yhtä osapuolta ja vielä semmoiselta henkilöltä joka osaa mediapelinkin. Odottaisin rauhassa mitä ratkaisuja sieltä sitten aikanaan tulee kun asiaa käsitellään.
 

AAPEEli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Saattaa tulla yllätyksenä, mutta näin seurat toimivat. Tepsissä oli myös Kallion valvovan silmän alla rookie-showt & dinnerit Tanskassa, kuten myös monena vuonna aikaisemmin harjoituspelien yhteydessä. Eikä Tepsi yksin moista harrastanut vaan perinteisesti joukkueet "kohottavat yhteishenkeä" kolmesti vuodessa. Kauden alla, joulutauolla ja kauden päätyttyä. Ja se on täysin ok. Missä muussa vaiheessa nuoret viettävät nuoruuttaan ja perheelliset karkaavat kotia sekä työtä.

Kyllä niitä muinakin viikonloppuina näkee. Toki ei kaikkia yksilöitä, mutta Kotoisessa Liigassa useita.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kirjoitin tästä jo aiemmin, mutta jos kyse on ollut seuran puolelta siitä, että ylihintaisesta pelaajasta on pitänyt päästä eroon, niin miksi hitossa asiaa ei ole hoidettu siten kuin se ammattilaisurheilussa kuuluu hoitaa? Siis, että keväällä kauden jälkeen olisi ilmoitettu pelaajalle, että sulle ei nähdä enää käyttöä ja olet vapaa etsimään uuden seuran. Palkanmaksu olisi jatkunut siihen saakka, kunnes Virtanen olisi löytänyt uuden työnantajan ja osapuolet olisivat päässeet sopuun mahdollisesta palkan kompensoimisesta.
Nimenomaan näin. Tämän takia tuo ei kuulosta lainkaan uskottavalta skenaariolta, että tämä olisi ollut seuran puolelta perimmäinen syy sopimuksen purkuun. Ei sillä, etteikö 98,4 k€ kaudesta olisi Kaljamonsterille hyvä palkka. Tosin eihän monsteri ole kentällä millään tavalla pettänyt verrattuna niihin odotuksiin mitä hänelle sopimusta tehtäessä voitiin asettaa.

Nuuskastahan Jonne on aiemmin todennut, että kaikki meni omaan käyttöön. Jonnen twiitti aiheesta.
Tuomion mukaan Virtanen oli ostanut vuoden aikana nuuskaa 6,7 kiloa nuuskan Suomeen tuoneelta henkilöltä. En tiedä millaisia määriä sitä käytetään, että riittäisikö tuosta vähän kavereillekin jaettavaksi? Olisikohan Virtanen olettanut, että kaverit osallistuvat myös sakkojen maksuun, mutta tämä olisi kavereilta unohtunut jos ovat Jonnen mielestä vielä hänelle pystyssä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös