Jonne Virtanen – Liigan kovin kundi

  • 88 720
  • 251

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Alkuun laitan spoileriin Jonnesta löytyviä pelaajaketjuja muista joukkueista, sieltä on hyvä käydä lukemassa Monnista lisää, jos kokee että tietopankki Virtasesta on puutteellinen.






Alustukseksi ketjulle käynee oma viestini toiselta kiekkopalstalta 2011 vuodelta. Moni asia on tuosta hetkestä muuttunut, mutta moni asia pysynyt samana ja siksi kopioinkin tuon pelaajakuvamaisen viestin kokonaisuudessaan tämän ketjun avausviestiini. Laitan tämänkin kuitenkin spoileriin, niin ne lukee ketkä haluaa.

Jonne Virtanen, nimi herättää monissa satunnaiskatsojissa/kukkahattutädeissä lähinnä nyrpistyksiä. Hänet tunnetaan ainakin lempinimistä Teurastaja, IsoJ, Monni ja Samettikäsi (viimeinen on tullut JYPissä). Kokoa Jonnella toki on liigan tilastoissa pituudeksi annetaan 195cm ja 115kg, todellisuudessa Jonnen paino on noin 105-110kg. JYPiin tullessaan Jonne painoi 118kg, mutta jo ensimmäisellä treeniviikolla lähti painoista noin 10kg pois. Koko siis riittää liigaan, voimahyökkääjälle muutenkin erinomaiset raamit ja kenellekkään ei varmaa yllätyksenä tule että tuon kokoselle se liike on ollut aina vaikein juttu...

Useimmat ajattelevat hänen olevan taidoton ääliö, jonka tehtävä olisi vain hakea vastustajan tärkeimpiä pelaajia pois, mutta onko asia todella näin? Virtanen on toki urallaan useastikkin tapellut, mutta viimeisten kahden kauden aikana tappeluja taitaa olla peräti yksi, ja se on viime kauden puolelta ottelusta D team - KooKoo(?). Tästä voimme päätellä siis sen että Jonne on rauhoittunut sitten villien nuoruusvuosien. Vanhahan hän ei toki vieläkään ole, sillä ikää on vasta 22! Aikaa siis on kehittyä vielä hurjasti. Taidoton saati tyhmä pelaaja hän ei ole, siitä myöhemmin tässä samassa ketjussa....

Sitten jotain taustaa. IsoJ on TPS:n juniorimyllyn kasvatteja, jo nuorena Jonne lähti haastamaan vastustajan pelaajia myllyihin. TPS:n junioreissa peliaika kuitenkin jäi pieneksi kun Jonnen liike ei oikein meinannut riittää, uusi osoite löytyikin Lappeerannasta, missä oli kokemusta aiemminkin muunmuuassa Olli Malmivaaran muodossa, miten opettaa isoja pelaajia luistelemaan. SaiPassa homma lähtikin hyvin käyntiin ja jo ensimmäisenä SaiPa kautenaan Jonne pääsi depytoimaan Sm-liigassa ja ikää silloin oli vain 17. Otteluja ei toki kertynyt liigassa kuin kaksi, liike oli todella vajavaista, mutta orastava peliäly oli jo silloin tuloillaan. SaiPan a-junnuissa Jonne veteli pisteperpeli tahtia, kunnes kusi nousi päähän ja pisteiden tulo lakkasi kuin seinään. Jonne vietti seuraavatkin kaksi kautta SaiPassa ja SM-liigassa pelejä kertyi SaiPan kausina yhteensä 80, peliaika oli pieni ja valmentaja roolitti Jonnen juniorivuosista tutuksi gooniksi. Toki Jonne sai välillä näyttöpaikkoja ylivoimillakin, mutta syystä tai toisesta hän ei kunnolla liigassa läpimurtoaan vielä tehnyt, ainakaan pelitaitojen osalta. Tappelut tuli toki tutuksi...

Kolmen Lappeerannan vuoden jälkeen kuitenkin syystä tai toisesta Jonnea ei harjoittelu kiinnostanut, vaan hän vietti aikaa mielummin paikallisissa räkäbaareissa. Kuppia kupin perään ja paraneva liike otti taas askelia taaksepäin, kaiken huippuna Jonne sitten erään baarireissunsa jälkeen päätyi riitelemään SaiPan Junioripäälikön(?) kanssa, ja riita etenkin pahaksi. Jonne sitten pienessä tuiskeessa takoi tämän herran naamaa ja seuraksena potkut. Tässä vaiheessa jo moni luuli että Jonne Virtanen on menetetty lupaus, kuka huolisi alkoholiongelmaisen ja väkivaltaisen nuoren miehen liigajoukkueeseen? ei kai kukaan niin hölmö ole, näin puhuttiin ja Jonne arveltiin siirtyvän pelaamaan Mestikseen tai jopa vielä alemmas...

No sitten tuli Jonnen kannalta yllättävältä suunnalta kiinnostusta, JYP hallitseva mestari halusi testata Jonnen. Seppänenhän hänet hommasi, mutta kiitos varmaan Jonnelta että JYPin kannattajilta suuntautuu päävalmentaja Risto Dufvaan. RD oli kuulemma aiemminkin katsellut Jonnen otteita ja huomannut kaverin potentiaalin, noh Jonne rapakunnostaan huolimatta läpäisi JYPin testijakson ja liittyi JYPiin kaksivuotisella sopimuksella. Ensimmäinen kausi oli vaikea, liike ei riittänyt alussa JYPin eikä Deen aktiiviseen pelitapaan. Sitten kuitenkin tapahtui jotain, liike oli yhä vajavaista, mutta kunto oli kuitenkin parantunut sitten kauden alusta ja kun Jonne sai muutaman onnistuneen suorituksen aikaan, niin vanha kunnon peli-ilo alkoi palata Jonnen peliin. Loppukausi meni D Teamissa ja hän oli Deen yksi tärkeimpiä pelaajia niin lopun runkosarjan taistelussa, kuin hopeaan päättyneissä playoffeissakin.

Mistä sitten muutos johtui, monessa pitäjässä ihmeteltiin. RD sai painotettua Jonnelle että hänestä voi tulla vielä jotain tai oikeastaan että Jonnen omissa käsissä on se, että tuleeko Jonnesta divarijyrä, liigakiekkoilija vai peräti SM-liiga joukkueelle tärkeä pelaaja. RD:n neuvoista ja henkisestä latauksesta Jonne otti vaarin, ja alkoi harjoitella kovempaa kuin koskaan. Jonne päätti keskittyä käsiin, eli erilaisten harhautusten harjoittelemiseen. Noh Jonne viettikin monen monta tuntia hioessaan itselleen pehmeitäkäsiä, itseluottamuksen löytäneenä hän päätti kokeilla uusia temppuja D teamissa ja hänen yllätykseen ne tepsikin --> seuraksena itseluottamus nousi ja pelaaminen alkoi tuntua kivalta. Kaikki alkaa sujua kunhan itseensä uskoo tämä pätee Jonnenkin kohdalla, pitkästä aikaa Jonne näytti hyvää pelikäsitystään syötellessään maagisia syöttöjä ja samassa hurmoksessa päätti käyttää usein harhautuksiaankin.

Kausi oli lopulta Jonnelle menestys ja käännekohta hänen uralleen, sillä hän löysi tosiaankin pitkään unohduksissa olleen pelikäsityksen sai vastuuta ja uskalsi kokeilla erilaisia harhautuksia, kun ne onnistui hän sai itseluottamuksen kuntoon ja kun se on kunnossa tulosta tulee ja kun tulosta tulee vastuu nousee. Näin kävi jälleen, vastuu nousi nelosketjun täytemiehestä ykkösketjun ratkaisijaksi.

No sitten päästäänkin jo tätä kautta edeltäneihin tapahtumiin, edellisenä vuotena siis Jonne oli lötänyt ne kädet + pitkään hukassa olleen pelikäsityksen, siinä Jonne sitten miettikin mikä on hänen suurin heikkous ja heti välähti liikehän se on. JYP ja Jonne keskittyivätkin kesän treeneissä liikkuvuuden parantamiseen ja tulosta on tullut Jonne on nopeampi kuin koskaan aiemmin ja hän ei enään ole JYPin hitain mies.

Jo harjoituspeleissä nähtiin viitteitä tulevasta, Jonne oli JYPin parhaita pelaajia läpi harjoituskauden. Teki hienoja harhautuksia käytti kokoaan hyväksi suojatessaan kiekkoa, ja liike oli kehittynyt sille tasolle ettei ole omien tiellä, vaan pystyy auttamaan omia joukkuekavereita. AK Bars Kazania vastaan Jonne teki huikean rankkarin, jos joku ei tiedä mitä hän teki niin hän teki Forsbergit tai J.Jokiset, kuitenkin sen kikan missä kiekko ujutetaan rytypuolelta maaliin. Saman Jonne oli tehnyt edelliskauden läpiajossaan Kiekko-Vantaata vastaan..

Nopeus kun kunnossa on + itseluottamus vaaditulla tasolla niin mestiksessä hän dominoi, liigaan ja JYPiin tulikin nopeasti kutsu. Aluksi laiturina, mutta joukkueen heikon sentteritilanteen vuoksi Jonnea alettiin peluttamaan sentterinä. Heti oli havaittavissa että se pelipaikka sopii Jonnelle, Jonne sanoikin haastattelussa että on junnuna pelannut sentterinä ja tykkää ehkä sentterin paikasta enemmän, kun ei tarvitse muutakuin kiertää kahdeksikko keskialueella. Kuten kaikki varmaan tietää Jonne on noussut JYPissä vakituiseen kokoonpanoon ja pystyy pelaamaan niin keskellä kuin laidassakin, lisäksi Jonne on noussut JYPin kakkosylivoimaan.

Voisin jatkaa Jonnesta pitempäänkin, mutta tämä riittää tällähetkellä. Nyt näyttää siltä että Jonnesta voi kuin voikin kehittyä 1/2- ketjun voimalaituri/sentteri... Jossain vaiheessa näytti huonolta, mutta nyt Jonne Virtanen on taas oikealla tiellä. Lahjojahan hänellä aina on ollut, itseluottamus, roolitus ja itsekunnioistus on ollut vain hakusessa.

Niin ja Jonnehan on lähes kulttihahmo JYPissä, haastattelut + fanien otto on jotain helvetin laatua, ottanut Sinkun paikan JYPin showmiehenä... JYP solmi jokunen aika sitten Jonnen kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen, mitä pitempää Jonne pelaa JYPissä sitä parempi

Kuten muissa ketjuissa jo sanonut, Jonne on valmentajan ihanne pelaaja, tekee aina sen mitä pyydetään, voidaan laittaa ketjuun kuin ketjuun, rooliin kuin rooliin ja aina homma hoituu. Monipuolisuuden lisäksi on nykyään loistava johtaja kopissa ja erittäin pidetty joukkuekaveri. Perheen tultua myös on rauhoittunut siviilissä ja nuoruuden baarikeikat ovat vähentyneet lähes nollaan. Viime vuosina kun ikää on tullut lisää on entistä enemmän panostanut harjoitteluunsa sekä ruokavalioonsa. Uskon, että valloittaa Sport kannattajien sydämet kuten on lähes aina pelaamassaan seurassa tehnyt.

Laitetaan vielä loppuun kolmanteen spoileriin muutaman klipin Jonnesta, linkit vie YouTubeen

 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Juu, vaatteita oli nolla sillä toissa kevään surullisenhauskalla baarireissulla. Ja olihan Monnilla silloin jo perhe, vai oliko?
Niin, että toiset henkilöt riisuu Jonnen alasti ja ottaa kuvan siitä on hyväksyttävää? Kannattaisi tutustua tapaukseen ennen kun tulee kirjoittamaan mitä sylki suuhun tuo. En myöskään väittänyt, ettei Jonne kävisi viihteellä, ne kerrat on vain tippunut merkittävästi. Alla linkki josta voit tutustua tuohon keissiin johon sivusit.

 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Hyvä haastattelu tähän väliin. Mielenkiinto pysyy yllä.
Linkki Sportin kotisivuiile:
Hyvä haastattelu kyllä, osoittaa kyllä hyvin tiedetyn RDn ja Monnin arvostuksen toisiensa välillä.

Hieman yllätyn siitä, että myös perhe muuttaa Vaasaan, sillä Turussa heillä iso tukiverkko (kuten myös jkl) ja tuo Turku - Vaasa väli nyt ei ole mitenkään mahdoton.Ei toki tuota reilua 300km päivittäin herkkua olisi ajella, mutta kuitenkin.

Parempi kuitenkin näin, sillä eiköhän perheen läsnäolo Vaasassa ole vain hyvä asia Virtasen pelisuoritusten kannalta.
 
Viimeksi muokattu:

Tuima

Jäsen
Täytyy kyllä myöntää, että omat, aikaisemmat mielipiteet herrasta ovat muuttuneet täysin vastaiseen.
Jonne on kyllä sellainen persoonana, mikä tästä meidän orkesterista on puuttunut. Rantaruotsalais-turkulainen kombo voi olla hyvinkin toimiva.

Hieno signaus. Tervetuloa Vaasaan, Jonne!
 

Backster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Flyers, Chelsea
Onhan tuo niin meidän näköinen mies kuin vain voi olla. Pelillisen annin lisäksi tulee varmasti olemaan iso osa koppia. A rintaan vain.

Jotakin miehestä kertoo se, että entisen valmentajat kävivät miehestä jopa "kilpalaulantaa" kun Selin ja Ässät oli myös mukana. Vähän voisi erilaiset fiilikset jos Monni olisi patapaita päällä Isomäen illassa meitä vastaan. Yksi asia minkä panin merkille: vaikka Monno on räiskyvä persoona kaukalossa ja tunnettu useista myllyistä niin kertaakaan ei ole jäähyminuutit menneet yli 100 kauden aikana.

Kuuluu myös pelaajayhdistyksen hallitukseen. Monessa on mies mukana ja sopiva pilke silmäkulmassa. Hienoa nähdä mies kotkapaita päällä.

Parasta antia lähetyksessä oli, kun Valavuori kysyi, että onko Jonne käynyt jo Vaasassa ja tutustumassa jne. Jonne kylmän viileesti: "Joo, kävin mä yt:t vetäsees".
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Yksi asia minkä panin merkille: vaikka Monno on räiskyvä persoona kaukalossa ja tunnettu useista myllyistä niin kertaakaan ei ole jäähyminuutit menneet yli 100 kauden aikana.
JYPin mestaruuskaudella 2011-12 Jonne oli olennainen osa JYPiä jo runkosarjassa, silti 41 pelissä otti vain yhden kaksiminuuttisen, eli sai vain 2min sinä kautena jäähyä runkosarjassa. On läpi uransa ottanut todella vähän 2min jäähyjä. Isoja rangaistuksia sitten tappeluista jne on tullut.
 

Backster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Flyers, Chelsea
JYPin mestaruuskaudella 2011-12 Jonne oli olennainen osa JYPiä jo runkosarjassa, silti 41 pelissä otti vain yhden kaksiminuuttisen, eli sai vain 2min sinä kautena jäähyä runkosarjassa. On läpi uransa ottanut todella vähän 2min jäähyjä. Isoja rangaistuksia sitten tappeluista jne on tullut.


Tätä hain takaa, mutta en jaksanut lähteä tarkistamaan. Itselläkin on kuva, että ottaa kakkosia vähän. Jos jäähyjä kertyy se 70-90 kauteen tuolla pelityylillä niin se on vähän. Kun niitä myllyjä tulee, varmasti jokunen kymppikin istuttu ja muita ulosajoja. Eikä niitäkään paljoa ole kun jäähyt kumminkin pysyy alle sadassa minutmutissa. Eikä Jonne ikinä mikään sika olekaan ollut.
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Tätä hain takaa, mutta en jaksanut lähteä tarkistamaan. Itselläkin on kuva, että ottaa kakkosia vähän. Jos jäähyjä kertyy se 70-90 kauteen tuolla pelityylillä niin se on vähän. Kun niitä myllyjä tulee, varmasti jokunen kymppikin istuttu ja muita ulosajoja. Eikä niitäkään paljoa ole kun jäähyt kumminkin pysyy alle sadassa minutmutissa. Eikä Jonne ikinä mikään sika olekaan ollut.

Milloin niitä myllyjä on viimeksi tullut?
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Milloin niitä myllyjä on viimeksi tullut?
Eikös Jonne nyt ainakin kerran kaudessa hanskat tiputa sentään. Tällä kaudella pitsissä taisi tapella Pihlajamäen kanssa.

Edelliskaudella taisi sitten ottaa matsia Karjalaista vastaan ja CHL:ssähän tuolla on muutamia hippoja ollut viime vuosina.

Aika harvassa taitaa lopulta jääkiekossa enää nykypäivänä olla ne, jotka ihan vapaaehtosesti Jonnen kanssa myllyttämään lähtevät.
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Siis toivottavasti twitter Jonnen pelillinen anti Sportille on muutankin kuin vain kerran kaudessa tappeleminen tai hassun hauskat päivitykset twitteriin.

Itse olen aina pitänyt Virtasta vähintäänkin yliarvostettuna jääkiekkoilijana. Se että on iso ja osaa tapella, niin se ei ole onneksi tämän päivän jääkiekossa mikään kummoinen meriitti. Toki ei kaikki voi olla pisteiden tekijöitä ja eri roolien pelaajia tarvitaan. Saa nähdä mikä se kuuluisa pelillinen hyöty Virtasella on Sportille. Epäilen ettei kovin suurikaan.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itse olen aina pitänyt Virtasta vähintäänkin yliarvostettuna jääkiekkoilijana. Se että on iso ja osaa tapella, niin se ei ole onneksi tämän päivän jääkiekossa mikään kummoinen meriitti.
Minä taas pidän Virtasta vähintäänkin aliarvostettuna jääkiekkoilijana. Viestisi oikeastaan vain korostaa sitä. Tuon "osaa tapella" lisäksi kun oikeasti myös osaa pelata peliä nimeltä jääkiekko.

Varmasti iso hyöty Sportille.
 
Aika harvassa taitaa lopulta jääkiekossa enää nykypäivänä olla ne, jotka ihan vapaaehtosesti Jonnen kanssa myllyttämään lähtevät.

Tuskin kyse on Jonnesta itsestään vaan yleisen ilmapiirin muuttumisesta asian suhteen.

Noin muuten kyllähän näistä kavereista on pakko pitää ketkä tuo vähän väriä ja persoonaa. Niitä tasamaan tallaajia on ihan tarpeeksi.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Minä taas pidän Virtasta vähintäänkin aliarvostettuna jääkiekkoilijana. Viestisi oikeastaan vain korostaa sitä. Tuon "osaa tapella" lisäksi kun oikeasti myös osaa pelata peliä nimeltä jääkiekko.

Varmasti iso hyöty Sportille.
Samaa mieltä, pidän itse tämän sarjan top3 kolmos/nelossentterinä. Jasu ja PW sitten täydentää Jonnen kanssa tuon ryhmän. Ei olisi väärin sanottu myöskään se, jos pitäisi Jonnea näistä parhaana omassa roolissaan.

Varmasti tulee yllättämään monet epäilijät, kuten aiemminkin sanottua, olisin ottanut erittäin mielelläni myös takaisin JYPiin.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jonne on ollut kyllä mies paikallaan tähän mennessä. Sen lisäksi, että kantaa (odotetusti) kultakypärää, niin tekee uskomattoman määrän tärkeitä katkoja ja riistoja. Eilen Ässiä vastaan pelasti pari kertaa täysin tyhjän maalin. Ainakin itseäni jännittää heti huomattavasti vähemmän, kun Jonne on jäällä, vaikka kiekko muuten pyörisikin omissa.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kultakypärä tänään päässä, on se huikea ukko ja oli mielestäni Ässiäkin vastaan mainiolla pelipäällä. Harmi, ettei tullut Poriin, olisi kyllä kelvannut, Ässät taisi olla hänestä kiinnostunut.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Jonne on ollut kyllä mies paikallaan tähän mennessä. Sen lisäksi, että kantaa (odotetusti) kultakypärää, niin tekee uskomattoman määrän tärkeitä katkoja ja riistoja. Eilen Ässiä vastaan pelasti pari kertaa täysin tyhjän maalin. Ainakin itseäni jännittää heti huomattavasti vähemmän, kun Jonne on jäällä, vaikka kiekko muuten pyörisikin omissa.
Jonnesta vielä sen verran, että mitä noita luistelutilastoja katsoi, niin oli yksi Sportin eniten luistelleista pelaajista! Liikkuu kyllä jalka ihan eri tahtiin mitä aiemmilla kausilla, huomaa että on alkanut elämään urheilijanelämää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös