-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Teillähän on siellä todella lupaava 94-syntynyt Jesse Paukku. Onko tietoa, mihin Jessen tie vie? Tuskin suomi-sarjaan jää.
Ollut aikaisemmin ainakin Bluesin ja Pelicansin kiikarissa. Taitaa omata taiteilijasielua, joten saapa nähdä minne tie vie vai viekö minnekään. Halutessaan rahkeet on kovat. En tunne henkilökohtaisesti, mutta kautta rantain kuullut, että harjoittelumoraali saisi olla parempikin.
 

pertteli

Jäsen
Muistaakseni vuosi tai kaksi sitten oli kovastikin huhua Lahteen siirtymisestä. Liigasta ei paikkaa saa ja A-junnuissa pelaisi yli-ikäisenä. Joten epäilen, että Lahteen tulisi ja tuskinpa Espooseenkaan. Mestiksestä toivoisin miehen löytävän paikan, missä kehittyä. Olen kaverin monesti nähnyt ja kyllä siinä hyvä aihio olisi.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat + (support: Kellokosken Alku)
Aika mielenkiintoisen setti... näihin perustuen olisi siis HCK:n kannattanut vain pieraista vanhoille velkojilleen, perustaa uusi yhtiö joka jatkaa toimintaa niin olisi päästy aloittamaan ylempää. Ei nyt oikein mene jakeluun se, että miten Joensuussa onnistuttiin siinä missä ei Keravalla...
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
"Pelasitko Ilveksessä joskus? Pelasitko? Pelasitko joskus Ilveksessä?
- Jarno Pikkarainen 08.01.2020 -

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Aika erikoinen kuvio jos oikeasti puhtaalta pöydältä uusi yhtiö saa SS-paikan? Tuo vanhojen velkojen kontolleen ottaminen sarjapaikan saamiseksi on ollut sinällään hyvä systeemi, että se tuo pientä turvaa velkojillekin. Ei tämä uusi tapa ainakaan lisää yritysten luottamusta myydä jääkiekkojoukkueelle mitään, kun voi vaan vaihtaa firman nimeä, jättää vanhat velat maksamatta ja jatkaa toimintaa muuten entisellään. Ja vaikka Jokipoikien puolesta hyvä juttu, niin onhan tämä helvetin epäreilua monia muita joukkueita kohtaan jotka ovat tippuneet mutasarjoihin konkurssin kohdatessa.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Ja vaikka Jokipoikien puolesta hyvä juttu, niin onhan tämä helvetin epäreilua monia muita joukkueita kohtaan jotka ovat tippuneet mutasarjoihin konkurssin kohdatessa.
Hokijoki Oy ei ole vielä konkurssissa. Torstaina selvinnee tästäkin lisää. Nythän on vielä kokonaiskuviosta tiedoitettu erittäin minimaalisesti.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei tämä uusi tapa ainakaan lisää yritysten luottamusta myydä jääkiekkojoukkueelle mitään, kun voi vaan vaihtaa firman nimeä, jättää vanhat velat maksamatta ja jatkaa toimintaa muuten entisellään.
Juuri tätä asiaa itsekin ihmettelen. Jos velkojat jäävät nuolemaan näppejään ja Jokipoikien uusi taustayhtiö jatkaa toimintaansa puhtaalta pöydältä niin tällä saattaa olla kauaskantoiset seuraukset mestisjoukkueille ja laajemminkin. Kuka uskaltaa myydä enää mitään jääkiekkojoukkueelle ennen kun saa tuotteistaan rahat käteen? Sanotaan nyt vaikka jääkiekkovarusteet. Käsittääkseni varusteiden toimittajat myyvät usein tuotteitaan osamaksulla tai siten, että tuotteita toimitetaan jo kesällä, mutta laskut alkavat erääntymään syksyllä. Nythän tässä on tavarantoimittajien osalta iso riski, että jääkiekkojoukkue tilaajana vaihtaa vaan taustayhtiötä ja jättää maksut maksamatta. Eihän tämä voi mennä näin?
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Minäkin kyllä ihmettelen, että miten voi vain tyhjästä vetäistä uuden yhtiön, joka perii vanhalta lähes kaiken velkoja lukuunottamatta. Ei ole oikein reilua muita seuroja, eikä velkojia kohtaan.
 
Yo Buddy. Still alive?

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Juuri tätä asiaa itsekin ihmettelen. Jos velkojat jäävät nuolemaan näppejään ja Jokipoikien uusi taustayhtiö jatkaa toimintaansa puhtaalta pöydältä niin tällä saattaa olla kauaskantoiset seuraukset mestisjoukkueille ja laajemminkin.
Ei kannata edelleenkään vetää mitään ihmeellisiä johtopäätöksiä. Kannattaa muistaa se, että Hokijoki Oy:n taustahenkilöt on sitonut seuraan omaarahaa, takauksia eli omaisuuttaan. Tässä ei vielä tiedetä, meneekö joltain talo tai yritys velkojen hoidossa. On todettu, että "Hokijoki Oy:n velat jäävät Hokijoki Oy:lle, eivätkä tule uuden yhtiön toimintaan". Vanha yhtiö ei saanut osallistua liiton alaisiin sarjoihin nykymuodossaan. Joten vaihtoehdoksi on jäänyt uusi yhtiö, uudet taustahenkilöt. Hokijoki ei ole konkurssissa ainakaan vielä, joten voi olla mahdollista, että vanhat taustahenkilöt jää selvittelemään sen velkoja ja niiden maksamisia. Tässä on turvattu ensisijaisesti edustuskiekkoilun jatkuminen joensuussa.

Täällä moni tulkitsee tapahtumat niin, että entinen Hokijoki Oy ajettiin konkurssiin ja velat unohdettiin. Näin ei ole missään tiedoitettu.

Odotellaan tiedoitusta 26.6, jos tuolloin aihetta enää sivuutetaan.
 

Ttie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KJT Miehet HC K (<-HC Kerava<-Sherwo), KJT, Kerho
Tietenkin Joensuulaiset tekevät parhaansa ja onnistuivat.

Mutta mutta, kenen on vastuu, sehän on Liitossa.
 
Varmaan jääkiekkoliitossa on tajuttu, että kun Mestis kuihtuu niin pakanan pakana, olisikohan sittenkin parempi päästää Jokipojat irti. Me kuitenkin tarvitaan muitakin kuin kyläseuroja näihin sarjoihin. Vaikka niin ehdoton tuomio oli silloin keväällä.
Aika helposti hoitui tämä homma, velat on historiaa ja muutaman kuukauden päästä on taas mestispaikka taskussa.
 
– En mä sitä väitä, että internetti on huono harrastus, mutta jos siihen ottaa rinnalle urheilua niin hyvä.
Matti Nykänen

Animal

Jäsen
Minäkin kyllä ihmettelen, että miten voi vain tyhjästä vetäistä uuden yhtiön, joka perii vanhalta lähes kaiken velkoja lukuunottamatta. Ei ole oikein reilua muita seuroja, eikä velkojia kohtaan.
Yrityksen perustamiseen ei tarvita kuin 2500 €:n alkupääoma. Todennäköisesti yrityksen perustajat ovat laittaneet rahaa jonkin verran enemmän, jotta voivat ostaa tarvittavan materiaalin (pelipaidat, varusteet, huoltotarvikkeet jne.) vanhalta yhtiöltä, vuokrata toimiston ja maksaa ainakin osan tarvittavista jäävuoroista ennakkoon. Kun vanha yritys ei ole vielä konkurssissa vaikka on täysin konkurssikypsä, niin hankkiakseen lisää rahaa velkojen maksuun Hokijoki Oy luonnollisesti myy omaisuuttaan Mehtimäki Oy:lle. Tosin mistään isoista summista ei liene kyse, varmaankin muutamista tuhansista euroista.

En tiedä onko kuvio varmuudella noin, mutta jotain tuonsuuntaista arvelisin olevan taustalla. Lain mukaan sallittua, mutta hyvin arvelluttavaa moraalisesti niin Jääkiekkoliitolta kuin Joensuun kaupungiltakin lähteä yhteistyöhön uuden seuran kanssa mikäli taustalla hääräävät samat heput kuin Hokijoki Oy:ssa
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Lain mukaan sallittua, mutta hyvin arvelluttavaa moraalisesti niin Jääkiekkoliitolta kuin Joensuun kaupungiltakin lähteä yhteistyöhön uuden seuran kanssa mikäli taustalla hääräävät samat heput kuin Hokijoki Oy:ssa
Kaikki toki on mahdollista, mutta tainut olla liitonkin puolelta selkeä ehto, että taustat on todellakin mennyt uusiksi. Näin totesivatkin, että taustalla on uudet henkilöt. Nykyinen pj on väliaikanen ainakin tässä vaiheessa.

Lisenssikomitean puheenjohtaja Hannu Soro:

- Tällä hetkellä me emme kuitenkaan näe mitään uhkaa sille, miksei Mehtimäki Oy:lle myönnettäisi myös lopullista Suomi-Sarja lisenssiä, koska heillä on siellä uusi organisaatio ja uudet ihmiset, jotka vetävät toimintaa, Soro päättää haastattelun.
Lähde: urheiluuutiset.com
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Jokipojat avaa kautensa Suomi-Sarjassa 20.9 kotiottelulla Imatran Ketterää vastaan. Heti kärkeen perinteitä tarjolla.

Edelleen joudutaan toki olemaan hiukan varpaillaan, että saadaan asiat tarvittavaan kuntoon. Jokipoikien hallituksen puheenjohtaja Joonas Kolkka elättelee toiveita jopa siitä, että Torstaina 26.6 voidaan julkistaa uusi valmennus. Tuolloin kerrotaan seuran tilanteesta lisää.

Lähde: karjalainen.fi


Mielenkiinto tulevaa kautta kohtaan on aivan toista luokkaa kuin vuosiin Mestiksessä...Raikastavaa vaihtelua, on sitten uusi sarjataso mikä tahansa.
 
Viimeksi muokattu:

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Mielenkiinto tulevaa kautta kohtaan on aivan toista luokkaa kuin vuosiin Mestiksessä...Raikastavaa vaihtelua, on sitten uusi sarjataso mikä tahansa.
Kyllähän tätä nyt seuraa, jos paikka Suomi-sarjassa lohkeaa. Uusia halleja ja joukkueita nähtäväksi, mikäs siinä, vaihtelu virkistää. Varsinkin kun tulevan kauden Mestis nyt olisi joka tapauksessa ollut aika perseestä.

Toivottavasti saavat hommat järjestykseen, aikaa ei ihan hirvittävästi ole.
 
SM-liiga on iso bisnes, monien työpaikka, eikä mikään pelleily paikka. -TosiFani 4.9.2013

Animal

Jäsen
Edelleen joudutaan toki olemaan hiukan varpaillaan, että saadaan asiat tarvittavaan kuntoon. Jokipoikien hallituksen puheenjohtaja Joonas Kolkka elättelee toiveita jopa siitä, että Torstaina 26.6 voidaan julkistaa uusi valmennus. Tuolloin kerrotaan seuran tilanteesta lisää.
Ketäköhän ne uudet ihmiset Mehtimäki Oy:n taustalla ovat? Eikös tämä Kolkka ole juuri tämän konkurssikypsän Hokijoki Oy:n tulosvastuullinen toimitusjohtaja?

karjalainen.fi sanoi:
Mehtimäki Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja HokiJoki Oy:n toimitusjohtajana Mestiksessä toiminut Joonas Kolkka kertoo, että uudistunut Jokipojat pyrkii tiedottamaan seuran tilanteesta tulevana torstaina.
Kyllähän tässä puuhastelu ja koplaaminen haisee ihan helvetin pitkälle.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Ketäköhän ne uudet ihmiset Mehtimäki Oy:n taustalla ovat? Eikös tämä Kolkka ole juuri tämän konkurssikypsän Hokijoki Oy:n tulosvastuullinen toimitusjohtaja?Kyllähän tässä puuhastelu ja koplaaminen haisee ihan helvetin pitkälle.
No en tiedä, kyllähän Kolkka tuli kipparoimaan tätä paattia siinä vaiheessa, kun ruuhi oli täynnä vettä jo, eli sinällään en miellä kaveria mitenkään vanhan Hokijokin edustajaksi. Periaatteessa varmasti ihan hyvä että siellä on mukana joku, jolla on edes vähän kokemusta seuran päivittäisten asioiden pyörittämisestä. Äkkiseltään tuollainen homma jäisi ainakin itseltä tekemättä, jos siihen ihan kylmiltään pitäisi lähteä.
 
SM-liiga on iso bisnes, monien työpaikka, eikä mikään pelleily paikka. -TosiFani 4.9.2013

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Kyllähän tässä puuhastelu ja koplaaminen haisee ihan helvetin pitkälle.
Ei tässä haise yhtään mikään. Siellä toimitaan siten, kuin laissa ja liitossa on annettu mahdollisuus toimia. Hommat on niin pahasti vielä kesken, että ei edes Suomi-Sarja paikka ole lopullisesti varma. Taustoistahan ei tiedetä vielä yhtään mitään, joten silleen on aika paha haistatella...Joonas Kolkka on puheenjohtaja tällä hetkellä. Mulle kelpaa kyllä jatkossakin. Kuten mauri totesi, niin toimisto oli täynnä paskaa kun herra sinne asteli. Täysin syytön Hokijoki:n kohtaloon.

En itsekään usko ennen kuin näen, että muutama jäärä todella poistuu kuvioista. Herroilla on sen verran ollut paukkuja pelissä, että vaikea nähdä niiden luovuttavan nyt. Tai sitten jäävät selvittelemään Hokijokin kanssa lopullista kuittaamista.
 

Al Dente

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Jokipojat, HIFK
– Joensuussa jatketaan konkurssiin menevän yhtiön pohjalta, mikä on eri asia kuin uuden seuran perustaminen. Siihen liittyy erinäisiä vastuita, Antila sanoo, muttei suostu täsmentämään, minkälaisista vastuista on kyse.
– Se on liiton ja Mehtimäki Oy:n välinen asia, Antila sanoo.
Jatketaan konkurssiin menevän yhtiön pohjalta? Eli mikään ei kuitenkaan muutu? Velat jää jne? Kyllä tämä niin kauan haiskahtaa kunnes noihin jotain selvyyttä tulee. Toivottavasti asia aukaistaan tänään peripohjin.
 

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
– Joensuussa jatketaan konkurssiin menevän yhtiön pohjalta, mikä on eri asia kuin uuden seuran perustaminen. Siihen liittyy erinäisiä vastuita, Antila sanoo, muttei suostu täsmentämään, minkälaisista vastuista on kyse.
– Se on liiton ja Mehtimäki Oy:n välinen asia, Antila sanoo.
Titaanien kohdalla aikanaan nuo "erinäiset vastuut" tarkoittivat nimenomaan sitä, että uusi taustaviritelmä otti vastuulleen aiemman velat, jotta sarjapaikka saatiin säilytettyä.

Jos tähän ei olisi suostuttu, olisi edessä ollut putoaminen oman alueen (Kymi-Saimaa) alimmalle sarjatasolle (III-divisioona), joka sitten myöhemmin konkretisoitui kun rahat ja usko loppuivat taustoilta kesken.

Minulla ei todellakaan ole mitään Jokipoikia vastaan ja mikäpä siinä jos vaikka Suomi-sarjassa jatkaisivatkin, mutta...

...jos homma ei mene kuten aiemmin samassa tilanteessa olevien seurojen kohdalla, niin kyllähän siinä kohtaa Liitto kusee isolla letkulla hyvin pitkälti kaikkien jääkiekkotoimintaa tässä maassa pyörittävien alasarjaorganisaatioiden muroihin näyttäen näin todeksi, etteivät seurat ole Liiton silmissä keskenään yhdenvertaisia.
 
Life is just a place where we spend time between games.

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Jokipojat ei pidä tiedotustilaisuutta tänään. Hommat vaiheessa, kertoo mehtimakelainen.net

#21 Toimitus 26.06.2014 12:35
Jokipojat tiedottaa asioista tällä tietoa vasta 8. heinäkuuta. Syynä tilanteen keskeneräisyys:

"Mehtimäki Oy:n/Jokipoikien valmistautuminen Suomi-sarjaan kaudelle 2014-2015 etenee. Seurassa työskennellään sen eteen, että puitteet uudelle alulle saataisiin mahdollisimman pian valmiiksi.

Joensuulaisen edustuskiekkoilun uusi alku on saanut myönteisen vastaanoton. Kuluneen viikon aikana seura on käynyt neuvotteluja tulevan kauden päävalmentajasta ja pelaajistosta. Lisäksi taustayhtiössä on laitettu alulle myyntiin, markkinointiin ja organisaatiorakenteeseen liittyviä asioita.

Tilanteen keskeneräisyydestä johtuen torstaille kaavailtu tiedotustilaisuus joudutaan siirtämään myöhäisempään ajankohtaan. Tilaisuudessa on tarkoitus avata Mehtimäki Oy:n taustoja, kertoa seuran tulevaisuuden suunnitelmista sekä julkaista ensimmäiset sopimukset tulevalle kiekkokaudelle.

Teemme työtä määrätietoisesti sen eteen, että pystymme tiedottamaan hyviä uutisia kattavasti ja avoimesti mahdollisimman pian.

Pyrimme järjestämään tiedotustilaisuuden 8.7.2014."
Jokipoikien A-Nuorten liigajoukkue saa valmentajakseen tutun Jouni Variksen. Varis on tehnyt tulosta aikaisemmin Jokipoikien junnuissa ja oli edustuksen päävalmentaja, kun Jokipojat nousi Suomi-Sarjasta Mestikseen. Varis toimi Mestiksessä Mikko Haapakosken apuvalmentajana.

Karjalainen.fi kertoilee tunnelmia.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Hieman uutta tietoa Jokipoikien tilanteeseen saatiin eilen, mutta tarkempia tietoja saadaan edelleen odotella. Mehtimäkeläisen uutinen aiheesta.

Joitakin vanhoja velvotteita vanhalta taustayhtiöltä uudelle siirtyy, mutta näistä kuulemma selvitään ongelmitta. Summista ei kuitenkaan mainittu. Budjetti ensi kaudelle olisi hieman vajaa 300 000 euroa, tavoitteena nousu takaisin Mestikseen. Valmentaja- ja pelaajakuvioihin palataan kuulemma lähiaikoina ja molemmissa on tarkoitus panostaa paikallisuuteen tuontiapujen sijaan. Lisenssiasian pitäisi saada sinettinsä elokuun alussa. Nimenä pysyy ainakin toistaiseksi vielä Jokipojat.

Tällä hetkellä uuden taustayhtiön omistajia ovat Joonas Kolkka, Jiri Jormakka (Jussi Jormakan poika), Henry Rösch ja Petri Seppänen. Omistuspohjaa on kuulemma tarkoitus lähiaikoina laajentaa. Hallitukselle ollaan etsimässä uutta puheenjohtajaa nyt hommaa hoitavan Kolkan tilalle, tämä on kuulemma asialistalla ensimmäisenä hoidettavana.
 
Don't poke the bear!

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Nimenä pysyy ainakin toistaiseksi vielä Jokipojat.
Tämä oli ihan mielenkiintoinen heitto Kolkalta. Vanha nimi ja logo säilyy ainakin tulevan kauden. Mitä facebookista lukassu ja juttuja kuunnellu, niin tuo hurtta-logo on vieroksuttava monelle. Puoli kylää kaipaa Joensuun Kiekko-Poikia takaisin, mutta tämän Kolkka tyrmäsi. Ennemmin luovat jotain uutta. Toivottavasti edustaa sitten myös edelleen perinteitä....Minunkin mielestä nykyinen logo on epäonnistunut, nimi on se mikä pitääkin, tai siis JoKP kelpaisi kyllä tilalle riemusta kiljuen :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy