Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Jokipojat 2014–2015

Viestiketju osiossa 'Jokipojat' , aloittajana -Jonne-, 22.03.2014 klo 13.12.

 1. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  On uuden alun aika. Tuhkasta nousee feenikslinnun lailla, raikkaampi, eheytynyt Jokipoikien organisaatio ja kokoaa jälkeläisien tuhkasta uuden kultaisen munansa.

  Ensi viikolla avataan Jokipoikien kausi 2014-2015, kun saadaan ensimmäiset suuntaukset tulevaan. Pelaako Jokipojat Mestistä? Saadaanko velat vihdoin sellaiselle tasolle, että Mestiksessä on edellytyksiä pelata? Oma kantani on, että jos velat ei pienene todella merkittävästi, niin ehdottomasti konkurssiin nyt. Uutta rahaa on tultava niin paljon, että väistämätöntä ei vain siirrellä vuodella eteenpäin. Tämä ei palvele ketään.

  Vielä ei ole sopimuksia edes valmentajan kanssa. Näiden pohdintojen aika tulee vasta myöhemmin. Nyt pelataan ensiksi omat playoffit tulevaisuudesta.
   
 2. Joope Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Kolkan mukaan uuden/uusien päävalmentajaehdokkaiden kanssa on jo neuvoteltu, mikä tietysti välttämätöntä onkin. Omaan kristallipallooni putkahti Jari Laukkasen näköinen naama. KalPan rämpimisen jälkeen en Laukkasta varsinaisesti Joensuuhun toivo, mutta toisaalta vähän samanlaisilla taustoilla Haapakoskikin Joensuuhun tuli. Lisäksi Laukkaselta löytyy myös aiempaa JoKP-historiaa, joten en varsinaisesti yllättyisi jos Laukkanen seisoisi ensi kaudella Jokipoikien penkin takana. Siis mikäli Joensuussa nyt lopulta Mestistä pelataan.
   
 3. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  hch ja jokp ja karsijat ja yms
  Lainaus:
  Ei herranjumala. Ei ole valmentaja. Mieluummin mennään vaikka itseohjautuvasti kuin tämän kanssa.Omasta takaa olisi kyllä Jouni Varis, ei siinäkään mitään vikaa.

  Jotenkin ei jaksa spekuloida vielä mitään. Kunhan nyt edes velkasaneeraushakemus menisi jotenkin läpi, enkä oikein usko siihenkään.
   
 4. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Vähän luulen, että valmentajakysymyksessäkin joudutaan odottelemaan että seuran tulevaisuus ensin ratkeaa. Tuskin ainakaan kovin moni sellainen valmentaja, joilla olisi mahdollisesti kysyntää muuallakin, uskaltaa ottaa riskin. Jos homma Joensuussa menee reisille, niin kesällä on sitten vaikeampi löytää uutta työpaikkaa.

  Mutta onhan niitä työttömiä valmentajia Suomessa, eli sikäli ei välttämättä merkkaa mitään, vaikka päätös venyisikin. Tai sitten tosiaan Varis tai joku muu halpa ns. omasta takaa. Eikös Markku Kyllönenkin justiinsa palannut kaupunkiin? Tosin liekö hänellä edes kiinnostusta siirtyä aikuisten valmennukseen.
   
 5. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Kiitos kaikille näistä värikkäistä vuosista. On aika heittää hiekkaa kuoppaan.

  Jokipojat ei saanut siis lisenssiä mestikseen ja sillä ei ole myöskään mahdollista pelata missään liiton alaisessa sarjassa.

  Tämä tarkoittaa edustuskiekkoilun päättymistä joensuussa.
   
 6. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Näinkö se menee? Onko HCK:lla sama yhtälö?
   
 7. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
 8. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  En tiedä, mutta ainakin äkkiseltään tulee mieleen, että HCK ei hakenut lisenssiä. Toisin kuin Jokipojat, jonka lisenssi hylättiin. Tosin jonkunlaisen selvityksen joutuu kai tekemään myös, jos haluaa Suomi-sarjassa pelata.

  Se on kuitenkin ihan varmaa, että halutessaan Jokipojat saisi ihan varmasti paikan joko Suomi-sarjasta tai kakkosdivarista, sanoi Antila nyt mitä tahansa. Veikkaan kuitenkin, että todennäköisemmin nyt katsotaan taas olevan sopiva aika pöydän putsaamiselle, ja kiekkoilu Joensuussa jatkuu uudella nimellä kakkosesta tai kolmosesta ylöspäin ponnistaen.
   
 9. Canis Lupus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki, LuPo
  Lainaus:
  Saapa nähdä, pyrkiikö Kiekkokopla hakemaan entistä vakavammin paikkaa kakkosdivaria ylempää. Siinähän on kuitenkin valmiiksi joensuulainen seura, jota ei tarvitse erikseen perustaa. Eikä ehkä ole kolmessa vuodessa ehtinyt pilata talouttaan. Sekin on mielenkiintoista nähdä, mihin Jokipoikien pelaajisto päätyy.
   
 10. Aiemmin, jos siis toimintaa on jatkettu eikä pankrotti ole vienyt tuhkiakin pesästä, on päätynyt pari sarjatasoa alemmas eli tässä tapauksessa II-divariin pitäisi Jokipoikien päästä.

  Takatukka teki juurikin sen mitä kaikkein eniten pelkäsin; veti koko paskan kiville ja huolella. Kyllähän harmittaa ja isosti.
   
 11. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Ja toki jätti kapteenina ensimmäisenä uppoavan laivan.

  Kiekkokopla on ja sillä on sarjapaikka. Olisiko nimenä kohta Jokipojat?
   
 12. El Lude Jäsen

  Kolmas konkurssikerta toden sanoo? Olisikohan sittenkin kannattunut tehdä yhteistyötä KalPan kanssa eikä kärrätä kalliita pelaajia Joensuuhun? Toisaalta ihan sama näin paikkakunnalta muuttaneena. Nykymuotoisen Mestiksen loppu häämöttää...
   
 13. apulais-GM Jäsen

  Veikkaan kyllä, että Jokipoikien tekemä valitus urheilun oikeusturvalautakuntaan menee läpi, ja Mestistä pelataan taas syksyllä. Elokuussa haalitaan pelaajat joukkueeseen, sekä valmentaja, ja ei kun menoksi. Sinnittely jatkukoon ainakin ensi kauden vielä.

  Tosin aika suoraa puhetta Mestiksen/Jääkiekkoliiton edustajalta, että no fucking way. Se on loppu nyt. No säästyypä katsojien rahat, sponsorien rahat, omistajien rahat kun ei urheilla korkealla tasolla. Pelaajat vaan jää ilman tuloja tai joutuvat etsimään töitä muualta.
  Onhan tuo koko Mestis tosiaan muutenkin uppoamassa suohon kun siellä vedellään Lempäälän Kisa vastaan Keuruun Pallo ja Heinolan Peliitat vastaan Oulunsalon Vasama - pelejä.

  Ehkä Jokipojat on tosiaan nähty, ja jää historiaan.
   
 14. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Ei jää. Vaikka nyt siltä tuntuukin, mutta ei Joensuu ilman edustuskiekkoilua jää. Omilla kasvateilla ja seudun pelaajilla tullaan alhaalta ylöspäin ripeästikin.

  Hieno kolumni karjalaisessa.

  Koko Itä-Suomessa itketään Jokipoikia

  Näihin sanoihin, näihin tunnelmiin:

  Lainaus:
   
 15. Lähemäen Dynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, TML
  Oli tuossa Karjalaisen kirjoituksessa hienotkin hetkensä, mutta myös tunteikasta tosiasiat kiertävää sepitystäkin.

  Aika ronskisti sanottu, että Jokipojat kiinnostaa ja KeuPa ei. Asiassa on vähintään totuuden siemen, mutta ensi kausi näyttäköön kuinka KeuPa missäkin kiinnostaa. Itse en jää ainakaan itkemään Jokipoikien perään. Pikemminkin olen tyytyväinen siitä, että seura jossa taloudellisia asioita ei näemmä pystytä hoitamaan kuntoon, hoitaa asiansa sitten pohjakosketuksen kautta. Jatkuva ylivarojen eläminen, siinä missä muut isot tuntuvat pysyvän budjeteissaan, vääristää kilpailutilannetta koko Mestiksessä.

  Mestiksen yleiselle kiinnostukselle niin Jokipoikien, HCK:n kuin viime vuoden tapahtumat heittävät varjon, se on selvä asia ja tietysti se on huono asia.
  Tästä huolimatta terveessä metsässä on ennen pitkää mukavampi viettää aikaa kuin Synkmetsässä.
   
 16. everon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
  Ei Jokipoikia itketä pelkästään sielä idässä, vaan kyllä täälä länsirannikolla on ihan samat murheelliset fiilikset Jokipoikien kohtalon suhteen. Toivottavasti perinteikäs seuranne palaa pikavauhtia mestiskartalle. Itselläni on aina ollut jonkinlainen salarakkaus -suhde Jokipoikiin. On se aina ollut niin hieno vastustaja.

  Karsinnat pitäisi pysyvästi palauttaa ja pikavauhtia. Tämä on ainoa keino pelastaa liigan ulkipuolinen elämä. On ihme, jos ei herrat pikku hiljaa herää tähän tosiasiaan. Itsekkyydellä tuhotaan koko suomikiekko. Sanon tämän Sportin kannattajana.
   
 17. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Onhan Jokipoikien poistuminen kurja juttu. Mutta siinä on myös mahdollisuus. Aiemmin on sarjapaikan säilyttämiseksi pitänyt ottaa kontolleen vanhan yhdistyksen velat, nyt jos sarjapaikka menee ja seura tekee konkurssin, niin uuteen nousuun pääsee puhtaalta pöydältä. Jokipoikien juniorityö on niin vahvaa että samalle tasolle ei pääse yksikään tämänhetkinen Mestis-seura. Siltä pohjalta nousu onnistuu varmasti eikä kestä montaa vuotta. Toivottavasti uuteen ponnistukseen saadaan vaan sellaiset tekijät jotka ottavat oikeasti edellisten virheistä opikseen ja vuosikymmenten talousongelmakurimus katkaistaan lopullisesti Joensuussa.
   
 18. El Lude Jäsen

  Lainaus:
  1. divarin/Fazer-liigan/Mestiksen historia missä pelaa? Voinee olla, että tällä nykyisellä pskasarjalla tulee vielä ikävä yhtä suurista - lue Jokipojat/Kiekkopojat/Kiekko-Karhut. Yksi on jo poistunut liigaan sekä toinen on poistumassa. Tämä asia tulee konkertisoitumaan siellä Mikkelissä viimeistään reilun vuoden päästä. Sarjan yleisömagneettien poistuminen on yhtä kuin sarjan kuolema. Ikävä on vanhaa 1. divaria FoPSeineen, Hermeksineen... Tilalle tulee näitä farmi/muoviseuroja. Toisaalta ymmärrä historiattomuuden juuri näissä nousukasseuroissa...
   
 19. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Jos ei näiden velkasaneerauksien kautta talouttaan kuntoon yrittäviä seuroja hyväksytä mihinkään Jääkiekkoliiton alaisiin sarjoihin niin sehän kannustaa aina tekemään heti ja välittömästi kunnon kupit eli konkurssia kehiin ja taas kulkee.

  Konkurssin kauttako nämä asiat aina kuuluukin hoitaa?
   
 20. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Jokipoikien kohdallakin uusi sarjataso taitaa olla "Muut suomalaiset sarjat"-kategoriassa...jos sielläkään. Taitavat vaipua - HCK ja Jokipojat - unohduksen yöhön ? Ikävä kyllä.
   
 21. Lainaus:
  No joo, HCK todennäköisesti häviää mutten usko että Jokipojat tulee sitä koskaan tekemään. Johtuen kaupungin jääkiekkokulttuurista sekä liigamenneisyydestä. Ja ainahan meidät otetaan esille kun puhutaan surullisesta taloudenhoidosta, nyt ja aina.

  Ja selvennykseksi vielä, miksi Jokipojat on edelleen täällä mestis-osiossa, jos on mennyt ohi; Jokipojat valittaa lisenssipäätöksestä - Mehtimäkeläinen
   
 22. YksinLäpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Hei, hei!

  Nähdään sitten joskus...
   
 23. JoKP Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
  On semmoinen kutina, että Jokipojat jatkaa Mestiksessä. Lisenssitoimikunta ei yksinkertaisesti voi "kävellä" käräjäoikeuden päätöksen yli, toisin sanoen se ei voi estää velkajärjestelyyn päässyttä seuraa lyhentämästä velkojaan. On melkein satavarmaa, että ko.toimikunta ei ole ottanut Suomen lakia/käräjäoikeuden päätöstä kokonaisuudessaan huomioon evätessään Jokipoikien Mestispaikan.

  Farssin ja vedätyksen maku kaikissa Mestiksen linjavedoissa/päätöksissä on ollut. Linjattomuus kaikkine kabinettipäätöksineen on ollut keitoksessa päämausteena, Jokipoikien Mestispaikka tulee siihen samaan keitokseen "hyvänä" lisämausteena. On sentään ihan oikeudenmukaista, että kaiken maailman hihhulit eivät saa päättää jo velkajärjestelyyn päässeen yhtiön kohtalosta, vaan tässä päätös nojaa Suomen lainsäädäntöön, mikä on Jokipoikien kannalta hyvä juttu.
   
 24. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Jokipojat ei pelaa varmasti Mestiksessä, jos palkat pysyy edelleen maksamatta. En usko että pelaa muutenkaan.

  Oleellinen kysymys on jäänyt ilman vastausta: Mikä oli se ratkaiseva syy, miksi lisenssiä ei myönnetty? Velka ei voi olla ainoa syy tai vielä vähemmän velkajärjestely. Vähän saman kysymyksen vastauksen perään huuteli Jussi Jormakka. Mikä on se maksu, jonka suorittamalla lisenssi tulee? Hiukan on tosiaan huteralla pohjalla tämäkin päätös....
   
 25. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Lainaus:
  Eiköhän se ole ne palkat, joita oli kuulemma 30k rästissä (ei saisi olla yhtään). Se, että seura on velkasaneerauksessa ei ole mikään peruste lisenssin hyväksymiselle. Mielestäni tosin sekään ei voi olla oikein, että Jokipojat ei saisi pelata missään liiton alaisessa sarjassa, kun se ei täyttänyt Mestiksen ehtoja.