-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
On uuden alun aika. Tuhkasta nousee feenikslinnun lailla, raikkaampi, eheytynyt Jokipoikien organisaatio ja kokoaa jälkeläisien tuhkasta uuden kultaisen munansa.

Ensi viikolla avataan Jokipoikien kausi 2014-2015, kun saadaan ensimmäiset suuntaukset tulevaan. Pelaako Jokipojat Mestistä? Saadaanko velat vihdoin sellaiselle tasolle, että Mestiksessä on edellytyksiä pelata? Oma kantani on, että jos velat ei pienene todella merkittävästi, niin ehdottomasti konkurssiin nyt. Uutta rahaa on tultava niin paljon, että väistämätöntä ei vain siirrellä vuodella eteenpäin. Tämä ei palvele ketään.

Vielä ei ole sopimuksia edes valmentajan kanssa. Näiden pohdintojen aika tulee vasta myöhemmin. Nyt pelataan ensiksi omat playoffit tulevaisuudesta.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Kolkan mukaan uuden/uusien päävalmentajaehdokkaiden kanssa on jo neuvoteltu, mikä tietysti välttämätöntä onkin. Omaan kristallipallooni putkahti Jari Laukkasen näköinen naama. KalPan rämpimisen jälkeen en Laukkasta varsinaisesti Joensuuhun toivo, mutta toisaalta vähän samanlaisilla taustoilla Haapakoskikin Joensuuhun tuli. Lisäksi Laukkaselta löytyy myös aiempaa JoKP-historiaa, joten en varsinaisesti yllättyisi jos Laukkanen seisoisi ensi kaudella Jokipoikien penkin takana. Siis mikäli Joensuussa nyt lopulta Mestistä pelataan.
 
Don't poke the bear!

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Kolkan mukaan uuden/uusien päävalmentajaehdokkaiden kanssa on jo neuvoteltu, mikä tietysti välttämätöntä onkin. Omaan kristallipallooni putkahti Jari Laukkasen näköinen naama.
Ei herranjumala. Ei ole valmentaja. Mieluummin mennään vaikka itseohjautuvasti kuin tämän kanssa.Omasta takaa olisi kyllä Jouni Varis, ei siinäkään mitään vikaa.

Jotenkin ei jaksa spekuloida vielä mitään. Kunhan nyt edes velkasaneeraushakemus menisi jotenkin läpi, enkä oikein usko siihenkään.
 
SM-liiga on iso bisnes, monien työpaikka, eikä mikään pelleily paikka. -TosiFani 4.9.2013

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jotenkin ei jaksa spekuloida vielä mitään. Kunhan nyt edes velkasaneeraushakemus menisi jotenkin läpi, enkä oikein usko siihenkään.
Vähän luulen, että valmentajakysymyksessäkin joudutaan odottelemaan että seuran tulevaisuus ensin ratkeaa. Tuskin ainakaan kovin moni sellainen valmentaja, joilla olisi mahdollisesti kysyntää muuallakin, uskaltaa ottaa riskin. Jos homma Joensuussa menee reisille, niin kesällä on sitten vaikeampi löytää uutta työpaikkaa.

Mutta onhan niitä työttömiä valmentajia Suomessa, eli sikäli ei välttämättä merkkaa mitään, vaikka päätös venyisikin. Tai sitten tosiaan Varis tai joku muu halpa ns. omasta takaa. Eikös Markku Kyllönenkin justiinsa palannut kaupunkiin? Tosin liekö hänellä edes kiinnostusta siirtyä aikuisten valmennukseen.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Kiitos kaikille näistä värikkäistä vuosista. On aika heittää hiekkaa kuoppaan.

Jokipojat ei saanut siis lisenssiä mestikseen ja sillä ei ole myöskään mahdollista pelata missään liiton alaisessa sarjassa.

Tämä tarkoittaa edustuskiekkoilun päättymistä joensuussa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Miksipä ei olisi?
En tiedä, mutta ainakin äkkiseltään tulee mieleen, että HCK ei hakenut lisenssiä. Toisin kuin Jokipojat, jonka lisenssi hylättiin. Tosin jonkunlaisen selvityksen joutuu kai tekemään myös, jos haluaa Suomi-sarjassa pelata.

Se on kuitenkin ihan varmaa, että halutessaan Jokipojat saisi ihan varmasti paikan joko Suomi-sarjasta tai kakkosdivarista, sanoi Antila nyt mitä tahansa. Veikkaan kuitenkin, että todennäköisemmin nyt katsotaan taas olevan sopiva aika pöydän putsaamiselle, ja kiekkoilu Joensuussa jatkuu uudella nimellä kakkosesta tai kolmosesta ylöspäin ponnistaen.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Veikkaan kuitenkin, että todennäköisemmin nyt katsotaan taas olevan sopiva aika pöydän putsaamiselle, ja kiekkoilu Joensuussa jatkuu uudella nimellä kakkosesta tai kolmosesta ylöspäin ponnistaen.
Saapa nähdä, pyrkiikö Kiekkokopla hakemaan entistä vakavammin paikkaa kakkosdivaria ylempää. Siinähän on kuitenkin valmiiksi joensuulainen seura, jota ei tarvitse erikseen perustaa. Eikä ehkä ole kolmessa vuodessa ehtinyt pilata talouttaan. Sekin on mielenkiintoista nähdä, mihin Jokipoikien pelaajisto päätyy.
 
Vastuu ko. taklausten suorittamisesta on näkemykseni mukaan taklaavalla pelaajalla. Jarmo Muukkonen 16.11.09.
Haluan varmistaa, ettet ole roskapostirobotti.
Aiemmin, jos siis toimintaa on jatkettu eikä pankrotti ole vienyt tuhkiakin pesästä, on päätynyt pari sarjatasoa alemmas eli tässä tapauksessa II-divariin pitäisi Jokipoikien päästä.

Takatukka teki juurikin sen mitä kaikkein eniten pelkäsin; veti koko paskan kiville ja huolella. Kyllähän harmittaa ja isosti.
 

El Lude

Jäsen
Kolmas konkurssikerta toden sanoo? Olisikohan sittenkin kannattunut tehdä yhteistyötä KalPan kanssa eikä kärrätä kalliita pelaajia Joensuuhun? Toisaalta ihan sama näin paikkakunnalta muuttaneena. Nykymuotoisen Mestiksen loppu häämöttää...
 
Veikkaan kyllä, että Jokipoikien tekemä valitus urheilun oikeusturvalautakuntaan menee läpi, ja Mestistä pelataan taas syksyllä. Elokuussa haalitaan pelaajat joukkueeseen, sekä valmentaja, ja ei kun menoksi. Sinnittely jatkukoon ainakin ensi kauden vielä.

Tosin aika suoraa puhetta Mestiksen/Jääkiekkoliiton edustajalta, että no fucking way. Se on loppu nyt. No säästyypä katsojien rahat, sponsorien rahat, omistajien rahat kun ei urheilla korkealla tasolla. Pelaajat vaan jää ilman tuloja tai joutuvat etsimään töitä muualta.
Onhan tuo koko Mestis tosiaan muutenkin uppoamassa suohon kun siellä vedellään Lempäälän Kisa vastaan Keuruun Pallo ja Heinolan Peliitat vastaan Oulunsalon Vasama - pelejä.

Ehkä Jokipojat on tosiaan nähty, ja jää historiaan.
 
– En mä sitä väitä, että internetti on huono harrastus, mutta jos siihen ottaa rinnalle urheilua niin hyvä.
Matti Nykänen

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Ehkä Jokipojat on tosiaan nähty, ja jää historiaan.
Ei jää. Vaikka nyt siltä tuntuukin, mutta ei Joensuu ilman edustuskiekkoilua jää. Omilla kasvateilla ja seudun pelaajilla tullaan alhaalta ylöspäin ripeästikin.

Hieno kolumni karjalaisessa.

Koko Itä-Suomessa itketään Jokipoikia

Näihin sanoihin, näihin tunnelmiin:

Heikki Arpi kirjoitti:

Rakkaus lajiin on kaupungissa kuitenkin riittävän suurta. Viimeistään syksyllä 2018 Joensuussa pelataan taas Mestistä.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Oli tuossa Karjalaisen kirjoituksessa hienotkin hetkensä, mutta myös tunteikasta tosiasiat kiertävää sepitystäkin.

Aika ronskisti sanottu, että Jokipojat kiinnostaa ja KeuPa ei. Asiassa on vähintään totuuden siemen, mutta ensi kausi näyttäköön kuinka KeuPa missäkin kiinnostaa. Itse en jää ainakaan itkemään Jokipoikien perään. Pikemminkin olen tyytyväinen siitä, että seura jossa taloudellisia asioita ei näemmä pystytä hoitamaan kuntoon, hoitaa asiansa sitten pohjakosketuksen kautta. Jatkuva ylivarojen eläminen, siinä missä muut isot tuntuvat pysyvän budjeteissaan, vääristää kilpailutilannetta koko Mestiksessä.

Mestiksen yleiselle kiinnostukselle niin Jokipoikien, HCK:n kuin viime vuoden tapahtumat heittävät varjon, se on selvä asia ja tietysti se on huono asia.
Tästä huolimatta terveessä metsässä on ennen pitkää mukavampi viettää aikaa kuin Synkmetsässä.
 
Est Sularus oth Mithas

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Ei Jokipoikia itketä pelkästään sielä idässä, vaan kyllä täälä länsirannikolla on ihan samat murheelliset fiilikset Jokipoikien kohtalon suhteen. Toivottavasti perinteikäs seuranne palaa pikavauhtia mestiskartalle. Itselläni on aina ollut jonkinlainen salarakkaus -suhde Jokipoikiin. On se aina ollut niin hieno vastustaja.

Karsinnat pitäisi pysyvästi palauttaa ja pikavauhtia. Tämä on ainoa keino pelastaa liigan ulkipuolinen elämä. On ihme, jos ei herrat pikku hiljaa herää tähän tosiasiaan. Itsekkyydellä tuhotaan koko suomikiekko. Sanon tämän Sportin kannattajana.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Onhan Jokipoikien poistuminen kurja juttu. Mutta siinä on myös mahdollisuus. Aiemmin on sarjapaikan säilyttämiseksi pitänyt ottaa kontolleen vanhan yhdistyksen velat, nyt jos sarjapaikka menee ja seura tekee konkurssin, niin uuteen nousuun pääsee puhtaalta pöydältä. Jokipoikien juniorityö on niin vahvaa että samalle tasolle ei pääse yksikään tämänhetkinen Mestis-seura. Siltä pohjalta nousu onnistuu varmasti eikä kestä montaa vuotta. Toivottavasti uuteen ponnistukseen saadaan vaan sellaiset tekijät jotka ottavat oikeasti edellisten virheistä opikseen ja vuosikymmenten talousongelmakurimus katkaistaan lopullisesti Joensuussa.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

El Lude

Jäsen
Aika ronskisti sanottu, että Jokipojat kiinnostaa ja KeuPa ei. Asiassa on vähintään totuuden siemen, mutta ensi kausi näyttäköön kuinka KeuPa missäkin kiinnostaa. Itse en jää ainakaan itkemään Jokipoikien perään.
1. divarin/Fazer-liigan/Mestiksen historia missä pelaa? Voinee olla, että tällä nykyisellä pskasarjalla tulee vielä ikävä yhtä suurista - lue Jokipojat/Kiekkopojat/Kiekko-Karhut. Yksi on jo poistunut liigaan sekä toinen on poistumassa. Tämä asia tulee konkertisoitumaan siellä Mikkelissä viimeistään reilun vuoden päästä. Sarjan yleisömagneettien poistuminen on yhtä kuin sarjan kuolema. Ikävä on vanhaa 1. divaria FoPSeineen, Hermeksineen... Tilalle tulee näitä farmi/muoviseuroja. Toisaalta ymmärrä historiattomuuden juuri näissä nousukasseuroissa...
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Jos ei näiden velkasaneerauksien kautta talouttaan kuntoon yrittäviä seuroja hyväksytä mihinkään Jääkiekkoliiton alaisiin sarjoihin niin sehän kannustaa aina tekemään heti ja välittömästi kunnon kupit eli konkurssia kehiin ja taas kulkee.

Konkurssin kauttako nämä asiat aina kuuluukin hoitaa?
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Jokipoikien kohdallakin uusi sarjataso taitaa olla "Muut suomalaiset sarjat"-kategoriassa...jos sielläkään. Taitavat vaipua - HCK ja Jokipojat - unohduksen yöhön ? Ikävä kyllä.
 
"Ei tarvitse olla lehmä huomatakseen, että maito on hapanta."
Jokipoikien kohdallakin uusi sarjataso taitaa olla "Muut suomalaiset sarjat"-kategoriassa...jos sielläkään. Taitavat vaipua - HCK ja Jokipojat - unohduksen yöhön ? Ikävä kyllä.
No joo, HCK todennäköisesti häviää mutten usko että Jokipojat tulee sitä koskaan tekemään. Johtuen kaupungin jääkiekkokulttuurista sekä liigamenneisyydestä. Ja ainahan meidät otetaan esille kun puhutaan surullisesta taloudenhoidosta, nyt ja aina.

Ja selvennykseksi vielä, miksi Jokipojat on edelleen täällä mestis-osiossa, jos on mennyt ohi; Jokipojat valittaa lisenssipäätöksestä - Mehtimäkeläinen
 
"Välillä kyllä mietin, että Kouvolassa on pakko asua Suomen tyhmimmät ihmiset" - KKtig mietiskeli 7.12.12 Juujärvelle kenkää(?) ketjussa.

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
On semmoinen kutina, että Jokipojat jatkaa Mestiksessä. Lisenssitoimikunta ei yksinkertaisesti voi "kävellä" käräjäoikeuden päätöksen yli, toisin sanoen se ei voi estää velkajärjestelyyn päässyttä seuraa lyhentämästä velkojaan. On melkein satavarmaa, että ko.toimikunta ei ole ottanut Suomen lakia/käräjäoikeuden päätöstä kokonaisuudessaan huomioon evätessään Jokipoikien Mestispaikan.

Farssin ja vedätyksen maku kaikissa Mestiksen linjavedoissa/päätöksissä on ollut. Linjattomuus kaikkine kabinettipäätöksineen on ollut keitoksessa päämausteena, Jokipoikien Mestispaikka tulee siihen samaan keitokseen "hyvänä" lisämausteena. On sentään ihan oikeudenmukaista, että kaiken maailman hihhulit eivät saa päättää jo velkajärjestelyyn päässeen yhtiön kohtalosta, vaan tässä päätös nojaa Suomen lainsäädäntöön, mikä on Jokipoikien kannalta hyvä juttu.
 
"Amat victoria curat"

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Jokipojat ei pelaa varmasti Mestiksessä, jos palkat pysyy edelleen maksamatta. En usko että pelaa muutenkaan.

Oleellinen kysymys on jäänyt ilman vastausta: Mikä oli se ratkaiseva syy, miksi lisenssiä ei myönnetty? Velka ei voi olla ainoa syy tai vielä vähemmän velkajärjestely. Vähän saman kysymyksen vastauksen perään huuteli Jussi Jormakka. Mikä on se maksu, jonka suorittamalla lisenssi tulee? Hiukan on tosiaan huteralla pohjalla tämäkin päätös....
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mikä oli se ratkaiseva syy, miksi lisenssiä ei myönnetty?
Eiköhän se ole ne palkat, joita oli kuulemma 30k rästissä (ei saisi olla yhtään). Se, että seura on velkasaneerauksessa ei ole mikään peruste lisenssin hyväksymiselle. Mielestäni tosin sekään ei voi olla oikein, että Jokipojat ei saisi pelata missään liiton alaisessa sarjassa, kun se ei täyttänyt Mestiksen ehtoja.
 
Yo Buddy. Still alive?
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy