Jokerit-Tappara 10.4.2002. Toinen näytös.

  • 5 901
  • 290

Tuamas

Jäsen
Tapparan ja Jypin faneilla on näemmä muutakin yhteistä, kuin se että kannattavat perinteisimpiä kahvaajajoukkueita.
Nimittäin armoton kitinä, valitus ja ininä, tapparavaneilla finaaleista ja jyppivaneilla pleijareista putoamisesta.
Liiga on heitä vastaan, muut ovat pahoja, osaamattomia, heitä vastaan, tyhmiä ja muutenkin kaikki on huonosti.

Hei, ihan oikeesti...
 

Knight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Re: Re: Re: Re: Tuomari virhe!!

Viestin lähetti Ferris


Jos näin on niin sehän taas tarkoittaa selkeästi sitä, että kauden aikana lähes kaikki maalinkulmalta tyhjiin ohjatut maalit tulis hylätä, koska melkein ainahan lapa on jo tolpan kulmalla valmiina (eli maalivahdin alueella) vaikka kaveri ite olisikin alueen ulkopuolella.... ? :o

Lapahan siellä saa ollakin, mutta ei luistimet.
 

Pete#35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Detroit
Viestin lähetti Tuamas
Tapparan ja Jypin faneilla on näemmä muutakin yhteistä, kuin se että kannattavat perinteisimpiä kahvaajajoukkueita.
Nimittäin armoton kitinä, valitus ja ininä, tapparavaneilla finaaleista ja jyppivaneilla pleijareista putoamisesta.
Liiga on heitä vastaan, muut ovat pahoja, osaamattomia, heitä vastaan, tyhmiä ja muutenkin kaikki on huonosti.

Hei, ihan oikeesti...

No Tuomaksella taas ei muuta valitettavaa kuin valittaa muista faneista ja olla tyytyväinen suljetusta sarjasta.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Viestin lähetti petepeters
Jokereille hoidetaan mestaruus tuomaripelillä. Korostetan, että en kummankaan voittoa toivo ja mestari saisi ratketa urheilullisesti. Ei näin miten se näyttää menevän.

Onneksi Helsinki ei ole maailman napa, ei edes Suomen, vaikka niin tuntuu suuri media kuvittelevan. Jokereiden mestaruutta pääsee media taas hehkuttamaan.

Hohhoijaa. Eilen Ruudun saama rangaistus oli salaliitto Jokereita vastaan, ja nyt sitten tänään ollaankin salaliitossa Tapparaa vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Re: ITKUVIRRET ITKUMUURILLA

Viestin lähetti spoonful
Niinhän tässä taas kävi. Jo HPK-sarjassa Jokerien voitot aiheuttivat pahimman luokan itkut. Ja sama toistuu nyt kun Jokerit voitti Tapparan. Kyllä osaa kyllästyttää.

Mielestäni Jokerit kärsi selvää vääryyttä jäähyjen viheltämisessä, sen verran Tappara esti ja koukki joka käänteessä. Mutta sehän tiedettiin jo etukäteen, tämä Tapparan pelityyli. Ja ottelun loppupuolella alkoi todella näyttää siltä, että tuomarit haluavat pudottaa Jokerit jo tässä vaiheessa. Onneksi ei onnistunut, Jokerit on timanttia.

Ihmeellisesti muuten Machulda ei näissä finaaleissa onnistu maalinteossa.

Eikö sitä nyt voisi edes yrittää seurata näitä otteluja objektiivisesti? Tuomarit Suomessa ovat kylläkin liian helposti yleisön "vietävissä", mutta tuskinpa kuitenkaan puolueellisia mihinkään suuntaan.

Kai ammattiylpeyttä pitäisi sen verran löytyä, ja uskon että löytyykin. Minusta Ruudun taklauksesta annettu ulosajo oli täysin oikeutettu, ja tämänpäiväinen Tapparan maalin hylkääminen samoin. Molemmat rohkeita ja oikeita tuomioita.

Lopettakaa nyt hyvät ihmiset se itkeminen. Itseäni on alkanut lähinnä oksettaa jääkiekko-ottelussa käyminen, koska yleisö tuntuu näinä päivinä koostuvat "jääkiekkoasiantuntijoista", jotka huutavat ja kiljuvat tuomarilta jäähyä jokaikisestä pienestäkin kontaktilanteesta kuin vanhat naiset.

Yrittäkää nyt muistaa, että jääkiekko on miesten peli ja jättäkää se akkamainen kitiseminen vähemmälle. Sekä katsomossa että tällä palstalla.

Ei millään pahalla. :)
 

Diamond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Phoenix Coyotes, Liverpool, TPV, Haka
Mä totean vain että Jokereiden toista maalia ei olisi pitänyt hyväksyä. Aivan selkeä maalipaitsio mutta siitä huolimatta tuomarit päättivät hyväksyä maalin. Mutta kuitenkin oikea joukkue voitti, tuomarivirheestä huolimatta.
 

Tuamas

Jäsen
Viestin lähetti Pete#35


No Tuomaksella taas ei muuta valitettavaa kuin valittaa muista faneista ja olla tyytyväinen suljetusta sarjasta.


- Ei olekaan oikein muuta valitettavaa, on vain naurettavaa kun unohdetaan se kumpi oli pelillisesti parempi ja keskitytään haukkumaan tuomareita sekä esim. liigan johtoa.
Onhan se tietyllä tavalla ymmärrettävää, että tunteet ovat kuumina kun on finaalit menossa, mutta jotain rajaa sentään...

Mitä tyytyväisyyden aihetta minulla on suljetusta sarjasta? Itselleni olisi aivan sama, vaikka saipa olisikin joutunut karsimaan, samoin kuin ässät edellisellä kaudella.

Jos ammutte, niin älkää ampuko ohi.
 

Pete#35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Detroit
No ei täällä montaa henkilöä ole joka ei ole puolustanut näkemyksiään oman joukkueen kannalta.Näistä maaleista varmaan puhutaan vielä pitkään jos Jokerit voittaa mestaruuden,mutta miksei puhuttas onhan täällä sairaanpitkiä topiceja esim. Nielikäisestä(ihan mukava kaveri muuten).Vaikea uskoa että muiden joukkueitten fanit olisivat reagoineet näihin maaleihin/hylättyyn maaliin toteamalla vain että"no, ne oli parempia".Kyllä täällä on monesti ollut lynkkaus meininki pienemmistäkin.Onhan se niin että kun on hävitty ja valitetaan ni kuullostaahan se säälittävältä.Kuitenkin peräkkäisinä päivinä tehdään kaksi suht samanlaista maalia toinen hyväksytään ja vastaava seuraavana päivänä hylätään,hyväksytty maali jopa selvempi tapaus kuin hylätty.Pakostakin rupeaa arvostelemaan tuomiota.kuka voi sanoa ettei rupeaisi?

Huom!En väitä että toisen tuomarin "virhe" pitää kuitata hyväksymällä seuraavassa pelissä vastaava,vaan tarkkuutta ja vaikka niiden videoiden käyttöä kun niitä kerran on.
 
Viimeksi muokattu:

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
sm-painit....

Niin kuulemma Tapparasta osallistuu Seinäjoella tänään alkaviin Sm-paineihin Yli 90kg sarjaan Mikko Luoma ja Pekka Saravo 80kg sarjaan Miska Kangasniemi Sekä alle 80kg Tuukka Mäntylä .No leikki leikkinä ja Tappara vähensi painiaan ensi erän jälkeen.Mutta muuten aivan järkyttävää katseltavaa.....
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
1-1

Huh, huh, tämä tästä sitten taas tulee, tuomarithan sitä jälleen kerran auttoivat Jokerit voittoon. On se hyvä, että ensi kaudelle siirrytään tuon yhden päädumarin systeemiin, niin ei tarvitse käyttää rahaa niin paljon lahjontaan. Hirveä natina ja nitinä aina kun Jokerit voittavat ja joka ainoa kerta se tuntuu olevan tuomareiden tai liigan johtoportaan tms. ansiota. Olisi mukava joskus kuulla, että Jokerit olivat yksinkertaisesti parempia, mutta tähän ei varmaan päästä. Dumareille, kuten pelaajillekin sattuu virheitä, jotka välillä vaikuttavat matsien tulokseenkin, mutta eiköhän nuo matsit silti 99%sti ratkea pelaamalla, kun pelaajat noita maaleja tekevät.

Oliko täällä ketjua, jossa naristiin esim. neljännen HPKn matsin Jokerijäähyistä, jotka olivat aiheettomia?
Avattiinko ketju, jossa naristiin eilisen tuomarikaksikon sallimaa hirveää kahvausta, josta Tappara selvästi hyötyi?
Avattiinko tänään ketju, jossa kauhistellaan Kukin eilistä taklausta?
Vastaus noihin kaikkiin on ei? Mistähän moinen johtuisi, sitä voivat tänne kirjoittaneetkin vähän arvioida.

Sitten asiaan, aikataulussa (voitot 3-1 Jokereille) ollaan ja eilinen peli olikin jo selvästi parempaa tasoltaan. Lehtonen oli takaisin omassa luokassaan ja hoiti työnsä jälleen kerran eleettömän varmasti. Myönnän, että maali olisi kyllä ollut torjuttavissa ja Lehtonen meni tavallisuudesta poiketen nopeasti maihin, joten yläpesä oli auki, hieno veto tosin. Koivistolta loistava ottelu ja oli selvästi kentän hallitsevin pakki. Hyökkäyspään osalta Banham teki jälleen sitä työtä mitä varten hänet on palkattu, laukaus lähtee nopeasti ja kovaa, muuhun hommaan mies ei juurikaan kykene. Onneksi tosin Tapparan miehet eivät ole saaneet Banhamia hermostumaan täysin, eilen oli jo pari kertaa likellä. JHagin mielipiteeseen Rosan vaisuudesta en yhtysi, Rosa on parantanut peliään koko ajan, ja vaikka eilen ei maaleje syntynytkään, niin mies on jatkuvasti vaarallinen ja on innostunut nyt myös puolustuspelistä. Sitten erikoismaininta Niko Mikkolalle, hän pelaa tällä hetkellä todella suurella sydämmellä ja tekee kaikkensa jengin eteen, hienoa katsoa tällaista.

Tapparan pelistä sen verran, että allekirjoittaneen silmään näytti, että väsy alkoi painaa ja Jokerien puolustuksen murtamiseen ei enää jaksettu tehdä töitä lopussa. Missä on esimerkiksi Janne Ojanen, ei ole juuri kentällä esiintynyt, fyysisesti kylläkin, mutta peliesitykset olleet vaisuja. Vauhdin ylläpito onkin Jokerien paras ase isokokoisempaa Tapparaa vastaan ja eilen siitä nähtiin jo esimakua. Vielä kun noista huonoista purkukiekoista päästäisiin eroon ja myös tästä rasittavasta tavasta antaa vastustajalle aina maali tai pari kaulaa, jota sitten lähdetään kuromaan kiinni.

Tästä on hyvä jatkaa ja Hakametsästä haetaan lisäpisteitä!

P.S. Joko seuraavan matsin dumarit on tiedossa?
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti tsei_tsei
Puheesi on kuin kärpäsen surinaa korvissani.

Ja sunnuntaina ripottelet tuhkaa päällesi:confused: :D

Muutama kommentti pelistä:

Jokereiden 2-1 maalissa Koiviston luistin/luistimet olivat maalivahdinalueella ennen kiekkoa, mutta estikö se Draperin a) näkemistä b) liikkumista c) torjumista? Vastaus jokaiseen kohtaan on jyrkkä ei. Tapparan 2-2 tasoitusyritys taas täytti kaikki yllä olevat kohdat. Joten pisteet tuomareille...

Pelottavalta näyttää Tapparan "hyytyminen":confused: Toivottavasti se oli vain näitä asennepuolen ongelmia, nimittäin noutaja tulee mikäli Tapparalla alkaa oikeasti luistin painaa - toivotaan parasta ja pelätään pahinta...

Mikäli Jokerit voittaa mestaruuden Rautakorvella riittää miettimistä ensi kaudeksi - jalat, jalat?
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Viestin lähetti Diamond
Mä totean vain että Jokereiden toista maalia ei olisi pitänyt hyväksyä. Aivan selkeä maalipaitsio mutta siitä huolimatta tuomarit päättivät hyväksyä maalin. Mutta kuitenkin oikea joukkue voitti, tuomarivirheestä huolimatta.

Tuollaista termiä ei säännöistä löydy mutta maalivahdin häirinnästä siellä kyllä puhutaan.
 

joejoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kukin taklaus

Te kaikki jotka olette tuominneet Ruudun taklauksen, tuomitsetteko myös Kukin taklauksen ja pitäisikö siitä antaa myös pelikieltoja. Muistakaa myös perustella kunnolla.

Mielestäni Kukille kuuluisi yhden ottelun panna, kiekottoman pelaajan selkään ja laitaan päin kohdistuneesta taklauksesta. Vauhtia ei ollut paljon mutta se poista taklauksen vaarallisuutta.

Liiga kovasti mainostaa yrittävänsä poistaa päähän kohdistuneet ja ylipäätänsä vaaralliset taklaukset. Jos Kuki ei saa minkäänlaista rangaistusta, liigan tarkoitus ei ole poistaa vaarallisia taklauksia vaan ainoastaan poistaa heidän mielestään vaaralliset taklaukset jotka aiheuttavat taklatulle jonkinlaisen vamman. Jos näin on olemme menossa metsään jälleen kerran.
 

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Viestin lähetti mission16W


Ei, Hull seisoo melkein Hasekin käden päällä :) Kyllä se olisi ollut kaikin puolin hylättävä maali, mutta ymmärrän hyvin miksi sitä ei hylätty.

Sorry, taidan sitten sekoittaa toiseen maaliin asiassa kuka seisoi ja missä, mutta muistan kun hidastusta veivattiin edestakaisin ja luistin oli jonkun sentin maalivahdin alueella.

No tänään sitten aamut-tv:stä tuo tapparan maali eri kulmasta. Kukaan ei työnnä Hassista jokereiden maalialueelle, joten ihan aiheellisesti maali hylättävä.

Aika ihmeellinen matsi sinäänsä, ottelun alku näytti, että jokerit tulisivat olemaan pelkkä ottava puoli. Ja nuo Draperin ensi erän hirmu torjuntalukemat tulivat pääasiassa, että jokerit vippasivat kiekkoa joka paikasta maalia kohden ja jos niistä joku olisi mennyt maaliin, olisi Draper ottanut sen omaan piikkiinsä. Tosin hiton ärsyttäviä veskarille, jos on vähääkään epävarma tunne. Selvästi parempi voitti loppujen lopuksi.

Mielenkiintoista huomata kahden ottelun ketjujen perusteella kuinka muiden joukkueiden kannattajat ovat selvästi ottaneet toisen joukkueen suosikikseen. Tiedoksi; minulle on ihan sama kumpi voittaa, kuhan se ei ole tappara tai jokerit ;)
 

Fläppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti petepeters
Jokereille hoidetaan mestaruus tuomaripelillä. Korostetan, että en kummankaan voittoa toivo ja mestari saisi ratketa urheilullisesti. Ei näin miten se näyttää menevän.

Onneksi Helsinki ei ole maailman napa, ei edes Suomen, vaikka niin tuntuu suuri media kuvittelevan. Jokereiden mestaruutta pääsee media taas hehkuttamaan.

Nykyään pelit ratkaistaan joko tuomaroinnilla tai lahjomalla, pelillisillä ansioilla ei ole enää merkitystä. Tähän johtopäätökseen olen tullut lueskellessani jatkoajan kirjoituksia.

Tuntuu aika säälittävältä, että joku kotipoika sohvallaan maalailee näitä salaliittoteorioita. Tämän vielä ymmärtää, mutta onko niistä pakko kertoa tänne ja samalla masentaa niitä (lukuisia) jotka keskittyvät täällä todella "ruotimaan" ja kommentoimaan pelejä/muita topiceja.

Vielä täytyy lisätä, että en kuulu tänne aktiivisesti kirjoitteleviin, mutta luettua tulee sitäkin enemmän. Ja tämä harrastus olisi huomattavasti miellyttävämpää ja rakentavampaa, jos nämä edellä mainitut kirjoitukset jäisivät vähemmälle.
 

hfx3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Detroit, Tps
Re: Kukin taklaus

Viestin lähetti joejoker
Te kaikki jotka olette tuominneet Ruudun taklauksen, tuomitsetteko myös Kukin taklauksen ja pitäisikö siitä antaa myös pelikieltoja. Muistakaa myös perustella kunnolla.

Mielestäni Kukille kuuluisi yhden ottelun panna, kiekottoman pelaajan selkään ja laitaan päin kohdistuneesta taklauksesta. Vauhtia ei ollut paljon mutta se poista taklauksen vaarallisuutta.

Liiga kovasti mainostaa yrittävänsä poistaa päähän kohdistuneet ja ylipäätänsä vaaralliset taklaukset. Jos Kuki ei saa minkäänlaista rangaistusta, liigan tarkoitus ei ole poistaa vaarallisia taklauksia vaan ainoastaan poistaa heidän mielestään vaaralliset taklaukset jotka aiheuttavat taklatulle jonkinlaisen vamman. Jos näin on olemme menossa metsään jälleen kerran.

minun mielestäni Kuki sai juuri oikean tuomion tilanteesta.
Ruudulle ei olisi tarvinnut antaa 2 ottelun pelikieltoa, mutta 5+20 oli oikea tuomio.
ja perustelut: Kukin taklauksessa oli selvästi vähemmän vauhtia ja sillä on suuri merkitys siihen että tapahtuuko loukkaantumisia.
paikan päältä katsottuna näytti siltä ettei jokeri pelaaja lentänyt pää edellä laitaan niin kuin Ojaselle kävi. olenko väärässä??
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Parempi voitti

Iso kokoisen Tapparan pohkeissa painoi edellisen päivän peli ja Jokerit oli koko ottelun selvästi liikkuvampi ja kun Lehtonenkin oli löytänyt torjuntavireensä niin näin kävi.

Tässä ketjussa on puhuttu paljon muutamasta tapahtumasta ja täytyy itsekin kommentoida:

Kukin taklaus:
Vastaava tyhmyys kuin Ruudun toiminta, erona vauhti eli oli enemmänkin tönäisy kuin taklaus. Tuomio oli oikea.

Maalit joissa pelaaja oli maalivahdin alueella:
Tässä kohtaan tuomarit eivät noudattaneet samaa linjaa. Savolainen hyväksyi ja Henriksson hylkäsi. Molemmissa tilanteissa vastustaja oli maalivahdin alueella, mutta ei häirinnyt maalivahtia, joten olisi pitänyt joko hylätä tai hyväksyä molemmat.

Ihmetyttää fanien kommentointi loukkaantumisista. Esimerkiksi Ikosen lausunto Petriläisen pohkeesta on totta eli Rosan viikate isku olisi voinut aiheuttaa suuremman vamman kuin se aiheutti. Muistakaa että lääkäri tekee työtään eikä saa esim. valehdella. Sillä jos lääkäri antaa harhaan johtavia lausuntoja niin on vaikeuksissa vrt. hiihtoliiton lääkärit.
 

teppomh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voutilainen ?!?!?

Osaako joku kertoa miksi Jukka ei pelannut eilen?

Ja lisäksi saa nähdä pelaako Alanko taas perjantaina, sillä meni aika tyhmän jäähyn ottamaan jo 4-5 alivoimalla.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitä epäselvää on siinä, että pelaaja(Koivisto) oli maalivahdinalueella ennen kiekkoa? Sehän ei ole silloin maali. Jääkiekkoa pelataan kuulkaas Jokeri"kaukalossa saa vahingoittaa vastustajaa tahallaan" fanit sääntöjen mukaan. Eivät säännöt ole vain sitä varten, että niitä noudatetaan joissain tilanteissa.


Siis jos maalitilanne on epäselvä, niin silloin katsellaan videoita eikä tuomita vain summanmutikassa. Tämmöiset tilanteet katsotaan melkeinpä aina runkosarjassakin, jos tilanteessa on pienintäkään epävarmuutta, mutta finaaleissa ei Henriksonin takia katsota edes tilannetta, jossa aika selvästi voi todeta, että Koivisto oli maalivahdinalueella, mutta tuomaripa tuomitsee päinvastoin, eikä katso edes videota.


Niin ja on aivan naurettavaa väittää, että tämä olisi jotain tappion tuomaa katkeruutta tms. Jos peli ratkeaa tuomarivirheeseen jonka jokainen voi selkeästi havaita, niin minä en kyllä näe mitään syytä siihen, miksi tämä pitäisi tulkita joksikin tappion tuomaksi katkeruudeksi tms. Väitän, että ihan jokainen Jokeri-fani olisi samassa tilanteessa jos se olisi tapahtunut toisinpäin, "valittanut" ihan samalla tavalla. Ja jos peli ratkeaa tosiaan siihen tuomarivirheeseen, niin onko se tappion tuomaa katkeruutta, onko?
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Nyyh...nyyh...nyyh...

Toivottavasti Tapparan joukkue ja valmennusjohto on aivan yhtä sekaisin ja kiinni tuossa tuomareiden tekemisissä kuin Tapparan fanit tuntuvat olevan. Samanlaista itkua ja valitusta kuin oli Kerhon johdon, valmentajan, pelaajien ja fanien taholta on nyt sitten kuulunut Tapparan taholta ja sen sarjan lopputuloksenhan me tiedämme. Eli keskittäkää vain kaikki tarmonne tuomareistta valittamiseen, me keskitytään seuraavaan peliin sillä tämä sarja ei ole vielä lähellekkään ratkennut.

Joten ei muuta kuin jatkakaa vain valitsemallanne nyyhky linjalla.
 

Phillyflu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, Rangers
Hoh hoijaa!

Viestin lähetti PTS
Mitä epäselvää on siinä, että pelaaja(Koivisto) oli maalivahdinalueella ennen kiekkoa? Sehän ei ole silloin maali. Jääkiekkoa pelataan kuulkaas Jokeri"kaukalossa saa vahingoittaa vastustajaa tahallaan" fanit sääntöjen mukaan. Eivät säännöt ole vain sitä varten, että niitä noudatetaan joissain tilanteissa.


Siis jos maalitilanne on epäselvä, niin silloin katsellaan videoita eikä tuomita vain summanmutikassa. Tämmöiset tilanteet katsotaan melkeinpä aina runkosarjassakin, jos tilanteessa on pienintäkään epävarmuutta, mutta finaaleissa ei Henriksonin takia katsota edes tilannetta, jossa aika selvästi voi todeta, että Koivisto oli maalivahdinalueella, mutta tuomaripa tuomitsee päinvastoin, eikä katso edes videota.


Niin ja on aivan naurettavaa väittää, että tämä olisi jotain tappion tuomaa katkeruutta tms. Jos peli ratkeaa tuomarivirheeseen jonka jokainen voi selkeästi havaita, niin minä en kyllä näe mitään syytä siihen, miksi tämä pitäisi tulkita joksikin tappion tuomaksi katkeruudeksi tms. Väitän, että ihan jokainen Jokeri-fani olisi samassa tilaneteessa jos se olisi tapahtunut toisinpäin, "valittanut" ihan samalla tavalla.

Pääsin vasta nyt Jatkoaikaan ja arvasin, että kun tämän threadin avaa, niin joku Tapparalainen täällä valittaa tuomarien toiminnasta. Koikka liukui alueelle samalla hetkellä, kun maila osui kiekkoon ja meni maaliin. Hän ei millään lailla estänyt Draperin työskentelyä tilanteessa, jossa Draper oli toisella tolpalla.

Tapparan hylätyssä maalissa Hassinen työntyi perä edellä Lehtosen syliin ilman, että häntä kukaan työnsi. Kiekon mentyä maaliin katsoin heti Henrikssonia ja hänellä oli heti kädet levällään. Ei hetkenkään epäröintiä.

Mitä tulee Tampereella hyväksytyyn Jokerien maaliin, niin eiköhän kaikki nähneet sen, että Mäntylä työnsi Mikkolan Draperin päälle.

Todennäköisesti nämä asiat on täällä jo todettu, mutta en jaksa lukea koko ketjua.

Tuomarit ei näitä pelejä ratko. Piste.
 

teppomh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
# 509 Videomaalituomari

Viestin lähetti PTS
Siis jos maalitilanne on epäselvä, niin silloin katsellaan videoita eikä tuomita vain summanmutikassa. Tämmöiset tilanteet katsotaan melkeinpä aina runkosarjassakin, jos tilanteessa on pienintäkään epävarmuutta, mutta finaaleissa ei Henriksonin takia katsota edes tilannetta, jossa aika selvästi voi todeta, että Koivisto oli maalivahdinalueella, mutta tuomaripa tuomitsee päinvastoin, eikä katso edes videota.

Ajattelin vain lisätä tähän tämän säännön kun se on näköjään joltain päässyt unohtumaan, kuten myös Rautakorvelta.

*****
# 509 Videomaalituomari

(a) Kun Sm-liigan ottelussa käytetään videomaalituomaria, hän voi tarkastaa seuraavat tilanteet:

1. Ylittikö kiekko maaliviivan?
2. Menikö kiekko maaliin ennen kuin maalikehikko siirtyi pois paikaltaan?
3. Ohjattiinko kiekko maaliin kädellä tai potkaistiin kiekko maaliin?

(b) Tilanne voidaan tarkastaa ainoastaan erotuomarin pyynnöstä.
*****

Lisäksi ajattelin vain lisätä yhden kohdan minkä huomasin eilen heti hallissa, tilanteen josta Jokereille olisi pitänyt tuomita rankkari.

Nimittäin jossain vaiheessa oliko se nyt 2. vai 3. joku Tapparan pelaaja (pakki?) peitti kiekon alleensa omalla maalivahdin alueella.

Ja videoltakin kun katoin kotoa ihan selvästi pelaaja sulki kiekon haarojensa väliin. Mutta tilanteesta vihellettiin peli vain poikki ja aloitus b-pisteelle.

*****
# 611 Kiekon päälle pudottautuminen

(c)Maalivahtia lukuunottamatta ei kukaan puolustavan joukkueen pelaaja saa pudottautua kiekon päälle, pitää tai haalia kiekkoa vartaloonsa tai käsiinsä, kun kiekko on maalialueella.

Tämän säännön rikkomisesta on peli välittömästi katkaistava ja tuomittava rangaistuslaukaus rikkonutta joukkuetta vastaan, mutta muuta rangaistusta ei tuomita.

Jos maalivahti on poistettu jäältä, erotuomarin on tämän säännön rikkomisesta tuomittava välittömästi maali ei-rikkoneen joukkueen hyväksi.

Huomautus: Tätä sääntöä on tulkittava siten, että rangaistuslaukaus tuomitaan ainoastaan, jos kiekko on maalialueella rikkeen tapahtuessa. Tapauksissa, joissa kiekko on maalialueen ulkopuolella, voi kuitenkin olla kysymys Säännön 611 (a) määrittelemästä tilanteesta, josta tuomitaan pieni rangaistus, vaikka rangaistuslaukausta ei tuomitakaan
*****
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös