Jokerit takaisin Liigaan?

  • 349 801
  • 2 049

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Viha on eri asia kuin halveksunta. Halveksunta aiheuttaa reaktion, että ei haluta olla missään tekemisissä. Saattaa siis johtaa katsojakatoon, joka ei ole ollenkaan hyvä juttu kotijoukkueen lipunmyynnille.
Ymmärrän pointtisi.

Jokerit teki aikoinaan pahan virheen liittymällä venäläiseen jääkiekkoliigaan. Päätöksen taustalla olevat henkilöt eivät taida enää vaikuttaa Jokereissa. Hjallis Harkimo ja valitettavasti meidän tamperelaistenkin ikioma rautakansleri Kalervo Kummola. Virhe on tehty, sen Kummolakin on myöntänyt jo ennen viimeisintä Venäjän aggressiivista hyökkäystä. Harkimo on ja toivottavasti pysyykin etäällä Jokereista.

Jokerit-kannattajat tekivät virheen. Kaikki ne, jotka ovat KHL-pelejä käyneet katsomassa ovat tehneet virheen. Heitä on myös Jokerit-kannattajien ulkpuolella.

On kuitenkin paljon kannattajia, jotka eivät KHL-Jokereita ole lainkaan hyväksyneet. Sitten on kannattajia, jotka eivät ole ymmärtäneet KHL:n syvintä olemusta olennaisena osana Venäjän propagandakoneistoa. Valitettavasti urheilulliset syyt, ruplat ja paremmat pelaajat sokaisivat merkittävän osan suomalaisesta jääkiekkoyhteisöstä. Samalla tavalla KHL rikkauksineen on sokaissut suomalaisia pelaajia. Kaikkia niitä, jotka ovat KHL:ään mahtuneet. Lisäksi suomalaiset seurat ovat myyneet pelaajia KHL:ään. Raha on puhunut, venäläinen propagandakoneisto kiittänyt.

Samaan aikaan Venäjä on harjoittanut sotatoimiaan Ukrainassa Krimin niemimaalla jo vuodesta 2014. Aiemmin mm. Georgiassa.

Missä oli vastustus, kun Rauman Lukko kääri isot hillot myymällä maalivahtinsa rajan pimeälle puolelle? Näin esimerkkinä.

Virheitä on tehty. Niitä on tehty paitsi Helsingissä, mutta myös muualla. KHL:n kanssa ei olisi pitänyt koskaan tehdä minkäänlaista yhteistyötä. Venäjän kanssa ei olisi pitänyt tehdä minkäänlaista yhteistyötä.

Jälkikäteen tämä on helppo todeta.

Nykyjohdon eli Kurrin, Kauhasen, Vuorisen ja kumppaneiden roolia voidaan arvioida. Ovatko he oikeita henkilöitä johtamaan Jokereita liigassa vai onko maine liiaksi tahriintunut? Ehkä näin.

Kuitenkin Jokerit, suuri osa sen kannattajista ja sen lukuisat jääkiekkojuniorit ovat pääosin syyttömiä emoseuransa toimiin. Edellä jo kirjoitin, miten myös Jokereiden ulkopuolella on tehty päätöksiä ruplankuvat silmissä. Mielestäni emme voi näihin asioihin vedoten sulkea Jokereita yhteisönä pois suomalaiselta jääkiekkokartalta.

On Jokereiden tie Liigaan sitten millainen tahansa, niin mahdollisuus sille on mielestäni annettava. Jos vuoden päästä olosuhteet ovat kunnossa, niin miksei suoraankin , mutta nähdäkseni alasarjojenkin kautta nouseminen voisi tulla kysymykseen. Viisaammat päättäkööt tämän tai voin minäkin päättää, jos minulle siitä maksetaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Olen tästä ohituskaistasta eri mieltä, mutta ymmärrän täysin sinun ja esim. @Roger Moore pointin. En tiedä, olenko itse mädäntynyt liian kauan tässä ajatuksessa, mutta sisällölläkin on väliä. Mielestäni tässä on kolme eri kokonaisuutta, joita ei voi jättää huomiotta:
  1. Talous - taloudellinen panos Liigan hyväksi. Jokereilla on historiaa Liigan kanssa ja sillä on jonkinlainen valmis paikka, johon se istuu. Sen ei tarvitse luoda uutta kannattaja- tai viholliskuvaa vaan se enemmänkin tuo tutun ja turvallisen takaisin.
  2. Urheilullinen & taloudellinen mahdollisuus - Jokereilla on jo olemassa imago sekä identiteetti, joihin se voi kytkeä itsensä osaksi Liigaa. Sillä on olemassa olevasta kannatuspohjasta mahdollisuus myös haastaa Liigaa urheilullisen kärkikamppailun osalta, joten se ei ole tulossa heittopussiksi sarjaan.
  3. Suomen tärkeimmän talousalueen kytkeminen takaisin Liigaan.
Historiaa ja paikkaansa ei voi ostaa. Espoo ei tarjoa juurettomuutensa ja historiattomuutensa takia mitään sellaista, josta HIFK hyötyisi läheskään vastaavalla tavalla kuin Jokereista. Se on tosiasia. Sille on olemassa ihan oikeita syitä, miksi Espoossa eivät oikein omat joukkueet ole menestyneet, joten ihmettelen kokonaisuutena sitä vertauksen hakemista juuri sieltä. Espoo on liian lähellä Helsinkiä ja suurin osa asukkaista saapuu sinne muualta alun perin. Espoossa on ilmeisen kattava kannatus, joka jakautuu jo nyt Jokereiden ja HIFK:n välillä, jättäen paikallisen varjoonsa. Potentiaalisia nousijoita muualta Suomesta ei sitten löydykään, joten ongelma on teoreettinen. Asiakokonaisuus on sekin, että miten ylipäätään Liiga saadaan auki, jos saadaan - eihän suljettu Liiga ole Jokerien vika.
Olen kanssasi kaikista pointeista samaa mieltä. Jokerit tarjoaisi Liigalle valtavasti sen tietää aivan jokainen. Ei tuota mahdollista paluuta voi kuitenkaan kutsua miksikään muuksi kuin ohituskaistaksi verrattuna Kiekko-Espooseen mikä on rakentanut uutta tulemistaan maltilla jo monta kautta. 16 joukkueen Liigan on pakko olla aivan maksimikokoinen, niin miten Kiekko-Espoon nyt käy, jos Jokerit nousee Liigaan ensi kauden jälkeen? Joutuuko Kiekko-Espoo tarpomaan Mestistä loputtomiin ja odottamaan, että jos sieltä joku konkurssipesä ilmestyy, niin he voisivat sitten korvata kyseisen joukkueen? Mielestäni mahdollisuus taistella Suomen-Mestaruudesta pitäisi olla myös Espoossa siinä missä Helsingissäkin. Sarja on vähintään avattava siinä vaiheessa kun jokin seura (Jokerit) nousee kabinetin kautta ja täyttää Liigan joukkuemäärällä. Mieluisin ratkaisu olisi kuitenkin se, että Jokerit siirtyy ensiksi Mestikseen ja sitten Liigaan otetaan Mestiksen voittaja oli se sitten Jokerit, Kiekko-Espoo tai jokin muu. Tämän jälkeen Liiga-karsinnat tuodaan takaisin.
 

S.T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Tampa Bay
Vai roikkuuko Kiekko-Espoo loputtomiin löysässä hirressä Mestiksen puolella ilman minkäänlaista realistista mahdollisuutta päästä jonain päivänä Liigaan?
Kohtuullista olisi, että karsinnat palaisivat. Lisäksi pitäisi ottaa käyttöön Sweitsin malli, jossa olisi etukäteen auditoitu Mestiksen liigakelpoiset seurat ja näin karsintoihin päästyään tilanne olisi ottelusarjaan osallistuville seuroille selkeä. Liigasta tippuva seura myisi liigaosakkeen nousevalle seuralle ja tässä prosessissa Liiga voisi antaa esimerkiksi luottoa.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Liigan kanta Jokereiden paluusta ohituskaistaa pitkin näyttää olevan selvä, jos vain kaikki asiat kunnossa:

Pari lainausta:
Menee kyllä Hiltusen jutut täysin alimpaan kastiin.
Ei ole mitään urheilullista siinä, että yksi venäjän veli-joukkue pääsee kaikista synneistään ohi. Ja ohittaa vielä koko Mestiksen.
Kysynpä vain, voisiko joku rahakas oligarkki muutaman välikäden kautta perustaa uuden joukkueen ja ohittaa kaikki sarjatasot vain kertomalla että rahaa on?
Haisee aika pitkälle, että money talks!
Urheilun kanssa tällä ei ole mitään tekemistä.
Mieluummin 12 joukkueen avoin sarja aikanaan ja kaikki kynnelle kykenevät yrittämään nousua.
JoKP, Espoo, Karhu-Kissat, PiTa, Haukat, Hermes, Ketterä jne ketään suosimatta.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Viimeksi muokattu:

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Haisee aika pitkälle, että money talks!

Urheiluromantikkohan se ei olisi, joka tätä ei sanoisi, mutta siis onhan tässä nyt ihan koko Liigalla ykkösintressi rahan suhteen Jokereihin. Kun se raha on siitä ikävä juttu, että tämä nykyinen sirkuskaan ei ilman sitä pyöri ollenkaan. Liigan tuottavuus on ollut menossa huonompaan suuntaan ja yhä kovempaa on kilpailu erityisesti nuorissa uusista faneista. Totta kai sillä rahalla on merkitystä ja sehän on ihan ensimmäinen ehtokin, joka Liigaan vaaditaan.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
:D

Eero Tauru ja SaiPa-Jokerit. Jumalauta!

Kaikesta muusta voi olla eri mieltä, mutta tuon klipin kun kuuntelee niin vieläkö joku väittää, etteikö Jokereille olisi tilausta Liigassa!! Hä!
Eero on kyllä kunnon sketsihahmo. Tavattiin ukkeli kerran jossain Lappeenrannan baarissa, siellä se ns. siviiliasemassa vittuili ja meuhkasi parille mukana olleelle Jokeri-paidalle Jokereista vielä isommalla vaihteella kuin radiossa, ja kun huomasi että kuulijakuntaa huvitti, niin lisäsi vaan vauhtia, meni jo aika painokelvottomaksikin miehen jutut, ja jos olisi ollut jotain näitä kilipää-sämpylänjakajia kuulolla niin varmaan olisi Eero saanut turpaansakin. Onneksi Eeron molotusta oli kuuntelemassa vain juuri se säyseä ja hyväkäytöksinen 0,0016% osa Jokeri-faneista, joiden maineen loput pilaa.

Mikä lie trauma lieneekään takana, mutta kyllä Jokerit sai aina Taurun ihan omille kierrosluvuille. Venäjä-Jokerit saattaisi olla miehen pumpulle jo liikaa.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Johonkin häpeäpaaluun voisi osana liigalisenssiehtoa ripustaa Kummolan, Harkimon ja Kurrin. Sen verran pötyä ovat pokerinaamalla ihmisille syöttäneet viimeisten vuosien aikana.

Kummola perusteli sitä, miksi Bluesia ei pari vuotta aiemmin päästetty KHL:ään, mutta Jokerit päästettiin, täysin random-puheella, että (sinänsä pätevien maalivahtien, mutta ei nämä mitkään Selänne ja Numminen olleet) Petri Vehasen ja Atte Engrenin siirrot muka saivat hänet vasta tajuamaan, että KHL:ssä pitää olla joukkue Suomesta. ( Kummola: SM-liigan koosta ei ole tehty päätöksiä ) Oikea syyhän oli se, että Bluesissa ei ollut hänellä henkilökohtaista intressiä.

Jari Kurri väitti Norisk Nickelin olevan täysin suomalainen ( Jari Kurri painottaa Jokerien uuden omistajayrityksen suomalaisuutta – puolustaa kuitenkin globaalia suuntausta: "Muuten tämä olisi aika surkeaa touhua" ), joten Jokerit oli jo ennen tätä viimeistä siirtoa tällä perusteella suomalaisomistuksessa, jotkut täällä Jatkoajassa jopa tämän sonnan nielivät, ja Harkimon pötypuheita en jaksa edes kerrata.
 
Viimeksi muokattu:

S.T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Tampa Bay
Urheilullinen ratkaisu vyyhtiin olisi, että Jokerit ei saisi vapaalippua Liigaan, vaan Liiga ilmottaisi liigalaajentumisesta keväällä 2024 ja Mestiksen mestari nousisi ilman karsintoja, jos täyttää liigakriteerit.

Näin saataisiin pöhinää Mestikseen kahdeksi kaudeksi ja uskoisin, että Jokereille pystyttäisiin järjestämään kaudeksi 2022-23 lisenssi Mestikseen.

Lisäksi tämä olisi reilua K-Espoota kohtaan ja myös heillä olisi mahdollisuus nousta urheilullisilla perusteilla.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Eihän tässä Jokereiden Liigaan paluussa ole kuin hyviä puolia:
  • Massii tulee ovista ja ikkunoista joka seuran kassaan, koska hallit tulevat olemaan täynnä marraskuisena tiistainakin
  • Liigan taso nousee ja loppuu tai ainakin vähenee se ulina Liigan huonosta tasosta
  • Hieno näyteikkuna tuleville suomalaisille kiekkotähdille jos pääsee näyttäytymään neloskentän laidassa
  • Jatkoajan keskustelupalstakin herää eloon (peleihin ja lätkään liittyvistä hyvähenkisistä) vastakkainasetteluista

Ehtona tietty, että kaikki aiemmat Venäjä-kytkökset purettu ja homma 100% omissa hyppysissä.

Mutta noin muutoin, tervetuloa landelle, Jokerit!
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Urheilullinen ratkaisu vyyhtiin olisi, että Jokerit ei saisi vapaalippua Liigaan, vaan Liiga ilmottaisi liigalaajentumisesta keväällä 2024 ja Mestiksen mestari nousisi ilman karsintoja, jos täyttää liigakriteerit.

Näin saataisiin pöhinää Mestikseen kahdeksi kaudeksi ja uskoisin, että Jokereille pystyttäisiin järjestämään kaudeksi 2022-23 lisenssi Mestikseen.

Lisäksi tämä olisi reilua K-Espoota kohtaan ja myös heillä olisi mahdollisuus nousta urheilullisilla perusteilla.

Ja sitten mestiksen voittaisi sellainen, joka ei täyttäisi kriteerejä ja kaikkia ärsyttäisi.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tarjolla olisi hyvä ja urheilullinen nelinkertainen runkosarja 4 x 15 = 60 ottelua. Runkosarjan kaksi viimeistä voisivat joutua karsimaan Liiga-paikastaan.
Karsintojen paluuta voitaisiin varmaan jossain vaiheessa harkitakin, mutta tuohon urheilullisesti tasapuoliseen nelinkertaiseen sarjaan tuskin mentäisiin, sillä ainakin Helsingissä, Satakunnassa ja Tampereella halu suurempaan määrään paikallispelejä olisi varmasti suurta. Talous edellä siis 62 pelin runkosarja, jossa nykyisten kolmikoiden sijaan muodostetaan parit, jotka pelaavat ylimääräiset kaksi ottelua keskenään nelinkertaisen päälle.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Suomisarjaan, enintään Mestikseen. Sieltä sitten nousun kautta. Samalla voitaisiin suorittaa pieni sarjauudistus, kuten jotkut ovat puhuneet. Itse en kaipaa Jokereita pätkääkään. Syyt ovat täällä mainittu jo moneen kertaan. Kärpillä on muutama mukava muisto Jokereista, mutta ei se vaikuta omaan mielipiteeseen. Suora kabinettinousu vain alleviivaa niitä syitä, miksi minulla on ollut vaikeuksia pitää Liigasta viimeiseen +5 vuoteen. Ilman poikaani en pelejä jaksaisi seurata. Tällainen "kaikilla pitää olla kivaa" meininki ei vain uppoa. Reilu 10v sitten täälläkin oltiin pomminvarmoja ettei silloisessa Mestiksessä ole seuroja, jotka voisivat Liigassa pärjätä.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Mitä ihmeen ohituskaista höpinöitä täällä pyörii. Liigalla on vaatimukset, miten sisälle pääsee ja jos (ja tuo nyt boldattuna, alleviivattuna ja kaikkee) Jokerit ne täyttää, niin silloin tervetuloa vaan. Kaikenlainen kitinä, tyyliin "mutta kun Espoo" on aivan täysin turhaa. Espoolla on ollut tässä jo vuosia aikaa täyttää nuo samat ehdot. Ei ole täyttänyt ja siten eivät vielä pelaa Liigaa. Toki sitten kun täyttävät ehdot, niin aivan samalla tavalla tervetuloa.

Sitten täällä huolehditaan joukkue määrän kasvusta. Jos Liiga mahdollisesta 16 joukkueesta vielä kasvaisi, niin sittenhän alettaisiin olemaan jo todella lähellä sellaista joukkue määrää, että Liiga voisi itse jakautua kahteen eri tasoryhmään. Ja jos aidosti ollaan Suomikiekosta huolissaan ja siten myös "kakkostason" elinvoimaisuudesta, niin luultavasti sata kertaa sadasta saataisiin parempi lopputulos, jos kaksi korkeinta sarjatasoa rakennetaisiin Liigan sisälle, kuin että vaan pudotettaisiin x määrä joukkueita mestikseen ja toivottaisiin parasta.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Urheiluromantikkohan se ei olisi, joka tätä ei sanoisi, mutta siis onhan tässä nyt ihan koko Liigalla ykkösintressi rahan suhteen Jokereihin. Kun se raha on siitä ikävä juttu, että tämä nykyinen sirkuskaan ei ilman sitä pyöri ollenkaan. Liigan tuottavuus on ollut menossa huonompaan suuntaan ja yhä kovempaa on kilpailu erityisesti nuorissa uusista faneista. Totta kai sillä rahalla on merkitystä ja sehän on ihan ensimmäinen ehtokin, joka Liigaan vaaditaan.
No, jos urheilullisuudella ei ole mitään väliä, olisi varmasti hyvä sopia ennakkoon mikä jengi maksaa kunakin vuonna eniten siitä, että saa olla mestari. Tai voisihan sen hoitaa vuorotellen. Ehkä kuitenkin olisi oikein, että eniten maksava saa eniten viirejä.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Siis meinaatko, että yleisesti ensin signataan pelaajia ja sen jälkeen katsotaan pelaajabudjetti? Vai mitä tällä oikein haetaan? Totta kai ensin laaditaan budjetti ja rahoitus, jonka jälkeen sitten itse pelaajia aletaan hankkimaan.

Jokerit tulee mitä todennäköisimmin hajauttamaan omistuksensa laajalle. Helsingistä kyllä löytyy maksukykyä ja Jokereilla on Suomen laajin kannattajapohja. Siinä on paljon mihin rakentaa - ja narri kyllä tulee nauramaan makeasti 2023 syksyllä.

Pointti siis mulla on että kun pitää kaikki rakentaa käytännössä tyhjästä niin haukataan kerralla vähän liian suurta palaa kakkua. Toki kannatuspohjaa on hurumykke mutta kyllä jos halutaan kerrasta menetystä joukkue niin se ei valitettavasti tule halvaksi. Itse en kannata kabinettinousua muutamasta syystä. Se vie pohjan Mestiksen toiminnalta kun urheilullisuudella ei ole merkitystä.

Jos kerran Jokerit saa kasaan Liigaryhmän kaudelle 2023 niin ei pitäisi olla vaikeuksia kasata Mestisjengi ens kaudeks ja näin tehdä nousu urheilullisesti sekä kartoittaa Liigaan mukaan tulevat ukot. Myös kannattajat taatusti käyvät peleissä niinkuin on uhottu.
 

Glove

Jäsen
  • Liigan taso nousee ja loppuu tai ainakin vähenee se ulina Liigan huonosta tasosta
Käsittääkseni liigan taso ei nouse pelkästään sillä, että siellä pelaa joukkue joilla on jokerin kuva paidassa. Jokerit ei ole käsittääkseni julkistanut yhtään pelaajasopimusta kaudelle 23-24 niin aika paha mennä sanomaan onko se porukka kiinnostava ja tasokas vai ei.
 

Oskupoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pepe Jürgens
Suomisarjan kautta tervetuloa. Sieltä ne muutkin ponnistaa ja sinne ehtii varmasti jo ensi kaudeksi joukkueen rakentaa jos vilpitön tahto löytyy.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Jos Jokerit saa hommansa kasaan kaudeksi 2023-24, niin pitäiskö Liiga kausi pääkaupunkiseudulla aloittaa tupladerbyillä stadikalla. Jos Kaliforniassa voidaan pelata ulkoilmaotteluita helteessä, niin kait se on mahdollista syyskuussa etelä-Suomessakin?
 

Glove

Jäsen
Kuka lähtee Liigasta pois, jotta Jokerit pääsee sisään? Liigassa ollaan jo ihan ääritasoilla pelaaja materiaalin kanssa.
Ei kukaan. Runkosarjaankin saadaan 16 joukkueella tasan neljä kierrosta ja pelimäärä pysyy samana. Saa nähdä mitä pelimäärälle käy sitten kun on 17 (K-Espoo) 18 (JoKP) tai 19 (RoKi) joukkuetta liigassa.

Pelaajamateriaalin suhteen olet ihan oikeassa, nykyiselläkään joukkuemäärällä liigassa on pelaajia joiden paikka olisi Mestiksessä. Jospa noista KHL pudokkaista osa päätyisi liigaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös