Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 734 677
  • 8 198

# Seiskakasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, #65, #86 #51, #8, #12 #18
Ei Kapasta ainakaan kolattu mitenkään jäähyn tai ainakaan ulosajon arvoisesti.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Selvennän muuten tuota käyttämääni sanaa "ryssä". En tarkoita sillä suoraan venäläistä. Mulla on monta venäläistä kaveria, eivätkä he ole missään tapauksessa vähääkään ryssiä.

Ryssä on henkilö, joka tuntee ylpeyttä Venäjän valtiosta tai venäläisyydestä tai pitää niitä millään tapaa hyvinä asioina. Ryssä on yleensä venäläinen (muttei aina kuten trollitehtaiden trolleista tiedämme) ihminen, joka ei kykene näkemään kuinka surkea ja huono asia ja valtio Venäjä on. Esimerkiksi panslavistinen nationalismi on automaattisesti silkkaa ryssäpaskaa jne. Kunnollinen venäläinen tunnustaa, että nyky-Venäjä Putineineen ja KHL-sarjoineen on vaarallinen, epäoikeudenmukainen ja kaikin puolin perseestä perseestä. Ja länkyttäjille huomio: Venäjän valtio, ei joku tavallinen venäläinen yhteisö.

Tuli tarve selventää tämä, koska KHL on nimenomaan aivan vitun hirveä ryssäliiga, josta Jokereiden kaltaisen arvokkaan seuran tulisi poistua pikimiten.
 

# Seiskakasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, #65, #86 #51, #8, #12 #18
Ryssä on henkilö, joka tuntee ylpeyttä Venäjän valtiosta tai venäläisyydestä tai pitää niitä millään tapaa hyvinä asioina. Ryssä on yleensä venäläinen (muttei aina kuten trollitehtaiden trolleista tiedämme) ihminen, joka ei kykene näkemään kuinka surkea ja huono asia ja valtio Venäjä on. Esimerkiksi panslavistinen nationalismi on automaattisesti silkkaa ryssäpaskaa jne. Kunnollinen venäläinen tunnustaa, että nyky-Venäjä Putineineen ja KHL-sarjoineen on vaarallinen, epäoikeudenmukainen ja kaikin puolin perseestä perseestä.
Joo. Faijani on venäläisen naisen kanssa pitänyt yhtä kymmenkunta vuotta. Ja ko. naisella on kaksi nuorehkoa (so. itseäni nuorempia eli silloin tosi nuoria, toim. huom.) poikaa. Yhteistä kaikille on se, että he eivät välitä paskaakaan nyky-Venäjän päivänpolitiikasta tai oikeastaan mistäkään muustakaan yhteiskunnallisesta tematiikasta. Ovat melkoisen "isänmaallisia" ja siten koko lailla "nationalistisia". Kysyessäni Putinista tai Venäjän nykyjohdosta, on se heidän mielestään "ihan jees". Vaikka eivät tiedä mistään yhtään mitään. Eivät muuten tiedä sen puoleen KHL:stäkään jokseenkaan mitään. Yritä nyt sitten väitellä tai haastaa tälläisiä ameeboja. Ovat bisnismiehiä ja ainoa asia, mikä heitä tuntuu kiinnostavan on raha, sen tekeminen ja siitä puhuminen joka käänteessä. Nyt bisnekset kusee aika pahasti, mikä näkyy veljesten viinankäytössä. Aiemmin ovat olleet melko raittiita, nyt päätös lipsuu snadisti. Tämän sapiskan myötä toteaisin, että pienehköllä otoksella melko moni tavisvenäläinen on ryssä. Semmoista.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Otan riskin ja kirjoitan tähän ketjuun avausviestin ensimmäisestä kappaleesta huolimatta. Sori siitä...

Jokerien kausi on paketissa. Olenko tyytyväinen? Kyllä ja en. "Kyllä" tuskin vaatii sen kummempia selittelyjä. Nopea vilkaisu suosikkijoukkueisiini kertonee tarpeeksi. Kun kasvaa vastakkainasetteluun, on siitä vaikea luopua suurien muutosten tuulienkaan puhaltaessa. Narri nauraa mulle aina ivallisesti, ja niin kylmäpäinen en myönnä olevani, etteikö virnuileva piippalakki saisi aikaan spontaania vastakkainasettelua oman mieleni sopukoissa. Jokerit on ollut ja on edelleen arkkivihollinen, ja oikeastaan ainoa asia, jota kohtaan sallin itseni tuntea vahingoniloa sitä sen enempää kyseenalaistamatta.

Katsoin tällä kaudella reilusti yli puolet Jokereiden matseista, ja playoff-peleistä jokaisen. Kävin myös hallissa muutamaan kertaan. Pidän KHL-kiekosta, sen vauhdista ja taktisesta osaamisesta. Sen puolesta harmittaa, että Jokerit tippui. Jokereiden vastustajan symppaaminen toi kuitenkin mukavaa lisäväriä otteluiden seuraamiseen. Jo viime kaudella tosin huomasin, että Jokereiden vastustajan fanittaminen, ts. Jokereiden tappion toivominen, toimii vain runkosarjassa. Kun Jokerit putoaa, on KHL-kausi osaltani paketissa. Ja varsinkin tällä kaudella se tapahtui aivan liian aikaisin.

Tämän kauden Jokerit ei kertaakaan yltänyt samalle tasolle verrattuna viime kauden joukkueeseen, vaikka menestys runkosarjassa olikin parempaa. Joukkueesta puuttui terävin kärki, ja runkosarjassa Karlssonia lukuunottamatta kukaan Jokereista ei yltänyt selkeään tähtistatukseen. Toki ukkoja oli enemmän tai vähemmän telakalla kauden mittaan, eikä sen vaikutusta joukkueen suorittamiseen ikinä pidä vähätellä, varsinkaan jos rosteri ei ole tarpeeksi leveä. Jokerit pelasi turhan kapealla rosterilla, toista kautta putkeen, ja lopputulos oli taas nähdyn kaltainen.

Tuomareista on varmaan sanottu jo kaikki oleellinen. Sain muutaman kerran nenilleni, kun viime kaudella yritin kyseenalaistaa KHL:n tuomaritoiminnan tason. Edelleen olen kuitenkin sitä mieltä, että tuomaritoiminta vaikuttaa Jokereihin vähintään yhtä paljon nykyään kuin liigavuosina. Syyt saattavat poiketa, mutta seuraukset ovat samoja. Sanon kerran vielä, sanojeni takana seisten, että tuomaritoiminta ei KHL:ssä ole yhtään sen parempaa kuin liigassa, ja varsinkin Jokerit kärsivät tuomaritoiminnasta jopa enemmän kuin liiga-aikoina.

Onnittelut KHL:n SaiPalle Bobrov-divisioonan voitosta. Se on kaiketi kovin yksittäinen suoritus suomalaiselta seurajoukkueelta koskaan. Ei siitä kai viiriä kattoon saa, ja jos saa niin sen itseoikeutettu paikka on siinä Tikkasen jäädytetyn pelipaidan vieressä. Jokerit on vastenmielinen joukkue, mutta pysykää sellaisena. Suomalainen jääkiekkoskene sisältää turhan vähän tunteisiin menevää vastakkainasettelua ja kunnon derbyhenkeä. Ehkä joku päivä vielä pelataan vastakkain, täytetään halleja ja huudetaan kilpaa. Siihen asti, toivotan lukuisia menestymättömiä vuosia ja nyt tuoreimpana, oikein hyvää kesää. Ensi kuun jälkeen on jo toukokuu, ja kesäkin sieltä lopulta koittaa.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Nyt kun A2-ilta meille keskiviikkona opetti, että pelot on syytä kohdata jotta niistä pääsee, niin näin perjantain ratoksi sanoisin kaikille @Max Power henkisille, että kohdatkaa Venäjän pelkonne ja tulkaa ensi kaudella kannustamaan Jokereita paikan päälle.
 

# Seiskakasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, #65, #86 #51, #8, #12 #18
No kaiken järjen mukaan se poistuminen kohelosta ei tule olemaan a) helppoa, b) nopeaa tai c) kivutonta. Toisaalta Liigan vastahankaisuus on myös melkoisen silmiinpistävää. Valistunut veikkaukseni on se, että olemme tietyllä tavalla kulminaatiokohdassa: kaksi vuotta takana ja ainakin vuorenvarma yksi, jollei kaksi-kolme kädet sidottua kautta edessä. Jollei nyt mitään maata mullistavaa pääse tapahtumaan. Eli voidaan huoletta lakata fantasioimasta Liigasta ja keskitytään nyt rybyliigaan niin kauan kuin sitä iloa/tuskaa vielä on saatavana. Sanoisin, että realistinen paluuajankohta siintää aikaisintaan kaudella 2019-20.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Avoin kirje KHL:n puheenjohtajalle: "Teille nauravat kaikki"

Aivan mahtava kirjoitus, asia on juuri noin! Khl on venäjä pienoiskoossa, todellakin.
Oli tuossa uutena se, että epätasapuolisuus on rakennettu sisään palkkakastien muodossa, kuten asia kirjoituksessa tuodaan esiin.

Onko nuo niin oman mahtavuutensa lumoissa, että eivät tajua miten tuhoisa vaikutus moisella on KHL:n uskottavuudelle?

edit mikä maine on Pekka Jalosella? Pikaisella googlauksella näyttäisi asiaa löytyvän? Suurelle yleisölle tämä on kuitenkin iso ja vakava juttu.
 
Viimeksi muokattu:

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Otan riskin ja julkaisen nyt ensimmäisen linkin blogiini, mitä olen pitänyt toukokuusta lähtien. Sivut on omat kaikkine hyvineensä. Tuli tunteen purkaus perjantaina ja huoli tulevasta. Huoli Jokereista ja siitä, mitä meille faneille käy jos menetämme rakkaan seuramme näille miljardööreille. Lukekaa juttu ja kommentoida saapi jos siltä tuntuu. Luulen, että jokunen ainakin on samoilla fiiliksillä kuin minä.

Jokereiden toinen kausi KHL:ssä - Mitä jäi käteen? Linkki vie siis sivuilleni osoitteeseen itzhockeytime.fi (en tiedä onko kellekään entuudestaan tuttu sivu)
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Jatkan itseni toistamista, mutta Jatkoaika on syystä tai toisesta aiheesta hiljaa. AInoastaan ylistetty Torpedon taktista viisautta.

Huomaa, että Harkimon ja venäläisten välit jo rakoilevat, Jalonen on Harkimon hovitoimittaja. Aika erilaisia kirjoituksia sai puudelilta lukea vielä silloin, kun välit eivät rakoilleet.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kieltämättä aika dramaattinen muutos Iltalehden linjaan. Sieltähän vielä viime kaudella ainakin Sasha Huttunen lensi Jokereiden mukana Venäjän eri kolkkiin raportoimaan ja KHL:ää, Venäjän politiikkaa ja näiden erottamattomuudesta johtuvia lieveilmiöitä käsiteltiin todella silkkihansikkain. Itseänihän syletti silloin lukea sitä valkopesua ja on ihan kiva nähdä, että sielläkin on vihdoin herätty siihen minkälainen koneisto KHL on ja mitä varten se toimii.

Jokereille toivon pääsyä Venäjältä takaisin, saa nähdä koska onnistuu.
 

jokeri91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Leijonat, suomalaiset NHL:ssä
Jatkan itseni toistamista, mutta Jatkoaika on syystä tai toisesta aiheesta hiljaa. AInoastaan ylistetty Torpedon taktista viisautta.

Kieltämättä outoa, koska medioista eniten olisin odottanut kannanottoa juuri jatkoajalta. Jännästi muutenkin tuntuu, että tilanteelle vaan naureskellaan "ku teillä oli ylivoimaa ihan vittuna ettekä silti menny jatkoon. Mitäs läksitte...".

Joukkuehan ei tosiaan ansainnut mennä jatkoon tolla tehokkuudella ja vajaalla miehistöllä, mutta suurin ongelma ja vitutuksen aihehan on nimenomaan järjestelmän kotiinpäin vetäminen pelikieltojen, maalien hyväksymisen ja noihin "kuoleviin joutseniin" reagoimisen osalta. Osan noista vielä toki ymmärtää tuomarivirheinä, mutta esim. pelikiellot eivät tuohon asetu millään.
 

Apheu

Jäsen
Kerron nyt itsekin nykyisen suhtautumiseni KHL:ään ja Jokereihin.

Sarjaa tulee seurattua melko vähän. Kausi alkaa aikaisin, joten ihan alkukaudella saattaa tulla joku peli katsottua televisiosta / striimistä ja vilkuiltua Jokereiden uudet vahvistukset, mutta sitten kun Liiga alkaa niin tämän seuraaminen loppuu kyllä aika tyystin. Tuloksia tulee satunnaisesti katsottua ja sarjatilannetta sekä pistepörssiä samoin, mutta yleisesti aika heikolla seurannalla kauden aikana on Jokerit.

Playoffit on kuitenkin taas se, mihin vähän kiinnostus nousee jälleen. Poffit alkavat sen verran aikaisin, että Liigassa eivät vielä tosipelit ole käynnissä. Poffpelejä voi paikanpäällekin raahautua katsomaan. Nyt kevät jäi tietenkin aika lyhyeksi. Ymmärrän kyllä hyvin Jokerikannattajien "tuskan", kun eihän kevät vielä ole oikein edes alkanut ja pelit on ohi. Tai siis, Liigan puolella pikkuhiljaa alkaa vasta playoffkiima nousta, kun ensin nyt vielä runkosarja pakettiin ja sääliplayoffit pois alta, niin tosipelit alkaa ja päivät pitenee.

KHL on sarjana vähän kaksijakoinen - mielenkiintoisia ja eksoottisiakin vastustajia, paljon hyviä pelaajia. Sarjana kuitenkin todella epätasainen, muutama suurseura, jotka pyörivät loppupeleissä lähes vuosittain ja jotka hankkivat isolla rahalla haluamiaan pelaajia helposti.

Kyllä itse ainakin kaipaisin Jokereita Liigaan, vaikka Liigan mielenkiinto ei mitenkään laskenutkaan, vaikka Jokerit lähti.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Osan noista vielä toki ymmärtää tuomarivirheinä, mutta esim. pelikiellot eivät tuohon asetu millään.
Mitä venäläisemmin vihelletty, sitä parempi liksa. Kauden aikana ihmettelin, kun tuomarit heitteli ylävitosia, kun olivat onnistuneet viheltämään kyseenalaisen ja sääntöjen rajamailla olevan jäähyn. Nyt on selvinnyt tuokin mysteeri. Minäkin olisin iloinen, jos liksa nousisi. Selvisi tuosta avoimesta kirjeestä että miksi. Jos asiaan halutaan muutosta, niin tuo pitäisi kääntää kiinaksi. Ne ei katsele, että dumarit vetää Venäjälle ja samalla polkee kiinalaisia.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ite toivoisin että Venäjä ja khl saisivat selätettyä nuo ongelmansa ja jokaisella joukkueella olisi yhtä hyvät mahdollisuudet menestyä eikä tuomarit vedä kotiinpäin, palkkansa voisi olla "tessin" mukainen mihin sitten normaalit ylityö ja ikä/kokemus -korvaukset.

Mutta koska Venäjä on Venäjä niin tuollainen ei tuu ikinä olemaan mahdollista, siihen asti täytyy joko kestää sitä perseeseen naimista venäläisten puolelta tai sopivassa kohtaa ottaa hatkat ja poistua liigaan.

Veikkaisin ettei ihan ehkä venäläisillä tai khln päättäjilläkään ole mennyt tuo khln "maailman toisiksi kovin kiekkosarja" - markkinointi ihan putkeen.

Tuntuu että 99% ainakin tämän foorumi osion selaajista on khl vastaisempia ku ennen.
 

# Seiskakasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, #65, #86 #51, #8, #12 #18
Tuntuu että 99% ainakin tämän foorumi osion selaajista on khl vastaisempia ku ennen.
Ja se kun ei veli venäläistä liikuta tippaakaan. Niillä on oma käsityksensä totuudesta, oikeudenmukaisuudesta ja arvoista. Venäjällä on aina oltava vihollinen, todellinen tai keksitty. Usein sitä edustaa Yhdysvallat ja jääkiekossa luonnollisesti NHL ja Kanada. Syyt menestymättömyyteen jääkiekossa tai KHL:n laajentumisessa on imperialistisen lännen. Ja myöskään he viis veisaavat siitä, kuinka ruplaliiga lyö itsensä läpi Suomessa tai Kiinassa. Putinille ja kansalle kerrotaan yhdenlaista totuutta ja se valitettavan usein on melkoisen kaukana todellisuudesta. Harhaisuus on Venäjän toiminnalle ja viranomaisille (miksei myös KHL:n viskaaleillekin) luonteenomaista. Kunhan vaan sitä omaa agendaa paukutetaan riittävän periksiantamattomasti eteenpäin. Peteris Skudra on hyvä esimerkki siitä: viis tavoista ja toiminnan oikeellisuudesta, päämäärä on tärkeintä. Ja se sanoma kerrotaan vain yhdenlaisen spektrin lävitse. Hassua vaan on se, että valtaosa kriittisen asenteen omaksuneista suomalaisista kyllä sisäistää asian todellisen laidan. Se, piittaavatko venäläiset siitä, onkin kokonaan toinen juttu.
 

JPL

Jäsen
En ole tätä ketjua sattuneesta syystä hirveästi seurannut, mutta kiinnostaisi saada aktiiveilta pikainen perstuntumasummary, mihin suuntaan fiilikset kannattajilla on liikkumassa KHL:n suhteen. Onko moni jo kaipailemassa takaisin liigaan, missä ei kuitenkaan ylimmältä taholta päätetä, että kuka saa pärjätä ja kuka ei? Vai löytyykö luottoa siihen, että KHL:ssä olisi tulevaisuudessa mahdollisuuksia menestyä tasapäisessä kilpailussa?

Tämä ilman sarvia tai atrainta - jos joku ottaa kettuiluna, niin ei kannata vastata.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Liigaan ei ole edelleenkään ikävä, vaikka tuomarit yms on tiedossa. Toive olisi Länsi-Eurooppalainen ylikansallinen sarja yli 60 pelin runkosarjalla...
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Onko moni jo kaipailemassa takaisin liigaan, missä ei kuitenkaan ylimmältä taholta päätetä, että kuka saa pärjätä ja kuka ei
Sinäänsä liigaan itsessään ei ole ikävä koska ampuvat noilla joukkuemäärillä itseään jalkaan, mutta kova on hinku vittuun taistelemasta Neuvostoliiton mestaruudesta. Ei mitään tekemistä urheilulla tuossa sarjassa.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei mitään tekemistä urheilulla tuossa sarjassa.

Kuinka monta KHL:n mestaruutta on tähän mennessä mennyt jollekin muulle kuin urheilullisesti parhaalle joukkueelle ja mille joukkueelle ne olisi silloin pitänyt mennä? Onko runkosarjan kärjessä ollut Jokereiden aikanakaan joitain muitakin kuin urheilullisesti siellä paikkansa ansainneita? Mitkä joukkueet ovat sijoittuneet Jokereitten yläpuolelle, jotka urheilullisesti eivät olisi paikkaansa siellä ansainneet?
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Kuinka monta KHL:n mestaruutta on tähän mennessä mennyt jollekin muulle kuin urheilullisesti parhaalle joukkueelle ja mille joukkueelle ne olisi silloin pitänyt mennä? Onko runkosarjan kärjessä ollut Jokereiden aikanakaan joitain muitakin kuin urheilullisesti siellä paikkansa ansainneita? Mitkä joukkueet ovat sijoittuneet Jokereitten yläpuolelle, jotka urheilullisesti eivät olisi paikkaansa siellä ansainneet?

Urheilullisesti ratkaistaan Neuvostoliiton mestaruus kun pakolliset muut maat saatu tiputettua pois.Avoin kirje KHL:n puheenjohtajalle: "Teille nauravat kaikki" edelleen IL tuossa avaa hyvin noita.
Tuolla on Slovan/Riika/Jokerit/Zagreb/Astana näön vuoksi jotta voidaan puhua "kansainvälisestä" sarjasta. Meille "pakollisille jengeille" on sitten valunut "yllättäen" pienrmmät budjetit kuin kärkiseuroille jotta ei vaan päästä pitkälle. Lev meinas viedä cupin ni se ei sitte pelannukkaa enää ku rahoitus loppui siihen.
En Jokereita seuraa minkään menestyksen takia, mutta kyllähän sekin vituttaa kun ei enään ole edes omissa käsissä tuokaan. Siellä arvotaan kyllä jotain hiekkaa luistinten alle jotta kaadutaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös