Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 734 371
  • 8 198

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kolmen ykkösen? En usko! Kakkosen sä tunnet taatusti paljon paremmin ;=D
Edelleen, vaihda siihen tutkaas ne patterit.
Nyt annetaan tämän maalaisen olla - en jaksa enää vastata.
Voi olla että en Stadissa asu, enään, mutta jos se on ainoa syy olla vastaamatta niin se kertoo enemmän sinusta kun minusta. Vai kertookohan se sittenkin enemmän siitä että sun väitteet on pelkkää paskaa ja vääriksi todettu monen eri henkilön toimesta. Siitä sitten pahotat mielesi ja hiljenet. Hyvä niin. Varmaan outoa kun on tottunut, että kaikki mitä julistetaan niin kaikkien on heti pakko se uskoa ainoana totuutena. Nyt ollaan kuitenkin Suomessa ja täällä ihmisillä saa olla erilaisia mielipiteitä. Voi kuulostaa sinusta ihmeelliseltä, mutta niin se vaan on.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Fiiliksistä tuli mieleen, että kyllähän tv-kuvan välityksellä Novgorodissa katsomossa oli helvetinmoinen karnevaalitunnelma. Meininki kuin keskieuroopassa parhaimmillaan. Pelaajille varmasti hieno kokemus!
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En tiedä miten tämän sanoisi ilman että tästä joku pahoittaa mielen ja niskaan tulee hirveä palauteryöppy, mutta yritetään. Olen katsonut nyt kaksi viimeisintä pleijarimatsianne ja ihan rehellisesti sanottuna, ja oikeasti ei tippaakaan provoten, odotin kyllä hieman enemmän tuolta "hurjalta tasolta" josta moni Jokerikannattaja puhuu. Varmasti kentällä on taitoa, mutta mielestäni se ei ole oikein päässyt esille näissä peleissä. En tiedä onko syynä se, että kun hyvät pelaajat pelaa hyviä pelaajia vastaan vesittää se väkisinkin osan lopputuloksesta, tai siis laadukkaille pelaajillekaan ei ole tilaa niin, että peli näyttäisi säännöllisesti selvästi paremmalta. Toinen mikä voi vaikuttaa on pleijarit eli ehkä peli on vielä tiiviimpää ja yritys kovempaa, minkä myötä runkosarjassa saattaa olla enemmän tilaa hienommillekin esityksille. Kolmas mitä pohdin on se saako Erkka juuri nyt kaikkea irti materiaalistanne. Tuomaritoiminnalta odotin myös vähän enemmän, mutta toki otanta on pieni.

En sano etteikö taitoa olisi, mutta näiden parin pelin perusteella tuntuu siltä että tuosta saatava hyöty jää vähän pienemmäksi kuin odotin ja ehkä toivoinkin niiden kannattajienne vuoksi, jotka eivät oikein osaa hyväksyä siirtoa KHL:n puolelle. Varmasti jotkut näkee toisin ja uskoisin, että monet teidän kannattajat katsovat peliä jo lähtökohtaisesti sillä ajatuksella, että peli on selvästi parempaa.

Mielestäni tällaisenkin pohdinnan pitää olla sallittua, mutta tietysti ajatusteni kanssa saa olla eri mieltäkin. Jotenkin tuntuu entistä enemmän, että teidän paikka voisi kuitenkin olla Liigassa. No osa teistä on aidosti mielissään KHL:stä ja mikäs siinä, ihan yhtä oikea ajatus se on sekin. Myönnän myös sen, että kiinnostusta pelejänne kohtaan olisi enemmän jos vastustajan pelaajat olisivat tutumpia ja kyllä minä kaipaisin sitäkin, että Jokereissa olisi ainakin muutama kovan luokan oma lupaus mukana. Omaan muistiin on kuitenkin jäänyt aika vahva mielikuva siitä, että teiltä putkahtaa aina tasaisin väliajoin maailmanluokan junnuja ja niiden otteita on ollut erityisen makea seurata.

Toivon joka tapauksessa teille nautinnollisia ja menestyksekkäitä pleijareita! Ja tervetuloa takaisin liigaan mikäli se päivä koittaa joskus!
 

Helsing#65

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oilers, sympatiat myös Senators & Hurricanes
Oikeasti on aika perseestä katsoa, kun tänne on edelleen joidenkin nimimerkkien toimesta pesiytynyt toi "höhöh 1üga oli iha paskaa, KHL on maailman parasta lätkää, liigaan ei oo kellää ikävä höhöh" tyylinen ajatusmalli. Kyllä, KHL:ssä pelataan maailman toiseksi parasta jääkiekkoa, se on fakta, jota tuskin kukaan kiistää. Mä en kuitenkaan ymmärrä, miksi joidenkin täytyy tätä tasoa ylistää ihan naurettavissa mittasuhteissa ja Liigaa samalla dissaten. Onko oikeasti näiden mielestä niin, että vaikkapa joku Amur-Medvescak -peli about 100 kertaa parempi kuin Kärpät-TPS -peli? Ja sitten tuntuu vielä siltä, että nämä KHL:n ylistäjät tuntuvat alistavan ja vähättelevän niitä ketkä kaipaavat Liigaan ja joille se suomalaisten vastustajien aiheuttamana tunne merkkaa enemmän, kuin jonkunlainen tasoero siinä itse pelissä. Kyllä Liigassa oli niitä huonoja peliä, mutta ihan turha väittää, että niitä ei olisi KHL:ssäkin. Koska kyllä niitä on, ja myös Jokerit on välillä osallisina niissä. Kylmä fakta. Ja tuntuu yleisesti unohtuvan, kun varsinkin haukutaan näitä viimeisiä vuosia Liigassa, että kausi 12-13 (varsinkin se syksy) oli ehkä upeinta Jokerikiekkoa sitten kultaisen ysärin. Ja se joukkue nimenomaan tuntui Jokereilta, oli täynnä omia kasvatteja tai muuten pelaajia jotka olivat nimenomaan tehneet itsestään JOKERIN pitkällä uralla narrinutussa. Plus se joku ruotsalainen paras ikinä Jokereissa pelannut jätkä.

Joillekin (kuten itselleni) vain on yleensäkin urheilun seuraajana, tässä tapauksessa Jokereiden seuraajana, tärkeintä se tunne, minkä saa kun kaataa sen paikallisvihollisen tai häviää ratkaisevan pudotuspeliottelun jollekin joukkueelle, jonka kanssa on ne vuosikymmenten perinteet. Joillekin on tärkeää se, että omilla junnuilla on oikeasti hyvä mahdollisuus nousta jo nuorena haistelemaan miesten pelien kuvioita. Mulle olisi esimerkiksi ollut upeaa seurata Olli Juolevin todennäköistä nousua Jokereissa miesten jengiin, jota nyt ei KHL:n takia ikinä tapahtunut. Ja joillekin on tärkeää sulloutua siihen vierasmatkadösään ja matkustaa muutaman tunnin matka mukavassa nousuhumalassa katsomaan peliä. Yksi asia mistä olen eniten katkera KHL-siirrolle on se, että se tappoi sen yhteisöllisyyden mikä meidän Jokeriperheeseen oli Jarmo Kekäläisen aikana luotu. Kaikki kunnia nykyiselle Eteläpäädylle ja niille jotka siellä jaksavat kannustaa illasta toiseen, mutta onhan Pääty kuin varjo vuosien 2010-13 menosta. Eteläpääty: Jokerit - hifk 24.3.2012 - YouTube tässä videossa se noiden kausien henki kiteytyy ehkä parhaiten. Ja ah mitä muistoja. Nordlundin pommi ämmä Pesoseen, Kilpeläisen torjunta Granlundin rankkariin ja kirkkaimpana helmenä Hardtin ihana maali. Ja kaikki nämä "rakasta" paikallisvihollista vastaan. Tuo on jotain, mitä KHL ja sen amurit, neftehimikit, ufat tai skat eivät pysty mulle ikinä tarjoamaan.

E: tähän vielä lisäyksenä upea video: Jokerit 2012-2013 - Helsingin Herra - YouTube , "Jokerit on Suomen jääkiekon mestari". Oi, kun joskus vielä kuulisi noi sanat. Ja vielä toinen: Jokerit Playoff-tunnelmankohotus - YouTube . Kylmät väreet.
 
Viimeksi muokattu:

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Ja sitten tuntuu vielä siltä, että nämä KHL:n ylistäjät tuntuvat alistavan ja vähättelevän niitä ketkä kaipaavat Liigaan ja joille se suomalaisten vastustajien aiheuttamana tunne merkkaa enemmän, kuin jonkunlainen tasoero siinä itse pelissä. Kyllä Liigassa oli niitä huonoja peliä, mutta ihan turha väittää, että niitä ei olisi KHL:ssäkin. Koska kyllä niitä on, ja myös Jokerit on välillä osallisina niissä. Kylmä fakta.
Yhtälailla kylmä fakta on se, että Jokerit olivat viimeisinä Liigakausinaan saattohoidossa. Hjallis tuskin olisi pyörittänyt raskaasti tappiollista konsernia kuitaten miljoonatappiot kausi toisensa jälkeen kovin pitkään. Jokereilla oli käytännössä kaksi vaihtoehtoa: KHL:ään tai lappu luukulle.

Realiteetit ovat mitä ovat, kärjistäen Jokerit on Venäjän valtapolitiikan pieni ja kokolailla merkityksetön pelinappula ja juuri sillä tavalla sitä venäläinen omistajataho kohteleekin. Näytetään kuka on herra talossa, kuka määrää ja kenen pillin mukaan tanssitaan. On turha kuvitella, etteikö Rotta tekisi näitä temppujaan täysin harkitusti ja tietoisesti. Halutaan korostaa venäläistä auktoriteettia mahdollisimman arrogantilla tavalla alleviivaten samalla sellaista vallankäytön mallia, joka on Venäjällä vakiintunut käytäntö Putinin aikana. Valtaosa jääkiekkoviihteen kuluttajista hakevat rahoilleen parasta mahdollista vastinetta ja siinä Jokerit ja KHL ovat Suomen pienillä markkinoilla valtiaita. Tämä enemmistö hakeutuu Arenan katsomoon pelistä toiseen puhtaasti pelin ja palitapahtuman takia, muut seikat ovat sivuseikkoja. Uskon kuitenkin, että vain toistaiseksi. Rotan vastenmielinen toiminta murentaa kannatusta pala kerrallaan mutta erityisesti siitä päästä jolla on suurin yksittäinen merkitys eli Eteläpäädystä, joka tekee vuodesta toiseen ilmaista työtä ottelutapahtuman viihdyttävyyden eteen. Jos tuo toiminta hiipuu laskee samassa suhteessa ottelutapahtuman viihdyttävyys. Kun ottelutapahtuman tunnelma ja viihdyttävyys laskee nousee kynnys yhä suuremmalla massalla hakeutua peleihin. Tätä vasten on lyhytnäköistä pyrkiä sensuroimaan kannattajien mielenilmauksia. Itselleni myös jääkiekon ulkopuolisilla asioilla on merkitystä ostopäätöksiä tehdessäni ja kynnys Arenalle on osaltani kasvanut liian korkeaksi.

Liigasta muutama sana. Vaikka itsekin kaipaan sitä tunnetasoa, joka mm. paikallispeleissä oli on muistettava että kokolailla suuri osa peleistä pelattiin seuroja vastaan, jotka eivät tarjonneet mitään ennenkuulumattoman erikoista tunnetason osalta. Liiga on suljettu ja riitainen yhteisö, jonka osakkaat ajavat kiivasti laput silmillä omia intressejään, jossa ei osata tai edes pyritä tekemään yhdessä töitä yhteisten päämäärien eteen. Liiga on osoittanut toimillaan että se arvostaa määrää enemmän kuin laatua. Liigassa on liikaa pelejä ja joukkueita, jolloin keskimääräinen Liigapelin laatu ei ole korkea. Kun laatu ei kohtaa hintaa äänestää kuluttaja lompakollaan. Kun kaiken tämän päälle Liiga ei ole onnistunut sääntötulkintojen kautta rantauttamaan peliä suuntaan, joka korostaisi taitoa roikkumisen sijaan on Liiga profiloitunut maailman huippujääkiekkosarjoista ainoaksi joka perustuu maalinestämispeliin. Ruotsissa pääsarjajoukkueet sopivat keskenään että kaikki seurat sitoutuvat pelaamaan aktiivista kiekkoa niin koti- kuin vieraskaukaloissa ja näin myös tapahtui. Tällainen yhdessä sopiminen ja sitoutuminen on täysin vierasta ja mahdotonta Liigaseurojen kesken, joille sana konsensus ei kuulu sanavarastoon. Liigalla on tulevaisuudessa myös entistä suurempia haasteita pitää seuroja elinvoimaisina. On ennustettavissa, että seurojen väliset tasoerot kasvavat ja taloudelliset haasteet kohtaavat myös entistä enemmän Liigan profiiliseuroja. Tämä siksi, että Liigan rahdataan mukaan seuroja, joiden kiinnostavuus ja kilpailukyky ei houkuttele irtolipun ostajia katsomoihin sekä siksi että jatkossa televisiointioikeuksien tuloja jakavat yhä useampi seura. Isoimman hinnan maksavat Liigan profiiliseurat joihin myös Jokerit -Liigassa pelatessaan- lukeutuisivat. Siksi paluu Liigaan olisi vaikea yhtälö.

Valitettavasti jääkiekko on lajina Euroopassa sen verran marginaaliasemassa, että rahoittajia ei kiinnosta investoida "Euroopan NHL:n" rakentamiseen. Rahoituksen tulisi olla lähes yhtä massiivista kuin KHL:ssä, jonka kustannukset eivät ole missään järkevissä mittasuhteissa.

Täydellisessä maailmassa Euroopan NHL @V-G- :n luonnostaman mallin mukaan olisi unelmatuote. Mutta vain ilman Rottia ja muita syöpäläisiä.
 

Max Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2013
Kun kaiken tämän päälle Liiga ei ole onnistunut sääntötulkintojen kautta rantauttamaan peliä suuntaan, joka korostaisi taitoa roikkumisen sijaan on Liiga profiloitunut maailman huippujääkiekkosarjoista ainoaksi joka perustuu maalinestämispeliin. Ruotsissa pääsarjajoukkueet sopivat keskenään että kaikki seurat sitoutuvat pelaamaan aktiivista kiekkoa niin koti- kuin vieraskaukaloissa ja näin myös tapahtui. Tällainen yhdessä sopiminen ja sitoutuminen on täysin vierasta ja mahdotonta Liigaseurojen kesken, joille sana konsensus ei kuulu sanavarastoon. Liigalla on tulevaisuudessa myös entistä suurempia haasteita pitää seuroja elinvoimaisina. On ennustettavissa, että seurojen väliset tasoerot kasvavat ja taloudelliset haasteet kohtaavat myös entistä enemmän Liigan profiiliseuroja. Tämä siksi, että Liigan rahdataan mukaan seuroja, joiden kiinnostavuus ja kilpailukyky ei houkuttele irtolipun ostajia katsomoihin sekä siksi että jatkossa televisiointioikeuksien tuloja jakavat yhä useampi seura. Isoimman hinnan maksavat Liigan profiiliseurat joihin myös Jokerit -Liigassa pelatessaan- lukeutuisivat. Siksi paluu Liigaan olisi vaikea yhtälö.

Tätä ajattelua ei pysty tajuamaan. Ei ole seurojen tehtävä alkaa mielistelemään jotain paikallista Hjallista ja luopua omasta pelisysteemistään sen takia, että saataisiin muutama juntti ostamaan irtolippuja.

Itseäni ainakin vitutti aikanaan monen valittaminen tappioiden jälkeen siitä miten esimerkiksi JYP vain ''estää ja pelaa kahvakiekkoa ja Jokerit ei pääse toteuttamaan itseään yhyy''. Jokerit oli niissä peleissä yksinkertaisesti huonompi joukkue ja se on fakta, jonka pystyn helposti kannattajana myöntämään. Ei ole olemassa mitään väärää tapaa pelata. Puolustavalla pelillä saavutetut voitot ovat aina täysin samanarvoisia kuin viihdyttävällä hyökkäyspelillä voitetut matsit.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Tätä ajattelua ei pysty tajuamaan. Ei ole seurojen tehtävä alkaa mielistelemään jotain paikallista Hjallista ja luopua omasta pelisysteemistään sen takia, että saataisiin muutama juntti ostamaan irtolippuja.
Kyse ei ole mielistelystä vaan Ruotsin malli palvelee asioita muussakin kontekstissa kuin vain pelin viihdearvon parantamisessa. Se kehittää pelaajia ja peliä kohti nykylätkän vaatimia kriteerejä. Samalla se luo lisäarvoa tuotteelle -> pelin viihdearvon kasvu on ilmainen sivutuote, joka nostaa tuotteen houkuttelevuutta ilman että seurojen identiteettiä myydään. On syytä muistaa, että seurat ovat rinnastettavissa aivan tavallisiin yrityksiin, joissa pätevät samat lainalaisuudet. Kun tuotteen -tässä tapauksessa jääkiekkomatsin- houkuttelevuus / hinta laatusuhde kasvaa vähenee riski siitä, että seuraa joudutaan myymään Rotan kaltaiselle instansille, jota käsitykseni mukaan sinäkin olet varsin ponnekkaasti kritisoinut. Tästä syystä minä en pysty ymmärtämään sitä ajattelun kapeutta, että tuotetta ei saisi kehittää suuntaan joka parantaa seurojen elinkelpoisuutta ja tätä kautta suojaamaan sekä seuran identitettiä ja sen riippumattomuutta.

Itseäni ainakin vitutti aikanaan monen valittaminen tappioiden jälkeen siitä miten esimerkiksi JYP vain ''estää ja pelaa kahvakiekkoa ja Jokerit ei pääse toteuttamaan itseään yhyy''. Jokerit oli niissä peleissä yksinkertaisesti huonompi joukkue ja se on fakta, jonka pystyn helposti kannattajana myöntämään. Ei ole olemassa mitään väärää tapaa pelata. Puolustavalla pelillä saavutetut voitot ovat aina täysin samanarvoisia kuin viihdyttävällä hyökkäyspelillä voitetut matsit.
On olemassa väärä ja oikea tapa pelata. Väärällä tavalla pelatessaa joukkue häviää. Väärällä tavalla pelatessaan se myös saa sanktioita pelin sääntöjen puitteissa ja pelaa alivoimalla. Muokkaamalla sääntötulkintoja suuntaan, jossa taidolle annetaan elintilaa ja pelin keinotekoinen hidastaminen -roikkuminen ja kiekottoman pelaajan estäminen jne- sanktioidaan Liigan tulkintoja tehokkaammin muuttaa peliä nautinnollisemmaksi niin pelaajille kuin yleisölle. Tässä suhteessa Liigalla olisi opittavaa KHL:stä.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Helsing#65 ja Erätauko - loistavat kirjoitukset! Juuri samaa olen itse yrittänyt tuoda esiin, mutta osaatte tuottaa tekstiä paljon paremmin! Ja edelleenkään tarkoitus väittää että me Liigaa kaipaavat olisimme "oikeassa" ja KHL fanit "väärässä". Kovin monella jälkimmäisistä tuntuu vaan olevan tarve dissata edellisiä ja Liigaa jatkuvasti. Toki myös toisin päin on vastaavaa, itse yritän ainakin ymmärtää kaikkia :)

Ja olihan ne vuodet 2010-13 hienoa aikaa Jokeri-faneille kuitenkin kokonaisuudessaan. Ainoa mikä puuttui oli se mestaruus, mutta silti ne fiilikset puolin ja toisin...Tätä nimenomaan pitää ajatella tunteella eikä järjellä niin ymmärtää :)
 

Jimisola

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Helsing#65 ja Erätauko - loistavat kirjoitukset!

Aamen, samoilla linjoilla täälläkin. Nimim. Jokeri-fani 1992-2014.

Tämä pelin taso –kysymys on mielenkiintoinen ja ansaitsisi ehkä laajempaakin pohtimista. Moni Jokeri-fani korostaakin usein nimenomaan pelin korkeaa tasoa verrattuna SM-Liigaan. Kukaan ei varmaankaan kiistä, etteikö keskimääräinen KHL-pelaaja olisi parempi kuin keskimääräinen Liiga-pelaaja. Silti väittäisin, että 90 % katsojista ei huomaisi eroa pelin tasossa, jos vaikka SaiPa ja JYP vetäisivät matsin Arenalla KHL-paidat päällä, tai päinvastoin. Kyse on enemmän mielikuvasta ja itsepetoksesta siinä mielessä, että yritetään perustella itselle (ja muille) miksi kannatetaan edelleen Venäjän liigassa pelaavaa venäläisomisteista pelaajaryhmää, jota Jokereiksi kutsutaan. Koska pelin taso.

Vielä pelin tasosta, itse näkisin sen olevan varsin suhteellinen käsite: esim. kaksi Mestis-jengiä voivat pelata hyvinkin tasokkaan ottelun, koska pelaajien taitotaso on suhteessa toisiinsa. Mestiksen tähdet ovat ylivertaisia taitotasoltaan muihin Mestis-pelaajiin nähden ja pystyvät esittämään kaukalossa huikeita yksilösuorituksia aivan kuten KHL-tähdet omassa liigassaan. Tietenkään Mestis-pelaaja ei pärjäisi KHL:ssä, mutta you get the point. NHL on sitten vähän eri juttu, koska kaukalo on kapeampi ja pelin luonne tämän takia erilainen.

Itselleni kannattamisessa on aina ollut kyse nimenomaan tunteesta, ei pelin, joukkueen, jäähallin, penkkien, cheerleadereiden tai videoscreenin tasosta. Tunne ”omasta joukkueesta” ja yhteenkuuluvuudesta, johon linkittyvät seuran perinteet ja historia. Ja tietenkin viha-rakkaus-suhde vastustajiin. KHL-Jokerit jättävät minut kylmäksi: ei tunnetta, ei yhteenkuuluvuutta, ei stadilaisuutta, ei omia junnuja, ei rakkaita vastustajia.

[/provo] Mites muuten U20 MM 2016, pelin taso oli sen verran ailahtelevaa ettei varmaan kovin moni KHL-fani seurannut? [/provo]
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
C.Orr alistaa täällä molempien osapuolien kirjoittajia kirjoittamalla täyttä timanttia.
Täällä jauhetaan myös hienoista hetkistä IFK;ta vastaan jne. Oli myös heikompia iltoja jotain "hpk;ta" vastaan kun ei kuulunut kuin piipitystä ja katsojia oli se 5k vaikka ilmoitettiin 8k.
Enään en itsekkään tiedä missä ja miten tätä sirkusta pitäisi pelata, mutta ei liiga ole yhtään kiinnostavampi vaihtoehto kuin KHL. Syyt siihen C.Orr kirjoittikin tuolla suurimmalta osin. Kaikki jo tietää syyt mitkä puoltaa KHL lähtöä niin niitä en jaksa luetella.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
En tiedä miten tämän sanoisi ilman että tästä joku pahoittaa mielen ja niskaan tulee hirveä palauteryöppy, mutta yritetään. Olen katsonut nyt kaksi viimeisintä pleijarimatsianne ja ihan rehellisesti sanottuna, ja oikeasti ei tippaakaan provoten, odotin kyllä hieman enemmän tuolta "hurjalta tasolta" josta moni Jokerikannattaja puhuu. Varmasti kentällä on taitoa, mutta mielestäni se ei ole oikein päässyt esille näissä peleissä. En tiedä onko syynä se, että kun hyvät pelaajat pelaa hyviä pelaajia vastaan vesittää se väkisinkin osan lopputuloksesta, tai siis laadukkaille pelaajillekaan ei ole tilaa niin, että peli näyttäisi säännöllisesti selvästi paremmalta.

Hyvä kirjoitus, josta vain pieni lainaus. Kuule, sinua on huijattu.

KHL:ssä Jokerit ei ole taitojoukkue. Jokerit on Erkan kehittämään puolustamisesta lähtevään pelitapaan erikoistunut joukkue, jonka vahvuus on viisikkopelaaminen. Tässä sarjassa vahvuutta ei juuri ole nähty. Torpedokaan ei ole taitojoukkue, mutta huipputaitoa siltä löytyy enemmän kuin Jokereilta. Siis ennen kuin Aaltonen aloittaa pelaamisen. Tämä Aaltonen-asia on sinulle varmaankin tuttu. Torpedo pelaa keskustan loistavasti ja tekee Jokerien pelaamisen aseettomaksi ja pelaa itse fyysisesti ja vastaiskuilla. Peli on silloin juuri sellaista mitä olet katsonut. Jahka päästään konferenssifinaaliin, CSKA on taitojoukkue jota kannattaa seurata. Miksi ei aiemminkin, mutta seuraamalla CSKA:n pelaamista ja Jokereita (joka tuskin finaalissa pelaa), saa jonkinlaisen käsityksen siitä, millaista KHL-jääkiekko on kun puhutaan taidosta, pelinopeudesta ja fyysisyydestä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kun kaiken tämän päälle Liiga ei ole onnistunut sääntötulkintojen kautta rantauttamaan peliä suuntaan, joka korostaisi taitoa roikkumisen sijaan on Liiga profiloitunut maailman huippujääkiekkosarjoista ainoaksi joka perustuu maalinestämispeliin. Ruotsissa pääsarjajoukkueet sopivat keskenään että kaikki seurat sitoutuvat pelaamaan aktiivista kiekkoa niin koti- kuin vieraskaukaloissa ja näin myös tapahtui. Tällainen yhdessä sopiminen ja sitoutuminen on täysin vierasta ja mahdotonta Liigaseurojen kesken, joille sana konsensus ei kuulu sanavarastoon. Liigalla on tulevaisuudessa myös entistä suurempia haasteita pitää seuroja elinvoimaisina. On ennustettavissa, että seurojen väliset tasoerot kasvavat ja taloudelliset haasteet kohtaavat myös entistä enemmän Liigan profiiliseuroja. Tämä siksi, että Liigan rahdataan mukaan seuroja, joiden kiinnostavuus ja kilpailukyky ei houkuttele irtolipun ostajia katsomoihin sekä siksi että jatkossa televisiointioikeuksien tuloja jakavat yhä useampi seura. Isoimman hinnan maksavat Liigan profiiliseurat joihin myös Jokerit -Liigassa pelatessaan- lukeutuisivat. Siksi paluu Liigaan olisi vaikea yhtälö.

Erinomainen kirjoitus kaikkineen ja lainauksessa aivan loistava tiivistys Liigan tilanteen ja Jokerien mahdollisen paluun ongelmien osalta. Analyytista ja ajatuksia herättävää pohdiskelua jokaiselle.
 
[/provo] Mites muuten U20 MM 2016, pelin taso oli sen verran ailahtelevaa ettei varmaan kovin moni KHL-fani seurannut? [/provo]

En ole KHL-fani mutta todettakoon, että olin noissa kisoissa katsomassa vain pudotuspelin Suomi-Kanada, ja se oli kyllä minulle paras ja viihdyttävin kiekkopeli, jonka olen nähnyt paikan päällä. Siitäkin huolimatta (tai osittain myös siksi), että pelin absoluuttinen taso oli ihan kuraa verrattuna näkemiini änäripeleihin.
 
Viimeksi muokattu:
Ruotsissa pääsarjajoukkueet sopivat keskenään että kaikki seurat sitoutuvat pelaamaan aktiivista kiekkoa niin koti- kuin vieraskaukaloissa ja näin myös tapahtui. Tällainen yhdessä sopiminen ja sitoutuminen on täysin vierasta ja mahdotonta Liigaseurojen kesken, joille sana konsensus ei kuulu sanavarastoon.

Minusta on hölmöä vaatia, että jonkun joukkueen pitäisi pelata aktiivisesti, jos se ei ole heille paras ratkaisu pelien voittamisen kannalta. Ammattilaisurheilussa mielestäni pelataan ensisijaisesti voitosta, ja jääkiekossa ei jaeta tyylipisteitä.

Eiköhän tuon tyyppinen yhdessä sopiminen aktiivisesta pelityylistä ole vierasta myös esim. Valioliiga-, NHL- ja NFL-seuroille.

Kuinka paljon enemmän SHL:ssä tehdään peliä kohden maaleja kuin Liigassa?
 
Viimeksi muokattu:
Silti väittäisin, että 90 % katsojista ei huomaisi eroa pelin tasossa, jos vaikka SaiPa ja JYP vetäisivät matsin Arenalla KHL-paidat päällä, tai päinvastoin.

[/provo] Mites muuten U20 MM 2016, pelin taso oli sen verran ailahtelevaa ettei varmaan kovin moni KHL-fani seurannut? [/provo]
Saatat olla oikeassa. Olimme Areenalla katsomassa finaalia kiekkoporukalla, eikä ehdoton mielipiteeni (Suomen) pelin ultrapaskasta tasosta oikein hurraahuutoja kirvoittanut. Tuulareillehan tuo oli vuosisadan peli. Minä näin vain sellaisen yksilöihin perustuneen 'tuurivoiton' jollaista ei koskaan arvosta tippaakaan kun oman suosikin vastustajalta sellainen nähdään.

Toisaalta on todettava, että myös jokeripelin taso on aivan paskaa viime kauteen verrattuna, joten tällä hetkellä se onkin aika sama katseleeko noiden Kennedyjen tusaamista vai liigajengien sähläämistä.
 

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oikeasti on aika perseestä katsoa, kun tänne on edelleen joidenkin nimimerkkien toimesta pesiytynyt toi "höhöh 1üga oli iha paskaa, KHL on maailman parasta lätkää, liigaan ei oo kellää ikävä höhöh" tyylinen ajatusmalli. Kyllä, KHL:ssä pelataan maailman toiseksi parasta jääkiekkoa, se on fakta, jota tuskin kukaan kiistää. Mä en kuitenkaan ymmärrä, miksi joidenkin täytyy tätä tasoa ylistää ihan naurettavissa mittasuhteissa ja Liigaa samalla dissaten. Onko oikeasti näiden mielestä niin, että vaikkapa joku Amur-Medvescak -peli about 100 kertaa parempi kuin Kärpät-TPS -peli? Ja sitten tuntuu vielä siltä, että nämä KHL:n ylistäjät tuntuvat alistavan ja vähättelevän niitä ketkä kaipaavat Liigaan ja joille se suomalaisten vastustajien aiheuttamana tunne merkkaa enemmän, kuin jonkunlainen tasoero siinä itse pelissä. Kyllä Liigassa oli niitä huonoja peliä, mutta ihan turha väittää, että niitä ei olisi KHL:ssäkin. Koska kyllä niitä on, ja myös Jokerit on välillä osallisina niissä.

En pidä mainitsemaasi Amur-Medvescakia 100 keltaisesti parempana kuin Kärpät-TPS. En usko että suurinosa muistakaan todellakaan pitää. Kuten monen suusta täällä todettua, KHL:n alemman keskitason jengit ovat tasoltaan suurinpiirtein Liigan parhaimmistoa. Tätä tosin vaikea verrata konkreettisesti, mutta noin arvioilta. Pelit KHL:n kärkijengejä vastaan sen sijaan useasti ovat varmasti kovatasoisia, ei kuitenkaan satakertaisesti parempaa kuin Liiga...

Mä taas näen asian niinpäin, että nämä ketkä kaipailevat Liigaan ja eivät ole innostuneet KHL:stä aivan täysin, taas haukkuvat KHL-intoilijat monesti täysin naurettaviksi väärinkannattajiksi, joilla on väärät syyt kannattaa Jokereita. On myös toisinpäin, kuten mainitsit, mutta mututuntumalla tuntuu että KHL-intoilijat asennoituvat vähemmän kiinnostuneisiin asenteella "Harmi ettei kaikkia enää innosta, ei voi mitään". Näin siis suurinosa.

Kun taas toiselta puolelta on tullut melko räväkkää syyllistämistä nykyisiä faneja kohtaan kolme vuotta osalta. En todellakaan sano että kaikilta, edes lähes kaikilta, mutta huomattavasti enemmissämäärin he (intonsa menettäneet) eivät tunnu suvaitsevan KHL-intoilijoita. Jos vertaa toisinpäin.

Itsellänikin on ikävä tiettyjä asioita Liigassa, monia mistä mainitsit. Paluu sinne ei haittaa, sitten joskus kun se varmasti taas on tiedossa ellei käy Prahat. Itse pystyn kuitenkin nauttimaan KHL-kiekosta ja koen saavani samoja kiksejä kuin Liigasta. Aivan saatanan kova peli huomenna luvassa, ei malttaisi odottaa.

Pahoittelut sekavista lauseista. Jonkinsortin tiivistyksenä: nautin tästä huvista niin kauan kun sitä riittää (tuskin muutamaa kautta enempää max), ja kun on aika siirtyä uusiin haasteisiin (Liiga tod
näk), niin olen yhtä innolla mukana kuin nyt ja aina ennenkin.
 
Viimeksi muokattu:

Jeffrey

Jäsen
Minusta on hölmöä vaatia, että jonkun joukkueen pitäisi pelata aktiivisesti, jos se ei ole heille paras ratkaisu pelien voittamisen kannalta. Ammattilaisurheilussa mielestäni pelataan ensisijaisesti voitosta, ja jääkiekossa ei jaeta tyylipisteitä.

Tästä olen kanssasi samaa mieltä. Kaikkien palloilulajien hienous perustuu mielestäni siihen, että niitä pelejä voi pelata niin monella eri tavalla. Tämä tuo aina myös sen mahdollisuuden, että pienemmillä resursseilla operoiva tai muuten vain heikompi voi yksittäisissä peleissä tai lyhyissä sarjoissa voittaa itseään jopa huomattavasti paremman joukkueen ja/tai yksilöt.

Liigan suurimmat ongelmat ovat kuitenkin juuri esimerkiksi @C.Orr in esiin tuomat asiat. Liiga on kussut, koska se ei ole kyennyt muuttamaan peliä viihvyttävämmäksi.

Toinen ongelma on se negatiivinen ilmapiiri joka leijuu liigan yllä. Ainakin näin lähinnä iltapäivälehdistä liigaa seuraavana vähintään viikottain on roimasti pelikieltoa tuovia tapahtumia, valmentajat haukkuvat toisiaan tai joukkueen johtoa, jne jne. Jos en nyt ihan väärin laskenut, niin liigan kurinpito on antanut tälläkaudella 39 pelikieltoa. En valitettavasti löytänyt KHL:stä (tai SHL) vastaavia lukuja, joten vertailu ei onnistu. Silti mielestäni lähes käsittämätöntä, että kuitenkin niin pienessä sarjassa kuin liiga on, tulee lähes joka kierroksella jotain sikailua.

Tästä sikailusta ei voi liigan johtoa suoraan syyttää. Toki epäjohdonmukaisuus ruokkii sekasotkuja, mutta kyllä nyt jotenkin pitäisi uudistaa se ilmapiiri liigan sisältä. Sellainen ylimääräinen vihanpito ja pelin epäkunnioittaminen pitää saada kuriin, jotta itse tai suurempi yleisö liigasta taas kiinnostuisi.

Kovat taklaukset ja spontaanit tappelut kunniaan, mutta tämä pelin ja pelikaverin tahallinen satuttaminen on jotain jossa en itse halua olla mukana.
 
Liigan suurimmat ongelmat ovat kuitenkin juuri esimerkiksi @C.Orr in esiin tuomat asiat. Liiga on kussut, koska se ei ole kyennyt muuttamaan peliä viihvyttävämmäksi.

Jos pelistä halutaan tehdä avoimempaa ja siten viihdyttävämpää, tämä pitää minusta tehdä muuttamalla sääntöjä ja niiden tulkintoja sellaisiksi, että ne tuottavat avoimempaa peliä. Mielestäni ei pidä vaatia joltain selvästi itseään taitavampaa joukkuetta vastaan pelaavalta porukalta, että heidän pitäisi vapaaehtoisesti luopua hyvin passiivisesta ja puolustusvoittoisesta pelitavasta siksi, että se ei ole kivaa katseltavaa.

Jos Ruotsissa on united smile -hengessä sovittu, että pelataan kaikki aktiivistä lätkää, miten siellä rangaistaan siitä, jos joku joukkue ryhtyykin pelaamaan hyvin passiivisesti?
 
Viimeksi muokattu:

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Oikeasti on aika perseestä katsoa, kun tänne on edelleen joidenkin nimimerkkien toimesta pesiytynyt toi "höhöh 1üga oli iha paskaa, KHL on maailman parasta lätkää, liigaan ei oo kellää ikävä höhöh" tyylinen ajatusmalli. Kyllä, KHL:ssä pelataan maailman toiseksi parasta jääkiekkoa, se on fakta, jota tuskin kukaan kiistää. Mä en kuitenkaan ymmärrä, miksi joidenkin täytyy tätä tasoa ylistää ihan naurettavissa mittasuhteissa ja Liigaa samalla dissaten. Onko oikeasti näiden mielestä niin, että vaikkapa joku Amur-Medvescak -peli about 100 kertaa parempi kuin Kärpät-TPS -peli? Ja sitten tuntuu vielä siltä, että nämä KHL:n ylistäjät tuntuvat alistavan ja vähättelevän niitä ketkä kaipaavat Liigaan ja joille se suomalaisten vastustajien aiheuttamana tunne merkkaa enemmän, kuin jonkunlainen tasoero siinä itse pelissä. Kyllä Liigassa oli niitä huonoja peliä, mutta ihan turha väittää, että niitä ei olisi KHL:ssäkin. Koska kyllä niitä on, ja myös Jokerit on välillä osallisina niissä. Kylmä fakta. Ja tuntuu yleisesti unohtuvan, kun varsinkin haukutaan näitä viimeisiä vuosia Liigassa, että kausi 12-13 (varsinkin se syksy) oli ehkä upeinta Jokerikiekkoa sitten kultaisen ysärin. Ja se joukkue nimenomaan tuntui Jokereilta, oli täynnä omia kasvatteja tai muuten pelaajia jotka olivat nimenomaan tehneet itsestään JOKERIN pitkällä uralla narrinutussa. Plus se joku ruotsalainen paras ikinä Jokereissa pelannut jätkä.

Joillekin (kuten itselleni) vain on yleensäkin urheilun seuraajana, tässä tapauksessa Jokereiden seuraajana, tärkeintä se tunne, minkä saa kun kaataa sen paikallisvihollisen tai häviää ratkaisevan pudotuspeliottelun jollekin joukkueelle, jonka kanssa on ne vuosikymmenten perinteet. Joillekin on tärkeää se, että omilla junnuilla on oikeasti hyvä mahdollisuus nousta jo nuorena haistelemaan miesten pelien kuvioita. Mulle olisi esimerkiksi ollut upeaa seurata Olli Juolevin todennäköistä nousua Jokereissa miesten jengiin, jota nyt ei KHL:n takia ikinä tapahtunut. Ja joillekin on tärkeää sulloutua siihen vierasmatkadösään ja matkustaa muutaman tunnin matka mukavassa nousuhumalassa katsomaan peliä. Yksi asia mistä olen eniten katkera KHL-siirrolle on se, että se tappoi sen yhteisöllisyyden mikä meidän Jokeriperheeseen oli Jarmo Kekäläisen aikana luotu. Kaikki kunnia nykyiselle Eteläpäädylle ja niille jotka siellä jaksavat kannustaa illasta toiseen, mutta onhan Pääty kuin varjo vuosien 2010-13 menosta. Eteläpääty: Jokerit - hifk 24.3.2012 - YouTube tässä videossa se noiden kausien henki kiteytyy ehkä parhaiten. Ja ah mitä muistoja. Nordlundin pommi ämmä Pesoseen, Kilpeläisen torjunta Granlundin rankkariin ja kirkkaimpana helmenä Hardtin ihana maali. Ja kaikki nämä "rakasta" paikallisvihollista vastaan. Tuo on jotain, mitä KHL ja sen amurit, neftehimikit, ufat tai skat eivät pysty mulle ikinä tarjoamaan.

E: tähän vielä lisäyksenä upea video: Jokerit 2012-2013 - Helsingin Herra - YouTube , "Jokerit on Suomen jääkiekon mestari". Oi, kun joskus vielä kuulisi noi sanat. Ja vielä toinen: Jokerit Playoff-tunnelmankohotus - YouTube . Kylmät väreet.

Sanoisin että tämä kirjoituksesi on ihan heittämällä yksi parhaista, joita minä olen tältä koko palstalta lukenut. Kiitokset siitä!!!

Jokainen liigapeli ei voi olla HIFK-Jokerit, eikä tietysti pidäkään, koska inflaatio iskee niihinkin. Niitähän lisättiin silloin, mutta en pitänyt sitä järkevänä kyllä.

Ja KHL:ää sokeasti puolustavien kannattaa myös muistaa se, että en esimerkiksi minä mitenkään kiellä sitä, että Liigassa on omat puutteensa tällä(kin) hetkellä. Fiksummalla johtamisella olisi saatu moni asia paremmalle tolalle, mutta toivotaan että epäkohtia saadaan kitkettyä pois yksi kerrallaan. Sitä odotellessa.

Toivottavasti Jokerit&KHL on yhdistelmänä mahdollisimman pian ohi. Tässä on kyllä iso vaara siihen, että kohta Rotta laittaa seuraavaa vaihdetta silmään, ja Jokereista ei ole sitä vähääkään aitoutta/juurta jäljellä. Tuota en toivoisi pahimmalle exällekään...
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Jääkiekkoilullisestihan päätös siirtyä KHL pelaamaan on osoittautunut suorastaan lottovoitoksi. Mitä sitten tulee näihin lieveilmiöihin ja ristiriitoihin koskien omistajia, niin vaikka olikin oletettavissa että kaikki ei välttämättä suju ihan kitkattomasti, niin varsinkin nämä US ja EU-pakotteet ovat kyllä häirinneet ydinasiaa, jääkiekkoa, hiukan liikaa. Mutta silti katson mielummin tätä jääkiekkoa kuin #puuhastelua.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Odotellaan taas haukkaa, Yamahaa ja kumppaneita kertomaan kuinka ihanaa on, että Jolerit pelaa viihdyttävässä ja värikkäässä Venäjän liigassa. Oikeasti, tämä harharetki ei voi loppua hetkeäkään liian aikaisin. Saatan itkeä onnesta sinä päivänä kun Jokerit palaa Suomeen mille sarjatasolle tahansa.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Odotellaan taas haukkaa, Yamahaa ja kumppaneita kertomaan kuinka ihanaa on, että Jolerit pelaa viihdyttävässä ja värikkäässä Venäjän liigassa. Oikeasti, tämä harharetki ei voi loppua hetkeäkään liian aikaisin. Saatan itkeä onnesta sinä päivänä kun Jokerit palaa Suomeen mille sarjatasolle tahansa.

Heh, tässähän tuli oikein Jokerit virne naamalle, kiitos tästä.

Kyllähän tänäänkin nähtiin kaikesta huolimatta viihdyttävä kiekko matsi.

Ja turha sitä juupas-eipäs leikkiä on jatkaa. Toiset tykkää, toiset ei.
 

spede1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
muistakaa että pelataan ekaa pleijarikierrosta. Pelit tästä vaan paranee. Kyllähän näitä pelejä mielummin katson kuin kotiliigaa vaikka kesäloma keskellä talvea alkaisikin.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvä kirjoitus, josta vain pieni lainaus. Kuule, sinua on huijattu.

KHL:ssä Jokerit ei ole taitojoukkue. Jokerit on Erkan kehittämään puolustamisesta lähtevään pelitapaan erikoistunut joukkue, jonka vahvuus on viisikkopelaaminen. Tässä sarjassa vahvuutta ei juuri ole nähty. Torpedokaan ei ole taitojoukkue, mutta huipputaitoa siltä löytyy enemmän kuin Jokereilta. Siis ennen kuin Aaltonen aloittaa pelaamisen. Tämä Aaltonen-asia on sinulle varmaankin tuttu. Torpedo pelaa keskustan loistavasti ja tekee Jokerien pelaamisen aseettomaksi ja pelaa itse fyysisesti ja vastaiskuilla. Peli on silloin juuri sellaista mitä olet katsonut. Jahka päästään konferenssifinaaliin, CSKA on taitojoukkue jota kannattaa seurata. Miksi ei aiemminkin, mutta seuraamalla CSKA:n pelaamista ja Jokereita (joka tuskin finaalissa pelaa), saa jonkinlaisen käsityksen siitä, millaista KHL-jääkiekko on kun puhutaan taidosta, pelinopeudesta ja fyysisyydestä.

Pääsin nyt vastaamaan aiempaan viestiisi. Näinhän se varmasti on eli en varmastikaan ole nähnyt parhaita esimerkkejä eikä tämä kausi ja nämä pleijarit välttämättä anna parasta mahdollista kuvaa teidänkään pelistä.

Olen tyytyväinen siitä, että pahin kiihko KHL:n ylistämisessä ja Liigan haukkumisessa alkaa tasoittua ja asioista aletaan pystyä puhumaan oikeilla nimillä. Mielestäni osa teidän kannattajista on uskonut vähän turhankin tiukasti tiettyjen toimittajien artikkeleita, joissa haukutaan liigaa ja hoetaan sitä kuinka ylivertainen KHL on. Toisaalta ymmärrän psykologisia seikkoja Liigan mollaamisen taustalla. Joku voi puolustella omalle mielelle miksi siirto oli hyvä ja miksi pieni ikävä Liigaan voidaan sulkea ajatusten ulkopuolelle. Joku toinen taas saattaa olla tietämättäänkin katkera siitä, että Jokereille (etenkin johdolle) kuittailtiin usein ison budjetin ja menestymättömyyden yhdistelmästä. Nyt saa olla valtakunnan "paras ja suurin" ilman että sitä voidaan edes testata urheilullisesti. Sillä voi sitten joku purkaa oman mielensä traumoja.

Voi olla, että Jokerit jatkaa KHL:ssä hyvinkin pitkään, mutta pidän täysin mahdollisena sitä, että jo lähivuosina paluu Liigaan tulee ajankohtaiseksi. Jokainen saa olla sarjoista mitä mieltä tahansa, mutta mielestäni hyvä ja suvaitseva keskustelu antaa parhaat mahdolliset lähtökohdat tuleville päätöksille. Ei pidä myöskään väheksyä kannattajien voimaa asioiden taustalla. On turhaa alistua siihen, ettei muusta kannata puhua kun KHL:ssä ollaan joka tapauksessa. Ei myöskään kannata pelätä, että KHL:n epäkohdista puhuminen vie siltä arvoa tai vesittää niitä hyviä puolia, joita sarjassa kieltämättä on.

Itse voin sanoa, että ei Liigakaan ole mielestäni huono vaihtoehto. Täällä Oulussa saadaan nauttia varsin hyvistä joukkueista, kovan luokan omista kasvateista, hyvistä europeleistä (Oulussahan näissäkin on ollut väkeä) ja aika usein menestyksestäkin. Vähintään näihin teilläkin olisi hyvät mahdollisuudet ja ihan varmasti seuraaminen olisi silloin huomattavasti miellyttävämpää kuin mihin te Virmasen ja kumppanien aikana saitte tottua. No nauttikaa nyt kuitenkin KHL:n hyvistä puolista kun siellä ainakin toistaiseksi olette.

Koittakaahan kammeta vielä itsenne kuiville Torpedoa vastaan! Kesälomasta tulee vähän turhan pitkä jos se alkaa jo tässä vaiheessa vuotta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös