Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 739 379
  • 8 198

ludvig

Jäsen
...miten jostain satojen kilometrien päässä pelaavasta pietarilaisjengistä otetut voitot taikka koetut häviöt voivat aiheuttaa moisia tunteita?

Itselläni Pietari herättää hyvin paljon enemmän tunteita kuin "jostain satojen kilometrien päässä pelaavasta <suomalainen kaupunki>jengistä otetut voitot taikka koetut häviöt". Oikeastaan lähes kaikki neuvostojengit herättävät suuria inhon tunteita ja häviämiskynnys on suht korkea myös Ruotsin suuntaan. Suomalaisseurat taas koen vuosien seuraamisen (joita on selvästi enemmän kuin viskimerkillä, vg:llä, maksimivoimalla & co.) jälkeen pitkälti neutraaleiksi tai sympaattisiksi. Itse en näe kuitenkaan kenenkään tavassa suhtautua asiaan oikeaa tai väärää tapaa, lähinnä kyllästyttää ihmiset jotka jaksavat toistuvasti uskonnollisen saarnan tyyliin toistaa laput silmillä omaa asiaansa tai ihmetellä toisenlaisia näkemyksiä.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Muuhun en ota kantaa, mutta kertokaahan, miten jostain satojen kilometrien päässä pelaavasta pietarilaisjengistä otetut voitot taikka koetut häviöt voivat aiheuttaa moisia tunteita?

Miten sen nyt ottaa. Miljoonakaupunki, joka on lähempänä kuin Kuopio. Aika lähellä siis, jos kaupunkien välistä etäisyyttä mietitään paikalliskamppailun näkökulmasta. Mikäs se etäisyys olikaan Toronton ja Montrealin välillä? :)
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Antipatiat Kärppiä kohtaan muodostuivat vuosien saatossa koettujen playoffs-tappioiden myötä ym.

SKA:ta vastaan yhteistä historiaa ei muutamaa sarjapeliä + harjoitushöntsää poislukien ole, joten hieman tästä vastakkainasettelusta tulee ulkopuolisen tarkkailijan silmään sellainen väkisin haettu kuva.

Jos joku mieltää SKA:n paikallisvastustajaksi, niin siinä kyllä ymmärrän väkisin haetun parin, mutta miksei uusillakin pareilla voisi olla vastakkaisasettelua. Tässä varmasti yhtenä syynä on SKA:n budjetti, kun ollaankin tässä asemassa se SaiPa isoa ja raharikasta Jokereita vastaan. Toisaalta myös halli on ollut loppuunmyyty ja tunnelma hallissa on SKA-peleissä ollut selvästi parempi kuin 95% Liigapeleissä viimeisen 5 vuoden sisään, poikkeuksena muutamat paikalliset IFK:ta vastaan. Lisäksi pelit olleet vielä jossain määrin kuumia ja tiukkoja, niin eipä se mikään ihme ole, että suurempaakin yleisöä rupee kiinnostamaan ja kannattajilla herää tunteita kokoajan enemmän.
 

ejs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jospa sitä lusikkaa työntäisi vähän tähän soppaan.

On ihan selvä tosiasia, että liiga-aikoina ne tunteita herättävät vatustajat muuttuivat pitkässä juoksussa. Eipä paljon TPS-pelit napanneet 2000 luvun vanhetessa, mutta 90-luvun alussa-puolivälissä aivan taatanasti. Kärppiä vastaan ei silloin päästy edes pelaamaan, kun olivat alemassa sarjassa. Niinkuin nytkin btw :)

En mä nyt voi ihan sellaistakaan lähtökohtaa allekirjoittaa, että vastustajajoukkue voi herättää tunteita vaan, jos on suomalainen tai tiettyä km määrää lähempänä Helsinkiä. Kyllä pitää osata arvostaa myös muissa maissa ja kaupungeissa tehtyä latkätyötä, paikallisten fanitusta ja sitä, kuinka tappio aina harmittaa. Mä ajattelen Venäjää enemmän niiden tavallisten ihmisten ja ihan tavallisten lätkäpelaajien ja valmentajien kautta. En niinkään Puttosen kabinetin touhujen kautta.

Tämä SKA-kuvio on toki osin markkinointia, mutta ei se musta ihan hakoteilläkään ole. Rahaa SKA:lla on paljon, mutta niinhän sitä pitääkin olla, jos kerran kovassa sarjassa halutaan pelata ja menestyä. Hyvin perinteikäs seura on kyseessä.
 

Masentaja

Jäsen
Pulkkinen, Teräväinen, Lindbohm, Lindell jne. Meidän parhaat junnut pelaa jossain ihan muualla. Siis ne jotka olisi hyviä myös KHL:ssä. Turha itkeä niiden perään. Ketä muita pitäisi joukkueeseen saada? Ei yksikään firma pidä duunareita, joista ei ole mitään hyötyä ja joista on mahdollisuus päästä eroon. Ja ne parhaat lähtee kyllä isompiin firmoihin joissa on mahis voittaa jotain tai parempi liksa. Harva vetää pelkästään rakkaudesta jengiin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
En jaksa vääntää Jokerit & Liiga & SKA yms, mutta onko mitään järkeä aloittaa KHL elokuussa ja lopettaa runkosarja helmikuussa? En löydä päätöksestä mielekkyyttä. KHL:n aikataulu vaikuttaa myös pääsylippujen myyntiin negatiivisesti. Vielä oleellisempaa on se, että se heikentää pelaamisen tasoa. Euroopan jääkiekossa liittojen ahneus on sitä luokkaa, että pelaajat eivät ehdi enää palautua. Kausi alkaa elokuussa ja päättyy parhaiden pelaajien osalta MM-kisoihin toukokuun lopussa. Ketä KHL:n aikataulu oikeasti palvelee - Venäjän valmistautumistako MM-kisoihin? Ja miksi ihmeessä pelaajien ei anneta levätä riittävästi kausien välissä?

Edellinen vituttaa, samoin vituttaa kestovituttaja Putin & Venäjän politiikka ja sen uusin propagandaviritelmä veteraanien kiekkosarja. Vittu.

Mitä puhtaasti Jokereihin tulee, on ihan hyvät fiilikset. Nyt kun kokoonpanot alkaa olla viimeistenkin seurojen osalta valmiina, vaikea on usko Jokerien debyyttikauden tyyliseen menestykseen runkosarjassa. Ohjelma on paljon rankempi. Jotta pahimmat kilpailijat SKA ja ZSKA välttäisivät ylimääräistä rasitusta, Jokerien pelaajat pääsevät tapaamaan omaa pankkiiriaan Sveitsiin ja pelaamaan siinä sivussa 3-5 ottelua. Tämä tietysti vituttaa rasituksen osalta myös ja pelkään, että runkosarjan lopussa lasketellaan viime kautta enemmän.

Mutta noin muuten, ihan ok ja mielenkiintoista on nähdä Jokerien avausottelu.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Kyllähän porukalla on selvästi Jokereita ikävä. Hieno seura oli ja pääkaupunkijoukkueen status oli yksi eniten värinää herättävistä. No nyt sitten koko Suomen "Leijonat goes seurajoukkuepelit"-saaga sai viime kaudella yllättävän hienon alun. Varmaan on enemmän karjalalippisosastoa Hartwallilla nykyään ryssiä kaatamassa. Jos tuollainen r-termi sallittakoon.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Mitä puhtaasti Jokereihin tulee, on ihan hyvät fiilikset. Nyt kun kokoonpanot alkaa olla viimeistenkin seurojen osalta valmiina, vaikea on usko Jokerien debyyttikauden tyyliseen menestykseen runkosarjassa.

Hyvät on fiilikset täälläkin päässä nimenomaan mitä tulee itse joukkueeseen. Putin + muut konnat vituttaa, mutta aihe alkaa olemaan jo niin loppuun kaluttu, että pyrin tietoisesti jättämään ne taka-alalle ja nauttimaan erittäin viihdyttävästä ja tasokkaasta lätkästä.

Mä en usko, että runkosarjamenestys tulee olemaan paljoakaan viime vuotta huonompaa. Rosterissa on syvyyttä viime kautta enemmän olkoonkin, että kärkiosaamisessa saattaa olla hiuksen hieno lasku. Viime vuonna ketjukoostumukset elivät ennen kuin LOKOMO syntyi ja silti voittoja tuli plakkariin jatkuvalla syötöllä. Nyt ketjukoostumukset ovat tasapainoisempia ja vaikka Jokerit tunnetaankin edellisvuotta paremmin tuntee myös Jokerit sarjan muut joukkueen, hallit, pelitavan, matkarasituksen jne. Koko jengi on vuoden kokeneempi muutamia uusia pelaajia lukuun ottamatta ja vaihtuvuus oli suhteellisen maltillista. Kun pelaajatkin lähes poikkeuksetta sanovat haastatteluissa viime kaudesta jääneen hampaankoloon on joukkueella näemmä nälkäkin kova.

Ymmärtääkseni myös harjoittelu tähtää edelliskautta enemmän siihen, että keväällä jalka ja ajatus kulkee niin mielestäni pullat ovat varsin mallikkaasti paistumassa.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Todella positiivisella mielellä odotan tiistaita. On jo alkanut kyllästyttää kotimaisen potkupallon seuraaminen niin pääsee vihdoin sen oikean lajin äärelle. Onhan se tietysti vähän outoa kun kesä vasta tullut niin ruveta katsomaan jääkiekkoa, mutta näillä mennään. Kyllä se sama jännitys taas tulee kun kiekko tippuu jäähän. Tuli jo Torstain harkkapelissä. Itse odotan että Jokerit aloittaa 4 kotiottelun ryppään terävästi ja sellainen 8-10 pistettä olisi hyvä aloitus. Sitten kauden pisin vierasreissu heti alkuun. On se vaan upeeta kun kausi taas alkaa!
 

zuuzo97

Jäsen
Ihan sama onko huomenna avauspelissä 7, 8, 9 vai 10 tuhatta katsojaa, laitetaan halliin sellainen mökä että Severstalin pojat ei enää matsin jälkeen hallilta löydä ulos. Vituttaahan se toki että ekoihin peleihin ei mitään yleisöryntäystä oo tulossa mutta se ei estä sitä että tunnelmaa voi jokainen, erityisesti Eteläpäädyssä oleva luoda. En jaksa sellasta valittamista että "paska Eteläpääty, ei kuulu mihinkään noi chäntit jne jne..." Älkää valittaako vaan liittykää huutoihin mukaan! Erityisesti jokainen joka tiistaina eksyy paikattomaan tai viereisiin katsomoihin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ilmeisesti tänään ollaan kauppalehden protestilistalla 149 700 euron maksuhäiriöstä.

Jos näin käy, mielenkiintoista kuulla onko ongelmana maksuliikenne vaikkapa Sveitsin ja verottajan välillä, tarkoituksellinen tai muu unohdus vai jokin muu syy. Summa vaikka iso onkin, on pieni Jokerien budjettiin nähden.

Voisi toimitusjohtaja vaikka avata puhelimensa ja kertoa haastatteluja kärttäville mistä on kysymys.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Ei kait tuonne protestilistalle ihan helposti joudu. Käsittääkseni muistutuksia maksusta tulee useampiakin, joten esim. unohdus tuntuisi jo tekosyyltä.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos velkojana Verottaja niin eiköhän tuossa ole riita luonnollisesti jostain verotukseen liittyvästä asiasta josta on oltu erimielisiä (lähdevero tms... summa kyllä kuulostaa suurelta). Verottaja on siirtohinnoittelussa ym. viime vuosina ottanut aika agressiivisen lähestymistavan ja noita Verottajan yksipuolisia päätöksiä kannattaa kyllä kyseenalaistaa. Toisaalta luulisi, että tuollainen olisi voitu sopia ja pistää "holdiin" mutta tiedä sitten...

Kaikki medianäkyvyys ei taida olla hyvästä ;=D
 

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Jos velkojana Verottaja niin eiköhän tuossa ole riita luonnollisesti jostain verotukseen liittyvästä asiasta josta on oltu erimielisiä (lähdevero tms... summa kyllä kuulostaa suurelta). Verottaja on siirtohinnoittelussa ym. viime vuosina ottanut aika agressiivisen lähestymistavan ja noita Verottajan yksipuolisia päätöksiä kannattaa kyllä kyseenalaistaa. Toisaalta luulisi, että tuollainen olisi voitu sopia ja pistää "holdiin" mutta tiedä sitten...

Kaikki medianäkyvyys ei taida olla hyvästä ;=D
Veikkaisin, että alv-tilityksiä on rästissä tai sitten palkkoihin littyviä ennakonpidätyksiä. Siirtohinnoittelua vaikea ajatella, kun en heti keksi mitä Jokerit olisi ulkomailla toimivalle emo- tai tytäryhtiölleen myynyt.
 

BaronFIN

Jäsen
150k euron verovelka yleensä riittää jo konkurssihakemuksen syyksi. Kumman silkkihansikkain tuota nyt verottajan toimesta viedään eteenpäin kun 10v sitten Pelicansia haettiin konkurssiin vastaavasta summasta.

Tosin on laivoilla kokoeroa, ei siinä mitään, mutta ihme räpeltämistä tuo on. Tosin jos oligatkkirahoilla pyöritään, niin se on kuin paholaisen kanssa tanssisi: toiminta ei todellakaan ole kestävällä pohjalla.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kauppalehden uutisesta poimittua:

Alkuinvestoinnit ovat tässä bisneksessä isot. Ne tulevat olemaan isot kolme ensimmäistä vuotta. Meidän osakkaamme ovat tämän tienneet: tämä on rahoittajaosakkaille riskisijoitus, tavallaan”, Kohonen sanoi haastattelussa.

Meinaako Kohonen, että tässä ollaan parin vuoden sisällä tekemässä jo tulosta? Ei kai kukaan tuohon nyt ole rahantekomielessä sijoittanut? Jälkimmäiseen kysymykseen vastaan itse sen verran, että eihän Suomessa kukaan liigajengienkään osakkeita ostava tai joukkueeseen "investoiva" nyt mitään tuottoja pahemmin odota, yleensä rahaa annetaan rakkaudesta lajiin ja seuraan.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Kovin kyllä ihmetyttää jos talousosastolla ei muka olisi tietoa tuosta, tuskin verottaja nyt kovin herkästi veisi tätä protestilistalle.

Taitaa olla Kohosen peruskriisiviestintästrategia. Ikävät uutiset tulevat puskista ja mitään tietoa ei ole, mutta mitään epäselvääkään ei pitäisi olla ja joka tapauksessa homma on jo hoidossa. Eihän hänellä muistaakseni ollut mitään tietoa tai käsitystä siitäkään, että maksuliikenne takkusi saati miksi Nordea sen kanssa vetkutteli. Ihan puskista sekin uutinen hänelle tuli siinä vaiheessa, kun palkat olivat jo toistuvasti myöhästelleet.

Uppoaa tietysti kuin veitsi voihin tähän jokeripiirien perinteiseen 'ne kaikki vaan sortaa meitä, kun on kateellisia'-narratiiviin, joten varmaan ihan hyvä viestintästrategia sinänsä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Taitaa olla Kohosen peruskriisiviestintästrategia. Ikävät uutiset tulevat puskista ja mitään tietoa ei ole, mutta mitään epäselvääkään ei pitäisi olla ja joka tapauksessa homma on jo hoidossa. Eihän hänellä muistaakseni ollut mitään tietoa tai käsitystä siitäkään, että maksuliikenne takkusi saati miksi Nordea sen kanssa vetkutteli. Ihan puskista sekin uutinen hänelle tuli siinä vaiheessa, kun palkat olivat jo toistuvasti myöhästelleet.

Uppoaa tietysti kuin veitsi voihin tähän jokeripiirien perinteiseen 'ne kaikki vaan sortaa meitä, kun on kateellisia'-narratiiviin, joten varmaan ihan hyvä viestintästrategia sinänsä.

Siinä olet oikeassa, että Kohoselle tämä alkaa olla aika tuttua kauraa. Kaikki on kuulemma kunnossa ja hänellä ei mitään tietoa ongelmista.

Siitä olen kuitenkin eri mieltä, että tämä Jokerien kannattajiin niin kovin hyvin uppoaisi, toki varmaan sellaisiakin on, jotka Kohosen tarinoinnit ostavat. Kohosen duuni muuten kuulostaa kohtuu stressaavalta, toivottavasti hänelle maksetaan tuosta hyvä korvaus.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Taitaa olla Kohosen peruskriisiviestintästrategia. Ikävät uutiset tulevat puskista ja mitään tietoa ei ole, mutta mitään epäselvääkään ei pitäisi olla ja joka tapauksessa homma on jo hoidossa. .

Nauroin kanssa samaa. Aina hommat tulee puskista ja tarve on selvittaa, mutta seuraavassa lauseessa homma on hoidossa ja kaikki on sovittu. :D Noh ei kai tuossa. Varmasti on joku erehdys kaynyt, kun tuo maksuliikenne on kuitenkin aika monimutkainen. Seura ja firma on suomessa, rahoittajat venajalla ja pankki sveitsissa niin siella varmasti liikkuu koko ajan rahaa joka suuntaan. Voi olla, etta Jokereilla ei just rahaa ollut veroja maksella ja ilmoitettiin venajan omistajille, etta "we need money". Venalaisilla taas ei ole niin tarkkaa, siella on Roman sanonut muutaman kuukauden verran "joo joo pistetaan tulee" ja aina viivastynyt. Kaksi taysin erilaista business kulttuuria ja siina keskella pankkikin sveitsissa niin hommat ei aina mene kuin pitaisi.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ovathan nämä maksuviivästykset hemmetin kiusallisia täällä Suomen päässä. Mutta eivätpä ne varmaan siellä Venäjällä kauheasti haittaa, kunhan ongelmat eivät kasva liian suuriksi. Ja kun raha tulee Venäjältä ja omistuspohja halutaan tappioista ja talouspakotteista huolimatta pitää nykyisellään, niin tässä on lopputulos. Stressaantunut Kohonen selittelemässä julkisuudessa milloin minkäkin maksun myöhästymistä.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Eipä tuota ole vaikea ymmärtää, mistä tämä ongelma johtuu. Ihan sama juttu kun palkkojen myöhästelyt, ym. rahan siirto Rotenbergin puolelta takkuaa taas, pakotteet aiheuttavat ongelmia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös