Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 736 899
  • 8 198
Suosikkijoukkue
TPS
Mun mielestä Jokerien johto on analysoinut tilanteen (ja rakentanut joukkueen) oikein fiksusti.

Mun puolen pennin analyysi on se, että Jokerien on tietenkin pakko laittaa ekaan kauteen kovat panokset: ensi kaudella jaffalaan ja muutenkin joukkuetta seuraamaan on houkuteltava perusjokerifanien ohella muitakin jääkiekosta kiinnostuneita. Siihen paras tai jopa ainoa tapa on rakentaa joukkue, joka on monilta osin "kaikille tuttu".

Eka kausi mennee Jokereilta yleisömielessä vähintään kohtuuhyvin, ellei jopa mainiosti - uutuudenviehätystä, kovia pelaajia ja kaikkea. Iso kysymysmerkki on, miten homma toimii toisella, kolmannella, neljännellä kaudella, siis sen jälkeen, kun alkuinnostus on laantunut. Mitä enemmän väkeä saa alussa mukaan, sitä enemmän sitä jäänee joukkueetta seuraamaan myös pidemmälle tulevaisuuteen, ja ehkä osittain siksikin kovat panostukset suurelle yleisölle tuttuihin nimiin.

Joukkueen rakennuksessa Jokerit on onnistunut tosi hyvin, hypen lanseeraamisessa ja muussa näkyvyydessä sitten toistaiseksi selvästi heikommin. Mä olen Helsingissä jo pitkään asunut, jääkiekkoon neutraalisti viihteenä suhtautuva neljättäkymmenettä käyvä heppulainen ja seuraan jääkiekkoa yleisesti aika tarkasti (mutta en Jokereita joukkueena sinänsä). Eipä ole silti Jokereista juuri muuta näkynyt tai kuulunut kuin Hesarin uutiset sekä kadunvarsilla olevat kömpelöntylsät "KHL tulee oletko valmis" -henkiset mainokset. Ehkä tähän on tulossa parannusta syksyä kohti, mutta jotenkin olisin enemmän ja tehokkaampaa ja näkyvämpää markkinointihypeä odottanut.

Potentiaalisessa yleisössä onkin sitten kahden kastin väkeä: 1) heitä, joille KHL ja/tai Putin ja/tai Jokerien omistuspohja ja/tai Venäjä ja/tai Ukrainan kriisi tms ulkourheilulliset asiat ovat syystä tai toisesta este joukkueen (taloudelliselle) tukemiselle ja 2) heitä, joille ei ole.

Mä olen itse hyvä esimerkki porukasta 1: seuraan varmasti Jokereiden suoriutumista täältä Jatkoajasta ja tekstiteeveepohjaisesti, käyn täällä palstallakin kitisemässä varmaan aina joskus, ja olisin profiililtani varmasti erittäin potentiaalinen maksava satunnaiskävijä hallilla. Mutta en ole millään tavalla valmis maksamaan latin latia KHL:n tai Jokereiden taustalla olevan Putinin lähipiirin tukemiseksi.

Meitä lienee aika paljon, ja eräs haaste Jokereiden markkinoinnissa onkin se, että määrämme ei ainakaan markkinointisyistä lisäänny. Sellaista markkinointia kun ei olekaan, että urheiluun pelkkää peliä laajemmin suhtautuvien päät kääntyisivät tässä asiassa, joten ei Jokereiden kannata meihin paukkuja tietty tuhlatakaan.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Joka vuosi on suoraansanoen vituttanut katsoa Selänteen juupaseipäsehkäsittenkin-leikkiä, mut onneksi ei oo aikasemmin kohdistunut suosikkijoukkueeseen. Mä en tota jatkuvaa jokavuotista vatvomista kyllä oikeen pysty ymmärtämään.

Musta tuntuu, että 90% tuosta Selänteen "vatvomisesta" johtuu mediasta ja kysymyksestä Teemun uran jatkosta on tullut jokakesäinen ilmiö. Ja jälleen kerran, se mikä myy (saa klikkauksia), siitä myös kirjoitetaan. Koko Suomi tietää kuka on Teemu Selänne ja potentiaaliset klikkaajat ylittävät määrällisesti moninkertaisesti pelkät "normi"-kiekkouutisten klikkaajat.

Otetaan nyt irti kaikki siitä, että meillä on edelleen pieni mahdollisuus nähdä Teemu Jokeri-paidassa, mahdollisesti useammassakin ottelussa. Kyllähän tuo vatvominen tavallaan "vituttaa", mutta ennemmin kutsuisin sitä lapsenomaiseksi innoksi, kun tulee klikattua kaikki otsikot auki, josko niistä oikeasti saisi vihiä jatkuuko ura vaiko ei.



Eipä ole silti Jokereista juuri muuta näkynyt tai kuulunut kuin Hesarin uutiset sekä kadunvarsilla olevat kömpelöntylsät "KHL tulee oletko valmis" -henkiset mainokset. Ehkä tähän on tulossa parannusta syksyä kohti, mutta jotenkin olisin enemmän ja tehokkaampaa ja näkyvämpää markkinointihypeä odottanut.

Jokerit on ollut koko kesän otsikoissa, eikä Selänne-keskustelu ole ainakaan vähentänyt otsikoiden määrää. Eiköhän tuolta laajempikin mainoskampania ole tulossa. KHL:ltä on tulossa oma mainos, jossa on KHL:n supertähtiä ja Jokerit kuvasi tuossa männäpäivänä omaa tv-spottiaan.

Pelaajauutiset ja muu otsikoissa näkyminen ovat omiaan lisäämään kausikorttimyyntiä ja yleistä kiinnostusta. Suurempaa mainoskamppaniaa ei nyt kannata välttämättä aloittaa, kun mediahuomio on jo tapissaan, eivätkä irtoliput otteluihin ole vielä myynnissä.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Mistä Jokerit saa rahansa? | m.iltalehti.fi

Jukka Kohonen kertoo yllä olevassa haastattelussa mm, että Jokereiden kausikorttimyynti on rahallisesti viime kautta edellä jonkin verran, vaikka myynti aloitettiin tänä vuonna viisi viikkoa myöhemmin.

Mutta ei hätää, eiköhän kohta porilaiset tule kertomaan kuinka KHL ei kiinnosta ketään.

Kyllähän porilaiset kohta tulee tosiaan kertomaan kuinka tälläistä neukkopropagandaa suolletaan mediaan eikä KHL oikeasti kiinnosta ketään eikä halli täyty.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Itselle soiteltiin tuolta Jokereiden toimistolta viime kauden kausareiden uusimiseen liittyen ja koitin siinä sitten samalla nuorelta sälliltä vähän tivata, että mites on kausikorttimyynti lähtenyt käyntiin. Ainakaan tämä kyseinen myyntihemmo ei antanut kovin hohdokasta kuvaa kausikorttimyynnistä ja lähinnä selitteli sillä, että monet vanhat kausarilaiset vielä empii KHL:n takia (itse en siis emmi tästä syystä todellakaan) asiaa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mistä Jokerit saa rahansa? | m.iltalehti.fi

Jukka Kohonen kertoo yllä olevassa haastattelussa mm, että Jokereiden kausikorttimyynti on rahallisesti viime kautta edellä jonkin verran, vaikka myynti aloitettiin tänä vuonna viisi viikkoa myöhemmin.

Mutta ei hätää, eiköhän kohta porilaiset tule kertomaan kuinka KHL ei kiinnosta ketään.

Voi toki olla noinkin, mutta tuossa kannattaa huomioida kohta "rahallisesti". Samoin kuin Jokerien sponsoritulot, en ihmettelisi jos kausareita on "myyty" iso könttä Långvikille ja muille Rotenbergien omistamille firmoille. On mielenkiintoista nähdä mikä on totuus kun syksy etenee pidemmälle.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Odotan äärettömän mielenkiinnolla kun kausi pyörähtää käyntiin KHL:ssä on erittäin mielenkiintoista, kun on hyvä joukkuekin jalkeilla. Muutaman treenin nähneenä, kovaa mennään. Keskitytään perusasioihin.


Kun julkaistiin et siirrytään KHL:ään, olin vähän ihmeissään, mutta nyt fiilikset on positiiviset ja odottavat. Huomenna on ensimmäinen treenipeli, kivaa mennä kattomaan peliä.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voi toki olla noinkin, mutta tuossa kannattaa huomioida kohta "rahallisesti". Samoin kuin Jokerien sponsoritulot, en ihmettelisi jos kausareita on "myyty" iso könttä Långvikille ja muille Rotenbergien omistamille firmoille. On mielenkiintoista nähdä mikä on totuus kun syksy etenee pidemmälle.

Todennäköisesti 10.000:n mennessä rikki, siellä on myös Rotenbergien palkkaamia katsojia 3000 ja joka pelissä vähintään se muutama tuhat. Myös erilaisia ihmisen näköisiä nukkeja asetetaan päädyn yläriveille. Alakatsomot ovat saaneet bisneslahjana kausikortteja 5 kpl mieheen, kun kävivät Långvikissä perheen kanssa viikonloppureissulla. Saattaa siellä olla myös mafian painostuksen ja uhkailun seurauksena katsojia pakon edessä, vaikka lätkä ei ole koskaan kiinnostanutkaan yhtään. Kuulitko myös, että oikeasti eteläpäätyläiset saavat kausikorttinsa ilmaiseksi ja joka peliin 6 kpl bisselippuja, kun eihän kukaa oikeasti voi muuten tykätä tommosesta muovijoukkueesta, joka pelaa jotain Neuvostoliiton mestaruus sarjaa, eikun siis propagandakoneiston tuottamaa pakotettua viihdettä. On ne venäläiset vaan vekkulia porukkaa, eikö?
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Kuulitko myös, että oikeasti eteläpäätyläiset saavat kausikorttinsa ilmaiseksi ja joka peliin 6 kpl bisselippuja, kun eihän kukaa oikeasti voi muuten tykätä tommosesta muovijoukkueesta, joka pelaa jotain Neuvostoliiton mestaruus sarjaa, eikun siis propagandakoneiston tuottamaa pakotettua viihdettä. On ne venäläiset vaan vekkulia porukkaa, eikö?
On ne. Ja sitten ne on näköjään vielä onnistuneet Jatkoajan sivuillekin ujuttamaan omia desanttejaan. Ei mikään ihme, että Venäjä kohta jyrää meitin ja Finnairkin menee konkurssiin
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En tiedä minne olisi kuulunut tämä viesti laittaa, mutta olkoot nyt tässä: JOS Selänne on tulossa mukaan hurjalla palkalla, sanoisin, että se ei välttämättä ole hyvä asia. Jos yksi pelaaja maksaa melkein yksinään sen, mitä koko joukkue muutoin, niin pakostahan se närää voi herättää. Eihän Teemukaan enää ole loistopäiviensä kunnossa, eikä sellaista voi edes edellyttää. Markkina-arvoa hänellä kyllä vielä on, mutta sateentekijäksi, ei mun mielestä. Ihan sairaasti ylipalkattu, jos nuo lööpit oikein toitottavat. Uskon Selänteen tulevan kyllä noilla hinnoilla.

Se, että sanoo mediassa olevansa kunnossa, kun on pelaillut poikiensa kanssa, antaa mulle huonon asennekuvan. Ei KHL:ssäkään sentään "pihapeleillä"pelata, joten en Jokereina kyllä menisi häntä palkkaamaan noilla summilla. Älkää ny tunaroiko, kun teillä on joukkue todella hyvin koottu!Ne tunaroinnit jätettäköön Liigan historiaan:)
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Niin, Selännehän voisi lahjoittaa palkkansa Puolustusvoimille tai vaikka johonkin elintarviketeollisuuden työttömyyskassalle. Sehän on varmaa, että jos Selänne tarjoukseen tarttuu, on sillä hänen uransa jälkeistä mainetta heikentävä vaikutus. Ehkä on kuitenkin mukavampi kiertää kesätapahtumia koko kansan Teemuna.
 

No Look Pass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
En tiedä minne olisi kuulunut tämä viesti laittaa, mutta olkoot nyt tässä: JOS Selänne on tulossa mukaan hurjalla palkalla, sanoisin, että se ei välttämättä ole hyvä asia. Jos yksi pelaaja maksaa melkein yksinään sen, mitä koko joukkue muutoin, niin pakostahan se närää voi herättää. Eihän Teemukaan enää ole loistopäiviensä kunnossa, eikä sellaista voi edes edellyttää. Markkina-arvoa hänellä kyllä vielä on, mutta sateentekijäksi, ei mun mielestä. Ihan sairaasti ylipalkattu, jos nuo lööpit oikein toitottavat. Uskon Selänteen tulevan kyllä noilla hinnoilla.

Se, että sanoo mediassa olevansa kunnossa, kun on pelaillut poikiensa kanssa, antaa mulle huonon asennekuvan. Ei KHL:ssäkään sentään "pihapeleillä"pelata, joten en Jokereina kyllä menisi häntä palkkaamaan noilla summilla. Älkää ny tunaroiko, kun teillä on joukkue todella hyvin koottu!Ne tunaroinnit jätettäköön Liigan historiaan:)

Vähän samoilla linjoilla tässä alkaa itsekin olemaan. Itselle ehkä mieluisin vaihtoehto olisi se, että Teemu pelaisi narrinuttu yllään muutaman peräkkäisen ottelun alkukaudesta , jonka jälkeen hokkarit naulaan. Se olisi mielestäni tyylikäs lopetus uralle. En toki valita, jos pelaa koko kauden.

Olisi se vaan perkele hienoa nähdä #8 Jokeripaidassa, vielä kerran.
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin, Selännehän voisi lahjoittaa palkkansa Puolustusvoimille tai vaikka johonkin elintarviketeollisuuden työttömyyskassalle. Sehän on varmaa, että jos Selänne tarjoukseen tarttuu, on sillä hänen uransa jälkeistä mainetta heikentävä vaikutus. Ehkä on kuitenkin mukavampi kiertää kesätapahtumia koko kansan Teemuna.

Mikäli Selänne maksaa tuosta 7,5 miljoonasta eurosta veronsa Suomeen niin eiköhän se ole ihan riittävä "yhteiskuntavastuu" tästä diilistä.
 

Rakettipulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Älyttömältä kuulostaa ainakin tuo ''puolet palkasta - puolet peleistä'' -diili. Varmaan ihan hyvän gapin voisi tuoda joukkueen yhteenkuuluvuuteen, jos yksi kaveri ilmestyisi aina vain kotipeleihin. Tuosta 7,5 millin palkasta sen verran, että Jokerit saisi Teemun tulon myötä huimasti enemmän lipputuloja sekä fanituotemyynnin kasvua, joten ei ainakaan hirveästi tappiollinen sijoitus välttämättä olisi.

Olisi kuitenkin huikeaa nähdä Legenda vielä ainakin yhdessä pelissä jokeripaidassa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Korhonen kiistää koko tarjoushuhun perättömänä. Tuosta voi lukaista. Veikkaan Eero Tuomisen paskajournalismin tueksi hankittua uutisankkaa tai tahallista väärinymmärtämistä. Ei yllättäisi.
 

Rakettipulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Korhonen kiistää koko tarjoushuhun perättömänä. Tuosta voi lukaista. Veikkaan Eero Tuomisen paskajournalismin tueksi hankittua uutisankkaa tai tahallista väärinymmärtämistä. Ei yllättäisi.

Rotenbergit varmaan tuollaisia sopimuksia tarjoavat, eikä Korhonen kiistänyt mitään. Hän esitti vain tietämättömyytensä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Rotenbergit varmaan tuollaisia sopimuksia tarjoavat, eikä Korhonen kiistänyt mitään. Hän esitti vain tietämättömyytensä.

Aivan, mutta kun IS:n uutisessa kerrotaan nimenomaan Jokereiden maksavan Selänteelle tuollaista liksaa, kyse on väärästä tiedosta. Jos Selänteelle oikeasti napsahtaisi kaudesta kymmenen miljoonaa taalaa, se ei tule seuralta, vaan jostain KHL:n imagorahastosta, kuten Kovalchukinkin palkka. Jos Tuominen&co. tutustuisi KHL-käytäntöihin tarkemmin, voisi huomata, ettei tässä nyt varsinaisesti ole mitään uutta tai ihmeellistä.

Toki olen sitä mieltä, että Rotenberg voisi olla joukkueen rakentamisen suhteen taka-alalla.
 

Hanjohan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Peliitat
Toki olen sitä mieltä, että Rotenberg voisi olla joukkueen rakentamisen suhteen taka-alalla.

Samoilla linjoilla, mutta Selänteen tapaus on sen verran ainoa laatuaan, että en pistäisi ollenkaan pahakseni, mikäli Rotenberg onnistuisi jotenkin omatoimisesti houkutettelemaan legendan vielä kerran jokeripaitaan.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olen vähän sitä mieltä, että jos on rahaa pistää 10 miltsiä pelaajaan, niin miksi ei saman tien vaikka Connor McDavidiin seuraavaksi pariksi vuodeksi? Siinä olisi Kanadassa sulattelemista ja julkisuutta piisaisi Atlantin molemmin puolin :)
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Jos tässä twiitissä oleva kuva on tämän kauden cheerleadereista niin ei hyvää päivää... Twitter / hcadmiral: Hej @jokerithc, looks like ... (linkki vie twitteriin)

Koitin Jokereiden sivuilta etsiä tietoa, mutta siellä on vain ilmoitus kesäkuussa olevasta koetilaisuudesta. Melko ripeitä päivityksiä siis.

Osaakos joku vahvistaa/kumota asian?
 

S Gagnon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Rangers FC, HJK
Kuvitteleeko kukaan tervejärkinen oikeasti että Jokerit tai rahoittaja maksaisi 7,5 miljoonaa Selänteelle?? Miks pitää viljellä näitä ankkoja? Ei edes oligarkit olisi näin tyhmiä.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Jos tässä twiitissä oleva kuva on tämän kauden cheerleadereista niin ei hyvää päivää...

Osaakos joku vahvistaa/kumota asian?
Sen verran osaan sanoa, että kuvassa on viime kauden porukka, eli Cheer Up Team. Voihan se aina olla, että kaikki ovat hakeneet ja päässeet tähän uuteenkin ryhmään, mutta se vähän vesittäisi tarpeen koko muutokselle.
 

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos tässä twiitissä oleva kuva on tämän kauden cheerleadereista niin ei hyvää päivää... Twitter / hcadmiral: Hej @jokerithc, looks like ... (linkki vie twitteriin)

Koitin Jokereiden sivuilta etsiä tietoa, mutta siellä on vain ilmoitus kesäkuussa olevasta koetilaisuudesta. Melko ripeitä päivityksiä siis.

Osaakos joku vahvistaa/kumota asian?

Sama kun ostaisi ensin Maybachin ja luovutuksessa huomaakin, että tehtaalla on asennettu pölykapselit. Eihän nuo kuvan 11 katiskaa voi olla tuleva cheerleader porukka??
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kyllä tuon täytyy olla viime vuosien henkariporukka. Pakko luottaa kovaan tasonnostoon. Vaikkapa Tapparan tytöistä voisi ottaa tason jota haetaan.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Jos tässä twiitissä oleva kuva on tämän kauden cheerleadereista niin ei hyvää päivää... Twitter / hcadmiral: Hej @jokerithc, looks like ... (linkki vie twitteriin)

Koitin Jokereiden sivuilta etsiä tietoa, mutta siellä on vain ilmoitus kesäkuussa olevasta koetilaisuudesta. Melko ripeitä päivityksiä siis.

Osaakos joku vahvistaa/kumota asian?
Vanhan kuvan ovat jostain repäisseet ja on kyllä ala-arvoista käytöstä Admiralin twitter-vastaavalta kettuilla tyttöjen ulkonäölle. Amatöörien puuhastelua ammattilais-sarjassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös