Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 733 622
  • 8 198

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Luulisin että useat pitkän linjan fanit arvostavat mm. seuraan identiteettiä, historiaa ja ns. omia poikia.

Huippu-urheilussa tämä aika on valitettavasti jäänyt taakse. Kyllä minä arvostan, mutta olen jo vanha gubbe. Ymmärrän toisaalta sen, että sopeutua pitää. Kun katsoo parhaita NHL-joukkueita tai parhaita futisjoukkueita eri sarjoista niin hyvä jos yksi oma kasvatti mahtuu mukaan. Paljon on muuttunut niistä ajoista kun aloitin kiekon seuraamisen eikä se muutos ole pelkästään positiivista.

Se tästä. Palataan osaltani kun jotain uutta kuuluu.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Hesarin etusivun mainos nyt ei paljon autakaan. Mutta miten Jokerit ei ole ostanut yhtä tämän maailman eskoseppäsistä ja aleksivalavuorista määkimään tauotta KHL:n ihanuutta juuri sille potentiaalisimmalle katsojajoukolle? Tai käyttänyt suhteitaan/ostotoimittajia tuottamaan positiivisia juttuja KHL:stä ja sen joukkueista. Kyllähän KHL:stä on kirjoitettu ja tehty juttuja, mutta joko ovat negatiivisia tai tylsää pönötystä, joka voi kiinnostaa hard core KHL-fania (siis esim. joku sponsorisopimus on tietysti tärkeä juttu ja kiinnostaakin niitä joukkueeseen/KHL:ään jo valmiiksi vahvasti sitoutuneita, mutta ei se KHL:n tunnettavuutta tai kiinnostavuutta potentiaalisten muiden katsojien silmissä paranna pätkääkään.)

Kaikki katsojapohjan laajentamiseen tähtäävä markkinointi ja innostuksen nostatus loistaa poissaolollaan.

Ja vaikka kuinka on totta, että heinäkuu on huono aika jääkiekkomarkkinointiin, kun tämä kaikki olisi pitänyt aloittaa jo helmikuussa, mutta jos nyt oikeasti ei voinut, koska Liiga kielsi, niin parempi se heinäkuukin olisi kuin ei ollenkaan. Pelkkä elokuu kun ei riitä, varsinkaan kun ei sekään mikään hyvä kuukausi ole jääkiekkoa markkinoida.

Tietysti jos käsiotys siitä, mitä voitaisiin tehdä ovat Helsingin Sanomien etusivun mainostilam ostaminen, niin ehkä tästä tosiaan on ihan turha edes puhua.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sen lisäksi itse uskon että tästä tulee Jokereiden osalta vain 3-5 vuoden matka tuntemattomaan Itään, jonka jälkeen pelataan toivottavasti jonkinlaisessa Euroopan/Skandinavian liigassa.

Niinpä niin, Jokereilla on tähän asti ollut aika mieletön etu kun ajatellaan vieraspelireissuja, kaikki kaupungit ovat suhteellisen lähellä, ehkä Oulun voisi sanoa olevan matkan päässä. Joten vierasreissujen kulubudjetti on Jokereilla ollut hyvin hanskattavissa.

Jos sitten ajatellaan Euroopan/Skandinavian liigaa, jossa kaikki matkat tehdään lentäen niin näppituntumalta laskin että yksi reissu kustantaa ehkä 25tuhatta euroa. Näitä reissuja 20-30 kpl, niin puhutaan nopeasti vajaan miljoonan matkabudjetista.

Itse näkisin että esim. SaiPalla ei tule koskaan olemaan tuollaisia rahoja 5000 katsojan hallilla, joten jotta tuo onnistuisi niin sarjassa pitäisi pelata otteluita 12-15 tuhannen hengen loppuunmyydyissä halleissa. Ja montako tällaisia on Euroopassa/Skandinaviassa ?
 

faro

Jäsen
Itse näkisin että esim. SaiPalla ei tule koskaan olemaan tuollaisia rahoja 5000 katsojan hallilla, joten jotta tuo onnistuisi niin sarjassa pitäisi pelata otteluita 12-15 tuhannen hengen loppuunmyydyissä halleissa. Ja montako tällaisia on Euroopassa/Skandinaviassa ?

Tässä kannattaa nyt muistaa sellainen juttu, että seura saa tuloja muualtakin kuin pelkästä lipun myynnistä. Ulkomailla pelaaminen avaa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia saada merkittäviä sponsoreita, joista voi Suomen maalla vain haaveilla.Jokeritkin teki juuri historiansa suurimman sponsorisopimuksen Nordicbetin kanssa, eikä tämä olisi onnistunut ilman KHL-siirtoa.
 
Viimeksi muokattu:

Gemondo

Jäsen
Jännää. Luulisin että useat pitkän linjan fanit arvostavat mm. seuraan identiteettiä, historiaa ja ns. omia poikia.

Tästä en malta olla ottamatta kiinni. Minä arvostan kovastikkin Jokerien identiteettiä. Ja minusta Jokerien identiteettiä kuvastaa nykyään sellaiset adjektiivit kuin rohkea, ennakkoluuloton, kaavoihinkangistumaton, omaperäinen ja kansainvälinen.

En tiedä tarkoittiko Red Machine tätä, mutta itse en kyllä ymmärrä miksi mikään ei saisi koskaan muuttua vaan seuran pitäisi tarjota kannattajille sitä tasan samaa kuin aina ennenkin, vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen.
Minä arvostan paljon enemmän sitä että yritetään kehittyä ja luoda jotain uutta ja olen sitä mieltä että tuo kuuluu jo Jokerien identiteettiinkin, vaikka aina tasaisin väliajoin tuleekin eri rintamilla lunta tupaan.
 

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Tossa yllä on jo hyvin heitetty linkkejä esim Kohosen haastatteluun asiasta. Ei kai kukaan usko, että mikään joukkue pyörittää bisnestään pelkillä lipputuloilla? Niin ei tee liigassa yksikään joukkue eikä niin tee KHL:ssä

Ei tietenkään pyöritä pelkillä lipputuloilla. En ole vaan törmännyt muihin "mullistaviin sponsorisopimuksiin" kuin tuohon nordicbet vai mikälie olikaan. Sekin mallia "1+1", joten ei ihan vielä hurrahuutoja herätä varmaan kenessäkään. Ja jos budjetti nousee vajaasta neljästä miljoonasta aina 14 miljoonaan, on syytä spekuloida näillä asioilla. ;)
 

J.Rita

Jäsen
Kirjaamistavan muutoksesta ja yhtiöittämisestä johtuen ihan viime vuosilta ei lukua löydy, mutta kaudelle 2009-2010 se oli noin 3.0 miljoonaa euroa ja kaudelle 2010-2011 noin 3.5 miljoonaa euroa.

Ero nyt tavoiteltavaan on siis erittäin iso ja jos pääsylippujen hinnat ovat entisellaan kuten ilmeisesti ovat, mahdollisesti venäläistä "sponssirahaa" ohjataan sisään lipputulojen kautta. On mahdollista että samoin menetellään myös tv-sopimuksen kanssa eli sen arvoa nostetaan keinotekoisesti. Näin saadaan luotua bisneksestä parempi kuva. Mitään rikollista tai epäilyttävää tässä ei sinänsä ole.

Keinotekoisia välineitä Jokerit joutuu käyttämään. Mutta mielestäni on kieroa, jos Kohonen väittää "bisneksen olevan terveellä pohjalla" ja terve pohja perustuu Långvikin kymppimiljoonan sponsorisopimukseen.

Uskon Jokereiden pystyvän käärimään kokoon noin 15 miljoonaa markkinaehtoisesti. Kymppi on saatava muualta, eikä talous siinä tapauksessa ole kestävällä pohjalla.

Kymmenen miljoonan vaje tarkoittaisi Hjallikselle viiden miljoonan laskua vuodessa.

On ehkä naiivia kuvitella, että Jokerit kommentoisi kuviota julkisesti, mutta on asiakkaana turhauttavaa sitoutua toimintaan, joka ei julkisuuteen annetuilla tiedoilla voi toimia kuin joitakin vuosia.

Epäilen, että on luotu tai ollaan luomassa kaksi osakesarjaa, joista venäläisllä on päätöksentekoon oikeuttavat osakkeet. Tämä saattaisi motivoida heitä pumppaamaan rahaa yritykseen jatkossa. Hjallis voi puolestaan jatkossakin ylpeillä sillä, ettei hän on ja pysyy enemmistöomistajana. Voittoahan varsinainen toiminta ei koskaan tule tuottamaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Keinotekoisia välineitä Jokerit joutuu käyttämään. Mutta mielestäni on kieroa, jos Kohonen väittää "bisneksen olevan terveellä pohjalla" ja terve pohja perustuu Långvikin kymppimiljoonan sponsorisopimukseen.

Kättä ylös ne joille venäläinen raha Jokerien budjettiin tulee yllätyksenä. Uskon että lähes kaikille on ollut alusta asti selvää se, että Jokerien pelaajabudjetista tulee sellainen, että seura pystyy uskottavasti pelaamaan KHL:ssä täysin siitä riippumatta mikä on sponssitilanne. Muutenhan joukkueen kasaaminen keväällä olisi ollut mahdotonta.

Turha jeesustella. Espanjassa futisseurat ovat pari miljardia velkaa sinne ja tänne eikä Premierissäkään tilanne ole kuin sen verran helpompi, että sheikit ja venäläiset maksavat. Jokerien tilanne mahdollistaa uskottavan joukkueen luomisen eikä rahoitus ole yhtä heikolla pohjalla kuin Real Madridin tai Barcelonan. Se että Rotenberg haluaa rahojaan käyttää on paitsi OK, myös Jokerien koko KHL-reissun edellytys.

Ja sanon edelleen: ei siinä ole mitään pahaa jos vaikkapa joku Rotenbergien Suomessa oleva yritys ottaa isoa sponssinäkemystä tapahtuu se sitten mitä kautta tahansa.

Viddu, näillä mennään!
 

Konkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Palstaveli J.Ridalle vastauksena sen verran, että ennenkin oli kaksia osakkeita: toisilla sai osinkoja (joita ymmärrykseni mukaan ei koskaan maksettu) sekä c-osakkeet, joilla oli äänivalta. C-osakkeet oli Hjalliksen ja hänen luotettujen kumppanien hallussa.

Kohta on vuosi kulunut ja kaksoiskansalaisten ääni tulee kuulumaan virallisestikin päätöksenteossa. Itse toivon ja luotan uusien omistajien pitkäjänteiseen kehittämiseen, mutta omistajat tekevät mitä haluavat.
 

Tuoppi

Jäsen
Suomi elää edelleen toisen maailmansodan ajan mielikuvaa, jossa ryssä on kaiken pahan alku ja juuri ja Yhdysvallat on vapauden ja demokratian soihdunkannattaja. Btw mitä Libyalle kuuluu nyt, kun heidät on vapautettu ja tuotu demokratia tilalle?

Tämä on helvetin ärsyttävä yleistys! Jos et tykkää Venäjästä niin olet automaattisesti "USA-fani".

Ei muuta...
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Tämä on helvetin ärsyttävä yleistys! Jos et tykkää Venäjästä niin olet automaattisesti "USA-fani".

Ei muuta...


Totta. Ei pidä aina edes paikkaansa. Toisin kuin USA:n arvostelija on aina kaappikommunisti.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Ja se on myös aivan uskomattoman raivostuttavaa, että jos kritisoit Venäjää, elät jossain toisen maailmansodan aikaisessa harhassa. Ihan niinkuin Venäjässä ei olisi nykyisyytensä vuoksi moitittavaa. Mua ei ainakaan kiinnosta enää se, mitä tapahtui 1930- ja -40-luvuilla.
 

Konkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Tottakai saa ja pitääkin arvostella, mutta itse haluan nähdä Venäjän kumppanina enkä vihollisena. Sama koskee myös Yhdysvaltoja. Ei mulla muuta hymiö.
 

J.Rita

Jäsen
Kättä ylös ne joille venäläinen raha Jokerien budjettiin tulee yllätyksenä. Uskon että lähes kaikille on ollut alusta asti selvää se, että Jokerien pelaajabudjetista tulee sellainen, että seura pystyy uskottavasti pelaamaan KHL:ssä täysin siitä riippumatta mikä on sponssitilanne.

Turha jeesustella. Espanjassa futisseurat ovat pari miljardia velkaa sinne ja tänne eikä Premierissäkään tilanne ole kuin sen verran helpompi, että sheikit ja venäläiset maksavat.

Ja sanon edelleen: ei siinä ole mitään pahaa jos vaikkapa joku Rotenbergien Suomessa oleva yritys ottaa isoa sponssinäkemystä tapahtuu se sitten mitä kautta tahansa.

Minäkin pyrin nauttimaan huippukiekosta kun maailman toiseksi parasta kiekkoliigaa 20 vuoden jälkeen taas pelataan Suomessa ja Helsingissä - kenties viimeistä kertaa.

Monelle jääkiekkoseura edustaa enemmän kuin kentällä näkyviä suorituksia ja tulevaisuus tulisi myös rakentaa identiteetin ja jatkuvuuden varaan. Omistajilla on valtava merkitys juuri näiden asioiden takaamisessa.

Jalkapalloseurat ovat seikkien leikkikenttä, KHL rikkaiden venäläisten. Venäläisten tapauksessa osittain poliittisesta pakosta. Rotenbergit ovat jo mukana KHL:n suurseuroissa SKA:ssa ja Dynamossa, joten tuskinpa Jokereiden toiminnan pyörittämisessä on liikaa aitoa intoa.

Venäläinen raha on sinänsä tervetullut suomalaiseen jääkiekkoiluun, mutta sen varaan ei voi rakentaa tulevaisuutta. Fakta on, että Harkimo on luopunut tai joutuu luopumaan KHL-Jokereista, KHL:n tulevaisuus on äärimmäisen epävarma ja heikossa KHL:ssä äärimmäisen harva jaksaa innostua Jokereista, joten Jokereiden KHL-kuviolle ei voi povata pitkää tulevaisuutta. Ja jos ja kun Jokereita ei kannata pitää KHL:ssä, joukkue palaa häntä koipien välissä Liigaan, kenties venäläisessä omistuksessa, vailla identiteettiä.

Olisiko se muutaman KHL-kauden arvoista? Mahdollisesti.

Jokereiden tulevaisuus rakentuu sen varaan, että venäläiset kaudesta toiseen jaksavat pumpata miljoonia tappioiden kattamiseen. En jaksa uskoa intoa riittävän vuosikymmeniksi eteenpäin. Siinä vaiheessa kun rahan pumppaaminen loppuu, Jokereiden KHL-rosterilla ei pötkisi pitkälle liigassakaan.
 

J.Rita

Jäsen
Palstaveli J.Ridalle vastauksena sen verran, että ennenkin oli kaksia osakkeita: toisilla sai osinkoja (joita ymmärrykseni mukaan ei koskaan maksettu) sekä c-osakkeet, joilla oli äänivalta. C-osakkeet oli Hjalliksen ja hänen luotettujen kumppanien hallussa.

Kohta on vuosi kulunut ja kaksoiskansalaisten ääni tulee kuulumaan virallisestikin päätöksenteossa. Itse toivon ja luotan uusien omistajien pitkäjänteiseen kehittämiseen, mutta omistajat tekevät mitä haluavat.

Kyllä!

Spekuloinkin sillä, että onkohan Harkimo nyt ottanut haltuunsa osinko-osakkeet ja venäläiset äänivaltaosakkeet? Venäläiset eivät ole kiinnostuneita osingoista - niitä kun ei KHL:ssä ole tulossa - ja Harkimolle riittäisi enemmistöosakkuus paperilla. Win-win?

Teoriassa Hjallis pystyy samanarvoisilla osakkeilla ja 51 prosentillaan yksin päättämään Jokereiden asioista, myös siitä mitä venäläisten joukkueeseen pumppaamilla miljoonilla tehdään. Käytännössähän tällainen kuvio ei ole kovin kiehtova maksajalle, eikä mitenkään kestävä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Jokereiden tulevaisuus rakentuu sen varaan, että venäläiset kaudesta toiseen jaksavat pumpata miljoonia tappioiden kattamiseen. En jaksa uskoa intoa riittävän vuosikymmeniksi eteenpäin...

Erittäin hyvä kirjoitus kokonaisuudessan, mutta tuohon kohtaan voisi esittää vielä sen jatkopohdinnan, että on sekin mahdollista, että ensin väsyy suomalainen yleisö.

Jos menestystä ei tule, niin tämä tietysti puuduttaa ja turruttaa (tosin mä olen varsin optimisti ainakin Jokerien ekan kauden suhteen)

Yksi ihan iso huolenaihe Jokereiden kannalta on mielestäni se, että samat tyypit hääräävät myös SKA:n ja muiden KHL-piirien johdossa, riitatilanteissa (joita venäläisten kanssa tulee aina kaikessa liiketoiminnassa) minun on mahdoton kuvitella, että Jokerit saisi näiden hessujen varauksettoman tuen taakseen.

Noin ei asiat toimi Venäjällä.

...Teoriassa Hjallis pystyy samanarvoisilla osakkeilla ja 51 prosentillaan yksin päättämään Jokereiden asioista, myös siitä mitä venäläisten joukkueeseen pumppaamilla miljoonilla tehdään. Käytännössähän tällainen kuvio ei ole kovin kiehtova maksajalle, eikä mitenkään kestävä.

Ymmärtääkseni jo kesällä 2013 Liigan kanssa neuvotellessaan Harkimo otti ohjeensa tekstiviestein ja puhelinsoitoin venäläisiltä, eiköhän tämä kerro asiasta kaiken.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein

Haastan nimimerkin MustatKortit seuraavaksi kahdeksi kuukaudeksi kommentoimaan MYÖS positiivisia uutisia. Uskotko, että sinusta on siihen? Poissaolosi mediaketjussa vähän hymyilytti, mutta en lähde tuomitsemaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Haastan nimimerkin MustatKortit seuraavaksi kahdeksi kuukaudeksi kommentoimaan MYÖS positiivisia uutisia. Uskotko, että sinusta on siihen? Poissaolosi mediaketjussa vähän hymyilytti, mutta en lähde tuomitsemaan.

Kommentoin juuri taannoin ties kuinka monetta kertaa, että - toisin kuin moni Jokeri-fani - uskon Jokerien ensi kauden nipun & valmennuksen riittävän ihan ok sijoille KHL-kaudella. Mahdollisesti pudotuspeleihin.

Mediaketjussa muuten olen varmasti vastakin, jos minulla on sinne jotain uutta kerrottavaa kuulemieni asioiden muodossa. Toistaiseksi osumaprosenttini on ollut vähintäänkin kiitettävällä tasolla.

ps. mikä edellisessä asiallisessa viestissäni muuten oli mielestäsi "oksennusta"?

Se, että kehuin tuota J.Ridan viestiä?

Vai se, että epäilen venäläisten - kuten heillä yleensä on tapana - aiheuttavan erinäisiä konflikti- ja riitatilanteita? (lisätiedot suomalaisilta, Venäjälläkin toimivilta yrityksiltä)

Vai se, että mainitsin kaikkin suht' hyvin tiedostaman faktan, että venäläiset rahoineen päättävät Jokerien toiminnasta ja Hjallis seisoo kuunteluoppilaana vieressä?
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
-oksennusta-

Ymmärsinkö väärin jos tulkitsin, että et ottanut haastetta vastaan? Se, että olet saanut teksteihisi prosentin verran positiivista juttua Jokereista ei kerro muusta kuin siitä, että olet mahdollisesti saanut prosentin verran juttuihisi positiivista kommenttia Jokereista.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ymmärsinkö väärin jos tulkitsin, että et ottanut haastetta vastaan? Se, että olet saanut teksteihisi prosentin verran positiivista juttua Jokereista ei kerro muusta kuin siitä, että olet mahdollisesti saanut prosentin verran juttuihisi positiivista kommenttia Jokereista.

Otan haasteen vastaan.

Kuten nimimerkki vlad jo toisaalla huomautti, niin kovin vähän mitään positiivista KHL:stä - eli Jokerien tulevasta sarjasta - on pitkään aikaan kuulunut, siinä mielessä myös minun tehtäväni on vaikea.

Mutta yritetään.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Se, että olet saanut teksteihisi prosentin verran positiivista juttua Jokereista ei kerro muusta kuin siitä, että olet mahdollisesti saanut prosentin verran juttuihisi positiivista kommenttia Jokereista.

Kuten nimimerkki vlad jo toisaalla huomautti, niin kovin vähän mitään positiivista KHL:stä - eli Jokerien tulevasta sarjasta - on pitkään aikaan kuulunut, siinä mielessä myös minun tehtäväni on vaikea.

Näillä mennään. Vastedes uutisia kannattaa lukea muualtakin kuin Iltasanomista. Luotan sinuun.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen

Tuoppi

Jäsen
Turha jeesustella. Espanjassa futisseurat ovat pari miljardia velkaa sinne ja tänne eikä Premierissäkään tilanne ole kuin sen verran helpompi, että sheikit ja venäläiset maksavat. Jokerien tilanne mahdollistaa uskottavan joukkueen luomisen eikä rahoitus ole yhtä heikolla pohjalla kuin Real Madridin tai Barcelonan.

Hah! Tää jaksetaan aina ottaa esille. Veloista huolimatta väitän että noiden jalkapalloseurojen talous on kylläkin terveemmällä pohjalla kuin suurimman osan KHL-jengeistä tai liigan kokonaisuutena. Ihan puhtaasti siitä syystä että puhutaan ihan helvetin paljon isommasta bisneksestä ja vakaammasta tulopohjasta. Rahaa tulee sisään ympäri maailmaa. TV- ja sponssirahat ovat myös vähintään kymmenien miljoonien luokkaa, riippuen seurasta ja sarjasta! Maailmanlaajuisia brändejä kaikki nuo espanjan ja englannin huippuseurat. Samaa ei voi sanoa KHL-jengeistä, saatikka jokereista. Jonkun Christiano Ronaldon maailmanlaajuisesta paitamyynnistä tulee varmasti enemmän rahaa sisään Real Madridille kuin koko KHL-liigalle tuloja. Ihanne tietysti olisi että Espanjan ja Englannin futisliigat toimisi samoissa kehyksissä kuin saksassa.

Velkaa siis jalkapallojengeillä kyllä on mutta niillä on vastaavasti myös helvetinmoiset tulot. Samaa ei voi sanoa KHL-jengeistä joiden tulot ovat verrattaen säälittäviä.

edit. Minusta jääkiekko- ja jalkapallobisneksen vertaaminen on melkein yhtä typerää kuin itse lajien vertaaminen.
 
Viimeksi muokattu:

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Venäläinen raha on sinänsä tervetullut suomalaiseen jääkiekkoiluun, mutta sen varaan ei voi rakentaa tulevaisuutta. Fakta on, että Harkimo on luopunut tai joutuu luopumaan KHL-Jokereista, KHL:n tulevaisuus on äärimmäisen epävarma ja heikossa KHL:ssä äärimmäisen harva jaksaa innostua Jokereista, joten Jokereiden KHL-kuviolle ei voi povata pitkää tulevaisuutta. Ja jos ja kun Jokereita ei kannata pitää KHL:ssä, joukkue palaa häntä koipien välissä Liigaan, kenties venäläisessä omistuksessa, vailla identiteettiä.

Pahin skenaario Jokerien kannalta on, jos KHL-kuvio syystä tai toisesta loppuisi ja venäläiset omistajat katsoisivat häviävänsä vähemmän rahaa päästämällä Jokerit konkurssiin kuin palaamalla Liigaan. Samojen venäläisten omistus Hartwall Arenassa tietysti pienentää sitä riskiä, että tällaiseen loppuratkaisuun päädyttäisiin, mutta monenlaiset skenaariot ovat mahdollisia.

Sinänsähän Jokerien siirtyminen KHL:ään on mielenkiintoinen ja kunnianhimoinen hanke, jonka toimivuutta ei voi täydellä varmuudella tietää ennen kuin sitä on tosissaan kokeiltu. Venäläinen omistus (varsinkin jos venäläisten omistusosuus vielä tulevaisuudessa kasvaa) on Jokereille mahdollisuus, mutta sisältää myös riskejä, sillä Rotenberg ja kumppanit lienevät sitoutuneita Jokereihin ainoastaan KHL-hankkeen osalta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös