Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 736 638
  • 8 198

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Gemondon kanssa sanasta sanaan samaa mieltä.

Eihän se ammattitaito automaattisesti nouse, kun Jokerit vaihtaa pelipaikkansa liigaan, joka on pullollaan rahakkaampia ja samalla tavalla hoidettuja (= huonosti) joukkueita kuin Jokerit.

En tiedä muista, mutta kokonaisuutena minä luotan enemmän ensi kauden joukkueen rakentavan kolmikon Westerlund-Kurri-Vuorinen ammattitaitoon kuin tämän kauden joukkueen pääosin rakentaneen nelikon Kekäläinen-Harkimo-Lämsä-Valtonen osaamiseen.

Ja minkä ihmeen takia se taistelutahto nousisi KHL-siirron myötä? Ihan kummallisia juttuja.

Siksi, että penkin takana seisoo huippuvalmentaja, joka saa varmasti joukkueen pelaamaan sitoutuneemmin ja uhrautuvaisemmin kuin tällä kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Tämä kausi päättyy todennäköisesti huomenna sunnuntaina, ei se haittaa koska koko organisaatio tuntuu olevan sekasin, joka tapauksessa voittajalla olisi Kärpät vastassa, se on vaan fakta että Kärpät ja Tappara on tällä kaudella top 2 joukkueita, todennäköisesti kohtaavat toisensa finaalissa.

Mistäs tämän repäsit? Jos Jokerit jatkoon tästä vielä itsensä kampeaa niin vastaan tulee Tappara. Ja kyllähän sillä nyt jumalauta on väliä! Tämä on meidän viimeinen kausi liigassa, ja ainakin itseltä tämä totaalinen perseily on syönyt fiiliksiä aika lailla myös ensi kautta kohtaan. Kyllähän tämä lähtö liigasta olisi pitänyt hoitaa vähintään 1000% tyylikkäämmin.
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suurin syypää koko katastrofiin on Harry Harkimo, joka jääkiekkojohtajana on tyhmä kuin vasemman jalan saapas.
No juurikin näin. Maailma tuntuu olevan pullollaan ihmisiä, jotka ovat hyviä tekemään rahaa ja kuvittelevat sen perusteella olevansa niin päteviä urheilun asiantuntijoita, että voivat hoitaa jonkun ammattilaisjoukkueen asiat siinä sivussa vasemmalla kädellä.

Riepoo ajatellakin, minkälainen Jokerien taival liigassa olisi voinut olla, jos Hjallis olisi keskittynyt siihen minkä edes jotenkin osaa eli bisneksiin, ja jättänyt Jokerien vetämisen jonkun pätevän ihmisen hommaksi. Siihen olisi kannattanut rahaakin satsata reilusti.
 

faro

Jäsen
Siksi, että penkin takana seisoo huippuvalmentaja, joka saa varmasti joukkueen pelaamaan sitoutuneemmin ja uhrautuvaisemmin kuin tällä kaudella.

Lisäksi ensi kauden joukkue tulee tuskin koostumaan ylipalkatuista palkkasotureista vaan urallaan eteenpäin menevistä pelaajista. Siitä sitten voi päätellä kummilla on parempi taistelutahto.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tällä hetkellä ei kyllä tunnu yhtään pahalta ajatukselta, että KHL-Jokereissa jatkaisi nykyjoukkeesta vain 4-6 pelaajaa. Nykyisessä joukkueessa on hädintuskin edes noin mintaa pelaajaa, jotka yrittävät taistella pelipaitansa logon puolesta. Niistä vielä kärkipäässä Karalahti, jonka piti olla vain ilman motivaatiota pelaava palkkasoturi. Suurin osa nykyjoukkueessa aiheuttaa lähinnä häpeän tunnetta, kun ei näytä joukkueellepelaaminen kiinnostavan edes vähän vertaa.
 

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onks kellään pelkoa tai huolta siitä, että ensi kauden Jokereissa tulisi olemaan suomalaiset pelaajat vähemmistönä?
 

Jokeri82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onks kellään pelkoa tai huolta siitä, että ensi kauden Jokereissa tulisi olemaan suomalaiset pelaajat vähemmistönä?

Mä olen enepi huolissani päinvastasesta tilanteesta, että sinne raahataan liigasta yhden kauden ihmeitä ylihinnalla ihan vain siksi että saataisiin mahdollisimman suomalainen jengi.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Kyllä Jokereiden poistuminen vie ainakin allekirjoittaneelta sen suurimman fiiliksen koko sarjaa kohtaan. Omalla tavallaan sääli, sillä Kärpille ei ole sitä toista, jota sydämmestä asti vihaa, mutta jollain perverssillä tapaa rakastaa. Jos Kärpät ei olisi noussutkaan keväällä 2000, Jokerit olisi voittaneet mestaruuden todennäköisesti 2001, 2003, 2005, 2007. Silloin puhuttaisiin 2000 luvun dynastiasta.

Kun Kärpät oli divarissa, kannatin Jokereita ja nautin mestaruuksistanne! Tulen seuraamaan otteita ja peliesityksiä tarkasti ja toivon menestystä Jokereille!
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelaajabudjetti tarkoittaa Liigassa sitä, että siitä maksetaan pelaajien kokonaispalkat. Kyse on siis bruttopalkasta.

Koskeeko tämä kaikkia pelaajia? Tämä hölmöltä kuullostava kysymys siksi, että käsittääkseni yhden pelaajan palkasta puhuttaessa puhutaan kotimaisen voiman osalta brutto- ja ulkkarin kohdalla nettopalkastan.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Siksi, että penkin takana seisoo huippuvalmentaja, joka saa varmasti joukkueen pelaamaan sitoutuneemmin ja uhrautuvaisemmin kuin tällä kaudella.

Tämä on ainoa varmuudella hyvä asia ensi kaudelle, Erkka Westerlundilla on sellaiset näytöt osaamisestaan että tuon suhteen voi olla tyytyväinen. Tosin pelkkä hyvä valmentaja ei tee joukkuetta, eikä myöskään sitouta kannattajia joukkueeseen jos se on pelkkä muukalaislegioona.

Lisäksi ensi kauden joukkue tulee tuskin koostumaan ylipalkatuista palkkasotureista vaan urallaan eteenpäin menevistä pelaajista. Siitä sitten voi päätellä kummilla on parempi taistelutahto.

Ensi kauden joukkuehan huhujen tasolla vasta palkkasoturiarmeijalta kuulostaakin, mitään muuta sidettä Jokereihin ei löydy.
 

faro

Jäsen
Ensi kauden joukkuehan huhujen tasolla vasta palkkasoturiarmeijalta kuulostaakin, mitään muuta sidettä Jokereihin ei löydy.

Sitten meillä on aikalailla täysin erilainen käsitys palkkasotureista. Sinun mielestäsi palkkasoturit ovat nuoria urallaan eteenpäin meneviä pelaajia, jotka tulevat Jokereihin kehittyäkseen. Omasta mielestäni palkkasotureita ovat sellaiset pelaajat, jotka tulevat pelaamaan joukkueeseen uransa viimeisiä vuosia ison liksan perässä.
 

Myrkky

Jäsen
9 kuukautta on nyt sulateltu KHL-juttua ja tässä minun ajatukseni. Ei ole ollut ollenkaan yksinkertaista ja alla perusteluita siihen miksi.

1. Pelin ulkopuoliset asiat. Lähes kaikki pelin ulkopuoliset asiat ovat Jokereiden kannalta olleet viimeiset 9 kuukautta pelkkää paskaa. KHL, Liiga, muut Liiga-joukkueet, fanit, Hjallis, venäläiset omistajat, Sanoma jne. Mitään positiivista ei ole ollut ja ihan käsittämättömän vaikea nähdä mitään positiivista tapahtuvaksikaan. Vaikka joku voisi kuvitella, että ei näillä mitään merkitystä ole, niin kylläpä vaan itselleni on ollut. Ihan helvetin ahdistavaa, itse asiassa. Kun on ollut tunneside joukkueeseen ja sitten tapahtuu näin paljon negatiivisia asioita, joihin ei kannattaja (tietenkään) pysty vaikuttamaan. Olo on kuin katsoisi sivullisena autokolaria, jossa on tuttu osallisena.

2. Peliin kuuluvat asiat kaudella. Taas jälleen oli kausi melkoista vuoristorataa, sisältäen kuitenkin paljon enemmän alamäkeä kuin ylämäkeä. Aivan alussa mielestäni Jokerit pelasi rohkeaa, luovaa ja viihdyttävää kiekkoa, jossa vastustajaan iskettiin tiukasti kiinni jo ennen vastustajan omaa sinistä ja maalipaikkoja tuli paljon. Tykkäsin. Sitten kuitenkin tuntui, että taktiikoita muutettiin, pyrittiin puolustusvalmiimpaan peliin ja pelistä tuli erittäin tylsää dump and chase –peliä, jossa itse asiassa chasekin jäi puolitiehen ja maalipaikat vähenivät katastrofaalisesti.
Valmentajanvaihdos oli tapahtuessaan asiallinen, valitettavasti uusi valmennusjohto ei saanut peliä käännettyä loppujen lopuksi yhtään parempaan suuntaan enää. Peliotteet ja ennen kaikkea tulokset olivat häpeällisiä, puhumattakaan kurittomuudesta ja sikailuista, joita ilmeni loppukaudesta. Positiivisiin asioihin kuuluivat Teuvo Teräväisen otteet nuorten MM:n jälkeen ja Teemu Erosen otteet alkukaudesta. Tällaisten esitysten ja pelaajien vuoksi seuraisin pelejä ja yleensäkin jääkiekkoa. Runkosarjan lopussa positiivisia asioita oli enää mahdoton löytää. Ja HIFK:llekin häviäminen viimeisessä kohtaamisessa söi miestä.

3. KHL. En ole kyllä osannut tälläkään kaudella ottaa tavakseni KHL:n seuraamista. Edes pistepörssien tai suomalaisten menestymisen vuoksi. Tätä tietty vaikeuttaa, että matseja en ole nähnyt mistään (liekö Viasatilta matseja tullut, en ole Viasatin tilaaja). Medianäkyvyys muuten on ollut erittäin vähäistä Suomessa ja kun ei edes highlightseja näe, niin kiinnostuskaan ei nouse, joukkueet ja pelaajat eivät tule tutummiksi jne. Joo, tiedän, että youtubesta näkee pätkiä, mutta jos kiinnostus ei ole vielä sillä tasolla, että näkisi vaivaa erikseen niiden etsimiseen, niin tämä on ongelma (ja selostus venäjäksi). Peliin kuulumattomana asiana, KHL:n (todelliset tai vaan mediassa esillä olleet vihjaukset) kytkökset Venäjän nykyeliittiin sekä oma erittäin negatiivinen tulkintani Venäjän viimeaikaisista poliittisista linjauksista eivät TODELLAKAAN nosta mielihalujani tähän. Naivia – ehkä. Vaikuttaako silti – yllättävää kyllä, ehdottomasti.

4. Jokerien pelaajapolitiikka KHL:ään. Nyt, kun virallisesti ei ole vielä tiedotettu Jokerien pelaajasopimuksista ensi kaudeksi ja nyky-Jokereista lähtevätkin ovat vielä huhuja, saattaa olla liian aikaista kommentoida juttuja. Mutta teen sen kuitenkin. Minua nimittäin vituttaa ihan suunnattomasti se, että jokeritaustaiset nuoret lupaavat pelaajat lähtevät Jokereista muihin kotimaisiin jengeihin. Hännikäinen, Koivisto, Lindell, Lindbohm jne. Ymmärrän kyllä argumentin, että eivät pärjäisi KHL:ssä ja voi olla, että näin on. Fakta on kuitenkin se, että kannattajana tunnesiteeni on näihin pelaajiin. Ei muihin. Osa kannattajuutta, vuotuisen tuloksentavoittelun lisäksi, on seurata vuodesta toiseen kiinnostavien nuorten pelaajien kehitystä. Tämä ikään kuin tekee laajemman kaaren seuraamiseen kuin vain yksi kausi. Osa mielenkiintoa on siis seurata joidenkin pelaajien kehitystä 18- vuotiaasta parhaassa tapauksessa kansainväliseen menestykseen. Jos nämä kaikki tutut, lupaavat JOKERITAUSTAISET pelaajat korvataan joillain muilla, ei olemassa olevaa tunnesidettäkään ole. Näin kiinnostus laskee huomattavasti. Tämä viimeinen oli vaikea pistää sanoiksi, toivottavasti joku edes ymmärtää. Tähän liittyen, jos junioritasolta ei ole tarjota tietä aikuisten tasolle, niin junioritoiminta voidaan lopettaa saman tien. Miksi valtakunnan lupaavimmat juniorit tulisivat Jokereiden junioreihin pelaamaan?

5. Kurri & Westerlund ym. Jari Kurri ei (oikein tai ei) ole tähän mennessä vakuuttanut osaamisellaan Jokereissa tai maajoukkueessa. Harkimo taas on tehnyt toimillaan Jokerien kannattamisesta todella vaikeaa. Poikkean varmaan fanaattisimmista faneista, jotka huutavat meidän olevan Jokereita ja meitä vihaa kaikki siinä, että en minä halua, että minua vihataan tai minulle vittuillaan siitä, että kannatan Jokereita. Arvostan peliä ja kunnioitan muita joukkueita ja faneja ja toivon, että (johonkin rajaan asti) tämä olisi vastavuoroista. Joku varmaan kommentoi, että paskakannattamista ja epä-faniutta, niin kai sitten. Epäilen kuitenkin edustavani aika lailla normikannattajakuntaa: haluan olla ylpeä seurastani ja tänä vuonna se vaan on ollut lähes mahdotonta. Westerlund on loistava projekti- ja turnausvalmentaja. En välttämättä kuitenkaan usko, että hänen johdollaan Jokerit, tai mikään muukaan joukkue, pärjää pitkän kauden ja pudotuspelien alla. Epäilen myös hänen sitoutumistaan sarjajoukkuevalmentamiseen. Toki kaikista organisaation julkisuudessa esiintyvistä naamoista, Westerlund on ehkä parhaiten sulatettavissa jatkossa.

Loppupäätelmä: Jokerit organisaationa on tahallaan tai tiedostamattaan tehnyt minun osaltani sellaisia päätöksiä, että tunnesiteet ensi kaudella KHL:ään siirtyvään seuraan katkeavat nyt. Historia säilyy alla ja muistot Jokereista, mutta jatkuvuus siis häviää. Parhaimmillaan lähdetään puhtaalta pöydältä. Tältä se nyt tuntuu ainakin. Eikä ole ollut helppoa käsitellä tätä asiaa. Voihan se olla, että takki kääntyy ja jokin ”aineeton asia taustalla” osoittautuu vahvemmaksi kuin tämä logiikka, jota olen esittänyt. Tai olen glory-hunter ja voittoisien esitysten jälkeen sulan vanhalle rakkaudelleni… 
No mitä sitten tilalle? Muiden kuin Jokerien Liigapelejä olen seurannut tähänkin asti, mutta huomattavasti kliinisemmin ja keskittyen peliin, kaikkien tunteiden jäädessä taka-alalle. Toisen Liigajengin ottaminen tilalle ja samalle tunnetasolle tuntuu lähes mahdottomalta. Ehkä näinkin voi käydä, mutta todennäköisempänä pidän sitä, että NHL:n seuraamiseni lisääntyy ja mielenkiinto sitä kohtaan kasvaa. Junioripeleissä (Jokereiden) olen kyllä joskus käynyt. Ne ovat myös mielenkiintoisia, niitä täytyy harkita.

Mitä mieltä muut ovat? Samaa mieltä? Full of shit? Jos ette usko seuraavanne KHL-jokereita, niin mikä on teidän ratkaisunne? Toinen Liigajengi? Mestis? Junioripelit? NHL?

Edit: en tiedä miten voin unohtaa, mutta erääksi lempipelaajistani tuli Matti Lamberg ja hänet ehdottomasti olisin lisännyt listaani nuorista, lupaavista pelaajista.
 
Viimeksi muokattu:

Max Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2013

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Medianäkyvyys muuten on ollut erittäin vähäistä Suomessa ja kun ei edes highlightseja näe, niin kiinnostuskaan ei nouse, joukkueet ja pelaajat eivät tule tutummiksi jne. Joo, tiedän, että youtubesta näkee pätkiä, mutta jos kiinnostus ei ole vielä sillä tasolla, että näkisi vaivaa erikseen niiden etsimiseen, niin tämä on ongelma (ja selostus venäjäksi).
Tuo medianäkyvyys on Suomessa aivan liian vähäistä ja Viasatiltakin tulee liian vähän pelejä, kun vain se joku 150 peliä kauteen.

Nuo KHL:n maalikoosteet ovat aina saatavilla khlofficial-kanavalta youtubessa englantilaisella selostuksella, jos joku ei tuota tiedä.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Itselläni on kyllä Venäjän viimeaikainen toiminta herättänyt varsin kielteisiä ajatuksia KHL:ää kohtaan. Ukrainan kriisi tuntuu pahenevan koko ajan, enkä haluaisi tukea tässä tilanteessa millään tavalla Venäjän nykyhallintoa, johon KHL on vahvasti kytköksissä.

Toisaalta, KHL:ssä on kyse ensisijaisesti jääkiekosta. Ei niillä KHL:n arkitoimintaa pyörittävillä huoltajilla, pelaajilla, katsojilla ja valmentajille ole juurikaan tekemistä Venäjän ulkopolitiikan kanssa.

Hankala tilanne. Tässä vaiheessa taidan kuitenkin olla kotimaisiin sarjoihin perustettavan JHC:n kannalla.
 

Myrkky

Jäsen
Tuo medianäkyvyys on Suomessa aivan liian vähäistä ja Viasatiltakin tulee liian vähän pelejä, kun vain se joku 150 peliä kauteen.

Nuo KHL:n maalikoosteet ovat aina saatavilla khlofficial-kanavalta youtubessa englantilaisella selostuksella, jos joku ei tuota tiedä.

Medianäkyvyydellä tarkoitan muuta mediaa kuin maksullista kanavaa esim. laajan levikin sanomalehtiä, tv:n urheilu-uutislähetyksiä, siis massan viestintäkanavaa. Aistin "pientä" sarkasmia sanoessasi, että KHL:ltä tulee liian vähän pelejä kun vain se joku 150 peliä kauteen. Arvostan tosi paljon, Magni, kirjoituksiasi (varsinkin KHL:stä) ja siksi painotankin, että 150 peliä Viasatilta on oikein hyvä määrä. Pointtini olikin kuitenkin se, että jos ei ole alkukiinnostusta riittävästi, niin maksukanava ei ole se ensimmäinen kanava, josta massat saadaan mukaan. Itse en todellakaan aio maksaa saadakseni KHL-pelit näkymään. OK, jos samalla kanavalla näkyvät NHL-pelit, niin sitten voisinkin maksaa. Eri asia silti on, katsoisinko. Pohjakiinnostus täytyy siis luoda. Vaikka pidänkin jääkiekosta, en katsoisi telkkarista Italian tai Romanian jääkiekkosarjaa, jos minulla ei ole kiinnostusta niihin.

Se, miten yritin tätä lähestyä, on kysymys "miksi katson joka päivä NHL.comista highlightseja, mutta en KHL:stä?" Joku syy siihen on ja minä päädyin, että minulla ei ole tätä "pohjakiinnostusta", jonka NHL on kuitenkin luonut useamman vuosikymmenen aikana.


Toi oli hyvä tieto, että englanninkielinen selostus löytyy youtube -kanavalla.
 

Mikehunt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kyröskosken Pärske
5. Kurri & Westerlund ym. Jari Kurri ei (oikein tai ei) ole tähän mennessä vakuuttanut osaamisellaan Jokereissa tai maajoukkueessa.

Tähän lainaamaani kohtaan olisin mielelläni kuullut hieman tarkennusta. Miten olet analysoinut Kurrin suoritusta maajoukkueessa tai Jokereissa? Maajoukkueessa toki Kurri ehti kauemmin toimia, joten sinulla on ollut enemmän aikaa tehdä analyysiasi. Mutta miten olet ehtinyt tämän vajaan kauden aikana arvioida Kurrin suorituksia, kun vielä yhtäkään joukkuetta hän ei ole ehtinyt koota?

Kiitos jo etukäteen, jäi vaan epäselväksi tutkimusmenetelmäsi.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Pointtini olikin kuitenkin se, että jos ei ole alkukiinnostusta riittävästi, niin maksukanava ei ole se ensimmäinen kanava, josta massat saadaan mukaan. Itse en todellakaan aio maksaa saadakseni KHL-pelit näkymään.
Olen tuon suhteen kyllä samoilla linjoilla ja sen takia toivoisin, että Jokerien KHL-pelien oikeudet menisivät jollekkin ilmaiskanavalle, olisi se sitten Sub, Liv tai mikä tahansa ilmaiskanava. Tuolla voisi saada siitä massastakin joitakin kiinnostumaan sarjasta.

Suomessa tuo kiinnostuksen lisääminen sarjaan on toki nykyisessä maailmantilanteessa "hieman" haastavaa, kun Venäjän touhut Ukrainassa eivät nyt varsinaisesti auta lisäämään KHL:n kiinnostusta Suomessa. Ei tälläistä KHL-fanaatikkoakaan hirveästi lämmitä se, että Putinin ja kumppanien takia Donbass Donetsk joutuu pelaamaan kotipelejänsä Slovakiassa.

Faktaa on se, että KHL ei Suomessa kiinnosta suurta määrää kiekkoihmisiä. Sen takia tässä kohdin olisi tärkeää saada pelejä näkyviin ilmaiskanavilla ja jokainen voi tehdä sitten sen perusteella päätöksensä, että kiinnostaako KHL vai ei. Pelit olisivat tällöin ainakin kaikkien nähtävillä.

Voin kyllä kuvitella, että ei kaikkien jokerifanien ole helppo lähteä Liigasta KHL:ään Jokerien mukana.

E: Niin ja tuo medianäkyvyys on Suomessa kyllä täysin olematonta ilmaispuolella. Lähinnä suomalaispelaajien otteista on ajoittain jotain juttuja, mutta ei juurikaan muuta. Vaikeahan tuollaisella näkyvyydellä on saada kiekkoihmisiä innostumaan sarjasta edes vähää.

Daily KHL Update - March 17th, 2014 (English) - YouTube
 
Viimeksi muokattu:

Myrkky

Jäsen
Miten olet analysoinut Kurrin suoritusta maajoukkueessa tai Jokereissa? Maajoukkueessa toki Kurri ehti kauemmin toimia, joten sinulla on ollut enemmän aikaa tehdä analyysiasi. Mutta miten olet ehtinyt tämän vajaan kauden aikana arvioida Kurrin suorituksia, kun vielä yhtäkään joukkuetta hän ei ole ehtinyt koota?

Kiitos jo etukäteen, jäi vaan epäselväksi tutkimusmenetelmäsi.

Kiitos kysymästä, ei tässä mitään tieteellistä tutkimusta ole tehty. Fiilispohjalla mennään, mutta alla kuitenkin vähän linjausta mielipiteeseeni.

Kurrin tapauksessa arviointia vaikeuttaa, sekä maajoukkueessa että nyt myös Jokereissa nähty linjaus, että Kurri ei tykkää olla valokeilassa näkyvästi. On vaikea olla johtaja, jos sitä ei voi/halua tuoda esille. Hyvää johtajaa halutaan seurata. Helpommaksi tämän tekee, jos tuo esille rohkeasti omat näkemyksensä, tekemisensä ja perustelee ne järkeenkäyvästi ja loogisesti. Muita hyvän johtajan piirteitä löytyy varmaan ziljoonasta aihepiiriä käsittelevästä kirjasta.

Tässä tapauksessa fiilikseni pohjautuu, ei niinkään siihen mitä Kurri on tehnyt vaan siihen mitä hän ei ole tehnyt: mielestäni hän ei ole osoittanut julkisuudessa juuri mitään hyvän johtajan piirteitä. Tällä katastrofikaudella hän ei ole mitenkään aktiivisesti esiintynyt julkisuudessa, yrittänyt luoda uskoa, tekemisen meininkiä tai juuri mitään muutakaan. Voi olla, että hän perisuomalaisesti ajattelee, että puhukoon teot puolestaan. Tämä sopinee hänen luonteeseensa ja siihen, miten hän on peliuransakin aikana toiminut: pyyteettömästi, tehden töitä joukkueen eteen, hakeutumatta valokeilaan. Ja tämä on ihan ok - 1.ketjun vasemmalle laiturille. Kuitenkaan hyvä johtaja ei ole tuppisuu, vaan motivoi, saa muut innostumaan ja näkemään vision tulevaisuudesta, jota kohti ollaan menossa. Tässä olisi varmasti ollut GM-nimityksen jälkeen aihetta olla julkisuudessa tekemässä tätä työtä. Säästeliäästi tätä on kuitenkin tapahtunut.

Vielä tuohon johtajuuteen: on varmasti ns. näkymättömiäkin johtajia, jotka ovat aivan huippuja alallaan. Useimmiten heistä kuitenkin sana kiirii: alaiset, työtoverit, kilpailijat, (Luoja varjelkoon) lehtijutut sanovat, että X.X. on ihan hemmetin hyvä tyyppi, hänen ansiotaan... jne. Jari Kurrista en muista kuulleeni yhtään tällaista kommenttia hänen maajoukkueen GM-uraltaan, jonka aikana menestystä on kuitenkin tullut.

Joukkueen kokoamisesta olet oikeassa: yhtäkään joukkuetta hän ei ole ehtinyt koota. Mutta ehkä tässä juuri onkin se ongelma: yhtäkään sarjajoukkuetta hän ei ole ehtinyt koota. Ikinä. Missään. Voihan toki olla, että hän onnistuu ekalla kerralla ja toivon todellakin sitä - ei se ole minulta pois, enkä todellakaan ole vahingoniloinen, mikäli hän epäonnistuu. Mutta, kuten sanoin, ei herätä luottamusta. Luottamus ansaitaan ja vielä sitä ei ole.
 

Myrkky

Jäsen
Olen tuon suhteen kyllä samoilla linjoilla ja sen takia toivoisin, että Jokerien KHL-pelien oikeudet menisivät jollekkin ilmaiskanavalle, olisi se sitten Sub, Liv tai mikä tahansa ilmaiskanava. Tuolla voisi saada siitä massastakin joitakin kiinnostumaan sarjasta.

Olen tätä miettinyt ja minusta tuo olisi ehdottomasti paras strategia ensimmäisiksi vuosiksi. Ehkä se olisi tehtävissä hyvien sponsorien kanssa, mutta saa nähdä kaivataanko televisiointioikeuksista rahaa heti käyttöön.
 

Mikehunt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kyröskosken Pärske
typo

Pari ajatusta vielä Myrkylle...

Oliko Kekäläinen yhtään sen enempää julkisuudessa koko Jokerit aikanaan kuin mitä Kurri on ollut oman pestinsä aikana. Aivan.

Ei se tarkoita, että jos keskityt olennaiseen taustalla etkä tee itsestäsi numeroa, olet tyhjäntoimittaja. Muutenhan jokainen organisaatio NHL:ää myöden olisi tämän turkulaisen jääkiekkoleijonan numero 79 perässä.

Mielestäni on vain hyvä, että Kurri keskittyy siihen mikä on hänen vastuullaan, eikä höntyile mitään ylimääräistä. Maajoukkueen GM:n tehtävä on ollut Kurrilla pääsääntöisesti pelaajien tarkkailua ja yhteyden pitoa ison veden taakse. Aika sokea pitää olla jos yksi yhteen vertauksia tekee seura- ja maajoukkueeen GM:n tehtävien kesken.

Se, että Kurrista ei ole mm. maajoukkueen aikana kirjoitettu mediassa "positiivisesti" ei ole mikään ihme sekään. Niin kauan kun Jääkiekkoliitto yksilöityy niin vahvasti Kalervo Kummolaan kaikkia toimijoita, joiden tehtävät eivät ole kaiken kansan tiedossa, tullaan jatkossakin tylyttämään turhakkeina.

Ei ole kovin montaa juttua tehty objektiivisesti ja esim. tiedustelemalla pelaajilta, miten he ovat nähneet Kurrin onnistuneen tehtävässään. Tuskin pitää vääntää rautalangasta syytä.. Jukka Jalonenhan syksyllä Kurrin pestauksen yhteydessä ylisti Jaria surutta, mutta tästäkin uutisoi vain Yle, sillä he eivät ole ainakaan vielä lähteneet tähän vallalla olevaan Jokerit -ajojahtiin mukaan.

Summa summarum, mielipiteitä on meillä jokaisella, ja kaikilla niihin oikeus. Muistutan kuitenkin, että Kurria on turha vielä tässä vaiheessa vakavammin tuomita, kun varsinaisia työnäytteitäkään ei ole ehtinyt antaa. Maltti on valttia fanituksessakin.
 

Myrkky

Jäsen
Pari ajatusta vielä Myrkylle...

Oliko Kekäläinen yhtään sen enempää julkisuudessa koko Jokerit aikanaan kuin mitä Kurri on ollut oman pestinsä aikana. Aivan..

Ei mulla tähän mitään statistiikkaa ole, mutta fiilis on että oli ihan hemmetisti enemmän. Lisäksi se mitä sanoi, oli... ammattimaista, inspiroivaa ja luottamusta herättävää. Lisäksi voidaan ottaa myös esiintyminen ja track record aikaisemmalta uralta NHL-organisaatiossa, HIFK:ssa jne. Siis herätti luottamusta.

Ei se tarkoita, että jos keskityt olennaiseen taustalla etkä tee itsestäsi numeroa, olet tyhjäntoimittaja. Muutenhan jokainen organisaatio NHL:ää myöden olisi tämän turkulaisen jääkiekkoleijonan numero 79 perässä.

Tästä aivan samaa mieltä ja toivottavasti et minunkaan tarkoitustani näin tulkinnut. Julkisuus ei ole itseisarvo vaan se on paljon tärkeämpää, mitä sanot ja miten. Edelleen kuitenkin sanon, että jos haluat olla johtaja et voi lymyillä takapenkissä.

Mielestäni on vain hyvä, että Kurri keskittyy siihen mikä on hänen vastuullaan, eikä höntyile mitään ylimääräistä. Maajoukkueen GM:n tehtävä on ollut Kurrilla pääsääntöisesti pelaajien tarkkailua ja yhteyden pitoa ison veden taakse. Aika sokea pitää olla jos yksi yhteen vertauksia tekee seura- ja maajoukkueeen GM:n tehtävien kesken..

En todellakaan tehnyt yksi yhteen vertauksia seura- ja maajoukkueen GM:n tehtävien kesken. Kiinnitin huomiota siihen, miten näitä tehtäviä on hoidettu. Koen, että seurajoukkueen GM:n tehtävät ovat vaativampia ja vastuullisempia kuin maajoukkueen, vaikkei tämä nyt varsinaisesti tässä kysymyksenä ollutkaan. Maajoukkueessa on ehkä enemmän prestigeä, mutta seurajoukkueessa varmasti enemmän vastuuta ja painetta.

Se, että Kurrista ei ole mm. maajoukkueen aikana kirjoitettu mediassa "positiivisesti" ei ole mikään ihme sekään. Niin kauan kun Jääkiekkoliitto yksilöityy niin vahvasti Kalervo Kummolaan kaikkia toimijoita, joiden tehtävät eivät ole kaiken kansan tiedossa, tullaan jatkossakin tylyttämään turhakkeina. .

Tästä en tiedä mitään.

Summa summarum, mielipiteitä on meillä jokaisella, ja kaikilla niihin oikeus. Muistutan kuitenkin, että Kurria on turha vielä tässä vaiheessa vakavammin tuomita, kun varsinaisia työnäytteitäkään ei ole ehtinyt antaa. Maltti on valttia fanituksessakin.

Ehdottomasti ja omaa mielipidettäni tähän toinkin, kuten myös perustelujani sille kun pyysit. Minun perusteeni riittävät minulle omaan mielipiteeseeni, jollekin muulle ne eivät riitä ja jollain on varmaan tiedossaan asioita, joita minä en edes ole osannut ottaa huomioon. En varsinaisesti Kurria tuominnut, kun sanoin, ettei herätä luottamusta. Jos olisin tuominnut, olisin sanonut jotain että "paska jätkä, ei saa mitään aikaan".

Hyvää keskustelua!
 

Mikehunt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kyröskosken Pärske
Hyvää keskustelua!

Oikein bueno vastaus kaikkineensa. Lainaisinkin juurit tuon tärkeimmän, jota täällä palstalla aina toisinaan kaipaa. Välillä tunteet kuohuu ja niin pitääkin, mutta argumentit pitää osata perustella, siinä onnistuit mainiosti. Toivottavasti tätä näkisi enemmän jatkossa koko palstan laajuudesa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Pari ajatusta vielä Myrkylle...

Oliko Kekäläinen yhtään sen enempää julkisuudessa koko Jokerit aikanaan kuin mitä Kurri on ollut oman pestinsä aikana. Aivan.

Kuten Myrkky jo totesikin, oli se Keklu esillä. Ja ennen kaikkea, astuessaan pestiinsä naulasi teesinsä kyllä niin, että eivät jääneet keneltäkään epäselväksi. Ja oli jatkossakin paljon esillä. SBA- keississä hyvin näkyvästi, pitämässä omiensa puolta. Vähän kuin Karalahden kanssa aikoinaan HIFK:ssa. Keklu on kyllä väärä verrokki siinä mielessä, että kyseessä on ihan ylivertainen jamppa näissä ympyröissä, siis Suomessa.

Mutta ei Kurrilla ihan oikeasti mitään näyttöjä ole yhtään mistään, peliuraahan ei nyt siis lasketa. Ei välttämättä ole niin huonoa työtä maajoukkueessa tehnyt, mutta vaikea sieltä on mitään Kurrin ansioksikaan nostaa. Jokeripestissä näkynyt lähinnä paitaseremonioissa ja tämän viikon anteeksipyynnössä. Minä luulen Kurrin osoittautuvan virhevalinnaksi. Ei vaan tihku miehestä sellaista intohimoa työhönsä ja organisaation kehittämiseen, ei voi mitään. Antaa nyt kuitenkin yrittää, ennen kuin dumataan.
 

matpatt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Katsomokulttuuri
Pointtini olikin kuitenkin se, että jos ei ole alkukiinnostusta riittävästi, niin maksukanava ei ole se ensimmäinen kanava, josta massat saadaan mukaan. Itse en todellakaan aio maksaa saadakseni KHL-pelit näkymään. OK, jos samalla kanavalla näkyvät NHL-pelit, niin sitten voisinkin maksaa. Eri asia silti on, katsoisinko. Pohjakiinnostus täytyy siis luoda.

Ihan vain vinkkinä, että Viasatilla on oma sovellus ViaPlay, josta näkee kaikki NHL pelit, sekä kaikki KHL pelit mitä Viasat Hockey Finland näyttää, SHL:ää, Allsvenskania ja monia muita urheilulajeja. Pointtina siis, että sieltä voi vaikka jälkilähetyksenä katso kohelia ja kelailla ottelua miten huvittaa ja mikä parasta, suomalaisella selostuksella. Hinta on siis 25€/kk.

Itse hankin sovelluksen NHL:än katsomista varten, mutta tuli tällä kaudella sitten seurattua paljon koheliakin ja nyt tullut katsottua miltei kaikki pudotuspelit. Todella mielenkiintoinen sarja on kyseessä, jos vain jaksaa uppoutua.

Meni ehkä vähän mainostukseksi, mutta ajattelin vain mainita jos et ole kyseisestä sovelluksesta mitään kuullut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös