Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 736 864
  • 8 198

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Olen pyrkinyt olemaan mahdollisimman objektiivinen tässä casessa ja yrittänyt vältellä katsomasta Hjallis-lasien kautta. Samaa voisi toivoa muiltakin, on ne lasit sitten Hjalliksen tai Everin. Jymäkkä on erinomainen ja asiallinen kirjoittaja, mutta voisit kyllä myöntää sen, että Jokerit torpattiin nimenomaan suomalaisten seurojen toimesta. Taustalla oli mm. kansallinen etu, pelko, kosto ja näpäyttämisen halu. Toisaalta Hjallis & Kummola saivat tasan sen mitä omilla toimillaan Jokerien KHL- ja hallikaupassa hakivatkin. Tähän kaksikkoon on niin laaja vittuuntuminen liigaseurojen kentässä, että tällä kertaa se purkautui näin..

Hyvää tekstiä (boldaus oma). Kyllä, mä nostan hattua niille, jotka pystyvät ilman värilaseja kommentoimaan näitä asioita, ja jotka ovat ymmärtäneet sen, että Hjalliksen&Kummolan kaltaisia "saunadiilejä" pitää oikeasti urheilussa(kin) vastustaa kaikin tavoin.

Kummola on väärinkäyttänyt asemaansa törkeästi. Jos Hjalliksen paikalla olisi ollut Everi, eli Everi&Kummola olisivat tehneet samoja temppuja saunassa, niin ei se olisi ainakaan mun pääkopassa ollut yhtään sen hyväksyttävämpää, kun Hjallis&Kummola -tapauksessa. Joskus henkilöt ja nimet kannattaa unohtaa, ja katsoa vaan tapahtumia, niin saa vähän perspektiiviä todellisuuteen.
 

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Mielenkiinnolla olen seurannut, kun varsinkin rakkaat naapurimme Nordikselta ovat sankoin joukoin pesiytyneet voittoputken siivittäminä tähän ketjuun. Mielessäni olen miettinyt koko tätä yhtälöä Jokerit-KHL-CHL-ilmiötä ja päällimmäisenä fiiliksenä itselläni on, että jollain tasolla naapuri taitaa kuitenkin välittää meistä jonkinverran. Sen verran ahkerasti täällä on mielipiteitä ammuttu yli ja ali aitojen yrittäen todistella milloin omaa paremmuuttaan, milloin seuransa paremmuutta. Onkohan taustalla kuitenkin, että tämä tosiaan on viimeinen kausi jolloin saamme pelata vastakkain (ainakin hetkeen) ja tästä hetkestä otetaan kaikki mahdollinen irti? Nämä ovat niitä muutoksen hetkiä, joita jälkipolvet tulevat tarkastelemaan eri näkökulmista kuinka suomalainen lätkä tuli murrokseen. Suomen jääkiekko ei todennäköisesti koskaan tule olemaan samanlainen kuin se oli ollut tähän asti.

Jokerilaiva suuntana KHL, kun taas naapuri seilaa kohti CHL-vesiä. Miettikää nyt. Ainakin itselläni seilaa silmäkalvoilla elokuvamaisesti muistojen vana Nordikselta pikku-poikana, kun käytiin ukon kanssa katsomassa Stadin Derbyjä. Nähtiin oman joukkueen mestaruuksia, voittoja ja katkeria tappioita naapurin toimesta, ja ennenkaikkea tasokasta suomalaista lätkää parhaimmillaan. Sieltä muutto Hartwallille ja uudet tuulet, mutta aina niissä derbyissä oli jotain maagista. Stadissa on vaikea hengittää muuta kuin punakeltaista tai punaista. Näin se on ollut, näin se oli aina ollut. Nyt tähän tulee muutos. Maailma muuttuu, joten meidän pitää muuttua myös. Itse näen KHL-mahdollisuuden nimenomaan mahdollisuutena. Tietysti harmittaa nämä derbyjen poisjäännit, mutta ennenpitkää tämä olisi ollut jokatapauksessa nenän edessä. Silmiä ummistamalla ei saavuteta mitään. Valinnat on nyt tehty ja niiden kanssa eletään.

Henkilökohtaisesti yritän hahmottaa isoa kuvaa kokonaisuudessaan menemättä tasolle, jossa puheenvuoroissa todistellaan oman seuran paremmuutta. Se on itseisarvo. Jokaisella on se oma joukkue, joka on paras.
Lätkän tehtävä on herättää tunteita. Ehkä siksi se on aina ollut niin lähellä sydäntä. Mielipiteistä ei voi väitellä, jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen. Niin myös tässä tapauksessa.

Tässä muutamia ajatuksia syndin sielunmaisemasta.
 

Hogrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaunis kirjoitus Syndiltä.

Jokereiden KHL:n siirtymisellä ja HIFK:n suuntautumisella länteen voi olla hyvinkin tervehdyttävä vaikutus koko Suomen jääkiekolle. Voidaan vihdoinkin opetella keskittymään itse peliin ja ehkä aikanaan opimme arvostamaan näitä Helsingin keskinäisiä koitoksia kun niitä joskus aikanaan taas tulee. Viime vuosina kun emme ole niitä enää arvostaneet.

Meikäläisen puolesta mukavaa matkaa Venäjälle ja toivotaan että meikäläisen skeptismi talouden suhteen on ylimitoitettua.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Olen pyrkinyt olemaan mahdollisimman objektiivinen tässä casessa ja yrittänyt vältellä katsomasta Hjallis-lasien kautta. Samaa voisi toivoa muiltakin, on ne lasit sitten Hjalliksen tai Everin. Jymäkkä on erinomainen ja asiallinen kirjoittaja, mutta voisit kyllä myöntää sen, että Jokerit torpattiin nimenomaan suomalaisten seurojen toimesta. Taustalla oli mm. kansallinen etu, pelko, kosto ja näpäyttämisen halu. Toisaalta Hjallis & Kummola saivat tasan sen mitä omilla toimillaan Jokerien KHL- ja hallikaupassa hakivatkin. Tähän kaksikkoon on niin laaja vittuuntuminen liigaseurojen kentässä, että tällä kertaa se purkautui näin.

Ei kun kohtia uusia haasteita :)

Myönnän tai ainakin voin helposti uskoa koston ja näpäyttämisen halun. Jokerien katsottiin kusettaneen KHL- kuviossa ja livenneen porukasta. Sen sijaan kansallinen etu ja pelko koskettavat muitakin CHL- maita, ja siksi voin uskoa myös, että tukea Jokerien ja KHL:n sulkemiselle tuli sieltäkin. Mitään faktaahan minulla ei ole, sitä haluan edelleen korostaa. Ja minä olisin ehkä kuitenkin mieluummin siis nähnyt Jokerit mukana, paikallispelien ja CHL:n seksikkyyden takia. Ymmärrettävää kuitenkin myös huoli siitä, että KHL-joukkueet olisivat ehkä olleet liian vahvoja CHL:aan. Onhan se kuitenkin niin, että jos kaunat olivat AINOA syy Jokerien ulosjättöön, niin surullistahan se on.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Edelleenkään en KHL:ään haluaisi, mutta minkäs teet sinne mennään. Se miten se toteutettiin sotii kaikkia hyvän liiketoiminnan tapoja vastaan. Oiva malliesimerkki kauppakorkeaan sauna-koskenkorva-sikari-hyväveli toiminnasta.
Jokereita en jätä, mutta juuri nyt ei ole paras hetki kaupata kausikorttia. Voisi mennä mietinnän puolelle. Tuntuu kuin vanha, pitkä suhde olisi pahasti väljehtynyt. Rakkaus on tallella mutta kipinöinti ja kiima on kaikonnut. Tämä olotila olisi helppo ja järkevääkin palauttaa ennalleen, ettei tarvitse tehdä mitään lopullisia päätöksiä. Mutta tässä tapauksessa tuo toinen osapuoli (Hjallis/Jokerit) leikkii kuollutta lahnaa. Ei oikein ota eteen tässä tilanteessa. Saa nähdä tuoko Joulupukki/Pakkasukko säkillisen Viagraa, jolla hommaan saadaan kunnon kiimaa kevätauringon paisteeseen.
Viimeiseen kotimatsiin haluan/vaadin, että illan viimeinen biisi on Trio Niskalaukauksen: Surupuku. Sillä se tulee olemaan asusteeni ko. tapahtumassa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sen sijaan kansallinen etu ja pelko koskettavat muitakin CHL- maita, ja siksi voin uskoa myös, että tukea Jokerien ja KHL:n sulkemiselle tuli sieltäkin.

Jos haluttiin luoda oikea mestarienliiga, niin (1) kovimman eurooppalaisen sarjan pois pudottaminen vie uskottavuuden hankkeelta. Jos taas haluttiin (2) vastavoima KHL:lle, niin keino on suorastaan puuhastelua, epäonnistumaan tuomittu. Silloin olisi tarvittu kansainvälinen koko kauden kestävä sarja. Mitä tietysti ei tule tapahtumaan, koska halutaan pitää kiinni kansallisista sarjoista. ET 2.0 ei saa kiinnostavaa suuren yleisön silmissä edes isolla mainosrahalla.

Eli CHL pilattiin kohdassa 1 ja kohtaan 2 se ei alun alkaenkaan ollut riittävä lääke.
 

Zero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja Jokerit. Ja Jukurit nyt mökin takia.
Kaunis kirjoitus Syndiltä.

Jokereiden KHL:n siirtymisellä ja HIFK:n suuntautumisella länteen voi olla hyvinkin tervehdyttävä vaikutus koko Suomen jääkiekolle. Voidaan vihdoinkin opetella keskittymään itse peliin ja ehkä aikanaan opimme arvostamaan näitä Helsingin keskinäisiä koitoksia kun niitä joskus aikanaan taas tulee. Viime vuosina kun emme ole niitä enää arvostaneet.

Meikäläisen puolesta mukavaa matkaa Venäjälle ja toivotaan että meikäläisen skeptismi talouden suhteen on ylimitoitettua.

Kiitoksia toivotuksista, ja itsekin tuumin että tämä voi tehdä hyvää kaikille täällä pääkaupunkiseudulla: Jokerit ja HIFK voivat nyt keskittyä omiin sarjoihinsa, ilman että täytyy koko ajan peilata siihen mitä toinen tekee. Se on viime ajat ollut niin (tuota HIFKn parin vuoden takaista mestaruutta lukuunottamatta) että kirjoitetaan kaudella mitä tahansa, niin mestaruudet lopulta ovat valuneet Kehä IIIn ulkopuolelle. Ehkä nyt ehtivät molemmat huomata että muitakin seuroja pelaa sarjoissa.

Myös Espoolle tämä on loistava tilaisuus koittaa tulla HIFKn todelliseksi paikallisvastustajaksi - naapurikaupungin seurat vastakkain kun on toisaalta hyvin herkullinen asetelma.

Itse jään miettimään sitä mistä se tärkeä spesiaalivastustaja meille puolestaan saadaan. Toki voi koittaa miettiä sitä "ulkomaalaiskorttia", jolloin kaikki ovat rakkaita vihollisia, mutta ei se niin mene. Myöskään lähin seura ei automaattisesti ole se "rakas vihollinen", kun tässä tapauksessa se taitaa olla SKA, jonne on silti matkaa jo melko määrä, ja heillä on jo ennestään Pietari-Moskova-hegemoniakisa päällä. Eikä se etäisyys mitään edes merkkaa: jos HIFKä ei olisi, mun olisi tosi vaikea kuvitella että Pelicans ja HPK olisivat olleet ne pakkovoittaaainakinnoi-seurat. (Espoota on minun paha laskea, kun siellä olen aina välillä asunut, eikä mun lapsuudessa edes siellä ollut merkittävää seuraa, se oli aina HIFK-Jokerit pennusta asti. Kiekko-Espoo/Bluesin tulo oli lähinnä sellainen positiivinen ylläri, muttei herättänyt intohimoja kun puoli oli jo valittu. Ei sitten inhoakaan taustastani johtuen)

Kun mietin mitkä seurat ovat mulle merkinneet HIFKin lisäksi, niin ne ovat kai TPS ja Kärpät (Tamperelaisseurat ovat musta olleet Espoon tapaan aina jotenkin symppiksiä). Ja kun pohdin miksi, niin se kai johtuu siitä että on mieltänyt niitä vastaan olleen usein kovan kilpailuasetelman mestaruuksista. Kärppien kanssa tosin on otettu yhteen nousukahinoissakin... Joten jos tuo on noin mun tunteeni osalta, niin monta vuotta menee ennenkuin sydämeni kokee, mitkä seurat ovat samalla viivalla ja pakko voittaa erityisesti, ja joille häviämistä inhoaa enemmän kuin muille. Mahdollinen lohkojako toki vaikuttaa tähän merkittävästi.

Mutta saas nähdä saanko elää niin kauan vielä, että tunnen KHLn omakseni, ja löydän vastustajani (Ehkä ensi vuonna täytyy jonkun avata tänne ketju "Kuka on Jokerien spesiaalivastustaja mielestäsi"). Täytyy kuitenkin koittaa suhtautua tähän avoimesti, näillä mennään.

CHLstä sanon vain sen, että jos kerran muut torppasivat siirron, niin ymmärrän heitä täysin viime kesän jäljiltä. Ja arvaan myös että kun Jokerien uusilla omistajilla on läheiset suhteet mm. SKAhan ja koko KHLn johtoon, niin sieltä on myös käytetty kiristysruuvia "kaikki tai ei mitään". Nyt oli sitten ei-mitään. En osaa olla pahoillani, kyllä on ihan tarpeeksi puuhaa yrittää pärjätä KHLssä ja opetella sitä ensi kaudella.
 

Hogrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hienoahan se olisi jos Talviklassikon lopuksi voisi laulaa porukalla Auld Lang Syne

Tää ystävyys ei raukene, vaan kestää ainiaan.
On suuri silloin riemumme, kun jälleen kohdataan.
Tiet kauas voivat loitota, jää muistot sydämiin.
Siis vielä kiitos kaikesta ja terve näkemiin.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Myönnän tai ainakin voin helposti uskoa koston ja näpäyttämisen halun. Jokerien katsottiin kusettaneen KHL- kuviossa ja livenneen porukasta. Sen sijaan kansallinen etu ja pelko koskettavat muitakin CHL- maita, ja siksi voin uskoa myös, että tukea Jokerien ja KHL:n sulkemiselle tuli sieltäkin. Mitään faktaahan minulla ei ole, sitä haluan edelleen korostaa. Ja minä olisin ehkä kuitenkin mieluummin siis nähnyt Jokerit mukana, paikallispelien ja CHL:n seksikkyyden takia. Ymmärrettävää kuitenkin myös huoli siitä, että KHL-joukkueet olisivat ehkä olleet liian vahvoja CHL:aan. Onhan se kuitenkin niin, että jos kaunat olivat AINOA syy Jokerien ulosjättöön, niin surullistahan se on.

Varmaan aluksi liigaseuroilla on kovakin halu sulkea Jokerit ulos suomalaisesta jääkiekkoperheestä, ja sitä kautta vähentää Hjalliksen vaikutusvaltaa ja alkaa tehdä omia ratkaisuja ja päätöksiä ilman Kale-Hjallis-Axis of Evilia. Toisaalta Jokereille oli turha antaa yhtään mitään lisämahdollisuuksia markkinoida KHL-kuvioitansa CHL:n kautta ennenkuin kumpikaan taival edes alkaa. Todennäköisesti jos tällä strategialla liiga menee, niin Jokerit suljetaan ulos myös ensi kesän harjoitusotteluista kokonaan liigaseurojen osalta ja Jokereista yritetään tehdä jonkinlainen persona non grata suomalaiseen jääkiekkoiluun johtuen yli vuosikymmenen jatkuneesta Hjalliksen = Jokereiden erityisasemasta suomalaisessa jääkiekkoilussa.

Itse pidän tästä Itä-Länsi-vastakkainasettelusta ja tällä tavalla Jokereiden asema säilyy myös kilpailullisena huolimatta eri sarjoista, nyt tämä "sota" siirtyy sitten medioihin kunnes jossain vaiheessa taas kaikki pelaavat jotain samaa sarjaa ja sama meno jatkuu.

Huolimatta kummankin osapuolen väitteistä, tilanne on yhtä epävarma kummallakin, ja lopputulosta kukaan ei voi tietää. Hauskaa vaan seurata kuinka ilmiömäisiä argumentteja ihmiset keksii puolustaakseen omaa niin kovin oikeaa näkökulmaansa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Hyvä homma ettei KHL lähtenyt mukaan tuohon höntsään. KHL:ssä on jo valmiiksi liikaa pelejä. Pelaajia loukkaantuu rasituksen takia liikaa eikä harjoitteluun ja lepoon jää tarpeeksi aikaa.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
HIFK on siinä erityisasemassa, että mikäli KHL kehittyy ja laajenee länteen ei HIFK ole niiden suomalaisseurojen joukossa, jotka seuraavassa aallossa mukaan tulevat/pääsevät vaikka kaikilla mittareilla olisikin optimaalinen joukkue. Kaksi joukkuetta Helsingistä tuskin tulee kysymykseen ainakaan vuosikymmeniin ja se uhkakuva tiedostetaan myös HIFK:ssa. Jos Jokerit menestyvät taloudellisesti selkeästi paremmin kuin Liigassa alkaa KHL kiinnostaa mahdollisesti nopeallakin aikataululla myös Kärppiä, Tapparaa, TPS:ää ja mahdollisesti muutamaa muutakin liigajoukkuetta. Jos nämä joukkueet loikkaavat KHL:ään näivettyy Liiga entisestään ja HIFK joutuu siinä veneessä roikkumaan mukana. Nyt kun on olemassa ennakkotapaus KHL:ään liittymisestä Suomessa Jokereiden esimerkin kautta, voi siihen mikä tahansa liigajoukkue jatkossa vedota. Jokerit ovat siis tasoittaneet tietä myös muille liigajoukkueille KHL:ään liittymiselle (paitsi HIFK:lle). Tämän vuoksi HIFK on syystäkin laittamassa resursseja CHL:n kehittämiseksi ja on keskeinen toimija sen ytimessä. On HIFK etujen mukaista, että Jokerit jää ainoaksi KHL-joukkueeksi Suomesta ja paras keino sen takaamiseksi on luoda uusi sarja joka kehittyy erittäin nopeasti sellaiseksi vastavoimaksi KHL:lle, että se vähentää tai parhaassa tapauksessa lopettaa kokonaan muiden liigajoukkueiden kiinnostuksen KHL:ää kohtaan.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Viimeiseen kotimatsiin haluan/vaadin, että illan viimeinen biisi on Trio Niskalaukauksen: Surupuku. Sillä se tulee olemaan asusteeni ko. tapahtumassa.

Oho. En ole tätä vielä kenellekään paljastanut, mutta musta puku päällä tulen vikaan matsiin. Parin ystävän hautajaisissa olen käynyt se päällä viimeisen puolen vuoden aikana ja ei siis kahta ilman kolmatta.

Muuten kyllä vituttaa jauhaminen CHL ja KHL asioista, jotka eivät kyllä kiinnosta tällä hetkellä pätkääkään. Joukkueen, valmentajien, johdon ja fanien kannattaisi keskityä nyt oleelliseen eli tähän kauteen. Muuten käy kylmät ja jää todella paska maku koko hommasta. Jos siis 17 vuoteen saadaan nauttia YHDESTÄ mestaruudesta, niin voi jumalauta. KHL:ssä niitä tuskin tulee ikinä.
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
C.Orr kirjoitti kyllä erittäin hyvin toisella sivulla. Itse ajattelen asian juuri samoin, nyt kun sitä tarkemmin ajattelee.

Tsemppiä Jokereille jatkossa!
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Oho. En ole tätä vielä kenellekään paljastanut, mutta musta puku päällä tulen vikaan matsiin. Parin ystävän hautajaisissa olen käynyt se päällä viimeisen puolen vuoden aikana ja ei siis kahta ilman kolmatta.

. Joukkueen, valmentajien, johdon ja fanien kannattaisi keskityä nyt oleelliseen eli tähän kauteen. Muuten käy kylmät ja jää todella paska maku koko hommasta. Jos siis 17 vuoteen saadaan nauttia YHDESTÄ mestaruudesta, niin voi jumalauta. KHL:ssä niitä tuskin tulee ikinä.

Ohessa boldattuna oleellinen. Jos kausi menee vituiksi, niin eiköhän laiteta kampanja päälle ja koko etäläpääty vetää mustat niskaan viimeiseen matsiin. Itse lupaan ainakin tämän tehdä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
HIFK on siinä erityisasemassa, että mikäli KHL kehittyy ja laajenee länteen ei HIFK ole niiden suomalaisseurojen joukossa, jotka seuraavassa aallossa mukaan tulevat/pääsevät vaikka kaikilla mittareilla olisikin optimaalinen joukkue. Kaksi joukkuetta Helsingistä tuskin tulee kysymykseen ainakaan vuosikymmeniin ja se uhkakuva tiedostetaan myös HIFK:ssa. Jos Jokerit menestyvät taloudellisesti selkeästi paremmin kuin Liigassa alkaa KHL kiinnostaa mahdollisesti nopeallakin aikataululla myös Kärppiä, Tapparaa, TPS:ää ja mahdollisesti muutamaa muutakin liigajoukkuetta.

Olet varmaan oikeassa HIFK:n suhteen. Sanoisin kuitenkin, että 2 joukkuetta Suomesta alkaa olla aika maksimi KHL:ssa. Tarkoitus on kai levitä muuallekin kuin Suomeen, joten ihan siltäkin kannalta paikat loppuvat kesken. Ei kai KHL:sta kuitenkaan mitään naurettavaa 50 joukkueen sarjaa olla rakentamassa? Myös taloudellisesti useampi seura olisi aika mahdoton, vaikka riittäähän tuota rahaa vanjoilla, jos haluavat sitä muillekin suomalaisseuroille syytää. Jokerien taloudellinen menestys on ainakin alkuun lähes mahdotonta. Toki tappiot tullaan todennäköisesti kuittaamaan "sponsorirahalla", jotta saadaan luvut näyttämään paremmilta.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Olet varmaan oikeassa HIFK:n suhteen. Sanoisin kuitenkin, että 2 joukkuetta Suomesta alkaa olla aika maksimi KHL:ssa. Tarkoitus on kai levitä muuallekin kuin Suomeen, joten ihan siltäkin kannalta paikat loppuvat kesken. Ei kai KHL:sta kuitenkaan mitään naurettavaa 50 joukkueen sarjaa olla rakentamassa? Myös taloudellisesti useampi seura olisi aika mahdoton, vaikka riittäähän tuota rahaa vanjoilla, jos haluavat sitä muillekin suomalaisseuroille syytää. Jokerien taloudellinen menestys on ainakin alkuun lähes mahdotonta. Toki tappiot tullaan todennäköisesti kuittaamaan "sponsorirahalla", jotta saadaan luvut näyttämään paremmilta.

Mä pitäisin aikalailla optimimääränä neljää joukkuetta Suomesta. Kotimainen sponsoriraha ei riitä luonnollisesti neljälle joukkueelle, joten se olisi haettava muualta, mutta ymmärtääkseni iso osa Jokereiden tulevan kauden sponsorirahastakin tulee Venäjältä. Mitä tulee tuohon taloudelliseen menestykseen etenkin Jokereiden KHL-vuosien alkuaikoina, olisin erittäin yllättynyt mikäli luvut eivät olisi jopa poikkeuksellisen hyvät. KHL haluaa näyttää epäilijöilleen, että sarjassa voi tehdä taloudellista tulosta ja keinot sen saavuttamiseksi ovat juuri kuten viimeisessä lauseessasi annatkin ymmärtää. Jokerit on ensimmäinen länsimainen organisaatio KHL:ssä ja toimii samalla tahtomattaankin näyteikkunana sekä Suomeen, Ruotsiin että Keski-Eurooppaan.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuinka monesta suomalaisesta joukkueesta voi venäläisten sponsorien olevan kiinnostuneita? Jokerit on ensimmäinen, mutta veikkaan seuraavilla olevan ruplasponssien kanssa selvästi vaikeampaa. Helsingin lisäksi jäisi potenttiaalisiksi ehdokkaiksi siten Tampereen talousalue ja Kärppien massimiehet. Helsingin asemalla KHL-juna ottaa uusia matkustajia aikaisintaan kymmenen vuoden päästä.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Näyttäisi olevan Malmö tulossa KHL:ään lähivuosina. Linkki

Mielenkiintoinen ketjuvalinta tälle uutiselle, mutta ehkä tässä haetaan Jokereille vertaista joukkuetta tai "paikallisvastustajaa". Täällä on kokonainen alue KHL-keskustelulle yleisesti. Siis tarkoitan jos on jäänyt huomiotta.

Jos puhutaan salaa ja lyhyesti ihan yleisesti KHL:stä niin loputtomastihan se ei voi laajentua. Joku karsintasysteemi on tehtävä jos aiotaan jatkaa tätä laajentamista koska muuten loppuu kaikki järki koko touhusta, mutta kuten totesin niin se on jonkun muun ketjun asiaa sillä tuskin se Jokereita niin älyttömästi koskee.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Näyttäisi olevan Malmö tulossa KHL:ään lähivuosina. Linkki

Mielenkiintoinen uutinen tietysti, mutta ei välttämättä niin hirvittävän yllättävä kuitenkaan, jos mietitään mahdollisia ruotsalaisjengejä, joita KHL:n kannattaisi houkutella.

Hjalliksen oli pakko saada halli kaupaksi --> siirto ruplaliigaan samaan syssyyn.

Malmön tilanne on monella tapaa hyvinkin samanlainen kuin Jokerien, vaikka toki erojakin löytyy. Malmö on ollut viime vuosina Ruotsissa irvokas esimerkki kvalserienin aiheuttamasta hissiliikkeestä kahden ylimmän sarjaportaan välillä. Malmön talous on ollut useamman kerran lähellä tuhoutua.

Viimeisimmät korjausliikkeet Malmön (ja Södertäljen) suhteen saatiin tehtyä antamalla heille vanhoja velkoja anteeksi. Malmön kohdalla vanhat velkojat antoivat saatavistaan 50% anteeksi.

Malmö Redhawks on tehnyt viimeisen neljän tilikauden aikana persnettoa noin kuusi miljoonaa kruunua. Tappiolle jäi myös viimeisin tilikausi, vaikka pelaajabudjettia pudotettiin 32 miljoonasta kruunusta noin 12 miljoonaan kruunuun.

Malmö on viimeiset kymmenisen vuotta ollut enemmän tai vähemmän hissijoukkue. Tällä kaudella mahdollisuudet nousuun ovat yhä olemassa, mutta Malmö ei kuitenkaan ole ihan isoimpia nousijakandidaatteja tällä hetkellä.

Tähän päälle voidaan lisätä sitten problematiikka kalliin hallin suhteen, tässä kohtaa löytyy yhtymäkohtia Jokereihin.

Jos olisin KHL-johtaja ja pyrkisin etsimään rakoja ruotsalaisten silminnähden vastahakoisesta suhtautumisesta KHL-laajentumiseen (vrt. Ruotsin Kiekkoliiton pj:n lausunto asiasta), niin Malmö olisi hyvä kohde ja epäilemättä haaskalinnut haistavat tilanteen.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Malmö Redhawks on tehnyt viimeisen neljän tilikauden aikana persnettoa noin kuusi miljoonaa kruunua. Tappiolle jäi myös viimeisin tilikausi, vaikka pelaajabudjettia pudotettiin 32 miljoonasta kruunusta noin 12 miljoonaan kruunuun.

Malmö on viimeiset kymmenisen vuotta ollut enemmän tai vähemmän hissijoukkue. Tällä kaudella mahdollisuudet nousuun ovat yhä olemassa, mutta Malmö ei kuitenkaan ole ihan isoimpia nousijakandidaatteja tällä hetkellä.

Tähän päälle voidaan lisätä sitten problematiikka kalliin hallin suhteen, tässä kohtaa löytyy yhtymäkohtia Jokereihin.

Jos olisin KHL-johtaja ja pyrkisin etsimään rakoja ruotsalaisten silminnähden vastahakoisesta suhtautumisesta KHL-laajentumiseen (vrt. Ruotsin Kiekkoliiton pj:n lausunto asiasta), niin Malmö olisi hyvä kohde ja epäilemättä haaskalinnut haistavat tilanteen.

Itsekin Malmössä jonkun verran aikaa viettäneenä ja sukulaisia siellä omaavana en ole hämmästynyt tästä ollenkaan. Jalkapallo on Malmössä nykyään ehdoton ykköslaji ja Redhawksien meininki ei vetoa yleisöön lainkaan. Ja vaikea uskoa, että asetelma tuosta enää muuttuisi positiivisempaan suuntaan.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Itsekin Malmössä jonkun verran aikaa viettäneenä ja sukulaisia siellä omaavana en ole hämmästynyt tästä ollenkaan. Jalkapallo on Malmössä nykyään ehdoton ykköslaji ja Redhawksien meininki ei vetoa yleisöön lainkaan. Ja vaikea uskoa, että asetelma tuosta enää muuttuisi positiivisempaan suuntaan.
Siinä tapauksessahan Malmölle ainoa järkevä ratkaisu on siirtyä KHL:n

Seura on nyt pelannut kuusi kautta ruotsin divaria, nousua ei ole näköpiirissä ja nimim. winstonin lähteiden mukaan ketään ei kiinnosta. Silti joukkueen katsojakeskiarvo oli viime kaudella 5794, joka oikeuttaisi Liigassa viidenteen sijaan (neljänteen tämän kauden osalta). Miten helvetin paljon siellä käy porukkaa kun joukkue pelaa pääsarjaa ja edes jotakuta kiinnostaa?

Tuo halli kyllä menee hukkaan Allsvenskanissa.
 

rudi#25

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit(Toistaiseksi) sekä kentän duunarit
Mites Pasi Nurmisen tilanne ensi kaudella? Saa nähdä onko Jokereiden KHL-kelkassa mukana ensi kaudella. Miksi ei?
 

DefenceX

Jäsen
Mites Pasi Nurmisen tilanne ensi kaudella? Saa nähdä onko Jokereiden KHL-kelkassa mukana ensi kaudella. Miksi ei?
Ketter taitaa hoitaa tällä kaudella kahta roolia, eli maalivahtivalmennuksen ja joukkueenjohtajan hommat. Joulukalenterissa Ketterer sanoi, että hommaa on melkoisen paljon jo joukkueenjohtajana, joka varmasti lisääntyy entisestään Venäjälle siirryttäessä. En pitäisi ollenkaan mahdottomana, että Nurminen siirtyy hoitamaan hommat maalivahtien kanssa ja Ketterer hoitaa ainoastaan joukkueenjohtajan hommia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös