Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 737 179
  • 8 198

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Raha on rahaa ja ihan sama mistä se tulee. Kateelliset ne jaksaa jauhaa paskaa päivästä päivään. KHL on ja pysyy ja Jokerit on ja pysyy edelläkävijänä, ihan sama mitä kateelliset uhkakuvien maalaajat täällä jauhaa. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.....

No se on kyllä huomattu, että mitään muuta totuutta sinun maailmankuvaasi ei mahdu. Ja jos joku on eri mieltä, niin kateellinenhan se.
 

Norwich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Boston, Barca, Norwich
No ei kai kukaan voi tosissaan uskoa että Venäjän valtio antaisi KHL-liigan kaatua joka on kuitenkin Venäjän valtion vastine USA:n valtion NHL-liigalle.
 

Max Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2013
vittu että mua naurattaa nää kaiken maailman profeetat jotka jaksaa jauhaa siitä että KHL-liigan rahoitus on epäterveellisellä pohjalla. Katsokaa nyt vähän kuinka monen jalkapallojoukkueen rahoitus on terveellisellä pohjalla. Raha on rahaa ja ihan sama mistä se tulee. Kateelliset ne jaksaa jauhaa paskaa päivästä päivään. KHL on ja pysyy ja Jokerit on ja pysyy edelläkävijänä, ihan sama mitä kateelliset uhkakuvien maalaajat täällä jauhaa. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.....

Hjallis haluaa leikkiä edelläkävijää seuran sekä kannattajien kustannuksella. Varsinkin jos tämä kausi päättyy huonosti on ihan turha haaveilla, että läheskään kaikki kannattajat seuraisivat mukana. Muiden joukkueiden fanit tuntuvat provoilijoita lukuunottamatta olevan lähinnä realisteja, kun taas omasta leiristä saa lukea aika absurdeja fantasioita.

Kotimainen liiga, tutut viholliset, vierasreissut, derbyt ja riittävä määrä ikoneita ja omia junnuja joukkueessa on vain osalle tärkeämpää kuin pelin taso. Mitään näistä KHL ei valitettavasti kykene tarjoamaan samalla tavalla kuin ennen.
 

Norwich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Boston, Barca, Norwich
Niin en tiedä mitä muut haaveilee tai toivoo. Itse olen jo aiemmin tänne kirjoittanut että en toivo että joukkue hirveästi muuttuu ja mulle on ihan sama miten joukkue pärjää. Mulle riittää että joukkue jättää kaikkensa jäälle ja miellummin katson KHL-liigaa kuin SM-liigaa koska siellä pelin taso on parempaa kuin SM-liigassa.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Perustuisikohan tämä KHL-katsojakeskiarvonoste mahdollisesti osittain laajennusjoukkueisiin? Kyllä se Narrienkin tupa alkuun varmaan täyttyy uteliaista, mutta entä parin vuoden päästä? Ja voisikohan tämä KHL-noste olla myös ns. "Ilmala"-ilmiön tuotetta? Eli ilmoitettuun yleisömäärään nähden todellisia paikallaolijoita ei sitten kuitenkaan ole kuin ehkä puolet. Jos KHL- joukkueilla on varaa maksaa jopa suht tusinakiekkoilijoille ökyliksoja, niin kyllä siinä muutama pääsylippukin on varaa ostaa/ kustantaa.
Mitäs sillä on väliä nostaako laajennusjoukkueet sitä? Riikassa, Minskissä, Zagrebissa ja entisessä tsekkoslovakiassa on vahvat fanikulttuurit ja jos niihin saadaan sijoitettua hyvin yleisöä vetäviä seuroja, niin sehän vain tarkoittaa, että laajennus on ollut onnistunut. En jaksa tarkkoja lukuja tsekata, mutta eikö ainakin Riga, Minsk ja Slovan kisko täysiä katsomoita? Niihin tuskin pystyy "Ilmala-ilmiöllä"(mikä helvetti?) vaikuttamaan. Faktaa sinullakaan tuskin on haamukatsojien tilastoimisesta, joten ehdotan, että luotamme viralliseen lähteeseen jonka mukaan kasvua katsojamäärissä on tullut tasaisesti pari sataa per vuosi.

Itseasiassa jääkiekon Euro-liigaa on puuhattu jo 70-luvun alusta asti siinä toistuvasti epäonnistuen. Nykyinen EuroTrophy-organisaatio taas on jotain "hieman" laadukkaampaa ja paljon raskaamman sarjan toimijaa täynnä kuin aiemmat toimijat. Ja toki tuleva Euro-liiga ei ole riskitön. Mutta siinähän se juuri olikin, että kun Euro-liiga alkaa niin Narreilla ei olisi enää ollut tuskin varaa edes riskinottoon, nyt venäläiset ja KHL tuli laittamaan paikan uppoavaan veneeseen. Ja ei siinä mitään Narrit on aina tuottaneet olemassa olonsa aikana monipuolista viihdettä Suomen urheiluelämään ja se jatkuu, ja viihdettähän se huippu-urheilu vain on.
Sanoinkin jo, että ET on hyvä konsepti, ja olen paljolti muutenkin samoilla linjoilla yo. kappaleen kanssa, mutta se on aivan tolkuttoman kaukana valmiista sarjasta. On joukkueet, lohkojako ja tyylikäs lopputurnaus, mutta ainoa merkityksellinen asia eli raha puuttuu. Se ei ole millään tapaa "raskaamman sarjan toimija" kuin vaikka EHL juuri sen takia. Tällä hetkellä turnaukseen osallistuvat joukkueet maksavat osallistumisesta ja matkustavat omalla kustannuksellaan palkintorahojen ollessa hyvin maltillisia. Joitakin kymmeniä miljoonia pitäisi kausittaista rahoitusta Euroopan kiekkopiireille löytää, jotta hommasta tulisi realistista. Se ei ihan vielä riitä, että päätetään laittaa sarja pystyyn ja pyydetään muutama ulkomaalainen joukkue mukaan.

Siitäkin on vähän hedelmätöntä jauhaa, että olisiko Jokereilla ollut mahdollisuuksia jatkaa SM-liigassa. Sen asian tietää todennäköisesti ainoastaan Jokereiden hallitus. Kasvun rajat ovat jos eivät ihan täysin vielä saavutettu, niin hyvin lähellä sitä ja SM-liiga on sarjana hitaasti näivettymässä kilpailijoiden vahvistuessa. Oltaisiin mahdollisesti voitu jatkaa Suomessa ja toivoa, että Liiga on bisneksenä kunnossa vielä viiden vuoden päästä, mutta nyt Hjallis otti taloudellisesti pienemmän riskin ja yrittää Rotenbergien avulla nostaa seuran uudelle tasolle. Vaikea siitä on häntä moittia.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jokunen karjalalippis voi karsiutua KHL-siirron myötä, mutta tilalle todennäköisesti tulee uudet asiakkaat. Jokereita organisaationa ei kiinnosta paskaakaan oletko sinä HC-fanina vai minä neutraalina siellä katsomossa.

En nyt tahdo lähteä liikaa vääntämään Jokerien (HC)faneista, mutta suoralta kädeltä en allekirjoittaisi yhtälöä, jossa fani=fani. Yksittäiseen otteluun se kovin-fani-ikinä-missään tuo saman kassaan kuin se kiinnostuksesta-katsomassa. Pitkässä juoksussa kuitenkin ensin mainittu voi olla se, jonka esimerkin voimalla jatkossa ne "rivikatsojat" palavaat tunnelman takia. Samoin jos "elinkautisia" jaellaan, on ensin mainittujen osalta varmempi tulovirta tulevaisuutta ajatellen.

Tuossa nyt eräästä KHL-kaupungista jokunen tunti (ja olut) takaperin kotiutuneena en jaksa tarkemmin asiaa puida, mutta en missää nimessä näe toimivana yhtälönä sitä, että tuijotetaan pelkästään lyhyen tähtäimen numeroita. Kärjistäen voisi sanoa, että 75% täyttöaste voi olla täyttä hallia kannattavampi pitkässä juoksussa. Tämä riippuu tyystin siitä, kuinka sitoutuneita nuo ensin mainitut ovat, miten heidän esimerkkinsä vaikuttavat muihin ja miten paljon jälkimmäisenä mainuttua porukkaa jäi hallista ulos.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Varsinkin jos tämä kausi päättyy huonosti on ihan turha haaveilla, että läheskään kaikki kannattajat seuraisivat mukana.

Miten joku tällänen voi kutsua edes itseään faniksi? "Nyt vittu, jos ei voiteta mestaruutta ni mä en enää käy peleissä, nyyh". Vaikka itselleki on tärkeää, että hallissa on täyttä ja tunnelmaa niin omasta puolestani voin sanoa, että näitä vitun marttyyreita ei tule millään tavalla ikävä. Ennemmin sitten pienemmällä porukalla.

Näille "HC-faneille" vaan onnea vaikka sinne Jokereiden kaljottelufutisjengin tapahtumiin. Voitte siellä sitten kiroilla, kun Hjallis tuhos kaiken ja juoda sitä pussikaljaa kentän laidalla.
 

hellcop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers
Miten joku tällänen voi kutsua edes itseään faniksi? "Nyt vittu, jos ei voiteta mestaruutta ni mä en enää käy peleissä, nyyh".
Tähän vahva sama. Jos tämän kauden menestys tai menestyttömyys merkitsee fanille ota tai jätä, ollaan todella syvällä suossa ja ko. fani voi katsoa itseään peilistä.

Sitten 90-luvun kulta-aikojen ei Jokerit ole nauttinut siitä suurimmasta menestyksestä yhtä suonenvetoa lukuunottamatta. Varsinkin viimeisinä vuosina on peli ollut väistämättä todella ankeaa pakkopullaa, ilman todellisia onnistumisia. Muiden jengien vetämät voittoputket on tuntuneet todella epätodellisilta näin Jokerifanin silmin - ei meillä tommosia! Niin sanotuista helpoista otteluista ei voittoja ole voinut odottaa ja siihen on jopa tottunut. Vituttaa mennä arki-iltana katsomaan Jokerit-Lukko-matsia, ilman helpon voiton tuntemusta takaraivossa. Nää matsit pitäisi harjata ihan 100-0!!!

Mutta se, että joku miettii nykyisen kauden ratkaisevan tämän tai ensikauden kannatuksen saa painua vittuun. Tämä fanitus ei ole mitään tuuripeliä tai kertakäyttöistä. Tämä on elinikäinen diili. Mulle on henkilökohtaisesti aivan sama mikä sarjasijoitus tulee olemaan ja missä sarjassa ikinä pelataankaan. Ainoa asia mikä merkitsee, on Helsingin Jokerit ja joukkueen 110% sitoutuminen pelaamiseen. Ok, tätä ei ole viime vuosina hirveästi näkynyt kuin muutamien pelaajien otteissa, mutta näillä mennään. Se pienikin itsensä likoon laittaminen ja tsemppaus saa mun sydämen sulamaan. Lopettakaa se itku ja keskittykää kannustamiseen.
 

Max Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2013
Miten joku tällänen voi kutsua edes itseään faniksi? "Nyt vittu, jos ei voiteta mestaruutta ni mä en enää käy peleissä, nyyh". Vaikka itselleki on tärkeää, että hallissa on täyttä ja tunnelmaa niin omasta puolestani voin sanoa, että näitä vitun marttyyreita ei tule millään tavalla ikävä. Ennemmin sitten pienemmällä porukalla.

Näille "HC-faneille" vaan onnea vaikka sinne Jokereiden kaljottelufutisjengin tapahtumiin. Voitte siellä sitten kiroilla, kun Hjallis tuhos kaiken ja juoda sitä pussikaljaa kentän laidalla.

Tää on nyt taas sitä kuuluisaa verbaalioksennusta. KHL ei edusta sellaisia arvoja joiden kanssa haluan olla missään tekemisissä ja sen takia sattuu, kun sipoolainen uhrasi meille kaikille rakkaan seuran hallikauppojensa takia tai sitten vaan silkkaa tyhmyyttään.

Tämä kausi on monelle se viimeinen aktiivisen matseissa käynnin suhteen joten on ymmärrettävää jos tuntee itsensä petyksi, kun joukkueen rakentaminen jätettiin taka-alalle, kun oli kiire neuvotteluissa ja muissa siirtoon liittyvissä asioissa. Tämän päälle toistaiseksi viimeisen liigakauden joukkue häpäisee jo pelkästään yhden pelaajan voimin koko seuran. Kaikki tietävät kyllä kenestä puhutaan, joten ei siitä sen enempää.

Vedä vaan sillä pienemmällä porukalla, mutta voin jo varoittaa, että mitään mullistavaa ei tunnelman suhteen ole tarjolla. Jokaisella on ja pitääkin olla mielipiteitä mutta et sä voi tuomita allekirjoittaneen lojaalisuutta ja intohimoa kannattamiseen. Olisi oikeasti toki kiva jos kaltaisesi porukka tulisi edes joskus vaikka Westissä tai vierasreissulla kertomaan näkemyksensä livenä.
 

SilkySmooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Arsenal FC
Edelliset tekstit
Huoh. Ymmärrän 100-prosenttisesti fiiliksesi jne., mutta nää sun viestis alkaa vähän toistamaan itteään. Kyllä kaikki täällä palstalla varmaan ymmärtää nämä haittapuolet ja riskit tuonne Itään siirtymisesä. En myöskään pitänyt alkuun KHL-siirrosta, enkä kyllä vieläkään pidä ratkaisua Liigassa pysymistä parempana. Silti tässä on nyt jo aika kauan ollut aikaa sulatella tätä ja jokainen on sen oman mielipiteensä ehtinyt muodostamaan. Tämän kauden menestys toki vaikuttaa siihen vielä, mutta ei menestymättömyys tällä kaudella koko kuviota kaada. Olisihan se kiva tietysti voittaa vaihteeksi jotain.. Oma mielipide alkaa olemaan mallia "ihan sama missä liigassa pelataan niin ei oo kun Jokerit (vittu)".

Mitä sä sillä voitat, että maalailet täällä tuomiopäivän kuvia ja selostat kuinka ketään ei tule kiinnostamaan tää touhu enää ensi vuonna?

Kyllä toi ensikauden joukkueen koostumus on mietityttänyt jo pitkään ja pitkälti se määrittää miten suuri yleisö jaksaa Jokereista kiinnostua. Vähintäään ykkössentterin pitää olla kansallisesti tunnettua kaliiberia. Menestys tulee sitten kakkosena, me ei voida hävitä jokaista peliä että uskottavuus säilyy. Suomeahan on jo pitkään tituleerattu menestys-hulluksi yhteiskunnaksi.

Nykyisten Jokeri-fanien suhteen tärkeintä olisi säilyttää seuran identiteetti (tai mahdollisimman suuri osa siitä) ja pitää mahdollisimman monta KHL:ssä pelaamaan kykenevää omaa ukkoa mukana. Toistetaan nyt vielä, että telaketjuosaston pitää olla Jokeri-taustaisia ukkoja.
 
Viimeksi muokattu:

Creed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuunpas tänne purkamaan vitutustani, jonka olen kehittänyt tästä Jokereiden KHL-siirrosta. Alkuun olin intohimoisena "vihaajana" potkimassa narreja heti lakista vittuun ennen kauden alkua, mutta takki on kyllä kääntynyt totaalisesti. Pakko myöntää että omalla kohdallani toteutuu tämä teidän hehkuttama "jokerit kiinnostaa kaikkia faneja Suomessa". On aika mukava seurata jokeri palstaa(tietenkin vain tappiopelien jälkeen). Olen varmaan tyypillinen suomalainen katkera luonne, kun jokerit häviää fiilis on aika samanlainen kun Kärpät voittaa, ja jos Kärpät voittaa Jokerit tunne on potenssiin 10.

Mutta mistä saa enää seuraavalla kaudella samanlaisen inhokin Liigaan, kai se on pakko alkaa vihaamaan sitä hurrilaumaa naapuristanne..plääh. Ja jotenkin jokerifanien ylimielisyys ja itkut tuomareistakin on asioita joita jää kaipaamaan.
Ainoa skenaario mikä vois olla hjuva tässä siirrossa ois että Jokerita rämpisi KHL-pohjamudissa ja tekisi Kärppien kanssa yhteistyösopimuksen. Siitä saisi Kärpät hyvän farmiseuran, josta loukkaantumisten sattuessa sais kansainvälistä kokemusta omaavia pelaajia Champion Leagueen :)
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
No ei kai kukaan voi tosissaan uskoa että Venäjän valtio antaisi KHL-liigan kaatua joka on kuitenkin Venäjän valtion vastine USA:n valtion NHL-liigalle.

Tää kertoo paljon. KHL ei ole Venäjän valtion, vaan Putinin hallinnon käsikassara, jolla itäiset tahmatassut pyritään ulottamaan Euroopan maihin.


NHL ei ole amerikkalaista politiikkaa, eikä siellä olla kiinnostuneita laajenemisesta muualle.
 

Norwich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Boston, Barca, Norwich
Se on selvä asia ettei NHL:än edes tarvitse laajentua muualle koska on kiistatta maailman paras jääkiekkosarja, mutta on naurettavaa kirjoitella että KHL voisi kaatua koska se on rahoitettu väärin. Venäjällä on rahaa ja se ei anna KHL:än kaatua mistään hinnasta koska se on Venäläisten vastine NHL:älle.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
NHL ei ole amerikkalaista politiikkaa, eikä siellä olla kiinnostuneita laajenemisesta muualle.

En tiedä tarkoitatko ettei jenkit ole kiinnostuneet laajentamaan poliittista vaikutusvaltaansa ja jos tarkoitat, olet kaiketi ainoa ihminen maailmassa joka siihen uskoo. Mikäli taas tarkoitat etteikö NHL ole kiinnostunut laajentumaan, samat sanat.

Noin muuten menee joko tietämättömyyden tai lapsellisuuden puoelle nämä KHL pelaa Putinin rahoilla ja sen paheksunta ja samaan aikaan nostetaan positiivisina esille Liiga ja NHL sekä länsimainen joukkueuhrheilu ylipäätään. NHL:ssä useiden seurojen perusvaatimus on se että kaupunki rakentaa uuden hallin kaikkine tarvittavine palveluineen aina kun tarvitaan. Viimeisin esimerkki lienee Detroit joka on konkursissa. Silti veronmaksajat pistävät noin 300 miljoonaa dollaria kiinni Red Wingsien seuraaavaan halliin pakollisine palveluineen. Detroitin konkurssimenettely etenee ja tilanne on tällä hetkellä se että Detroit on hakeutunut suojaan velkojiltaan. Käytännössä tämä merkitsee sitä että jos Detroit säästyy konkurssilta ja pääsee velkasuojamenettelyyn, tuhannet tai jopa kymmenet tuhannet ihmiset saattavat menettää eläkkeensä tai osan siitä. Halli toteutetaan silti...

Liigassa lähes kaikki joukkueet pelaavat kunnan omistamassa hallissa eikä kaiketi yhdessäkään tapauksessa vuokra riitä kuin pieneen osaan kokonaiskuluista.

Jos mennään isommille areenoille futikseen niin megaseurat Espanjassa tekevät velkaa sen kun ehtivät ja mm. suomalaiset veronmaksajat luotottavat Espanjan futiksen hulvatonta menoa. Esimerkiksi Real Madrid on velkaa 541 miljoonaa euroa, Barcelona noin 400 miljoonaa ja koko Espanjan La Liga noin 3 600 miljoonaa eli 3.6 miljardia euroa. Viime kädessä nämä kaatuvat sikäläisten pankkien niskaan ja euroalueen veronomaksajat Suomi mukaan lukien hoitavat sitten ongelmaa miten poliitikot haluavat.

Tähän edellisen kappaleen kusetukseen verrattuna KHL on aika puhdas pulmunen vaikkakin pidän yhtä etovana sitä, että raha tulee tavallaan vääristä lähteistä sielläkin.
 

Zero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja Jokerit. Ja Jukurit nyt mökin takia.
Liigassa lähes kaikki joukkueet pelaavat kunnan omistamassa hallissa eikä kaiketi yhdessäkään tapauksessa vuokra riitä kuin pieneen osaan kokonaiskuluista.

Jos mennään isommille areenoille futikseen niin megaseurat Espanjassa tekevät velkaa sen kun ehtivät ja mm. suomalaiset veronmaksajat luotottavat Espanjan futiksen hulvatonta menoa. Esimerkiksi Real Madrid on velkaa 541 miljoonaa euroa, Barcelona noin 400 miljoonaa ja koko Espanjan La Liga noin 3 600 miljoonaa eli 3.6 miljardia euroa. Viime kädessä nämä kaatuvat sikäläisten pankkien niskaan ja euroalueen veronomaksajat Suomi mukaan lukien hoitavat sitten ongelmaa miten poliitikot haluavat.

Tähän edellisen kappaleen kusetukseen verrattuna KHL on aika puhdas pulmunen vaikkakin pidän yhtä etovana sitä, että raha tulee tavallaan vääristä lähteistä sielläkin.

Jälleen kerran on pakko olla Cobolin kanssa samaa mieltä. KHLn epäterveydestä puhuttaessa samalla ohitetaan koko länsimainen urheilukulttuuri ikäänkuin kuvittelemalla että "lännen urheiluseurat eivät tarvitse kummisetiä, koska ne ovat terveellä pohjalla". Näyttäkää mulle yksi futis/lätkäseura, joka menestyy maailmalla hyvin pelkästään lipputulojen ja fanituotteiden myynnillä. Kaikissa on takana sponsorit tai rikkaat liikemiehet/yritykset. Ja valtiot/kaupungit lisäksi mukana.

Todellinen ongelma kai oikeasti lienee epäluulo itää kohtaan, koska "jos niillä on rahaa, ne ovat likaisesti hankittuja". Tietenkin ihan toisin kuin Espanjan futisseurojen pankkitukirahat... Tiedä sitten missä raja menee. Vapaalla jalallahan toistaiseksi kaikki seuraomistajat ovat.

Kaipa tästä pitäis vetää se yhteenveto, että kaikki huippusarjojen toiminta on, jos ei suoraan rikollista, niin ainakin epätervettä? Koska jos jotakin seuraa tukevat sponsorit enemmän kuin muita, se pakottaa muut elämään yli varojensa. Ja vaikkei raha todellakaan takaa mestaruutta, (me se tiedetään jos ketkä), niin kai se nyt ainakin todennäköisyyttä parantaa?
 

Tuoppi

Jäsen
Todellinen ongelma kai oikeasti lienee epäluulo itää kohtaan, koska "jos niillä on rahaa, ne ovat likaisesti hankittuja". Tietenkin ihan toisin kuin Espanjan futisseurojen pankkitukirahat... Tiedä sitten missä raja menee. Vapaalla jalallahan toistaiseksi kaikki seuraomistajat ovat.

Tuo vapaalla kulkeminen nyt ei venäjällä merkkaa mitään! Pääasia on ettet pyri rahoinesi politiikkaan.
 

Zero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja Jokerit. Ja Jukurit nyt mökin takia.
Tuo vapaalla kulkeminen nyt ei venäjällä merkkaa mitään! Pääasia on ettet pyri rahoinesi politiikkaan.

Länsimainen syyllisyysperiaate on, että sinut pitää todistaa rikolliseksi, eikä niin että syyttömän tulee todistaa itsensä syyttömäksi.

Toisaalta, Venäjän kehitys kapitalismissa on USAn perässä: siellä monet nyt arvostetut suvut kaappasivat rahat aikanaan epäilyttävin keinoin. Voisi myös Suomessa toki kysyä, kuinka puhdasta tiettyjen sukujen peritty raha alunperin on nykymittapuilla. Maailma on siitä jännä paikka että totuus seuraa voittajan miekkaa. Eli kaikkien on nyt paras tuoda rikollistodisteet pöytään, jos kerran niitä on, tai raha muuttuu legitiimiksi seuraavassa sukupolvessa viimeistään.Puskistahuutelu, että "kaikkihan sen tietää" on vain mutua, jolla ei ole arvoa. Ihan sama kuin dopingissa.
 

ejs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Asiasta viidenteen, mutta...

...mitä tuohon rahojen 'puhtauteen' tulee ja jos asioita ruvetaan oikein urakalla perkaamaan niin kuka täällä on sitä mieltä, että länsimaiden varakkuus on ylipäätään hankittu moraalisesti täysin kestävällä pohjalla?

Ainakaan Venäjä ei ole läheskään samassa määrin osallistunut kolmannen maailaman kustannuksella rikastumiseen.

Mutta itseäni kiinnostaa tuo KHL:n mahdollinen divisioonajako. Mitenköhän se menisi? Tällä hetkellä tuntuu siltä, että maantieteellisesti Jokereidenkin lohkoon parhaiten sopivat joukkueet ovat myös hemmetin kovia vastuksia. Moskovan ja Pietarin megaseurat rahoineen jne. Paremmin meiltä varmaan hoituisi Uralin takaisten joukkueiden päihittäminen.

Toivottavasti tuo asia alkaa jossain vaiheessa selvitä, että voi ruveta vakavasti scouttaamaan tulevia vastuksia.
 

Tuoppi

Jäsen
...mitä tuohon rahojen 'puhtauteen' tulee ja jos asioita ruvetaan oikein urakalla perkaamaan niin kuka täällä on sitä mieltä, että länsimaiden varakkuus on ylipäätään hankittu moraalisesti täysin kestävällä pohjalla?

Moraalisesti vakaalla pohjalla tuskin kukaan maailman ökyrikkaista on mutta avainsana puhuttaessa Venäjästä onkin mafia. Puhutaankin siis ihan eri luokan rikollisuudesta kuin siitä että joku kusettaa sijoittajia, EU:ta tai vaikka verottajaa. Joka toki sekin on halveksuttavaa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Moraalisesti vakaalla pohjalla tuskin kukaan maailman ökyrikkaista on mutta avainsana puhuttaessa Venäjästä onkin mafia. Puhutaankin siis ihan eri luokan rikollisuudesta kuin siitä että joku kusettaa sijoittajia, EU:ta tai vaikka verottajaa. Joka toki sekin on halveksuttavaa.
Höpöhöpö.

Jos nyt puhutaan NHL:stä niin sitähän pelataan mantereella, jonne on perustettu kaksi valtiota (USA ja Kanada) noin 50 miljoonan siellä tapetun alkuperäisasukkaan luiden päälle, ja joka rakennettiin pitkälti miljoonien Afrikasta tuotujen mustaihoisten orjatyövoimalla.

Jos lähdetään vertaamaan KHL:n ja NHL:n moraalista perustaa tällä perusteella, on KHL suorastaan ylivertainen NHL:ään verrattuna. Pohjois-Amerikan historia viimeisten vuosisatojen ajalta on ehkä maailmanhistorian suurin rikos ihmisyyttä vastaan. Siinä kalpenevat niin Stalinit kuin Hitleritkin tuon rinnalla.
 

Max Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2013
Höpöhöpö.

Jos nyt puhutaan NHL:stä niin sitähän pelataan mantereella, jonne on perustettu kaksi valtiota (USA ja Kanada) noin 50 miljoonan siellä tapetun alkuperäisasukkaan luiden päälle, ja joka rakennettiin pitkälti miljoonien Afrikasta tuotujen mustaihoisten orjatyövoimalla.

Jos lähdetään vertaamaan KHL:n ja NHL:n moraalista perustaa tällä perusteella, on KHL suorastaan ylivertainen NHL:ään verrattuna. Pohjois-Amerikan historia viimeisten vuosisatojen ajalta on ehkä maailmanhistorian suurin rikos ihmisyyttä vastaan. Siinä kalpenevat niin Stalinit kuin Hitleritkin tuon rinnalla.

Lähe nyt menemään täältä oikeasti. Tällä propagandalla ei tuoda mitään arvoa keskusteluun Jokereista. Onko sulla oikeasti joku tutka millä skannaat foorumilta jokaisen viestin, jossa dissataan Venäjää/venäläisiä? Siltä toi päteminen joka ketjussa ainakin näyttää.

Varmasti myös rajan takaa löytyy jääkiekkoon liittyviä keskustelufoorumeita joten siellä voit jatkaa maanmiestesi kanssa.
 

Gemondo

Jäsen
Lähe nyt menemään täältä oikeasti. Tällä propagandalla ei tuoda mitään arvoa keskusteluun Jokereista.

Moraalisesti vakaalla pohjalla tuskin kukaan maailman ökyrikkaista on mutta avainsana puhuttaessa Venäjästä onkin mafia. Puhutaankin siis ihan eri luokan rikollisuudesta kuin siitä että joku kusettaa sijoittajia, EU:ta tai vaikka verottajaa. Joka toki sekin on halveksuttavaa.

Mutta tuolla Tuopin suoltamalla propagandallako on sitten jotain annettavaa keskustelulle Jokereista? Aivan yhtä paljon kuin TOJ:in vastaavalla, mielipiteet vain sattuvat olemaan päinvastaiset.

(Boldaukset omia)
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
KHL-siirron hyvistä puolista pitää kyllä nostaa esiin se, että nämä thainyrkkeilijät, kolikonheittäjät sekä muut hulilarppaajat jäänevät kokonaan pois. Areenallahan näitä ei ole enää näkynyt, mutta vierasotteluissa tuntuu vahva suorittaminen jatkuvan edelleen. Ensi kaudella sitten tuskin niissäkään. Toki moni asiallinenkin kannattaja jättäytyy pois, mutta sille ei voi mitään.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Mutta itseäni kiinnostaa tuo KHL:n mahdollinen divisioonajako. Mitenköhän se menisi? Tällä hetkellä tuntuu siltä, että maantieteellisesti Jokereidenkin lohkoon parhaiten sopivat joukkueet ovat myös hemmetin kovia vastuksia. Moskovan ja Pietarin megaseurat rahoineen jne. Paremmin meiltä varmaan hoituisi Uralin takaisten joukkueiden päihittäminen.

Toivottavasti tuo asia alkaa jossain vaiheessa selvitä, että voi ruveta vakavasti scouttaamaan tulevia vastuksia.

Päinvastoin. Jokereiden divisioonassa tulee takuuvarmasti olemaan liigajumbo Slovan Bratislava sekä pikkuseurat Dinamo Riika, Minsk ja Medvescak Zagreb.

Näiden lisäksi hankalammat Lev ja SKA. Kenties/epätodennäköisesti myös joku viidestä Moskovan alueen seurasta, mutta ei ne Dynamoa lukuunottamatta ole sen kummempia kuin Siperian joukkueet. Vielähän ei tiedetä minkäkokoiset divisioonat tulee olemaan, mutta millään määrällä Jokereiden divisioonasta ei tule muita kovatasoisempi. Uskoisin että heikoin.

Ei ne Ufa, Omsk tai Kazan mitään miellyttäviä vastustajia ole, vaikka suomalaisen näkökulmasta kohtalaisen perseessä pelaavatkin. :)
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Mutta tuolla Tuopin suoltamalla propagandallako on sitten jotain annettavaa keskustelulle Jokereista? Aivan yhtä paljon kuin TOJ:in vastaavalla, mielipiteet vain sattuvat olemaan päinvastaiset.

(Boldaukset omia)
Hyvä että yksi edes tajusi pointin.

Propagandan levittäminen vaatii vastapropagandan. Olen kyllästynyt kerta toisensa jälkeen kumoamaan nuo tyhmyydet asia-argumenteilla. Helpompi mennä samalla tyylillä näiden röllien kanssa.

Jostakin syystä nämä KHL-ketjut tuntuvat keräävän näitä idioottipostauksia jatkuvasti. Tuolla NHL-puolella on hiljaisempaa, vaikka samalla logiikalla kai sielläkin voisi käydä jauhamassa vaikka intiaanien kansanmurhasta, orjatyövoimasta, Irakin sodasta, Afganistanin sodasta ja muusta sellaisesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös