Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 739 172
  • 8 198

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sopii yrittää. Toukokuun MM-kisoihin valittiin Tanskan liigasta kolme kenttäpelaajaa sekä ilman peliminuutteja jäänyt kolmosveskari. Olisi hienoa saada joku ihan oikea peruste KHL:n paskasta tasosta. Nyt on mennyt vähän keksittyjen mutujen huuteluksi.

Kukaan ei väitä KHL:n tasoa paskaksi, mutta kyllähän sitä joka tapauksessa yliromantisoidaan aika paljon. Melko paljon olen nähnyt NHL, KHL, ja SM-liiga pelejä ja omasta mielestäni KHL:n taso on paljon lähempänä SM-liigaa mitä NHL:ää. Toki se on selvää, että Hjalliksen ja kumppaneiden täytyy markkinoida "paremmalla viihteellä" ym. muovisuudella, kun muut keinot eivät tehoa.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Kukaan ei väitä KHL:n tasoa paskaksi, mutta kyllähän sitä joka tapauksessa yliromantisoidaan aika paljon.
Harva palstalla edes seuraa KHL:ää tai on oikeasti perillä KHL:stä, mutta jokaisella tuntuu olevan silti vahva mielipide KHL:stä ja siitä kuinka huonoa kiekkoa sarjassa pelataan. Toki ihan järkeviäkin negatiivisia kommentteja sarjasta saadaan, mutta moni on kuitenkin suoranaista mustamaalausta. Tosin hieman myös huvittaa kommentit, jotka ylistävät KHL:n maasta taivaaseen.

Jokerit saa täältä ainakin yhden katsojan, joka käy sen 5-10 kertaa kauden aikana peleissä, vaikka matkaa hallille on useita satoja kilometrejä. Jokerit kuitenkin edustaa Suomea Euroopan kovimmassa kiekkosarjassa.

Jos Rotenberg ja kumppanit saavat Jokerien areenalle luotua yhtään samaa meininkiä mitä Pietarissa, niin onhan nuo ottelutapahtumat silloin mahtavia.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Vittu mitä provopaskaa, ei tälläisiä jatkoaikaan kiitos. Jotta pysytään aiheessakin eikä mennä pelkästään rasisimin puolelle, niin uskon että Jokerit tulee keräämään ensi kaudella helposti 10 000 katsojan keskiarvon.

Provopaskaa? Olin itse juurikin todistamassa tätä turkkilaisten valtausta Sonera Stadiumilla! Okei sanoin liian jyrkästi, että näin tulee käymään tarkoitin "tämäkin on mahdollista". Miten tästä saa mitenkään rasistista?

Enkä mä ole todellakaan kateellinen vaikka harmittaakin ettei paikallisia enää ole..
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Yhtään vittuilematta, mutta uskon että halli täyttyy pikemminkin suomessa asuvista venäläisistä, jotka ei todellakaan ole narrien puolella. Hyvä esimerkki fudiksen puolelta HJK-Besiktas, jolloin koko Sonski oli täyttä suomessa asuvia turkkilaisia.

Näin ei ole käynyt Riikassakaan, joten miksi täällä? Riikassa on kuitenkin huomattavasti suurempi venäläisvähemmistö. PK-seudulla asuu parisenkymmentä tuhatta venäläistä, jos näistä saataisiin vaikkapa 5 prosenttia Jokereiden KHL-otteluihin, niin se olisi hyvä lisä yleisömääriin.

Jatkossa nämä provoilut kannattaisi perustaa faktoihin.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yhtään vittuilematta, mutta uskon että halli täyttyy pikemminkin suomessa asuvista venäläisistä, jotka ei todellakaan ole narrien puolella. Hyvä esimerkki fudiksen puolelta HJK-Besiktas, jolloin koko Sonski oli täyttä suomessa asuvia turkkilaisia.

70 prosenttia Suomen venäjänkielisestä väestöstä on inkeriläisiä. Siihen päälle Virosta tulleet venäläiset ja ne, joiden suvut ovat olleet täällä jo useamman sukupolven ajan.

Voi olla, että suurta osaa PK-seudun "venäläisistä" ei hirveästi kiinnosta jääkiekko tai heillä ei ainakaan ole mitään siteitä venäläisiä seuroja kohtaan.

Jokereiden kannalta olisi juurikin positiivinen juttu, jos PK-seudulla asuisi runsaslukuinen joukko esim. SKA:n faneja. Tunteet ja vastakkainasettelu ovat iso osa urheilua ja KHL:ään siirtyessä vaarana on se, että kilpailevat seurat jäävät Jokerifaneille etäisiksi, koska vihulaisfanien kanssa ei ole mitään kanssakäymistä tai kosketuspintaa. Paikallisväännöt ovat erityislaatuisia ympäri maailmaa juuri sen takia, että fanit elävät samassa yhteisössä ja ovat jatkuvasti kanssakäynnissä toistensa kanssa arjessa kodeissa, kouluissa, työpaikoilla jne..

Voi olla, että Jokerifanit menettävät tuon erikoislaatuisen piirteen suosikkijoukkueensa seuraamisessa, kun lähipiiristä ei enää löydykään vastustajien kannattajia.
 
Viimeksi muokattu:

Etelä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
olisi piristävää saada faktatietoja näistä kaikkien mutuista ( joihin olen itsekin saattanut syyllistyä). Tähän mennessä ennustukset ovat olleet joko erittäin negatiivisia ja/tai yltiö positiivisia, joka tuntuu noudattelevan sitä mukaan mitä joukkuetta kannattaa. "kaikki vihaa meitä" on tainnut näyttää kutinsa KHL uutisen jälkeen.

Uskon totuuden yleisömääristä, yleisön suhteesta jääkiekkoon jne.. löytyvän tältä väliltä. Enemmän alan spekuloimaan, kun Jokerit pistävät markkinointikoneiston käyntiin ja nähdään ensimmäiset konkreettiset merkit KHL:n lähestymisestä.

Aika monella tuntuu olevan se harhaluulo, että jos esim. yhtä porilaista ei kiinnosta KHL-Jokerit ( koska Liiga, Ässät, HIFK ja rahanpesu) ei kiinnosta ketään muutakaan. Minulle merkkaa eniten Jokeri-kannattajien mielipide ja suurin osin positiiviset vibat tuntuu levan.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Näin ei ole käynyt Riikassakaan, joten miksi täällä? Riikassa on kuitenkin huomattavasti suurempi venäläisvähemmistö.

Hetkinen, siis Riiassa ei ole käynyt mitä? Venäläiset eivät tule hallille? Tuntuu hyvin kummalliselta, sillä venäläisiä asuu Riiassa käytännössä yhtä paljon kuin latvialaisia. Luulisi, että moni tuostakin porukasta kävisi katsomassa Dynamon pelejä.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Hetkinen, siis Riiassa ei ole käynyt mitä?

Sitä, että paikalliset venäläiset kävisivät kannattamassa sankoin joukoin vierasjoukkuetta. Tämähän oli se Barounin alkuperäinen pointti. Joku itse asiassa mainitsi aiemmin, että Riian venäläisistä moni kannattaa päinvastoin Dynamoa.

Mun puolesta venäläiset ovat tervetulleita Areenalla, kannattavat he sitten Jokereita tai vastustajaa. Rahahaan se tuo kassaan anyway.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Sitä, että paikalliset venäläiset kävisivät kannattamassa sankoin joukoin vierasjoukkuetta. Tämähän oli se Barounin alkuperäinen pointti. Joku itse asiassa aiemmin, että Riian venäläiset kannattavat päinvastoin Dynamoa.

Aa okei, no toi kuulostaakin ihan järkevältä, koska suurin osa Riian ja ylipäätään Latvian venäläisistä on itseasiassa latvialaisia. Siellähän se kansallisuushomma menee vähän kuperkeikkaa, kun latvian kielikin on selkeästi vähemmistössä. Suomessa tosin tilanne on juurikin tässä mielessä toinen; saattaahan olla, että venäläisvähemmistö täällä kokee uutuudenviehätystä "kotimaisen" liigan tulosta Suomeen ja haluavat tulla siksi katsomaan matseja riippumatta siitä kuka siellä on vastassa. Tiedä häntä. Mutta se on joka tapauksessa fakta, että täällä asuvan venäläisen kansanosan rakenne ja koko on ratkaisevasti erilainen kuin Riikassa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
"Vain hieman paremmat vastustajat". Heh. Twitteristä bongasin tänään pikkuseura Yugran kakkoskentän, joka oli muodossa Savinainen-Dixon-Smolenak.
Ja sille on syykin että nuo pelaavat "vasta" kakkos- tai kolmosketjussa. Dixon on tehnyt Jugrassa 13 ottelussa tehot 1+3=4 ja Savinainen 24 ottelussa tehot 3+3=6. Perus rivipelaajia.
 

Scade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tartun tuohon mainintaan fyysisyyden vähenemisestä KHL:ään mentäessä. Onhan se totta, että vierasjoukkueet eivät ole aivan niin fyysisiä kuin liigassa, mutta ei ne vierasjoukkueet areenalla nytkään yleensä mitään superfyysisiä ole.

Sen sijaan Jokereilla on kyllä mahdollisuus käyttää fyysisyyttä hyväkseen ja toivonkin, että näin tekevät. Vastassa tulee olemaan paljon stereotyyppisesti helposti kuumenevia taiturislaaveja joita vastaan kannataakin esittää väkevää taklauspeliä, koska se on yksi osa-alue, jolla voidaan pärjätä. Lisäksi ensi kaudeksi ollaan KHL kaukaloja kaventamassa, joten luulisi tämänkin tukevan fyysistä peliä.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Eiköhän KHL:ssäkin fyysisyys lisäänny, kun kaukalot pienenee Olympialaisten jälkeen.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Toistaiseksi on ollut muuten hyvin vähän haikeita fiiliksia viimeisestä sm-liigakaudesta. Ehkä keväällä sitten tulee sitäkin tunnetta, käy Jokereiden miten käy.

Ei ainakaan huonompaan suuntaan ole fiilikset siitynyt siitä, kun ensi kertaa Jokerien KHL-siirto tuli tietoon kesällä.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Tartun tuohon mainintaan fyysisyyden vähenemisestä KHL:ään mentäessä. Onhan se totta, että vierasjoukkueet eivät ole aivan niin fyysisiä kuin liigassa, mutta ei ne vierasjoukkueet areenalla nytkään yleensä mitään superfyysisiä ole.


Sen sijaan Jokereilla on kyllä mahdollisuus käyttää fyysisyyttä hyväkseen ja toivonkin, että näin tekevät. Vastassa tulee olemaan paljon stereotyyppisesti helposti kuumenevia taiturislaaveja joita vastaan kannataakin esittää väkevää taklauspeliä, koska se on yksi osa-alue, jolla voidaan pärjätä.

Kaikesta samaa mieltä. Se, että monet KHL-jengit pelaavat unettavaa "kierrellään & kaarrellaan" lätkää ei tarkoita ollenkaan sitä, että myös Jokerien tarvitsisi pelata samoin. KHL-rangaistuskulttuuri ymmärtääkseni mahdollistaa hyvin vapaat kädet valmentajille pelata ihan mitä pelityyliä huvittaa. Koska Jokerit ei joka tapauksessa tule omaamaan ylivoimaista taitoarsenaalia (eihän Jokerit omaa sitä edes sm-liigassa!), niin rikkovaan pelityyliin on fiksua satsata.

Tämä ei tarkoita sitä, etteikö kärkiketjuihin olisi syytä hankkia niin paljon taitoa kuin mahdollista, mutta yleistämällä 3. ja 4. ketjujen sekä puolet pakeista tulisi olla Jokereilla ärsyttävämpiä ja pelityyliltään fyysisempiä kuin muilla KHL-jengeillä.
 

SilkySmooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Arsenal FC
"Jokerijuniorin pelaajapolku muuttuu - nyt neuvotellaan seurayhteistyöstä Liigajoukkueen kanssa. Tästä aiheesta tietoa janoaville illalla kanavaksi YLE Fem klo 21.00. Pätkä löytyy myöhemmin myös YLE Areenasta."

Edelliseen viestiin liittyen, mielenkiintoista settiä. Poimittu Jokereiden Facebook-sivuilta.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
"Jokerijuniorin pelaajapolku muuttuu - nyt neuvotellaan seurayhteistyöstä Liigajoukkueen kanssa. Tästä aiheesta tietoa janoaville illalla kanavaksi YLE Fem klo 21.00. Pätkä löytyy myöhemmin myös YLE Areenasta."

Edelliseen viestiin liittyen, mielenkiintoista settiä. Poimittu Jokereiden Facebook-sivuilta.

Saas nähdä tarkoitetaanko "Liigajoukkueella" kotoista 1ügaa, vai Ruotsin Jääkiekko Liigaa? Varmaankin ensin mainittua. Viritetään telkkarit viitoselle.
 

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Saas nähdä tarkoitetaanko "Liigajoukkueella" kotoista 1ügaa, vai Ruotsin Jääkiekko Liigaa? Varmaankin ensin mainittua. Viritetään telkkarit viitoselle.

Tämä tuli itselle aika puskista, onko tästä tiedetty jo pidempään?
Nyt vaan telkkaria tapittamaan tosiaan.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Vittu vad skit säger jag! Eihän tossa Yle Femman jutussa ollut mitään sisältöä. Ingen alls! Kerrottiin vain, että Jokereiden junioripolku tulee kenties ja toivottavasti rakentumaan jatkossa mallia juniorit - Mestis - SM-Liigan yhteistyöseura - Jokerit. Blah, mä olisin janonnut konkretiaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vittu vad skit säger jag! Eihän tossa Yle Femman jutussa ollut mitään sisältöä. Ingen alls! Kerrottiin vain, että Jokereiden junioripolku tulee kenties ja toivottavasti rakentumaan jatkossa mallia juniorit - Mestis - SM-Liigan yhteistyöseura - Jokerit. Blah, mä olisin janonnut konkretiaa.

Eiköhän tuossa ollut ajatuksena se, että joku pääkaupunkiseudun liigajoukkue saa Jokereiden junnut käyttöönsä. Se, kuinka moni näistä ottaa paikan ohi Bluesin omien junnujen, onkin sitten jo toinen juttu.
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Kopioidaanpa tämä Eteläpäädyn Facebookista. Jos KHL-matkailu kiinnostaa (tai vaikka ei kiinnosta), niin käykääpä osallistumassa kyselyyn.

"Jokerifanit.netistä löytyy kysely, jonka tavoitteena on selvittää Jokeri-kannattajien asenteet vierasmatkailua kohtaan Jokereiden KHL:ään siirtymisen myötä. Kyselyssä on myös matkatoimistojen kanssa alustavasti neuvoteltuja matkapaketteja suuntaa-antavine hintoineen, joiden pohjalta aletaan ensi kauden yhdistyksen matkaohjelmaa myöhemmin suunnittelemaan.

Nyt voit vaikuttaa mielipiteilläsi ensi kauden vierasmatkojen luonteeseen, joten toivottavasti saamme mahdollisimman paljon vastauksia. Kysely on avoinna 8.12. asti ja sen täyttämisessä menee noin 10 minuuttia.

Jokerifanit.netin kysely"
 

Jeasdp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Pietari junalla, Riika botskilla, Praha flygarilla ja Zagreb away syyskuussa kovettaa.

KHL-kaudella pitäisi sitten järkätä tyyliin 4-5 ISOA reissua. Määrä putoaa ihan helvetisti nykyiseen verrattuna, mutta laatua pitää nostaa. KAIKKI pitää saada messiin, kun lähdetään valloittamaan Eurooppaa. Reissuja pitää markkinoida ihan perkeleesti. syyskuussa Moskovaan, lokakuussa Prahaan, joulukuussa Pietariin, tammikuussa Riikaan, maaliskuussa Bratislavaan. Itsellä on tässä viime vuosina tippunut vierasmatkojen käyntimäärä noin 2-3 reissuun vuodessa, joten tiputusta käyntimääriin ei juuri tulisi.
Muutamalla (~50kpl) kymmennellä vierasfanilla reissut jää tuhnuiksi ja porukka hajoaisi illan mittaan omille teilleen.

Reissut kyllä kuulostavat todella hauskoilta, mutta tuo hinta kyllä iskee nopeasti päin kasvoja. Ei sillä, että tässä ns. fygest ois kii, mutta jos meinaisi kauden aikana kiertää viisi eri kaupunkia, niin hinnaksi tulee helposti parikin tonnia kaikkine kustannuksineen. Nyt Liigassa on voinut viettää hauskan lauantai-illan janarikylissä alle sadan euron budjetilla. Juniorina reissuilla en ostanut kuin jfry:ltä kuljetuksen ja lipun, siihen erätauolla yksi limppari ja hintaa koko keikalla ~30e.

Jotain pitäisi Hjalliksen ja Rotenbergien keksiä, jos haluavat vähän pehmittää pudotusta KHL:lään
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Jotain pitäisi Hjalliksen ja Rotenbergien keksiä, jos haluavat vähän pehmittää pudotusta KHL:lään

Olisi aika hienoa, jos joku iso firma/firmat, jotka haluavat ERITTÄIN positiivista promootiota itselleen (etenkin Jokerifanien silmissä) sponsoroisi aina yhden tai kaksi reissua vuodessa. Voi olla toiveajattelua tai haihattelua, mutta aina kannattaa yrittää.
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Yhdistyksen kannalta tilanne on se, että mm. vakuutus-, vastuu- ja viisumiasioiden takia vierasmatkojen järjestäminen menee aika pitkälti matkatoimistohommaksi, ja vaatii paljon nykyistä enemmän duunia sekä rahaa. En usko, että tämän kokoinen yhdistys saa 40.000€ luottokorttia charter-koneen vuokraan. Sen takia pakko ottaa jokunen yhteistyökumppani joiden kautta nuo viralliset reissut järjestetään.

Puhetta ollut, että yritetään järjestää 3-4 matkaa kauden aikana akselille Pietari/Riika/Praha/Bratislava/jne, ehkä kerran kaudessa myös aina joku eri eksoottisempi spesiaalikohde. Nämä päätetään kun saadaan sarjaohjelma ja reissujen myynti aloitetaan myöskin jo kesän aikana, niin ihmiset pystyvät järjestämään lomat ym. Jokerit varmaankin järjestää yhdistyksen reissujen lisäksi jonkun ison ja toivottavasti edullisen reissun junalla/laivalla Pietariin.

Noi kyselyssä olevat matkapaketit on kyselty muutamilta eri itäblokkiin suuntautuneilta matkatoimistoilta, joita tullaan luultavasti organisoinnissa apuna käyttämään. Hotellit on alempaa keskitasoa (mutta hyvällä paikalla, esim. Pietarissa voi muutaman kilometrin matkaan kulua useampi tunti) ja hinnat vedetty niin alas kuin nuo firmat pystyvät ne laittamaan. Esim. Pietariin tuskin noita hintoja halvemmalla kovin helposti pääsee (muuta kuin venäläisten Kampista lähtevillä pakuilla). Vuosiviisumeista ym tullaan saamaan normaalia paremmat alennukset. Yhdistys lisäksi tukee reissuja jollain summalla (riippuen jäsenmaksun maksaneista ja EP-tuotteiden myyntivoitoista) ja toivottavasti jotkut muutkin tahot, niin saadaan vielä hintoja hieman alemmaksi.

Yhdistyksen matkat tulisivat olemaan kyselyssä kuvatun tyylisiä maksimissaan yhden/kahden yön reissuja missä kaikki olisi valmiina pakettina. Tämä on oikeastaan ainoa keino, että saadaan jatkossakin isoja massoja liikkeelle ja että kaikki järjestelyt on tehty mahdollisimman helpoksi nykyiseen tapaan. Eli käytännössä matkaanlähtijä laittaa vain rahat tilille (toivottavasti saadaan esim. joku osamaksu) ja kopiot passista.

Näiden lisäksi jokainen pystyy yksin tai porukalla järjestämään pidempiä omatoimireissuja, joihin voi myös halutessaan saada edulliset matkapaketit yhteistyökumppanien kautta. Tai sitten kikkailla itse lennot ja hotellit bongaamalla netistä tarjouksia jne. Yhdistys yrittää järjestää kuitenkin liput jokaiseen matsiin mihin Jokerikannattajia vain on matkustamassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös