Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 738 883
  • 8 198

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
. Eiköhän tässä ketjussa saada tänään taas kunnollinen ifk-fanien armeija kertomaan "totuuksia" miten koko "venäläis"-Jokereitten idea on väärin eikä siitä voi mitään hyvää seurata. Hyvää komiikkaa luvassa siis loppupäiväksi

Luultavasti. Pidetään me kuitenkin huoli siitä että nämä paskanjauhajat sotkevat vain itsensä, ei tätä ketjua.

Olisi myönteistä jos tässä ketjussa kyettäisiin keskustelmaan ketjun aiheesta eli millä fiiliksillä me Jokerifanit lähdemme KHL:ään.

Jos antaisi lukuna vanhan kansakoulun mukaisesti 4-10 niin fiilikset on juuri nyt 9-. Että aika hyvät.
 

Jokeri82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mistähän tv-sopimuksesta tuossa Harkimon lauseessa on kysymys:

"Yksi tulonlähde on TV-sopimus, jonka seura saa tehdä itse. Siihen on ollut paljon kiinnostusta."

Tätä minäkin kelasin. Voiko olla esim niin että Jokerit voi sopia kotiotteluiden televisioinnista esim Ylen kanssa vaikka käsittääkseni Viasatilla on KHL-oikeudet
 

Metro4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitin Raukka, Pulu, STL, Töölö, HyRi
En usko mihinkään Jokerit B:hen sillä kuten kirjoitat, se syö A:ta. Esim Blues (Espoo, ei St. Louis) muutama paikka Jokerien junnuille tms mutta muuten seura saisi olla itsenäinen Liigassa.

Yhdellä lipulla 2 matsia, Jokerit B (Liiga) ja perään Jokerit A (KHL), hyvinhän tuo toimisi varsinkin viikonloppuisin...
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Suomessa tuskin kuitenkaan on paljoakaan kiinnostusta katsella Jokerien pelejä KHL:ssa (pl. Jokeri -kannattajat tietysti).

Ei välttämättä liigaseurojen aktiivisten kannattajien keskuudessa, mutta uskon että kiekosta kiinnostuneen ns. "tuulipukukansan" keskuudessa voi kiinnostus olla suurta Jokerien ensi kauden KHL-pelejä kohtaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eikös Viasatin sopimus KHL:n oikeuksista pääty kuluvan kauden jälkeen? Voi olla että olen väärässä, mutta sitä mielestäni jatkettiin ja päättyisi ensi keväänä?
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Omat fiilikset siirtymisen suhteen on hyvin pitkälle samat kuin aikasemminkin, varovaisen odottavat mitä tuleman pitää. Varmuudella meinaan ensi kaudella jatkaa kausariasiakkaana (jos hinnat ei hyppää ihan pilviin) ja lähteä katsomaan miltä se meno KHL:ssä näyttää. Joukkueen toivon olevan jatkossakin mahdollisimman Jokerihenkinen ja koostuvan pääsääntöisesti suomalaisista pelaajista. Vahvistuksien odotan olevan EHT-tason kärkipään pelaajia. Katsellaan.
 

BigRedKoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jonkun liigajoukkueen (Bluesin) kanssa yritetään tehdä farmidiili. Siellä olisi sit askeleet KHL-Jokerit <--> Blues <--> K-Vantaa (Vai putoaako tämä pois välistä?) <--> A-Junnut.

Täkäläisessä kiekkomaailmassa uskoisin, että Bluesin pitäis tehdä tollasessa kuviossa yhteistyötä "farmina" mutta silti säilyttää ensisijaisena (ainakin julkisesti) focuksena Suomen Mestaruuden tavoittelu ja säilyttää itsenäisyys organisaationa. Muuten ei laajamittaista Espoolaista katsojakulttuuria nähdä jatkossakaan ja taloudellisesti Blues ei pääse jatkossakaan kestävälle pohjalle.

Vois kuvitella K-Vantaalle olevan rooli Bluesin farmina. Syksyn aikana vois Jokerit heitellä pelaajia Bluesiin ja takas ja Blues vastaavasti korvais puuttuvia pelaajia siiroilla Vantaalta.

Kiekko-Vantaalla olis siis pelaajia jotka olis sopimussuhteessa Bluesiin ja kenties joitain Jokereihin sopimussuhteessa olevia nuoria.

Tammikuussahan farmin käyttäminen sitten vaikeutuis, sillä liigahan ei kaiketi nykyään eikä tulevaisuudessakaan salli liikehdintää siirtorajan jälkeen... ??

Periaatteessa toi budjetti kuulostaa melko hyvältä. Verot tekevät omat vaikeutensa, mut keskitason budjetilla pitäis kai ainakin välillä kisata voitostakin.

Suurin uhka tässä KHL-kuviossa mun arvion mukaan on Jokereilla se, että ellei väliin tule hyviäkin vuosia, alkaa kiinnostus niin fanien kuin yhteistyökumppanien suunnalta hiipumaan. SM-liigassa fanien mielenkiinnonpitäjänä riittää kun joukkue voittaa mestaruuden kerran 15 vuodessa (mistäköhän tiedän... :)) mutta KHL:ssä ongelmana voi olla se, ettei "naapuritkaan juhli vieressä". Eli kun Ässät voittaa Suomen Mestaruuden niin kaikki lehdet hehkuttaa sitä monta viikkoa ympäri Suomen mutta KHL:ssä Jokerit joutuu luomaan "buumin" omalla markkina-alueellaan kokonaan yksin...
 

scholl

Jäsen
En sen enempää ota asiaan kantaa kuin toteamalla kirjoittaneeni Blues-osioon nykyisen johdon epäonnistuvan satavarmasti ennen kuin johto edes aloitti. Voi olla että vaihtoehdot on vähäisiä koska edes isot espoolaisyritykset eivät luota nykyjohtoon.

Sinänsä ansiokas ajatusmalli, mutta olen eri mieltä. Vaihtoehdot eivät ole koskaan vähissä. Pitää vain katsoa eri suunnasta ja tässä tapauksessa laajentaa omistuspohjaa. Siinä ei tarvita edes isoa yritystä, vaan joku jolla on jonkun verran rahaa. Nykyomistajista mädät omenat pois ja siis lisää rahaa kehiin. Ensimmäiseksi Ilkka Jalosen pakeille kysymään, haluaako hän ostaa osan seurasta. Jos ei halua niin Hedien pakeille jne. Sitten clubi-toiminta pydeen. Jokainen club-istuin 3000€/kausi idealla "paras verkostoitumispaikka" Espoossa/Suomessa. Siinä on jo melko laajasti sitten liike-elämän jengiä mukana.

Uusi toimitusjohtaja, joka sanoo markkinointijohtajalle, että tekee partnership-ohjelman, jossa on isot, keskisuuret ja pienet yritykset erikseen mietittynä niin että molemmat osapuolet hyötyvät yhteistyöstä. Ei pelkkää sponsorointia ja miljoona pitää saada rahaa siitä lisää kasaan hyvin nopeasti. Kuluttajamarkkinointi ja myynti samalla tavalla kuntoon jne. Ei se ole nyt niin mahdoton juttu, suurin ongelma on toi tämän hetkinen omistuspohja, mutta ei siihen Hjalliksen touhuja tarvitse sekoittaa.

Itseasiassa Blues olisi suhteellisen helppo brändätä niin, että se puhuttelisi esim. juuri yrittäjiä, eikä niinkään palkkajohtajia tms. Seuraan liittyy paljon sellaisia altavastaajakonnotaatioita ja hyvin vähän negatiivista, mitä Hjallikseen ja Jokereihin liittyy. Lisäksi Espoossa on 260 tuhatta ihmistä, joten moni voisi ostaa lippuja ns. viihdekäyttöön ilman, että kannattaa seuraa. Esim. itse kun käyn Esportissa niin voisin käydä myös Bluesin matseissa huvin vuoksi, ostaa vaikkapa osakausikortin. Hinta vain pitäisi olla mietitty niin että ensinnäkin brändin arvo on alhaisempi kuin vaikkapa IFK:lla niin lippuja pitää myydä halvemmalla ja kun pelaajabudjetti on pienempi niin lippuja pitää siksikin ja voikin myydä halvemmalla. Eli siis hemmetisti rahaa sponsoreilta ja liike-elämältä sekä sitten jonkun verran myös katsojilta ja kun pidetään kulut kurissa niin seura ei voi olla tuottamatta voittoa pitkässä juoksussa. Ei haetakaan mestaruutta, vaan taistelua ja kohtalaista menestystä.

FC Jokerit on hyvä esimerkki, mitä tapahtuu, kun Hjallis alkaa ostella muita joukkueita.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Mietityttää miten useisiin peräkkäisiin kotipeleihin tulee riittämään yleisöä, sillä KHL:ssä pelataan tyypillisesti 3-4 peliä putkeen joko kotona tai vieraissa. Järkevin vaihtoehto lienee tuoda myyntiin jotain lippupaketteja.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Iso osa niistä katsojista, jotka käyvät Pietarissa KHL peleissä ihan pelin takia, varmasti käyvät katsomassa Jokereiden kotipelejä. Ne katsojat joille kiekko on tekosyy parin päivän rymyreissulle, ovat sitten asia erikseen.
 

Jeffrey

Jäsen
Haluasin kuitenkin varmistaa pääsyn tän kauden pudotuspeleihin mutta korvausperiaate pysyy samana ja jos urpot taas putoaa ekalla kierroksella niin tulee pahasti takkiin rahallisesti.

Minun mielestäni tähän onglemaan paras ratkaisu olisi se, että pleijarikausarin voisi ostaa vain luottokortilla. Luottokortilta tehtäisiin katevaraus, joka olisi se maksimi hinta. Sitten menestuksen mukaan korttia laskutetaan porrastetusti ja ns. mahdolliset ylimääräiset palautetaan (jätetään laskuttamatta). Tässä järjestelmässä molemmat joutuisi antamaan vähän siimaa, ja fani joutuisi ikäänkuin lainaamaan rahaa muutamaksi viikoksi, mikäli aikaisin pudotaan. Varsinaista persnettoa ei kuitenkaan pääsisi syntymään.

Kaikilta kuitenkin se luottokortti löytyy ja nuoremmilla faneilla sitten vanhemmilta, vanhemmat kai ne kuitenkin maksaa. Toki olisi hyvä luoda myös toisenlainen maksusysteemi muille maksumuodoille, mutta tämäntyyppinen hyvitys ei niissä onnistuisi.

Samantyyppistä laskutusta käytetään euroopassa aika laajasti ainakin hotelleissa ja autovuokraamoissa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Suurin uhka tässä KHL-kuviossa mun arvion mukaan on Jokereilla se, että ellei väliin tule hyviäkin vuosia, alkaa kiinnostus niin fanien kuin yhteistyökumppanien suunnalta hiipumaan. SM-liigassa fanien mielenkiinnonpitäjänä riittää kun joukkue voittaa mestaruuden kerran 15 vuodessa (mistäköhän tiedän... :)) mutta KHL:ssä ongelmana voi olla se, ettei "naapuritkaan juhli vieressä". Eli kun Ässät voittaa Suomen Mestaruuden niin kaikki lehdet hehkuttaa sitä monta viikkoa ympäri Suomen mutta KHL:ssä Jokerit joutuu luomaan "buumin" omalla markkina-alueellaan kokonaan yksin...

Tavallaan tilanne muistuttaa NHL:n viimeisten laajennusjoukkueiden asemaa. Esim Anaheim, LA Kings tai San Jose joutui luomaan buumin omalla markkina-alueellaan jolla suuri yleisö ei kiekkoa edes seurannut. Suomessa seuraa ja itse oletan ainakin tässä vaiheessa että jos Jokerit rakentaa hyvän joukkueen joka pelaa hyvää kiekkoa, se kiinnostaa aina. Vastaus saadaan kun Jokerit on muutaman kauden KHL:ssä pelannut.

Uusi paikallisvastustaja on sitten SKA Pietari. Ihan hyvä niin. Kun aloitin Jokerien kannattamisen 1970-luvun lopulla, HIFK oli yhtä paljon edellä kuin SKA. Nyt HIFK on lähinnä jaloissa ja eiköhän SKA:n kanssa käy samoin :)

Mitä tehdään kun Pietarista tulee 5 000 sikäläisen fanin junat Helsinkiin?
 

Bay

Jäsen
Ei välttämättä liigaseurojen aktiivisten kannattajien keskuudessa, mutta uskon että kiekosta kiinnostuneen ns. "tuulipukukansan" keskuudessa voi kiinnostus olla suurta Jokerien ensi kauden KHL-pelejä kohtaan.

Itse kyllä uskon että jos tuolla tarkoitetaan että Suomessa "UrhoRuutu" alkaa tajoamaan Jokerien KHL-pelejä hintaan 19,95/kk, niin hiljaista tulee olemaan. En kyllä ymmärrä miksi nuo pelit "tuulipukukansaa" jossain Lapualla tai Hinnerjoella kinnostaisi. Jotenkin olen sellaisessa käsityksessä (joka voi toki olla väärä), että tämä "tuulipukukansa" joka ei seuraa sm-liigaa, saa jääkiekkokiintiönsä täytettyä maajoukkueen peleillä. Miksi heitä kiinnostaisi helsinkiläisen seuran otteet venäläisessä sarjassa?
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Miksi heitä kiinnostaisi helsinkiläisen seuran otteet venäläisessä sarjassa?
Elinehto koko projektin onnistumisessa onkin se, että Jokereista tehdään investoinneilla ja markkinoinnilla sellainen tuote, että alkaa kiinnostamaan. Joukkueessa on oltava kovia yksilöitä, Jokereiden pitää näkyä katukuvassa ja mediassa. Suomen (tulevaisuudessa) ylivoimaisesti suurimman urheiluseuran brändi on hyvä pohja rakentaa, kunhan vain ollaan valmiita tekemään töitä. Mahdollista epäonnistuminen silti on, en kiellä.

Sinänsä mitään lapualaisia karjalalippiksiä ei Jokereiden taakse edes tarvita. Jos brändi saadaan juurrutettua entistä syvemmin tänne meidän metropolialueellemme, niin muun Suomen yksittäiset kovatasoisen jääkiekkoilun ystävät ovat siihen vain ihan kiva lisä, ei mikään välttämättömyys.

Ihan yleisenä huomiona muuten sen verran, että jollain Ducksilla, Red Wingsillä ja vastaavilla on kymmeniä tuhansia faneja Suomessa, vaikkei niitä brändejä täällä edes erikseen markkinoida. Välimatka ei ole ongelma, jos tuote on kunnossa.
 

Stadin kundi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
ISO peukku Jokereille ja KHL:lle.

Riskiähän tässä hommassa on vaikka mistä suunnasta katsottuna mutta ilman riskejä elämä olisi aika tylsää. Suurin huolenaihe nyt tietysti on kuinka koko kansan-Jartsa saa koottua kilpalukykyisen joukkueen ensi vuodeksi kun budjettikin on vissiin aika levällään tällä hetkellä ja pelimiehiä pitäsii alkaa signata. Sinäänsä en usko että nyt kun 49% Jokereista on "rahamiehillä" hallussa tuo budjetti jäisi kovin mitättömäksi koska tuskin ne haluaa ensinmäisestä KHL-kaudesta tulevan totaalista floppia joka söisi sitten tulevaisuudessa kannattajia ja sponsoreita. Nyt kannattaa satsata joukkueeseen heti alussa muuten hukka-perii...
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Eikös täälläpäin yhtä ruotsalaistakin seuraa, jonka omistajien voidaan sanoa omaavan ruotsalaisia nimiä, mielletä töölöläiseksi tuotteeksi jo nykyään? Toki aikaahan se on vienyt... Eiköhän tässä ketjussa saada tänään taas kunnollinen ifk-fanien armeija kertomaan "totuuksia" miten koko "venäläis"-Jokereitten idea on väärin eikä siitä voi mitään hyvää seurata. Hyvää komiikkaa luvassa siis loppupäiväksi

En tiedä millaisia kommentteja meiltä naapureilta odotat, mutta itse en jaksa vittuilla mistään "ryssäseurasta" tms. Haikea fiilis kun Jokerit poistuu liigasta, se on pala historiaa, siis paikallispelit. Kuka nyt "pissaa på HIFK" tän jälkeen? Ihan mielenkiintoinen juttuhan tämä KHL-siirto on, jos riisuu punaiset lasit meinaan.

Monen fanin pitäisi pitää mielessä että maailma muuttuu kokoajan, kaikin tavoin, miksei siis jääkiekkokin. Kyllä mä näen että suomalaisilla seuroilla on annettavaa niin KHL;ään kuin johonkin lätkän Championsliigallekin. Uskon että jääkiekon ystäville tulevat vuodet ovat entistä värikkäämpiä ja ainakin erilaisia kuin mihin ollaan totuttu.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ei välttämättä liigaseurojen aktiivisten kannattajien keskuudessa, mutta uskon että kiekosta kiinnostuneen ns. "tuulipukukansan" keskuudessa voi kiinnostus olla suurta Jokerien ensi kauden KHL-pelejä kohtaan.

Näin ulkopuolisena en ole kovin vakuuttunut tästä. KHL ei mielestäni ole sellainen tuote, joka nimellään vetäisi keskivertotallaajaa hallille. Toki, jos joukkueeseen onnistuttaisiin jollain konstilla saamaan suomalaisia supernimiä niin mahdollisuudet saada jatkuvasti halli täyteen voisi olla, mutta näkisin että näiden nimien pitäisi olla luokkaa Koivun veljekset jotka tuntee koko kansa heti. Näin tuskin tulee kuitenkaan käymään.

Tämän päiväisestä lehdistötilaisuudesta tuli jotenkin päälleliimattu vaikutelma kun kehittämisen suhteen puhutaan jostain digitelkkareista ja ledinäytöistä halliin. Näkisin, että Jokerit on todella riippuvaisia Eteläpäädystä tunnelman luomisen suhteen KHL:ssä. Venäläis-tyyliset teknobiledisko-pelit voi tuntua aika erikoisilta kädet puuskassa istuville suomalaisille.

Mutta onnea joka tapauksessa Jokereille KHL:ään. Oma kiinnostus ei ole kovin korkealla, mutta olisihan se silti ihan hyvä juttu suomalaisen kiekon kannalta, jos Jokerit onnistuu Kontiolat ja muut suomalaiset KHL-pelaajat houkuttelemaan takaisin Suomen maalle ja menestyisi Venäjän liigassa.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Eikös täälläpäin yhtä ruotsalaistakin seuraa, jonka omistajien voidaan sanoa omaavan ruotsalaisia nimiä, mielletä töölöläiseksi tuotteeksi jo nykyään? Toki aikaahan se on vienyt... Eiköhän tässä ketjussa saada tänään taas kunnollinen ifk-fanien armeija kertomaan "totuuksia" miten koko "venäläis"-Jokereitten idea on väärin eikä siitä voi mitään hyvää seurata. Hyvää komiikkaa luvassa siis loppupäiväksi

Kuten varmasti tarkkasilmäisenä huomasit, tuomitsin molemminpuolisen "kansallisuushuutelun". Kyllä, itse miellän HIFK:n töölöläiseksi tuotteeksi. Ruotsalainenhan HIFK ei koskaan ole ollutkaan, suomenruotsalainen tai ainakin kaksikielinen kyllä. Joukkueen määritteleminen ruotsalaiseksi on silkkaa vastustajien huvia, jota on jatkunut kymmeniä vuosia.

Mitä "totuuksiin" tulee, niitä on Jokereiden nykyisessä tilanteessa olemassa ehkä vähemmän kuin koskaan ennen. Joukkueen tulevaisuushan on pitkälti hämärän peitossa, niin positiivisissa kuin negatiivisissakin asioissa. Hyppäys KHL:ään on todella uskalias, mikä on mielestäni suuren hatunnoston arvoinen teko. Myönnän, että tulevina kausina kaipaan Jokereita, jota on rakkaana vihollisena tullut seurattua varsin tarkasti. Siksi minua kiinnostaa myös se, millainen Jokereiden tulevaisuus on. Ajoittainen kritiikin tai epäluulojen esittäminen ei aina ole vittuilua, vaikka se tulisi vastustajan leiristä.

Siitä olen kanssasi samaa mieltä, että on todella väsynyttä, jos vastustajat rientävät sankoin joukoin kertomaan, että kaikki Jokereiden toiminta on väärin eikä siitä voi mitään hyvää seurata. Tietysti suuresta osasta Jokereiden tulevaa toimintaa voi seurata vaikka mitä hyvää, tuskin kuitenkaan kaikesta. Sama koskee muidenkin joukkueiden toimintaa.

Suomalaiset nyt vain ovat varsin kyräilevää kansaa, joka ei hevin usko naapurin onnistumiseen. Tästä ajattelutavasta toivottavasti päästään tulevien sukupolvien aikana edes vähän eroon.

Ironista kyllä, molemmat helsinkiläisjoukkueet ovat ottaneet viime vuosina askeleita, jotka vastustaja on tyrmännyt monin argumentein: Jokereiden KHL:ään siirtyminen ja HIFK:n Garden-hanke ja eurooppalainen sarja. Ainakin itse vilpittömästi toivon, että kumpikin seura onnistuisi tavoitteissaan, eivätkä ne mahdottomilta kuulostakaan, rohkeilta tietysti.

"Kun ei ennenkään" -ajatteluun ovat myös syyllistyneet molemmat leirit. HIFK:n fanien puolelta on nostettu esiin se, että Jokereiden taloudenhoito ei ole liigassakaan ollut kovin kummoista. Miten se sitten voisi muuttua KHL:n suuremmissa ympyröissä kannattavaksi? Voi se. Siirtyminen uuteen liigaan luo varmasti uutta nostetta, ja mukana olevilla uusilla kumppaneilla on visioineen varmasti paljon annettavaa. Hjallis on sitä paitsi ennenkin tehnyt mahdottomasta mahdollisen, kuten nostanut Jokerit yhdeksi menestyneimmistä suomalaisseuroista ja rakentanut modernin hallin silloin, kun sen onnistumiseen ei juuri kukaan uskonut. Tämän pohjalta olen ihmetellyt Jokeri-fanien epäilevää suhtautumista Garden-hanketta kohtaan. Uudessa Garden-konseptissahan nimenomaan pyritään välttämään niitä virheitä, joita aikaisemmissa halliprojekteissa (Hartwall, Barona) on tehty. Idea on aivan toteuttamiskelpoinen, vieläpä erittäin uskottavasti. Vastaavasti mahdollinen tuleva eurooppalainen liiga on nähdäkseni tulevaisuudessa täysin mahdollinen. Hjallishan kyseisen liigan toteuttamiskelpoisuuden tyrmäsi, mitä hieman ihmettelen. Ajatus on varsin epähjallismainen. Se, ettei Hjallis siinä onnistunut, ei tarkoita, ettei kukaan muukaan voisi siinä onnistua. Hjallikselle jäi eurooppalaisen liigan osalta luu käteen, mutta KHL:n kanssa natsasi. Sellaista se on niin liike- kuin muussakin elämässä. Erilaiset ihmiset ja ideat menestyvät erilaisissa yhteysissä.
 
Viimeksi muokattu:

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mistähän tv-sopimuksesta tuossa Harkimon lauseessa on kysymys:

"Yksi tulonlähde on TV-sopimus, jonka seura saa tehdä itse. Siihen on ollut paljon kiinnostusta."

Suomessa tuskin kuitenkaan on paljoakaan kiinnostusta katsella Jokerien pelejä KHL:ssa (pl. Jokeri -kannattajat tietysti).

Voihan tämä näinkin yleisesti ottaen olla, mutta kyllä ainakin minua kiinnostaa aika paljonkin seurata Jokereiden tulevaa taivalta KHL:ssä, vaikka intohimoinen Ilves-kannattaja olenkin. Jonkin verran on jo tälläkin kaudella tullut Viasatilta KHL-matseja katsottua ja kyllä ensi kaudella kiinnostus tulee todennäköisesti Jokereiden myötä kasvamaan oleellisesti.

Minulle Jokerit ei ole koskaan aiheuttanut mitään antipatioita (jos nyt ei mitään sympatiaakaan), joten todennäköisesti edustan aika suurta vähemmistöä peruskiekkokansasta, mutta jotenkin silti näen jonkinlaista potentiaalia Jokerien KHL-seikkailun kannattajarajat ylittävään seuraamiseen ainakin pidemmällä aikavälillä. Alussa varmaan monella tökkii Jokereiden seuraaminen tai heille menestyksen toivominen, mutta jos Jokerit onnistuu pikkuhiljaa luomaan oikealla tavalla sellaista "suomalainen joukkue vastaan muiden Euroopan maiden joukkueet" -asetelmaa niin KHL-kiekosta kiinnostuneita voi löytyä yllättävänkin paljon (myös perusjokerilaisten ulkopuolelta).

Minä ainakin toivon, että Jokerit edustaa KHL:ssä Suomea menestyksekkäästi ja tulen seuraamaan otteluita telkkarista mikäli ne sopivassa kanavapaketissa näkyvät. Kun katselee kuinka surkean lyhytnäköisesti ja kärsimättömästi suurta osaa KHL-seuroista johdetaan niin uskon Jokereilla olevan ihan realistiset mahdollisuudet pärjätä KHL:ssä. Mestaruus on toki aika kovantuntuinen haave, mutta ainakin sellaiseksi "vakiopudotuspelijoukkueeksi" on kaikki mahdollisuudet.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Mitä tulee matsien kiinnostavuuteen niin jos puheet suomalaisista EHT-tason pelaajista yhtään realisoituu niin ainakin EHT vetää Suomessa hyvin katsojia vaikka HC-lätkäfanit vierastavatkin koko EHT:tä. Hyvällä markkinoinnilla ja onnistuneella pelaajapolitiikalla ja hankinnoilla Jokerit voi luoda itsestään kuvaa EHT-tason joukkueena, ns mini maajoukkueena. Jos Jokerit pystyy pelaamaan KHL:ssä hyvää kiekkoa ja joukkueessa on tarpeeksi tunnettuja nimiä mukana uskon että se pystyy vetämään katsomoon liikkuvia katsojia. Liigafanit ei välttämättä ole potenttiaalisin kohderyhmä, muuten kuin Jokerifanien osalta.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Tätä minäkin olen pohtinut kun en KHL jokereista ole kiinnostunut. Haluasin kuitenkin varmistaa pääsyn tän kauden pudotuspeleihin mutta korvausperiaate pysyy samana ja jos urpot taas putoaa ekalla kierroksella niin tulee pahasti takkiin rahallisesti.

Mitäköhän kuluttajasuojalaki tästä sanoo? Ostan varmasti pleijarikausarin, mutta KHL-kausari on edelleen epätodennäköinen hankinta. Mitään hyvityksiä tuskin maksellaan.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Voi lollis. On varmaan tosi suuri mahdollisuus. Mahdollisuus tehdä persnettoa. Tulevaisuudessa varakkaat kultalusikka suussa syntyneet espåålaiset vaeltavat sankoin joukoin katsomaan khl-kiekkoa Ilmalaan premium-hinnoin.

Ei tule ikinä tapahtumaan. Espoossa asuva venäläisvähemmistö varmaan voi tullakin, mutta siitähän KHL-Jokerien kannattajakunta tulee muutenkin jatkossa koostumaan.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Ei tule ikinä tapahtumaan. Espoossa asuva venäläisvähemmistö varmaan voi tullakin, mutta siitähän KHL-Jokerien kannattajakunta tulee muutenkin jatkossa koostumaan.

Voi tsiisus, että sä olet väsynyt jätkä... :D

Kurri vahvistaa Hesarissa, että Jokerit hakee tosissaan farmiseuraa liigasta. Ei kommentoinut Blues-huhuja, mutta kyllä rivien välistä voi lukea paljon.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Voi tsiisus, että sä olet väsynyt jätkä... :D

Kurri vahvistaa Hesarissa, että Jokerit hakee tosissaan farmiseuraa liigasta. Ei kommentoinut Blues-huhuja, mutta kyllä rivien välistä voi lukea paljon.

Mä en epäile hetkeäkään, etteikö Blegin toimistolta löydy omaan itseensä ja tekemiseensä uskon menettäneitä tyyppejä, joiden mielestä toi on oikeasti hyvä ratkaisu. En yllättyisi, vaikka yhteistyösopimus julkistettaisiin huomenna. En vain ihan oikeasti usko hetkeäkään, että nykyisten Jokeri-fanien lisäksi KHL-Jokerit kiinnostaa laajalti kuin venäläissyntyisiä suomalaisia.
 

Zero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja Jokerit. Ja Jukurit nyt mökin takia.
En vain ihan oikeasti usko hetkeäkään, että nykyisten Jokeri-fanien lisäksi KHL-Jokerit kiinnostaa laajalti kuin venäläissyntyisiä suomalaisia.

Olet ihan oikeassa, ihan niinkuin NHL ei kiinnosta kuin amerikkalaisia täällä. Eiku...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös