Jokerit kaudella 2021–2022 – joukkueen rakentaminen

  • 401 857
  • 2 904

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ei kyllä on intohimoista tekemistä. Kurri suunnittelee 5v jatkoja.

Viisvuotissuunnitelma on kyllä sinänsä hyvä termi tähän. Kyllähän tosta tulee vähän Stalinin suunnitelmat mieleen, tähtäin ihan vitun korkealle ja vain valehtelemalla ja rikoksin ihmiskuntaa vastaan tavoitteisiin voidaan päästä tällä tekemisellä. Meillä tosin ei holodomor ja vankileiristö ole kikkavalikoimassa, samoin vastustajan takoessa kiekkoa meitä useammin verkkoon ei tilastojen vääristelyllä ottelusarjoja voiteta.

Fakta on, että tuolla on ja on ollut ties mitä voittanutta jätkää vaikka kuinka. Maailmanmestareita, SM-kultaa vieneitä, AHL-pystiä ja ties mitä. Silmämääräisesti reilu puolet tosta jengistä on päättänyt kauden kultajuhliin jossain aikuisten sarjassa tai vakavasti otettavasta (kyllä, MM-kisat lasken tähän) turnauksesta. Homman ei pitäisi siis jäädä kiinni siitä, että joukkue ei uskaltaisi voittaa tai tietäisi mitä voittaminen vaatii. Paperilla joukkueessa on toki pieniä puutteita, mutta paperilla ton jengin pitäisi uskottavasti pystyä haastamaan sarjan isoimmat. Pelaajat ovat sen verran sitoutuneita Jokereihin, että tekevät Nellin tavoin pitkiä jatkoja vaikka muualta saisi aivan varmasti enemmän pesetaa ja vähemmän veroja.

En muista oliko nyt Ässien osiossa vai missä ketju, jossa tyyliin mietittiin veisikö edes Crosby joukkuetta mestaruuteen. Tällä hetkellä samaa voisi kysyä Jokereista, toki päivittäen Crosbyn tilalle vaikka McDavidin. Toi meno näyttää tällä hetkellä siltä, että ongelmat ovat rosteria syvemmällä. Mä ymmärtäisin vielä R1 exitin jos joukkue vaikuttaisi esimerkiksi tyystin väsyneeltä, mutta kun väsymyksen lisäksi toi näyttää haluttomalta.

Kun itse lasken 1+1, niin saan 2. Rosteria enemmän vika on jossain muualla. Vaikka meillä olisi Lehtonen viivassa ja ykkösen keskellä ylikylän äijä, niin sen ei pitäisi vaikuttaa muun rosterin haluun pelata, uhrautua ja voittaa. Mitä jää jäljelle? Valmennus. Jos Marjamäki ei saa tuota laumaa tämän paremmin valmistettua peleihin ja suorittamaan pelien aikana, ensimmäisen vaihdettavan miehen pitää olla Marjamäki. Mä sanoisin, että Marjamäellä on tasan yksi ottelu aikaa näyttää kyntensä. Ja se yksi ei riitä vielä jatkoon, vaan sanelee sen, onko hänellä edellytyksiä edes jatkaa. Kolmas munaton esitys putkeen, niin sen jälkeen pitäisi miettiä uutta ukkoa tilalle vaikka game seveniin jollain ihmeellä päädyttäisiin ja se voitettaisiin.
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
Eiköhän Late ole enemmän sellainen kylmän analyyttinen kiekkoprofessori kuten Sakke Pietilä kuin kuumaverinen Raato Summanen. En usko että koutsin tunteen palolla hirveästi saataisiin muutosta aikaan. Enemmän katselisin sinne kapteeniston suuntaan, kun vaihtoaitioon tarvitaan intohimoa.
Pelaajat tekevät pelin, mutta valmennustiimillä ja erityisesti sen johtajallakin on tärkeä merkitys.

Puhutaan pelikirja- ja pukukoppivalmentajista kuten myös pitkän kauden ja pudotuspelien / turnausvalmentajista. Joukkueet pyrkivät usein lisäämään menestymisen mahdollisuuksia palkkaamalla valmentajakaksikon, joiden jäsenet täydentävät toisiaan: toisen vastuualueena pelaamisen tapa ja sisältö toisen keskittyessä enemmän ihmisten johtamiseen.

Esimerkkinä vaikka parivaljakko, josta tiedän jotakin: Znarok - Vitolins. Znarokin pelikirja on ohut, mutta Vitolinsilta sellainen löytyy. Znarok on aika puhdas pukukoppivalmentaja, joka osaa sytyttää pelaajat. Miehet ovat yhdessä saavuttaneet paljon menestystä.

Jääkiekko on kuitenkin mielenkiintoinen laji siinä, että liikkuvia osia riittää. Sen takia itselleni ovat mestaruusjoukkueet jotenkin mysteeri - mestaruuksien voittamiseen vaaditaan useiden liikkuvien osien napsahtamista kohdilleen ja kaiken päälle vielä onnea.

Esimerkkinä kokonaisuuden kompleksisuudesta vaikka em. valmentajakaksikko & Spartak. Menestystä ei taida tulla tälläkään kaudella, kun joukkueen ja Znarok-Vitolins-kaksikon ”kemiat” eivät vain kohtaa. Spartak ei esim. ole HK MVD:n hopeakauden tai Dynamo Moskovan kultakausien näköinen duunarijoukkue, jonka kaikki jäsenet pelaisivat oikeasti toisilleen, valmentajilleen ja kannattajilleen.

Ydinviestini se, että joukkueen menestys vaatii lukuisten asioiden loksahtamista kohdilleen pelaajistossa, pelaamisessa ja valmennuksessa ja niiden lisäksi onnea.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Marjamäellä on tasan yksi ottelu aikaa näyttää kyntensä. Ja se yksi ei riitä vielä jatkoon, vaan sanelee sen, onko hänellä edellytyksiä edes jatkaa. Kolmas munaton esitys putkeen, niin sen jälkeen pitäisi miettiä uutta ukkoa tilalle vaikka game seveniin jollain ihmeellä päädyttäisiin ja se voitettaisiin.

Late pitäisi siirtää sivuun ennen huomista. Sarja on kuitenkin 2-0 vasta. Vielä olisi pieni mahdollisuus. 3-0 jälkeen sitä ei enää ole. Ei Late tätä laivaa enää käännä. Kolme vuotta annettu mahdollisuutta. Päät painuu huomenna heti ensimmäisen takaiskun jälkeen. Eilinen esitys oli täydellinen katastrofi. Ei tuolla nimilistalla voida vain olla näin huonoja. Kovat päätökset voivat tämän laivan vielä kääntää, mutta ei niitä kuitenkaan tehdä. Jatketaan samoilla ja päästään kotia.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jatketaan samoilla ja päästään kotia.
Jos tämä takaa sen, että Marjamäki saa lähteä niin jatketaan. Noihin kovempiin ratkaisuihin Kurrista ei ole, siis Laten sivuun siirtämiseen per heti. Latelta itseltään pitäisi nähdä huomenna kovia ratkaisuja. Muitakin kuin kasata toimimaton Pulla-Srööderi-Nelli yhteen tai siirtää Krejcik oikeasta laidasta vasempaan. Mutta kaikki tiedämme että niitä ei nähdä.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Björninen siis tulossa sisään kahden (?) vuoden pahvilla. Vielä kun saatais tuo Oksasen Ahti tuolta Kookoosta takasin, niin neloskentästä tulisi aika kilpailukykyinen.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
En jaksa mitään paskaa nyt pyöritellä, kyllä pojat vielä kääntää homman Jaroslavlissa.

Mutta jos ensi kautta mietitään, niin laitetaan omat toiveet hyökkäyspäästä:

Hännikäinen - Schroeder - O'Neill
X2 - X1 - Pakarinen
Haapala - Norman - Jensen
Joensuu - Björninen - Anttila
Oksanen - "Pihlström*" - Junttila
Halme?

*Pihlström alelapulla, jos parempaa työjuhtaa ei löydy.

X1 tarvitsee johtajan ja sentterin. Jos Filppulalla on vielä paloa lajille ja NHL ei enää onnistu, niin tervetuloa!

X2 tarvitsee maalintekijän. Pulkkinen kiitos.
 

spertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt äkkiä sorvaamaan pitkät jatkot Lepälle ja Viktorille! Ihan ylikylä pakkipari tällä kaudella, joilla hyvä kemia. Perusvarmaa tekemistä, jota on jotenkin rauhoittavaa katsella.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hännikäistä lukuunottamatta kaikki muut voi pakata laukkunsa joilla ei sopimusta ole.
Tästä huolimatta siellä on kyllä raskaita lappuja pohjalla. Mm.Schroeder, Krejcik, Pudas, Anttila, Joensuu. Myöskään ONeill ja Jensen eivät ole kantaneet joukkuetta.
Onneksi Lööv,Grant,Pihlström,Savinainen,Regin,Lepistö saadaan ainakin ulos. Huhujen mukaan siis tulossa Björninen ja Rantakari. Teemu Turunen? Sinällään toki se ja sama mitä sieltä tulee jos tonnin seteli jatkaa.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Hännikäistä lukuunottamatta kaikki muut voi pakata laukkunsa joilla ei sopimusta ole.

Kyllä mä Lindylle ja Kivistölle jatkot sorvaisin, jos ei ole jo sorvattu.
Siellä tosiaan on turhia soppareita rasittamassa...pääsisköhän niistä edes joistain eroon. Etenkin siitä yhdestä penkin takana.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En jaksa mitään paskaa nyt pyöritellä, kyllä pojat vielä kääntää homman Jaroslavlissa.

Mutta jos ensi kautta mietitään, niin laitetaan omat toiveet hyökkäyspäästä:

Hännikäinen - Schroeder - O'Neill
X2 - X1 - Pakarinen
Haapala - Norman - Jensen
Joensuu - Björninen - Anttila
Oksanen - "Pihlström*" - Junttila

Hännikäinen-Norman-ONeill
X2-X1-Haapala
Jensen-Schroeder-Pakarinen unohtui
X3-Björninen-Junttila
Rotaatiossa Joensuu,Anttila

Z1-Sklenicka
Z2(Rantakari?)-Pudas(jollei saada ulos)
Z3-Krejcik(jollei saada ulos)
Friman

X1 ja X2 on oltava kovia. X3 ja X4 hakisin nuorta ja liikkuvaa ukkoa jolla ei jalka lopu. Stetsonista esimerkki Kasper Björkqvist. Z1 saisi olla huipun veli kiekolla. Maaliin Lindbäck. Editti Pakarinen.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Ulos : Marjamäki, Regin, Savinainen, Pihlström, Mäenalanen, Kalnins, Grant, Lööv, Lepistö ja Krejcikin sopimus purkuun.

Hännikäinen ja Kivistö jatkoon. Lindbäck myös. Tänään olisi ollut rumaa jälkeä ilman hyvää peliä. Pudakselle olen valmis antamaan vielä mahdollisuuden ensi kaudella.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Hännikäinen - jatkoa
Norman - jatkoa
ONeill -jatkoa
Haapala - sai kahden viikon suonenvedolla jatkot. Toivottavasti niitä tulee enemmänkin.
Jensen - jatkoa
Schroeder -kiitos näkemiin. Uskon että joku ostaisi sopparin ulos
Pakarinen - tyhjä arpa so far mutta ei ihan toivoton tapaus.
Joensuu - jatkoa
Ikonen - jatkoa
Junttila, Anttila, Savinainen, Mäenalainen, Pihlström, Regin - kenkää. Täyttävät Mäenalaista ja Junttilaa lukuunottamatta ruutunsa, mutta 1-2 senttereihin on pakko satsata yli milli jotta tähän paskaan tulisi jotain rotia ja samalla se tarkoittaa sitä, että alaketjuihin on pakko heittää vähän halvempia ja nuorempia arpoja kehiin.

Sklenicka, Kivistö ja varauksin Friman - jatkoa. Kaikista muista pakko päästä eroon oli sopparia tai ei.

Lindbäck -jatkoa
Kalnins - ei mitään käyttöä. Joku nuorehko suomiveska kakkoseksi.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä tässä ketjussa voisi jokaisen Jokerin haukkua vuoron perään mutta kun mitään toimivaa pelitapaa / sapluunaa ei ole niin ei maailmassa montaa pelaajaa ole joka Lokon tasoista pumppua vastaan ratkaisisi yksin pelejä.

Toisinsanoen on tuolla mukana jannuja jotka hyvän valmennuksen alla voisivat näyttää ihan eri miehiltä kuin nyt.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toisinsanoen on tuolla mukana jannuja jotka hyvän valmennuksen alla voisivat näyttää ihan eri miehiltä kuin nyt.
Olet oikeassa. Nimet Haapala,Norman,Sklenicka,Hänniköinen,Pakarinen,ONeill voivat olla kovia ukkoja jos pelitapa ja valmennus ovat kunnossa. Kovin paljon muuta säilytettävää en löydä nykyjoukkueesta löydä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mike

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Jos miettii mihin suuntaan lätkä on viimeisten vuosien aikana kehittynyt niin vauhti on kasvanut aivan valtavasti ja esim. NHL on nykyisellään jo suurelta osin parikymppisten äijien temmellyskenttä (toki nämä ovat sitten niitä maailman parhaita pelaajia). Mutta jos oikein miettii niin aika vähissä nuo vanhat kokeneet äijät alkaa monessa jengissä olla vaikka toki muutamalle +30v äijälle aina tilausta on varsinkin jos muuten jengit alkaa olla täynnä nuoria äijiä ketkä vasta opettelevat lätkän isoa maailmaa.

Vastaavalla tavalla myös KHL:ssa iso osa kärkijengeistä alkaa olla nykyisellään täynnä tuollaisia nuoria, luisteluvoimaisia ja kehittyvässä iässä olevia äijiä. Jos joskus viisi vuotta sitten vielä jotkut Zaripovit ja Mozjakinit dominoi vanhoina ukkoina sarjaa niin aika vähissä nämä alkavat jo olla.

Tähän maailmansuuntaukseen peilaten entistä oudommaksi tämä Jokereiden näkemä oma suuntaus asettuu. Miksi Jokereissa on päädytty tähän aika varmuudella maailman vanhimpaan ammattilaislätkäjengiin tällä kaudella? Miksi Jokereissa koetaan, että varsinkin nyt vielä pienempään kaukaloon siirtyessä lätkä on muuttumassa tuollaista 35v äijien peliksi?

Ja kyllä, Jokereiden on vaikea hankkia niitä NHL:ään karkaavia Patrik Laineita, mutta silti siihen mahtuu väliin vielä aika paljon muitakin vaihtoehtoja ennenkuin päästään tuonne Regin, Pihlström, Anttila, Savinainen jne. osastolle. Eikä Jokereilla edes ole niitä 20v junnuja mukana kenelle voisi perustella tarvittavan näitä kokeneempia pelaajia tueksi. Jokereiden ”junnut” ovat noita 27v Jenseneitä ja Haapaloita ketkä varmaan alkavat jo omillaankin pärjätä lätkämaailmassa (no Jensen tuskin, mutta muut...).
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Jatkoa: Norman ja Hännikäinen. Molemmat nelosketjuun.

Kaikki muut helvetin vittuun tästä organisaatiosta. Sopimuksettomat ja myös jo sopimuksen omaavat. Ja koskee koko organisaatiota, eli myös valmennus ja varsinkin Vuorinen ja Kurri. Omistaja potkitkoot itsensä pihalle. Hyi saatana mikä mukavoitunut faijalauma vähän keräämässä rahaa eläkettä varten.
 

Hugotron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tää kausi, kun meni tämmöseks housuunpaskomiseksi, niin kesää tässä jo alkaa odottamaan ja tulevia muutoksia, jos niitä nyt edes tulee. Onpahan ainakin jotain odotettavaa.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jatkoa: Norman ja Hännikäinen. Molemmat nelosketjuun.

Kaikki muut helvetin vittuun tästä organisaatiosta. Sopimuksettomat ja myös jo sopimuksen omaavat. Ja koskee koko organisaatiota, eli myös valmennus ja varsinkin Vuorinen ja Kurri. Omistaja potkitkoot itsensä pihalle. Hyi saatana mikä mukavoitunut faijalauma vähän keräämässä rahaa eläkettä varten.
Mitä mitä, Keisarillakin usko jo menny vai vieläkö 110% pitää?
Äläkä suinkaan ota tätä vittuiluna. Sinä sentään taisit olla ainoa, jolla vielä riittää/riitti uskoa sarjan voittoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös