Jokerit kaudella 2020–2021 – joukkueen rakennus

  • 375 635
  • 1 898
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Just noin. Jos jomman kumman välillä pitäisi valita, niin ehdottomast Mr Helsinki. Mutta toivottavasti Jensenkin on ensi kauden rosterissa mukana.

Toivottavasti molemmat ovat Jokereissa, mutta jos vain toinen pitäisi valita niin ehdottomasti Jensen. Ylikylän kaveri tähän sarjaan ja aivan eri tasolla kuin O'Neill.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt saisi Jokerit ottaa roolia tämän kurjuuden keskellä ja kertoa meille sopimusuutisia. Huhujakaan ei ole oikein liikkeellä. Virmanen takasin, nii vois fanit kysellä sähköpostitse viimeisimmät pelaajahuhut.

Omia kasvatteja kotiin kiitos. Kurrikin onneksi on näin sanonut. Hännikäinen ja Lindbohm etunenässä. Turunen kelpaisi, mutta tiedä sitten onko Julleilla paniikissa tehty klausaali sopimuksessa, mikä estää siirtymisen Jokereihin. No, ns rivimies hän olisi muutenkin tänne tullessaan, joten ei tuota kannata harmitella liikaa. Karjalainenkin kelpaa taistelemaan paikasta kolmosessa.

Tuskinpa joukkuetta uudistetaan kovin rankalla kädellä nyt kun tästä joukkueesta jäi päällimmäiseksi positiiviset vibat.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jos pitäisi veikata, niin veikkaisin yleisesti sopparitilanteen olevan nyt koronan takia äärimmäisen vaikea, mutta samaan aikaan mahdollisesti Jokerien laariin satava.

Miksi? Vaikeusastetta nostaa yleinen tilanne. Neuvottele tässä nyt rahakkaita yhteistyösoppareita, kun käytännössä jokaisella merkittävällä firmalla on tulossa vähintäänkin surkea Q1. Aika hyvin saa eri toimistot tuotettaan myydä, ettei tuo näkyisi. Tuo luo epävarmuutta myös kiekkoilijoiden keskuuteen, monella vielä sopimuksettomalla pelaajalla kun ei nyt ole paras hetki pyytää sitä isoa lappua. "Joo kyllä me maksettais mutta kun ei millää maksaa." Samoin en näkisi ollenkaan mahdottomana, että käytännössä pelaamatta jääneet pleijarit näkyvät sen verran ilkeästi ympäri Eurooppaa, että jokunen joukkue saattaa pistää lapun luukulle ja moni seura aivan varmasti joutuu karsimaan kuluja.

Ylipäätään näen epävarmana sen, pelataanko lätkää normaalisti taas syksyllä. Onko jotain rajoituksia esimerkiksi vieläkin yleisön osalta, tuleeko yllättäviä kuluja (esim. terveydenhuollon osalta lisävaatimuksia), miten ravintolamyynti on sallittu tai onko ylipäätään taloustilanne sellainen, että ihmisiä riittää kuluttamaan vielä entisissä määrin? Viime vuonna 14.3. monella liigajengillä loppui kausi, tänä vuonna jokaiselta päättyi 12.3. Tuloja jäi pahimmillaan kuusinumeroisia summia saamatta, epävarmuus on ilmassa ja yhteiskunta kiinni. Voi olla aavistuksen vaikeampi ruveta nyt järkkäämään tulevaa kautta kuin se oli vuosi sitten. Kiekkomaailmassa yhdelläkään merkittävällä henkijällä ei ole missään sarjassa kokemusta vastaavasta tilanteesta. Päätöksiä mahdollisista rajoituksista tai lisävaatimuksista ei sanella joukkueiden toimistoilla, TV-yhtiöillä on lusikkansa sopassa ja talous ei tottele Tamia. Näin epävarmassa tilanteessa tuntuisi hullulta pistää isoja lappuja pelaajien eteen, kun tuskin kukaan edes uskaltaa arvata millä numerolla pelaajabudjetti tulee alkamaan.

Ja terveys. Pistä nyt isolla kiinni pelaajaan, totea hänellä olevan korona parin viikon päästä ja kauden kynnyksellä sulla on jätkä, jonka keuhkot eivät ole täydessä kunnossa ja joka viimeksi kunnolla urheili maaliskuussa, niin sattuisihan se. Jos mä olisin missään ammattilaisseurassa soppareista vastaamassa, niin en kyllä paljoa lappuja jakaisi ennen kuin korona on hiipunut. Joo, pelaaja voi loukkaantua vaikka kesätreeneissä, saunassa tai liikenteessä. Se ei kuitenkaan muuta sitä, että tällä hetkellä tilanne on melko poikkeuksellinen ympäri kiekkoilevan maailman.

Miksi veikkaan homman satavan mahdollisesti Jokerien laariin? Ensinnäkin, tuo Venäjän vehkoilu tuskin lisää luottamusta vastuullisesta välittävien pelaajien keskuudessa. Samoin jos syksymmällä tulee toinen aalto, mielummin kärsisin sen vaikka Suomessa tai Ruotsissa kuin jossain keskellä Venäjää tehtaan varjossa. Lisäksi Jokerit on Liigaan tai SHL:ään verraten vähiten riippuvainen "itse hankitusta" rahoituksesta. Jos Putin päättää pitää KHL:n hengissä ja kovana sarjana, Jokereille löytynee rahat helpommin kuin Nordikselle, Ouluun tai Stokikseen. Kääntöpuolena toki se, että paine pistää hanoja pienemmälle kasvaa, jos Venäjällä pamahtaa hulppea talouslama päälle. Voi olla vaikea perustella sitä, miksi leipää ja sirkushuveja kansalle tuotetaan pistämällä miljoonia Jokerien fikkaan sponssidiilin tai vastaavan perusteella. Eli, puhtaasti narrilasit päässä katsottuna uhka-mahdollisuus-kerroin on kova.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Marjamäenkin puheet Viasatin puhelinhaastattelussa antaa ymmärtää, että kassakaapissa on läjä sopimuksia valmiina. Tai ei anna ymmärtää, vaan kertoo suoraan, että sopimuksia on tehty paljon.

Muutenkin "yritetään saada kovempi joukkue ensi kaudelle" lause kuulostaa hyvälle.
 
Viimeksi muokattu:

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Kääntöpuolena toki se, että paine pistää hanoja pienemmälle kasvaa, jos Venäjällä pamahtaa hulppea talouslama päälle. Voi olla vaikea perustella sitä, miksi leipää ja sirkushuveja kansalle tuotetaan pistämällä miljoonia Jokerien fikkaan sponssidiilin tai vastaavan perusteella. Eli, puhtaasti narrilasit päässä katsottuna uhka-mahdollisuus-kerroin on kova.
Ei koske kuin köyhiä. Kunnon kusipäät osaavat turvata taalansa.
 

ejs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joo, taas ollaan tilanteessa, jossa rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät.

Eiköhän Jokereiden taustavoimat kuuluu noihin rikkaisiin...
 
Mietin tuossa itsekseni, että joskos sieltä raijattas Jokereiden ykköseen Jori Lehterä ja toiseen laitaan joko Iiro Pakarinen, tai Lehterän kanssa tuhoa aikoinaan tehnyt Jonas Enlund?
 
Niemi, Kontiola ja Norman vekeen keskeltä. Regin, Pihlström ja Mäenalanen jatkaa. Hyvin saa Lehterälle palkan (toki ei mitään ska-rahoja). Laidasta Moses matkoihin ja pakistosta Lööv, niin siinä on laiturin palkka. Kärki terävöityy.
 

Vahamestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit sekä suomalaiset änärissä
Tällä kaudella oli varoittava esimerkki taitavasta, mutta vanhasta, hitaasta ja kankeasta sentteristä, niin olisi tajuttava pitää näpit erossa Lehterästä. Luisteluvoimaisempaa ja kamppailutaitoisempaa nuorta kaveri sisään ennemmin
 
Tällä kaudella oli varoittava esimerkki taitavasta, mutta vanhasta, hitaasta ja kankeasta sentteristä, niin olisi tajuttava pitää näpit erossa Lehterästä. Luisteluvoimaisempaa ja kamppailutaitoisempaa nuorta kaveri sisään ennemmin

Niin, no Jori Lehterä on NHL-sentteri, Petri Kontiola KHL-sentteri. Lehterällä paremmin kahden suunnan peli hallussa. Ja jos hänet kahdeksi vuodeksi saisi vetämään Jokereiden laivaa, niin ei se kaveri siinä happanisi. Lehterän parasta ennen päiväys ei ole mennyt vielä.

SM-liigasta Juho Lammikko kiinnostaisi, mutta riittäisi ehkä 3-ketjun rooliin ja Jokereilla oletettavasti on jo Saku Mäenalanen. Toki, jos Regin lähtee, niin sitten.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Älkää nyt herran pieksut mitään Lehteröitä tänne raahatko kun nyt päästään näistä jalkapuoliraadoista eroon.
Lehterän isoin heikkous pelillisesti, joka hänet myös änäristä tipautti(joo tiedän ulkopelilliset syyt) on jalkanopeus. Kontiola vs Lehterä on munan vaihtamista munaan.

Norman jatkoon ehdottomasti. Täydellinen ukko kolmosen keskelle. Sille oli syy miksi Norman oli esim. ratkaisupelissä lokoa vastaan 1.keskellä. Kykenee kokonaisvaltaiseen pelaamiseen. Ketju ei vuoda Normanin kohdalta.
Normanin jatkoa puoltaa myös se, että tuo sentterin pelipaikka on vaativa. Se, että siihen tuodaan esim. 3 ukkoa keskustaan niin että khl-kokemus on nolla ei ole hyvä ratkaisu.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos Regin jatkaa, Jorstille ei käyttöä, mutta jos Regin ei jatka, niin Lehterä olisi hyvä johtohahmo keskustaan. Aivan eri tasolla kun Kontiola. Sitten pitäisi korvata vielä Norman. Siihen on pakko saada jalkava keskushyökkääjä. Taitaa ulkomaan hankinta kutsua, koska jalkavia kotimaisia tekijämiehiä ei oikein ole vapaana.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Kontiolan hitaudesta valitettiin pitkin kautta ja nyt ollaan keskikaistalle tuomassa entistä hitaampaa kaveria, älkää nyt jaksako. Lehterä on ehkä hyödyllinen ylivoimassa ja aloituksissa, mutta 5vs5-pelissä ei mitään käyttöä. Sama kuin Konnalla.

Konnalle kiitos hei ja Regin + Norman kaksikolle maltilliset jatkot. Turha tuota toimivaa keskikaistaa on aivan täysin räjäyttää kappaleiksi, vaikka sohvamanagerointi kivaa onkin.
 
Luetelkaa arvon palstalaiset kaikki sentterit KHL:stä, Liigasta, SHL:stä ja NLA:sta, jotka sopisivat Jokereihin kärkirooliin ennen Jori Lehterää?

Lehterän liike ei ole Normanin tasoa, mutta parempaa mitä Konnalla. Lehterän taitotaso onkin sitten korkeampi, mitä kenelläkään Jokereiden senttereistä.

Joo, olisi kiva saada joku Justin Azevedon tyylinen 190cm korkea, nopea taitosentteri iässä 26v Jokereihin, mutta miten semmosen mistään irrotat, kun ne pelaa NHL:ssä.

Jos Saku Mäenalasella olisi enemmän taitoa, hän olisi NHL-sentteri.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Luetelkaa arvon palstalaiset kaikki sentterit KHL:stä, Liigasta, SHL:stä ja NLA:sta, jotka sopisivat Jokereihin kärkirooliin ennen Jori Lehterää?
Oikeastaan ihan kuka tahansa vaan, jolla ei paina syytteet huumausainerikoksista takaraivossa.

Luotan myös siihen, ettei toimiston väki ammu taas itseään jalkaan ja tuo vajavaisella nopeudella varustettua ex-majutähteä Jokereihin rahastamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös