Jokerit kaudella 2013–2014 – näillä mennään!

  • 1 054 179
  • 2 529

Tube82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit-Khl
Hyvin harva 18-vuotias pystyy näyttämään kädelliseltä ensimmäisissä liigapeleissään. Tämä siis sillä oletuksella että perustat näkemyksesi Henritiuksen kädettömyytestä häneltä näkemiisi liigapeleihin. A-junnuissa viime kaudella Henritius teki 36 peliin 48 pistettä, joten nähdäkseni Henritiuksella on potentiaalia olla kärkikenttien pelaaja tulevaisuudessa.



Jos Saku Salminen on kaikkien ollessa terveenä nelosen keskellä, niin kyllä se mielestäni on melkoinen riski. Karmii ajatus että jos/kun joku ylempien ketjujen senttereistä loukkaantuu, Salminen on kolmosen keskellä.

Jokerikannattajien luulisi kuluvien parin kauden aikana oppineen että loukkaantumisista johtuen ns. vitosketjun pelaajat saavat kauden aikana runsaasti pelejä alle liigassa. Jokereiden 12 eniten otteluita tililleen saanutta hyökkääjää pelasivat tällä kaudella yhteensä 583 ottelua, mikä tarkoittaa että muille hyökkääjille jäi pelattavaksi 137 peliä. Toki tällä kaudella loukkaantumisia oli poikkeuksellisen paljon, mutta nuoret hyökkääjät saavat näyttää osaamistaan ihan riittävästi vaikka eivät mahtuisikaan parhaaseen kokoonpanoon.

Lyhyesti, nelosketjun oikean laiturin tontti voi olla vapaa junnuille (Lamberg, Salminen, Hännikäinen) vallattavaksi, mutta ei mielellään enempää kiintiöpaikkoja.

A-junnu pelit on aika eriasia kuin sm-liiga. Voi hyvin tehdä junnuissa pisteitä, mutta ne ei suoraan siirry aikuisten peleihin. Salminen ja Lamberg pelasi loistavasti ennen loukkaantumisiaan. Loukkaantumisien jälkeen jätkät ole vielä päässyt samalle tasolle, mutta eiköhän kavereista kuulla ensikaudella. Itse ainakin toivon niin. Olen nimenomaan sanonut että kiintiöpaikkoja ei ole vaan kaikki pitää ansaita. Jokatapauksessa kausi on pitkä uskon ja luotan että Lämsä osaa hommansa ja antaa pojille peliaikaa jos homma ei toimi niin sitten mietitään muuta. Silti jos junnuille ei anna peliaikaa ja mahdollisuuksia erirooleissa, niin hankalaa tulee tulevaisuudessa. Sanon vielä kerran peliaikaa junnuille, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Junnuja pitää käyttää hallitusti. Kuten myös olen todennut ekassa junnuihin koskevassa viestissä, että loukkaantumisia tulee varmasti jolloin tulee myös junnuille mahdollisuuksia breikata jopa ylemmissä kentissä. Ja totesin myös terve kilpailu joukkueen sisällä tekee hyvää. Silloin ei kukaan pysty olemaan "vapaamatkustaja" vaan paikka pitää ansaita.

Sanon vielä loppuun että minä en pelauttaisi väkisin ketään jos homma ei toimi, mutta silti yhteen-kahteen virheeseen ei saa antaa vaikuttaa liikaa kyllä ne virheet vaan välillä kannattaa ottaa jotta pelaaja voi oikeasti kehittyä huippupelaajaksi.
 

Järä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvin harva 18-vuotias pystyy näyttämään kädelliseltä ensimmäisissä liigapeleissään. Tämä siis sillä oletuksella että perustat näkemyksesi Henritiuksen kädettömyytestä häneltä näkemiisi liigapeleihin. A-junnuissa viime kaudella Henritius teki 36 peliin 48 pistettä, joten nähdäkseni Henritiuksella on potentiaalia olla kärkikenttien pelaaja tulevaisuudessa.

Henritius kuului viime kaudella junioreissa Tomekin luottopelaajiin ja olettaisin, että sopii pelaajatyypiltään myös edustuksen tulevaisuudensuunnitelmiin. Tarkoitus oli ymmärtääkseni tällä kaudella ajaa Henritiusta sisään miesten peleihin Vantaalla isolla vastuulla, mutta loukkaantuminen vesitti sitten tämän suunnitelman. Nyt samaa sapluunaa jouduttaneen siirtämään yhdellä kaudella eteenpäin. Toivottavasti toipuminen on kuitenkin sujunut odotetusti, sillä potentiaalia näkisin pitkällä aikavälillä edustusjoukkueessa kakkos-/kolmosketjuun. Tietenkään ihan sormia napsauttamalla kehitys ei tapahdu, joten ei kannata välttämättä istuttaa ketjuhahmotelmissa vakiokokoonpanoon vielä ensi kaudella. Yksittäisiä otteluita - luokkaa kymmenkunta matsia - tulee todennäköisesti ylhäällä kuitenkin pelaamaan.
 

Justin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ensi kauden joukkueeseen tarvitaan mielestäni:

- Kakkosen sentteri (esim. Winchester)
- 2-3 laituria (T.Laine, Lahti, Hannula, Nurmi, Puustinen?)
- Majeskyn jatko
- Zoltan toiseksi maalivahdiksi :D

Laitureiden toivon tosiaan olevan hieman fyysisempää osastoa. Teemu Lainetta olen jo pidemmän aikaa toivonut takaisin Jokereihin. Myös Lahti ja Hannula ovat kiinnostavia nimiä. Pakistohan taitaa olla jo aika hyvin kasassa. Majeskylle toivon jatkoa, mutta myös Lindbohm/Lindell voi sen paikan ottaa.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Majeskylle toivon jatkoa, mutta myös Lindbohm/Lindell voi sen paikan ottaa.

Mitä järkeä tyytyä taas keskinkertaisuuteen? Nordlundin kanssa tehtiin jo mielestäni ratkaisu mikä herättää kysymyksiä. Lähtökohtaisesti jengiä pitäisi kuitenkin joka kausi kehittää ja parantaa mahdollisuuksien rajoissa. No mutta katsellaan ekana pleijarit ja miten niissä käy. Sen jälkeen onkin hyvä joko olla potkimassa kaikkia ulos tai toivoa jokaiselle pelaajalle jatkosopimusta tuloksesta riippuen.
 

SamTheMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Hannulaa en kyllä itse toivo Jokereihin. Onhan se ihan kiva pelimies ja pärjännyt kansainvälisestikin joskus, mutta ikä alkaa pikkuhiljaa painamaan, eikä välttämättä sitä eteenpäin pyrkimistä ole nähtävissä uralla enää.

Lahti olisi huikea kotiutus, mutta onkohan realistista ajatella Jaskan paluuta? Myös tuo mainittu Juuso Puustinen olisi ihan mielenkiintoinen pelaaja. Rightin kätisyys tietysti plussaa, kun Pulkkinenkin vaihtaa maisemaa kauden päätteeksi. Puustinen toisi hieman kokoa ja voimaa tuohon hyökkäykseen, mutta samalla pitäisi mielestäni hankkia hieman kädellisempi kakkosen sentteri. Nokelainen ja Winchester ovat molemmat todella korkealla omissa papereissani, mutta taitoa ja oveluutta tarvittaisiin lisää.

Eaves on tietysti todella hyvä sentteri, ja aina hän pelaa hyvällä tasolla, kun askiin vaan pääsee. Siltikään en haluaisi nähdä Beniä enää meidän jengissä. Liian paljon lasketaan sen varaan, että paikat ei kestäkään.

Case-Teräväinen on myös mielenkiintoinen juttu pohdittavaksi. Yritetäänkö Teuvosta koulia hyvä sentteri liigaan, vai pelutetaanko laidalla, jossa peli tällä hetkellä kulkee?

Pakistoon vaaditaan vähintään se yksi kiekollinen liideri. Kekäläinen sitä ei löytänyt, löytääkö Keklun seuraaja? Shaun Heshka on ollut tällä kaudella loistava. Tuon tyylinen pakki ja vielä rightin kätisyydellä olisi täydellinen hankinta meidän hieman kiekollisesti kapeaan pakistoon ensi kaudeksi. Lähteekö Eronen kokeilemaan rapakon taakse? Jos lähtee, hankintoja tarvitaan kaksi. Huolimatta siitä, että junnut ovat taas vuoden vanhempia. Kuten tiedämme, loukkaantumisia tulee ja sitä kautta näytönpaikkoja myös junnuille.

Pahoittelen mahdollista sekavuutta tekstissä.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eaves on tietysti todella hyvä sentteri, ja aina hän pelaa hyvällä tasolla, kun askiin vaan pääsee. Siltikään en haluaisi nähdä Beniä enää meidän jengissä. Liian paljon lasketaan sen varaan, että paikat ei kestäkään.

Eikös Eavesin sopimusta äskettäin jatkettu, joten eiköhän Eaves ensi kauden rosteriin kuulu, jos sopimusta ei purkamaan aleta. Outo liike mielestäni jatkaa Eavesin sopimusta. Koskaan ei voi tietää pelikuntoisuudesta ja Eaves nauttii kuitenkin ykkös- ja kakkosketjun pelaajan palkkaa. Eikö siihen paikalle olisi kannattanut kuitenkin hankkia joku varmempi kortti.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Pakistoon vaaditaan vähintään se yksi kiekollinen liideri. Kekäläinen sitä ei löytänyt, löytääkö Keklun seuraaja? Shaun Heshka on ollut tällä kaudella loistava. Tuon tyylinen pakki ja vielä rightin kätisyydellä olisi täydellinen hankinta meidän hieman kiekollisesti kapeaan pakistoon ensi kaudeksi.
Mulle on täysi mysteeri miksi jengi aliarvioi Erosta jatkuvasti. Siinä on pakistoon sellainen kiekollinen liideri, että hyvin harva joukkue pystyy vastaamaan ja joku Heshka nyt ei ainakaan olisi mikään merkittävä parannus. Kun Erosta vielä peesaa Masto, joka on, halusitte tai ette, myös oikeasti kovan luokan jätkä kiekollisena, on meillä se osa-alue sen verran hyvin hallussa kuin tässä sarjassa tarvitsee. Karlssoneita ei SM-liigaan saa ja Vatasetkin käyvät vain kääntymässä.

Siitä täytyy kyllä pitää huoli, että Hahlin paikalla pelaa jatkossakin joku hänen pelillinen ja mielellään henkinenkin klooni. Mikäli Riksa itse ei halua jatkaa, niin mun puoelsta voidaan iskeä isotkin rahat jollekin saman tasoiselle jätkälle. Tuollainen takuuvarma shutdown-sentteri moitteettomalla asenteella on ihan kullanarvoinen.
 

Helsing#65

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oilers, sympatiat myös Senators & Hurricanes
Näillä lähtisin itse kauteen 2013-2014:

1. ketju
Teräväinen - Filppula - Moses
-On toiminut hyvin jo tällä kaudella. Ketju täynnä taitoa Teräväisen ja Filppulan muodossa, joilla on sitten snaipperina ensi kaudella kokeneempi ja toivottavasti tasaisempi Moses. Olisi toimiessaan liigan parhaita ykköskenttiä.

2. ketju
Hardt - Winchester - Lahti
-Kotiuttaisin siis itsekin Jaska Lahden jos vain mahdollista, ja jatkaisin Winchesterin sopimusta. Tämä kolmikko voisi olla hyvinkin toimiva, väkivahva ketju, josta ei siis ainakaan vääntovoimaa puutu. Tietysti Winchester ei ehkä ole ihanteellisin kädellinen sentteri Hardtin ja Lahden kaltaisille maalinteko-orientoituneille laitureille, jolloin Winchesterin tilalle voidaan miettiä kädellisempää vaihtoehtoa. Mutta uskon, että tämä olisi kova kolmikko tällaisenäänkin.

3. ketju
Ruutu - Nokelainen - Rita
-Itse en usko Hahlin jatkavan Jokereissa. Ja Nokelainen olisi täydellinen korvaaja Hahlille, jos siis on Eurooppaan palaamassa. Työteliäs sentteri kumpaankin suuntaan. Ruutu ja Rita taas on tuttu pari tältä ja viime kaudelta, joten uskoisin tämänkin trion olevan kovaa valuuttaa.

4. ketju
Mäki - Tyrväinen - Lamberg
-Omissa ajatuksissani Heinokaan ei ole jatkamassa Jokereissa, vaikka se kova juttu olisikin. Mutta ei hätää. Tyrväinen on jo tällä kaudella vakiinnuttanut paikkansa liigassa ja pelannut upeasti kahden suunnan sentteripeliä. Neloskentän sentterin rooli Filun, Pyssyn ja Noksun takana olisi juuri sopiva ja tarvittaessahan Tyrsky pystyy stunttaamaan loistavastikin ylemmissä kentissä. Laidoilla taas ikijokeri-Mäki ja vuoden kokeneempi Lamberg, jonka uskon olevan vahvimmilla junnuista pelipaikkakilpailussa. Kestäisi varmaan tämä nelosketjukin vertailussa muihin liigajoukkueisiin.

+lisähyökkääjät luokkaa Hännikäinen, Salminen, Mustonen, Henritius (ja Ben-Amor, jolle kyllä sorvaisin jatkopahvin jos vain mahdollista!). Ja jokerikortti Eaves, joka kunnossa ollessaan kuitenkin kärkiketju-materiaalia.

1. pakkipari
Väänänen - Eronen
-Tuttu ja toimiva. Eronen ei varmaan ainakaan vielä ensi kaudella ole lähtemässä mihinkään, joten miksi muuttamaan toimivaa paria puolustuksessa.

2. pakkipari
Nordlund - Dehner
-Sama kuin Väänänen ja Eronen. Tuntevat toisensa hyvin ja homma toimii, niin ei tätäkään tarvi sorkkia.

3. pakkipari
Niemi - Lajunen
-Niemi on tällä kaudella nostanut tasoaan ihan selvästi. Homma on toiminut sekä Ekin että Majeskyn kanssa. Majen en kuitenkaan usko jatkavan Helsingissä, ja kun Jokerit kaipaa kiekollista liideriä, niin Lajunen olisi täydellinen pala puolustukseen. Sopimus Färjestadin kanssa loppuu tähän kevääseen joten totta vitussa tervetuloa Jokereihin jos Suomeen haluaisi palata.

+reservipakit Lindbohm, Lindell, Saari, Rantakari.

Kilpeläinen
Hetenyi
-Ja niin, kakkosveskariksi tekisin vielä kotiutuksen. Zolillahan ei ole kuitenkaan ura ihan kunnolla auennut rapakon takana, joten jos mies vain haluaa niin Jokereihin kakkosmokeksi vaan huikean Eeron taakse. Omissa kirjoissani Zoltan olisi luotettavampi kakkonen kuin Fränä, jolle en jatkopahvia tekisi. Lähtekööt jonnekin missä voisi tehdä läpimurron ykkösveskana.

Jotenkin noin jos päästään ensi kauteen lähtemään, niin uskon että Jokerit olisi ensi kaudellakin liigan kovin joukkue.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Itse haluaisin nähdä ensi kaudella rohkeaa omien junnujen sisäänajamista, sillä jos nuoret pelaajat eivät saa vastuuta Jokereissa lähtevät he hakemaan sitä muualta. Jos lähtisin fantasioimaan omia kentällisiä ja omia valintoja ensi kaudeksi niin rakentaisin jotain tämän suuntaista.
*=jos on jokereissa ensi kaudella.


Hardt-Filppula-Teräväinen

Moses-Winchester*-Lahti*/Rita

Ruutu-Hahl*/hankinta-Tyrväinen

Ben-Amor-Heino*/mahd. hankinta-Mäki

Hännikäinen, Salminen, Lamberg, Henritius

Mahdollisia hankintoja:
Marko Anttila -jos case Janne Lahti ei onnistu on "tyydyttävä" Anttilaan, joka on jo vakiokasvoja maajoukkueessakin.

Petteri Nokelainen -NHL:ssä pelaaminen taitaa olla taakse jäänyttä elämää ja en näe Nokelaista pelaajana, joka houkuttelisi KHL:ssä pelaavia joukkueita panostamaan Nokelaiseen, jonka parhaat ominaisuudet ovat puolustussuuntaan.

Jarno Koskiranta -Alempiin ketjuihin tärkeä hankinta etenkin, jos Hahl, Winchester sekä Heino jättävät Jokerit.

Puolustukseen ei hankintoja tarvita, ellei Eronen lähde. Erosen lähtiessä Saipassa pelaava Savilahti-Nagander sopisi monipuolisuutensa vuoksi jokereihin.

Väänänen-Eronen*-Ilmeisesti Eronen ei ole vielä lähdössä rapakon taakse, mutta jos Eronen lähtee niin korvaajaa tarvitaan.

Nordlund-Dehner

Niemi-Lindbohm

Lindell, Manelius, Saari, Rantakari

Kilpi, Fränä, Korpisalo -Korpisalokin pääsee aloittamaan, ja tällä kolmikolla on hyvä lähteä ensi kauteen.

Hyökkäyksessä on edelleen paljon kysymysmerkkejä lähtijöiden suhteen. Eavesinkaan varaan ei voi mitään laskea, ja häntä kannattaakin pitää ns. extra pelaajana (13. hyökkääjänä). Senttereistä Filppula ja Salminen ovat ainoat varmat jatkajat. Keskellä pystyy myös pelaamaan Eaves, Mäki, Tyrväinen ja Teräväinen.Top-6 pelaajia ovat Hardt, Moses, Filppula, Teräväinen + tarvittaessa aina luotettava Rita voi pelata kahdessa ensimmäisessä ketjussa. Tyrväinenkin on esiintynyt kakkosen keskellä hyvin, mutta en haluaisi jokereiden lähtevän joukkueella, jossa Tyrväinen on kakkosessa. Alempiin ketjuihin jää näin ollen varmuudella Tyrväinen, Ruutu, Ben-Amor, Mäki ja nuoret pelaajat Salminen, Lamberg jne. kärkkyvät peliaikaa.

Puolustuksessa tilanne näyttääkin hyvältä, olettaen ettei Eronen jätä Jokereita vaan jatkaa ensi kaudelle. Väänäsen, Nordlundin, Dehnerin ja Niemen varaan on hyvä rakentaa joukkuetta, ja kun nuorista pakeista Lindbohmiakin voi aivan huoletta laittaa pelaamaan on tilanne erittäin hyvä. Maneliukselle jatkoa loppukauden otteiden perusteella. Saari ja Lindell ovat myös pelaajia, jotka voivat pelata muutamia pelejä ensi kaudella.

Maalivahdit voivat puolestani jatkaa ensi kaudelle, vaikka Zoltan Hetenyi olisikin vapaana. Tosin houkutteleva hankinta Zoltan olisi.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Onko kenelläkään tietoa, että onko tämä asia kehittynyt mihin suuntaan?

TS: SM-liigan ulkomaalaiskiintin tulossa muutoksia - MTV3.fi - Urheilu - Jääkiekko - SM-liiga

Jos meinaan tuota kiintiötä ollaan poistamassa, ei ehdottomasti Jesselle jatkot, enkä itse usko, että Eaves on mihinkään poistumassa, kun kerran sopimus löytyy. Yleensäkin mielestäni, kun tulevan kauden joukkuetta miettii, niin ei kannata tehdä liian tarkkoja suunnitelmia, esim ketjujen muodossa, vaan enemmänkin katsoa kokonaiskuvaa ja sitä, että joukkueesta löytyy riittävä määrä erityylistä osaamista. Jos Heino ja/tai Hahl lähtevät, niin kyllä vajaus laadukkaissa puolussuunnan pelaajissa, etenkin senttereistä on kova, vaikka itsekin olen vuolaasti kehunut niin Tyrväistä, kuin Salmistakin.
 

SamTheMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Mulle on täysi mysteeri miksi jengi aliarvioi Erosta jatkuvasti. Siinä on pakistoon sellainen kiekollinen liideri, että hyvin harva joukkue pystyy vastaamaan ja joku Heshka nyt ei ainakaan olisi mikään merkittävä parannus. Kun Erosta vielä peesaa Masto, joka on, halusitte tai ette, myös oikeasti kovan luokan jätkä kiekollisena, on meillä se osa-alue sen verran hyvin hallussa kuin tässä sarjassa tarvitsee. Karlssoneita ei SM-liigaan saa ja Vatasetkin käyvät vain kääntymässä.

Tarkoitus ei ollut todellakaan aliarvioida Erosta, vaan huoleni liittyy lähinnä tuohon pakiston kätisyyksiin. Koska meillä viimeksi on pelannut oikealta ampuva kiekollinen pakki, joka oikeasti on pärjännyt myös pisteiden valossa(poislukien Världens bästa...)? Se tuo niin suuren lisän ylivoimapeliin, kun viivalta voidaan ampua kummalta puolelta tahansa. Eronen on erinomainen ja nuori kiekollinen pakki, mutta ei Erosesta mitään viivapelotetta ylivoimaan saa millään, vaikka kuinka haluaisi. Erosen vahvuuksiin kuuluu liike ja pelisilmä, mutta laukaukset ja erityisesti kiekon toimittaminen maalille ovat Erosen selkeitä heikkouksia. Ja kuten myös kirjoitin edellisessä, Eronen saattaa lähteä kokeilemaan siipiään rapakon toiselle puolen.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
3. pakkipari
Niemi - Lajunen
-Niemi on tällä kaudella nostanut tasoaan ihan selvästi. Homma on toiminut sekä Ekin että Majeskyn kanssa. Majen en kuitenkaan usko jatkavan Helsingissä, ja kun Jokerit kaipaa kiekollista liideriä, niin Lajunen olisi täydellinen pala puolustukseen. Sopimus Färjestadin kanssa loppuu tähän kevääseen joten totta vitussa tervetuloa Jokereihin jos Suomeen haluaisi palata.

Lajunen teki vuoden jatkon Färjestadiin joten se laiva seilasi. Oli toki itsellänikin unelmissa jossain vaiheessa kautta, mutta nyt kävi näin. Olisi kyllä juuri sellainen pelaaja, jota tarvittaisiin. Vastaavaa tyyliä etsimään kipinkapin, toimisto!
 

J.Rita

Jäsen
Koska meillä viimeksi on pelannut oikealta ampuva kiekollinen pakki, joka oikeasti on pärjännyt myös pisteiden valossa(poislukien Världens bästa...)? Se tuo niin suuren lisän ylivoimapeliin, kun viivalta voidaan ampua kummalta puolelta tahansa.

Onko kätisyydellä suurempaa merkitystä, kun ylivoimaa kuitenkin pelataan yhdellä viivapelaajalla? Leftin pakki palvelee vasemmalla ylivoimaa pelaavaa ja oikealta laukovaa (Moses), tässä tapauksessa oikealla olevan Filppulan kustannuksella. Rightin pakki palvelisi tietenkin Filppulaa, mutta johdonmukaisesti vasemmalla pelaavan kustannuksella.
 

J.Rita

Jäsen
Jarno Koskiranta -Alempiin ketjuihin tärkeä hankinta etenkin, jos Hahl, Winchester sekä Heino jättävät Jokerit.

Mistä hatusta näitä vedetään? Koskiranta pelaa Tapparassa ykkössentterinä ja pirun hyvää kautta. Sopimus Tampereella jatkuu, mutta olisi kuitenkin potentiaalinen kolmos- tai nelossentteri Jokereissa?
 

SamTheMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Onko kätisyydellä suurempaa merkitystä, kun ylivoimaa kuitenkin pelataan yhdellä viivapelaajalla? Leftin pakki palvelee vasemmalla ylivoimaa pelaavaa ja oikealta laukovaa (Moses), tässä tapauksessa oikealla olevan Filppulan kustannuksella. Rightin pakki palvelisi tietenkin Filppulaa, mutta johdonmukaisesti vasemmalla pelaavan kustannuksella.

Niin no riippuu tietysti ensi kauden ylivoimakuvioista, mutta faktahan on se, että rightin puolen pakki tuo lisää variaatioita ylivoimaan. Ei sitä Majeskya turhaan kokeiltu ylivoimaan, vaan pyrittiin lisäämään mahdollisuuksia muuttaa ylivoimaa tarpeen vaatiessa. Ei se meidän ylivoima kuitenkaan niin murhaavaa tällä kaudella ole ollut Karlssonin lähdön jälkeen, ettei sitä olisi mahdollista muuttaa. Se on toki valmennuksesta kiinni, eikä meikäläisestä. Vaikeahan näitä on etukäteen sanoa, kun ei tiedä edes ketkä joukkueesta jatkaa ja ketä tulee uusina sisään. Kakkosylivoima menee todennäköisesti ainakin täysin uusiksi Pulkkisen lähdön vuoksi.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Itse uskon, että muutokset ovat mahdollisimman pienet. Varmoja lähtijöitä ovat oikeastaan vain Pulu ja Rask pelaavasta kokoonpanosta. Hahl, Heino, Ben-Amor, Majesky ja Winchester voivat lähteä, mutta jatkotkin ihan mahdollisia. Itse uskon, että Jesselle ja Semirille sorvataan jatkot ja muut vaihtavat maisemaa.

Hardt - Filppula - Moses
X - Eaves - Teräväinen
Ruutu - Winchester - Rita
Mäki - Tyrväinen - Lamberg
Ben-Amor, Salminen, Henritius, Hännikäinen, Mustonen

Väänänen - Eronen
Nordlund - Dehner
Niemi - X
Lindbohm, Lindell, Saari, Lintuniemi, Rantakari

Kilpeläinen
Tuohimaa/ X
Korpisalo

Pulun paikalle " Lahti" ja Majeskyn " Lepistö". Raskin paikkaa junnut. Eaves epävarma kortti, tosin Tyrväinen, Teräväinen ja Winchester pystyvät hyvin paikkaamaan. Tuohimaan päästäisin pois, mutta en itke jos jatkot tulee. Hyvältä näyttää kyllä kieltämättä joukkue jo tässä vaiheessa.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Mistä hatusta näitä vedetään? Koskiranta pelaa Tapparassa ykkössentterinä ja pirun hyvää kautta. Sopimus Tampereella jatkuu, mutta olisi kuitenkin potentiaalinen kolmos- tai nelossentteri Jokereissa?

No joo alempiin ketjuihin tarkoitin enemmänkin kakkos- tai kolmoskenttään, mutta muotoilin lauseen (tosi) huonosti. Ja juu asiaahan sie puhut kun sopimus päättyy vasta ensi keväänä, joten.... Tosin pidän häntä Tapparan kakkossentterinä.

Summasummarum Olet oikeassa, kuten yleensä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Mitä järkeä tyytyä taas keskinkertaisuuteen? Nordlundin kanssa tehtiin jo mielestäni ratkaisu mikä herättää kysymyksiä.

Edelleen Nordlundin kohdalla tehtiin ratkaisu joka on järkevä joukkuetta rakennettaessa, Dehner on se jonka kohdalla tyydyttiin lähes joka osa-alueella keskinkertaisuuteen ja sen lisäksi Dehner vie ulkkaripaikan toisin kuin Masto. Molemmat, sekä Masto että Dehner on hyvää liigatasoa mutta eivät aivan liigan kärkeä. Näitäkin pelaajia on hyvä olla joukkueessa kuin joukkueessa.
 

Jokerinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Edelleen Nordlundin kohdalla tehtiin ratkaisu joka on järkevä joukkuetta rakennettaessa, Dehner on se jonka kohdalla tyydyttiin lähes joka osa-alueella keskinkertaisuuteen ja sen lisäksi Dehner vie ulkkaripaikan toisin kuin Masto. Molemmat, sekä Masto että Dehner on hyvää liigatasoa mutta eivät aivan liigan kärkeä. Näitäkin pelaajia on hyvä olla joukkueessa kuin joukkueessa.

Mastonkin kohdalla järkevyyttä voi mitata vain tietämällä miehen palkan. Viimeiset kaksi kautta se on todennäköisesti ollut "liigan kärkipakin" -tasoa, joten hyvä liigataso ei ole se mihin pitäisi tyytyä. Jos palkka on edelleen samaa luokkaa ensi kaudella niin kenties jostain muualta olisi löytynyt sillä rahalla kovempikin kaveri.

Jatkuvuus nyt ei kuitenkaan ole yleensä huono asia, voihan se "parempi pakki" osoittautua uudessa ympäristössä huonommaksikin, ja Nordlundkin on monesti keväällä parhaimmillaan ja se on hyvä ominaisuus. Ei siis sinänsä haittaa itseäni, että jatkaa ensi kaudellakin.

Dehnerin kohdalla voidaan tietysti puhua ulkkaripaikasta, koska kehitystä ei ole juurikaan tapahtunut, mutta toisaalta Dehneristä voi kehkeytyä vielä vaikka seuralegenda, kun jatkaa täällä riittävän pitkään. Potentiaalia ottaa isompaakin roolia löytyy mielestäni ainakin jonkin verran.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Mastonkin kohdalla järkevyyttä voi mitata vain tietämällä miehen palkan.

Tuskin se Dehner merkittävästi sen halvempi mies on kuin Mastokaan. Ja toisekseen pelaajien palkat on näin kannattajan näkökulmasta varsin toissijainen seikka, niin pitkään kun seuralla ei ole ongelmia palkkojen maksun ja kilpailukykyisen joukkueen rakentamisessa on aivan sama mitä kenellekin maksetaan. Nordlundin ja Dehnerin kohdalla tiedetään mitä saadaan ja miten herrat sopeutuu Lämsän joukkueeseen. Vaihtaminen vain vaihtamisen riemusta on typerää.
 

J.Rita

Jäsen
Niin no riippuu tietysti ensi kauden ylivoimakuvioista, mutta faktahan on se, että rightin puolen pakki tuo lisää variaatioita ylivoimaan. Ei sitä Majeskya turhaan kokeiltu ylivoimaan, vaan pyrittiin lisäämään mahdollisuuksia muuttaa ylivoimaa tarpeen vaatiessa. Ei se meidän ylivoima kuitenkaan niin murhaavaa tällä kaudella ole ollut Karlssonin lähdön jälkeen, ettei sitä olisi mahdollista muuttaa.

Tuo toki, varsinkin jos löytyy joku täsmäase, vaikkapa Filppulan lämäri suorasta syötöstä, jota ehdottomasti halutaan hyödyntää. Olen kuitenkin Kekäläisen kanssa samaa mieltä siitä, että mieluummin hyvä left kuin huonompi right.

Majeskyn peluuttaminen ylivoimalla kertoo enemmän vaihtoehdoista kuin Ivanista. AJ:kin pelasi viime kaudella melko paljon ylivoimaa ja onhan YV:llä kokeiltu kaikki muutkin puolustajat. Eronen ei mielestäni riitä, ellei nosta tasoaan merkittävästi ensi kaudeksi, joten kaipaisin yhä selkeää kiekollista ykköspuolustajaa.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Luulisi olevan selvää ettei Eavesin varaan voi ja pidä laskea yhtään mitään ensi kaudella, bonushyökkääjä ja jokerikortti korkeintaan. Hyvin pettynyt olen jos kauteen lähdetään Eaves tai Teräväinen kakkossentterinä.

Dehnerin ja Nordlundin kohdalla pitää muistaa että yhdessä pelatessaan he ovat enemmän kuin osiensa summa ja täydentävät toisiaan hyvin.

Ja toisekseen pelaajien palkat on näin kannattajan näkökulmasta varsin toissijainen seikka, niin pitkään kun seuralla ei ole ongelmia palkkojen maksun ja kilpailukykyisen joukkueen rakentamisessa on aivan sama mitä kenellekin maksetaan

Kyllä sillä on väliä. Jos pelaajalle X maksetaan liikaa, myös pelaajat Y ja Z voivat vaatia enemmän rahaa ja nopeasti ollaan siinä tilanteessa että budjetti paukkuu.
 

J.Rita

Jäsen
Ja toisekseen pelaajien palkat on näin kannattajan näkökulmasta varsin toissijainen seikka, niin pitkään kun seuralla ei ole ongelmia palkkojen maksun ja kilpailukykyisen joukkueen rakentamisessa on aivan sama mitä kenellekin maksetaan.

Miten määritellään kilpailukykyinen?

Naapuri sai kolmella miljoonalla joukkueen, jonka runkosarjasijoitukseen ja jopa kilpailukykyyn moni muu joukkue olisi ihan tyytyväinen.

Joukkueen kokoajan arvioinnissa pitää suhteuttaa saavutettu pelaajamateriaali käytettyyn rahaan. En pidä kympin suorituksena sitä, että Raskille maksettaisiin 200.000 euroa ja Filppulalle 50.000 euroa, vaikka kokonaisuus onkin hyvä. Perustelen sen niin, että Raskiin käytetty raha olisi pitänyt käyttää järkevämmin.
 

Jokerinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Ja toisekseen pelaajien palkat on näin kannattajan näkökulmasta varsin toissijainen seikka, niin pitkään kun seuralla ei ole ongelmia palkkojen maksun ja kilpailukykyisen joukkueen rakentamisessa on aivan sama mitä kenellekin maksetaan.

Tajuat varmasti itsekin, että se mitä niille pelaajille maksetaan vaikuttaa siihen miten kilpailukykyinen joukkue saadaan rakennettua. Rahalle pitää aina pyrkiä saamaan mahdollisimman suuri vastine, oli budjetti sitten miljoona tai neljä miljoonaa.

Mutta kuten sanottua niin mua ei häiritse Maston jatko. Eikä Dehnerin.
 

SamTheMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Tuo toki, varsinkin jos löytyy joku täsmäase, vaikkapa Filppulan lämäri suorasta syötöstä, jota ehdottomasti halutaan hyödyntää. Olen kuitenkin Kekäläisen kanssa samaa mieltä siitä, että mieluummin hyvä left kuin huonompi right.

Majeskyn peluuttaminen ylivoimalla kertoo enemmän vaihtoehdoista kuin Ivanista. AJ:kin pelasi viime kaudella melko paljon ylivoimaa ja onhan YV:llä kokeiltu kaikki muutkin puolustajat. Eronen ei mielestäni riitä, ellei nosta tasoaan merkittävästi ensi kaudeksi, joten kaipaisin yhä selkeää kiekollista ykköspuolustajaa.

No enkös mä juuri kirjoittanut tuon saman asian, mutta hieman eri sanoin? Eli variaatioita se rightin kätisyys tuo ja juuri sinunkin kuuluttamia vaihtoehtoja.

Ja itse olen samaa mieltä siitä, että mieluummin hyvä left kuin huonompi right.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös