Jokerit 2016–2017 – Jukka Jalosen esiinmarssi

  • 322 747
  • 1 361
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
...c) valmennukseen homma ei tule ainakaan kaatumaan...

Muuten kaikki ihan totta, mutta kyllähän ennen kauden alkua leijui ilmassa selvä "toivotaan parasta tuon Raipen suhteen" -tunnelma. Semmoinen sinällään positiivinen mutta kumminkin aika epätoivoinen lapsenusko.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
On se Jokerien rahoilla 0.5 PPG ihan riittävä kolmoseen ja kuten totesin, kamppailuun kakkosketjun paikasta. Hishon 0.67 PPG jolla huudetiin jo ykkössenaa tai ainakin kakkosketjun sentteriksi. Keränen ei ole maalintekijä tai kamppailupelaaja - ei ole koskaan ollut - ja siinä mielessä on voitu tehdä virhe, jos on sellaiseksi kuviteltu. Mutta siihen en usko.
Tarkoitin siis juurikin sitä, että pelkällä ppg:llä ei voi päätellä vielä liikoja, vaan kärkihankintoja varten olisi hyvä olla todella paljon muutakin dataa. Erkan kärkihankinnoista koko Jokereiden johtoryhmällä oli taatusti todella paljon kokemusta, näkymystä ja ymmärrystä kuhunkin tarkoitukseen. Se on yhtälailla varmaa, että Keräsestä, O'Neillistä, Hishonista tai oikeastaan Niemestäkään ei vastaavaa datapankkia ollut olemassa rekryhetkellä. Sitten tietysti voidaan yhtä lailla vertailla Genowaytä Gundersoniin ja Larseniin. Häviää molemmille ihan kunnolla, mutta tästä on siksi vaikea kritisoida, että tuollaisten pakkihankintojen sarjaa on kovin vaikeaa jatkaa ikuisesti. Genoway on lopulta ihan mallikas haku, vaikka Jalonen käyttääkin häntä aivan liian vähän.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Genowaytä Gundersoniin ja Larseniin. Häviää molemmille ihan kunnolla, mutta tästä on siksi vaikea kritisoida, että tuollaisten pakkihankintojen sarjaa on kovin vaikeaa jatkaa ikuisesti. Genoway on lopulta ihan mallikas haku, vaikka Jalonen käyttääkin häntä aivan liian vähän.

Larsenille häviää kyllä, Gundersonin kanssa nostan ihan samalle viivalle. Toinen nyt sai sattuneesta syystä vähän paremman startin osakseen pelatessaan lokomon takana kun toinen vääntää alavireisen 0+0 jengin takalinjoilla. Jos nyt vaikka herrojen viime kautta vertaa noin suunnilleen samanlaisen kauden pelanneissa jengeissä, niin Genowaylla 29p ja +5, ja Gundersonilla 27p ja -17..
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Jos nyt vaikka herrojen viime kautta vertaa noin suunnilleen samanlaisen kauden pelanneissa jengeissä, niin Genowaylla 29p ja +5, ja Gundersonilla 27p ja -17..
Viime kauden Minsk oli aivan kamala joukkue, joten sikäli en ihan purematta niele tätäkään. Toki Larsen olisi mieluisampi kuin Gunderson, mutta oli tälläkin aivan maagisia kykyjä kiekon kanssa. Genoway on jättänyt hieman valjun maun suuhun, mutta kuten mainitsin Jaloselle kuuluu siitä kritiikistä osanen. Ja se nyt on aivan selvä että Genoway pelaa miljoona kertaa huonommassa joukkueessa kuin Gunderson.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tarkoitin siis juurikin sitä, että pelkällä ppg:llä ei voi päätellä vielä liikoja, vaan kärkihankintoja varten olisi hyvä olla todella paljon muutakin dataa.

Totta. Kommentoin vain tekstiäsi, jonka mukaan 0.5 PPG AHL:ssä ei ole vielä erityinen meriitti, jos kriteerinä on mun ajatus kolmosketjun pelaajasta, joka kamppailee kakkosketjun paikasta. Kolmoseen tuo riittää keskimäärin hyvin. Mutta jos katsotaan asiaa Jokerien kannalta, ei ne juurikaan mitään PPG juttuja seuraa. Sellainen 10-15 asiaa ennen niitä.

Erkan kärkihankinnoista koko Jokereiden johtoryhmällä oli taatusti todella paljon kokemusta, näkymystä ja ymmärrystä kuhunkin tarkoitukseen. Se on yhtälailla varmaa, että Keräsestä, O'Neillistä, Hishonista tai oikeastaan Niemestäkään ei vastaavaa datapankkia ollut olemassa rekryhetkellä.

Millä johtoryhmällä? Kekäläinen lähti ja vei datansa. Vuorisen data on Erkan ja Jalosen käytettävissä. Mutta siinä olet oikeassa, että suomalaiset JMA:sta Kapasen kautta naapurin Omarkin ja taas suomalaiseen Pikku-Hakkiin jne olivat kyllä tutumpia ja tiedettiin, mitä saatiin. Nyt ei vastaavia pelaajia ollut Jokerien rahalla saatavissa.

Sitten tietysti voidaan yhtä lailla vertailla Genowaytä Gundersoniin ja Larseniin. Häviää molemmille ihan kunnolla, mutta tästä on siksi vaikea kritisoida, että tuollaisten pakkihankintojen sarjaa on kovin vaikeaa jatkaa ikuisesti. Genoway on lopulta ihan mallikas haku, vaikka Jalonen käyttääkin häntä aivan liian vähän.

Genowayn vertaaminen Larseniin = Larsen. Samaa mieltä @Mike kanssa, että Gunderssonin kanssa voisi olla samaa tasoa. Genowayta peluuttaa Virta, ei Jalonen. Kun Helminenkin vastaa yv:n tehostamisesta, tämä kaksikko ainakin seisoo Genowayn edessä.

Sellaista kuulin, että Mäntylä oli alkujaan tulossa, mutta Kiinassa tienaa bruttona ja varsinkin nettona paremmin. Tiedä sitten, oisko ollut ratkaisu yv-pakin osalta.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Millä johtoryhmällä?
Meinasin Kurria, Vuorista, Erkkaa, Hanttaa, Makea ja Kallea. Johtoryhmä saattoi sanana olla huono.
Genowayn vertaaminen Larseniin = Larsen.
Mä en ihan tätä hiffannut.
Genowayta peluuttaa Virta, ei Jalonen. Kun Helminenkin vastaa yv:n tehostamisesta, tämä kaksikko ainakin seisoo Genowayn edessä.
Tämä on varmasti totta ja kun kritisoin Jalosta, kritisoin koko Jalosen valmennusryhmää.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
a) joukkue on hyvin koottu
b) joukkue on tasapainoisin verrattuna kahteen aikaisempaan KHL kauteen
c) valmennukseen homma ei tule ainakaan kaatumaan
a) On se edelleenkin tasapainoisesti koottu, Ainoastaan Keränen on sellainen lotto, että olisi pitänyt tajuta jättää väliin.
b) En ole kykenevä arvioimaan.
c) Mihin laariin kollektiivinen alisuorittaminen ja pelokas pelaaminen tasatilanteessa tai johdossa kaadetaan?

Juu. Ja viime kaudella kuulin, että olisi myös haluttu pitää, mutta sai sellaisia tarjouksia/tarjouksen muualta, että suomen verotuksella ei mitään jakoja siinä kilpailussa
Mulla oli käsitys, että Koukalia ei haluttu pitää ja olin siitä antanut mielessäni ruoskaa Kurrille. Näköjään aiheetta. Raha puhuu yli vaimonmielipiteiden...
 
Erkka tuli uutena lähes kokonaan vaihtuneeseen joukkueeseen ja liigaan, josta hänellä ei ollut lainkaan kokemusta ja pystyi silti saamaan joukkueensa suorittamaan hyvin. Jopa niin hyvin että voittoja tuli 40/60.

Siinä missä Erkka halusi joukkueeseen satavarmoja sotaratsuja kuten Hagman, Kapanen, Aaltonen, Koukal, Omark, Hahl, Väänänen ja Ohtamaa, Jalosella on ollut toisenlainen suhtautuminen. Erkka halusi pelaajia, joiden taso oli vakiintunut, Jalonen on valinnut Niemen, Keräsen, Anttilan, Salmisen, Marjamäen, Genowayn, Lauridsenin jne. Tuossa on jo monta täyttä kysymysmerkkiä. Liian monta.

Toki pelaajamarkkinat ja Jokerien tilanne niillä oli Westerlundin ja Jalosen aloittaessa erilainen, mutta se ei selitä kaikkea. Sen lisäksi, että liian monta pelaajaa on "anteeksi mitä" tai ainakin "anteeksi niinku mihin rooliin ajattelit" -osastoa, koko hommassa alkaa valmennuksen osalta olla turhan vahva neliskanttisen palikan tunkemisen pyöreään reikään maku.
Yritetään jotain sellaista peliä, mihin ei ole sopivia pelaajistoa eikä KHL:n kaltaisessa sarjassa välttämättä käytännön toteutuksen mahdollisuuksia ylipäätään. Toki kausi on pitkä, mutta sen verran hankalalta näyttää, että paljon pitäisi ennen kevättä tapahtua.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kyllä on Jalosen Jokereiden peli viihdyttävää ja sitä on ilta illan jälkeen ilo seurata. paSKA, paskempi, Jokerit.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Siis herranjestas, miettikää nyt oikeasti, millaisella hyökkäyskalustolla tänään mentiin:

Joensuu - O'Neill - Salminen. Ainut siedettävä ketju paperilla, jossa sentterinä pelaa JÄRKYTTÄVÄSTI alisuorittava laitahyökkääjä.

Keränen - Hishon - Anttila. Marko Vitun Anttila kakkosketjussa, KHL:ssä. Tarviiko muuta sanoa? No tarvii. Hishon ei ole päässyt omalle tasolleen, eikä tämäniltaiset ketjukaverit ainakaan auta löytämään sitä tasoa. Anttila on siedettävä nelosen rotaatiossa, mutta vittu kakkosketjussa. Ei saatana herätkää nyt siellä toimistolla. Ja Keränen. EI SAATANA VOI OLLA NOIN VITUN LAPANEN AMMATTILAISKIEKKOILIJA SAATANAN SAATANAN SAATANA!

Gymer - Niemi - Mäki. Gymer, monesko peli KHL:ssä? Niinpä. Monesko peli aikuisten pelejä? NIINPÄ? Pelasi sentään hyvin oma osansa. Niemi on hyvä, mutta siitä ei ole apua kun laiturit ovat mitä ovat. Mäki pelasin hyvin. Mutta Tomi Mäki ei ole KHL:n kolmosketjun pelaaja. Mäki oli SM-Liigaan hyvä nelosen roolipelaaja, mutta nyt pitäisi vetää monta astetta kovemmassa sarjassa kolmosessa. Toisella laidalla junnu.

Talaja - Wirtanen - Mäkinen. Tämä alkaa näyttää jo nelosketjulta. Liigaan. Mäkiselläkään ei noita kovia pelejä ole ihan liikaa alla.

SKA:n jokainen pelaaja, jokainen hyökkääjä ja varmaan moni pakkikin, mahtuisi tuohon hyökkäyskalustoon. Ykköskenttään. Eikä vain tämänpäiväisistä, vaan myös viltissä olleista pelaajista, jotka eivät mahdu kokoonpanoon.

Kattokaa oikeesti noita kenttiä ja verratkaa sitten vastustajan vastaaviin. Ja sanokaa mulle sitten, että vika on valmennuksessa. Pärjäiskö noilla ukoilla edes Liigassa?
 

Infinity

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, maajoukkue
Siis herranjestas, miettikää nyt oikeasti, millaisella hyökkäyskalustolla tänään mentiin:

Joensuu - O'Neill - Salminen. Ainut siedettävä ketju paperilla, jossa sentterinä pelaa JÄRKYTTÄVÄSTI alisuorittava laitahyökkääjä.

Keränen - Hishon - Anttila. Marko Vitun Anttila kakkosketjussa, KHL:ssä. Tarviiko muuta sanoa? No tarvii. Hishon ei ole päässyt omalle tasolleen, eikä tämäniltaiset ketjukaverit ainakaan auta löytämään sitä tasoa. Anttila on siedettävä nelosen rotaatiossa, mutta vittu kakkosketjussa. Ei saatana herätkää nyt siellä toimistolla. Ja Keränen. EI SAATANA VOI OLLA NOIN VITUN LAPANEN AMMATTILAISKIEKKOILIJA SAATANAN SAATANAN SAATANA!

Gymer - Niemi - Mäki. Gymer, monesko peli KHL:ssä? Niinpä. Monesko peli aikuisten pelejä? NIINPÄ? Pelasi sentään hyvin oma osansa. Niemi on hyvä, mutta siitä ei ole apua kun laiturit ovat mitä ovat. Mäki pelasin hyvin. Mutta Tomi Mäki ei ole KHL:n kolmosketjun pelaaja. Mäki oli SM-Liigaan hyvä nelosen roolipelaaja, mutta nyt pitäisi vetää monta astetta kovemmassa sarjassa kolmosessa. Toisella laidalla junnu.

Talaja - Wirtanen - Mäkinen. Tämä alkaa näyttää jo nelosketjulta. Liigaan. Mäkiselläkään ei noita kovia pelejä ole ihan liikaa alla.

SKA:n jokainen pelaaja, jokainen hyökkääjä ja varmaan moni pakkikin, mahtuisi tuohon hyökkäyskalustoon. Ykköskenttään. Eikä vain tämänpäiväisistä, vaan myös viltissä olleista pelaajista, jotka eivät mahdu kokoonpanoon.

Kattokaa oikeesti noita kenttiä ja verratkaa sitten vastustajan vastaaviin. Ja sanokaa mulle sitten, että vika on valmennuksessa. Pärjäiskö noilla ukoilla edes Liigassa?

No näinhän se on. Tällä rosterilla voisi pelata liigaa, koheloon ei vaan riitä ei millään. Ikävää tai jotenkin uskomatonta jos tähän joukkueeseen on saatu menemään sama määrä fyrkkaa kuin edellisien kausien joukkueisiin.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
SKA:n jokainen pelaaja, jokainen hyökkääjä ja varmaan moni pakkikin, mahtuisi tuohon hyökkäyskalustoon. Ykköskenttään. Eikä vain tämänpäiväisistä, vaan myös viltissä olleista pelaajista, jotka eivät mahdu kokoonpanoon.

Niin, ainoa asia, jota vähän ihmettelen tässä kokonaiskuviossa on se, että kuinka Rotenbergillä ei ole tämän enempää rahaa Jokereille, kun summat, joita on tuhlattu SKA:han ovat aivan älyttömät. Siis aivan poskettomia. Kyllä siinä täytyy olla takana jotain, kuten esimerkiksi se, että Rotenbergit haluavat Jokereista enemmistön ja yrittävät ajaa Hjallista ahtaalle enemmistöosuutensa kanssa. Ei tässä muuten ole mitään järkeä.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Keräselle ja Hishonille olisi nyt aluksi löydettävä korvaajat, mutta onko siellä oikeasti vapaana ketään ja onko meillä edes budjetissa tilaa? Sen jälkeen Raipe mahdollisimman kauas tästä organisaatiosta. Mies ei vain ole kykenevä toimimaan valmentajana. Sitten vain kädet ristiin ja toivoa että saikkuosasto tyhjenee ja taistellaan playoff paikasta.
 

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt pitäis äkkiä tehdä parin viikon reissu Siperiaan. Viime kaudella sieltä tuli täydet pisteet ja uskon Siperian opettavan tolle jengille hyvinkin paljon. Olkoon Novosibirskissä vaikka 40 astetta pakkasta, kunhan joukkue oppisi Siperiassa jääkiekkoa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Loukkaantumissuma, valmiiksi kapea materiaali ja lähes täysin epäonnistuneet hankinnat. Kolmas KHL-kausi on kyllä mennyt Jokereilla niin vihkoon kuin vain mahdollista. Kahdella aiemmalla kaudella joukkue, valmennusjohto ja joukkuejohto ovat taloudellisiin resursseihin nähden ylisuorittaneet, mutta tällä kaudella on menty toiseen ääripäähän.

Kalrssonin, Larsenin, Kozunin, Aaltosen, Sallisen ja Ohtamaan menetykset olivat pahempia kuin odotettiin etenkin, kun kukaan uusista miehistä ei ole pystynyt täyttämään heidän jättämiä aukkoja.

Parhaimmillaan ja täydellä rosterilla Jokerit on kuitenkin paljon parempi joukkue kuin tänään jäällä nähty,

Näen että Jokereiden mahdollisuudet mennä pudotuspeleihin riippuvat siitä miten hyvin joukkue välttyy loukkaantumisilta. Kovin monen avainpelaajan loukkaantumista joukkue ei näyttäisi kestävän.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Kurrilla ja Vuorisella on tietty iso vastuu epäonnistumisesta, mutta esim. O'Neilin hankinnasta ei heitä syyttäisi. Kuitenkin parhaassa peli-iässä oleva pelaaja, joka valittiin AHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi. Lähtökohtaisesti tuollainen pelaaja olisi huippuhankinta mihin tahansa eurosarjaan.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Ennen kun Jukka ja Raipe on lähtenyt vittuun Jokereista en aio katsoa peliäkään. Sekään ei tarkoita sitä, että hallille asti vaivautuisin, että tehkää ihan mitä lystäätte. Tämä on ehkä kaikkien aikojen pohjanoteeraus. Ylihintainen SM-Liiganjengi maailman toiseksi parhaassa liigassa. Tältä se näyttää.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Loukkaantumissuma, valmiiksi kapea materiaali ja lähes täysin epäonnistuneet hankinnat.

Näen että Jokereiden mahdollisuudet mennä pudotuspeleihin riippuvat siitä miten hyvin joukkue välttyy loukkaantumisilta. Kovin monen avainpelaajan loukkaantumista joukkue ei näyttäisi kestävän.
Kahdella ekalla kaudella oli loukkaantumissumaa ja kapea materiaali ja päästiin niin pitkälle kuin päästiin. Tänä vuonna ei olla parannettu vaikka nämä ongelmat varmasti tiedettiin. Päinvastoin. Ja tässä tulos.

Mitä tulee pleijareihin selvitymiseen, ketä kiinnostaa? Ekalla rundilla kuokkaan jotain miljoonajengiä, puolet joukkueesta taas sairastuvalla kuten viime keväänä.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Tähän esitykseen mikä tänään nähtiin niin kukaan varmasti joukkueessa ei ole tyytyväisiä. Nyt täytyy alkaa tehdä töitä joukkueena. Ei tollasta aneemista peliä jaksa kukaan katsoa. Päät painuu samantien kun vastustaja saa 1-0 johto-osuman. Oltiin sitten kotona taikka vieraissa, ihan sama. Peli esitykset on luokattomia. Ja tähtipelaajat eivät ole tähtipelaajia tällä hetkellä, vaan munattomia asennevammaisia henkilöitä jotka pelaa Jokereiden joukkueessa peliä nimeltä jääkiekko. Tämä on fakta. Halu on poissa. Se vaan pitää löytää takaisin ja äkkiä. Toivottavasti saadaan ensiviikolla takaisin Lauridsen ja KIPPARI Peter Regin, se helpottaisi vähän, mutta ei tietenkään kokonaan.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Kahdella ekalla kaudella oli loukkaantumissumaa ja kapea materiaali ja päästiin niin pitkälle kuin päästiin.
Niinpä, koska Jokereiden materiaali oli silloin leveämpi johtuen siitä, etteivät tämän kauden hankinnat ole pystyneet millään tavalla korvaamaan lähtijöitä.

Larsen ulos, Genoway sisään. Kozun ulos, Salminen sisään. Aaltonen ulos, Keränen sisään. Ohtamaa ulos, RIssanen sisään. Sallinen ulos, Marjamäki/Anttila sisään. Kaikissa näissä tulos oli Jokereille tappiollinen.

Lisäksi p-amerikan avut O'Neil ja Hishon eivät ole onnistuneet korvaamaan edes ikäloppuja Kapasta ja Hagmania.

Ja kyllä Jokerit sen farmin tarvitsisi jostakin. Liigasta farmijoukkuetta ei ymmärrettävästi ole saatavilla, koska Jokereiden farmisopimus minkä tahansa Liiga-seuran kanssa olisi kolaus Liigan imagolle.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Onkohan itse Jukka Jalonen maksanut sen verran paljon, että pelaajista on jouduttu hieman tinkimään?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Larsen ulos, Genoway sisään. Kozun ulos, Salminen sisään. Aaltonen ulos, Keränen sisään. Ohtamaa ulos, RIssanen sisään. Sallinen ulos, Marjamäki/Anttila sisään. Kaikissa näissä tulos oli Jokereille tappiollinen.

Lisäksi p-amerikan avut O'Neil ja Hishon eivät ole onnistuneet korvaamaan edes ikäloppuja Kapasta ja Hagmania.

Ja kyllä Jokerit sen farmin tarvitsisi jostakin. Liigasta farmijoukkuetta ei ymmärrettävästi ole saatavilla, koska Jokereiden farmisopimus minkä tahansa Liiga-seuran kanssa olisi kolaus Liigan imagolle.

Tässä ongelmat. KHL on tasollisesti hyvä liiga, joten playoffeihin ei oikeastaan enää ole asiaa. Maksimisijat jossain 7-8, mutta niillä saa vastaansa superjoukkueen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös