Jokerien valmennus 2012–2013: Lämsä, Valtonen, Virta & Ketterer

  • 420 465
  • 1 182
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Jotenkin silti tuntuu että Summanen voisi sopia hyvin meidän perinteisesti paljon isoja egoja sisältävään pukukoppiin. Käsittääkseni maajoukkuessa ja Venäjällä Summasella meni lähinnä sukset ristiin kahden yksittäisen pelaajan (Jagr ja Niinimaa) kanssa eikä mitään koko joukkueen ilmapiirin myrkyttymistä alá Dufvan JYP nähty.

No ei se kai ihan noinkaan mennyt ja Rapperswilissä sama tarina,

Venäjän keikan highlighsit ja Rapperswil: "Summanen toimi seuraavaksi Rapperswilin päävalmentaja alle vuoden Sveitsin liigassa, ja hänet erotettiin joulukuussa 2009. Syyskuussa 2009 Summanen haukkui joukkueensa ja osoitti suosiota vastustajan maaleille eikä Rapperswilin pelaajat enää tämän jälkeen halunneet pelata valmentajalleen. Summanen oli myös hyökännyt sanallisesti joukkueen lääkärin kimppuun pukukoppikäytävällä. Summasen käytös johti tappiokierteeseen, jolla seurajohto perusteli potkut."

Ja mitkä ne saavutukset ovat 2004 jälkeen? Muutakuin kilarit kuin ei kestä paineita. Eivät mitkään.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Jos Jokereita/kannattajia kiinnostaa menestys niin Risto Dufva on itsestäänselvä valinta. Uimalakki osaa organisoida varsinkin hyvän materiaalin omaavan joukkueen pelaamaan pomminvarmasti tuloksekasta kiekkoa. Ei tämän päivän liigassa pitäisi olla enää "hyivittueituotakoskaanmeille"-ajattelumallia vaan koska kilpailu on kovaa niin tulee valita parhaat jos se/ne on saatavilla.

RD vetäisi varmasti pitkän 3-4 kauden projektin jonka aikana koko urheilullinen puoli tulisi lopullisesti kuntoon. En usko EW:lla olevan halua tai valmiuksia vastaavaan projektiin, jotenkin änkyrä kuva on miehestä jäänyt allekirjoittaneen verkkokalvoille.

Eli ottakaapas vaan RD avosylin vastaan jos vain hänet saatte. Myös Turkuun RD on minun puolestani tervetullut, Bob Hopesta huolimatta. RD osaa totisesti hommansa.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ehdoton ei RD:lle. Nuoret jokerilupaukset tarvitsevat "pelaajien valmentajaa", ei isä aurinkoista. Megalomaanisen pitkä miinus myös super omahyväisestä persoonasta.
 

Tuoppi

Jäsen
Joten Käsittääkseni maajoukkuessa ja Venäjällä Summasella meni lähinnä sukset ristiin kahden yksittäisen pelaajan (Jagr ja Niinimaa) kanssa eikä mitään koko joukkueen ilmapiirin myrkyttymistä alá Dufvan JYP nähty.

Toki yksittäisiä nimiä on nostettu julkisuuteen mutta kyllä noissa jutuissa on (tietääkseni) paljon isompia asioita ollut taustalla kuin se että Niinimaa tai Jagr on velliperseitä. Todennäköisesti nekin pelaajat jotka pitää Summasesta ovat suurinosa näitä entisiä Jokereiden ja IFK:n pelureita jotka eivät ole pelanneet Summasen alaisuudessa ainakaan sitten maajoukkuepotkujen, jonka jälkeen Summaselta on homma mitä ilmeisemmin lähtenyt ihan täysin lapasesta.

Itse en enää usko siihen myyttiin että Summanen on vain todella vaativa valmentaja joka joskus vähän suutahtaa ja sitä eivät muutamat velliperseet kestä. Ja että Rami on muutaman velliperseen takia potkittu ulos lähes kaikista jengeistä missä on ollut.

edit. Mulkerohan RD:kin on mutta ilmeisesti enemmän silleen "perinteiseen" Hannu Jortikkamaiseen tyyliin. Tiedä sitten onko se yhtään perempi juttu esim. nuoria ajatellen.
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
Mä en usko, että sillä on merkitystä onko koutsi mulkero vai ei. Jokainen SM-tasolla joukkupelejä pelannut jantteri tietää, että merkitsevää on se, onko koutsilla annettavaa ja osaamista vai ei.

Pulu diggas Jortsusta, koska se anto sen pelata ja Jore uskoi Pulkkisen kykyihin. En itse pidä RD:eetä minään ultrapuolustavana koutsina. Kyllä Jyp pelasi monesti todella hyvää hyökkäyspeliä ja käänsi peliä todella nopeasti. Ylivoima oli myöskin tappavaa ja jengi jyräsi konemaisesti voitosta voittoon.

Ei Uimis ole oma suosikkinikaan, mutta toisaalta uskon monen muun tavoin hänen olevan aikamoinen kullan vuolija. Näytöt sekä Jukureista että Jypistä ovat kovaa luokkaa.

Pari miinusta kuitenkin on; Uimiksen pelikirja ei ole Jokeri-kiekkoa, vaan jotain Summasen ja Rautakorven välistä. Lisäksi se vatun kahvaaminen...
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Keklun pitää saada robotin soppariin peruukki-pykälä. Näytöt ovat kiistattomat, mutta en siltikään hyppisi riemusta RD:n tulosta Jokereihin. Toki tämäkin voi sitten muutaman kauden ja tuplamestaruuden jälkeen muuttua tämä mielipide.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Itselläni vahva luotto Westerlundin jatkoon. Olisi aika uskomatonta jättää pesti puolentoista vuoden jälkeen, kun on ensin puhunut pitkäjänteisestä työstä. Tosin jonkun nimimerkin kirjoittama tarina Westerlundin sitoutumisesta työhönsä laittoi kyllä vähän miettimään.

RD kuulosti aluksi aika vastenmieliseltä vaihtoehdolta, muistaen minkälaista kahvaamiskiekkoa JYP pelasi tämän alaisuudessa monet kaudet. Nyt kun on vähän sulatellut asiaa, niin kyllähän tänne sellainen koutsi tarvitaan, jolla on kokemusta voittamisesta. RD on kuitenkin pääasiassa ollutkin voittava koutsi, joskin playoff-saldo onkin vähän heikko, mutta jos kahvaamiskiekot sun muut Valtralandian perinteet pystytään pitämään loitolla, niin tervetuloa vaan.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt kun tätä valmentajakysymystä on sulatellut hetken, niin täytyy sanoa että Erkan heittäessä hanskat tiskiin on R2D2 paras vaihtoehto esiin heitellyistä nimistä. Vaikka television ja median läpi tutustuttuani suorastaan inhoan Ristoa ja hänen persoonaansa, osaa mies kieltämättä laittaa jengin hyville raiteille. Jokereiden menestys on tärkeämpää minulle kuin yhden henkilön ärsyttävyys ja siksi laitetaan varovainen peukku pystyyn Duffelille parilla reunaehdolla:

Maksava yleisö haluaa nähdä voittavaa ja viihdyttävää peliä, joten pelikirjaa pitää päivittää sen verran että jarruttaminen on toissijaista uskomattoman hienojen hyökkäyskuvioiden ja fantastisen hyvän liikeen viedessä päähuomion.

Nykytähdet kyetään pitämään joukkueessa ja luoville taikureille annetaan vapauksia toteuttaa omaa luovuuttaan pelisysteemin sisässä.

Nuorisolle annetaan vastuuta sopivasti ja tilaa kehittyä juuri luovassa pelissä, ei ainoastaan määrättyjen raiteiden ajelussa.

Mielummin kuitenkin Erkka pitkällä sopparilla. Mutta R2D2 kehiin jos Erkka pystyy antamaan vain 95% panoksen. Ei sitä väkisin pidä kehissä pitää jos ei huvita sitoutua.
 

Dynamo#79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Huuhkajat, KD
Jokereiden menestys on tärkeämpää minulle kuin yhden henkilön ärsyttävyys ja siksi laitetaan varovainen peukku pystyyn Duffelille parilla reunaehdolla:

Maksava yleisö haluaa nähdä voittavaa ja viihdyttävää peliä, joten pelikirjaa pitää päivittää sen verran että jarruttaminen on toissijaista uskomattoman hienojen hyökkäyskuvioiden ja fantastisen hyvän liikeen viedessä päähuomion.

Nykytähdet kyetään pitämään joukkueessa ja luoville taikureille annetaan vapauksia toteuttaa omaa luovuuttaan pelisysteemin sisässä.

Nuorisolle annetaan vastuuta sopivasti ja tilaa kehittyä juuri luovassa pelissä, ei ainoastaan määrättyjen raiteiden ajelussa.

Jos Dufva halutaan, niin silloin pitää haluta Dufva myös kaikkine heikkouksineen. Seppänen yritti muuttaa Dufvaa pelaavammaksi, kiekollisemmaksi ja luovemmaksi täksi kaudeksi ja lopputulos on tiedossa. RD on RD eikä muuksi muutu. Ehdot voidaan saman tien unohtaa.

Ja jollain Jypin aikaisilla laukaus- tai maalitilastoilla RD:n pelityyliä on turha puolustella. Ei Dufvan Jyp ollut ultrapuolustava varsinkaan kotikentällään, mutta toisin kuin liigan tämän hetken kuumimmat joukkueet KalPa ja Pelicans (sekä varauksin Jokerit), Dufvan Jyp ei pyrkinyt pitämään kiekkoa, vaan se pyrki välittömästi kiekollisena laukaisu-/maalintekopaikkaan, jonka jälkeen oltiin heti valmiita jälleen puolustamaan kiekottomana, jotta vastustaja ei pääse vastahyökkäyksiin. Jypin materiaalilla RD:n pelikirja toimikin erinomaisesti runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä, jossa vastustajan pelityyliin pystytään taktisesti helpommin keskittymään, nämä ns. kiekkokontrollijoukkueet pyyhkivät Jypillä lattiaa huomattavasti heikommalla materiaalilla.
 

Mao

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SuKiKa, TuKi, Slavia Praha
Aamun HBL:ssa oli jotakuinkin sivun mittainen juttu valmentajakandidaateista. Inforuudussa käytiin läpi kaikki potentiaaliset nimet ja mahdollisten neuvottelujen tilanne. Dufvaa oltiin viemässä kovaa kyytiä Raumalle, jolloin Jokerien haavin pohjalle mätkähtäisi Kari Jalonen. Lähteenä olivat vain "Hufvudstadsbladetin saamat tiedot", joten tiedäpä näistä. Kumman kovalla kiihkolla aiheesta kuitenkin keskustellaan Jatkoajan tuolla puolenkin.
 

Kikkarelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jotenkin on vaan sellanen kutina, ettei Dufva eikä etenkään Nokka ole tulossa meille valmentamaan. Ihan mutulla sanon, että jos Erkka ei tosiaankaan jatka niin J. Jalonen tai sitten Pohjois-Amerikan haku käskyttää Jokereita ensi kaudella.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
J. Jalosta itsekin veikkaisin. Onhan meillä ennenkin vedetty kahta duunia samaan aikaan ja maajoukkuevalmentaja on poissa käytöstä vain noiden turnauksien ajan, jolloin ei ole matseja muutenkaan. Kyllähän Lämsä voi silla aikaa hoitaa tuurauksen.
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Suomikiekko.fi:n haastattelussa Erkka Westelund.

"Nykyinen sopimuksesi päättyy tähän kauteen. Onko seura tai oletko itse asettanut mitään aikarajaa ensi kauden suunnitelmien lukkoon lyömisestä?
Ei ole mitään takarajaa, mutta mitä nopeammin asiat saadaan kuntoon, sen parempi kaikille. Eiköhän maaottelutauko ole myös näiden asioiden eteenpäinviemiselle hyvää aikaa."

Tuosta vastauksesta voisi päätellä että ei jatkaminen mikään poissuljettu asia ole.
 

Scade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suomikiekko.fi:n haastattelussa Erkka Westelund.

"Nykyinen sopimuksesi päättyy tähän kauteen. Onko seura tai oletko itse asettanut mitään aikarajaa ensi kauden suunnitelmien lukkoon lyömisestä?
Ei ole mitään takarajaa, mutta mitä nopeammin asiat saadaan kuntoon, sen parempi kaikille. Eiköhän maaottelutauko ole myös näiden asioiden eteenpäinviemiselle hyvää aikaa."

Tuosta vastauksesta voisi päätellä että ei jatkaminen mikään poissuljettu asia ole.

Voi toki paatella, tai olla paattelematta. Oikeastaan ainoa johtopaatos on se, etta seura ainakin viela haluaa pitaa tilanteen salaisena, oli sitten neuvottelut kaynnissa tai ei. Loppuen lopuksi tuo nyt on aika ymparipyorea lausunto.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Toisaalta, jos Erkka ei halua jatkaa, niin K.Jalonen lienee paras vaihtoehto saatavilla olevista. Ainakin voittaisi Dufvan satanolla.
Miksi? Saatanan rasittavia itkijöitä molemmat. Dufvalla sentään on oikeasti toimiva pelisysteemi ja välillä ihan hauskoja vitsejä.
 
Suosikkijoukkue
Chisu! (Kesätyttö 2012 -skabassa PMMP:n Mira)

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Onko Erkka Westerlund jossakin sanonut, ettei jatka enää kevään jälkeen? U-totalin selostaja mainitsi moneen kertaan Erkan ilmoittaneen jättävänsä Jokereiden valmentamisen keväällä.
En tosin laita paljoa painoa tämän "kiakko"-miehen jutuille, mutta ihmeen totena se näitä hoki.

Duffa...? Nokka...? Ei nyt kuitenkaan...eihän!?

Mites olis Matti Väisänen? Se ei ainakaan kovin helpolla lähtis kesken?
 

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko Erkka Westerlund jossakin sanonut, ettei jatka enää kevään jälkeen? U-totalin selostaja mainitsi moneen kertaan Erkan ilmoittaneen jättävänsä Jokereiden valmentamisen keväällä.
En tosin laita paljoa painoa tämän "kiakko"-miehen jutuille, mutta ihmeen totena se näitä hoki.

Eipä tuo ole mitään sellaista sanonut vaan päinvastoin, kuten tuossa Tuomaksen linkittämästä jutustakin käy ilmi. Neuvotellaan siis vielä ja Erkankin toiveissa on että mj-tauolla saataisiin päätökset tehtyä ja mahdollisesti nimet paperiin..
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Kekäläisen vanha kaveri R. Summanen sen sijaan voi olla hyvinkin potentiaalinen nimi uusvanhaksi Jokerivalmentajaksi, mikäli Westerlund ei jatka tehtävässään.
Oo hiljaa siellä tai Raato karauttaa Tikkurilasta peltijunalla halaamaan Kiva-Harria!

Tätähän moni toivoisi Rinkelinmäellä. Ei tosin pelaajat.

Summanen ei Jokereita valmenna enää koskaan.
 
Suosikkijoukkue
Chisu! (Kesätyttö 2012 -skabassa PMMP:n Mira)
Oo hiljaa siellä tai Raato karauttaa Tikkurilasta peltijunalla halaamaan Kiva-Harria!

Tätähän moni toivoisi Rinkelinmäellä. Ei tosin pelaajat.
Lupaatko?

Näinhän se nimittäin on, ja itsekin lukeudun ehdottomasti tuohon toivojien suureen joukkoon. Turhaan, tosin. Ketjun aiheesta vielä sen verran, että eiköhän Erkan jatko Jokereissa ole se todennäköisin skenaario ensi kautta ajatellen.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Ihmettelen jos Erkka ei jatka. Silloin on jotain isompaa taustalla. Erkan jatkoa puoltaa ainakin se, että jo nyt on nähty ettei Jokereille löydy pysäyttäjää KUN paketti pysyy kasassa. Se on huikean tiivis ja saatanan kova paketti. Koko ajan myös mennään eteen päin. Haluan nähdä Erkan Jokeripaketin vuoden päästä. Sen on pakko olla huikea!

Jos Erkka jättää plaanissa kulkevan aluksen, niin vaikea on keksiä äijää tilalle. ÄrDeetä ei ikinä, K.Jalonen sama juttu. Hakisin silloin jonkun Keklun tutun P-Amerikasta.
 

veivari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston,Jokerit
Ensi vuoden valmennusta johtaa Tomi Lämsä , apuna Hantta Virta ja Tomek Valtonen . Tällä mennään , loistavaa, Lämsä, paras tulevaisuuden valkku!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös