Jokereiden otteet kaukalossa kaudella 2011-12 - Erkan kädenjälki

  • 485 611
  • 1 460

Porvari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Suhteellisen pieni, mutta pippurinen jokerifanijoukko vei jo totuttuun tapaan valtavalla miesylivoimalla paikalla olleita HIFK-faneja ihan sata-nolla.

Et ole tosissasi. Hyvä ystäväni, jokerifani, joka oli ottelua katsomassa sanoi, ettei enää kehtaa pukea jokerivärejä näiden "fanien" vuoksi. Vaatii kuulemma jo vähän luonnetta kehdata myöntää olevansa jokerifani.

Kovimmat huudot olivat "Pissa på IFK" ja "Hata IFK". Kun vastustaja teki maalin tai joutui jäähylle puolet "fanikatsomosta" näyttää keskisormea ja simuloi kädellään runkkausliikettä. Puhumattakaan siitä kun räkää syljettiin Jokelan niskaan kun kurvasi jäähyboksiin.

Tiedän, että jokerifanien keskuudesta löytyy paljon aikuisia järkeviä ihmisiä. Puhdistakaa siis sisältäpäin joukkoanne ja poistakaa nuo idiootit katsomosta.

Ja hei, mikä Itä-Helsinki?

Sorry nyt tästä offtopicista mutta olen kauan jo harkinnut tarttuvani tähän ja myönnän provosoituneeni tuosta Variksen viestistä. Mitä tuo fanijoukko eilen esitti ei ole kannustamista vaan todella huonoa kasvatusta ja käytöstä.
 

Sape28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jumalauta. Kauden eka peli kyseessä ja hallitseva Suomen mestari vastassa, missä oli meidän jätkien tunne??!! Kuten joku jo kirjottikin, niin aika ämmämäistä meno kaukalossa oli. No kyseessä vasta eka matsi, mutta jotain jäi käteen tästäkin vai jäikö...
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues

Ensiksi haluan mainita jotta tulee tarpeeksi selkeästi esille, että tuomitsen räkimisen, Pissa på ifk -huudot, Granlund-pilkkalaulut ynm. skeidan. En osallistunut tuohon toimintaan vaikka Jokerikannattajien katsomossa olinkin.

Mutta siltikin Jokerikannattajat varmaan 75% ajasta kannattivat omiaan erittäin hyvin ja äänekkäästi siinä missä HIFK-fanit olivat hipihiljaa maalien jälkeistä tuulettelua ja lopun standing ovationia lukuunottamatta, tämän myöntäminen tuntuu olevan vain monille HIFK-kannattajille hyvin vaikeaa, vaikkakin ymmärrän että Pissa på ifk -huudot "kuulee" helpommin . Yllä mainitsemistani huonoista ja ikävistä seikoista huolimatta seison joukkueeni rinnalla mieluummin äänekkäässä mutta aina välillä epäasiallisuuksiin syyllistyvässä porukassa, kuin sellaisessa porukassa joka istuu matsissa kädet taskussa ja suu visusti kiinni. Mainittakoon vielä, että mielestäni (HIFK:n ?) järkkärit kehuivat meitä äänekkäästä kannattamisesta poistuessamme katsomosta.

Kuten olen jo maininnut, HIFK:llakin on omat ajoittain epäasiallisuuksin syyllistyvät kannattajansa, he eivät vain käy jääkiekko-HIFK:n peleissä isolla ryhmällä kovin usein ja näin ollen jääkiekko-HIFK:n kannattajille syntyy kuva, että ainoastaan Jokerikannattajat osaavat olla remuavia idiootteja.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Jos Kerälä jatkaa jäätymistään tulevissakin peleissä niin onneksi meillä on kokoonpanossa yksi parhaimmillaan aika maaginen sentteri joka tällä hetkellä taitaa mennä enemmän tai vähemmän hukkaan laidalla pelatessaan. Aika perverssiä mutta melkein jopa toivoisin että LKP-kenttä ei toimisi niin saataisiin Eaves takaisin keskelle. Siitä mihin tämä jättäisi Kerälän en osaa sanoa ja olisihan sekin kyllä hienoa että miehen kehitys jatkuisi positiivisena eikä Antti jäisi "yhden kauden ihmeeksi". Silti jostain syystä haluaisin ehdottomasti nähdä Eavesin sentterinä.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Katsomossa oltiin.

IFK teki aika hyvin paikoista maalit, osin tuurilla, mutta kuitenkin. Ihan vakuuttavaa oli niiden meno, vaikka puolustajia puuttu.

Sitten meistä. Toki uusia jätkiä tuli suurennuslasilla katsottua. Ykkösessä Hardt oli yllättävän hyvin messissä kahden virtuoosin kikoissa. Ja Eaves oli selkeesti Narripakan paras eilen. Filppula tulee olemaan hyvä.

Wallen aivan liian pieni näihin peleihin. Tulee viime vuoden Gallagher mieleen. Koko ajan selällään. Ei jatkoa. Lahdella oli yritystä, mutta laihaks jäi. Jotenki Pulua kaipas koko ketju.

Kalus oli pirtee, ja ajeli kaikkea mikä liikku. Katellaan vielä pari pelii. Kolmosessa menee, mutta onko tarvetta? Hahl todella näkymätön, varmaan parantaa? Rita kanssa yössä, kaipaa lisää käsiä viereen.

Nelonen oli kauttaaltaan hyvä, Tyrväinen positiivinen energiapakkaus.

Pakeista Nordlund haki yv:llä pelkästään vetoa, eilen ei vielä osunut. Dehner pirtee, myös Kivistö oli saanut potkua lisää kesän aikana. Väänänen oli aika tutkalla. Tuhkanen oli alussa kuutamolla, mutta loppua kohden paransi huikeasti. Eronen pelas ihan ok, perus pikkunäppärää. Manelius pelas ja meni muiden mukana. Kaikin puolin puolustuksella oli vähän vaikeuksia aluks päästä omista, mutta loppua kohden päästiin ihan hyvin eteenpäin, vaikka IFK veti alusta loppuun ylhäältä kiinni.

Sitten Kilpeläinen. Auts, ei vakuuttanut ainakaan tässä ottelussa. Pomppi, sylki, pari helpohkoa. Varaa on parantaa paljon...
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Wallen aivan liian pieni näihin peleihin. Tulee viime vuoden Gallagher mieleen. Koko ajan selällään. Ei jatkoa.

Kalus oli pirtee, ja ajeli kaikkea mikä liikku. Katellaan vielä pari pelii. Kolmosessa menee, mutta onko tarvetta?
Itse laittaisin Wallenin aika nopeasti ulos. Kalusille on käyttöä ja mukava nähdä kaveria joka laittaa kroppaa likoon ja saa vastustajat raivon partaalle myös jutuillaan. Jatkoon, hieno mies!
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Jokerit - Luleå

Laitetaan nyt tänne pari kommenttia eilisestä, vaikka pääosa taisikin jo taiteilla ranskalaisensa harkkapeliketjuun.

Ottelun hahmot Filppula, Tuohimaa ja Väänänen. Ensimmäinen taiteili ykkösosuman komella rystynostolla, toisen maalin survoi maaliviivalta. Filppula rauhoitti, kikkaili ja syötteli ollen selvästi pelin paras jokeri. Mainittakoon että nuorempi Filppula seurasi veljensä peliä katsomossa. Yhtä kaikki, #81 tulee olemaan kovaa valuuttaa ensi kaudella. Neljä kautta, kiitos Kekäläinen.

Tuohimaa säväytti ottaen kaiken mahdollisen kiinni. Suurimmat ongelmat paluukiekkojen hallinnassa, mutta muutenhan kaveri on teknisesti kypsää kamaa. Ohjaa peliä hyvin. Ilahduttavaa oli myös nähdä miehen vapautuneet tuuletukset matsin jälkeen.

Ozzy hoiti hommansa jälleen ja pystyi jopa kiekollisena kelvolliseen peliin. Pari hassia omassa päässä mutta paikkasi paljon myös muiden erheitä.

Klingberg kiekollisesti paras pakkimme. Nordlund yrittää ja uskaltaa jopa liiaksi asti. Siitä kuuluisasta vedosta ei nähty kun häivähdys, mutta eipä paikkojakaan oikein ollut.

Niemi hakee taklauksia tuttuun tapaan ja tuntui jopa osuvan niillä hyvin. Tyydyttävä suoritus ja paljon vastuuta. Tarvitsee nopeajalkaisen aisaparin; Dehner-Niemi? Tuhkasen pojalle tunnustus ennakkoluulottomasta pelistä.

Pahimmat pettymykset Pulkkinen sekä Wallen, joskin Teemulle synninpäästönä reissun tuottama väsymys. Wallen ei tehnyt oikeastaan mitään oikein, ja paljon saa tapahtua jotta ansaitsisi jatkon.

Kokonaisuutena välttävä suoritus. Kontrolloidut hyökkäykset olivat vähissä, joskin pakkien oman pään rauhoittaminen onnistui hyvin. Liikaa jäähyjä vaikka tuomareilla taisikin olla eilen aika herkkä päivä. AV:lla vedot peitettiin hyvin. YV:n kiekonliikuttelu mukavaa katseltavaa (Filppula).

Yhteenvetona, tyytyväinen tässä ei voi olla mutta suuria huoliakaan ei ole. Joukkue pelaa fyysisesti, uhrautuvaisesti ja kiekkoa kontrolloiden, joten parempaa on lupa odottaa.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Näin tilastoseurannan mukaan, minusta tuntuu, ettei tuo alivoimapelaaminen ole vielä valmista ollenkaan. Taas meni pari maalia omiin alivoimalla. Kausi on alussa tiedetään. Siihen pitää myös panostaa, mutta toki viisikkopeli on tärkein tavoite tässä vaiheessa saada kuntoon.
 

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Siis onko meillä nyt kaksi ketjua koskien Jokereiden esityksiä kaudella 11-12? Keklu vs. Erkka? Vai onko tää nimenomaan peliesityksiä koskeva ketju ja se "alkuperäinen" Jokereiden tekemisiä laajemmalla rintamalla seuraava ketju? Eiks mee liian vaikeeks?
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Siis onko meillä nyt kaksi ketjua koskien Jokereiden esityksiä kaudella 11-12? Keklu vs. Erkka?
Kekun kädenjälki-ketju lienee verrattavissa Joukkueen rakennus kaudelle X-ketjuihin ja täällä ihan nimensä mukaisesti keskustellaan sitten pelitavasta ja -esityksistä. Toisaalta sekin menee tällä hetkellä sekaisin harjoituspeliketjun kanssa, joten vaikeaa on.

Kiva olisi muuten kuulla paikallaolijoilta (Ikijokeri?) jotain rapsaa ottelusta. Liveseurannan perusteella lienee syytä olettaa, että Ossi, Eero ja HFE sekä LKP pelasivat ihan kelpo ottelun, mutta miten kulki muilla?
 

Järä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiva olisi muuten kuulla paikallaolijoilta (Ikijokeri?) jotain rapsaa ottelusta. Liveseurannan perusteella lienee syytä olettaa, että Ossi, Eero ja HFE sekä LKP pelasivat ihan kelpo ottelun, mutta miten kulki muilla?

Pelihän oli ihan nättiä, eikä Slavialla käytännössä ollut mitään jakoa 5 vs. 5 pelissä. Slavian ensimmäinen maali tuli 5 vs. 3 ylivoimalla ja toinen maali myös ylivoimalla Ossin huonon purun jälkeen. Muutoin Slavia painosti ainoastaan alussa, jolloin Eero napsi varmasti torjunnan toisensa perään nollaten vastustajan yritykset. Jos mies tuolla tasolla jatkaa, niin saa luottamukseni.

Epäonnistujia ei Jokereista juuri voi listata vaan suoritus oli kauttaaltaan tasainen. HFE tuttuun tapaan liekeissä, tosin Hardt missasi parikin kavereiden järjestämää avopaikkaa, mm. tyhjän maalin odottaessa edessä onnistui kilauttamaan vielä tolppaan, mutta eiköhän tuo vielä osu ennemmin tai myöhemmin.

LKP alkaa palailla tasolleen, erityisesti Kerälän peli oli pirteää. Molemmille laitureille maalit. Ensimmäisessä klap-klap-klap tyyliin, josta Pulu nakkaa lopuksi sisään kulmalta. Jaskan maali puolestaan läpiajosta hallittu suoritus.

Kolmonen pelaa mukavasti. Kalus olisi mainio vahvistus, mikäli Ruutu ei ole tulossa. Pelaaja on todella viihdyttävä agitaattori, joka hakee pommia pommin perään ja käy hiillostamassa vastustajaa pelitilanteiden jälkeen.

Nelosessa rotaatiopelaajina tällä kertaa Ruuttu ja Hännikäinen. Molemmilta ok suoritus, mutta väistämättä kyseinen ketju on kauden alkaessa joka tapauksessa muodossa Mäki-Heino-Tyrväinen aiempien harkkapelien näyttöjen perusteella.

Puolustusosastolta ei oikeastaan suuremmin mitään mieleenpainuvaa. Dehnerin maali meni roikkukiekkona maaliin. Ossilta pari nättiä pommia ja AJ:lta jälleen perusvarmaa tekemistä. Tai no, nähtiin kauden eka harhasyöttö, mutta ei tuosta mitään vaaramomenttia syntynyt. Tässä alkaa oikeasti odottaa AJ:n palaavan vanhalle tasolleen.

Summa summarum: Kompakti esitys, jossa ei Slavialla juurikaan jakoa. Peli näyttää toimivan myös vieraskaukalossa.
 

Filosofem

Jäsen
Harkkamatseja on seurattu tilastojen ja raporttien kautta, joten laitetaan niiden perusteella muutama mielikuva ja mutu:

- Parilla edelliskaudella ollaan oltu jo harkkamatseissa ne kuuluisat "pari viikkoa" aikataulusta jäljessä. Nyt tulosta on tullut ja paikka ET:n lopputurnauksessa on omissa käsissä. Vaikka pelisysteemi ei vielä toimi läpi ottelun, se toimii riittävän usein.
- Hyökkäyksessä on osaamista laajalla rintamalla. Filppula-Eaves on tuhoisa kaksikko ja LKP "kakkosketjuna" tulee tekemään kovaa jälkeä. Hahl-Rita on niin ikään toimiva, molempiin suuntiin taisteleva pari.
- Selkeä nelosketju Mäki-Heino-Tyrväinen. Ihan puistattaa, että tovi sitten nelonen oli muotoa ynnä muut eli jotain Saarinen-Juutilainen-Hämäläinen.
- Junnut ovat pelanneet todella hyvin. Ruuttu, Teräväinen, Koski, Hännikäinen ovat saaneet vastuuta muualtakin kuin nelosesta, eikä mua pelota pätkän vertaa kun runkosarjassa nämä jätkät pääsevät paikkaamaan myös ylempien ketjujen poissaoloja. Nyt viime pelissä nähtiin, että taitava Teräväinen sopii profiililtaan erittäin hyvin Hahlin ja Ritan rinnalle (mikäli vain fysiikka riittää liigatasolle) ja Ruuttu pystynee paikkaamaan esimerkiksi Janne Lahtea.
- Zoltan ja Tuohimaa haastavat ihan tosissaan Kilpeläisen maalilla. Kumpi noista sitten vakiinnuttaakaan paikkansa kakkosmolarina, niin toivottavasti saa kunnon siivun pelejä alleen. Itse ehkä toivoisin Tuohimaalle paljon pelejä Vantaalla ja Zoltanille jatkosopimus ja pelejä sellaiset parikymmentä edustuksessa, mikäli otteet jatkuvat hyvinä ja Kilpeläinen ei floppaa.
- Kaiken kaikkiaan Jokereilla on mahtava runko kasassa myös tulevia kausia silmällä pitäen. Tämä on toki Kekäläisen kädenjälkeä (eli toisen ketjun asiaa).

- Ylivoima ei tuota tulosta niin paljon kuin voisi toivoa. Tässä selkeä parannuksen paikka ja tähän Erkan tulee kiinnittää huomiota yhä enemmän. Enää ei saa hukata 5-3 tilaisuuksia ja yv-prosentin tulisi olla huomattavasti korkeampi.
- Puolustajista ei ole löytynyt taaskaan tulivoimaa. Onko niin, että Dehner on ainoa pakki, joka on saanut kiekon maaliin (ja sekin vain kertaalleen)? Tämän lisäksi pakeista on kerran onnistunut try-out mies Tuhkanen, joka ei saanut sopparia. Nordlundin pyssyn on löydettävä jatkossa maaliin.
- Siihen nähden, miten hyvin Filppula-Eaves toimii, on kummallista, että Hardt ei ole saanut maalitiliä auki. Uskon kuitenkin, että kovaa pelaava Hardt sopii passelisti tämän kaksikon rinnalle ja tulostakin alkaa tulla runkkarin alkaessa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Täältä intistä ole juuri muuten, kuin tilastojen ja raporttien perusteella tullut seurattua, aika samanlaisia ajatuksia on herännyt, kuin yllä. Hyvältä näyttää. Etenkin miellyttää, että meillä on kaksi tehokasta hyökkäysketjua, eikä sovi unohtaa, että etenkin hahl on myös napsinut paljon pisteitä. Usein on ollut se yksi toimiva kenttä ja sen päälle läjä kovia nimiä, joiden heräämistä on odoteltu ja odoteltu.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Teoriassa tuon YV:n pitäisi olla tehokasta jos katsoo keitä sinne askiin on heittää. Ykkös-yv rakentunee Filppulan, Eavesin ja Nordlundin ympärille ja kakkos-yv:n hoitaa LKP + Klingberg. Tähän puuttuvat palaset porukasta Hardt, Rita, (Kalus), Dehner, Eronen.

Pitäisi toimia...
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Näkisin että avain toimivaan erikoistilannepeliin on pitkälti siinä, että pelaajat tuntevat toisensa ja toistensa liikkeet erinomaisen hyvin. Näin ei meillä (vielä) ole, johtuen siitä vaihtuvuus oli kesällä jälleen suurta ja uusia pelaajia on joukkueessa hyvin paljon. Laadun puutteeseen erikoistilannepeli ei tule kaatumaan, se on varma, eliittitason puolustavien senttereiden Heinon ja Hahlin varaan rakentuvat erinomaiset av-parit ja mahdollisia yv-rotaatioita on täällä esiteltykin jo useita.
 

Acid

Jäsen
Yv:stä sen verran, että odotan Erkalta tekoja. Väänänen pois sieltä. Filppula-Pulkkinen kaksikkoa täytyy kokeilla edes yv:llä yhdessä. Eaves toimisi sitten kakkos yv:n pelintekijänä. Kerälästä ei siihen ole vaikka tiedän, että suututan taas pro Kerälä joukot.
Ykkös yv: Filppula pyörittää oikealla. Pulkkinen himmailee p-pisteen kaarella. Hardt tai Rita voi möyriä siinä keskellä. pakkeina vaikka Eronen-Klinberg.

Kakkos yv: Eaves rakentaa, Lahti joko p-pisteellä tai maalinedessä. Rita/Hardt sitten se kolmas. Pakit Dehner-Nordlund. Näin molemmista pakkipareista löytyy kaveri joka saa sen kiekon ilmassa ihan maalille asti.

5-3 yv:ssä Pulkkinen viivalle. Pulun ollessa viivalla siinä on niin paljon peloitetta, että tilaa syntyy varmasti maalineteen, joten voidaan pelata nättejä takatolpilta tyhjiin maaleja. Jos taas Teemulle annetaan tilaa niin sitten vaan tyhjät pois ja täysillä vaan. Noilta etäisyyksiltä ei veskoilla ole mitään palaa ellei päin osu.
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Yv:stä sen verran, että odotan Erkalta tekoja. Väänänen pois sieltä.

Miksi ihmeessä Väänänen pelaa yv:tä? Tätä minä en ole koskaan tajunnut enkä tule tajuamaan. Voisiko joku selittää miksi ihmeessä näin on? Kaikki kunnia Ossille, loistopakki, mutta ei mikään yv-pelote. Eikös meillä ole Norlund ja Klinberg hommattu tätä varten?
 

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Itse en peliäkään narreilta ole nähnyt joten kyssäri niille jotka tietävät; Ketkä ovat Jokereissa päässeet pelaamaan YV:tä? Millasia YV koostumuksia esim. tshekin matkalla on Jokerit pelanneet?
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Miksi ihmeessä Väänänen pelaa yv:tä?

Ehkä siksi että yv:lläkin on hyvä olla joku pelaaja varmistamassa vastahyökkäyksien varalta, mutta sitä en tiedä miksei ne varmistavat pelaajat voi olla Dehner ja Eronen, joilla on kuitenkin jotain annettavaa yv-peliin.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Yv:stä sen verran, että odotan Erkalta tekoja. Väänänen pois sieltä. Filppula-Pulkkinen kaksikkoa täytyy kokeilla edes yv:llä yhdessä. Eaves toimisi sitten kakkos yv:n pelintekijänä.
Ei se homma ihan tällä tavalla toimi. On ensinnäkin vaikeaa, mikäli yv:tä ja 5vs5 peliä pitää harjoitella eri jätkien kanssa ja samalla sekayv:t rikkovat vaihtorytmin, kun joku kentästä joutuu huilaamaan muiden pelatessa. Puhuin ennen kautta melko aktiivisesti FIlarin ja Pulun peluttamisesta yhdessä, mutta silloin en olisi kyllä aavistanut, että Eaves sopii Filppulan vierelle noin täydellisesti. Kun LKP:kin alkaa jo löytämään viimekauden virettään, ei ole kyllä mitään syytä lähteä rukkaamaan ylivoimakenttiä hyökkääjien osalta. Väänäsen voisi tietysti vaihtaa Dehneriin, mutta samalla tavalla se sekottaisi pakkipareja, eikä siitä nyt kuitenkaan aivan valtavaa etua saataisi. Väänänen laukoo kovempaa ja puolustaa paremmin.

5-3 yv:ssä Pulkkinen viivalle. Pulun ollessa viivalla siinä on niin paljon peloitetta, että tilaa syntyy varmasti maalineteen, joten voidaan pelata nättejä takatolpilta tyhjiin maaleja. Jos taas Teemulle annetaan tilaa niin sitten vaan tyhjät pois ja täysillä vaan. Noilta etäisyyksiltä ei veskoilla ole mitään palaa ellei päin osu.
Tässäkin on se ongelma, että Pulkkinen on vielä kovempi pelote b-pisteen kaarella kiekon kanssa. Kukaan ei voi tietää tuleeko sieltä syöttö neliön keskelle vai viuhuuko lämäri. Nordlund ja Klingberg laukovat molemmat sen verran kovaa ja hanakasti, ettei Pulua tarvitse laittaa viivaan.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders


Prahasta kotiuduttu muikean flunssan kera...

Otsikossa arvosana joukkueelle Tshekin rundilta kokonaisuutena. Ainoa kauneusvirhe oli Sparta-pelin viimeisen minuutin, sinänsä toki täysin kosmeettinen, nukahdus. 0-4 voitto on kuitenkin aina tyylikkäämpi kuin 2-4. ;)

Tosiasia on kuitenkin, että yhdessäkään ottelussa ei ollut suurta hätää. Slavia- ja Sparta-ottelut olivat aivan alkuminuutteja lukuunottamatta täysin meidän hallussa. Erkan systeemit alkavat todentotta toimia koko ajan paremmin ja paremmin. Näistä kolmesta ottelusta on äärimmäisen vaikeaa löytää heikkoja lenkkejä joukkueesta; Yksinkertaisesti kaikki pelasivat vähintäänkin tyydyttävällä, ellei jopa hyvällä tasolla. Parasta on, että tehoja löytyy nyt laajalta rintamalta. Periaatteessa meillä on kolme ketjua, jotka pystyvät pelejä ratkomaan, siinä ohessa nelonen tekee todella hyvää paskaduunia.

Filari-Eaves parivaljakko on todella kovassa tikissä jo näin elokuussa. Jos Hardt tekisi vielä maaleja kaksikon tarjoilusta edes hiukan kovemmalla prosentilla, niin kaverit olisivat jo nyt varmistaneet ET:n pistepörssin kaksoisvoiton....

Myös LKP alkoi päästä Tshekissä vanhaan tuttuun iskuun ollen kokonaisuutena paras hyökkäysketju, tehopisteetkin sen kertovat; Pulu 2+3, Lahti (2 peliä) 2+2, Kerälä 0+2. Kerälän pisteet eivät kerro kaikkea; Kaveri tuntui olevan jatkuvasti oikeassa paikassa, voitti kaksinkamppailuja(ja jopa aloituksia!!!) ja viime kaudelta tuttua juonikkuutta alkoi näkyä otteissa.

Hahlin ketju tekee hyvää duunia. Riksa on kova luu tällä kaudella... Kaveri ottaa aloitukset kovalla prosentilla, tappaa alivoimia ja pelaa vahvaa kahden suunnan peliä 5vs5-pelissä. Siihen kylkeen takuuvarmat 30p runkosarjassa, jos pysyy terveenä! Ridan liike ja härkämäisyys alkaa olla vanhalla tutulla tasolla. Tshekin rundilla ei osumia tullut, mutta helmenä nätti esityö Teuvon maaliin.

Kalus... "We love u Kalus, we do!" raikui hallissa molempien Prahan matsien jälkeen, eli ainakin kannattajien sydämet kaveri onnistui sulattamaan otteillaan. Petr taklaa, ärsyttää, vittuilee ja omaa siinä ohessa vielä kohtuulliset kädetkin, kuten Sparta-pelin maali osoittaa. Jatkoon! Ei tässä mitään Ruutuja tarvita.

Oikeastaan ainoat hetket turneella, jolloin oltiin hivenen ongelmissa oli Kometa-ottelun avauserä, jolloin tuntui että joukkueella tutisi hieman maila käsissä. Brnon halli oli lievästi sanottuna todellinen hornankattila; Molemmissa päädyissä seisomakatsomot täpösentäynnä kotijoukkueen kannattajia, jotka todentotta pitivät ääntä. Tästä johtuen ainakin avauserässä kotijoukkue tuli todella lujaa, Jokerien syötöt olivat huonolaatuisia ja merkkausvirheitä sattui useita. Zoltan hoiti kuitenkin kaikki tilanteet omintakeisella ja pulssia nostattavalla tyylillään. Toisesta erästä lähtien ottelu siirtyikin meidän hallintaan ja kolmas erä oli todella vankka suoritus Jokereilta; Peli jäädytettiin täysin ja siinä ohessa junnut tehtaili pari komeaa kaappia. Hyvillä mielin stågella takaisin Prahaan.

PS: Hauska lukea jullipuolelta miten yhtäkkiä onkin hyvä asia, ettei IFK ole selviämässä Itävallan lopputurnaukseen. Jotkut jopa pohtivat, olisiko IFK perseillyt tahalleen tämän Tshekin rundin, jottei olisi pelkoa ylimääräisestä reissusta joulutauolla. Miksi jullit ylipäänsä sitten osallistuisi koko turnaukseen, jos tavoitteena ei olisi sen voittaminen? Oli IFK-kannattajillakin hieman eri ääni kellossa lentokentällä ennen ja jälkeen reissun. ;) Nyt peukut pystyyn, että Jokerit klaaraa vielä Slovan Bratislavan, jotta päästään suunnittelemaan joulukuun matkaa Itävaltaan!

PS 2: Otto on tehnyt hyvää duunia Pardubicessä: Oli kuulemma paikalliset huudelleet julleille koko ajan Jokereita! Hienoa Otto!
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mahtava raportti, kiitos Ikijokeri. Toivottavasti flunssa helpottaa nopeasti.

Ylivoimasta viimeisinnän harkkapelin pätkivän streamin perusteella sen verran että kiekko kyllä saatiin alueelle ja se pyöri nätisti, mutta varsinkin viivapommittajien sihti oli hukassa. Nordlundin laukauksesta näkee kauas että se on hirmuinen ja raskas, mutta nyt pitää saada kiekko kohti maalia. Lisäksi maalille pitää mennä röyhkeämmin (ja oikea-aikaisesti), jotta saadaan kunnon maski jonka takaa ampua. Tällä tasolla kuitenkin veskarit napsivat viivakudit jotka näkevät.

Ketkäköhän olisivat hyvät maskimiehet tulevalle kaudelle? Lahti? Olisiko Kalus tarpeeksi iso ja ilkeä tuohon hommaan ja riittävätkö kädet ripari-ruoskaksi?
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
PS: Hauska lukea jullipuolelta miten yhtäkkiä onkin hyvä asia, ettei IFK ole selviämässä Itävallan lopputurnaukseen. Jotkut jopa pohtivat, olisiko IFK perseillyt tahalleen tämän Tshekin rundin, jottei olisi pelkoa ylimääräisestä reissusta joulutauolla. Miksi jullit ylipäänsä sitten osallistuisi koko turnaukseen, jos tavoitteena ei olisi sen voittaminen? Oli IFK-kannattajillakin hieman eri ääni kellossa lentokentällä ennen ja jälkeen reissun. ;) Nyt peukut pystyyn, että Jokerit klaaraa vielä Slovan Bratislavan, jotta päästään suunnittelemaan joulukuun matkaa Itävaltaan!

Täsmälleen saman huomion tein. Heti kun alkoi putoaminen häämöttää niin ei enää haluttukaan voittaa.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Puolustajista vielä...

Klingberg viiletteli usein neljäntenä hyökkääjänä edelleen ja vähän kaverin meno on vielä nuoren pojan höntyilyä. Kaveri on kuitenkin vasta 19v, joten pitkä kausi tehnee hänen kohdallaan tehtävänsä. Vielä kun saisi kudit kovemmalla prosentilla kohti maalia, niin tekee kaudella pakille hyvät teholukemat.

Mastolta ei ole ainakaan vielä nähty karmaisevia hasardeja puolustuspäässä. Kaverin kiekkokontrolli ja osallistuminen hyökkäyspeliin on hyvää luokkaa. Samat sanat kuin Klingbergille: Kohdistimet kuntoon laukauksissa, niin avot!

AJ: Edelleen virheetöntä peruspeliä. Takuuvarmaa materiaalia alivoimilla.

Ylipäänsä pakkien avaukset löytävät jo tässä vaiheessa hyvin keskushyökkääjälle, joka on hyvä merkki kautta ajatellen. Näyttäisi siltä, että vaikka pakistoa on haukuttu pehmeäksi ja liiankin offensiiviseksi niin se on räätälöity nimenomaan Erkan pelitapaan.

Ylivoimassa kiekko saatiin tosiaankin vaivattomasti alueelle, mutta pyöritys oli vielä aika mielikuvituksetonta ja turhan ennalta-arvattavaa, jos nyt LKP:n muutamia väläytyksiä ei oteta lukuun. Ossin peluuttamista pakkina jaksettiin taas ihmetellä, kaikella kunnioituksella toki Il Capitanoa kohtaan. :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös