Jokereiden omistajakuviot – kuka tätä laivaa ohjaa?

  • 206 864
  • 984
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Playoffien toinen kierros on optimistista ajattelua Marjamäen ensimmäisellä kaudella. Hyvä, että Kohonen on täydellisesti maailmankartalla edes sen suhteen. Joka ainoa vuosi ei voi olla samat lähtökohdat ja tavoitteet. Pitkällä tähtäimellä mestaruus on tavoite toki aina. Se nyt pitäisi olla sanomattakin selvää.
 
Ymmärrän tavoitekohun, joka Kohosen haastattelusta on syntymässä. Laimea tavoite, jonka kuuluisi olla ehdoton minimi jo pelkästään järjellä laskelmoituna. Jokerit on pelannut ja pelannee hyvän runkosarjan, ja saa pudotuspeleissä vastaansa heikomman tai suurin piirtein saman tasoisen vastustajan kuin itse on. Tämä sarja on voitettava, muuten kausi on epäonnistunut.

Toisaalta, eipä se toimitusjohtajan julistama tavoite joukkueen päivittäisessä työssä pitäisi näkyä. Se kun koostuu lukuisista määristä paljon lyhytaikaisempia tavoitteita. Joukkueessa pitää olla asenne tehdä jokainen tarvittava asia mahdollisimman hyvin, jotta lopputulos on haluttu, ja enemmän.

Toimitusjohtajan johtamistapoja voi kyllä kyseenalaistaa, jos noin alhaisia tavoitteita pieraisee ääneen.

Tuolla asenteella pelaava pelaaja hiihtelee koko ajan mukavuusalueella, ottaa kampituksesta vahingossa jäähyn ja kertoo haastattelussa pelin jälkeen että ei nyt tänään oikein lähtenyt, pitää katsoa peiliin ja miettiä asioita. Valmentaja tuolla asenteella pukee peliin puvun päälle, ei reagoi pelin aikana mihinkään, pelin jälkeen ihmettelee kun ei oltu valmiina pelaamaan.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tottakai mestaruus pitäs olla tavoitteena, mut joka vuosi joukkueiden toimarit antavat näitä tavoitehaastatteluita, eikä läheskään kaikki linjaa tavoitteeksi mestaruutta. Vai onko jossain ollu esim Saipan tj:n lausunto että tänä ja tänä kautena tavoite on mestaruus, tuskin. Eikä niiden fanit varmaan kyseenalaista sarjaan osallistumista jos toimari ei linjaa mestaruutta tavoitteeksi tänä vuonna.

Kyllä siellä kaikki tehään et se mestaruus tulis.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Kyllä Jokerien urheilullinen tavoite on mestaruus. Joukkue pelaa mestaruudesta ja se on ihan selvä.

Olettaisin, että Kohosen mainitsema "organisaation tavoite" pitää sisällää lipputulot, katsojamäärät, mainostukot jne.
Ja jotta niihin päästään, niin kevään tulisi jatkua vähintään tuonne asti. Ja se taas helpottaa kausarien myyntiä seuraavalle kaudelle ja niin edespäin.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Neljänä kautena neljästä pleijareita pelanneen ja kahtena kautena toiselle kierrokselle päässeen joukkueen minimitavoite pitää olla toinen kierros. Ei koko kauden tavoite, joka pidetään jatkuvasti mielessä jokapäiväisessä työssä ja tekemisessä. Nimimerkin @powerplaymaker mainitsemana "organisaation tavoitteena" taas tuo alkaa kuulostamaan jo selvästi realistisemmalta ja tavoitteena paremmalta. Aivan samaan tapaan kuin Liigassa osa joukkueista rakentaa budjettinsa X määrän pudotuspelejä varaan, vaikka urheilullinen tavoite olisikin pidemmällä. Siitähän riemu irtoaisi, kun vaikka naapurin leiristä Salmelainen heittäisi juttua mediaan tyyliin:"Joo neljä pleijaripeliä kun kotona pelataan niin tavoite on täynnä. Sillon ollaan nollatuloksessa ja sillon ollaan tyytyväisiä."
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Ilman sarvia ja hampaita, aidosta mielenkiinnosta:

Jokereiden tappion tuottaminen ja niiden kuittaaminen venäläisten toimesta on aihe, jota kolutaan joka herättää keskustelua suht paljon. Itselleni se on yksi lysti, koska ymmärtääkseni se kuuluu järjestelyihin.

Se mikä minua kiinnostaa on tulopuoli. Jokereiden liikevaihto jää viimeisimpien tilinpäätöstietojen mukaan pienemmäksi kuin HIFK:n, Tapparan, Kärppien ja ymmärtääkseni jopa HJK:n. Miten Jokerihenkiset kirjoittavat tämän kokevat, mikä on tämän takana? KHL:n siirtymisen olisi voinut kuvitella johtavan suurempiin ja merkittävimpiin yrityssopimuksiin - kun kokonaisuuteen lisää vielä Suomen suurimman yleisökeskiarvon, on sisäänpäin tulevan rahan yhtälö erikoinen.

Eikö myynti vedä, vai eikö siihen haluta panostaa? Seuralla on ainutlaatuinen myyntikulma verrattuna kotimaisiin seuroihin.
 
Viimeksi muokattu:

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se mikä minua kiinnostaa on tulopuoli. Jokereiden liikevaihto jää viimeisimpien tilinpäätöstietojen mukaan pienemmäksi kuin HIFK:n, Tapparan, Kärppien ja ymmärtääkseni jopa HJK:n. Miten Jokerihenkiset kirjoittavat tämän kokevat, mikä on tämän takana? KHL:n siirtymisen olisi voinut kuvitella johtavan suurempiin ja merkittävimpiin yrityssopimuksiin - kun kokonaisuuteen lisää vielä Suomen suurimman yleisökeskiarvon, on sisäänpäin tulevan rahan yhtälö erikoinen.

Sitä päivää tässä odotellaan, että Jokereitten "todellisesta" liikevaihdosta saisi jonkun faktaan perustuvan tiedon. Todellinen lainausmerkeissä siksi, että tilinpäätökseen on tottakai kirjattu se virallinen liikevaihto. Jokereilla taas on liikevaihtoon vaikuttavia eriä, jotka menee suoraan toisille tileille kulkematta Jokereitten kautta. Otetaan esimerkkinä tv-tulot, jotka menevät suoraan omistajille. Kaukalomainosten ja paitamainosten osalta en osaa sanoa minne ne menee. Kaukalomainoksien tulot menevät hyvinkin todennäköisesti suoraan halliyhtiölle, joten nekään eivät siinä tapauksessa näy Jokereitten liikevaihdossa. Kuinka iso osa Jokereitten yhteistyösopimusten rahoista ylipäätään menee Jokereitten tilien kautta ja kuinka suuri osa halliyhtiölle tai omistajille suoraan? Liigaseuroihin on tuon tiedonpuutteen takia jokseenkin hankala verrata Jokereitten liikevaihtoa, vaikka se virallisesti niiden alla onkin. Toisaalta koko Jokereitten tämänhetkistä toimintaa on ylipäätään kohtuullisen tyhmää verrata Liigaseuroihin, jotka pelaavat täysin erilaisilla taloudellisilla ehdoilla.

Sitten taas kysymykseen miten se kiinnostaa näin Jokerihenkisen näkökulmasta. Ei jaksa oikeastaan kovin paljoa enää kiinnostaa. Toi toimintahan on suurimmalta osin täysin perseestä ihan jo riippumatta liikevaihdon lukemista, eikä se siitä muuksi muutu, kunnes taustalta poistuu rottalauma. Todennäköisesti vaatii samalla myös sarjan vaihtumisen pois KHL:stä.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Kiitos @McMulligan.

Harmi sinänsä, että kokonaisuus on noin pirstaleinen, olisi todella mielenkiintoista nähdä ja lukea konkretiaa KHL-Jokereiden tulonmuodostuksesta.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Se mikä minua kiinnostaa on tulopuoli. Jokereiden liikevaihto jää viimeisimpien tilinpäätöstietojen mukaan pienemmäksi kuin HIFK:n, Tapparan, Kärppien ja ymmärtääkseni jopa HJK:n. Miten Jokerihenkiset kirjoittavat tämän kokevat, mikä on tämän takana?

Yksinkertaistettuna:
* Vahvasti Suomen markkinoilla toimivalle yhteistyökumppanille Jokerien näkyvyys Venäjällä ei tuo mainittavaa lisäarvoa. Tämä varmasti syö Jokerien kiinnostavuutta mainitsemiisi kilpailijoihin verrattuna. Lähtökohtaisesti esimerkiksi HIFK pystyy tarjoamaan suurelle määrälle yrityksiä kiinnostavamman paketin kuin Jokerit, eikä tuohon mitään sen suurempaa draamaa tarvitse liittyä.

* Moni länsifirma on vetäytynyt Venäjältä tai vähentänyt panoksiaan. Varmasti tilanne olisi Jokerien kannalta parempi, jos tällä hetkellä liike-elämässä olisi tunkua Venäjälle. Ja mitä vähemmän isoja yrityksiä panostaa Venäjään, sitä vähemmän Jokerit pystyy näille tarjoamaan.

* Henkilökohtaisesti en näe Jokereita "seksikkäänä" jenginä sinänsä. Venäjällä Jokerit on sinänsä ulkopuolinen, Suomessa taas.. Noh, mielipiteitä jakava. Jollekin kuvitteelliselle Megacorp Ltd:lle löytyy Venäjältä isompia jengejä yhteistyöhön, Suomesta taas vähemmän kiistanalaisia. Helpompi on hypätä miljoonakaupunkin mestarisuosikin kyytiin tai olla sellaisen veneessä, joka ei jatkuvasti näy mediassa maksuliikenneongelmien takia tai jonka toiminta voi periaatteessa loppua hetkenä minä hyvänä.

* Jokereilla ei sinänsä ole suurempaa motiivia tehdä huipputulosta. Vaikka esimerkiksi Kohoselle taidetaan maksaa bonuksia liittyen tuloihin, varmasti jokaisen toimistolla työskentelevän takaraivossa koputtaa ajatus siitä, että nollatulos on yhtä realistinen kuin loton päävoitto. Vaikka sitä ei ääneen sanota, tietyt olosuhteet "kannustavat" tekemään asioita "vähän helpommin". Salonojan aikana ei Bluesissa esimerkiksi ihan tajuttomalla vauhdilla soiteltu yhteistyökumppaneita (sekä potentiaalisia, nykyisiä että edellisiä) läpi. Jussihan maksoi, niin miksi sitä liikaa sykkisi?

* Pakotteet. Esimerkiksi 2015 uutisoitiin (tästä vaikka IL lähteenä) Nordean pistäneen pakotteiden takia aitionsa käyttökieltoon ja 2016 (Kauppalehti) Kohonen kertoi, että pakotteiden takia Venäjän kaupallista potentiaalia ei ole pystytty hyödyntämään täysimääräisesti. Pakotteiden takia siis potentiaalisia yhteistyökumppaneita jää pois: osa ei uskalla (Nordean esimerkki) olla mukana ja osa (esim. Valio potentiaalisena yhteistyökumppanina) kärsii suoraan pakotteiden vaikutuksesta liiketoimintaan.

Siihen en ota kantaa miten rahat tuloutetaan, ts. mikä kaikki rahaliikenne näkyy Jokerien liikevaihdossa vai esimerkiksi toisten osakeyhtiöiden.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko siis niin, että nämä liikevaihtoon vaikuttavat erät, jotka eivät ole liikevahdossa eivät olekkaan Jokerien rahaa vai onko kyseessä ihan puhdas veronkierto?

Kerro toki miten asia sun mielestäsi menee. Mä en ole syyttäjä enkä veronkierron asiantuntija, joten en ota tuohon veronkiertovinkkaukseen kantaa.Jokereille ilmiselvästi virallinen liikevaihto ei muodostu samankaltaisista eristä kuin Liigassa pelatessaan. Onko se sitten veronkiertoa, jos esimerkiksi tv-tulot jäävät Venäjälle ja sieltä tulee sitten kassikaupalla pääomalainaa, en osaa ottaa kantaa. Eiköhän verottaja Suomessa noihin puutu, mikäli toiminta on siltä osin kyseenalaista.

Fakta 1: Jokereitten tv-tulot menevät omistajille Venäjälle Jokereitten sijaan. Näin on esimerkiksi Kohonen maininnut monta kertaa. Liigaseuroilla tv-tulot tulevat seuralle. Jos verrataan liikevaihtoa, olisi siihen hyvä saada samankaltaisista eristä muodostuvia lukuja kaikkien vertailtavien joukkueiden osalta.
Oletus/veikkaus 1: Hartwallin kaukalomainoksien tulot menevät halliyhtiölle. Liigassa kyseiset menevät seuroille.
Kysymys: Onko muitakin tuloeriä, jotka menevät esimerkiksi Venäjälle suoraan (esim Venäjältä tulevat sponsorirahat) kulkematta Jokereitten tilien kautta, jotka esimerkiksi Liigassa menevät aina seuran tilien kautta? Jos on, kuinka suuri luku arviolta vuosittain menee Jokereitten liikevaihdon ulkopuolelle, jotka Liigassa toimiessa menisi Jokereitten tilien kautta? Ja kuinka suuri Jokereitten liikevaihto epävirallisesti siis olisi jos mukaan lasketaan Venäjälle jäävät tulopuolen rahat?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jokerien tv-tulot on moneen kertaan käyty läpi ja linkitetty KHL:n kertoma tv-tulojen ja muiden tukien kokonaismäärä. Siitä on helppo laskea, että Jokerien osuus on pieni, noin 0.25 miljoonaa. Avainkysymys on edelleen tämä: kun liikevaihto on laskenut roimasti, eikä tätä kukaan edes kiistä, miten Jokerit voi nostaa liikevaihtoaan.

Tv-tuloista ja muista tuista vielä kerran:

KHL jakaa seuroille muhkean rahapotin - Jokerit nettosi sievoisen summan | Leijonat
 

Kaljuenkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miehitetty

Tämä on aivan helvetin simppeli asia.

Jos tv-sopimus, mainossopimukset sun muut ovat muiden kuin Jokereiden nimissä, niin se ei ole Jokereiden rahaa eikä kuulu tietenkään liikevaihtoon. Silloin lienee melkoista itsepetosta toistella sitä, että liikevaihtoon kuuluvia eriä ei ole liikevaihdossa ja se on oikeasti isompi. Ei ole.

Jos taas esim. tv-sopimus on Jokerien nimissä ja tulo heidän, mutta se ohjataan Venäjälle ja jätetään kirjaamatta liikevaihtoon, niin sitten aletaan pyöriä kaikkien kivojen rikosnimikkeiden parissa.

Kolmas vaihtoehto tietty on se, että tv-sopimukset sun muut ovat siellä liikevaihdossa mukana ja lv:n suhteen ollaan täysin huumoriosastolla.

Kyllä kai toi voisi olla ihan mielenkiintoinen projekti verotarkastajille. Sieltä voisi löytyä mielenkiintoisia etuyhteystoimia, jos mainoksia pyöritellään muiden yhtiöiden kautta.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä on aivan helvetin simppeli asia.

Onko? Siinä tapauksessa sulta varmaan löytyy myös helvetin nopeasti simppeli ja tarkka vastaus siihen kuinka paljon Jokereilta jää tulopuolella saamatta rahaa vastaavista asioista, mistä esimerkiksi Liigassa raha kolahtaa seuran tilille (tv-tulot, kaukalomainokset, muut sponsoritulot yms). Mä oon sen verran simppeli kaveri, etten tuohon osaa kovin totuudenmukaista vastausta antaa, joten siksi kysyn nyt sinulta.

Jos tv-sopimus, mainossopimukset sun muut ovat muiden kuin Jokereiden nimissä, niin se ei ole Jokereiden rahaa eikä kuulu tietenkään liikevaihtoon. Silloin lienee melkoista itsepetosta toistella sitä, että liikevaihtoon kuuluvia eriä ei ole liikevaihdossa ja se on oikeasti isompi. Ei ole.

Mitäs jos ne sopimukset eivät olekaan Jokereitten nimissä ja kyse on kuitenkin vastaavista tuloista, jotka esimerkiksi liigassa nykyään ja Jokereittenkin siellä ollessaan oli joukkueiden nimissä?
Siksipä puhuinkin "todellisesta" liikevaihtosta lainausmerkeissä sekä virallisesta liikevaihdosta erikseen. Jos haluat verrata liigaseuroja Jokereihin liikevaihdon osalta, olisi hyvä päästä vertaamaan niitä "todellisia" (lainausmerkeissä, huom.) lukuja myös niiltä osin, mitkä jäävät venäläiselle rottalaumalla, josta ne pullautetaan pääomalainoina Jokereille. Otetaan taas vaikkapa tv-tulot esimerkiksi tähän, jotta ymmärrys säilyy minkätyyppisistä asioista puhutaan yleisesti ottaen.

J
os taas esim. tv-sopimus on Jokerien nimissä ja tulo heidän, mutta se ohjataan Venäjälle ja jätetään kirjaamatta liikevaihtoon, niin sitten aletaan pyöriä kaikkien kivojen rikosnimikkeiden parissa.

Tätä asiaahan on täällä ja julkisuudessa pyöritelty kohtuullisen paljon. Kohonen on itsekin kertonut, että tv-tulot eivät tule Jokereille suoraan. Minkä rikosnimikkeen parissa nyt siis pyöritään ja missä viipyy syytteet tuosta?
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Eihän näitä voi täysin varmaksi tietää, kun ei venäjää osaa ja niin edelleen, mutta ainakin tuolla hfboardsilla nimimerkki vorky maalailee usein sellaista kuvaa, että tv-rahat eivät samalla tavalla mene seuroille, kuin esim. Liigassa ja SHL:ssä vaan rahat jäävät KHL:lle. Sieltä se sitten ohjaa osan rahasta esim. infran parantamiseen yms ja sitten vain osan jakaa seuroille. Eli jos näin on, niin ainakin itse kallistuisin @Kaljuenkeli näkemykseen, että vaikka samalla tavalla KHL:kin saa tv-rahaa, niin siitä ei samalla tavalla, joukkuemäärällä jaettu summa kuulu (heittomerkeillä tai ilman) Jokereille. Kaiketi ovat tällaisen käytännön yhdessä sopineet tai no ainakin yhdessä hyväksyneet KHL:ssä..

Toisaalta jos ne rahamäärät ovat sellaisia, kuin @Cobol tuossa aiemmin linkitteli, niin aikamoisen kasvupyrähdyksen saavat Euroopassa tehdä, että sillä aletaan Jokereiden nyt jo lähes 50 miljoonan euron tappioita kattamaan. Ja eikös se Lev Prahakin ehtiny sen jonkun 50 miljoonaa tehdä tappiota, ennenkuin siellä vedettiin tuki joukkueelta? Eli pelkästään näiden kahden joukkueen osalta olisi jo 100 miljoonaa puskettu rahaa menemään, tulevien tv ja sponsori sopimuksien toivossa. Vai onkohan se iso toivo nyt sit laitettu Aasian suuntaan? Sieltähän tuollaisia rahoja voisi ehkä löytyä, mutta saadaanko sitä tuossa määrin kanavoitua jääkiekkoon?
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Ihmetyttää kyllä nuo Cobolin viestissä olevat rahamäärät. Liigan uusi sopimus on lehtitietojen perusteella 23 M€ per vuosi, eli huomattavasti suuremmista rahamääristä puhutaan per joukkue.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
KHL:ssä ei ole yhtään joukkuetta, joka ei tekisi miljoonakaupalla tappiota joka kausi. Toki asia piilotetaan joidenkin joukkueiden osalta valtion yritysten sponsorisopimuksilla ja paikallishallintojen tuilla. Jokerit ei piilottele, koska ehkä jonkin Gazpromin sponsorieurot eivät nyt imagollisista syistä oikein sovi.

En oikein ymmärrä, miten näitä kuluja taivastellaan joka kausi. Eivät ne ole mitenkään erikoisia, ellei sitten KHL:llää itsessään pidä erikoisena. Sitten kun joku päättää lopettaa ne tuet, loppuu KHL samalla myös.

Jokereilta voidaan katkaista tuet sitten, jos se vaipuu KHL:n tasolla pikkuseuraksi. Ei oikeastaan ennen, koska rahoittajapuoli on kunnossa, toisin kuin oli Lev Prahan kanssa.
 

Kaljuenkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miehitetty

Ei mulla ole käyteettävissä mitään pitkää tuloslaskelmaa josta näkisin mitä eriä siellä liikevaihdossa on. Ei mulla myöskään ole minkään Liigassa pelaaa joukkueen vastavaa.

Ei ole niin vaikeaa, oikeasti.

Jos se ei ole Jokerien myynnistä tulevaa tuloa, niin se ei kuulu liikevaihtoon ja jos se on, niin se kuuluu. Eipä tuolla liikevaihdon lisäksi näytä muita tulopuolen eriä olevan. Eikös siellä pitäisi olla liiketoiminnan muut tuotot rivi, jos liikevaihdon ulkopuolta rahaa tulee siaään?

Ensimmäisessä vaihtoehdossa on typerää itsensä kusettamista hokea mantraa että lv:stä puuttuu jotakin, ei puutu. Jos se taas on Jokerien tuloa, mutta ei ole tilinpäätöksellä, niin kaipa siellä kirjanpitorikos ja veropetos on lähellä.

Laitamainos- ja jäämainosten tulot halliyhtiölle, ehkäpä. Silloin varmaankin halliyhtiö maksaa niistä jotain KHL:lle tai Jokereille. Kenellä nyt onkaan oikeudet myydä näitä mainospaikkoja. Sama juttu paitamainosten kanssa. Tokikin Jokerit on todennut pakotteiden vaikeuttavan yritysyjteistyötä ja sponsorituottojen hankkimista.

Mielenkiintoista on @Cobol huomauttama liikevaihdon tuntuva laskeminen KHL-aikakaudella. Mistä tämä johtuu?

En oikein ymmärrä, miten näitä kuluja taivastellaan joka kausi. Eivät ne ole mitenkään erikoisia, ellei sitten KHL:llää itsessään pidä erikoisena. Sitten kun joku päättää lopettaa ne tuet, loppuu KHL samalla myös.

Ei kai kukaan kuluja taivastelekkaan. Onhan se helvetin kallista esm. reissata ympäri mannerta. Se mìtä ainain kummastelen on se, että miksi tulopuolta yritetään kaunistella jollain fantasia liikevaihdoilla, kun koko sirkus pyörii pääomalainojen avulla.

"Yhtiö on alkaneen tilikauden aikana 30.9.2017 mennessä saanut yhteensä 6.000.000,00 euroa pääomalainaa."
 
Viimeksi muokattu:

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Ihmetyttää kyllä nuo Cobolin viestissä olevat rahamäärät. Liigan uusi sopimus on lehtitietojen perusteella 23 M€ per vuosi, eli huomattavasti suuremmista rahamääristä puhutaan per joukkue.
Miten tämä yllättää? Vaikka Venäjä on iso maa ei siellä ihmisillä ole rahaa maksaa TV ohjelmista. Eikä Jokerit ole Suomessa kuin yksi seura ja ei niistä peleistä pelkästään kukaan maksa samoja summia kuin koko liigan peleistä.

Toisessa sopimuksessa maksetaan suomen suosituimmista sarjasta ja toisessa yhdestä seurasta, joka pelaa lisäksi vieraassa maassa ja vieraassa sarjassa.
En ihmettele noita lukuja yhtään ne vaan paljastavat sen KHL:n oikean kiinnostavuuden.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Toisessa sopimuksessa maksetaan suomen suosituimmista sarjasta ja toisessa yhdestä seurasta, joka pelaa lisäksi vieraassa maassa ja vieraassa sarjassa.
En ihmettele noita lukuja yhtään ne vaan paljastavat sen KHL:n oikean kiinnostavuuden.

Näin juuri. Ja sitten kun taas puhutaan muista Euroopan isoista jääkiekkomaista niin hyvin vaikea kuvitella ilman minkäänlaista faktaa, että jossain Ruotsissa, Saksassa tai Sveitsissä seurattaisiin isolla porukalla innolla jotain KHL:ää ilman mitään varsinaista yhtymäkohtaa sarjaan. Siellä on kaikissa maissa omat kiinnostavat kotimaan sarjat ja sitten taas, jos random katsoja haluaa katsoa laadukasta lätkää menee NHL 100 potkua edellä (vaikkakin toki sisältää omat aikaerohaasteensa).
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olen itse siinä käsityksessä, että vain pieni osa tv-tuloista jaetaan seuroille. Suurin osa ohjataan KHL:n byrokratiaan, seurojen omistajille ja venäläiselle jääkiekolle eri muodoissa.

Ja jokainen tietysti ymmärtää, etteivät tv-tulot mittaa kiinnostavuutta suoraan, vaan ne ovat sidoksissa markkinoihin ja sen ostovoimaan. Lienee kuitenkin varmaan aika selvää, että jos "kiinnostavuudesta" puhutaan, KHL-lähetyksiä katsoo hiukan enemmän katsojia kuin vaikkapa keskiverto Liiga-pelejä. Viitteitä tv-sopimuksen arvosta voitaisiin etsiä esim. venäläisen jalkapallon suunnalta, vaikkakin @Cobol ehti aikaisemmin jo toteamaan, ettei esimerkiksi Venäjän jalkapalloliigan miljoonasopimus laske, kun sen maksaja on valtion tv-yhtiö.

Kaiken kaikkiaan täällä on aika heikkoa tekstiä monelta kirjoittajalta, jotka suhtautuvat lähtökohtaisesti negatiivisesti Koheloon.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Otetaan toinen asia, jonka on useampi kirjoittaja nostanut esille. Sekin on käsitelty aiemmin.

Jokerit ei saa samoja tuloja mm. mainoksista kaukalossa, kuin vaikkapa Liigan seurat. Jo Virmasen + Harkimon aikaan SM-liigassa Jokerit sai vain pienen osan vastaavista tuloista, kuin mitä liigaseurat saivat. Loput menivät halliyhtiölle. KHL:än siirtyminen ei muuttanut tätä periaatetta, vaan edelleen toimitaan samoin. Näin saadaan halliyhtiön tulos paremmaksi. (Lisäksi niin SM-liigan aikana kuin KHL:n aikana Jokerit maksaa halliyhtiölle monta kertaa suurempaa jäävuokraa, kuin yksikään muu seura Suomessa. Näinkin saadaan halliyhtiön tulos paremmaksi).

Edellä mainituilla tekijöillä ei voi kuitenkaan selittää Jokerien liikevaihdon putoamista, joka oli 2015/4 (Jokerien tilikausi päättyy 30.4) noin 11.6 miljoonaa ja 2017/4 noin 7.7 miljoonaa euroa. Harkimon mukaan taustalla on kiinnostuksen väheneminen Venäjän bisnekseen.

Harkimo kertoi myös, että tulevalla kaudella 2018-2019 Jokereilla on enemmän yhteistyökumppaneita kuin koskaan KHL:n aikana. Se mistä Harkimo tosin vaikeni, oli yhteistyökumppaneiden taloudellinen arvo Jokereille. Toisin sanoen, katkeaako Jokerien liikevaihdon putoaminen, vai onko kyseessä aiempaa suurempi määrä yhteistyökumppaneita aiempaa halvemmalla panostustasolla.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Narrien sponssaamin luo heti jonkinlaisen suhteen pakotteiden alaisina oleviin vähemmistöomistajiin plus on ne pakotteet itsessään. Jokainen vähänkin fiksumpi boss tajuaa, että tätä korttia ei ilman riskiä käännetä.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
KHL on Jokereiden kanssa vähän kärjistäen samassa tilanteessa kuin jenkkien pankit paksun pojan kanssa (Donald, se tyhmempi siis ei Duck). Saldossa 9 nollaa, edessä vain miinus. Se on jo pankkien ongelma. Rysyt eivät oikein voi tehdä muuta kuin roudata rahaa Jokeri -organisaatioon. Muuten KHL:n historia Euroopassa saa suuren kolauksen. Eikä Vladimirilla ole enään yhtään kivaa.
Jos ja kun joudumme tuota rysysarjaa kiertämään (olen mukana), toivon että rysyjen rahaa poltetaan AIVAN HELVETISTI ja vielä vähän päälle.
Ja todennäköisesti D:n velkaosuuteen riittää nykyään 9 numeroa.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Edellä mainituilla tekijöillä ei voi kuitenkaan selittää Jokerien liikevaihdon putoamista, joka oli 2015/4 (Jokerien tilikausi päättyy 30.4) noin 11.6 miljoonaa ja 2017/4 noin 7.7 miljoonaa euroa. Harkimon mukaan taustalla on kiinnostuksen väheneminen Venäjän bisnekseen.

Harkimo kertoi myös, että tulevalla kaudella 2018-2019 Jokereilla on enemmän yhteistyökumppaneita kuin koskaan KHL:n aikana. Se mistä Harkimo tosin vaikeni, oli yhteistyökumppaneiden taloudellinen arvo Jokereille. Toisin sanoen, katkeaako Jokerien liikevaihdon putoaminen, vai onko kyseessä aiempaa suurempi määrä yhteistyökumppaneita aiempaa halvemmalla panostustasolla.

Tätä liikevaihdon romahdusta olen itsekin miettinyt, tähän kun lisää vielä hurjat tappiot, olisi kyllä normaalissa firmassa TJ jo kävellyt kassan kautta. Sponsorien katoamisesta ei myöskään ole hirveästi kuuluteltu, mm. Huawei joka tuli mukaan v. 2015 isolla kampanjalla hävisi varsin nopeasti yhteistyökumppaneista, mikähän tähän johti, pakotteet kun eivät kiinalaisia ole häirinneet. Finnair lennättää yhä Jokereita, mutta ei firman mainoksia näy paidoissa tai Areenalla, joka on myös erikoinen asia. Isot, Venäjällä toimivat suomalaiset yritykset, Fortumit, Valiot, jne. eivät myöskään jostain syystä ole kiinnostuneita Jokereista. Omistusrakenteella on varmasti vaikutuksensa, mutta tuo ei kaikkea selvitä, kyllä tuossa Jokereiden oma organisaatio saa katsoa peiliin myös heikon markkinointiosaamisen takia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös